To 22.03.2012 Pelicans - Kärpät, Puolivälierä, 1. ottelu

  • 24 617
  • 86
Tästä se lähtee. Kärppien peruuttelu ja neitimäisyys vs. Pelsun hyökkäys ja äijämäisyys.

Ihan ei osunut kohdilleen ennakkoasetelmat koska Kärpät oli paljon aktiivisempi mitä oletin. Jälkimmäisestä nyt saatiin osviittaa kun jäivät ihan jalkoihin taklauspelissä ja taidettiin sieltä joku ulos kantaakin. Sehän on myös selvää että Kärpät on ainoa joukkue mitä vastaan Lasch uskaltaa hanskat pudottaa. Propsit muuten kärppäfaneille kun antoivat raikuvat ja asiaankuuluvat "usa usa usa" kannustushuudot mikkihiirelle rohkeudesta.

Mutta se siitä, luultavasti ihan erinäköinen peli taas Oulussa.
 
Kuka se Pelsu-pakki oli, joka taklasi Mäntymaata? Baarissa kun kaukaa sai tihrustaa, niin näytti leikkaamiselta, josta olisi pitänyt antaa ulosajo, mutta ei tullut jäähyäkään.

Kyseessä oli Joonas Jalvanti. Tuo leikkaaminen on aina yhtä vaikea vihellettävä. Kyseessä oli todella puhtaasti suoritettu lonkkataklaus laidassa, joka osui kuitenkin inhottavasti vain jalkaan, kun Mäntymaa ehti alta pois jättäen vain jalkansa jälkeen.

Jalvanti ei kuitenkaan kohdistanut taklausta alas, eli tavoitellut polvea tai jalkaa. Mäntymaa oli taklattaessa asennossa, jossa taakse jäänyt jalka nousi ilmaan ja täten polvi oli korkeammalla kuin normaalisti. Huonoa tuuria, mutta mielestäni ollaan taas sen jännän äärellä, että keskustellaan syystä ja seurauksesta.

Ikävä loukkaantuminen toki.

Kärpät oli huono, Pelicans oli hyvä ja kolmannessa erässä molemmat vain pelaili. Backlundista sain näätäkannattajien puheiden perusteella hieman erilaisen kuvan, mutta kai siellä Oulussa erinomainenkin on perseestä.

Salomäeltä tyhmä ottelurangaistus. Täysin ansaittu sellainen.

Tästä ottelusta turha vetää johtopäätöksiä sarjan jatkon suhteen. Oulussa tulee varmasti erinäköinen näätäeläin vastaan.

ps. Lasch kouluttaa.

pps. atneeksi mahdolliset kirotusvireet.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Puolustamaan selkeästi lähdettiin, Pelicans hallitsi peliä selvästi ja sai pari maalipaikkaa. Sitten Viuhkola ottaa todella fiksun estämisjäähyn, AV on hyvää siihen asti kun Eklund ja Keränen päättävät perseillä porukalla ja 1-0 tauluun. 2-0 Snopek ei saa viiden metrin perussyöttöä edes sinnepäin ja Backlund imee aivan uskomattomalla tavalla seuranneen rääppäisyn maalia kohti. Sittenpä mentiinkin 5-0 -tilanteeseen voivoi-meiningillä.

Ihan sama millainen peli, ketä vastaan ja missä, niin pakkia menee paskaksi.

Salomäki, vitun fiksu veto. Nyt sulla on ~2 peliä aikaa miettiä kuinka tyhmiä vetoja kannattaa tehdä.

Onneksi tuli kunnolla turpaan, tosin Mäntymaan ei olisi tarvinut loukkaantua. Jos tuo jengi heräis tähän päivään. Pelicans oli todella, todella hyvä. Pelottavan hyvä. Kärpillä on Raksilassa todellinen kasvojenpesun paikka, sarja on kuitenkin vain 1-0.

Toivottavasti nämä tuomarit eivät saa viheltää enää missään yhtään mitään. Suunnilleen kaikki jäähyt vedetään nopalla, tänään se noppa pyöri Pelicansin hyväksi. Peliähän tuomarit eivät missään nimessä ratkaisseet, mutta kyllä se jäytää ihan jääkiekonkin puolesta kun käsi nousee mm. aina silloin kun Pikkarainen sattuu kaatumaan. Ihan priceless, että Pelsu-osiossa oikein varoiteltiin Kärppien filmaamisesta yhtenä osatekijänä tässä sarjassa.

Pelicans kävi kuumana vielä kun peli oli 4-0 ja 5-0. Se voi luvata jotain hyvää jatkoa ajatellen. Tosin meillä ei ole näemmä maalivahtia, joten ei taida jotku pienet lämmöt painaa tässä vaakakupissa.

Kärpistä eniten persettä Backlundille, Viuhkolalle, Mikkolalle, Humlille, Haatajalle ja Eklundille. Salomäelle myös hänelle kuuluva isompi osa perseestä. Lopuille tasaisesti, paitsi Alikoskelle vähiten. Aralle oma iso perse.
 

JPL

Jäsen
Kyllä oli Kärpät aneeminen. Kaksinkamppailujen voitot ehkä 120-3 Pelsuille. Maalintekopaikat suunnilleen samoin prosentein. Todella surkeaa - en muista milloin olisi viimeksi Kärpät ollut noin pahasti jyrän alla. Pelicans loistava ja tuskin pystyy tuosta ottelusta juurikaan parantamaan (ei toki ole tarvekkaan). Kärpillä taas ei jäänyt mitään muuta kuin parannettavaa.

Mäntymaa taisikin olla se viimeinen ehjä aikuinen puolustaja Kärpiltä, joten aika heikolta näyttää. Loput pelaa sitten lääkkeiden tai puudutuksen voimalla.

Kärppien heikoimmat tänään: Huml, Eklund, Snopek ja Backlund.... Ja pari kotimaista kaveriksi. Stumpel oli suunnilleen ainut, joka pelasi kuten voi odottaa, vaikka ei viitsinyt pistää edes tyhjään maaliin kiekkoa.

Lauantaina olisi parempi olla toinen ääni kellossa - muuten tulee noutaja alle viiden ottelun. Pakko kuitenkin antaa runtua noille tuomarintapaisille raitapaidoille. Oli kyllä aika jäätävää suorittamista. Eivät tietenkään ottelua ratkaissut, mutta olisihan se ihan mukava nähdä kunnon lätkää, eikä jokaisesta pikku suuppaisusta pidä pistää pelaajaa boksiin. Tuo linja varmuudella ketutti jokaista pelaajaa, huolimatta paidan väristä. Pelsut toki ratkaisi ottelun hyvällä yv:llä, mutta vaikka olisi pelattu koko ottelu 5 vs 5 peliä, niin Pelsut olisi tuon pelin vienyt selvällä marginaalilla.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Suuret suosionosoitukset Pelicansin 4. kentälle, joka todella hienosti nollasi Kärpien ykkösen ja samalla loi myös vaarallisia tilanteita Kärppäpäätyyn. Lauantaina on päivä uusi ja tästä on hyvä jatkaa.

Tuomareiden perseilyn voisi lauantaina jättää vähemmälle, vaikka erikoistilannepelaamien olikin kotijoukkueella tänään kunnossa.
 

ddd90

Jäsen
Mitäs se Salomäki teki? Peliä näkemättä ja kuulematta niin veikkaisin, että loukkasi tuomarin koskemattomuutta, mutta kertokaa toki.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Mitäs se Salomäki teki? Peliä näkemättä ja kuulematta niin veikkaisin, että loukkasi tuomarin koskemattomuutta, mutta kertokaa toki.

Hajosi Pikkaraisen filmaamaan jäähyyn ja liukui päin päätuomarin selkää jäähyboksin edessä. Ihan älyvapaa veto.

Edit: mistä näkisi pelinjälkeisen pressitilaisuuden? Haluan nähdä mitä selityksiä Ara keksii, vai myöntääkö suoraselkäisesti kusseensa reisille.
 

Stranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toivottavasti nämä tuomarit eivät saa viheltää enää missään yhtään mitään. Suunnilleen kaikki jäähyt vedetään nopalla, tänään se noppa pyöri Pelicansin hyväksi.
Tästä olen harvinaisen samaa mieltä. Tällä menolla onnistuvat vielä pilaamaan koko sarjan. Varsinkin Hämäläinen oli täysin luokaton: huutojäähyjä, paikkoja ja muuten vain pihalla oloa.

Rahat meni perkele, kun Kärpät oli ihan sukka. Ainoa kohta jossa vähän jännitti oli Pelsujen ekan maalin jälkeiset vaihdot, kun Kärpät sai vähän pyöritystä. Muuten oli aika hiljaista vierailijoiden taholta.

Se positiivinen asia tässä on Kärppien kannalta, että se ei voi kuin parantaa peliään tästä.
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hajosi Pikkaraisen filmaamaan jäähyyn ja liukui päin päätuomarin selkää jäähyboksin edessä. Ihan älyvapaa veto.

Edit: mistä näkisi pelinjälkeisen pressitilaisuuden? Haluan nähdä mitä selityksiä Ara keksii, vai myöntääkö suoraselkäisesti kusseensa reisille.

Pelicansin sivuille ilmestyy illan aikana.
 

Rapala

Jäsen
Edit: mistä näkisi pelinjälkeisen pressitilaisuuden? Haluan nähdä mitä selityksiä Ara keksii, vai myöntääkö suoraselkäisesti kusseensa reisille.

Pressi tulee pelicans.fi-sivustolle varmaankin viimeistään huomenna aamusella.
Sen verran muistan nyt, että Ara mainitsi lukemien olleen ensimmäisen erän jälkeen liian rajut. Sanoi myös aivan haastattelun loppuun jotakuinkin näin: "Onneksi tässä on kuitenkin niin että vaikka toinen joukkue on kuinka ylivoimainen ja voittaa kaiken 100-0, niin ei siitäkään saa kuin yhden otteluvoiton. Lauantaina mennään sitten joikhaamaan joikhaamaan Raksilaan"

Kuvaa jotakuinkin omaa kantaani illan pelistä. Pelicans kaikessa parempi ja esitti hyvää playoff-kiekkoa. Luttinen nousi esille silloin kuin piti ja Paakkolanvaraa, Rinkinen & Pöyhönen pelasivat aivan superpelin. Myös Brocklehurst oli toisessa ja kolmannessa erässä hyvä. Paransi Tappara-pelistä mukavasti.


e. sadas joka mainitsi sivun
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ei tämä Kärppien taktiikka tule puremaan Pelicanssiin.

Pelicans on aktiivinen, aktiivinen, aktiivinen ja siihen päälle vielä helvetin nälkäinen. Anna avaimet vastustajalle. Tässä on tulos.

Kiitos ja näkemiin.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Edit: mistä näkisi pelinjälkeisen pressitilaisuuden? Haluan nähdä mitä selityksiä Ara keksii, vai myöntääkö suoraselkäisesti kusseensa reisille.
Ei myöntänyt kusseensa, mutta pressin jälkeen pukkarikäytävän haastattelussa kertoi, että muutama lusikallinen lurahti perspuolelta.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Kärpät oli haluton ja mauton. Laiska. Ei mitenkään valmis taistelemaan, tästä valmennukselle iso miinus. Pelicans luisteli Kärpät huonoksi.

MUTTA ei sarja vielä ohi ole. Tästä ei voi kuin parantaa, ja jokainen saa nyt mennä itseensä ja herätä tähän sarjaan ja kevääseen.

Backlundilta huonompi peli, mutta ehdottomasti mies maalille myös lauantaina. Mäntymaan polvivamma voi olla tosi paha ja kohtalokas isku... ei sinänsä mikään jäähyn arvoinen tilanne edes, huonoa tuuria. Iso harmi että puolustukseen osuu nyt koko ajan loukkaantumisia.

Pikkaraisen filmi hermostutti Salomäen. Mutta eihän tuo nyt herranisä ollut mikään tönäisy tuomariin... en tiedä, mutta jos tuosta vielä pelikieltoa tulee niin onhan tämä ihmeliiga, kun muuten linjattomuus vaivaa jokaista matsia tässä liigassa.

Lauantaina raivo pitää löytää.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Ottelun voi tiivistää yhteen lauseeseen " Paakkolanvaara pääsi läpiajoon 3vs5 alivoimalla".

Totta. Toisaalta Kärpät oli todella todella munaton. Siinä Sopasen viimesen jäähyn aikana missä Pelsu pisti kiekon Kärppien maaliin niin mitään ei tapahtunut. Siinä sai Smolenak rauhassa heilua maalin edessä ja kuumentaa Hostikkaa. Toisaalta onhan näätälauma semmonen Mikki Hiiri jengi ettei sieltä oikein vastusta edes löydy kun Pikkarainen, Hodgman ja kumppanit ajaa sinne maalille. Sopii kyllä mulle. Josko se Lascherkin heräisi vähän kun pääsi purkamaan isoimmat paineet.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hajosi Pikkaraisen filmaamaan jäähyyn ja liukui päin päätuomarin selkää jäähyboksin edessä. Ihan älyvapaa veto.

Nelosen videolla tuo tilanne ei jälkikäteen katsellessa mun mielestä kovin pahalta näyttänyt, pikemminkin puolivahinko.

JOs Erkka tarttuu hihasta kiinni ja saa kaksi peliä huilia, niin sama tosta olisi kohtuutonta.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Otetaampa kiinni noihin puhuttavimpiin tilanteisiin.

- Salomäen OR, mielestäni väärä tuomio. Taisi toiseen päätuomariin törmätä matkalla boksiin, kun tuomari liikkui Salomäen linjalle, voi olla että olen väärässä, mutta mielestäni täysin tahaton temppu. OR:n mukainen yksi ottelu lienee ratkaisu.

- Jalvannin taklaus Mäntymaahan. Täysin puhdas, ns. "persniitti" laitaa vasten. Ei jalkoihin kohdistettu vaan suora liuku päin, jalka vain sattui jäämään ikävästi Jalvannin ja laidan väliin.

Tuomarilinja oli ihan jäätävän huonoa. Linja aaltoili minkä kerkesi ja outoja vihellyksiä, nähtiin liikaa. Esimerkiksi Justin Hodgmanin ensimmäinen jäähy yksi naurettavimpia kakkosia joita olen elämässäni nähnyt. Hodg yrittää "hypätä" estävän Kärppäpakin ohi ja saa tästä 2' väkivaltaisuudesta.

Laschin pelirangaistustakin pidän aika ponnettomana ratkaisuna. Ok, hanskat lensivät ja otti tyylipuhtaan niskalenkin Kärppäpelaajasta, mutta löikö edes ? Tilanteeseenhan johti Hostikan huitominen ja tämän Kärpän poikittainen maila.
Ei mielestäni lähimainkaan pleijarilinjaan kuuluva tuomio.
Muutenkin naurettavaa että jokaisesta pikku nokkapokasta pitää näissä peleissä laittaa äijää boksiin.

No se siitä tuomariavautumisesta...Katsellaan jatkossa miten nämä pillipiiparit vislaavat.

Itse pelistä mitä voi sanoa, niin numerot ovat harvinaisen yks-yhteen pelitapahtumien kanssa. Pelicans hallitsi, eikä antanut Kärpillä saumaa missään vaiheessa.
Paakkolanvaara nelosketju nollasi Kärppien ykkösen aivan täysin ja siinä sivussa kun meidän kärkimiehet olivat tehokkaina ja maalivahtipelissä Hovinen pyyhki kolleegallaan Isku Areenan jäätä niin lukemat olivat siinä.

Backlundilta jäätävät imaisut toiseen ja neljänteen maaliin, Hostikka olikin sitten paljon parempi.

Humlilla ei kuuppa kestänyt kuten odotettua olikin. Pari paikkaa olisi ollut kymppikin herralle viheltää.

Siinäpä se lyhykäisyydessään, 1-0 ja taistelu jatkaa lauantaina. Tämä oli vasta ensimmäinen peli..
 

weee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ottava
Totta. Toisaalta Kärpät oli todella todella munaton. Siinä Sopasen viimesen jäähyn aikana missä Pelsu pisti kiekon Kärppien maaliin niin mitään ei tapahtunut. Siinä sai Smolenak rauhassa heilua maalin edessä ja kuumentaa Hostikkaa. Toisaalta onhan näätälauma semmonen Mikki Hiiri jengi ettei sieltä oikein vastusta edes löydy kun Pikkarainen, Hodgman ja kumppanit ajaa sinne maalille. Sopii kyllä mulle. Josko se Lascherkin heräisi vähän kun pääsi purkamaan isoimmat paineet.

Yhtämieltä olen siitä, että munaton kärpät oli tänään. Mutta tuo pullistelu kuinka kovia jätkiä on pelicansin jätkät jne.. kuullostaa tasolta " meijän iskäpä on vahvempi kun teidän" kovat jätkäthän ei tunnetusti filmaa ja pelicansin pelurit on niin kovia, että pelkkä läsnäolo saa kärpät pelkään. Miten kärpät uskaltaa tulla lauantaina edes kentälle....
 
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
...Luttinen nousi esille silloin kuin piti ja Paakkolanvaara, Rinkinen & Pöyhönen pelasivat aivan superpelin. Myös Brocklehurst oli toisessa ja kolmannessa erässä hyvä...

Tähän ihan samat. Brocklen kuten myös Marttisen liike oli erittäin hyvää ja ratkaisut omassa päässä fiksuja ja varmoja. Hovisen kimiräikkösmäisen jäätävä rauhallisuus sinetöi koko joukkueen erinomaisen esityksen.

Erikoinen on asetelma Oulussa kun Aran pitää ensisijaisesti keskittyä Paakkolanvaaroihin. Eihän niitä voi päästää Viuhkoloiden kanssa samaan aikaa jäälle. Jää muuten kaapit vähiin myös Raksilassa.

Pakollinen tuomariosio vielä loppusanoiksi: Miten monta kärppäkarjua poikittaisine mailoineen Laschin kimppuun olisi pitänyt tuoda, että 3 metrin päässä pahoinpitelyä seurannut raitapaitatörppö olisi saanut kätensä nostetuksi?
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Nelosen videolla tuo tilanne ei jälkikäteen katsellessa mun mielestä kovin pahalta näyttänyt, pikemminkin puolivahinko.

JOs Erkka tarttuu hihasta kiinni ja saa kaksi peliä huilia, niin sama tosta olisi kohtuutonta.

Olen kyllä tästä aika lailla eri mieltä. Siis en Erkan vedosta, vaan Salomäen tilanteesta. Kyllähän tuo nyt on niin älyvapaa ja tahallinen teko, kun olla ja voi. Fyysisesti aika mitätön, mutta täysin selkästi käy vittuuntuneena ajelemassa Heikkistä.

Vaikka kyseessä olisi Jokeri-pelaaja, niin itse kyllä läiskisin pelikieltoa tuollaisesta. Tuossa loukataan täysin tarkoituksella tuomarin koskemattomuutta, ilman mitään pelitilanne-casea tms.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös