Ti 30.9.2014 JYP - Pelicans

  • 6 015
  • 26

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Kotijoukkue JYP on aloittanut liigan erikoisesti. Vieraissa ei ole voittoja tullut ja kotona ei ole tullut muuta kuin voittoja. Voidaan siis toistaiseksi todeta JYPin olevan vahva kotijoukkue. JYP on myös ollut tasainen, sillä jokaista hyvää ottelua on seurannut huono ottelu jota on seurannut taas hyvä ottelu. Edellinen ottelu ei ollut sysipaska JYPiltä paitsi ottelun viimeinen kymppi joka tuntuu olevan tämän kauden JYPille tavallista että jossain vaiheessa ottelua paletti hajoaa täysin ja silloin vastustajalla on kivaa. Joskus se hetki sattuu ensimmäiseen erään, joskus kesken ottelun ja toisinaan (kuten Kuopiossa) ottelun lopussa. Koska edellisestä ottelusta jäi todella huono maku suuhun, JYPin aikaisempien otteiden perusteella tänään pitäisi jäädä hyvä maku, mutta katsotaan illalla miltä Pelikaani maistuu.

Illan vastustaja Lahden Pelicans on voittojen tiellä vaikka edellinen voitto ei tullutkaan kuin vasta rankkareilla SaiPasta joka on kuitenkin kovassa lennossa. Voidaan sanoa ettei ole mikään pieni temppu voittaa SaiPa nykyisen, tapahtui se sitten normaalin peliajan puitteissa tai sitten mainituilla rankkareilla. Pelicans on saanut yhden lepo/treenipäivän enemmän mutta sillä tuskin on tänään merkitystä.

Kokoonpanot julkaistaan tuttuun tapaan yhdeltä ja JYPin osalta mielenkiinto kohdistuu lähinnä siihen onko Löfman toipunut flunssastaan. Mikko Mäenpää lienee lähes varmuudella sivusta jalkavamman takia. Nuori Niku on pelannut hyvin ja Mäenpään ollessa poissa odotan hänen saavan taas vastuuta kiekollisessa roolissa.

Ottelun lähtökohta on kuitenkin selvä. Voittamaton kotijoukkue vastaan vierassa vielä voitoitta oleva vierasjoukkue. Muuttuuko kaava?
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Pelicansilla muutama mielenkiintoinen muutos kokoonpanoon, Mäenalanen saa paikan "kakkosketjussa", lienee myös YV aikaa luvassa ja toisaalta mielenkiintoista, että Juvonen saa toisen pelin putkeen avauksessa. Smothermanin osalta alkaa ilmeisesti peliaika pienenemään eli toivottavasti alkaisi onnistumisia tulemaan pikaisesti.

1. kenttä
Tyrväinen - Paakkolanvaara - Repik
Tuhkanen - Pietilä

2. kenttä
Mäenalanen - Redenbach - Sopanen
Manelius - Laurila

3. kenttä
Smotherman - Saarenheimo - Alanne
Kudelka - Hurri

4. kenttä
Ritamäki - Lahtela - Rohtla
Vartiainen

Maalivahdit

Juvonen (Myllyniemi)
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JYP tänään:

Pihlman - Perrin - Hubácek
Kalteva - Kemiläinen

Ikonen - Boyce - Poukkula
Viitanen - Hietanen

Hännikäinen - J.Nättinen - Tuppurainen
Luoma - Niku

Nenonen - Lahti - Salmio
YP: Salonen

Rajaniemi
Tarkki (luukkuvahtina)
 

Zikako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eli Smotherman "väistyy" Mäenalasen tieltä. Omaan silmään ainakin Smotherman on ollut pelistä toiseen tekopaikoilla ja laukonut hanakasti. Pistesarake tosin näyttää nollaa, joten ihan persuteltua vaihdella miehiä etenkin kun yksikään kentällinen ei ole vaikutanut täysin toimivalta.

Juvonen maalissa, muuten käy, mutta Liigapörssi ei tykkää

Pakit alkaa uhkaavasti loppua kun Leimu, Latvala ja E.Sopanen on sivussa, kaiken lisäksi Laurila ei edes kuulusi pelaavaan kokoonpanoon. Junnu Ville Väinöläkin taitaa olla loukkaantunut kun ei näytä pelanneen A-junnuissakaan (lähde Eliteprospects), oisin muuten huudellut Laurilan tilalle.

Tän kauden Jyppi ei oikein ole itseä vakuuttanut ihan näin perstuntumalta joten odotan kolmea pistettä Lahteen.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin alkukausi on ollut niin vaihtelevia suorituksia täynnä, että tästäkin pelistä voi odottaa mitä tahansa.

Alkukauden otteluiden järisyttävän huonot yleisömäärät ovat johtaneet siihen, että tämän viikon kotipeleihin pääsee halvalla. Toivotaan, että tämä näkyy edes jossain määrin myös tänään. Yli 3500 katsojaa olisi jo ihan mukava määrä, mutta en tiedä pystytäänkö siihen.

Uskon, että JYP jatkaa kotiotteluidensa "vahvaa" virettä ja nappaa tänään voiton kotiin. Suoraan sanottuna olen hyvin pettynyt, jos yksikin piste Lahtelaisille menetetään. JYPin valmennusjohto on suurennuslasin alla pelistä toiseen ja tänään on jälleen kova paikka, kun edellisessä ottelussa koettiin karmea loppu. Tältä viikolta tarvitaan hyvin pisteitä ja viihdyttäviä otteluita myös sen vuoksi, että saadaan halpojen lippujen perässä tulevat katsojatkin palaamaan tuleviin otteluihin.

Muutama pelaaja, joita JYPin riveistä kannattaa tänään seurata:

- Valtteri Kemiläinen. JYPin seuraava pakkisensaatio? Ei ole enää ihan pikkupoika, mutta edelleen nuori ja kaikki on vielä mahdollista. Pelasi kauden ensimmäisen liigaottelunsa perjantaina Ilvesta vastaan, josta käteen jäi muikeat tehot 0+2, sekä paljon muitakin hyviä asioita. Hyökkäävä pakki, joka ei puolustuspäässäkään täysin kuutamolla ole. Seuratkaa tätä miestä tarkasti. Pelaa ykkösparissa Kaltevan kanssa.

- Jani Tuppurainen. Yksi liigan kuumimmista pelaajista tällä hetkellä, mikä tietää JYPin kannalta pelkkää hyvää. Allu elää maaleista ja onnistumisista, joita on nyt tullut reilusti. Ketsuppipullo repeää kohta liitoksistaan. Tällä miehellä on taitoa ja etenkin energiaa tehdä jäällä huikeita asioita.

- Markus Hännikäinen. Aloitti kauden tehokkaasti ja piti hetken kultakypärääkin päässään. Sittemmin tehoja ei ole oikein siunaantunut, mutta taistelu jatkuu. Potentiaalia on ja yritystä riittää. Tärkeä pelaaja, joka tekee joukkueen eteen valtavasti töitä. Lupa odottaa myös pisteitä.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Huolimatta mittavasta loukkaantumissumasta (Hakulinen, Björninen, Mustonen, Pöyhönen, Leimu, Latvala, E.Sopanen) Pelicansin edesottamukset kahdessa edellisessä pelissä ovat olleet nousujohteisen lupauksia antavia.

Ylivoimapelin asettaisin tämän(kin) illan ottelussa kohtuullisen ratkaisevaan rooliin. Se on meillä ns. tökkinyt aika vahvasti vaikka paikkoja onkin saatu luoduksi. Smotherman ansaitusti on tiputettu kahdesta ns. hyökkäävästä kentästä mikä tarkoittanee sitä että myös ylivoimavastuu on siirretty kohdallaan ehken Mäenalaselle.

Hieno juttu, että Juvonen saa edelleen torjuntavastuuta vaikka Myllyniemi onkin ollut torjuntaprosenttien perusteellakin huippuvedossa.

Toivottavasti peli tulee tarjoamaan penkkiurheiljoille jotain perinteistä tiistainysväystä parempaa. 1-2 vierasjoukkueelle. Repik tekee vierailijoiden molemmat.
 
Viimeksi muokattu:

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ihmettelen tuota Myllyniemen lepuutusta, tänään mielestäni olisi ollut Jeren päivä, loppuviikon peleistä sitten toinen Juvoselle. Noh katsotaan. Myllyniemi pelannut kuitenkin hienosti.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
On se nyt hitto, ettei tätä peliä pystytty hoitamaan. Kaksi erää hyvää peliä ja heikko kotijoukkue. Ensimmäisen erän jälkeen olisi pitänyt johtaa 1-2 maalilla, toisen erän jälkeen 4-5 maalilla ja silloin se olisi riittänyt kolmannen erän puppelointeihinkin. On tuo maalinteko niin hemmetin hankalaa. Ja totta kai on, jos yritetään logosta läpi.

Juvoselta kohtalainen ilta, mutta ei se riitä tällä tasolla.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Helppo ja arkinen pelin paketointi seuraavasti:

+++ Sami Rajaniemi. Fantastinen esitys ja halusi eilisestä Helgen suorituksesta tehdä 0.5 version. Jatkoon!
++ Kolmannen erän täydellinen asennemuutos
+ Eric Perrinin tehot

Se siitä.
 

Ankkakaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
*Aseta tähän kiekkomaailman kulunein fraasi* (vinkki: alkaa sanalla jos ja päättyy sanalla tekee)

Ihan uskomatonta, miten Pelicans sai yhden ainoan maalin tuosta toisen erän pyörityksestä. Silloin nähtiin pelillisesti parasta Pelicanssia tältä kaudelta, mutta se ei tietenkään realisoidu maaleina. Sitten tuleekin täydellinen romahdus kolmanteen erään ja päästiin katselemaan vierestä, kun JYPin kaverit näyttää mallia, miten se kiekko sinne häkkiin laitetaan. Pelicansilla oli täydellinen sauma päättää peli toiseen erään, mutta ei niin ei.

Kukas tämä Sami Rajaniemi oikein on? En ole ennen kaverista kuullutkaan. Ei tarvinnut hirveästi akrobaattisuorituksia esittää (vaikka vähän yrittikin eräässä viivavedossa), mutta erittäin varmasti kiekko tarttui, eikä hirveästi sylkenyt eteen. Osasyynä tietenkin Pelsujen vedot logoa kohti mutta kuitenkin.

Jos jotain positiivista pitää hakea, niin Kudelkan niitti Pihlmania vastaan toisessa erässä. Yllätyin siitä, ettei liigatuomarit viheltänyt tästä.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
JYP vaihtoi taas riistokiekkoon kolmannessa erässä ja hyökkäys alkoi taas näyttää siltä miltä se näyttää parinvuoden takaisissa Youtube-pätkissä. Hitto minä pidän tuosta lätkästä

Rajaniemeltä hyvä peli, mutta eihän sen oikeasti ihan hirveitä tarvinnut esittää. Pelican pyöritti tokassa erässä, mutta olihan nuo vedot aivan luokattomia.

Matsin kulminaatiopiste oli kolmennen erän alkun kun Pelicans pakit kaatoivat toisensa. Sitä edelsi Perrinin pieni kontakti
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Kukas tämä Sami Rajaniemi oikein on? En ole ennen kaverista kuullutkaan.

Se on se kaveri joka suli Saipaa vastaan seitsemännessä pelissä viime vuoden playoff-sarjassa kun Tarkki seurasi pelejä vessanpöntöltä koti-wc:ssa. Vaihdettiin sitten Dennis Saikkoseen, mutta silloin oli vaan liian myöhäistä ja Saipa painui jatkoon. Hyvä peli Rajulta tänään, varmoja otteita koko pelin ajan. Hännikäiselle myös ansaittu maali tänään. Loistava kolmas erä kompensoi paskaa toista erää, jossa JYP oli todella, todella huono, näytti että ketään ei olisi kiinnostanut mikään. Noh, kotivoittojen sarja jatkuu, hyvä näin. Vastustajia alkaa pelottamaan astua hallille. Toivottavasti.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JYPiltä tuli taas se perinteinen sulaminen, tällä kertaa toisessa erässä ja vähemmän yllättäen päävalmentaja Virtanen ei nähnyt tarpeelliseksi ottaa aikalisää. Toisella erätauolla arvaan että JYPin pelaajat päättivät käydä pelaamaan sitä vanhaa kunnon hurrikaanilätkää eikä siinä Virtasen "mutku mun reagointikiekko" auttanut ja tulos näkyy taululla.

Illan positiiviset ovat yllä mainittu, Rajun hyvä peli ja Perrinin tehot. Parannettavaa jäi silti paljon ja erityisesti pitäisi saada nuo kesken ottelun sulamiset pois. Mä en tiedä mistä tuollainen voi johtua kun tuo on enemmän sääntö kuin poikkeus tämän kauden JYPiltä. Voitto kuitenkin kelpaa, nyt samanlaisia tuloksia myös vieraissa, kiitos.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Rajaniemeltä hyvä peli, mutta eihän sen oikeasti ihan hirveitä tarvinnut esittää. Pelican pyöritti tokassa erässä, mutta olihan nuo vedot aivan luokattomia.

Liimasi vetoja kuitenkin oleellisesti paremmin kuin muuan Tarkki tällä kaudella ja venyi useampaan otteeseen mainiosti. Mielestäni on kohtuutonta jos ei oikeasti nähnyt tämän illan parhaana pelaajana Sami Rajaniemeä. Tällöin suosittelen katsomaan ottelun toisen erän uudestaan. Se tuskin on Rajaniemen vika jos pelsut eivät lauo jokaista vetoaan sinne putken alle, vaatien Rajun venymään all-time-saveihin.

Se on se kaveri joka suli Saipaa vastaan seitsemännessä pelissä viime vuoden playoff-sarjassa kun Tarkki seurasi pelejä vessanpöntöltä koti-wc:ssa.

Se on se kaveri joka joutui elämänsä kovimpaan paikkaan viime keväänä ja torjui pakkovoiton edessä sarjan tilanteeseen 3-3. Se kaveri jonka päälle on kiva sylkeä ja jolle näennäisen tunnustuksenkin antaminen tuntuu olevan vaativa homma.

Edit. Ja on ihan kohtuullista tajuta missä asemassa tämä nuori kaveri liigatasolla "joutuu" operoimaan. Lähes kokemattomana veskarina Tuomas Tarkin jatkuvassa varjossa. Viime kevään game seven sulamisen jälkeen(+se eka päästetty edellisessä SaiPa-pelissä Tarkin hyydyttyä) kaveri on suurennuslasin alla ja pelejä ei säännöllisesti ole vieläkään varmasti luvassa. Tämän iltainen oli häikäisevä suoritus Rajulta.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Itse allekirjoitan viisampien kommentit, että joukkue ei tiedä aina mitä tehdä Virtasen pelikuvioissa, ensimmäinen erän loppu ja toinen erä. Joukkue ihan hukassa, miten pelataan. Pelicans pelasi kanssa hyvin, osasi tukki hyökkäykseen lähdöt. Pelicans olisi voinut tehdä 2-3 maalia ja ratkaista pelin, tehottomuus pelasti Jypin.

Kolmas erä sitten Jyp dominointia, ihmeellista ailahtelua kuten Virtasen aikana olllut
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
on se kaveri joka joutui elämänsä kovimpaan paikkaan viime keväänä ja torjui pakkovoiton edessä sarjan tilanteeseen 3-3. Se kaveri jonka päälle on kiva sylkeä ja jolle näennäisen tunnustuksenkin antaminen tuntuu olevan vaativa homma.

Lähinnä tarkoitus oli muistuttaa niille ihmisille jotka eivät pelaajasta ole kuullut, kenestä oli kyse. Varmasti moni muistaa kuitenkin sen seitsemännen ottelun. Ei mitään antipatiaa Rajua kohtaan siis, toivoisin myös enemmän peliaikaa tälle.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPiltä tuli taas se perinteinen sulaminen, tällä kertaa toisessa erässä ja vähemmän yllättäen päävalmentaja Virtanen ei nähnyt tarpeelliseksi ottaa aikalisää. Toisella erätauolla arvaan että JYPin pelaajat päättivät käydä pelaamaan sitä vanhaa kunnon hurrikaanilätkää eikä siinä Virtasen "mutku mun reagointikiekko" auttanut ja tulos näkyy taululla.
Aivan hirveän oli tuo toinen erä, mutta kyllähän se ensimmäinenkin oli todella heikko erä. Mutta turha sitä aikalisää on ottaa, jos niillä mainoskatkoillakaan ei aitiossa juuri mitään tapahdu. Olihan tuo jo saatanan koomista, kun toista erää oli reilu 5 minuuttia jäljellä, vartti on roikuttu kuin hukkuva pelastusrenkaassa ja peli on luisumassa käsistä, niin katkolla seisotaan kolmen valmentajan voimin kädet puuhkassa. No taidettiin siellä sentään sanoa ketkä menee seuraavaksi jäälle.
Mutta en minä pelkästään valita, koska voitto kelpaa aina. Maksimipisteet kotipeleistä on myös todella hyvä juttu. Oli tuote kunnossa tai ei, niin ainakin kotivoittoa kannattaa mennä katsomaan.
 

-Junnu-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Ehjää 60 minuuttista JYP ei näköjään pysty pelaamaan millään. Toinen erä aivan hirveää katsottavaa. Kolmannessa erässä taas peli oli paikoitellen todella hienoa katseltavaa kun ''reagointikiekko'' heitettiin roskiin ja pelattiin asenteella. Ylivoimallakin saatiin pitkiä pyörityksiä aikaan vastustajan päädyssä mikä on tällä kaudella ollut erittäin harvinaista.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Mielestäni on kohtuutonta jos ei oikeasti nähnyt tämän illan parhaana pelaajana Sami Rajaniemeä. Tällöin suosittelen katsomaan ottelun toisen erän uudestaan. Se tuskin on Rajaniemen vika jos pelsut eivät lauo jokaista vetoaan sinne putken alle, vaatien Rajun venymään all-time-saveihin.
Minä en ymmärrä tälläistä ajattelutapaa ollenkaan. Joo, ei ole Rajaniemen vika jos eivät Pelsut tajua laukoa paremmin vaan peruspeli riitti voittoon, mutta se ei tee hänestä kentän parasta pelaajaa. Mielestäni Juvonen pelasi paremman pelin sillä hän otti vaikeampia koppeja ja molemmat päästivät yhden helpon. Mielestäni Mäenalaiselle nimetty lerppukiekko oli sellainen jossa Rajaniemi olisi voinut rauhallisemmalla sijoittumisella torjua tuon ja Kaltevan veto meni Juvoselle helpohkosti vaikka edessä olikin liikettä.

Mielestäni JYPin paras oli Eric Perrin 2+1 tehoillaan jonka yksilösuoritus kaatoi Manelius-Laurila pakkiparin ja Tuppurainen pääsi vapaasti syöttämään hänelle kiekon
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Toisen ja kolmannen erän kontrasti oli sanallasanoen VALTAVA! Miks JYP ei voi pelata tolla pelitavalla kokonaiset 60min, kun se selkeästi toimii vieläkin ja tää reagointikiekko tai miksi sitä nyt voi ees kutsua ei taas toimi - miksi vaihtaa toimiva pelitapa ei toimivaan?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Minä en ymmärrä tälläistä ajattelutapaa ollenkaan.

Toit esiin Ekin tehopisteet. Tutkaile samalla Rajaniemen torjuntamäärää. Perrinin kohdalla voidaan ihan yhtä hyvin vääntää että mistä ne tehot loppuviimein tulivat. Toinen tuurilla tyhjiin kun oli hässäkkää ja toinen Allun laatupohjustuksesta tyhjiin. Muuten ei kapteenia kentällä häikäisevästi näkynyt. Tajuat varmaan miten typerää tällainen on. Minä tajuan ainakin ja minusta Eric oli JYPin toiseksi paras pelaaja tänään. Hyvä peli häneltäkin.

Rajaniemi kuitenkin piti JYPin mukana ottelun tärkeimmässä vaiheessa, eli toisessa erässä kun ei saatu minkäänlaista pelaamista aikaan. Lukemat olisivat voineet olla isostikin pelsuille, mutta eivät olleet. Kiitos tälle silloin tällöin peliaikaa saavalle veskarille.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Rajaniemi on hyvä peittämään laukaukset, tietynlainen hötkyäminen on ongelma, mutta kun saa pelejä alle, eiköhän sekin kehity.
Tulee mieleen Riku Helenius torjuntatyylistä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Tuppurainen oli myös tänään todella pirteällä jalalla liikkeessä ja loi hienosti Ekille tuon 2-2 maalin. Rajaniemi oli tosiaan hyvä, eikä voinut kummallekkaan maalille mitään. Hännikäinen on kyllä ihana energiapakkaus.

Voittokulku kotona senkun jatkuu. Pelicans oli yllättävän hyvä kaksi erää. Ei se JYPin kakkoserä ihan täysin ollut omaa paskuutta vaan Pelicans haistoi veren ja pisti JYPin täysin suohon. Esimerkiksi pakeille ei annettu minkäänlaista rauhaa kun huomasivat, että siellä kiekko polttaa lavassa.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicansin tehottomuus pelasti Virtasen 20-40 peliminuutin välissä. En usko, että Virtasella mennään jatkopeleihin vaikkei Pelicans parasta onnistunutkaan esittämään. Virtanen vaikuttaa liian passiiviselta valmentajalta, johon pelaajat eivät luota niin hyvin, tämä siis minun näkökulmastani. Veikkaan että Repik innostuu ja takoo kovat tehopisteet loppukaudelle; ja Pelicans jyrää, Smothermankin parantaa ja on kelpo vahvistus, samaa tasoa Sopasen kanssa.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Rajaniemi on hyvä peittämään laukaukset, tietynlainen hötkyäminen on ongelma, mutta kun saa pelejä alle, eiköhän sekin kehity. Tulee mieleen Riku Helenius torjuntatyylistä.
Olen samaa mieltä hötkyämisestä mutta en vertauksesta Heleniukseen.

Rajaniemellä tuntuu menevän pasmat sekaisin kun hän ei näe kiekkoa. Isona veskarina hän alkaa kurkkimaan ja ylipelaamaan sen sijaan että vaan luottaisi kokoonsa ja sijoittumiseensa. Kyllä veskari tietää suurinpiirtein missä kiekko on ja tuon Mäenalaisen ohjarin olisi saanut kiinni jos olisi vaan pitänyt asentonsa eikä alkanut kuikuilemaan. Veto tulee maskin takaa viivasta, niin paketti pitää olla kasassa eikä vaklaamaan että missä se kiekko luuraa.

ZayWestin Tarkki/Mäenpää viha on tunnettu joten en tuhlaa aikaa enempää epäloogisille ihmiselle päivänselvien asioiden selittämiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös