To 11.01 Jokerit - SaiPa

  • 6 358
  • 37

Kojootti

Jäsen
Stapleton on kuningas!

Pari ekaa erää oli Jokereilta todella heikkoa. Ei liikkunut luistin eikä oikeen ajatuksetkaan. Koskenkorvan johdolla SaiPa vei kahta ekaa erää.

Jokereiden ylivoima oli taas tuttuuntapaan aivan avutonta, lukuunottamatta tuota Tomekin tasoitusmaalia. Kiekko eikä pelajatkaan liiku ollenkaan. En ymmärrä miten huonoa voi olla YV sarjakakkosilla. Lopuksi kiekko saatiin heti vastustajan päätyyn ja mylly saatiin käyntiin. Staplella oli jo hyvä mesta 5-3 yv:ssä ekan erän aikana. Saipan yv oli ajoittain kohtuu vaarallista.

Hieno nousu kuitenkin Jokereilta, ja peruspelillä pisteet kotiin. Tuon Tomekin tasoituksen jälkeen saatiin oikeen kunnon myllytystä Saipan päätyyn. Stapleton on kyllä aivan huikea. Tarjosi vielä maalinsa jälkeen Wilmille avopaikan maalin eteen, mutta tällä kertaa ei natsannut. Muutenkin tuo Staple - Lehterä - Wilm -ketjun peli sujuin mallikaasti.

Pakaslahden tahti on kyllä hiipunut. Jotenkin peli ei ole enää niin lennokasta kuin alkukaudesta. No toivotaan, että paranee.

Tästä on hyvä jatkaa pahaan otteluputkeen; Lukko (v), TPS (k), HPK (v), Hifk(k), Hifk (v)
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Tämän päivän perusteella ei ole suuri ihme, että SaiPa on jäämässä pleijareista ulos. Joukkueen peli oli aikamoista koheltamista ja roiskimista, yritystä sinänsä oli ja kovaa vääntämistä. Mutta kyllähän tuo SaiPan rosteri taitoa huutaa ja kovasti, mitenkään Sputnikin pelaajia mollamatta (ja niin muuten kaipaa Jokerienkin rosteri taitoa, joskaan ei yhtä akuutisti...). Kippari-Koskenkorva on kyllä yksi liigan vauhdikkaimmista pelaajista ja väläytteli ajoittain hyvää mailatekniikkaakkin.

Ensimmäinen erä oli kyllä nihkein ja surkein erä mitä tällä kaudella olen nähnyt, tosin on muistettava etten ole läheskään kaikkia pelejä/eriä nähnyt. Erityisesti Jokerit tuntui olevan täysin unessa ja jotenkin joukkueen peli oli passiivista, ikäänkuin olisi johdettu yhdellä maalilla, vaikka oltiin maali jäljessä. Onneksi SaiPa ei päässyt koko pelin aikana enempää kuin kahden maalin karkumatkalle, muuten olisi käynyt kylmät.

Toinen ja varsinkin kolmas erä olivat sitten Jokereilta jo selkeästi parempia ja tasoero alkoi näkyä. SaiPan pelistä katosi se vähäinenkin kontrolli, kun taas Jokerit sai jopa hienoja kuvioita välillä hyökkäyspäässä. Siksi Jokerien voitto oli mielestäni tänään ansaittu, vaikkei SaiPan voitto nyt aivan kauhea vääryys olisi ollutkaan.

Pientä kuumenemista ja tönimistä tosiaan oli aina silloin tällöin. Jos peli olisi ratkennut selvästi suuntaan tai toiseen, niin ehkä jonkinlainen räjähdys olisi tapahtunut. SaiPalla oli jälleen mukana heidän pahin ärsyttäjänsä, Teemu Paakkarinen, pitkän loukkaantumisen jälkeen, mutta ihmeen rauhallinen hän tänään oli.

Ja sitten jotain hyvääkin pelistä - Jokerien voiton ohella tietysti -, mielestäni nähtiin aika hienoja maaleja. Wilmin tarkka laukaus, Palomäen lämäri ylivoimalla, Stapletonin maali kolmannessa erässä...ihan nättejä kaikki.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Voi jumalauta mitä nyhjäämistä ja surffailua Jokereilta alussa; 25 sekunttia pelattu ja Saipa pääsi 3-1 tilanteeseen. Sen jälkeen oli vain ajan kysymys milloin verkko soi ja myös 0-2 oli ansaittu. Saipa oli huomattavasti paremmalla jalalla liikkeellä noin puoleen väliin ottelua. Saipa pelasi ja Jokerit pelaili aloittaen hyökkäykset todella hitaasti oman maalin takaa. Oli outoa, etteivät sputnikit tässä tilanteessa aloittaneet rajua karvausprässiä, vaan tyytyivät lähinnä odottelemaan Jokereitten tuloa hyökkäysalueelleen. Siellä Jokerit sitten saivatkin välillä kunnon pyörityksen päälle. Ylivoimat (mm. 5-3) alussa olivat taas aivan kauheaa katseltavaa ja niissä yritettiin lähinnä yhdellä ja samalla kaavalla syöttää viivamiehelle ja toivoa parasta. Miksi pelin pitää olla niin v-tun tahmeaa otteluiden alussa?

Silti tällä kaudella on ollut outo fiilinki olla katsomossa. 0-2 tilanteessakin tuntui, ettei yhtään mitään hätää ole. Kontrasti viime kauteen on todella huomattava; kun Jokereitten diesel pärähtää käyntiin, niin siinä jää jengi kuin jengi jalkoihin.

On tullut kritisoitua jonkin verran ulkomaalaisvahvistuksiamme tehottomuudesta, mutta tänään sekä Wilm että Stapleton olivat joukkueen parhaimmistoa. Varsinkin Stapleton oli huippuvireessä ja kunhan homma toimii myös keväällä yhtä hyvin, niin mitään ulkomaalaisongelmaa meillä ei ole. Tomek pelaa tällä hetkellä (kuten aina) täydellä sydämellä jengille ja se tarkoittaa sekä jäähyjä että maaleja. Vanha Herra Varis painaa illasta toiseen kiekon vastustajan päätyyn ja tekee siinä välissä maalin tai pari. Kuparinen tsemppaa alivoimalla ja dyykkailee kiekon eteen. Lehterä pelaa varmaa peliä ja on ansainnut paikkansa jengissä esityksillään eikä nimellään.

Tästä on hyvä jatkaa kohti Raumaa, jossa kullatuin hanoin ja porealtain varustettu hotelli odottaa pitopöytineen.

P.S. Kurrin serkulle sinne Lappeenrantaan terveisiä; kaksi eteen ei merkitse mitään. Kiitos vaan kannustavista kehotusviesteistä lähteä pelin "ratkettua" 0-2 tilanteessa bisselle. Ei lähdetty eikä lähdetä.
 

Kojootti

Jäsen
PeteX kirjoitti:
Voi jumalauta mitä nyhjäämistä ja surffailua Jokereilta alussa; 25 sekunttia pelattu ja Saipa pääsi 3-1 tilanteeseen.
Tämä oli kyllä todella pöyristävä aloitus Jokereilta. Jotenkin tuli viime kausi mieleen tuosta tilanteesta. Hienosti pelasivat Saipan pelaajat tilanteen vaikka viimeistely ontui.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Olipahan SaiPalta muodonmuutos Pelicans-pelin jälkeen. Siinä missä pelsuja vastaan laukaukset tulivat jostain nurkista tilastoja kaunistelemaan, nyt oli kaksi ensimmäistä erää aivan toisenlainen ryhti. Harmi vaan että kolmas erä oli taas sitä järkyttävää pelsupelin pelailua lisättynä hirveään väsymykseen (onkohan SaiPan pelitapa liian raskas?), ja kun Jokerit sai vielä pelinsä pyörimään niin ei koko ajan jälkeen jäänyt Palomäki & co. pärjännyt millään. Jokereiden johtomaalin jälkeen oli koko ajan suuri hätä, eikä kunnollista takaa-ajoa saatu missään vaiheessa aikaiseksi.

Odotin koko kolmannen erän Kavanaghin ja Järventien yhteenottoa, mutta ilmeisesti kylmenivät sopivasti toisella erätauolla. Muutenkin viihdyttävä ottelu kaiken kaikkiaan.

Jokereiden ensimmäisen erän esitys oli kyllä aika pohjanoteeraus, valitettavasti SaiPa aloitti vielä pahemman penailun kolmannessa erässä.
 

Zuppana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Jokerit
Näin eilen ensimmäisem Patin matsin. Voi vittu, Pat seuraavaan koneeseen joka lähtee johonkin suuntaan Suomesta.. vittu! Viimeinen niitti oli kiekon menetys omalla sinisellä 6-5 vastaan, Pete Varis kuittasi ja nosti kädet kattoon!
Maalipeli oli mielestäni SaiPalla ihan ok, vaikka Mälli antoi ymmärtää muuta. Ensimmäisessä erässä av:lla Mikko otti muutaman tärkeän kopin.
En ole nähnyt pitkään aikaan Tikkasen peliä, mutta täytyy (edelleen) ihailla sitä itseluottamusta, mitä paidan alta löytyy! Hienoa! Voisiko joku kommentoida oliko eilinen Hapan esitys tämänhetken "suvantovaihetta"?
Plussat antaisin Immoselle, Holmalle...oli ehkä muitakin.
Rönnberg: jotenkin jäykkää ja vaikeeta. Lisäksi Tuominen sai sydämen ottamaan muutaman välikuolema.
Nyt on jumalauta jostakin kaivettava niitä ratkaisijoita, eilenkin kaikki oli niin omassa hanskassa kuin vain voi olla. Näinhän se tietenkin menee, että noilla nimillä varutettu vastustaja tekee ne tarvittavat häkit, vaikka oma peli olisi miten paskaa tahansa! Siitä hatunnosto Jokereille, näin sen pitääkin mennä... jos meinaa menestyä!
 

Metro4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitin Raukka, Pulu, STL, Töölö, HyRi
parilla ranskalaisella

- Varis, että kolmeseiska vee -miehen luistelu voi sitten olla lennokasta....not.
- Hirso, pitää saapua (edes fyysisesti)työpaikalle, että kehtaa maksaa liksaa! Aina ei voi tietysti onnistua.
- Kuparinen, ihailtavaa varmuutta ja pari sopivan kovaa pommia. Hieno mies.
- timi, kohta voidaan jo kirjoittaa Isolla kirjaimella, vaikka 5-3 yv:ssa järjetön pleksiränniveto ja kiekko ulos alueelta
- Martti, palannut hienon alkukauden jälkeen taas omalle tasolle. Harmi!
- Lade, "hurjista" peliminuuteista johtuen ei niin montaa kardinaalimokaa
- Lehterä, timin ja Wilman kanssa taidokasta peliä, Jokeri-kiekko voi sittenkin palata...?
- Toke, pelin "sisällä" harvoin, jos ollenkaan. Paka-Tome tarvitsee jotain muuta.
- AA, peruspeli pienellä epävarmuudella höystettynä. Yhteispeli pakkien kanssa (lue.#77) hasardia
- yv, edelleen nahkeaa
- Shedden, hyvää peluuttamista esim.tasavajailla 4 hyökkääjää, tulos: Ritan nousu, Tuulola,timi ja maali.
- SaiPa...kun kolmannessa meitin pojat hetken pelasivat, se oli siinä.
- TT, satunnaisgeneraattori, muttei ratkonut mitään.
- lipunmyynti ja logistiikka, toimi hyvin

....tuli enemmän kuin pari viirua.....ja kun oppis kirjuuttamaan....
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Saipa teki työt, Jokerit korjasi hedelmät

Saipa pelasi aivan erinomaisen pelin ja ihmettelen miten sen sijoitus voi olla noin huono. Koko Saipan joukkue oli tullut Areenalle vahvalla taistelumielialalla eikä nöyristelemään, Jokerit oli pitkät pätkät hätää kärsimässä Saipan prässipelissä, pelin loppua kohti taisi vain Saipalaisille tulla väsy puseroon ja Jokerit nousi yhden hyvän erän ansiosta aina voittoon asti.

Johtaessaan peliä Saipa uskalsi prässätä kovaa ylhäältä eikä Jokerit meinannut saada kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi millään, jopa keskialueen ylittäminen tuntui todella vaikealta. Surkean yv-pelin lopussa Jokerit sai kuin varkain 1-2 kavennuksen aikaiseksi kun Lehterä löysi erinomaisen pelin pelanneen Wilmin p-pisteen kaarelta ja Wilm ampui tarkasti takayläkulmaan. Tuo maali herätti Jokerit pelaamaan ja tasoituskin saatiin aikaiseksi. Mälkiä havaitsi Jokereiden tasoituksen jälkeen että peli on kääntymässä Jokereille ja muutti pelitapaa selkeästi likaisemmaksi, eli jälkipeliä, tönimistä ja tuomarin seläntakana tapahtuvaa mailalla hakkaamista lisättiin selkeästi, varsinkin Järventietä ja Tomekia yritettiin kuumentaa kovilla otteilla. Maran hermo piti sen sijaan Tomek antoi takaisinkin päin ja pilasi sillä yhden yv:n, tosin osaava tuomari olisi puuttunut noihin Saipan kyseenalaisiin otteisiin.

Stapleton, Wilm ja Lehterä oli illan parhaat Jokerit. Niin ja se Arto Kukin nostaminen ylivoimaa oli mielenkiintoinen kokeilu, ainakin maalinedessä oli mukavasti lihaa kun Tomek ja Kuki siinä maalivahdin näköesteenä olivat, tämä yv myös toi meidät 3.erässä 3-3 numeroihin. Koko yv-viisikko oli siis muodossa Valtonen-Kuki-Lehterä-Lepistö-Järventie.

ps eipä uskaltautuneet tanssitytöt tällä kertaa tulla siihen fanikatsomon käytävälle voimistelemaan , valitettavasti.
 
Viimeksi muokattu:

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Zuppana kirjoitti:
Maalipeli oli mielestäni SaiPalla ihan ok, vaikka Mälli antoi ymmärtää muuta. Ensimmäisessä erässä av:lla Mikko otti muutaman tärkeän kopin.
Maalivahtipelistä ilmeisesti kysymys. Jokerit tuli peliin mukaan 0-2 tilanteessa, kun Strömberg purki huolimattomasti maalin takaa kiekon suoraan Anderssonin lapaan, kaksi nopeaa syöttöä ja kiekko maalissa. SaiPan johtaessa 2-3, viivasta heppoinen laukaus, jonka Strömberg torjuu eteensä Valtoselle, jolla aika helppo työ pistää laatta maaliin. Jokainen voi omassa päässä miettiä, kuinka suuri vaikutus noiden kahden tilanteen maalivahtipelaamisella oli ottelun lopputulokseen.
 

Zuppana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Jokerit
Jubomir kirjoitti:
Maalivahtipelistä ilmeisesti kysymys. Jokerit tuli peliin mukaan 0-2 tilanteessa, kun Strömberg purki huolimattomasti maalin takaa kiekon suoraan Anderssonin lapaan, kaksi nopeaa syöttöä ja kiekko maalissa. SaiPan johtaessa 2-3, viivasta heppoinen laukaus, jonka Strömberg torjuu eteensä Valtoselle, jolla aika helppo työ pistää laatta maaliin. Jokainen voi omassa päässä miettiä, kuinka suuri vaikutus noiden kahden tilanteen maalivahtipelaamisella oli ottelun lopputulokseen.

Ensimmäiseen Jokereiden maaliin johtanut purku oli huono. Toisesta maalista sen verran, Lepistön (???) viivalaukaus oli ehkä heppoinen, mutta tuliko se hiukan maskista? Jokatapauksessa, omia äijiä oli ihan tarpeeksi maalin edessä purkamaan tilanne tai pelaamaan Tomekin maila pois. En laittasi tätä maalia Mikon piikkiin!
Edelleen palaan ensimmäiseen erään. Jokerien yv:lla Mikolla muutama tärkeä koppi, niistä pari sisään ja mitä peli olisi ollut?!
Toisaalta historia osoittaa, ettei SaiPa voi menestyä ilman huikeaa maalivahtipeliä, nyt sitä ei ole tarjolla!
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Jubomir kirjoitti:
SaiPan johtaessa 2-3, viivasta heppoinen laukaus, jonka Strömberg torjuu eteensä Valtoselle, jolla aika helppo työ pistää laatta maaliin.
Ei se laukaus kyllä noin heppoinen ollut. Sen sijaan tämän maalin pistäisin kyllä puolustuksen piikkiin, kyllä alivoimalla nyt herrajumala maalin edessä pitää olla vähintään kaksi ukkoa, varsinkin kun siellä on kaksi maskimiestä.. (eikös se ollut juuri sellainen inhottama lämäpi joka nousi jäästä sen n. 5cm ja jonka kiinniottaminen ei ole niitä helpoimpia temppuja?)
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Satellite kirjoitti:
Ei se laukaus kyllä noin heppoinen ollut. Sen sijaan tämän maalin pistäisin kyllä puolustuksen piikkiin, kyllä alivoimalla nyt herrajumala maalin edessä pitää olla vähintään kaksi ukkoa, varsinkin kun siellä on kaksi maskimiestä.. (eikös se ollut juuri sellainen inhottama lämäpi joka nousi jäästä sen n. 5cm ja jonka kiinniottaminen ei ole niitä helpoimpia temppuja?)
Voi olla vaikeampi veto, miltä näytti. Torjuntatyöskentelystä päättelin, että Strömberg näki vedon ja, että se olisi ollut liimattavissa tai torjuttavissa muualle kuin maalin eteen.
 

karvakäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, JYP (Vänä) & LrNMKY
Jubomir kirjoitti:
Voi olla vaikeampi veto, miltä näytti. Torjuntatyöskentelystä päättelin, että Strömberg näki vedon ja, että se olisi ollut liimattavissa tai torjuttavissa muualle kuin maalin eteen.

Polvisuojiin harvemmin pystyy liimaamaan kiekkoa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös