To 15.4.2010 HPK - KalPa (4. välierä)

  • 24 529
  • 118

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Otetaan tästä henkilökohtaisesti harvinainen kunnia avata otteluketju.

KalPalle riitti eilen, kun pelasi suht puolivaloilla viimeisen erän, kun taas Kerho on takuulla väsyneempi. Tästä varmasti jonkin verran etua, kun seuraava peli pelataan jo tänään.

HPK tulee takuulla lujaa pelin alussa, ja jos kotijoukkueella on enemmän onnea, kuin edellisessä kahdessa ottelussa, voi verkko kyllä heilua savolaisten maalissa. Toivottavasti KalPa lähtee jälleen pelaamaan varmaa, kurinalaista, mutta taistelevaa ja liikkuvaa peliään. Tästä tänään voitto, niin näyttää kyllä todella hyvältä KalPan puolesta.

Kerho on kuitenkin osoittanut, ettei se luovuta, ja on myös henkisesti vahva joukkue. Katsotaan onko tänään Järvinen KalPan maalilla. Lassila voisi hörpätä muutaman maalin tänäänkin, kuten maanantaina.

Saas nähdä jaksaako itse tästä lähteä jonnekin stadilaiseen kuppilaan katsomaan peliä ...
 

Velu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sarja ei ole vielä katkolla, kerhon selkäranka on.

Jännä nähdä miten Rautakorven joukkue pelaa selkä seinää vasten... vieläkö jaksaa jauhaa samaa vaikka on nähty ettei toimi kummassakaan päässä KalPaa vastaan tuo tyyli. Löytyykö jostain käsiä tehdä tarvittavat maalit? Kestääkö Lassilan pää ekassa erässä - jos pääsee rytmiin niin varmasti sitten pelaa koko matsin ihan hyvin... ihan hyvä maalivahti kyseessä.

Kerhon pakkeja väsyttää, hengästyttää. Sen näkee selvästi televisioinneista. Miten kulkee tänään?

Ja millä eväillä KalPa ryöstöretkelle? Ainakin saivat eilen kuormitettua tasaisesti pelaajia. Voipi silti olla että joku saa lepovuoron ja tuoreita jalkoja vaihdetaan tilalle.

Merkityksellinen peli tiedossa ja paikan päältä, 'turenkilaiskatsomosta' nautittuna tietenkin!
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Katsotaan onko tänään Järvinen KalPan maalilla.

YLE osaa kertoa, että Järvinen on tänään pelivuorossa, samoin Mikko Kukkonen. Timo Seppänen korvaa hyökkäyksessä Jaakko Rissasen eli hyvin pitkälti samalla kokoonpanolla KalPa lähtee hakemaan toista peräkkäistä voittoa Patria-areenalta kuin maanantainakin.

KalPan on parannettava oman päädyn peliä. Yhtä vapaita ja monia maalipaikkoja ei HPK:lle parane antaa ja oman pelin on pysyttävä kasassa pidempään kuin 12 minuuttia vaikka tuona aikana maalin jos toisenkin KalPa pystyisi tekemään. HPK on nyt lähellä sitä tilannetta, jossa ollaan selkä seinää vasten. KalPalle voitto tänään niin lauantaina on katkon paikka Kuopiossa.

Kuopiosta on vissiin bussilastillisen verran tulossa kannattajia Hämptoniin pitämään meteliä, eilen ei kovin montaa oranssia Niiralan Montussa näkynyt saati sitten kuulunut.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Katselin tuossa plus/minus -tilastoja, ja KalPalta miehittää kuusi pelaajaa koko tilaston kärjen, kun poistetaan tilastoja johtava Kärppien Jushkevitsh.

Mielenkiintoista myös se, että HPK:n koko ykkösketju on ottanut tiukan otteen tilaston häntäpäästä jäätävillä lukemilla -6 ja -7. Ei ihme, että Viitaluomakin on niin lyödyn näköinen antaessaan haastatteluita.
 

BooRadley

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ja KalPa tänään SM-Liigan sivujen mukaan:

Kapanen-Miettinen-Kerman
Timonen-Andersson

Hartikainen-Laakso-Pakarinen
Jalasvaara-Strömberg

Jokinen-Sahlstedt-Hyvärinen
Kukkonen-Varakas

Seppänen-Riekkinen-Dahlman

Maalissa: Järvinen
Varalla: Ahonen

Taas on taikonut Peksi kentät uuteen uskoon ja antaa Seppäselle hyökkäysvastuuta. Hyvä näin. Eiliset kenttäkokeilut ei ainakaan mun silmään kovin hyvin toimineet. Ja toisaalta, KalPalla on niin selkeä pelisysteemi että näitä kokeiluja on helppo harrastaa, kaikki tietävät mitä pitää tehdä ja missä mennä.

Eilinen matsi oli kyllä yksi koko kauden heikoimmista. Liike oli kun Suomi-sarjan pelistä ja yleisön kannustus samaa luokkaa, harvoin on hallilla välierässä nukuttanut (noh, harvoin tässä on kuitenkaan päässyt Kuopiossa edes välieriä katsomaan :D).

Toivottavasti ottelun intensiteetti nousee aiemmista peleistä selvästi jotta kerrankin nähtäisiin pleijareiden arvoista kiekkoa. Vankka on usko siihen, että KalPa tänään voiton nappaisi, uskoisin tuon väsymyksen kuitenkin ehkä olevan Kerholla hivenen suurempi. No, ilta ja Urpo-Tv näyttää miten menee.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mielenkiintoista myös se, että HPK:n koko ykkösketju on ottanut tiukan otteen tilaston häntäpäästä jäätävillä lukemilla -6 ja -7. Ei ihme, että Viitaluomakin on niin lyödyn näköinen antaessaan haastatteluita.
Olisikohan jo aika laittaa Laakkosen tilalle joku työmyyrä? Toke oli hyvä duunari syksyllä. Nyt voisi Louhi tai Sailio hoitaa sen tontin. Vihko menee tällä hetkellä täysin hukkaan tuolla roolituksella.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jännä nähdä miten Rautakorven joukkue pelaa selkä seinää vasten... vieläkö jaksaa jauhaa samaa vaikka on nähty ettei toimi kummassakaan päässä KalPaa vastaan tuo tyyli. Löytyykö jostain käsiä tehdä tarvittavat maalit?
Rautakorven Kerho on parhaimmillaan selkä seinää vasten. Se nähtiin HIFK sarjassa, runkosarjassa ja tavallaan ottelusarjan avauksessakin. Kokeneet kerholaiset myös kestävät paremmin taklauspeliä ja tietävät palautumisesta enemmän, jota tietoa täksi päiväksi tarvitaan, pelihän voitetaan osittain jo klo 21-18.30, kuten Rautakorpi sanoi. Eilinen tyyli toimi ihan hyvin jo pelin ratkettua, vai johtuiko siitä, tänään näemme sen. Rautakorpi tilaa ja ilmeisesti tietää saavansa entistä jauhavamman Kerhon, joten ikäviä hetkiä on tänään tiedossa kuopiolaisittain. Itse toivon myös samantapaisia temppoja, mitä Tuulola teki Kapaselle, vittumainen pitää olla. Ja loppuun asti pitää pelata: Viitaluoma, Männikkö, Vihko!!
Kestääkö Lassilan pää ekassa erässä - jos pääsee rytmiin niin varmasti sitten pelaa koko matsin ihan hyvin... ihan hyvä maalivahti kyseessä.
Minusta tämä on kriittisin asia ottelusarjan kannalta. Enää ei saa päästää kuin korkeintaan yhden helpon maalin/peli. Vastustajan maalivahdit johtavat 2-1. Helpoissa about 6-1.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Vaikka Kerho on hyvä pelaamaan myös tappioasemassa, kyllä tänään olisi suorastaan elintärkeää saada avausmaali ja tätä kautta peli hieman enemmän auki. Syväsalmen voisi tosiaan paikata junnulla, ei tekisi varmaankaan ainakaan huonompaa jälkeä kuin Syvis tällä hetkellä. Palataan lähempänä vielä asiaan, nyt pitää hakea olut.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Syväsalmen voisi tosiaan paikata junnulla, ei tekisi varmaankaan ainakaan huonompaa jälkeä kuin Syvis tällä hetkellä.
HPK:n paras mahdollinen tänään...
Eli sama kuin aina ennenkin tässä sarjassa. Kun jauhetaan niin ja jauhetaan. Ja kun jauhetaan niin Syviskin oppii pelaamaan. No, Laamaselta sitä eiliseen eniten parannusta toivoisi.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Samaa jargonia kuin kaikki muutkin. Samaa stooria minkä kaikki tietävät sanomattakin. Sanotaan silti: Eilisen perusteella kummankaan joukkueen ei pitäisi olla kovin väsynyt. Toivottavasti ainakin KalPa lopettaa surffailun, henkkoht Kerhon löysäily ei haittaa pätkääkään. Lassila on takuuvarmasti tänään vaikea ohitettava, eilen pelasi perusvarmasti ja ainoastaan Jalasvaaran kudissa huono sijoittuminen oli näkyvä virhe minun silmääni. Ei tainnut muuten Jämäse ottaa yhtään jäähyä.

Nyt ne munat pois kainalosta, niiden paikka on jossain ihan muualla. Järkeä ja asennetta boksiin. Kovalla väännöllä haettu voitto murtaisi turenkilaiset niskat (kuvainnollisesti) paljon varmemmin kuin eilisen kaltaisella pelillä "saavutettu" 3-1.

Hartikainen-Laakso-Pakarinen
Jalasvaara-Strömberg

Tämä viisikko näyttää muuten ihan oikealta playoff-koostumukselta. Erityistarkasteluun Laakkosen väläytysten lisäksi Syväsalmen otteet Kerhon puolelta.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Itse toivon myös samantapaisia temppoja, mitä Tuulola teki Kapaselle, vittumainen pitää olla.
Tarkoitatko Tuulolan lämäriä päin Kapasta? Tunteella pitää pelata ja vittumainen saa olla, mutta kyllähän kiekolla ampuminen on erittäin raukkamainen teko. Yksi raukkamaisimmista mitä kaukalossa voi tehdä. Harvoin siitä mitään pahoja seurauksia on, mutta raukkamaista se on. "Selän takaa lyönti ja täysillä karkuun". Sääliksi käy ihmistä, jonka mielestä se oli hieno teko.

Tuulolaa olen aiemmin arvostanut, mutta nyt pääsi samaan sarjaan kuin Daniel "Käsilaukku" Alfredsson. http://www.youtube.com/watch?v=rAuj_AMnMGM

Ai niin, tuo on varmaankin sitä paljon puhuttua voittamisen kulttuuria. Toivottavasti KalPa ei koskaan voita niin paljon kuin Kerho on voittanut ettei pelaajat vaan opi noita temppuja.
 

Uncle Ben

Jäsen
Jaa-a. Minusta tuntuu, että tän pelin lopputulema voi olla kyllä ihan mitä tahansa. Noista aikaisemmista matseista ei välttämättä voi päätellä mitään. Ekaa peliä KalPa hallitsi, mutta Kerho oli tehokkaampi ja voitti. Toisen ottelun ratkaisi KalPalle lähinnä Lassilan huono ilta ja kolmannen taas KalPan hyvä alku ja Kerhon heikko viimeistely. Mitä lienee tänään tulossa…
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Se on sitten käytännössä pakkovoiton paikka ritaripaidoilla tänään, vaikka sarja ei missään tapauksessa päätykään. KalPaa vastaan en usko Kerhon nimittäin kolmea voittoa putkeen ottavan - kyseessä on kuitenkin henkisesti eri tason joukkue kuin IFK oli. Eilinen peli oli maalilukemia lukuunottamatta lupauksia herättävä poislukien ensimmäiset 10 minuuttia, mutta iso osa tuosta johtui taatusti KalPan säästelevästä "pelailusta" johtoasemassa. Voiton avain on minun nähdäkseni tänään ottelun alussa. KalPalla kestää kauemmin päästä rytmiin mukaan, kun eilen löysäilivät valtaosan pelistä, ja tähän Kerhon pitäisi pystyä iskemään. Mitä pitemmälle ottelu etenee maalittomana, sitä todennäköisemmin Kerho tulee olemaan pulassa.

Optimistina veikkaan pelin olevan eilisen toisinto roolit vaihtaen ja Kerhon voittavan 3-1. Niin, ja tämän pelin voittaja muuten vie sitten koko sarjan (viidessä pelissä, mikäli KalPa voittaa tänään ja seitsemässä, jos Kerho voittaa).
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Kerho voittaa tänään ja ottelusarja menee Kerholle 4-2 ;) Tämä tulee olemaan IFK sarjan toisinto.

Ihmettelen, miksi Kalpa haluaa Syväsalmen. Olen päivästä yksi sanonut, että täysin turisti Kerhon rosterissa. Ei siinä...pitäkää hyvänänne. Voisitte ottaa jo tänään omaan kokoonpanoonne.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kalpa ja HPK ovat pelanneet rinkulanmäellä neljä kertaa viimeisen kahden kevään aikana pudotuspelikamppailuissa. Kolme kertaa HPK on jäänyt näissä kohtaamisissa nollille. Niinpä suurin jännitys lienee siinä, että jatkuuko sama tahti tänäänkin, vai pystyykö Kerho rikkomaan kaavan.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kohtalonpäivä

Tänäänhän on ns. kohtalonpäivä. Tänään tämä sarja voi jo ratketa, mikäli KalPa voittaa. Virallisesti siihen ei mitään vielä ratkea, mutta Kerhon pelaajien selkärangoista kuuluisi silloin iso NAKS ja sarja olisi periaatteessa jo ratkennut. Tänään siis oikeastaan pakko voittaa mikäli aiotaan finaaleihin perinteisen pronssipelin sijaan. Tänään on ensimmäinen peli kun itsekin pääsen paikan päälle. Jotenkin mennyt tämän sarjan seuraaminen itselläni vähän kuin puolivaloilla tähän mennessä. Toisaalta sen takia, että olen yövuorojen lisäksi oikeastaan vain nukkunut parit viime päivät ja sen takia että tämä välieräpaikka oli itselleni jo ikään kuin mestaruus osittain sysimustankin kauden jälkeen ja kaikki muu välieräpaikan lisäksi on vain plussaa ja oma takki on jossain määrin ollut jo tyhjänäkin. Kahdessa viime pelissä HPK on ollut ainakin näemmä tuloksellisesti pelkkä vastaantulija. On kommentoitu, että KalPakaan ei eilen hyvin pelannut, mutta ehkä enempää ei vaan vaadittukaan? Toivottavasti tänään tehtäisiin paikoistamme maalit, Lassila pelaisi loistopelin ja yleisö löytäisi katsomoihin. Pelataan kuitenkin välieriä!
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Jaahas, taas tietää mitä odottaa kun kaukaloon tekee paluun muuan Rönn, aisaparinaan Favorin. Odotettavissa ailahtelevaa linjattomuutta ja vieraskoreeta piiparointia.

Tästä huolimatta Kerho tasoittaa tänään voitot ja lauantaina jatketaan tasatilanteesta savonmaalla. Kerholle pelin ratkaisee Nieminen, Louhi ja Hämäläinen.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jaahas, taas tietää mitä odottaa kun kaukaloon tekee paluun muuan Rönn, aisaparinaan Favorin. Odotettavissa ailahtelevaa linjattomuutta ja vieraskoreeta piiparointia.

Tästä huolimatta Kerho tasoittaa tänään voitot ja lauantaina jatketaan tasatilanteesta savonmaalla. Kerholle pelin ratkaisee Nieminen, Louhi ja Hämäläinen.
Yhtä hyvin pelin voi ratkaista Viitaluoma. Jos alkaa avopaikat maistumaan niin kovalla prosentilla pitää KalPankin tehdä. Toisaalta jos tuhlailu jatkuu ja tarttuu muihin pelaajiin kuten nähtävillä oli niin KalPa on paaaljon lähempänä kolmatta kiinnitystä.

Tänään samanlainen höyry päälle alusta asti niin kiirettä pitää Mäkelällä ym. Eilen sai repiä paidasta, toivottavasti ei tänään. Nämä harvemmin ovat vahinkotilanteita ja luulisi olevan helppo viheltää pois.

Myös ylivoimaan jota KalPaa tulee tänäänkin pelaamaan riittävästi, pitää löytää uutta. Kerho ahdisti kiekollisen kulmapyörittäjän ahtaalle, sitä ei saatu tarpeeksi nopeasti purettua koska viivaan tuli pakille yhtäaikaisesti painetta.

Anderson voisi pikkuhiljaa taas ruveta osumaan puiden väliin, plekseihin paukkuivat vähän enemmän nousseet vedot.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Anderson voisi pikkuhiljaa taas ruveta osumaan puiden väliin, plekseihin paukkuivat vähän enemmän nousseet vedot.

Tähän tarttuakseni, molemmat joukkueet ampuvat aivan helvetisti ohi. Eilenkin vetikö Kerho arviolta parikymmentä kutia ohi maalin? KalPallakin pleksit paukkuu. Tietysti vedon pitää osua johonkin muualle kuin keskelle maalia, mutta ei niitä maaleja ohimenevillä tehdä. Tähän pitää kiinnittää huomiota.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Jaahas, taas tietää mitä odottaa kun kaukaloon tekee paluun muuan Rönn, aisaparinaan Favorin. Odotettavissa ailahtelevaa linjattomuutta ja vieraskoreeta piiparointia.

Jep, ja lisäksi vielä molemmille joukkueille kymmenkunta kakkosta, vaikka aihetta olisi ehkä kahteen-kolmeen. On todella surullista, että tästä maasta ei löydy edes välierävaiheessa hyviä ja johdonmukaisia tuomareita molemmille ottelupaikkakunnille.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
KalPan ylivoimapeli on todella mielikuvituksetonta, ja eräässä ylivoimassa (2.erässä) tuntui, että Kapanen hieman hermostui seisovaan ja samaa toistavaan kuvioon ja lähti hakemaan siniviivalta vauhdilla paikkaa keskeltä. Eihän sitä syöttöä siihen tietenkään tullut. Myös Andersson pelataan Kerhon osalta helposti pois. Tämän ylivoiman kanssa kyllä ollaan tapeltu niin kauan kuin vain muistan. Vaikka KalPallakin pitäisi olla taitoa ja roolipelaajia tarpeeksi rankaista yv:lla.

Ehkä tänään ...
 

savox

Jäsen
Suosikkijoukkue
koparit
Toivottavasti Hattulan Hasekki on saanut nukkua kunnon päiväunet ilman mitään palohälyytyksiä eikä ruokatilauksia ole unohdettu että ravintoakin olisi saatu etsimättä. Kukaan ei tietenkään odota toista nollapeliä peräjälkeen mutta sen verran torjuntoja että voitto tulisi. Maalivahtipeli tulee tänään ratkaisemaan tämän koitoksen. Aina ei voi luottaa siihen että pakkipari Rölli ja Jallu karkaavat maalin tekoon.
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
On kommentoitu, että KalPakaan ei eilen hyvin pelannut, mutta ehkä enempää ei vaan vaadittukaan?

Ottamatta kantaa onko asia noin, on hienoa että tuohon eiliseen otteluun löytyy realismia myös HPK-fanien suunnalta. Tuo mahdollisuus eilisessä ottelussa on mielestäni suuri kun ajatellaan ohvien aikataulua, miksi vetämään täysillä loppuun asti jos vähempikin riittää? Tosin jos tahtia löysätään ei se saa tarkoittaa eilisen kaltaisten maalipaikkojen antoa vastustajalle.

KalPan ketjulottokone on taas pyörinyt ja hyvä niin. Uskon tämän vaikuttavan vastustajaan siinä kohtaa ettei KalPan kenttiä voi scoutata ja suunnitella peluutusta kenttä-kenttää vastaan. Nythän noissa KalPan kentissä ratkaisuvoima(tai ainakin potenttiaalinen sellainen) jakaantuu tasaisesti joka kenttään. Pimennä siinä nyt sitten peluutuksella KalPan pelimiehet.
Itse odotan KalPasta ehdotonta tasonnostoa (ainakin tehojen muodossa) Kermanilta, nyt on ollu vähän aikaa ruuti märkää,jokohan tänään ois aika paukkua kohdilleen..

Kävi kumminpäin tahansa, ei sarja ole vielä taputeltu. Se mahdollinen neljäs voittohan on se vaikein ottaa. Niin ne viisaammat ainakin sanoo..

Ja illan lopuksi,meehän Peksi sinne pressiin tuloksesta riippumatta,ei aleta me "Rautakorpeilemaan".
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kahdessa viime pelissä HPK on ollut ainakin näemmä tuloksellisesti pelkkä vastaantulija. On kommentoitu, että KalPakaan ei eilen hyvin pelannut, mutta ehkä enempää ei vaan vaadittukaan?

Ei voi olla noin. Pointit pelistähän olivat:

- Syväsalmen sopimus KalPaan
- KalPalaiset kaatuilivat
- KalPalaiset kahvasivat
- KalPa ei olisi ansainnut voittoansa, koska kerho vei kuopiolaisia kuin märkää rättiä.
- Kuopiolaisilla ( sisältää pelaajat ja etenkin kannattajat) ei ole play offeihin tarvittavaa voittamisen kulttuuria toisin, kuin hämeenlinnalaisilla (-06).
- Perunat oli joko raakoja tai ylikypsiä.

Ei vaan kiitoksia viestisi varsin eroavasta linjasta totuttuun.

Kuulemani mukaan kerholla on tänään mahdollisuus varmistaa finaalipaikka itselleen.

Omissa toiveissa Killerille tänään maali, vaikka sitten jatkoerässä. Kerhon maalipaikkojen tuhlailu jatkukoon.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onnittelut Kerholle finaalipaikasta, tämä otteluhan ratkaisi koko sarjan.


Jyrki Louhi taklasi Timosta selkään ja 2min siitä. Timonen kuitenkin hyvin hyvin epäkalpamaisesti ei jäänyt makoilemaan vaan luisteli aitioon ja suoraan koppiin potemaan aivotärähdystä. Samoin Kapanen sai aivotärähdyksen Kolehmaisen taklauksesta. Miehet loppuu kun ennestäänkin oli kaksi tärkeää miestä (Kiiskinen, Salo) telakalla. Noh, onneksi ei ole enää kuin pari peliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös