Ti 29.1.2013 Jokerit - SaiPa

  • 15 287
  • 50

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Riku Salminen ‏@SalmisenRiku
Giliati mukana alkulämmössä, mutta ei mahdu pelaavaan ryhmään. Muotoiltiin kauniisti: "Joukkueen sisäinen toimenpide" tjms. #smliiga #SaiPa

Mielenkiintoista, mutta ehkäpä tässä on kyseessä joku koulutusluontoinen toimenpide, jossa palautellaan elämän perusasioita takaisin mieleen.
 
Jokerit ansaitsi voittonsa. SaiPa häviää jatkuvasti pelejä mielikuvituksettomaan ylivoimaan ja surkean alivoimaan. Nykyään molemmille arvotaan aina pari helppoa jäähyä ja ne tilaisuudet pitää käyttää... Juuri tämän nykyisen arpomislinjan takia vituttaa niin usein, jos omia vastaan rankaistaan jonkun helpolla vihelletyn aikana. Tätähän tämä on ollut koko kauden. Ensi kerralla taas toisinpäin :-)
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Juuri tämän nykyisen arpomislinjan takia vituttaa niin usein, jos omia vastaan rankaistaan jonkun helpolla vihelletyn aikana.

Oli siellä tosiaan paljon tilanteita mistä ei vihelletty ja sitten pari omaperäistä vihellystä. Linjurit tuntuivat olevan aivan kujalla ja muutama selvä paitsio jäi huomaamatta, onneksi yhden paitsion huomasivat ja SaiPan ohjurimaali jäi hyväksymättä. Mun mielestä ihan hyvä payback siitä syksyn pelistä, mistä meiltä vietiin tasoitusmaali pelin lopussa ja Lappeenrantaan matkasi 3 pistettä. Sekös vasta vituttikin. Mutta nyt on ihan hyvä fiilis, kiitos Teuvo ja Eero!
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Peli oli ensimmäistä erää huomioimatta Jokereilta ihan ok. 3 pistettä on silti tuomarivetoisesti lähtenyt areenalta tällä kaudella jo SaiPan matkaan joten kyllähän tämä ensimmäinen voitto SaiPasta lämmittää. Harmi, että Jekimovsin kepekset eivät riittäneet tansseihin. Se olisi tehnyt tästä illasta muistelemisen arvoisen.
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Maistuva voitto Saipasta, vihdoin se voittokin tuli. Aika rutiinisuoritus Jokereilta, ei mitään loistoa mutta vahvaa peruspeliä. Alussa oltiin kyllä pahasti hukassa ja päästettiin Saipa johtoon, mutta loppua kohti parani huomattavasti. Ylivoimakin toimi hieman paremmin kuin aiemmin, mutta varsinkin ykkösylivoimassa paljon vielä tekemistä.

Pelaajista positiivisesti erottuivat Pulkkinen ja Teräväinen, hyvä peli molemmilta. Niin, ja Dehner oli myös jälleen erittäin varma omassa päässä. Pääsi myös lopussa yrittämään kakkosylivoimassa ja pelasikin varsin kelvollisesti, pysäytti purkukiekon viivassa hienosti ennen toiseen maaliin johtanutta tilannetta ja laittoi kiekkoa liikkeelle. Uusi mies Winchester pääsi pari kertaa tekopaikoille, muttei hirveästi muutoin erottunut. Vahvaa peruspeliä kuitenkin. Sai paljon myös vastuuta niin yli- kuin alivoimallakin (peliaikaa eniten hyökkääjistä ja 3. eniten kaikista pelaajista Jokereiden puolelta).

Niin ja erittäin maistuvanhan voitosta teki Saipalaisten pillittäminen ja katkeroituminen ainakin otteluseurannassa, muistelkaahan muuten miten eräskin Hartwallin peli tällä kaudella ratkesi Saipan hyväksi..
 

Jäämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Borussia Dortmund, Sympatiat HIFK:lle
Koska vitutus loppui tai ainakin vähentyi SaiPan äskeiseen uutiseen, voi tulla kerrankin onnittelemaan vastustajaa. Ensimmäistä erää lukuunottamatta Jokerit ansaitsi voittonsa. Peli kääntyi teille 1-1 tasoituksen jälkeen eikä SaiPa saanut (valitettavasti) tasoitusta tai edes kavennusta aikaan.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelistä tuli juuri niin vaikea kun etukäteen oli pelätty, mutta onneksi voitto saatiin lopulta kairattua. En jaksa sen suurempia analyyseja taaskaan tehdä, joten tyydytään muutamaan ranskikseen:

- Eero Kilpeläinen on todella kovassa iskussa. Joulukuun alusta katsottuna mies on torjunut kiekkoja 93.12% ja päästänyt 1.64 maalia per peli. Myös neljä nollapeliä mahtuu tuolle ajanjaksolle.
- Ilari Filppula oli ihan hyvä, mutta tehot jäivät tulematta. Pari onnistumista alle, niin eiköhän se siitä taas lähde.
- Teemu Pulkkinen oli ihan helvetin hyvä jälleen kerran! Paras hyökkääjä Jokereista.
- Jesse Winchester pelasi myös hyvän ottelun, tulee varmasti olemaan hyödyksi joukkueelle.

- Jere Pullin pelityyli on vielä ihan karvan verran liian rymistelevä, joka johtaa automaattisesti jäähyihin, jos vastustaja muuttaa odottamatta suuntaa tai pääsee edes hieman karkuun. Hyvä pelaaja ja hyvä aihio fyysiselle puolustajalle!
- SaiPa:n fanit pitivät aika ajoin ihan hyvin ääntä hallissa.
- Markku Flinckin pelityyli on tälle tasolle vähän liiankin rauhallinen. Monta kertaa tuntuu jäävän tilanteet ihan puolitiehen kun kaveri liukuu ja katselee syöttöpaikkoja. Potentiaalia on tässäkin kaverissa, mutta vähän pitäisi saada kiekkoa nopeammin liikkeelle.
- Jesse Mankinen oli aika vaisu.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tyrväinen - Jekimovs tilanteesta:

Tyrväinen ei saapunut matsin jälkeen fanihaastatteluun ja AJ Niemi tuurasi. Tyrväisellä ilmeisesti lievä aivotärähdys tai jotain vastaavaa... Aika pahannäköinen tilanne tuo oli ja areenan hidastuksista näytti että Jekin kyynärpää olisi noussut aika korkealle.. Pitänee vielä katsoa uudestaan kunhan himaan pääsee.

Aika tahmea peli Jokereilta, mutta hienoa, että tuollakin pelillä saadaan kaavittua pisteitä. SaiPan puolustus passivoitui aika paljon toisen erän alkupuolella. Pakko silti kehua SaiPaa siinä mielessä, että hyökkäyspeli on aika viihdyttävää katsottavaa noin ilman värilaseja.

Parhaat Jokerit under the radar tänään:

+++ Jani Rita
+++ Jeremy Dehner

Eroselta ja Hardtilta aika vaisut pelit, mutta toivotaan että tuosta virkenevät vielä!

Pyssy Jessestä huomasi ettei pelitapa ollut vielä täysin sisäistettynä ja ajoitukset falskasivat aika-ajoin. Muuten ihan hyvää pelia ja haki aktiivisesti a) vetopaikkaa/ohjureita YV:llä ja b) taklauksia.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Heikko esitys Jokereilta, mutta Saipalta pirteää peliä. Odotin helppoa peliä ja päinvastoinhan se meni. Tuomarit olivat puolin ja toisin aivan kujalla koko helvetin matsin. Tätä se on nyky Sm-liiga. Kyllähän tuo Jekomovsin taklaus on päähän on osunut jos lievää aivotärähdystä kerta on.

ps. Oliko tuo Häppölä muuten aineissa ? Hirvee nauruhörötys pari kertaa ja kehu cheerleadereita :D
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Illan pelistä

Saipa on kyllä veemäinen jengi. Ronkkii ,raastaa, repii ja liikkuu herhiläisen lailla.

Jere Pullin nimi pitäisi olla Kull.. on se niin kyrpä koko jätkä mutta vaikka kaveri otti jäähyjä ja tavallaan auttoi Jokereita niin jätkästä ei voi olla pitämättä. Toinen kuka jäi mieleen oli tämä nallipyssyn kokoinen Piitulainen joka paikoin vei Majeskyä oikealta, vasemmalta ja haaroista.

Jokereista nostaisin Kilpeläisen esiin. Eeron liikkuminen on todella hyvällä mallilla ja huokuu rauhallisuutta, toivottavasti paikat kestää keväällä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ihan hyvä ja viihdyttävä matsi. Pari komeaa pommiakin oli, Jekimovs, Majesky ja Pulli niittasivat komeasti.
Normaalisti päätuomarit ovat kujalla, nyt tämän kyseenalaisen kunnian ottivat linjurit. Piitulainen oli SaiPan paras, Jokereista Kilpeläinen.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Ihan hyvä ja viihdyttävä matsi. Pari komeaa pommiakin oli, Jekimovs, Majesky ja Pulli niittasivat komeasti.

Pullin niitti oli komea. Hardt taisi olla ottavana osapuolena. Majeskyn niittiä en muista, mutta Jekimovsin taklaus osui päähän. Aivotärähdystäkin täällä aprikoitu ja ei kuulemma saapunut fanihaastatteluun. Eikä siinä pää ollut todellakaan erityisen alhaalla, mutta varomaton oli myös Tyrväinen. Tappeluun yritti sen jälkeen haastaa, mutta kiire tuli entisen neuvostoliiton miehelle kohti aitiota.
 

Kude

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SuomU
Kyllähän tuo Jekomovsin taklaus on päähän on osunut jos lievää aivotärähdystä kerta on.

Ottamatta kantaa osuiko tuo taklaus päähän, niin aivotärähdyksen voi saada, vaikka varsinainen taklaus ei osuisikaan päähän, esim. taklattavan kaatuessa jään pintaan.

Pullilta tosiaan pari hienoa niittiä ja maalikin kaiken lisäksi. Valitettavasti jäähypenkkikin kutsui monta kertaa.

SaiPalta erinomainen alku, mutta loppu ei sitten ollutkaan niin mairittelevaa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Totuuden nimessä on sanottava että SaiPa nollasi Jokerit ihan täydellisesti tänään ja vain Kilpeläinen ja muutama ylivoima piti Jokerit pelissä mukana kolmanteen erään asti. Kolmannessa erässä Jokerit sitten sai peliä vähän hallintaansa, mutta ei tuo Jokereiden voitto kyllä mikään ihan ansaittu ollut, melkeinpä päinvastoin. SaiPan karvauspeli on kyllä ihailtavaa, sillä niin pimentoon saivat Jokerit, ettei nämä päässyt kiekollisena kunnolla edes punaviivan yli kahden ensimmäisen erän aikana.

Jekimovs olisi pitänyt heittää suihkuun päähän kohdistetusta taklauksestaan, ei kahta sanaa.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Pullin niitti oli komea. Hardt taisi olla ottavana osapuolena. Majeskyn niittiä en muista, mutta Jekimovsin taklaus osui päähän.
Majesky paukautti Poukkulan omassa päädyssä puhtaasti laitaan, kun Jokerit pelasi ylivoimaa ja Poukkula pääsi vähäksi aikaa hyökkäyspäähän pyörimään kiekon kanssa.

Jekimovsin taklaus osui vartaloon ja päähän yhtä aikaa. Vaikea sanoa, olisiko pitänyt jäähy viheltää vai ei. Jos olisi niin eiköhän perästä kuulu.

Aivotärähdystäkin täällä aprikoitu ja ei kuulemma saapunut fanihaastatteluun. Eikä siinä pää ollut todellakaan erityisen alhaalla, mutta varomaton oli myös Tyrväinen. Tappeluun yritti sen jälkeen haastaa, mutta kiire tuli entisen neuvostoliiton miehelle kohti aitiota.
No eipä siinä mitään kunnon haastoa tullut. Tyrväinen sitoi sen näköisenä, että ei tiennyt haluaako se tapella vai pussailla. Ei sillä, että uskoisin Jekimovsin tappelevan koskaan ikinä missään.
 

Rough Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Julkukat
Jokerit oli juuri tuon kahden maalin verran parempi. SaiPa aloitti hienosti ja Jokerit oli aivan purjeessa, pikku hiljaa pelin edetessä Jokerit alkoi noudattamaan omaa tapaansa ja kuten tällä kaudella niin useasti aimmenkin se tuotti hedelmää. Saatiin ainakin yksi voitto SaiPasta tällä kaudella.

Ainiin, hetkinen. Matsi oli tiistai peli, eihän silloin ole vastustajalla faneja tuke... Jumalauta! Keltamustille helvetin iso käsi täältä. Hyvännäköistä meininkiä teillä ja hienosti toitte keltamustaa väriä toiseen päätyyn. Kakskeppiset ja liput olivat suuri bonus. Hienoa nähdä Areenalla vastustajan faneja. Ei ole oikein jäänyt mieleen tältä kaudelta muuta noin kova asenteista porukkaa kuin mitä te olitte tänään. Ei ehkä niin kovaa meteliä (vissiin oli pakko istua joidenkin syiden takia?), mutta näytti helvetin hyvältä. Loistavaa, tekee hyvää tämän maan "kannatus-skenelle". Mainitaan nyt Tappara, KalPa ja Pelicans-fanit vielä, ne ovat ne muut ketkä ovat saaneet edes omia värejään esiin toisessa päädyssä. Mutta tiistaina... Huh.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Totuuden nimessä on sanottava että SaiPa nollasi Jokerit ihan täydellisesti tänään ja vain Kilpeläinen ja muutama ylivoima piti Jokerit pelissä mukana kolmanteen erään asti.

No jaa, kyllä Jokerit jo sentään toisesta erästä alkaen pääsi paremmin peliin mukaan, eikä SaiPa hirveästi huippupaikkoja siinä saanut, joskaan ei juuri Jokeritkaan. En tiedä ansaitusta voitosta, tuo nyt oli sellainen tahmea vääntö, jossa mielestäni ihan yhtä oikeutettu olisi ollut tasapeli tai SaiPankin räkäpomppu 1-2:een päätöserässä. Nyt meni näin päin onneksi.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä Jokerit ansaitsi voittonsa tänään ehdottomasti. SaiPa pelasi Jokereita vastaan juuri niin kuin heitä vastaan täytyykin, mutta minkäs teet kun vastassa on noin huikeilla taidoilla varustetut hyökkääjät. Sieltä vaan tultiin SaiPan muurin läpi alueelle ja keltamustat joutuivat rikkomaan jäähyjen arvoisesti. Toki Jokereiden ylivoima ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta riittävästi kun antaa mahdollisuuksia niin tuon tason miehet kyllä rankaisee, kuten nähtiin n. 5 minuuttia ennen loppua.

Otteluseurantaketjussa tuli riehuttua siitä Filppulasta, mutta kyllähän fakta on, että Pulli otti vähän liian kovaa siinä tilanteessa. Vitutuskäyrä vaan nousi, kun tuomarilla nousi käsi vasta kun Filppula jäi makaamaan hetkeksi, ja pelasi sitten heti seuraavassa vaihdossa ylivoimaa. Ei sillä, kyllä se varmasti kipeää teki enkä todellakaan ole katkera Filppulalle. Vituttaa vaan tämä tuomaritoiminta, jota tehdään näköjään jonkinasteiset paskat housuissa. Mutta ei se tietenkään muuta sitä, että tilanne vihellettiin kuitenkin oikein myöhästyneestä käden nostosta huolimatta.

Jekimovsin taklaus Tyrväiseen oli mielestäni puhdas, koska Murmelin sanoin se osui yhtäaikaan vartaloon ja päähän. (Tässä vaiheessa täytyy tunnistaa, ettei ole mitään hajua, mitä SM-liigan sääntökirja sanoo näistä vähän epäselvemmistä tilanteista) Ei ollut päähän kohdistunut, vaan alemmas, jolloin ainakaan mistään vahingoittamisyrityksestä ei voida puhua. Toki jos Tyrväinen sai aivotärähdyksen tilanteesta, niin se on huonompi homma ja ilman muuta pikaisia paranemisia sinne suuntaan. Mutta silti toivoisin näkeväni tässä nykyliigassa enemmän tämäntyyppisiä taklauksia. Vaikka ne kohdistuisivat välillä omaankin joukkueeseen. Taas nostan tämän kuuluisan NHL-kortin, mutta esimerkiksi viikonlopun Sharks(?)-Avalanche -pelissä Landeskogiin kohdistunut taklaus osui suoraan päähän ja siitä ei tullut mitään.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta silti toivoisin näkeväni tässä nykyliigassa enemmän tämäntyyppisiä taklauksia. Vaikka ne kohdistuisivat välillä omaankin joukkueeseen.

Samaa mieltä. Ja ennen kaikkea se, että jos taklaukset sallitaan, niin välillä vääriäkin menee ohi. Sekin pitäisi hyväksyä, ettei kaikkea voi saada, mutta huomattavasti parempi sekin on kuin, ettei pelaajat uskalla kaukalossa tehdä mitään.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Oli muuten ensimmäinen kerta, kun Jekimovs taklaa avojäällä. Kyllä siitäkin rimpulasta vielä mies tulee, kun oikein kasvatetaan. Ainut mikä Jekimovsin taklauksessa minua jäi askarruttamaan on se, että jos Jekin paikalla olisi ollu Paalanen niin olisiko Tyrväistä talutettu vai kannettu.
Itse pelistä pari seikkaa. SaiPa oli parempi kuin pitkään aikaan, jäähyjä edelleen liikaa ja kun alivoimalla on kiekko lavassa, niin purku ei silti onnistu. Hyökkäyspäässä puolustajan maalille toimittama kiekko jää aina ensimmäisen pakin jalkoihin.
Ekassa erässä kuului Urholta komeasti "meijän pojat"
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Kun en ole viime aikoina pahemmin SaiPan pelejä nähnyt, niin jo kesken pelin ihmettelin, että jos joukkue pelaa noin hyvin niin miten se on onnistunut häviämään pelejä niin paljon. No, täällä kirjoittelun perusteella eilinen oli SaiPalta taas suuntaa parempaa päin.

Jokereiden peli oli takkuista. 3 paunaa on kuitenkin se tärkein. Siitä saadaan kiittää Kilpeläisen ensimmäistä erää ja 18 torjuntaa. Kenttäpelaajista paras oli ehdottomasti Pulkkinen.
 

Pioneer

Jäsen
Kun en ole viime aikoina pahemmin SaiPan pelejä nähnyt, niin jo kesken pelin ihmettelin, että jos joukkue pelaa noin hyvin niin miten se on onnistunut häviämään pelejä niin paljon.

SaiPan pelissä ei toimi se tärkein, eli laukaisupaikkojen luominen maalintekosektorille ja erityisesti siinäkin sen parhaaseen osaan, eli suoraan maalin eteen suunnilleen aloituspisteiden kaarten väliselle suikaleelle. SaiPa häviää nuo maalintekopaikat järjestään vastustajalle. Se on ollut toistuva teema miinus Ilves-kotiottelu.

Esimerkiksi eilen SaiPa laukoi sektorista 13 kertaa ja Jokerit 19. Erona se, että Jokerit tykitti suoraan edestä noista 11/19 ja SaiPa 3/13.

Säännöllisesti parhaalta sektorilta ovat pystyneet laukomaan vain Kohon ketju jokaisessa ottelussa, Markku Flinck, Brian Salcido ja Stefano Giliati peliaikaa saadessaan. Muut pelaajat satunnaisesti.

Se on sitten asiantuntijoiden tehtävä selvittää, että miksi näin on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös