Ti 26.2.2013 SaiPa-TPS

  • 8 031
  • 29

Jäämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Borussia Dortmund, Sympatiat HIFK:lle
SaiPalla on oma playofftaistelu tällähetkellä omissa käsissä ja tänään olisi mahdollisuus ottaa 6 pisteen ero viivan alapuolella olevaan Pelicansiin, kun Kisapuistoon saapuu TPS. Kotijoukkue kävi pelaamassa viikonloppuna Ässiä ja Ilvestä vastaan, joilta tuotavana Lappeenrantaan oli yhteensä 3 pistettä. TPS pelasi viimeksi torstaina, kun HIFK kävi hakemassa pisteet Turusta 5-3 lukemin. Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat täysin erilaiset. TPS:n pudotuspelihaaveet ovat menneet ja joukkue on sarjataulukossa sijalla 13. Vastaavasti SaiPa taistelee edelleen sijalla 10 ja pudotuspelit ovat edelleen realistinen tavoite illan isännille. TPS pystyy lähtemään otteluun täysin paineitta, kun taas SaiPalla on käytännössä pakkovoiton paikka, jotta torstaina voisi lähteä Ouluun ilman suurempaa peikkoa.

Joukkueet ovat kohdanneet tälläkaudella 3 kertaa ja edellinen ottelu pelattiin 31.1.2013, jolloin TPS otti 3-1 voiton. Muut ottelut ovat päättyneet SaiPan 2-1 ja 3-2 voittoihin. Loukkaantumisia on molemmilla joukkueilla. SaiPalta poissa ovat Anssi Löfman, Ville Paalanen ja Ville Koho. Mahataudista kärsinyt Miika Wiikman palasi joukkueen vahvuuteen eilen ja Jesse Mankinen saattaa tehdä paluun tänään. TPS:ltä poissa ovat ainakin Antero Niittymäki, Hannu Pikkarainen, Travis Ehrhardt, Timo Salo, Timo Seppänen ja Marko Virtala.

SaiPa on yleensä jatkanut voittavalla kokoonpanolla, joten suuria muutoksia lauantailta ei ole odotettavissa. Tämäniltainen ottelu on jälleen ns. "6 pisteen ottelu" ja SaiPa lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina. Kuitenkin joukkueen peliotteet ovat ailahtelevaisia (verraten Ässät-ottelun 3. erä ja Ilves-ottelun 1. erä), joten en pitäisi ihmeenä vaikka voittajaa haettaisiin tänään jatkoilta. Tasainen ottelu, josta toivottavasti pisteet jäävät Lappeenrantaan. Oma veikkaukseni on SaiPa 2,3,4 ja TPS 1,2,3

TPS:n tämänhetkisestä tilanteesta saa joku muu kertoa paremmin.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tästähän pitäisi SaiPan ottaa 3 pistettä kaiken järjen mukaan. Vastassa loppukauden pelit ilman panosta sneppaileva TPS joka on läpi kauden pelannut päin persettä. SaiPa saanut kompastellen taas tekemiseensä jotain järkeä, tammikuun aikainen paskuus ja tukkoisuus on ollut pääosin poissa. Ailahtelevuutta touhussa yhä on, mutta homma on saatu viime peleissä myös ajoittain toimimaankin oikein hyvin. Maalinteko on ollut tässä viime aikoina vitullisen hankalaa, kunnes viime matsissa Ilvestä vastaan tuli onnistumisia enemmänkin, toivottavasti apinat ja ketsuppipullojen korkit jäi jonnekin Hakametsään pitämään itkua kakistelevalla Raipelle seuraa.

Tosin, SaiPa on kovalla prosentilla onnistunut aikojen saatossa nää tämmöset varmat matsit sössimään. Kovat on panokset nytkin, voitolla olisi mahdollisuus mennä Hifkin ohi ja Pelicans jäisi 6 pistettä taakse, häviöllä SaiPa ja Pelicans olisivat yhtä monta matsia pelanneena enää yhden voiton/häviön päässä toisistaan.

Laitetaas tulosveikkaukseksi tämmönen 3-2 jatkoaikavoitto. TPS menee nopeasti 0-1 johtoon Anttilan maalilla, SaiPa tasoittaa 2. erässä karmean rallin päätteeksi jollain ihme propellilla Koiviston toimesta. Heti tasoituksen jälkeen TPS tekee helponnäköisen maalin, Koskirannan Tero on maalintekijänä. SaiPa hakee tasoitusta, TPS neppailee, ja lopulta SaiPa saa kuin saakin tasoituksen tehtyä ilman maalivahtia, Löfman sen sinne sisälle kauhoo. Jatkoajalla Giliati pääsee läpi ja ratkaisee. Tää sama ennustus on tatuoituna Noora Karman selkään, voitte sieltä mennä sit tarkistaa pelin jälkeen.
 

Niksuli_

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Dallas Stars.
Mikäs TPS:n puolustajatilanne on tähän matsiin? Olisiko mahdollisuutta nähdä Niko Karhu kentällä? Harmi tosin että Paalanen ei ole pelikunnossa..
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No excuses! 3 pistettä, tai tulos on täyttä paskaa. Ihan sama vaikka olisi kuinka hyvä ja iloinen ja raikas peli-ilme, mutta jos ei kolmen pisteen pottia saada, niin kaikki on mennyt päin vittua. Tässä kohtaa ei mitkään lupaukset tulevista voitoista enää hymyilytä

Uskon ja toivon, että taotaan voittolukemat taululle ja useamman maalin erolla.

Hemmetin tärkeä peli.
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niko Karhu on ilmeisesti näkymätön hahmo. Onko hän oikeasti edes olemassa? Toivottavasti SaiPalaiset ovat valppaana tänään. Olisi ikävää jos joltain irtoaisi pää tässä vaiheessa kautta.

Tänään mitataan meidän joukkuetta. Millainen on esitys kotihallissa pakkovoiton edessä? Jos tästä napataan eleettömästi kolme pistettä, niin minä uskon mihin tahansa. Toivottavasti yleisöä saapuu tueksi.
 

Jäämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Borussia Dortmund, Sympatiat HIFK:lle
SaiPa tänään:

I
Giliati-Moran-Vauhkonen
Salcido-Bruun

II
Jokinen-Rissanen-Jekimovs
Backman-Pulli

III
Leivo-Flinck-Piitulainen
Pukka-Riikola

IV
Mankinen-Hämäläinen-Koivisto


Toivonen
(Wiikman)
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Tepsi vieraissa tänä vuonna:

Pelit: 27
Saldo: 3-7-17, jatkoilta lisäpiste kerran, eli 17 pistettä
Maaliero: 51-88

Viimeisin voitto 2.1.2013 Lukolta, piste 18.1.2013 Lukolta.

Ei SaiPalla mitään hätää pitäisi olla, kun lähtökohtia ja panoksia miettii.
 

Nötkötti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
3 pistettä, muu ei kelpaa.

Tänään täytyy SaiPan käydä ahkerasti päälle heti avauskiekosta eteenpäin.

Vaikka tuo TPS:n vieraspeli-tilasto ei ole kovinkaan vakuuttava, niin se ei silti muuta sitä asiaa että kuka vaan voi voittaa kenet vaan tässä Liigassa.

Ja tänään Jere Pulli muistuttaa Niko Karhulle että päähän ei taklata, mutta ei päähän taklauksen muodossa.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Puolustus näyttää melko surkealta ilman Pärreä, ja mitähän virkaa tuo Mankinen oikein hoitaa nelosketjussa? Hämäläiseltä on ainakin turha odotella mitään namupasseja. Muuten noi ketjut näyttää kyllä aika lupaavilta, Pukkaa lukuunottamatta. Miksei sitä Taipalusta voinut vaan ottaa tähän peliin?

Pelistähän käy vain 3 pistettä, jos tulee turpaan niin pelin jälkeinen v*tutus voi saada meikäläisen jo luopumaan playoff haaveista. Mutta se oli kuitenkin Selinin SaiPa joka hävisi aina kun piti voittaa. Tänään voitto kuitenkin tulee. SaiPa 3,4 - TPS 0,1
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Missä on Savilahti?

Syö poppareita Taipaluksen ja Poukkulan kanssa, eiköhän tämä ole vaan ihan normaalia rotaatiota.

Katselin että Niko Karhu ei ole vähän aikaan ollut TPS:n pelaavassa kokoonpanossa. Eipä haittaisi vaikka ei olisi tänäänkään, SaiPalle on tärkeintä ottaa varmat kolme pistettä tänään, ja jonkun karhunpoikasen jahtaaminen ei sitä tavoitetta edistäisi pätkääkään.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niko Karhu näemmä lappeenrantalaisten hampaankolossa. Toivottavasti pelaa, mielummin kuin MacNevin. Hitto kun taas kestää kokoonpanojen julkaisut.

Noh, 3 pistettä lähdetään hakemaan, mikään muu ei kelpaa nyt! Eipä nykyään kyllä edes tappiot vituta, mutta silti mä tahdon 3 pistettä, ihan vaan sen takia, että voidaan haitata jonkun toisen po-haaveita, kun oma kausi on paskaa niin helpottaahan se, kun joku muukin kyntää (+ mulla on jostain sm-liigan puolella olevasta ketjusta on jäänyt hampaankoloon ylpeitä SaiPalaisia, jotka sanoivat, ettei tämä SaiPa hyydy).

Kyllähän tämä vahvasti näyttää oikeasti siltä, että SaiPa vie tämänkin pelin, oli TPS:llä pelaajat missä järjestyksessä tahansa. Toivottavasti tulis paljon maaleja ja sais jännätä loppuun asti, ei ole kiva jos peli ratkeaa ekassa erässä suuntaan tai toiseen.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
TPS tänään... Ette pääse valitettavasti jahtaamaan Karhua, olis ollut kieltämättä kiva nähdä miten poika vastaa haasteeseen..

1. KENTTÄ

Vahalahti - Koskiranta - Miettinen

Vittasmäki - Preissing
2. KENTTÄ

Tuomainen - Laakso - Anttila

Palmroth - Ristolainen
3. KENTTÄ

Lähde - Hattunen - Kulmala

A. Rantanen - MacNevin
4. KENTTÄ

M. Rantanen - Friman - Lindsten
MAALISSA

Engren (Hostikka)
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kiinnostus nolla, kun edes Karhu ei ole kokoonpanossa, vaan tuo vitun MacNevin. Liike ainakin kolmosparilla kunnossa.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Mikäs TPS:n puolustajatilanne on tähän matsiin? Olisiko mahdollisuutta nähdä Niko Karhu kentällä? Harmi tosin että Paalanen ei ole pelikunnossa..

Ehkäpä tämä on vain Paalasen onni. Ei satu kun pentuikäinen Karhu näyttää fyysistä preesenssiä (Fyysinen preesensillä tarkoitetetaan pelaajan asenteen, kovuuden ja ulkoisen järkelemäisyyden muodostamaa pyhää kolminaisuutta aka Niko Karhu).

Itse matsista on odotukset matalalla. Oma mielenkiinto kohdistuu Palmrothiin joka on pitkän poissaolon jälkeen palannut alakertaan ajamaan kaikkea mikä liikkuu. Palmroth sisäistää myös faktan ettei Turussa pelata pleijareita tänäkään vuonna joten voi pelata rauhassa ilman paineita hutiloimisesta. Jeesjees, muutama tunti niin kaljat naamariin ja Urho auki!
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vähän kyllä pelottaa tämä matsi. Tulee ihan mieleen se parin vuoden takainen runkosarjan päätösmatsi Ilvestä vastaan, jossa oli mahdollisuus ottaa pleijaripaikka voitolla joukkueesta joka tuli vapautuneesti vajaalla kolmella(?) kentällisellä pelaajia Lappeenrantaan. TPS tulee nyt tilanteessa, jossa peleissä ei ole enää mitään panosta ja Pajuoja osaa kyllä varmasti valmistaa TPS:n pelaajat pelaamaan rennonletkeää kiekkoa.

Mikäli SaiPa haluaa kolme pistettä tänään, niin mielestäni heti alun rynnistyksen aikana on onnistuttava, enemmän kuin yhdesti. Muuten maila voi alkaa puristaa saipamaiseen tyyliin liikaa ja Tepsi vie pienellä marginaalilla voiton Aurajoen rannalle.

Montakohan Cami Miettinen tekee tällä kertaa SaiPaa vastaan?
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt alkoi muuten oikeasti pelottamaan, en yhtään muistanut että tuo SaiPan tappaja on vastustajalla kentällä

Piti oikein tarkistaa, että mitä ihmettä te höpötätte Camista, mutta onhan se pisteille SaiPaa vastaan päässyt.

3. ottelua pelannut SaiPaa vastaan tällä kaudella joista kaksi Bluesissa tehoilla 2+2 ja yhden TPS:ssä tehoilla 1+0. Toivottavasti tuo saa jatkoa.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Syö poppareita Taipaluksen ja Poukkulan kanssa, eiköhän tämä ole vaan ihan normaalia rotaatiota.

Loukkaantuneeksi on Savilahti merkattu. Ja olisikin kyllä kohtuullisen outoa rotaatiota, kun edellisessä pelissä 0+2 tehot ja tehotilastossakin kivasti plussalle päässyt mies joutuisi rotaation uhriksi. Heikompiakin ukkoja pakistosta löytyy.
 

Cornelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Piti oikein tarkistaa, että mitä ihmettä te höpötätte Camista, mutta onhan se pisteille SaiPaa vastaan päässyt.

3. ottelua pelannut SaiPaa vastaan tällä kaudella joista kaksi Bluesissa tehoilla 2+2 ja yhden TPS:ssä tehoilla 1+0. Toivottavasti tuo saa jatkoa.

Noita tehoiluja on ollut joka vuosi. Jos Camilo Miettinen ja Ossi Louhivaara eivät pelaisi ikinä SaiPaa vastaan, oltais päästy varmaan joka kausi tässä viime aikoina pleijareihin. Nuo kaksi pelaajaa vievät joka kausi SaiPalta noin kymmenen pinnaa ihan henkilökohtaisella panoksellaan. Molemmat tekevät kaudessa ehkä noin 80% pisteistänsä SaiPaa vastaan.

Kolme pistettä on vaan pakko ottaa tänään, kaikki muu on perseilyä. Viimeeksi Turussa SaiPa oli todella huono, osansa tähän toki vaikutti TPS:n hyvä puolustuspeli. Viime aikaisten nousujohteisten suoritusten johdosta uskon taas joukkueeseen. Tammikuu oli ihan kamala, saatiinko 5 pistettä koko kuun aikana? Toki otteet ovat vieläkin ailahtelevaisia, mutta parempaan päin taas mennään. Veikataan sellanen perus lätkätulos 3-2.

EDIT: Yksi pieni typo korjattu.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS:n tämänhetkisestä tilanteesta saa joku muu kertoa paremmin.
Nää on aika turhia pyyntöjä tällä hetkellä. Mä yritin puhua tästä samasta asiasta jo viikko sitten ja sain silmilleni pelkkää paskaa. Seuraava lainaus kuvastaa erinomaisesti TPS-kannattajien asennetta TPS:n peleihin juuri tällä hetkellä:
Kiinnostus nolla, kun edes Karhu ei ole kokoonpanossa, vaan tuo vitun MacNevin.
Kun A-junnu ei ole kehissä => kiinnostus nolla

Onneksi ensi viikonloppu sentään tuo helpotusta:
02.03.2013 - 13:00 TPS A - IFK A - Turkuhalli
03.03.2013 - 16:00 TPS A - ÄSS A - Turkuhalli
(tosin epäilen kyllä vahvasti, että näitä vinkujia ei tuolloin hallilla näy)


Muutenkin sain aika suoraa tekstiä, kun menin pyytämään edes kokoonpanojen postausta otteluketjuihin ENNEN kuin kokoonpanoja ruvetaan kiroilemaan ja muuten kommentoimaan. Noh, osaanpahan ainakin jatkossa sijoittaa tiettyjen nimimerkkien ulosannin suoraan sinne paskanjauhaja-osastolle. Pari esimerkkiä...
[Hei palstapoliisi - Mr.Fox]
Ota se pää ulos p....tä, nyt jumalauta. Laita se kokoonpano sinne sitten jos se kiinnostaa ja lakkaa vikisemästä.
[Mr.Fox]
Ja lopeta se vitun vinkuminen niissä otteluketjuissa. Se vasta on säälittävää. Oikeasti ketään ei enää kiinnosta Tepsin tämä kausi. Se on jo kauan ollut ohi. Keskitytään tulevaan, jos vaikka vahingossa osuisi.
Että tällaista tekstiä tulee sitten kannattajien keskenkin. Kyllä mä sen ymmärrän, että joitain ei enää tässä vaiheessa kiinnosta TPS:n pelit paskan vertaa - heille on oma lempinimikin: gloryhunterit. Onhan se kiva niitä kokoonpanoja postata silloin kun joukkueella menee hyvin ja mestaruus on tavoitteena. Mahtoiko kenellekään tulla mieleen, että se TPS:n kokoonpano saattaa kiinnostaa vastustajajoukkueen kannattajia sellaisinakin hetkinä, kun TPS:lla menee huonosti?

No joo, se noista - mennään itse asiaan eli peliin: viime vuosina Kisapuisto on ollut yksi hankalimmista vieraskentistä TPS:lle. Ehdottoman kärkisijan tässä sarjassa vie kuitenkin Jyväskylän Hippos. Viimeisimmistä Lappeenrannan reissuista TPS on sentään pari täyttä pistepottiakin onnistunut raapimaan mukaansa - edellinen tosin jo marraskuulta 2010. Hankalia ja tiukkoja pelejä ovat olleet - yleensä ratkaisu on tullut maalin erolla suuntaan tai toiseen.
(valitettavan usein vielä kotijoukkueen hyväksi)

27.11.2012 SAI-TPS 3-2JA
17.01.2012 SAI-TPS 4-0
01.10.2011 SAI-TPS 1-2VL
19.01.2011 SAI-TPS 2-1
23.11.2010 SAI-TPS 2-3
09.01.2010 SAI-TPS 4-3
21.11.2009 SAI-TPS 4-3
14.02.2009 SAI-TPS 2-3
23.10.2008 SAI-TPS 4-1

Wanhan kaavan mukaan: 6-1-2 - pisteet 13-5
Nykyisen pelleilyn mukaan: 5-1-1-2 - pisteet 18-9

Yksilötasolla kannattaa kiinnittää huomiota Ville Vahalahteen. Vahalahti on tällä hetkellä kaikkien aikojen TPS-pistepörssissä sijalla 3 (701 196+271=467). Hänen edellään sijalla 2 on mailavirtuoosi Esa Keskinen (349 149+320=469). Sijoitus saattaa vaihtua jo tänään. Vahalahti on TPS:n kolmessa edellisessä pelissä takonut tehot 2+2=4.
 

Jäämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Borussia Dortmund, Sympatiat HIFK:lle
Syö poppareita Taipaluksen ja Poukkulan kanssa

Hallilta raporttia: Taipalus oli mukana alkulämmössä Poukkulan kanssa, huolenaiheena ainoastaan se, etten nähnyt Salcidoa lämmittelemässä. Onko muita hallilla, kuka pystyisi sanomaan Salcidon tilanteesta. (Tai sitten en katsonut tarpeeksi tarkasti)
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
jaa se olis vaihteeksi ns. kuuden pisteen peli. Tällä kaudella näitä onkin ollut jo useampia, eipä ole päästy paineettomasti pelaamaan koko kaudella kuin aivan ensimmäiset ottelut ja se oli kivaa katseltavaa se. Onko ns. seitsemän pisteen peliä olemassa? Jos on, niin tämä olkoon sitten sellainen.

Pessimisti-minäni kuiskii SaiPan ottavan tänään turpaan suurinumeroisesti. Tätä kun ei hetkeen ole tapahtunut. 1-6. Kentällä maalien aikaan pakkeina tutut P:lla alkavat, joita näköjään peluutetaan vaikka esitykset eivät ole olleet kummoisia. No, meillähän ei oikein muitakaan ole.

Optimistiminäni on jostain syystä ihan hiljaa. Ei varmaan raukka uskalla enää sanoa mitään kun on niin useasti joutunut näissä jääkiekkoasioissa toteamaan pessimistikollegansa paremmaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös