Ti 5.10.2010 Lukko-HIFK

  • 14 737
  • 61

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Uskoisin, että Lukko kehittää jonkinlaisen sumputuksen meidän ykkösketjulle, jolloin muut ketjumme hoitavat matsin 2-4 (viimeinen tyhjiin :)

Itse veikkaan että HIFK sumputtaa meidän ykkös-, kakkos-, kolmos- ja neloskentät, jolloin muut ketjumme hoitav.... eiku hä?

Oikeasti odotan tasaista matsia ja toiveena on, ettei otteluiden ratkaisut lepäisi vaan Lindgrenin ja McLeanin kenttien varassa. Kivimäellä ja Rajalalla on potentiaalia myös hyökkäyspään tehoihin.

Pettinen palaa Tikkasen pakkipariksi ja Kuukka putoaa Honkaheimon viereen. Kosmeettinen muutos, mutta toivottavasti parantaa puolustuspeliä.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vaikea on helsinkiläisjoukkueen tai -fanien rotsin nappeja kiinnitellä, kun viimeinenkin sinkosi irti jo ennen Kehä III:sta!
Tilasto-oikun takia IFK-pelaajat ovat toistaiseksi Lukko-pelaajien vauhdissa pistepörssissä, mutta tähän tulee korjaus tänään. Odotan selvää hallintaa kotijoukkueelta ja kotivoittoa 3-4 maalin marginaalilla.
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Mielenkiintoinen kamppailu luvassa. HIFK voitti viimeottelun 11-3, ja jossei rotsit ole napitettu ylintä nappia myöden kiinni, tulee tästä ottelusta kylmää kyytiä. Jos edellinen ottelu on saatu sopivalla tavalla nollattua, ja kerätty sieltä sopivasti itseluottamusta, uskoisin IFK:n klaaraavan ottelun numeroin 1-4.
Juuso Riksman pelaa tänään loistavan ottelun muutamalla gamesaverillä, Wiikmanille puolestaan livahtaa muutama helpohko. Lindgreniltä odotan vahvaa ottelua ja yhtä maalia.
Kaikinpuolin mielenkiintoinen kamppailu, kumpi vie pidemmän korren, se ratkeaa toisessa erässä, jossa jompi kumpi mättää 2 tai 3 maalia.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Eiköhän tänään HIFK tule rotsi auki matsiin ja Lukko hoida homman kotiin jo 1. erässä. Ikävä kyllä. Mutta tosissaan, tänään on kaikki tuhon merkit ilmassa. Vastustaja on hyvässä nosteessa ja HIFK juuri voittanut Ässät 11-3 (Ässien surkean mv-pelin ansiosta. Tänään tulee turpaan, sanokaa minun sanoneen.

-Tinke-80
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n vierassaldo ei ole lupauksia herättävä: 4 ottelua, 4 pistettä ja 7 tehtyä maalia. Sarjan 10. paras vierasjoukkue tällä hetkellä kerättyjen pisteiden mukaan. Tosin ei ole Lukkokann tehnyt kui 7 maalia kotiotteluissa, joita on takana vasta kaksi. Tilastoiden perusteella tämä menee Lukolle 4-2. Piste tai useampi Raumalta olisi mieluinen yllätys. Taitaa olla edessä paluu arkeen Ässä-pelin iloittelun jälkeen.
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Jaahas, NHL-pamppuja katsomossa, toivottavasti näin saadaan vähän extrasykettä peliin. Toki sitä pitäisi tänään olla muutenkin ilmassa.

Kaksi hyvää joukkuetta vastakkain, peliajatus on molemilla sikäli samanlainen, että haluavat pitää kiekkoa ja vaikka sitten puolustus auki yrittää maalin mättämistä. Jos vertaa siis esim. JYP robotpuolustus ja jos yhden marginaalilla voittoa.

Harmi että Rantanen on poissa, olisivat voineet ottaa Liivikin kanssa uudestaan vähän spontaania painia.

Mielenkiinnolla paikan päälle, ehdottomasti mielenkiintoisin vastustaja tällä kaudella tämä HIFK.
 

friikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Elolla varmaan pieni vitutus, ettei Urama ottanut poikaa tänään kokoonpanoon.

Mielestäni Uramalta aika heikkoa pelisilmää jättää Elo pois jengistä tänään. Eerolla olisi varmasti riittänyt näyttöhaluja ja sitä kautta annettavaa Lukolle enemmän kuin monella muulla pelaajalla, vaikka varaus onkin jo umpeutunut. Toki olen sitä mieltä, että pelaajien pitää ansaita pelipaikkansa peliesityksillä, mutta tällä kertaa olisi poikkeus ollut paikallaan.

Tällä saattaa olla myös vaikutusta EE:n motivaatioon yleisestikin, kun koutsi tiputtaa kokoonpanosta näinkin "erikoisen" näyttötilaisuuden kohdalla.

Twitteristä löytyi vahvistus Wildin johtoportaan saapumisesta Raumalle tänään. Toivottavasti joukkueet saavat tästä vielä lisävirtaa ja nähdään tavallistakin parempi sekä kuumempi kiekkoilta Tuhtituvassa.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Mutta pelataan nyt ensin, itketään vasta sen jälkeen. IFK voittaa, jos Kibe onnistuu tänään maalinteossa.

Väärin. IFK voittaa, jos ei saatu vatsoja täyteen jo lauantaina ja tehdään vähintään neljä maalia, joista omiin nolla (tässä kohtaa terveiset Herr Kankaanperän luistimille). Sillä ei ole väliä, kuka ne maalit tekee.

Jos tehdään alle neljä maalia niin kusessa ollaan, sillä aiempien näyttöjen perusteella Juuso päästää joka tapauksessa sen kolme (kea 2,85). Jollei sitten Juuso saa jotain ihan käsittämätöntä suonenvetoa ja ala ottaa kiekkoja kiinni, minkä varaan en kyllä ihan just nyt laskisi.

Ja kyllä, olisin toivonut Jannea maalille. Ihan ettei tuntuma häviä ja jotta olisi snadit tsäänssit pisteille. Koska sitten ollaan siellä ja syvällä, jos Juuso ei saa hommaa hanskaan kirjaimellisesti, ja pelaamaton Janne heitetään kehiin.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Loistava taisteluvoitto! Ei muuta voi sanoa. Ja kun kehutaan/haukutaan niin sitten tehdään se myös rehellisesti. Nyt on KJ homman ytimessä. Juuri noin pitää lähteä myös vieraspeleissä pelaamaan!

Lukko ei suinkaan huonosti pelannut ja ekan erän 5vs3 yyveellä niillä oli karmea tsägä. Mutta Kyllä Juusolla oli myös tuuria tossa lopun tolppa-tolppa tilanteessa. Kuitenkin huomattava, että samoin kun se Lukon korkea karvaus oli hallaa HIFK:lla, meni raumalaisten peli vituiksi heti kun HIFK alkoi karvaamaan ja taklaamaan(muutkin kuin Lennu).

Illan huikein oli Nyholm ja selkeästi HIFK:n paras kenttä oli nelonen. Mutta sitten risuja: Mitä vittua tolla Vallinilla enää tehdään?! Nyt se Melart takaisin sinne kuusikkoon ja tämä 'haku' takaisin Vantaalle. Ei helvetti tällä tasolla voi noin sössiä. Ekassa erässä epäilin että oli lyönyt tulosvetoa Lukon puolesta kun sellasia säätöjä lähti yrittämään.

Riksman pelasi helvetin hyvin. Ehkä se pomputtelu tuosta vielä sutviintuu mutta kyllä tämä kaveri on niin eleetön ja rauhallinen että välillä epäilen onko se almost unessa. Mutta teki sen mitä piti että voitettiin ja tämä on ainoa mitä mä veskalta pyydän.

Tack HIFK. Tack Nokka.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Jos tehdään alle neljä maalia niin kusessa ollaan, sillä aiempien näyttöjen perusteella Juuso päästää joka tapauksessa sen kolme (kea 2,85). Jollei sitten Juuso saa jotain ihan käsittämätöntä suonenvetoa ja ala ottaa kiekkoja kiinni, minkä varaan en kyllä ihan just nyt laskisi.

Jaahas, pessimisti ei pety, onneksi menin manaamaan. Juusolle ainakin statsien valossa paras peli tähän mennessä, onnea siitä. Toivottavasti jatkaa samanlaisin numeroin.

Laukaisukartan perusteella etenkin meidän mutta myös Lukon ongelmana tällä hetkellä on se, että vedot menevät läheltäkin ohi maalin. Enempää on paha sanoa matsia näkemättä, pelkän sm-liiga.fi:n valossa.

PS. Pitääkö tämä nyt katsoa The Sir Penan synttärilahjaksi meille vai meidän lahjaksi The Sir Penalle syntymäpäivän kunniaksi?
 

Stigu

Jäsen
Red Machine: ollaankohan me sama henkilö? Sen verran yhteen käy nuo havainnot ottelusta.

Jos jotain pitäisi lisätä, niin Wärnin tapaan ihmettelen, miksi Lukon pelaajien täytyi hyppiä noita jäähyjä ensimmäisessä erässä?

Ja ei ole vakea ennustaa, että Lugu tulee olemaan korkealla sarjan päätyttyä. Toihan on perkele IFK kakkonen.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Erittäin hyvä vieraspeli. Mestarillisia elkeitä nähtävissä IFK:n pelissä. Ensimmäistä erää lukuunottamatta mallikas suoritus.

Riksman oli hyvä. Joukkueesta löytyi laajuutta, mistä kertoo se, että hyvää duunia tehneet "jarrukentät" ratkaisivat ottelun. Nyholmin maalissa toki Wiikman avusti, mutta olihan tuo silti hyvän pelaamisen tulosta. Ja edelleen, mistä paljon puhuttu; kun IFK antoi Lukon pakeille painetta, tuotti se tulosta. Heti, kun löysättiin tuota painetta raumalaisten puolustuspäässä, niin Lukko pääsi paremmin mukaan peliin. Tällä tavalla, kun IFK pelaa jatkossakin on meitä erittäin vaikea pysäyttää. Ehkä mahdotonta.

Erityisesti lämmittää se, että kun meidän ykköselle sattui hiukan huonompi ilta, niin ratkaisijat löytyivät muualta. Tätä seikkaa ei voi olla liikaa hehkuttamatta. Hyvä maalivahtipeli + kyky ratkaista otteluita laajalla rintamalla = mestarijoukkueen olennainen elementti. Kyllä vetää suun hymyyn.

Erityisen iloiseksi tulin siitä, että vaikka ensimmäinen erä oli heikohko, niin ei jääty sille tasolle. Tasoa pystyttiin nostamaan toiseen ja kolmanteen erään. Paras vieraspeli ehdottomasti tähän mennessä (tosin siihen nyt ei hirveästi tarvita).

Ja sen verran vielä, että ei meidän ykkösen peli paskaa ollut, mutta tehotonta kyllä. Peltosella etenkin oli pari hyvää maalintekopaikka, josta olisi voinut maalin tehdä. Granlund taas kolasi Nabbin aika tyylikkäästi.

Lukon ainokaisesta risuja lähinnä Kankaanperälle, joka jäätyi käsittämättömästi, jääden polvilleen ja antoi näin tilaa Morrisonille liukua ihanteelliselle tekopaikalle.

IFK:n eka maali todellinen tahtomaali. Kiekkoa vaan luukulle ja miehiä perään lapioimaan sitä sisään! Näin se kuuluukin mennä.

Kokonaisuutena hyvä vieraspeli, jossa oikeita elementtejä. Kiitos IFK.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Olipa hyvä ja jännä peli. Pikkusen ehkä vituttaa Hifkin saatananmoinen onni kun kiekko meni 2min ennen loppua tolpasta tolppaan mutta ei hirveä vääryys ole vaikka hifk voittikin.

Pari ajatusta. Oliskohan ollut hifkin nro 3 vallin? ja 28 Söderholm? Molemmat aikas pihalla koko matsin ajan.
Riksman hiukan parempi Wiikmania.
Lingren täysin pitelemätön. Uskomattomia oivalluksia ja passeja joista ei laitettu sisään.
Haataja, näkymätön,hajuton ja mauton. Tosin ajeltiin ekassa erässä aika miehekkäästi.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todella vahva esitys Hifk:lta. Ei Lukkokaan huono ollut ja tällä kertaa jaan jopa Urho tiimin näkemykset, aika samanlaisia joukkueita, mutta Hifk on tällä hetkellä Lukkoa parempi.

Katselin peliä ihan vedonlyönnin näkökulmasta vailla sen kummempaa fiilistä puoleen tai toiseen. Mulle jäi sellainen käsitys, että ehkä Jypiä lukuun ottamatta Lukko olisi tuolla esityksella vienyt muilta pisteet. Hifk oli harvinaisen hyvä, yhtenäinen ja ennen kaikkea pelasi vahvuuksillaan. Kun tuohon ynnää Juuson parhaimmillaan niin melko lyömätön Hifk tällä hetkellä on.

Peltosta ei viitsi erikseen arvioida, jos Granlund on 20 % Hifk:sta niin Ville lienee 220 %. On varmaan kiva pelata kotona, kun on valovuoden muita parempi ja seuraava suuri junnu rinnalla.

Sen verran katkera/vihulaisvastustaja olen, että olisin toivonut Villestä hieman vähemmän. Wanha äijä kuitenkin, vois ottaa vähän relaa.
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Lukon ainokaisesta risuja lähinnä Kankaanperälle, joka jäätyi käsittämättömästi, jääden polvilleen ja antoi näin tilaa Morrisonille liukua ihanteelliselle tekopaikalle.

Ja peitti vielä kasvonsa hanskalla, jolloin ei nähnyt mitä Morrison tekee, Morrison huomasi tämän, pieni siirto sivuun ja Riksmanin korvan juuresta kiekko ylös.

Erityismaininta Vallinille illan ottelusta, olet kujalla.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
UrhoTV:ltä katsottuna HIFK:lta taisteluvoitto (=eli Lukko oli parempi mutta ei onnistunut tekemään maaleja). Itse en lähtisi luottavaisin mielin tämän viikon loppupeleihin. Viimeistään lauantaina vastaantuleva JYP hakkaa HIFK jäänrakoon. Liikaa pakiston mokia ja 1. kentän puolustustyöskentely on surkeata.

-Tinke-80
 

Taustailija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olihan se hyvää viihdettä tiistai-illan ratoksi. Taklauksia ja taistelua oli kyllä runkosarjan peliksi yllättävän paljon, jopa niin paljon ettei viitsi ketään edes haukkua...tai no kun kerran hävittiin peli, niin haukutaan tuo ns. media-kuutio, oli melkoisen unessa pelin ensimmäisen puolikkaan.

Toki kotijoukkueen kannattajan iltaa synkistää nollan pisteen saldo, mutta pelinä tämän iltainen vääntö oli mitä parahin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ja peitti vielä kasvonsa hanskalla, jolloin ei nähnyt mitä Morrison tekee, Morrison huomasi tämän, pieni siirto sivuun ja Riksmanin korvan juuresta kiekko ylös.

Kanki pelasi itsensä pihalle siinä vaiheessa, kun päätti vetää korkean polviasennon, liike loppui siihen paikkaan ja ei ollut enää mitään mahdollisuuksia peittää vetoa. Morrisonilta aika napakka rannari paikkaan, joka on veskarille yksi hankalimmista torjuntapaikoista.

Tinke-80: älä viitsi olla niin negatiivinen, Jypiä vastaan, joukkue joutuu vain laittamaan vielä astetta enemmän itsensä likoon.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Huippupeli. Voisi jättää arvion jo tuohon, mutta penaltin pelossa totean nimenomaan sen taisteluilmeen lämmittäneen eniten sydäntä. Ja sen seikan, että Lukko ei todellakaan ollut huono. Taka-askelia ei ottanut kummatkaan ja pelattiin lätkää eikä mitään saatanan jäähippaa.

Vallin oli todella huono, muuten en risuja jaa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En rupea mitään kovin isoa novellia väsäämään kun kaikki ovat pelin Urholta jo katsoneetkin, mutta kyllä minä tykkäsin että peli oli niin hyvä kuin se voi olla suosikkijoukkueen hävitessä. Ja HIFK-pelien yhteydessä tuo on ennenkin tullut mainittua, mutta menköön nyt toistona.

Ensimmäisessä erässä Lukko oli selkeästi niskan päällä, ja samalla lailla kuin Pelicans-pelissä taannoin niin tässäkin olisi pitänyt niiden HIFKin jäähyjen aikana ainakin maali tehdä. Kyllä se peli hienosti pyöri ja paikkoja oli varsinkin viidellä kolmea vastaan erän viimeisellä minuutilla, mutta harmi kun kiekko ei Lukolle nyt pomppinut.

Lukon alivoima alkaa toimimaan viime kauden malliin. Nytkin ekassa erässä ne kaksi Lukon jäähyä tapettiin komeasti ja melkeinpä paras paikka tuli Keräsen taistelun jälkeen Nurmelle, Riksman tietysti venyi siinä komeasti.

Olihan niitä paikkoja tosin HIFKilläkin tasakentällisin, kolme kertaa kiekko pomppi vaarallisesti Wiikmanin torjunnan jälkeen tyhjän maalin edessä mutta onneksi Lukon puolustaja oli aina ensimmäisenä kiekossa.

MacLeanin niitti Haatajaan oli kauden komein taklaus Äijänsuolla. Toisessa erässä Granlund pisti hiukan vastaavan Lukkolaiseen, mutta ei ihan niin hienoa.

Juuso Rajala loukkasi ilmeisesti jalkansa siinä Söderholmin jäähyyn johtaneessa tilanteessa kun hän kolhi itseään laitaan, eikä enää sen jälkeen pelannut. En tiedä kävikö edes kokeilemassa, mutta pääasiassa kolmella sentterillä Lukko sen jälkeen pelasi.

Toinen erä olikin jo paljon tasaisempi, paitsi jäähyissä myös kaukalon tapahtumissa. Vauhdilla mentiin päästä päähän mutta eipä siinä oikein huippupaikkoja kumminkaan kummallakaan ollut.

Lukon viides ylivoima toi lopulta tulosta. Petruzalek ja Morrison kiekottelivat aikansa, kunnes Morrison nousi maalille HIFKin puolustajan antaessa tilaa ja laukoi komeasti kiekon Riksmanin maskin vierestä yläputken alle.

HIFK pääsi peliin mukaan Samuli Kivimäen jäähyn aikana. Ylivoimalla ei HIFK maalia tehnyt mutta vajaa minuutti sen päättymisen jälkeen kylläkin, ja Lukon kenttäpelaajien piikkiin se menee kun ensin Wiikmanin purku jäi laitaan HIFKin pelaajalle, Wirtanen nousi sieltä kulmasta maalille ja Wärn(?) löi lopulta Lukon pakkien tontilta kiekon verkkoon. Vähän samanlaisen maalin HIFK muistaakseni teki viime kaudellakin jossain pelissä Raumalla.

Tämän maalin jälkeen erän loppu oli täyttä HIFKin hallintaa eikä johtomaalikaan vääryys olisi ollut. Paras paikka oli Ville Peltosella joka Honkaheimo selässään punnersi maalille mutta suti onneksi ohi.

Odotin että Lukko tulee kolmanteen erään samalla tavalla kuin viime kaudella näissä peleissä ja kopistelee HIFKin jätteet kantapäistään ennen kuin viisi minuuttia on pelattu, mutta ei se ihan niin mennytkään. Tosin heti alkuun oli Lukolla huippupaikka kun hyvän pelin pelannut Morrison syötti maalin takaa Keräselle, mutta taas Riksman venyi.

Kohtapuoliin kiekko olikin Lukon maalissa. Se tilanne tuli aika yllättäen ja siellä pakkien jaloissa se kiekko pomppi, HIFKin mies sen lopulta sai ja laukoi ja tolpasta se pomppasi Wiikmanin luistimeen ja siitä maaliin.

Lukolla ei vastaavaa tuuria sitten ollut minuutti ennen loppua, kun Pettinen pääsi vetämään tyhjään rysään vaan kiekko kulki viivaa pitkin tolpasta tolppaan ja lopulta Riksmanin suojuksiin.

Kyllähän siinä Lukolla muutenkin sitä tasoituksen hakua oli ihan kiitettävästi. Varsinkin Perttu Lindgren oli elementissään, ja joku siinä sanoi kolmannen erän aikana että Lukon sentterit alkavat väsyä Rajalan poissaolosta johtuvaan kuormitukseen, ei se väsymys minun mielestäni ainakaan Lindgrenin pelissä näkynyt. Macista ja Jasusta en tiedä.

Joo. Ei pomppinut Lukolle tänään. Mutta niinkuin sanoin niin pienillä marginaaleilla nämä huippukamppailut yleensä ratkeavat, niin nytkin. HIFK oli maalin verran parempi, potuttaisi vähemmän jos tappio olisi tullut jatkoajalla tai rankkareilla että edes pinna olisi Lukolle jäänyt.

HIFKin ykkönen oli Juuso Riksman. Hyvin pelasivat myös nämä hiukan tuntemattomammat miehet kuten maalintekijät Nyholm ja Wärn.

Lukosta ykkönen oli ilman muuta Lindgren. Myös Morrison oli hyvä tänään, se tietää valoisaa tulevaisuutta Lukolle. Puolustuksessa ei ole isommin haukuttavia, eikä Wiikmankaan huonosti maalillaan pelannut.

Katsojia oli kenties hiukan vähemmän mitä odotettiin. Tiistaipeliksi hyvä määrä, mutta kun ajatellaan että Lukolla oli neljän voiton putki alla, kauden kolmas kotipeli vasta ja HIFK vastassa niin olisihan siellä sentään 4000 katsojaa luullut olevan.

Mitähän muuten se ketun vitkale siellä vieraiden jäähypenkillä aina ensimmäisen erän ajan istuskelee? Keksisivät nyt jonkun muun paikan sille, meinaan että ei sekään kovin kivan näköistä ole kun joku vittuuntunut vierasjoukkueen pelaaja leipoo jossain vaiheessa sitä otusta lärviin.

Lauantaina jatketaan KalPaa vastaan. Välissä on vieraspeli Jyväskylässä eli kova on tahti ja kovat on vastustajatkin. Samanlaista peliä vaan jatkossakin, niin voittoja tulee taas.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Jess, voitto kotiin!

Juuso Riksman.
Juuso oli kyllä mies paikallaan, torjui lähes kaiken, tosin pari myös tolppien avustuksella, mutta kuitenkin. Ei tuo torjuntatyyli kyllä vielä(kään) minua ihan vakuuta, mutta mulle on ihan sama miten torjuu kunhan torjuu! Jotenkin mies tuntui vieläkin ajoittain epävarmalta ja ehkä jopa hitaalta... En tiedä, ehkä mä en vaan ole tottunut vielä sen torjuntatyyliin... ; ) Olisi kiva kuulla esim. narrifanien ja muidenkin kommentteja tästä? 2 tähteä oli kuitenkin täysin ansaitut! Joten en enempää mukise vaan iloitsen voittoon johtaneista torjunnoista! Toivottavasti tämä nosti miehen itseluottamuksen sille tasolle, että pelaa koko kauden korkella tasolla, sillä mihin parhaimmillaan pystyy!

Puolustuksesta Vallin ja Järventie koomailivat kyllä välillä ihan miten sattuu ja Kanki antoi turhaan tilaa alivoimalla. Söde oli ihan jees, mutta parhaat pakkimme olivat kuitenkin Kousa ja Kurvinen.

Parhaat hyökkäysketjut olivat tänään Wirtasen ja Liivikin ketjut. Koko kuusikolta hyvää, fyysistä ja energistä peliä! Upeaa katsottavaa!
Etenkin Wirtasen otteet lämmittivät! Ollut mielestänin yksi heikoimpia lenkkejä, nimenomaan hyökkäyspäähän, mutta nyt nähtiin sitä Peraa mitä toivoin! Tärkeä, tärkeä mies jatkossa. Kibenkin Junttura näyttäisi lähteneen päästä pois... Which is very nice!
Ramstedtin ketju tai ainakin maestro itse oli myös JÄLLEEN ihan näkyvä ja hyvä, mutta Jerry oli jotenkin vaisu tai sanotaanko näkymätön. Ei se Haatajakaan nyt mitään ihmeitä esittänyt, mutta Jerry oli heikoin lenkki tänään. Onko kukaan muu pistänyt merkille, kuinka usein ja hienosti Ramstedt jättää kiekon viivaan pakille?! Jengin paras ehdottomasti mielestäni tässä. Vielä kun saataisiin oikein kova ja tarkka pommittaja viivalle, niin tehoja tulisi vieläkin enemmän... Kuten Mikko-herran ketjussa jo aiemmin kirjoittelin, niin Kousa on hyvä kyllä sinä mielessä, että vetää aina melkein maalia kohti, vaikka veto ei olekaan se kaikkein kovin. Södessäkin samaa ainesta, vaikka ei niin usein maalia kohti kuitenkaan. Vetää silti hyviä ohjureita maalille. Silti kaipaisin ehkä vielä sitä THE TYKKIÄ sinne viivalle... No, vielä ei toki ole kiire...

Lukon miehistä jäivät mieleen Lindgren ja Morrison. Pelimiehiä molemmat. Perttu on taitava kiekon kanssa ja jakaa hyviä syöttöjä. Ei myöskään luovuta helpolla. Morrison taas vahva ja vittumainen höystettynä hyvillä käsillä. Tosin Söderholmin jäähyssä kaatui kyllä melkoisen helposti. Pelisilmää toki... ;) Viikman pelasi myös ihan varman pelin ja KERRANKIN meidän tokassa maalissa kävi tuuri! W:n luistimen kautta sisään. Ihan vahvaa peliä myös Raumalaisilta kokonaisuudessaan. Kukaan ei omaan silmään pistänyt erityisen negatiivisesti silmään. Tosin sitä tulee huomattavasti enemmän seurattua omia... Tasainen matsi anyway, jonka IFK tällä kertaa vei.

IFK:lla on oikeasti positiivinen ongelma. Jengistä ei löydy ketään, jonka voisi ihan ehdoitta jättää pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle! Vallin oli surkea tänään, tosin paransi loppua kohden, mutta antaisin muutaman matsin näin saikun jälkeen vielä näyttää... Sitten Melartia vaan kylmästi tilalle, jos ei toimi... Hienoa, että kerrankin näin! Se lupaa nimittäin erittäin hyvää jatkossa...

KIITOS IFK!
 
Viimeksi muokattu:

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juuso Riksman.
Juuso oli kyllä mies paikallaan, torjui lähes kaiken, tosin pari myös tolppien avustuksella, mutta kuitenkin. Ei tuo torjuntatyyli kyllä vielä(kään) minua ihan vakuuta, mutta mulle on ihan sama miten torjuu kunhan torjuu! Jotenkin mies tuntui vieläkin ajoittain epävarmalta ja ehkä jopa hitaalta... En tiedä, ehkä mä en vaan ole tottunut vielä sen torjuntatyyliin... ; ) Olisi kiva kuulla esim. narrifanien ja muidenkin kommentteja tästä?
Ei kait Juusoon voi kukaan koskaan tottua. Tänään näimme sitä mitä Juuso on parhaimillaan, muistan Radio Suomen välityksellä seuranneeni Jokerien vieraspelin, jossa johdettiin 3-1 kolmannessa erässä ja 3 erää pelattuna 10 minuuttia Juuson torjunnat oli siinä erässä jo yli 20. Silloin tavallaan tiesi, että ei me tota peliä hävitä.

Ihan perus Juusoa. Tänään kun pelinkin katselin niin sama vanha kuvio, omalla tavallaan idioottivarma, helppoja ei mene, torjunnat on puhdasta tekniikkaa jne. Ainoa riski on ne Juuson "kuukautiset", jos selkään sattuu niin homma on sillä selvä, kukaan ei luota Juusoon eikä Juuso kehenkään.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko ei suinkaan huonosti pelannut ja ekan erän 5vs3 yyveellä niillä oli karmea tsägä.

Lukolla tsägä? Kyllä oli sitten kaikki kiekkojumalat tänään HIFK:in puolella.

Ensimmäinen eli Wärnin maali tuli kun kiekko meni kulmaan jossa pönötti J.Levonen, lukkolainen ei päässyt kiekkoon kun Japa vain jumitti paikallaan. Siitä kiekko maalille,hetken roiskintaa ja kiekko maalissa.
Toinen maali tuli sitten sellaisen pitkän seurauksena mitä ei ikinä olisi pitänyt viheltää. Kiekko lipui hissukseen Vallinin ohi puolen metrin päästä siniviivan kohdalla, naureskeli tuolle itsekin luistellessaan toiseen päähän.
Kuukan yksi purku omalla alueella otti ihme kenttämestarin pompun jostain laidasta ja suoraan yksin maalin edessä seisoskelleen vastapelurin lapaan.
Ja tottakai tuo viimeisen minuutin tolppa.

Mutta juu. Hyvä matsi, tälläista jääkiekon kuuluu olla!

Vieraista parit huomiot:

-Peltosen Ville on vieläkin uskomattoman hyvä,en odottanut että wanhalla liikkuu luistinkin vielä noin hyvin.

- Granlund oli näkymätön. Ramstedt oli parempi.

- Söderholm, miten voi vajota parissa kaudessa EHT-pakista tuollaiseksi sukaksi?

Lukosta Keränen oli helvetin hyvä! Miten luistin voi liikkua noin hyvin kokoajan?

Tuomaisen syötöt napsuivat järjestään vastustajille. Lindgreninkin yleensä hyvissä syötöissä oli parantamisen varaa.

Ja ne vitun aloitukset! Ai ei tarvita Kauvoa? Taidettiin ehkä kaks aloitusta koko pelissä voittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös