Ti 30.12.2008 Pelicans - Tappara

  • 4 771
  • 27

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jostain syystä nämä Tappara-pelien ketjut keräävät harvinaisen vähän viestejä aina kun vastassa on Pelicans. Molemmilla tietysti melko vähäninen määrä kirjoittelijoita Jatkoajassa. Olisiko joskus ollut jopa niin, ettei ketjua pystytetty ollenkaan.

Ihan mielenkiintoinen peli tulossa joka tapauksessa ainakin kotijoukkueen näkökulmasta. Hyvä avaus kevätkaudelle lauantaina. Positiivisia merkkejä on ollut ilmassa jo jonkin aikaa. Ehkä tänään uskalletaan pelata kotonakin ja turhia virheitä ei tehdä ratkaisevaa määrää? Tappara on samoissa pisteissä sarjataulukossa, mutta Pelicansilla on kolme ottelua vähemmän pelattuna. Tärkeät pisteet jälleen kerran jaossa.

Pelicansin loukkaantumistilanne ei helpota vieläkään. Ketään ei saada takaisin, mutta näköjään tälläkin joukkueella pystytään voittamaan. Saa nähdä, miten koulujen joululoma vaikuttaa yleisömäärään. Yli 4000 pitäisi saada katsomoon.
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mielenkiintoinen ottelu todellakin luvassa. Tappara oli jo paremmassa vireessä, mutta nyt on pari tappiota alla. Pelicans taas on selkeästi piristymään päin. Näiden valossa selkeä ennakkosuosikki ottelulle on kotijoukkue. Kummallekkin ottelu olisi hyvin tärkeää voittaa, jos meinataan nousta sarjataulukossa vielä haaveilemaan jopa kuuden sakista. Yksi kiinnostava aihe on tietysti, että saako Janne Ojanen ne pari puuttuvaa pistettä kasaan tänään, toivottavasti ei.

Haakanan otteita näkee taas pitkästä aikaa. Kiinnostavaa onkin nähdä, miten jalka liikkuu taas. Olisi tärkeä mies terveenä Pelicansille, kun puolustuksessa ei noita isoja kavereita juuri muita ole.

Ilman lomia tuskin 4000 menisi rikki. Tiistain arkipelin eivät jostain syystä ihmisiä kiinnosta. Nyt parantuneet otteet ja ihmisten lomat voivat edesauttaa yleisömäärän kohtuulliseksi.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Paljon tärkeämpi ja mielenkiintoisempi peli edessä kuin voisi ajatella päällepäin. Molempien joukkueiden ailahtelut ja sarjatilanne sekä tietysti Janne Ojasen pistejahti pistävät molemmille varmasti isomman vaihteen päälle tänään. Vierasjoukkue varmasti tulee peliin voitontahtoisena ja -nälkäisenä. Toivottavasti muitakin ratkaisijoita löytyy kuin Lehterä ja VNieminen. Molemmat huippuvireessä, mutta pelejä ei vielä kahdella pelaajalla voiteta.
 

jh1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampere Saints
Tappara lähtee pistejahtiin seuraavalla kokoonpanolla:

Timo Koskela - Janne Ojanen - Jukka Peltola
Ville Nieminen - Jori Lehterä - Teemu Nurmi
Timo Vertala - Jonas Enlund - Niko Nieminen
Steve Saviano - Tomi Peltonen - Matti Aho
Kim Strömberg

Henrik Petré - Lasse Korhonen
Atte Pentikäinen - Duane Harmer
Janne Grönvall - Jussi Halme
Harri Ilvonen

Mika Lehto
Teemu Seppänen
 

Curry17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi:PEL Nhl:DRW,AD,CBH
Tänään nähdään, onko Pelsujen piristyminen pysyvämpää.

Radio Voiman haastattelussa Jari Kauppila puhui tavoitteena olevan kahdeksas sija. Onko tavoite Kauppilan vai joukkueen, jäi epäselväksi.

Sen saavuttamiseen esitysten tulee reilusti tasoittua. Mikäli syksyn vuoristorata jatkuu ja tänään hävitään jälleen kotona, alkaa tuntua siltä, ettei Lahdessa kunnon pudotuspelejä nähdä.

Kokeneiden pelimiesten, kuten Kauppilan, Jantusen ja kumppaneiden harteilla on paljon. Tason on noustava pysyvästi. Vanhat kiekkoklisheet, kuten jäähyboksista ei matseja voiteta, tulisi korostuneesti sisäistää. Itselle mielenkiintoisia seurattavia :

- Sihvonen Kari - jatkuuko "taitopeli" ja maalinteko myös kotona ?
- Haakana Kari - kestävätkö paikat veteraanijyrällä ?
- Lehterä ja Komarov - huonekavereina maajoukkueessa, miten tänään ?
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Nyt tuossa Saarisen ketjulotossa ei ole enää mitään logiikkaa, vaan onko sitä koskaan ollutkaan? Taas on joka jätkällä eri ketjukaverit kuin Ipaa vastaan. Eipähän ainakaan ole tylsää.

On tuo karua meininkiä, sillä jokaiseen peliin vaihtuvat ketjut eivät voi olla vaikuttamatta viisikkopeliin.

Tää on Pelicansin heiniä. JYP-voitto toi kaivatun itseluottamusruiskeen ja Tappara jää jalkoihin. Pelicansilla on parempi maalivahtikin, kun Säteri on kisoissa. Lisäksi lahtelaisilla on tiiviimpi viisikkopuolustus ja terävämpi viimeistely.

Tappara tarvitsisi pisteisiin Lehterän ja Niemisen huippuillan, hieman tuomareiden apua ja määrättömästi onnea.
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Nytkö on se hetki - todella?

Alkaa hiipiä sellainen aavistus mieleen, että jos tänään Tappara jää ilman pisteitä, niin joukkueen osalta runkosarja on todellisuudessa taputeltu! Onhan joukkueella sitten vielä 21 ottelua jäljellä, mutta muilla montakin enemmän. Ja seuraavat vastustajat Tapparalla eivät ole sen vähäisemmät kuin JYP ja Kärpät. Kummatkin vielä vieraissa!

Toistaiseksi olen aina siirtänyt kohtalonhetkeä eteenpäin ajattelemalla, että vaikka nyt hävittiin, niin sitten seuraavat pelit voitetaan ja kaikki on edelleen omissa käsissä. Mutta pikkuhiljaa alkaa pelit vähetä liiaksi ja kiire tulee. Tänään on siis väkisin revittävä jotain tuomisia mukaan Lahdesta, muuten on soronnoo. Tyylipisteillä ei ole väliä. Toivottavasti nyt niitä kuuluisia "kiekonsyöjiä" sitten alkaa löytyä. Vai onko asenteessa tai tavoitteen asettelussa joukkueessa jotain pielessä?

Lehto maalissa... eipä oikein vakuuta, mutta nyt on näytön paikka. Tosin paha on aina maalivahtia syyttää, jos joukkue tekee nolla tai yhden maalin. Katsotaan nyt sitten kuinka käy, lähtöasetelmat itselläni siis sen suuntaiset, että jokainen mukaanlähtevä piste on plussaa. Mutta kuitenkin olis voitto melkein pakko ottaa, jos taistelua kymppisakkiin halutaan pitää hengissä. Aikamoisessa pakkoraossa alkaa joukkue olemaan. Toivottavasti se sen kestää ja alkaa yllättää enemmänkin positiivisesti kannattajiaan!
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"Peltola-Ojanen-Tillu!
Siitä kostuu... Pelicans?"

Vanha tutkapari ei ole paljon väläyttelemään päässyt. Johtuen muun muassa siitä, että toinen tai molemmat ovat olleet telakalla. Molemmilla Ilves-peli oli aika hakemista, vaikka maali syntyikin.

Teemu Nurmea yritetään ilmeisesti nostaa esiin, kun Niemisen ja Lehterän kanssa kokeillaan.

Kahden tappion jälkeen tietysti usko suosikkiin on taas koetuksella, mutta mene ja tiedä.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Pelicans tänään:

1. kenttä
90 Jantunen Marko - 77 Komarov Leo - 10 Saarinen - Jesse
92 Kakko Erik - 26 Latvala Jan

2. kenttä
28 Sihvonen Kari - 61 Heino Henri - 39 Pöyhönen Marko
7 Jalvanti Joonas - 55 Forsström Jani

3. kenttä
20 Santavuori Tuomas - 30 Kauppila Jari - 15 Sopanen Vili
80 Suhonen Samuli - 44 Laurila Henri

4. kenttä
9 JulkunenOlli - 72 Piispanen Arsi - 22 Koivunen Karo
32 Haakana Kari - 8 Kousa Mikko

Maalivahdit:
50 Nikkilä Tommi, varalla 41 Hovinen Niko
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän Pelicans kaipaa kipeästi takaisin noita loukkaantuneita pelaajia. Vanhat ratkaisijat ovat ihan unessa tai sitten jäävät vain ketjussa liian yksin. Jantusella oli tänään yritystä, mutta Sopanen oli suoraan sanottuna huono. Santavuorikaan ei saanut mitään aikaan. Hyökkäyspäässäkin ehdottomasti vaarallisin kenttä oli Heinon ketju, laidoilla Sihvonen ja Pöyhönen. Arsin ketju on sitten oikeastaan toiseksi paras. Se kuvastaa tämän hetken Pelicansia.

Pelin kaksi ensimmäistä erää olivat ehkä tylsimmät 40 minuuttia, mitä Lahessa on tällä kaudella nähty. Maalipaikat olivat kortilla, Tapparalla niitä oli jonkin verran vastahyökkäyksistä. Pelicansilla oli yksi tolppa avauserässä, mutta lähes kaikki Lehdon torjunnat olivat todella helppoja koppeja. Sota-alueelle ei päästy ja Tapparalla ei näyttänyt olevan mitään hätää.

Heinon ketju sitten taisteli tasoitusmaalin ja Sihvoselle jälleen osuma. Tämän jälkeen Tapparaa vietiin kyllä kuin sitä kuuluisaa litran mittaa. Paras syke laski aina, kun jouduttiin ylivoimalle, mutta tasakentällisin meno oli hienoa. Ihme kyllä, surkeaa ylivoimaa pelannut Komarovin ketju teki sitten ratkaisumaalin Latvalan hienolla vedolla.

Tapparasta Lehterän ketju sai hyvin painettua pelin Pelicansin päätyyn, mutta pyöritysten seurauksena ei oikeastaan maalipaikkoja tullut. Tapparan maalipaikat tulivat vastahyökkäyksistä ja niitä tuli varsinkin toisessa erässä. Lehto oli maalissaan hyvä, eikä häntä maaleista voi syyttää. Muutama nätti koppi ja sitten runsaasti helppoja koppeja. Tampereelta oli tullut paljon faneja, mutta ääntä ei kuulunut lähes äänettömässä hallissa vierasfaneiltakaan. Kotiyleisö sentään heräsi tasoitusmaalin jälkeen, mutta 50 minuuttia kukaan ei oikeastaan huutanut eikä taputtanut. Eikä laulanut.

Hyvät pisteet totta kai ja aina on mukava voittaa. Ei tämä kaunista kyllä ollut ja paljon parempaan pitää pystyä jatkossa. Tappara pystyi hyydyttämään Pelicansin hyökkäyspelin lähes täydellisesti siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt päästä maalintekosektorille.

En nähnyt tarkkaan, mutta torppasiko kuumana käynyt Komarov lopussa tuomarin nurin? Jos näin kävi, niin pelikieltoa lienee tulossa. Nyt tosin annettiin vain käytöskymppi.

Ylivoimasta vielä sen verran, että se on niin huonoa, etten keksi sille kunnolla sanaa. Kiekkoa ei saada tuotua millään rauhassa ylös ja jos saadaan, sitä ei saada rauhoitettua. Jos saadaan, niin heti ensimmäinen syöttö on vastustajan lavassa. Jos ei, niin sitten muuten vain nuhjataan pientä kolmiota minuutti ja sen jälkeen menetetään. Aivan uskomatonta paskaa enkä oikein tiedä, mitä sille pitäisi tehdä. Toivottavasti Sindel tuo vaihtoehtoja.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Hienoa jos pelsut pystyivät voittamaan ns väkisin ottelun.
No tärkeintä on saada muutamia peräkkäisiä voittoja jotta itse luottamus saadaan sitä kautta nousuun.
 

Curry17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi:PEL Nhl:DRW,AD,CBH
No tärkeintä on saada muutamia peräkkäisiä voittoja jotta itse luottamus saadaan sitä kautta nousuun.

Samaa mieltä.Voitto on voitto, vaikkakin varsinkin toinen erä oli Pelicansille vaikea, ja ylivoimapeli koko ottelun ajan luokatonta, kuten Raúlkin totesi. Heinon "jarrukenttä" sytytti joukkueen kolmannessa erässä, ja Tappara oli nimenomaan kyseistä kenttää vastaan helisemässä.

Toinen peräkkäinen voitto nosti Pelsut mukavasti säälipleijariviivalle, ja kun Ässät kaadetaan 3.1., on mukava lähteä HIFK:ta vastaan kotona loppiaisena.

Toisen erän virheistä huolimatta toivoa antava voitto Pelicanseille, ne muilla ketjuilla hokemani mantrat psyykkisistä lukoista alkavat toivottavasti olla takana, sen verran miehekkäästi joukkue tänään esiintyi, heittäytyi laukausten eteen ja LAUKOI, vain osoite ja maski puuttuivat.

Jotain psyykkisten asioiden merkityksestä kertoo mm. mv Nikkilän voitontanssi ottelun päätyttyä. Siinä oli paljon enemmän kuin normaalin runkosarjapelin tuuletusta.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jotain psyykkisten asioiden merkityksestä kertoo mm. mv Nikkilän voitontanssi ottelun päätyttyä. Siinä oli paljon enemmän kuin normaalin runkosarjapelin tuuletusta.

Tuliko ollenkaan mieleesi, että ehkä Nikkilän tuuletus johtui siitä, että voitto tuli juuri entistä seuraa vastaan. Ehkä siitä saa hieman enemmän fiiliksiä kuin tavallisesta voitosta. Etenkin, jos työsuhde on päättynyt jotenkin sillä tavoin, että jotain on jäänyt hampaankoloon.

Nihkeä peli tänään Pelicansilta. Tappara puolusti kaksi erää hyvin. Se tukki keskialueen hyvin, karvasi kovaa silloin kun oli sen paikka ja Pelicansin munattomalla pelillä ei löydetty lääkkeitä kahdessa ensimmäisessä erässä tämän sumpun murtamiseksi. Kolmannen erän alkukin näytti yhtä heikolta, kunnes Sihvonen teki vapauttavan maalin. Sitten Tapparan pakka hajosi ja loppuerä pelattiinkin sitten yhtä maalia.
 

Curry17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi:PEL Nhl:DRW,AD,CBH
Pelin kaksi ensimmäistä erää olivat ehkä tylsimmät 40 minuuttia, mitä Lahessa on tällä kaudella nähty. Maalipaikat olivat kortilla, Tapparalla niitä oli jonkin verran vastahyökkäyksistä.

Tästä EN kyllä voi olla samaa mieltä. Varsinkin ekassa erässä Pelsuilla oli paikkoja monia, yleisö huokaili. Kiekkoa ei parhaista paikoista saatu sisään, ja osin laukaukset olivat maalivahdille helppoja.

Toinen erä oli Pelsuille vaikeampi, jäähyjenkin takia, ja Tapparan maali vaikutti myös. Mutta kyllähän jo laukaustilasto kertoo, että mistään keskialueen tylsästä vääntämisestä ei ollut kyse. Jokainen tietysti näkee nämä omien lasiensa läpi, joten enempää asiasta en aio vääntää.

Mielestäni eräs kiinnostavimmista peleistä kuluvalla kaudella Isku-Areenalla, eikä pelkästään voiton takia.
 

Curry17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi:PEL Nhl:DRW,AD,CBH
Tuliko ollenkaan mieleesi, että ehkä Nikkilän tuuletus johtui siitä, että voitto tuli juuri entistä seuraa vastaan.

Kyllä sekin on tiedossa. Nikkilän lisäksi koko joukkueesta oli nähtävissä vapautuneisuus ja paineiden sen hetkinen poistuminen, kotiapina alkaa pudota selästä.

Mielestäni peli ei toista erää lukuunottamatta ollut nihkeää muutoin kuin ylivoiman ja kiekon pömpeliin laittamisen osalta.

Jokainen näkee asiat tavallaan, eikös tämä ole mielipidepalsta ?
 
Viimeksi muokattu:

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Parempi yleensä voittaa - Tappara ei silloinkaan...

Näköjään "Barkov-piriste" on lopettanut vaikutuksensa ja Saarisen eväätkin on syöty. Tappara yrittänee jatkossakin ainakin vieraskentällä saada pisteet puolustamalla ja muutamalla vastahyökkäyksellä. Kotona hyökätään ja omissa kolisee enemmän - siinä jatkopelien skenaario? Ei hyvältä näytä, kyllä Tappara nyt käytännössä jo näytti, ettei sillä ole asiaa kuin sijoille 11-14. No, jos seuraavaksi JYP- ja Kärpät peleistä tulee molemmista pisteitä, niin jätetään ovi vielä rakosilleen... Mutta luultavimmin ainakin minä palaan kaukalon laidalle vasta ja korkeintaan sitten kun "tasonmittaus" on käsillä. Tulee jännä kevät!
 

Curry17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi:PEL Nhl:DRW,AD,CBH
Tappara yrittänee jatkossakin ainakin vieraskentällä saada pisteet puolustamalla ja muutamalla vastahyökkäyksellä.

En tiedä, olitko itse paikalla, mutta varsinkin toisessa erässä peli Lahdessa olisi voinut kääntyä mihin suuntaan tahansa - kiekko kävi Tapparan hyökkäysten seurauksena ainakin kerran tolpassa ja yläputkessa. Jos 2 - 0 olisi tullut, peli olisi voinut kääntyä teille. Erot ovat minimaallisia.

Mitenkään naurettavasti "lohduttelematta" totean, että myös edellisessä pelissä Ilvestä vastaan Tappara oli tuloksesta huolimatta hyvä.

Se, miten paljon valmentajanvaihto tässä vaiheessa vaikuttaisi, on ikuinen arvoitus. Lahdessa siihen ei synkästä syksystä huolimatta ole menty, ja joulun tienoilla pientä muutosta parempaan on ollut havaittavissa.

Vaikka palstaveljet Lahdessa aina eivät puheitani niele, väitän, että fyysisesti ja pelitapojen suhteen erot joukkueiden välillä ovat erittäin pienet, kyse on aina myös ns. korvienvälistä, itseluottamuksesta. Jos ne asiat eivät ole kunnossa, mikään pelitapa ei välttämättä toimi.

Turussa auttoi valmentajan vaihdos, useimmiten siitä ei ole apua....

Joka tapauksessa, mielenkiintoista jääkiekkotalvea.
 

Kaberle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Maple Leafs, Chelsea
Eipä voi tätäkään ottelua miksikään korkean luokan viihteeksi ylistää. Mielestäni myöskin kahden ensimmäisen erän osalta yksi tylsimpiä pelejä mitä olen nähnyt tällä kaudella. Ei sen puoleen. Näitä yhtä pitkästyttäviä pelejä on ollut aika monta tällä kaudella, mutta tämäkin menee samaan kategoriaan. Kahdessa ensimmäisessä erässä ei ollut kuin pari kunnon maalipaikaa. Yleensä vaan ammuttiin joko helvetin kaukaa tai huonosta kulmasta ilman maskia. Ei helvetti tuollaiset vedot mene yhdellekään liigamaalivahdille.

Kolmas eräkin oli aivan yhtä onnetonta kiekkoa alun osalta, kunnes duunariosasto nousi taas esiin. Jälleen hienoa taistelua ja loppuun asti pelaamista. Tämän jälkeen loppu olikin aivan yhtä maalia. Lopulta Latvala sai melkoisen hieromisen jälkeen vedon aikaan ja limppu maaliin.

Yv oli tuosta Latvalan maalista huolimatta aivan hirveää. Ei perkele mitä siellä harjoituksissa touhutaan kun tuo osa-alue vaan menee paskempaan suntaan koko ajan (ei uskoisi kun se on jo valmiiksi niin huonoa). Kuvio saatiin tässä pelissä varmaan kaksi kertaa kuntoon. Toinen ainakin aloitusvoiton seurauksena. Omista lähtiessä yv:ssa ei ole mitään tolkkua. Kuka milloinkin tuo kävelyvauhdilla kiekon hyökkäys siniselle jossa se menetetään tai roiskaistaan päätyyn jonne vastustaja ehtii ensin ja purkaa. Sitten kun se peli saadaan hyökkäyspäässä pari kertaa pelissä rauhoitettua niin alkaa helvetillinen kiekon hautominen. Kiekko ei liiku kun jokainen hautoo sitä sekunti tolkulla. Myöskään kiekottomat pelaajat eivät liiku vaan katsovat monttu auki mitähän se kiekollinen pelaaja tekee. Lopulta saadaan pari helppoa syöttöä omille kunnes kustaan helppo passi metrien päähän oman pelaajan lavasta tai tunaroidaan haltuunoton kanssa ja vastustaja riistää kiekon. Yksi vaihtoehto on toki myös ampua kiekko ensimmäisen vastustajan jalkoihin ja siitä kiekko kimpoaa keskialueelle.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Kiinnostaa kyllä onko Saarisella ollu paljonkin asiaa erotuomaritarkkailijalle. Toi kaksikko Sorakangas-Keränen on ollu paska koko syksyn. Tampereella todistettu muutama niiden esitys. Toki tänä peli tuli vaan radiosta kuunneltuna ja Lindgrenin selostamana joten sen varassa ollaan. Käsittääkseni tapparan ukot lähti aina aika helposti pihalle!
 

Lowrider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi-jääkiekko( myös muu Eurooppa ), NHL ym.
Eipä voi tätäkään ottelua miksikään korkean luokan viihteeksi ylistää.

Enpä voisi olla enempää eri mieltä, eräs jännittävimmistä matseista Lahdessa tällä kaudella.

Laadusta voi tietysti olla osittain samaa mieltä, ylivoima oli ajoittain luokatonta ja varsinkin toisessa erässä Tapparalla oli oma momentuminsa, jota ei pystynyt käyttämään.

Tärkeintä oli voitto, Pelicansin asenne kohdallaan. Ara totesi lehdistössä, että kolmas erä oli henkisen nousun tulos.

Oudon pessimistisiä ovat Pelicansien kannattajien kommentit, pitkän ja synkän syksyn jälkeen tietysti sen käsittää.

Tuntuu jotenkin, että näissä kirjoituksissa on edelleen osittain mukana "vanhan liiton miesten" aliarvostusta ja henkilöihin liittyvää käytöstä.

Toivottavasti olen väärässä, sillä ELLEN ole, on täällä osa jengistä sitä väkeä, jotka "eivät ikinä ole väärässä."

KIrjoittakoon jokainen mitä kirjoittakoon, mutta jokaiselle mielipiteen vapaus ilman turhaa vinoilua.
 

Linja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit (poislukien entiset liigapelurit!)
Kiinnostaa kyllä onko Saarisella ollu paljonkin asiaa erotuomaritarkkailijalle.

Mua kans kiinnostaisi, että onko ja mistäköhän. Jos pelissä olisi halunnut antaa enemmän niin tapparalle niitä olisi saanut lapioida. Mun mielestä jätkät veti ihan hyvän pelin.
Ei se ihme ole että Tapparalla menee noin huonosti jos eilisen pelin jälkeen tapparan koutsi löytää sanottavaa vain tuomareista. Tuommoisen pelin jälkeen en kehtaisi haukkua tuomareita tekisi ne mitä tahansa. Haloo!
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Mua kans kiinnostaisi, että onko ja mistäköhän. Jos pelissä olisi halunnut antaa enemmän niin tapparalle niitä olisi saanut lapioida. Mun mielestä jätkät veti ihan hyvän pelin.
Ei se ihme ole että Tapparalla menee noin huonosti jos eilisen pelin jälkeen tapparan koutsi löytää sanottavaa vain tuomareista. Tuommoisen pelin jälkeen en kehtaisi haukkua tuomareita tekisi ne mitä tahansa. Haloo!

Lisättäköön tuohon että en siis ole peliä nähnyt ja kommentin laitoin radiosta kuultuna sekä jatkoajan raportin luettuna. Tosin ei ihme vaikka Saarisella alkais pinna palaan kun tuomarit vei edellisessä pelissäkin pisteen kauheella paikkojäähyllä josta Ilves teki sen sr-voittomaalin.
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mua kans kiinnostaisi, että onko ja mistäköhän. Jos pelissä olisi halunnut antaa enemmän niin tapparalle niitä olisi saanut lapioida. Mun mielestä jätkät veti ihan hyvän pelin.
Ei se ihme ole että Tapparalla menee noin huonosti jos eilisen pelin jälkeen tapparan koutsi löytää sanottavaa vain tuomareista. Tuommoisen pelin jälkeen en kehtaisi haukkua tuomareita tekisi ne mitä tahansa. Haloo!

Samaa mieltä. Varsinkin värilasien takaa nähtynä Tappara hyötyi ainakin kahdessa ensimmäisessä erässä tuomarilinjasta. Paljon sai mailaa käyttää muuhunkin kuin pelaamiseen.

Itse peli ei kyllä vieläkään näyttänyt kovinkaan hyvältä. Se että väännettiin huikea voitto lopulta ei saa hämärtää todellisuutta. Ylivoima on melkeinpä huonompaa kuin aikaisemmin. Kiekkoa ei saatu juurikaan tuotua hallitusti alueelle. Sitten se heitettiin kulmaan johon ei ole menossa kukaan. Jos kiekko saadaan alueelle, niin aika vähissä nämä harjoitellut kuviot eilisen perusteella olivat.

Sitten on ihan hyvä, että kiekkoa laitetaan maalille huonommistakin paikoista. Eilen se meni kuitenkin liiallisuuksiin. Turha sitä silloin on sinne laittaa, jos maskissa ei ole ketään. Eilenkin pelattiin turhaan Lehto lämpöseksi näillä helpoilla heitoilla maalille. Kolmannessa erässä saatiin tähän vähän järkeä ja se näkyikin heti Lehdon haparointeina.

Jotta ei menisi ihan haukkumiseksi, niin lopun nousuhan oli aivan huikea. Kerrankin väännettiin voitto väkisin. Tehtiin helvetisti töitä ja pakotettiin Tappara rikkomaan. Pelattiin loistavasti Joukkueena. Ansaittu voitto. Missä on parannusta tullut, niin on se ettei virheitä juurikaan tehty. Pari Haakanan harhailua nyt tulee mieleen, mutta siinähän ne sitten olivatkin.
 

Moonchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kraken
Oudon pessimistisiä ovat Pelicansien kannattajien kommentit, pitkän ja synkän syksyn jälkeen tietysti sen käsittää.

Tätä minäkin ihmettelen. Vaikka tällä kaudella en ole pelejä nähnyt kuin luokkaa kymmenkunta, niin en minä tuota eilistä esitystä voi erityisen huonoksi kuvailla. Onhan se viimeistely ja ylivoima edelleen todella tuskaista, mutta minusta eilinen peli oli kuitenkin todella vauhdikas jännittävä. Mukava huomata, että JYP-pelin jälkeiset Etlarin jutut uudesta ilmeestä ja kepeämmästä jalasta pitivät paikkansa.

Oli hienoa nähdä millaisella meiningillä joukkue tuli kolmanteen erään tappiotilanteessa. Kun maalia ei tahtonut millään syntyä niin sitten Heinon ketju kävi sen punnertamassa ihan puhtaasti sisulla ja tahdon voimalla.

Haakana oli minulle positiivinen yllätys. Mieshän liikkuu todella hyvin, kun ottaa vielä huomioon koon ja koko kauden vaivanneen nivusen. Muutenkin ihan jämäkkää peliä, kumpa nyt pysyisi kasassa edes muutaman ottelun.

Komarovin esitys oli todella hyvä, mutta pakko antaa noottia tuosta lopusta. Todella typerää käydä hankkimassa itselleen 10min vielä voitetun ottelun jälkeen. Joku voisi tuosta kertoa tarkemmin, kun itse en enää koko episodia nähnyt.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vaikka tällä kaudella en ole pelejä nähnyt kuin luokkaa kymmenkunta, niin en minä tuota eilistä esitystä voi erityisen huonoksi kuvailla. Onhan se viimeistely ja ylivoima edelleen todella tuskaista, mutta minusta eilinen peli oli kuitenkin todella vauhdikas jännittävä.

Ottelun loppu oli kyllä hienoa viihdettä ja upea nousu joukkueelta. Tappara jäi täysin jalkoihin siinä vaiheessa, kun peliä ratkaistiin. Kaksi ensimmäistä erää olivat silti kaukana viihteestä tai vauhdikkuudesta. Lähes kaikki kotipelit nähneenä voin sanoa, että tämänkin kauden tasoon nähden peli oli tuskaista ja katsomoon tylsää parin erän ajan. Latvalakin totesi haastattelussa, että kaksi erää pelasivat huonosti. Tietysti jokainen kokee pelin eri tavalla, joten saattoihan se olla vauhdikas ja jännittävä toisten mielestä.

Viimeistelyyn sen verran, että ensimmäisessä erässä oli tosiaan jokunen paikka. Ei niitä todellisia maalintekopaikkoja siltikään montaa pystytty luomaan kahdessa ensimmäisessä erässä. Totta kai yleisö huokailee, vaikka Latvala pistäisi rannarin maalille tilanteessa, jossa ei ole edes yhtään maskipelaajaa. Väitän, että Tapparan todelliset laatupaikat olivat aika lailla samaa luokkaa kotijoukkueen kanssa, vaikka laukaisutilastot muuta kertovatkin. Pelicans oli lievästi hallitsevampi osapuoli, mutta ei kiekkoa tosiaan saatu vaaralliselle maalintekosektorille kuin muutaman kerran.

Laskeskelin, että viidennellä ylivoimalla saatiin ensimmäinen jonkinlainen kuvio pystyyn, joka päätyi laukaukseen. Ei näin, ei todellakaan näin. Vaikka ylivoimaa ollaankin varmasti harjoiteltu Sindelin kanssa koko joulutauko, niin kyllähän toisen kentän pitäisi silti pystyä jotain luomaan. Heinon ja Piispasen ketjut loivat ylivoimillakin parhaat tilaneet, kun pääsivät muutaman sekunnin sitä pelaamaan.

Voitto tekee totta kai hyvää itseluottamukselle ja sarjataulukolle. Silti jos tällaiseen esitykseen tyydytään, niin ei hyvä seuraa. Asenne oli varmasti kunnossa, mutta peli ei vieläkään. Henkisistä lukoista en tiedä, mutta ei se nyt kovin vapautuneelta näyttänyt ennen Sihvosen maalia. Porissa täytyy taas sitten voittaa ja katsellaan sen jälkeen tilannetta uudestaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös