To 18.10.2007 Blues - Pelicans

  • 8 177
  • 65

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Samaan aikaa Juoppo-Jarna on varmaan kaatanu kalloonsa koko lauantaipullon vaihtoaitiossa ja tulee iskemään kaksi maalia Päääääärndin taakse, joka tietenkään ei osaa mitään muuta tehdä noissa kuin tökätä sen vitun mailansa eteen.

Vituttaahan se varmaan. Oikeastaan kaikki loput pelit voitais vetää rankuilla. Jarna&Niemi vs muu Suomi.
 

Menace

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Heki, sympatiat Tapparalle
Uuh. Niin nannaa. Radiosta nähtynä kolmas erä oli Pelsun. Blues on kyllä pelottava vastustaja enkä uskonut että pisteitä nähdään.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Uuh. Niin nannaa. Radiosta nähtynä kolmas erä oli Pelsun. Blues on kyllä pelottava vastustaja enkä uskonut että pisteitä nähdään.

Kolmas erä oli pelsujen 100-0. Ja varmaan kohta täällä ollaan kertomassa kuinka se oli pelsujen hyvyyttä, mutta minun värilasieni mukaan ei ollut. Bluesilla katosi liike, syötöt eivät menneet omilleen, ja yrityskin puuttui. Oli oikeastaan aika yllättävää, ettei pelsut tehneet siinä yhtään maalia, kyllä tuohon sotkuun olisi pitänyt pystyä parikin tekemään.
 

Action man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Matinkylän Mahti
Jaaha, ihan saman kaavan mukaan kuin kauden aiempi Blues-Pelicans peli. Blues dominoi ja vie mielin määrin mutta Pelicans korjaa voiton. Mikä kumma siinä on että Blues ei saa maaleja tehtyä enempää noista paikoista. Yksi kunnon 6kk verokortin maaliruisku joukkueeseen kiitos.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mutta tää matsi on kyllä niin nähty. Blues pyörittää taas ja hallitsee suuriman osan matsista, mutta Pelicans tekee vastaiskuista tarvittavat maalit. Jos hyvin käy, niin Blues pääsee rankkareille jossa sitten Karo Koivunen tai Jantunen tekee ratkaisumaalin. Niemi taas on jälleen kerran ottelun sankari 44 torjunnallaan ja saa ansaitusti IS:n kolme tähteä.
Jep. Aika hyvin osui ennustus kohdille. Blues hallitsi matsia suurimaksi osaksi, ja Pelicansin tasoitus tuli vastaiskusta. Jantunen teki sitten ratkaisevat maalit rankuista ja ne Niemen torjunnat olivat: 20+14+9+1=44, ja sillä tuli ne IS:n kolme tähteä.

"Onneksi" olin väärässä yleisömäärän suhteen. Loksahti suu auki kun tulin halille, ja vastassa odotti lappu että yläkatsomot on loppuunmyyty. Tulipa sitten ostettua hieman kalliimpi lippu, ja siitä varmaan Blues kiittää.

Mutta ei helvetti! Mikä tää jäätytöt juttu oli? Siis onhan se kiva että kauniiden naisten määrää kasvatetaan halilla ja edes joskus nähdä nainen lumilapio kädessä, mutta ei tää uudistus nyt musta menny ihan putkeen. NHL:ssä ja viime MM-kisoissa vastaava käytäntö taisi olla, mutta musta tää kokeilu vois nyt jäädä tähän.

Hyvä matsi. Mutta pieni paskanmaku jäi suuhun kun oli niin voitettavissa oleva matsi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa...
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Hyvä matsi. Mutta pieni paskanmaku jäi suuhun kun oli niin voitettavissa oleva matsi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa...

Nyt on pakko kysyä, että mitä helvetin hyvää tossa oli? Ylivoimaista hallintaa 30 min,
yksi säälittävä maali tuloksena, ja sitten loput 30 min pelkkää paskaa.

Maalia ei edes yritetty tehdä, laukauksen sijaa AINA syötettiin johonkin mihin sattuu.
On se tästä varmaan hyvä jatkaa, mutta tuollaisella maalintekotaidolla ollaan nopeasti ulkona pleijareista.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
On se kova, on se kova...toi Niemen Andy meinaan.

Välillä tuntuu siltä, että nyt tulee pisteetön ilta. Sitten kuitenkin jengi taistelee Niemen johdolla erän pari ja tekee tasoituksen. Kun tasoitus on tullut niin toisella joukkueella loppuvat eväät siihen. Tosin ei Pelsut montaa kertaa ole tappiolla ollutkaan. Kova jengi.

Koskakohan Evan onnistuisi kotona?
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Pelikaaneista jäi neljä asiaa mieleen tältä illalta:

- Lopin luistelu
- Niemi
- toisen erän aggressiivinen karvaus
- Pelicans on hyvä joukkue

Blues teki jatkoajalla ja rankeissa sen, mitä pelkäsinkin.
Ja miksi useat laukaukset menivät Niemen räpyläpuolelle?
Ne se otti varmasti kiinni.

Lostedtin loukkaantuminen harmittaa.
 
Viimeksi muokattu:

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tiiviisti sanottuna 2 ekaa erää meni Bluesille, kolmas Pelicansille. Blues pelasi näyttävästi tukkoista Pelsua vastaan 2 erää, mutta Niemi tosissaan pelasi taas pisteitä meille. 2 ekaa erää olivat Pelsulta huonoja, ja Bluesilta hyviä. Kaverilla luistin kulki, meillä ei. Syöttöpeli toimi ihan näyttävästi koko pelin ajan, mutta siihen lisättynä se kolmannen erän liike olivat kivaa katsottavaa. Bluesilla oli paikkoja kolmeen pisteeseen, mutta oli meilläkin. Huono maku jäi siitä Jarnan pysähtymisestä täydessä vauhdissa ja loistavassa vetopaikassa p-pisteiden välissä (eikä ollut eka kerta).

PS. Loppi luisteli iiiihan vitusti siinä yhessä vaihossa! Kävi kiertämässä Bluesin hyökkäyspäästä maalin takaa toiselle puolelle, tuli sinisen yli ja yritti tehdä samaa uudestaan. Luisteli yhellä kertaa saman verran, mitä viimeisissä viidessä pelissä on tullut luisteltua yhteensä. Näin minun näkemykseni.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Aika harvoin olen nähnyt niin ylivoimaista esitystä miltään joukkueelta, kuin mihin Blues kykeni ensimmäisessä erässä. Tulee mieleen lähinnä mustavalkoiset tv-lähetykset punakoneesta -70-luvulta. Niemi on vain niin hyvä maalivahti, että tuokaan esitys ei riittänyt Bluesilta ja niin vain pisteet lensivät Lahteen. Toinen erä oli jo tasaisempi, vaikkakin lonksunokkien maalista huolimatta selkeästi Bluesin erä. Kolmas erä olikin sitten Pelsujen hienoista hallintaa, vaikka siinä ei maaleja nähtykään.

Huonot kolmannet erät tuntuvat olevan Bluesin helmasynti, josta olisi syytä päästä eroon. Noh, tänään tuli huonosta kolmannesta erästä huolimatta edes pinna.
 

molari

Jäsen
Jep, eittämättä A Niemi on liigan parhaita maalivahteja - ja ko. herraan on "törmätty" liian usein - mutta kyllä Bluesin maalinteko-ongelma on ollut olemassa liian pitkään, oikeastaan ongelma oli jo Kaken aikana. Joukkueesta puuttuu "se" viimeistelijä, joka laittaa kiekon verkkoon paikoista, oli maalissa sitten kuka tahansa. Esimerkkinä tulee mieleen vaikka Caloun ja Kohn, jotka useissa peleissä aikanaan ratkaisi pelejä yksinään, vaikka meillä oli jos jonkinnäköistä irvileukaa valmentamassa.

Pelsut pelaa kyllä mukavannäköistä kiekkoa, eikä ole yhden ketjun joukkue, lisäksi vielä hyvä valmentaja sekä maalivahti, niin jonkinlainen mustahevonen joukkue voi keväällä olla. Piristävää, että liigassa tulee tällaisia positiivisia yllätyksiä.
 

KeittoP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Boston Bruins
Tomi Sallinen oli helvetin hyvä!
 

TheTuoppi

Jäsen
Pelistä kaikki oleellinen lienee sanottu. Pelicans ansaitsi voittonsa, Blues vain ei tunnu osaavan laukoa rankkareita.

Bluesin fanit ovat kyllä menneet helvetisti eteenpäin tällä kaudella. Ottelua on aina mukavampi seurata, kun hallissa on parempi tunnelma. Jatkakaa samaan malliin!
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ne jäänpuhdistajatytöt oli kyllä hassuja. Eihän se yks edes osannut luistella. Niillä lapioillaan siirteli vähän niitä lumia, mutta siihen paikoilleen ne jäi : D Sitte se että ne keräänty keskiympyrään vilkuttelemaan yleisölle oli hyvä veto.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Uskaltaisin tämän illan jälkeen väittää, että Pelicansin lento alkaa pikku hiljaa huveta. Kyllä varmastikin kuuden joukkoon riittää (jo tilastollisesti on aika epätodennäköistä, että joukkue niin totaalisesti romahtaisi), mutta Pelsut oli kaksi erää niin jyrän alla, että ilman aivan uskomattoman ilmiömäistä Antti Niemeä ja Bluesin kädettömyyttä tyhjän maalin edessä tilanne olisi ollut varmaan ainakin 10-0 (tai okei 10-1) ennen kolmatta erää. Helvatun hyvin Pelicans räpisteli mukana ja itseä tässä vaan espoolaiset saa syyttää, mutta

Blues pelasi pelillisesti kaksi erää huomattavasti paremmin kuin esim TPS:aa tai HPK:a vastaan, mutta nyt oli vastassa maalivahti, joka liimasi kiekot aivan jäätävästi - ei Niemi eteen antanut juuri yhtään kiekkoa. Kolmannessa erässä taas peli tasaantui, varsinkin 4 minuutin alivoimaputken aikana, mutta se ei muuta mihinkään sitä tosiasiaa, että Blues hallitsi kokonaisuutena peliä aivan miten tahtoi. On tietysti totta, että kolmannessa erässä joku halpa pomppu tai toinen Pelicansin oikeasti hyvistä paikoista olisi voinut kaikki pisteet Lahteen viedä, mutta pelin ei olisi paikkojen valossa pitänyt olla tasan kolmannessa erässä.

Jotenkin vain ehdin jo toivoa, että se maalintekoapina olisi sieltä harteilta jo pois, mutta taas kerran Blues kaatui siihen viimeistelyyn. Ja edelleen hehkutan kyllä Niemeä - sivuttaisliikkeestä ei saa maalia, maskin takaa näkee kiekot ihan uskomattomasti... uskomaton jamppa. Jos pää vaan Antilla kestää, tuossa on todella kova kassari tulevaisuudessakin.

Kuitenkin Niemeä lukuun ottamatta jotenkin jäi todella vaisu kuva Pelsuista. Periaatteessa pelisysteemi ja viisikkotasapaino on todella korkealla tasolla, mutta kuitenkin ihmettelen, että tuolla materiaalilla ollaan tuolla sarjan piikkipaikalla. Uskaltaisin kyllä lyödä oluen tai kaksikin vetoa siitä, että Pelsut ei kärkikolmikossa ole runkosarjan päättyessä. Jos joku haluaa ottaa vedon vastaan, laittakoon yv:n, ettei ketju häiriinny siitä.

Rantala oli muuten omasta mielestäni hyvä tänään. Muutama jäähy olisi voinut enemmän tulla, mutta yleisesti ottaen rima oli sopivalla tasolla ja mitään totaalisia jäätymisiä ei nähty. Ainakin omasta mielestäni oli parempi kuin Reiber Porissa, koska antoi tietyllä tavalla vääntää enemmän ja joka kaatumisesta ei vihelletty. Kaikki vihelletty meni ainakin nappiin.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uskaltaisin tämän illan jälkeen väittää, että Pelicansin lento alkaa pikku hiljaa huveta..

Pelicanssin vahvuus ja heikkous ovat nuoret pelaajat. Taitoa on aivan helvetisti, mutta jaksaminen kuukaudesta toiseen miltei joka toinen ilta varmasti herpaantuu. On ollut viime aikoina nähtävissä, ettei hyökkäyksiin lähtö ole niin terävää kuin kauden alussa.

Mutta Niemi ja liigan paras valmennus/peluutus tuo varmasti pisteitä niin, että jopa kotietu ei ole utopiaa.

Ja kuten jo kesällä oli arvattavissa, että Bluesilla on loistava alakerta, mutta maalintekijää rosteri huutaa. Meillä taas on varaa pitää kolmekymmenen pinnan äijiä viltissä. Tasan ei käy onnen lahjat:-)
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Mutta Niemi ja liigan paras valmennus/peluutus tuo varmasti pisteitä niin, että jopa kotietu ei ole utopiaa.

Ei ole utopiaa ei, juuri noiden kahden seikan vuoksi. Jos Niemi jatkaa samoja otteita ja jos Aravirta saa oikeasti fiksulla peluuttamisellaan nyhdettyä jatkossakin joukkueestaan sen 110% tehon, Pelsut on aivan varmasti neljän joukossa. Kolmen joukkoon en kuitenkaan usko, koska joko Niemi palaa kuolevaiseksi tai joukkue ei vaan materiaaliltaan riitä siihen - Aran en usko pettävän.

Blues kyllä oli ilmeisimmin hyvin skoutannut Pelicansin hyökkäyksiin lähdön, koska kaksi ensimmäistä erää ne kriittiset syöttölinjat oli tukittu. Toisaalta kuitenkin Bluesin ja Pelicansin "pelikirjat" on melkein identtiset keskenään, jos joku muu huomasi sen. Hyökkäyksiin lähdöt oli lähes poikkeuksetta lyhytsyöttöjä ketjussa.
 

Menace

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Heki, sympatiat Tapparalle
...Pelsut on aivan varmasti neljän joukossa. Kolmen joukkoon en kuitenkaan usko, koska joko Niemi palaa kuolevaiseksi tai joukkue ei vaan materiaaliltaan riitä siihen - Aran en usko pettävän.

Kovasti tuntuvat myös vastustajat uskovan Pelsuihin. Itse olen iloinen jos ollaan kuuden joukossa.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei ole utopiaa ei, juuri noiden kahden seikan vuoksi. Jos Niemi jatkaa samoja otteita ja jos Aravirta saa oikeasti fiksulla peluuttamisellaan nyhdettyä jatkossakin joukkueestaan sen 110% tehon, Pelsut on aivan varmasti neljän joukossa. Kolmen joukkoon en kuitenkaan usko, koska joko Niemi palaa kuolevaiseksi tai joukkue ei vaan materiaaliltaan riitä siihen - Aran en usko pettävän.

Valitettavasti joukkueesta ei ole enää pariin viikkoon mainitsemaasi 110% irti. Silti pisteitä on ropissut taulukkoon toiseksi parhaiten heti Kärppien jälkeen. Eikä niitä pinnoja pelkällä Aravirralla ja maalivahdilla saada, vaikka isoja palasia ovatkin. Isoin utopia taitaa edelleenkin olla vastustajienkin joukossa juuri se, että aliarvioidaan etenkin Pelicansin hyökkäyksen taitavuus ja etenkin ratkaisukyky.

Nyt on alettu ottaa Pelicans vastustajana tosissaan ja varsinkin 10 ottelua mielinmäärin rellestänyt ykkösketju on vahvasti merkattu jokaisessa ottelussa. Välisarjavastustajat Blues ja Saipa ovat jo pystyneet melkein täydellisesti myrkyttämään koko hyökkäyspelin, mikä on äärimmäisen kova suoritus.

Osansa Pelicansin pienestä lamasta menee juurikin nuorten pelaajien (mukaanluettuna Loppi) pienelle väsymykselle. Yllättävän hyvin on pisteitä tullut tollasella 90% suorittamisella. Sitä parasta Pelicansia ei ole vielä nähty. Toivottavasti se nähdään oikeaan aikaan - keväällä.

Suurimman edun Pelicans saa vieläkin takavuosien rupuporukan maineellaan. Ei sitä voi vastustajat millään uskoa, että parissa vuodessa on lähes samalla pelaajabudjetilla kasvanut yksi liigan kovimmista joukkueista. Bluesin Petri Matikainen ehkä näkee asiat toisin, koska oli itse aikoinaan luomassa pohjia kovalle työnteolle.
 

Labrador

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hieman off-topic mutta laitetaan nyt kuitenkin: tuli siis lähdettyä täältä Tsigagosta eilen Espooseen katsomaan matsia. Ensimmäinen kerta LA-Areenalla, ja onpahan ihan h...tin hieno halli! Mutta mutta ne oheispalvelut. Onko normaalia että yhden bissen saaminen kestää koko erätauon? LA-Areenalla on baareja ja kioskeja varmaan 10x Isku Areenaan verrattuna mutta Lahdessa sentään ehtii ottaa erätauolla vaikka parikin, jos vaan maistuu... :-)

Äkkiä katsoen tuntui että henkilökuntaa oli liian vähän. Espoolaiset, kertokaahan omat kokemuksenne, vai olenko mielipiteineni ihan pihalla, kuten tavallisesti. Lippujen osto sen sijaan sujui sutjakkaasti, toisin kuin esim. Hakametsässä jossa se on tosi syvältä. Siitä peukku ylös!
 

Probert

Jäsen
Kolmen joukkoon en kuitenkaan usko, koska joko Niemi palaa kuolevaiseksi tai joukkue ei vaan materiaaliltaan riitä siihen - Aran en usko pettävän.

Tähän voisi heittää kysymyksen, että kun Kärpät ja Jokerit jätetään laskuista pois, niin millä joukkueella materiaali sitten on kokonaisuudessaan Pelicansia selvästi parempi?
 

Robert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitos ja näkemiin
Hieman off-topic mutta laitetaan nyt kuitenkin: tuli siis lähdettyä täältä Tsigagosta eilen Espooseen katsomaan matsia. Ensimmäinen kerta LA-Areenalla, ja onpahan ihan h...tin hieno halli! Mutta mutta ne oheispalvelut. Onko normaalia että yhden bissen saaminen kestää koko erätauon? LA-Areenalla on baareja ja kioskeja varmaan 10x Isku Areenaan verrattuna mutta Lahdessa sentään ehtii ottaa erätauolla vaikka parikin, jos vaan maistuu... :-)

Äkkiä katsoen tuntui että henkilökuntaa oli liian vähän. Espoolaiset, kertokaahan omat kokemuksenne, vai olenko mielipiteineni ihan pihalla, kuten tavallisesti. Lippujen osto sen sijaan sujui sutjakkaasti, toisin kuin esim. Hakametsässä jossa se on tosi syvältä. Siitä peukku ylös!


On se ihan normaalia... Tai ehkä ei koko erätauon mutta melkein
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tähän voisi heittää kysymyksen, että kun Kärpät ja Jokerit jätetään laskuista pois, niin millä joukkueella materiaali sitten on kokonaisuudessaan Pelicansia selvästi parempi?

Jos suoraan vastataan niin JYPillä, Bluesilla, HIFK:lla ja Lukolla on kaikilla paperilla selkeästi Pelicansia parempi materiaali. Siinä on Jokerien ja Kärppien kanssa nyt 6 joukkuetta yhteensä.

Kuitenkin on ihailtavaa, miten tuosta materiaalista saa tuollaiset tehot irti. Ei Pelicans eilen ollut maalivahtia lukuun ottamatta millään osa-alueella Bluesia parempi - valmennukseen on paha ottaa ollenkaan kantaa. Niemi piti joukkuetta pystyssä (ei Brückskään huono ollut, ei tod) ja yhdellä vahinkohyökkäyksellä yksi hieman helppo maali (ainakin Bluesin sössittyihin paikkoihin verrattuna maali oli helppo) - se riitti eilen.

En kuitenkaan ole Bluesin kannalta yhtään huolissani, jos vain tuo pään seinään hakkaaminen ei jää takaraivoon. Bluesin peli on tällä hetkellä sekä kaunista että maalipaikkoja luovaa, mitään hätää ei periaatteessa ole. Ja aivan turhaan Blues antaa kaudesta toiseen tasoitusta noissa rankkareissa. Ei vaan löydy pelaajaa, joka laittaisi kiekot maaliin yli 20% yrityksistä. Jantunen teki eilen kaksi kolmesta yrityksestä ja se riitti. Kuitenkin nuo rankkaripisteet lasketaan sarjapisteisiin mukaan, joten olisi nyt parempi saada jotain ideaa niihinkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös