Ti 4.3.2014 Lukko - SaiPa

  • 11 672
  • 45

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
En ole seurannut Rauman kiekkoskenen tapahtumia, joten voitko avata miksi fanit boikotoivat ottelua?

Satakunnan Kansa

Koska raumalaiset ottavat kaukalossa lugua SaiPalta, niin rohkenen vastata heidän puolestaan. Yllä olevassa linkissä Satakunnan Kansan sivustolle, selviää Rau Mambojen boikotin syy: Seurajohto petti lupauksensa kannattajille.
 

Madfexx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
SaiPalta erittäin pirteä ja viihdyttävä esitys tänään. Ansaitusti koko pistepotti lähti siis itäsuomalaisten matkaan. Lukolta jälleen todella aneeminen peli ja varsinkin puolustus Nummelinin ja Honkaheimon johdolla karmeaa räpellystä. Mihinköhän se tiivis puolustuspeli yhtäkkiä hävisi?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pisteitä tarvittaisin juu, mutta pahoin pelkään, että Raumalta niitä voi olla vaikea raapia. Yksikin piste olisi positiivinen ylläri, sen verran kova pala on illan isäntä.
Ähäkutti.

SaiPa ei taipunut, vaikka kaksi kertaa tappiolla. Pitkästä aikaa sitä huippusuoritusta johon ollaan totuttu. Davisin pelikin parani kummasti heti kun palasi laidalle. Toiv. saa siellä pysyä koko loppukauden. Ei näkyvä pelaaja joka hetki, mutta kaksi tärkeää maalia.

Äärimmäisen tärkeät pisteet ja varmasti itseluottamukselle tärkeä voitto. Tämä sama ilme jos kantaa huomennakin, niin on hyvät näkymät!
 

Bacon

Jäsen
SaiPa yllätti taas, kun sitä vähiten odotti. Peli näytti juuri siltä, mitä ollaan jo pitkään kaivattu. Rissanen on herännyt syvähorroksesta ihan täysin ja Davis saatiin laitaan vierelle niin aijai. Ekassa erässä, kun SaiPa periaatteessa vei peliä miten tahtoi ja Lukko napautti tuurilla 2-1 maalin niin se olisi voinut tappaa SaiPan peliä jonkin verran. Nyt ei niin käynyt vaan SaiPa rupesi tekemään entistä enemmän töitä. Se on hyvä homma jatkoa ajatellen. Spinalle maalitilin avaus on kanssa erinomainen homma ja mielestäni ihan hyvä herran itsensä kannalta, että teki maalin itse. Tää voitto maistuu aivan saatanan hyvältä ja tästä on hyvä jatkaa!

PS. Toivottavasti Raumam Boja ja Lukon johto saa asiat sovittua. Tunnelma hallissa ei kauheasti vakuuttanut. Noin hienon faniporukan toivoisi pitävän ääntä. Ja sympatiat on täysin Raumam Boikien puolella.
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eihän Saipalla ollut missään tilanteessa edes hädän päivää. Ainoa hetki jolloin Lukko sai pelinsä edes jotenkin kulkemaan ja keskialueen tukkoon oli ensimmäisen erän n. 10 kohdalta erän loppuun. Selkäranka katkesi totaalisesti Saipan 2-4 maaliin. Lainatakseni Lukon erään erittäin kokeneen junnuvalmentajan sanoja: "Peli näyttää juuri tuolta kun toinen on noin hyvä." Ja kun olet hyvä, niin sitten on tuuriakin. Olihan niissä Saipan kolmannessa ja neljännessä maalissa mielettömästi tuuria kun pomppukiekot menivät suoraan täysin vapaiden miesten lapaan. Mutta en missään nimessä halua edellisellä ottaa Saipan voitosta mitään pois. Kaikki tuurin hippuset oli tänään kyllä ansaittuja.

Honkaheimon surffailu oliko kolmannen erän ekalla puoliskolla kyllä kuvasi ison osan porukasta suoritusta. Kaikki eivät toki surffailleet, mutta liian iso osa ja tulos on sitten tuollaista. Oikeasti hävetti tuo esitys. Parempaan olisivat varmasti pystyneet. Ei ne edelliset kymmenen vai kuinka monta niitä nyt oli voittoa olleet mikään sattuman kauppaa.

Ja kiitos muuten Lukon johdolle ihan trillerimäisestä tunnelmasta. Olisiko 3-4 Saipan kannattajaa pitivät enemmän meteliä kuin koko lähes 4000 päinen yleisö. Joko Lukon viestintävastaavan puolesta suolan hieronta haavoihin ja maassa makaavaan potkiminen on Twitterissä aloitettu? Itse en sosiaalisesta mediasta perusta, joten en tilanteesta tarkkaa kuvaa tiedä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
SaiPa on saanut otteisiinsa ryhtiä runkosarjan loppupuolella ja se näkyi tänään Raumalla. Paikallinen kotijoukkue oli kaksi erää täysin vastaantulija ja jaloissa. Kolmannessa erässä Lukko sai näennäistä yritystä esille, mutta tuhannen taalan paikat loistivat poissaolollaan. Lisäksi SaiPa pelasi helvetin fiksusti ja tiiviisti kolmannen erän. Ei ollut Lukon kannattajana missään vaiheessa sellaista fiilistä, että se nousisi tasoihin tänään.

Sirkus jatkuu lauantaina, jolloin Äijänsuolle saapuu rakas vihollinen pohjoisesta kaupungista. Paljon pitää tapahtua, jos tuosta matsista meinataan pisteitä raapia. SaiPalla on edessään sama homma, paitsi että pelaavat itse Porissa. Tuolla peli-ilmeellä lähtee lisää pisteitä mukaan itärajalle.

edit. Kyllä oli Nummelin paska tänään. Paremmin pärjätään ilman häntä. Honkaheimonkin voisi laittaa kesälomalle lämmittämään saunaa. Tai voisiko se pientä rahaa vastaan länkyttää paskaa aina pukukopissa porukalle, mutta jättää tulematta itse kentälle?
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Selkeästi SaiPan paras peli tämän vuoden puolella, kahden ensimmäisen erän hyökkäyspelaaminen näytti aivan samalta kuin syksyn hurmoksen aikana. Viimeinen erä sitten ymmärrettävästi aika passiivinen, onneksi oli kahden maalin johto niin nitroja ei tarvittu.

Se pitää Lukon kunniaksi sanoa että pelotti kyllä helvetisti joka kerta kun kiekko pelattiin SaiPan alueelle, viimeistely jäi vain ontumaan. Vähän samalaista meininkiä kuin SaiPan alkuvuoden otteissa. Oikeastaan molempien joukkueiden puolustuspelaaminen oli välillä melkoista sähläystä, SaiPa vain onnistui paremmin hyödyntämään kaverin virheet. Zapolski on kova jätkä eikä häntä voi maaleista syyttää, jonkun toisen veskarin taakse olisi mennyt vielä pari enemmän.

Tästä sitten Satakunnan kierroksen "helpompaan" peliin, eiköhän siellä SaiPa-perinteitä kunnioittaen odota 3-1 -tappio...
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lukko on kyllä helvetin vaarallinen joukkue saadessaan kiekon keskialueella. Ensimmäisen erän kotijoukkueen molemmat maalit tuli siten, että Lukon pelaajat kylmästi suuntasivat kohti maalia, kulmapörräyksen sijaan - toki Jasun laukaus muutti suuntaa puolustajan jalasta.

Mutta oli kyllä hienoa nähdä, että SaiPa ei luovuttanut. Aivan jäätävää taistelua läpi pelin, ja sellaista sopivaa sääntöjen rajamailla pelaamista. Vastustajat ei toki tykkää, en tykkäisi minäkään.

Jostain tuo joukkue on saanut jalkoja. Liike oli aivan loistavalla tasolla läpi pelin, ja erityisesti Spangin parantunut liike jäi mieleen. Neloskenttä on erittäin vaarallinen, kun Flinck tekee aina välillä todella oivaltavia syöttöjä, ja pelaa kovaa siinä sivussa. Giliati polkee laidalla kuin höyryjuna ja Leivo oli tänäänkin luotettava duunari siinä.

Todella tasapainoinen esitys, Lukko tehtiin mun mielestä ihan SaiPan omilla vahvuuksilla melko hengettömäksi lopulta. Rauman jengi on silti viimeinen joukkue, jonka haluan puolivälierissä vastaan. Parhaassa vedossa ollessaan Lukko nimittäin tuskin päästää - varsinkaan kotona - vastustajaa kovin helposti ohi, kuten tänään hieman varkain ja osittain pomppujenkin avulla SaiPa onnistui karkumatkan saamaan.

Tästä on hyvä jatkaa Poriin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vaikka se viimeinen maali nyt tyhjiin tehtiinkin niin kyllä SaiPa suunnilleen tuon kolmen maalin verran parempi oli kuin Lukko. Pahiten Lukolta pettivät puolustajat ja kun ylivoimapelikään ei toiminut niin tulos oli tämä.

Ryan Zapolski oli edelleen hyvä, ehkä se Flinckin tekemä neljäs maali hiukan helposti meni mutta muuten hän kyllä pelasti Lukon suuremmalta tappiolta.

Puolustajista pahiten kuutamolla olivat Otto Honkaheimo ja ... kun Nummelinia ei saa moittia niin sanotaan sitten että pahiten kuutamolla olivat Otto ja Honkaheimo. Mutta puhtaita papereita ei saa puolustajista kukaan.

En minä silti huolissani ole. Ei Lukko tässä viikon aikana ole muuttunut hyvästä joukkueesta huonoksi. Nyt on pari peliä mennyt näin että puolustus on vuotanut 4.5 maalin keskiarvolla eikä hyökkääjät saa kiekkoa reppuun, mutta joskus se vaan on tämmöistä. Se taistelu ja tappamisen meininki mikä vielä viikko sitten Blues-pelissä oli tallella on nyt hukassa mutta se löytyy kyllä.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
SaiPan neljäs maali näytti hieman paitsiolta, kun juuri ennen siniviivaa Glenn pisti kiekkoa poikittain. Mutta eipähän sillä mitään merkitystä ollut lopputuloksen kannalta. Vierailla oli rankkaria, tolppaa ja läpiajoa vaikka kuinka monta kertaa.

Kova luistelu yhdistettynä hyvään kiekolliseen tekemiseen oli täyttä myrkkyä Lukolle ja voitto meni ansaitusti vierasjoukkueelle.

Ennenkin nähnyt SaiPan luistelevan paljon vastustajaa enemmän, mutta silloin yleensä kiekkokontrolli on pettänyt. Nyt ei pettänyt ja se näkyi kaukalossa.
 

Viper

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä SaiPa!

Hieno matsi ja eipä tuosta monta asiaa jäänyt mietityttämään. Vähän kyllä meinasin lopussa sadatella, kun Spina ei syöttänyt Davisille kypärätemppua. Vaan oli tosiaan kaverin ensimmäinen maali, niin saa anteeksi.

Cutta ja Riska olivat lähellä lopussa jo aloitta vähän kovempaakin tönimistä, mutta sekin sitten kuivui kasaan. Vahvanoloinen jässikkä väännössä tuo Riska.

Tavi kun olisi saanut siinä 3-1 -hyökkäyksessä nousemaan, niin olisi ollut aika komea maali. Glenniltä täsmälleen oikea-aikainen syöttö

Huomenna lisää pojoja.
 

Pappa-Pavel

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Winnipeg Jets
SaiPan Hämäläisen maalia edeltevästä tilanteesta. Osuiko Pukan laukaus ensimmäisen pelaajan mailaan vai lähtikö vain armoton propelli? Veljen kanssa on veto tästä asiasta niin kaipaisin vastauksia.
 

Ferris

Jäsen
SaiPan Hämäläisen maalia edeltevästä tilanteesta. Osuiko Pukan laukaus ensimmäisen pelaajan mailaan vai lähtikö vain armoton propelli? Veljen kanssa on veto tästä asiasta niin kaipaisin vastauksia.

Mielestäni Pukan veto oli aikamoinen propelli, joka olisi mennyt lisäksi about 2-3 metriä maalin ohi, mutta osui maalinedustalla lukkolaiseen. Sitä en ulkomuistista osaa sanoa, että osuiko mailaan vai vartaloon vai mihin.

Edit: jäi näköjään huomaamatta tuo sana "ensimmäisen" ja sen puoleen höpisinkin sitten ihan omiani :D. Mailaan osuminen selittäisi sen kolmen metrin ohisuuntauksenkin.
 

Maanmittari

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KPK, asuinpaikkasympatiat VG-62
Sehän meni melko lailla juuri niinkuin pitikin. Eli ensimmäistä minuuttia lukuunottamatta oli mukavaa. Tarvittavat maalit ja toivottavasti Spinan ketsuppipullo auki. Tasapainoinen esitys, josta on hyvä lähteä Padan kaatoon.

Kiitoksia Eetulle poppareista. Ihan ei saatu kiinni.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Liverpool
Pakko heittää vielä aamulla oman videoanalyysin tulokset. Ensin yleisesti. Eka erässä Lukko selvästi jäljessä mutta aika huolellinen oman pään peli piti Saipan yhdessä osumassa ja varsin tuurilla saatu Jasun maali päästi Lukon jopa johdossa tauolle. Toisessa erässä Saipa jatkoi samaa menoa ja Lukon tuuri loppui. Omassa päässä oltiin aina sen 10 senttiä liikaa jäljessä. 2-2 Jasu osuu kiekkoon mutta kauhoo tyhjää, 2-3 Numppa pudottaa kiekon jalkoihinsa ja lyö tyhjää, 2-4 Riska kauhoo tyhjää. Saipa ihan ansaitusti tauolle kahden maalin johdossa. Ja kolmas erä. Lukko alkoi yrittää ja saikin näennäisen yliotteen mutta tuuri oli jo käytetty ja mistään ei kiekko "pomppinut" sisälle.

Eli Saipalle ansaittu voitto mutta en silti voi olla analysoimatta pelin tuomarointia, joka ansaitsee mielestäni muutaman kommentin. Täytyy jopa ihmetellä ettei kukaan ole juuri täällä asiasta maininnut mutta haukkukaa minut nyt sitten huonoksi häviäjäksi. Ensin linjatuomarit. Kaksi ihmeellistä pitkää kiekkoa jää viheltämättä. Toisessa erässä linjuri näyttää pitkää ja muuttaa tuomion kun kiekko on kahden metrin päässä päätyviivasta. Kolmannessa erässä kiekko menee kyllä Zapolskin maalialueen yli mutta eihän se ole este pitkälle kiekolle. Muuten kummassakaan päätöksessä ei ole mitään johdomukaisuutta, mutta molemmissa syntyi outo tilanne. Samoin muutama hassu paitsio. Eihän se ole paitsio jos puolustava joukkue tuo kiekon omalle alueelle ja siellä on mies odottamassa. Ainakin kaksi Saipan tällaista "paitsiota" jäi viheltämättä mutta vastaavasti Lukon samanlaiset vihellettiin.

Ja sitten tuo pilkuntarkka Rantala ja mikä sen parina nyt olikaan. Eka erä varsin hyvää tuomarointia ja tarkasti löysivät kolme jäähyä. Erityisesti tuo Jasun kiekottoman estäminen kannattaa huomioida. Jasu kyllä menee kaverin kylkeen ja linjalle mutta Saipan mies koettaa taklata kovaa vastaan ja siksi kaatuu. En väitä että väärä jäähy mutta mihin katosi linja varsinkin kolmannessa erässä ja hiukan jo toisen erän lopussakin. Jos hiukankin Rantalan eka erän linja olisi pitänyt niin Saipalle olisi kuulunut tulla ainakin seuraavat jäähyt kolmannessa erässä.
n. 0.25 Mikkola tuo kiekon alueelle ja mailakampilla nurin. Vastaavasta Tavi saa jäähyn myöhemmin.
n. 3.56 Taklataan kiekoton Lukkopelaaja selästä
n. 10.46 Cutta törkeä ryntäys laidan lähellä. Tästä olisi ollut helppo filmata mies suihkuun sillä kaikki törkeän ryntäyksen elkeet täyttyvät. Aivan liikaa vauhtia ja osuu melkein päähän. No kun mies ei loukkaannu niin peli jatkuu.
Ja vielä lopussa tuossa minuuttia ennen loppua Cutta tekee kentällä sitten ihan mitä huvittaa eikä edelleenkään jäähyä. Ensin toinen ryntäys, sitten selkeä mailasta kiinnipitäminen.
En nyt viitsi kaikkia huomioitani tähän laittaa mutta nämä olivat kaikki paljon selkeämpiä rikkeitä mitä eka erän Jasun estäminen. No Rantala ei ole koskaan ollut oikein linjan mukainen tuomari. Välillä äärimmäisen tarkka ja sitten taas pilli jäässä. 3-4 jäähyä Saipalle viimeiseen erään lisää olisi voinut jo vaikuttaa pelin kulkuun mutta Tehotonta oli kyllä Lukon YV tänään.

Kaikesta huolimatta itse toivon että nämä joukkueet kohtaavat vielä. Oli se sitten kolmas vastaan kuudes tai joku muu vaihtoehto. Olisi jopa upeaa jos nämä kohtaisivat loppuottelussa mutta joku muu sitten tuomariksi kuin Rantala.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Toisessa erässä linjuri näyttää pitkää ja muuttaa tuomion kun kiekko on kahden metrin päässä päätyviivasta.
Katsotaan jaksanko muuhun puuttua mutta tämä pitkä "washattiin" koska Zapolski lähti maaliltaan kiekkoa kohti. Linjuri vielä osoitti Zapolskia washauksen jälkeen mutta eihän J-P Jalo tätä tietenkään ymmärtänyt vaan ihmetteli pitkän viheltämättöyyttä.

Kolmannen erän pitkän viheltämättömyydelle en löytänyt syytä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös