Ti 4.10.2011 TPS-HPK

  • 7 463
  • 34

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Harrille jatkoa! Huikea nousu, nyt joukkue todella näytti sitä selkärankaa mikä sillä oikeasti on! Harri näytti hauista! Jes.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
HPK oli paska. TPS pelasi hyvän ensimmäisen erän. Kakkoserässä tuli pari jäähyä, joka sekoitti touhua. Olin satavarma, että Tepsi vie pelin, kun peliä oli 10min jäljellä ja taululla 3-1. En olisi kuvitellut missään vaiheessa, että tuon voi vielä ryssiä. Näköjään voi.

Omat näkemykset pelin parhaista pelaajista/kolme tähteä paras jne.

***Arsi Piispanen, HPK. Pelasi mainion pelin tehden kaksi maalia, toisen jatkoajalla.

**Jukka Laamanen, HPK. Äijä veti melko hyvin, taisi maalinkin tehdä. Ei missään nimessä niin huono kuin kuvittelin.

*Mikko Tolvanen, HPK. Tärkeä kaveri maalinsuulla, ilman Tolvasta olisi voinut lukemat olla Tepsille positiivisemmat.

Tepsiltä positiivisen kuvan tämän pelin perusteella jättivät Ristolainen, Anttila ja Cerny (!). Eikä tappio missään nimessä ollut Schwarzin vika, vaan karkeiden puolustuspään unohdusten.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olin satavarma, että Tepsi vie pelin, kun peliä oli 10min jäljellä ja taululla 3-1. En olisi kuvitellut missään vaiheessa, että tuon voi vielä ryssiä. Näköjään voi.

Pääkoppa ei kestänyt voittamista. Uskomatonta, miten joukkue voi lamaantua noin täysin kaverin 2-3 -kavennusmaalista. Se kertoo vaan siitä että joukkueen itseluottamus on todella heikolla tolalla.

Positiivista matsissa oli se että maalipaikkoja pystyttiin luomaan todella paljon. Koska meillä ei ole maalintekijöitä, niin kiekko ei vaan löydä vastustajan maaliin. TPS tarvitsee kyllä käsittämättömän määrän paikkoja yhden maalin tekemiseen.

Laiskavauhtinen ottelu, jossa pelasivat tällä hetkellä kaksi liigan heikointa joukkuetta. Jos nämä jengit eivät paranna pelaamistaan - ja aika paljon, niin pudotuspelit jäävät kyllä näillä esityksillä kaukaiseksi haaveeksi.
 

Knightrider

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hohhoijakkaa, eipä jaksa enää edes vituttaa. Kolmannen erän alussa oli vielä positiivinen fiilis, ehkä vihdoin TPS saisi kotivoiton ja niitä kipeästi kaivattuja pisteitä. Maalipaikkoja kuitenkin oli useampaan maaliin ja peli oli ihan hallussa. Pyöritettiin jopa muutaman kerran ihan mallikkaasti, vaikka esim. Mäkiahon kudit epäonnistuivat järjestäen ja Cerny oli jatkuvasti ulkona tilanteista. Stone sentään alkoi pikkuhiljaa löytää tiensä sinne maalin eteen, paikkaan, johon normaalisti kukaan mustapaita ei vapaaehtoisesti mene.

Mutta kuinka ollakkaan, vastustajan maali loppuminuuteilla ja peli hajosi totaalisesti. Uskomatonta, millainen paniikki voi syntyä yhdestä maalista. Sen jälkeen pelistä jo näkikin, miten tässä tulee käymään. Toisaalta olisi se kai pitänyt arvatakin, TPS kun häviää varmuudella jos vastassa on taulukon alemman kastin joukkue, jonka valmentaja on potku-uhan alla. Pitäisi varmaan olla tyytyväinen siitä yhdestä surkeasta pisteestä, kai se sitten on edes jotain.

Jos tätä peliä nyt jotenkin haluaa kuvata, niin sekä TPS:n että HPK:n osalta teemana oli:

-kulmissa pyöriminen
-harhasyötöt
-pleksien paukkuminen

Jos vastustajana olisi ollut joku muu kuin HPK, niin tämä peli oltaisiin hävitty jo ensimmäisessä erässä. Nyt siellä tehtiin sentään samanlaisia virheitä kummassakin päässä.
 

Topnaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho ja Kulman Pojat
Kerho oli paska! Tepsi vei kyllä peliä suurimman osan ajasta, mutta...

On toi Virran pelisysteemi helvetin vaikea, mutta näkikö joku Rindelliltä mitään pelisysteemiä?
Tuota tuota, toivottavasti tuo alku oli läppää / sarkasmia. TPS ei vienyt peliä suurimman osan ajasta, osaltaan tästä kertoo laukaukset 43-34, mutta numerot saatiin tuollaiseksi turhalla jäähyilyllä ja laaduttomilla vedoilla.

URHOtv:n selostaja ensimmäisen erän aikana mainosti, että Tepsi pelaa kauden parasta kiekkoaan. Se olikin hyvää pelaamista turkulaisilta, mutta kyllä siinä oli mukana HPK:n huonoutta. En tiedä johtuiko huono ensimmäinen erä aikaisesta jäähystä, aikaisesta maalista, huonosta valmistautumisesta vai mistä se johtui, mutta TPS vei kuitenkin ensimmäistä erää melko selkeähkösti ja heillä olisi useampaan maaliin ollut paikat. HPK:lla ensimmäisessä erässä oli ehkä kaksi kunnollista paikkaa, Porselandin rannari livahti Marek Schwarzin torjunnan kautta niukasti ohi maalin. Vedot ensimmäisessä erässä 14-6 TPS:lle, mutta hyvän pelin pelannut Tolvanen piti kotijoukkueen maalisarakkeen onneksi vain yhdessä maalissa.

Toiseen erään Kerho tuli melko hyvin, jota varmasti edesauttoi ylivoima joka jatkui edellisestä erästä. Jäähyn päätyttyä kakkosketju tuli rintamahyökkäyksenä, Niko Nieminen toimitti napakan maanuoliaisen kohti Schwarzia, jolta irtokiekko tuli maalin eteen ja Arsi Piispanen sijoitti varmasti kiekon pussiin. Peli jatkui HPK:n selvänä hallintana ja vain vajaa minuutti HPK:n maalista Ville Vahalahti lähti istunolle koukkaamisesta. HPK ei ylivoimalla onnistunut, sen ylivoima ei toiminut kuin ajoittain ennen hienoa nousua. Sitten pelailtiin viitisen minuuttia ja tuossa aikana TPS sai ensimmäisen laukauksen toimitettua kohti Kerhon maalia, joka tosin meni sekin ohi. Nyt oli aika Timo Favorin & Petri Tuomisto show'n, jäähyt vihellettiin joka rikkeestä ja linja heitteli varsinkin verrattaen kolmanteen erään järkyttävästi. HPK istui kuusi minuuttia enemmän boksissa kuin Tepsi, joten tuomareita turkulaisten on ainakaan turha ruveta syyttämään. Menihän siellä kummaltakin rikkeitä ohi, joten onneksi ei tuomareihin sentään ratkennut, vaikka potentiaalia siihenkin oli. Kaheksan minuutin sisään joukkueet ottivat sattumalta juuri kahdeksan minuuttia jäähyjä, mutta kummallekaan ei maalinteko kelvannut. Kun HPK oli saanut ylivoimansa pyöriteltyä, oli aika Plihalin ketjun 3 vs 2 hyökkäyksen ja siitä Tomas hienolla ranteella rokotti liiallisesta karvaamisesta Kerholaisten muuten hyvin pelannutta kolmosketjua. Eikä tässä vielä kaikki, Antti Roppo otti tulkinnanvaraisen jäähyn erän loppuun ja hyvin pyörinyt TPS-ylivoima kiitti. Tomas Mozjis toimitti oikeaoppisesti kiekkoa maalille ja Marko Anttilaa pääsi ison kokonsa turvin täräyttämään jo kahden maalin johdon Tepsille. Tuo erä meni täysin päälaelleen, HPK hallitsi mutta TPS teki maalit. Laukaukset hämeenlinnalaisille 17-8, tuossa saatiin jälleen muistutusta siitä, että jos omia paikkoja ei käytä, naapuri iskee.

Kolmanteen erään lähdettiin turkulaisten turvallisen tuntuisessa 3-1 johdosssa, tuskin kukaan Kerho-fanikaan enään nousuun uskoi. Erä alkoi melko sekavasti ja oli suurimmaksi osaksi keskialueen mailamiekkailua. Vahvan pelin pelannut "Lempäälän jättiläinen" painoi kulmasta maalille ja ilman mailaa pelannut Tuukka Mäkelä joutui rikkomaan Anttilaa. TPS ei onnistunut maalinteossa ja kun reilu minuutti oltiin pelattu tasakentällisin, ajoi joku TPS-pelaaja kovan pommin vastapalloon Jaakko Turtiaista, joka tulistui kovasti tuosta. Yksi illan hahmoista tuuppaisi Mika Viinasta selkään ja joutui istunnolle. HPK kesti todella ponnettoman TPS-ylivoiman ja pääsi aloittamaan kiriä. Kerho sai oikeasti uskottavan kirin aikaan jo ennen maaleja, kun he painoivat tasakentällisikin vahvasti vaihto vaihdolta kotijoukkueen päätyyn. Sitten tuli itseluottamukselle tärkein, maali, jonka pommitti Laamanen sydämensä kyllyydestä ylätaskuun. Kerho sai vieläkin lisää virtaa ja hyökkäykset vyöryivät turkulaisten päätyyn. Hienon pelin pelannut Tolvanen otettiin maalilta pois ja Kerhon ykkösnyrkki, lisänä Turtiainen tuli pelaamaan ilman maalivahtia. Siinä avautui mm. Laakkoselle hyvä paikka ja kun aika oli koittanut, kiekko tuli kultakypärä Leavittille maalin taakse ja hänen maanmies Scott Barney päivysti lempiapaikallaan maalin edessä. Leavitt tarjosi rystysyötön Scottille joka veivasi kiekon vuorenvarmasti häkkiin. Viimeinen erä oli myös HPK:n hallintaa, joskin nuo kaksi Kerhon jäähyä antoivat Tepsille mahdollisuuksia. Laukaukset Kerholle tässä erässä 14-12 ja kohti jatkoaikaa.

Kiekko tippui jatkoajan merkiksi jäähän, HPK:lla kentällä tuttu nelikko Leavitt - Laakkonen, Porseland - Tuulola. Kovin kauaa jatkoaikaa ei tarvinnut pelata, kun TPS otti jäähyn väärästä vaihdosta. HPK:lta tuli ensiksi yllämainittu nelikko, tosin Laamanen oli Tuulolan paikalla. Siinä luotiin paikkoja ja pari läheltä-piti tilannetta syntyikin. Kentälle vaihdettiin Piispanen - Turtiainen - Leavitt - Tuulola nelikko, joka näyttikin sitten maalinteon mallia. Tuulola antoi syötön viivasta b-pisteelle Alexille, häneltä hieno lätty toiselle puolelle b-pisteelle tulikuumalle Jaakko Turtiaiselle ja Jaakko sai nautiskella keskelle itse maestro Arsi Piispaselle, joka ratkaisi pelin kylmästi. HPK pyöritti tietysti jatkoaikaa, Tepsi ei saanut yhtään vetoa aikaiseksi.

Pelaajista kunniamaininnan ansaitsevat ehdottomasti maalivahti Tolvanen, joka piti monella tärkeällä torjunnalla Kerhon pelissä mukana. Arsi Piispanen oli kuitenkin ottelun hahmo tehden tehot 2+1 ja ratkaisten ottelun, meidän Arsi. Lisäksi Turtiainen ja Laakkonen pelasivat erittäin hyvän ottelun.

Ylempänä kyseltiin Kerhon pelikirjasta. Semmoinen "uudistus" tuossa pelissä kyllä näkyi selvästi, että HPK karvasi varsinkin tuolla kolmosketjulla todella ylhäältä ja loikin sillä monta paikkaa. Ainakin Tepsiä vastaan tuo toimi todella hyvin, lisää vain tuota! Tuo kyllä herättää yleisönkin, Turtiaisen karvauspeli varsinkin oli huikeaa. Ylivoima ja alivoima olivat melko huonoa, mutta noita asioita on onneksi melko helppo parantaa. Hyökkäyksiin lähtö oli ensimmäisessä erässä pelkkää roiskimista, eikä se viimeisissäkään erissä vielä mitään huikeaa kiekottelua ollut, mutta jaksan uskao että parempaan suuntaan mennään.

PS: Nyt täytyy kyllä ostaa Hämeenlinnan Pallokerho - T-Paita hockey team 1929 | Uutuudet | Kerho-shop tuollainen muistuttamaan Jaakko Turtiaisesta! Ostakaa kaikki muutkin Kerho-fanit, Jaakosta saadaan todella hyvä pelaaja vielä.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitäköhän tähän sitten sanoisi. Eteenpäin ollaan kyllä menty. Suuremmilta koomailuilta vältyttiin, mutta kuitenkin peli oli hieman niin ja näin. Olihan matsi osittain ainakin Tepsin hallinassa, jos ei oteta viimeistä 5 minuuttia huomioon, jolloin jo sanoinkin mielessäni, että tää peli kustaan. Alkoi ihme varmistelu ja kiekkoa ei oikein edes yritetty viedä hyökkäysalueelle. Tepsin ylivoima oli hieman koomista katsottavaa, milloin ei saatu päästy lähes ollenkaan alueelle ja milloin vuorotellen pakit/hyökkääjät sutivat lumet kiekon päältä pois. Kyllä se Salo&Laakso-pari on ihailtavaa katsottavaa alivoimalla. Todella loistavia blokkaamaan niitä vetoja.

Pari kommenttia muuten:
Sille "kukavitun" Turtiaiselle voisi opettaa toisten kunnioittamista. Vauhdilla, vihellyksen jälkeen, selkään. Varmaksi en sano oliko juuri hän kenet Mäkiaho taas lanasi puhtaasti ennen tilannetta.

Ja tämä tuomarilinja. Todella kammottavaa katsottavaa, kun linja vaihtelee eräkohtaisesti. Tästä ei hyödy ketään, ei pelaajat, ei valmentajat eikä se katsomo, joka saa pähkäillä "miksi tuosta tuli nyt, mutta äsken ei." Tämä johti siihen, että Tepsin pelaajista ainakin osa lähti sille kuuluisalle sukellusreissuille. Onneksi tuomarit ei näihin mennyt. Yksi 2+10 sukeltamisesta ja se olisi loppunut siihen.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Tepsi vei peliä koko 1. erän ja toisen erän parhaammat paikat oli myös turkulaisilla. Kolmannessa sitten kusivat housuun viimeisen 4 minuutin aikana ja kerho paukutti tasoihin ja sen jälkeen jatkoajalla ohi. Jos ei läpiajoista ja muista hyvistä tilanteista tehdä maaleja ja vastustaja saa pyöriä omalla maalilla miten haluaa niin lopputulos on tämä.
HPK ansaitsi pisteensä ja tps on tällä hetkellä liigan paskin jengi.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Tuota tuota, toivottavasti tuo alku oli läppää / sarkasmia.

Ei ollut. Voitosta huolimatta Kerho ui todella syvällä.
Nostan kyllä hattua korkealle teikäläisen uskolle ja kannustukelle G-pisteessä ja muutenkin. Kaltaisiasi tarvittaisiin katsomoon paljon lisää.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Ei ollut. Voitosta huolimatta Kerho ui todella syvällä.

Jos joukkueen itseluottamus on maissa, ei peli missään tapauksessa salamana muutu miksikään miettinensantalasomervuori-hassutteluksi.

Parasta mitä tänään pystyi realistisesti odottamaan oli työllä ja tuskalla puristettu taisteluvoitto ja juuri semmoinen saatiin. Tämä mahdollistaa pelin paranemisen. Pikkuhiljaa.

Kautta on sen verran pelaamatta, että kaikennäköisiä johtopäätöksiä ehtii kyllä tekemään.
 

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pakkiparit vanhoja tuttuja, niissä ei ole mitään korjattavaa. Varsinkin koodaripari T-73 - OPG suoriutui perjantaina Lukkoa vastaan ja kummatkin jäivät plusmiinustilastossa plussan puolelle! Toivottavasti tästä saadaan hyvä pari, sillä ainekset yleisön suosikkipariksi on kyllä olemassa.

Jepulis, ehkä viime perjantaina meni pojilla paremmin, sillä tänään he olivat jokaisen TPS maalin aikana kentällä. Tosin kaksi maaleista siis yv-maaleja, joten +- tilastoon merkiksi vain -1. Ymmärrän kyllä pointin, äijissä on tietynlaista kulttiparin aineksia. Silti erottaisin parin pika pikaa erilleen, ellemme halua paria vastustajan yleisön suosikkipariksi. Lisäksi OPG:n ulostaisin joukkueesta koko pian. Ei vaan kompetenssi riitä; jäähyjä, pelinlukuvirheitä, kiekon käsittelystä omassa päässä puhumattakaan. No yhden hyvän taklauksen hän sentään veti tänään.

Itse pelistä voisi todeta samaa kuin joku TPS-kirjoittelija totesi hieman aiemmin. Hidastempoinen ottelu, jossa pelasivat tällä hetkellä kirjaimellisesti kaksi liigan heikointa joukkuetta. Pudotuspelit ovat molemmille täyttä fantasiaa näillä otteilla.

Kerholta kaiken kurailun, mm. onnettoman surkean ylivoiman, lukuisten syöttöharhojen ja epäonnistuneiden syötön vastaanottojen jälkeen kuitenkin makoisa voitto. Luotto oli kyllä täällä koko vähissä voiton suhteen. Mikähän hetkellinen suonenveto mahtoi tulla? Hyvä kuitenkin näin.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Norja vs Suomi
  • 18.00
  • 11.00
  • 1.12
USA vs Slovakia
  • 1.30
  • 6.40
  • 7.25
Saksa vs Ruotsi
  • 10.00
  • 7.00
  • 1.20
Sveitsi vs Tshekki
  • 2.56
  • 4.30
  • 2.28
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös