Ti 24.3.2015 Lukko - KalPa (3. puolivälierä)

  • 11 388
  • 75

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kaksi päivää on huilailtu ja edessä on sarjan kolmas kohtaaminen. KalPa pelaa selkä seinää vasten, sillä 3-0 -tilanteesta nousu tuntuisi jo epätodennäköiseltä/mahdottomalta (rasti ruutuun). Vastaavasti avausmaali tänään voisi avata kuopiolaisten ketsuppipullon ja tuoda hyvän hengen päälle, ottelusarjan kavennuksen, torstaina Kuopiossa sarja tasoihin ja yhtäkkiä tilanne olisi taas toinen.

Vaikka Lukko on voittanut aikaisemmat ottelut tyylipuhtaasti 3-0, niin lauantaina Kuopiossa oli KalPan pelissä merkkejä paremmasta. Kuitenkin huomioitava on, että kahdesta nollapelistä huolimatta Zapolski ei ole joutunut esittämään vielä yhtäkään gamesaveriä. Tämä johtuu luonnollisesti Lukon tiiviistä ja kurinalaisesta puolustuksesta, jonka murtaminen on ollut KalPalle haastavaa ja hyökkäykset menneet kulmiin pörräämiseksi ja kiekkokontrolli näennäiseksi hallinnaksi vailla vaarallisia maalipaikkoja.

Lukon kokenut miehistö tuskin syyllistyy huonoon asenteeseen/valmistautumiseen, Dufva pitää siitä kyllä huolen. Veikkaan että tänään kairataan kolmas voitto lukemin 3-1 KalPan tehdessä ottelun avausmaalin.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
KalPa on toistaseksi osunut molemmissa peleissä kertaalleen maalikehikkoon, mutta ei ole saanut avausmaalia tehtyä. Veikkaan, että sama tahti jatkuu, yksi tolppakuti, mutta KalPa jää nollille. Lukko puristaa omista vähistä maalipaikoista 2-3 maalia ja se riittää tässä sarjassa mainiosti.

Toistaiseksi sarjan pelillinen viihdearvo on ollut mielestäni aika heikko, vaikka RD:n mukaan pelit ovatkin olleet erittäin fyysisiä. Nuori poika Tammela on ollut piristävä poikkeus, hän on tuonut kovalla liikkeellä ja hyvillä taklauksilla hieman sähköä kaukaloon. Toivottavasti sama jatkuu tänään.

Tulosveikkaus: Lukko nappaa kolmannen kiinnityksen maalein 2-0.

http://www.lippupalvelu.fi/event/lukko-kalpa-3-iv-finaali-lippuja/150823

Lippuja on paljon myymättä, joten tänään ei kyllä maagiseen 4 000 katsojaan valitettavasti ylletä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kuten eilen jo tuonne toisaalle kirjoitin, niin eiköhän tänään se ihme nähdä että KalPa tekee maalin ja kenties useammankiin. Riippuu tietysti siitä onko Lukolla tuolloin jo riittävän pitkä karkumatka, vai tekeekö KalPa peräti pelin avausmaalin? Sillä voi olla kuopiolaisten pelaamiseen yllättävän suuri merkitys ja vaikutus, kuten oli neljä vuotta takaperin silläkin kun Lukko pääsi ensimmäistä kertaa ottelusarjassa johtoon. Kolmannen pelin kolmatta erää silloin mentiin. Tietysti Lukolla oli tuolloin jo sentään sarjassa maaleja tehtynä aiemmista peleistä.

Mitenkähän tämä "Tammela-kohu" on vaikuttanut joukkueisiin? KalPa ainakin uskoo sen kääntyvän joukkueen voitoksi, Lukkoon sillä tuskin on ollut mitään vaikutusta kun ei Lukko ole asiassa mitenkään ollut edes osallisena.

Ville Niemisen tilanne on varmaan auki edelleen? Perjantaina hän ei kovin paljoa pelannut ja lauantaina pelasi vielä sitäkin vähemmän, nähdäkseni toisen ja kolmannen erän aikana hän jäällä käynyt kertaakaan eli taitaa olla kroppa aika rikki TampereenPojalla. Silti olen sitä mieltä että jos Nieminen pystyy vaihdonkin pelaamaan niin hänet kannattaa kokoonpanoon merkitä.

Muuten ei ainakaan isompia vammoja ole Lukon miehille kahdessa pelissä tullut.

Tiistai ja KalPa vastassa. Play offit, juu tiedän, mutta normaalisti tänään olisi se 3300 katsojaa hallissa. Nyt kun tilanne on tämä, 2-0 Lukolle puolivälierissä eikä se todellakaan ole jokakeväistä herkkua Raumalla ollut, katsojia pitäisi tulla likemmäs neljää tuhatta, mutta mutta. Vähän luulen että ei tule.

Mutta tulis nyt edes hyvä peli katsottavaksi.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Vaikka haluankin että Zapo pitää maalinsa puhtaana koko kevään koska olisi kiva nähdä miten yksi nimimerkki vähättelisi sitä saavutusta mutta "for greater good"in tähden haluaisin että KalPa menisi tänään vaikka kahden maalin johtoon että Lukko voisi treenata vähän tiukempaakin pelaamista mahdollisia välieriä varten. En silti vähättele pelien tasoa tähän asti sillä KalPa vaan näyttää heikolta Lukon vahvan tekemisen ansiosta.

Mielenkiintoista nähdä tekeekö se 17vee kloppi tänään maalin "hämäävästi sylkemiseleellä"
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ville Niemisen tilanne on varmaan auki edelleen? Perjantaina hän ei kovin paljoa pelannut ja lauantaina pelasi vielä sitäkin vähemmän

Perjantain peliaika 13:14 ja lauantaina ainoastaan 6:01 eli hyökkääjistä vähiten, jollei lasketa Komulaisen reilun 3 minuutin peliaikaa. Voisi kuvitella, että lauantain lyhyen peliajan ja kahden huilipäivän jälkeen tänään jalka kulkisi eri malliin. Eri asia tietty, jos taustalla on jotain pientä kremppaa.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ennakoin että Chiodo jatkaa maalilla, mutta ei: Perhonen aloittaa maalilla. Mielenkiintoista, Perhonen ei ole KalPassa pelannut otteluakaan sen jälkeen kun Chiodo sai peliluvan. On totta ettei Chiodo ehkä ole ollut parhaimmassa vireessä, mutta kyllä tämä silti on aika mielenkiintoinen ratkaisu. Ehk' valmennus ajattelee, että KalPa puolustaa paremmin Perhosen edessä..

Uutisessa kerrotaan myös ettei Timosta tai Ilomäkeä nähdä vieläkään kaukalossa.

http://yle.fi/urheilu/kalpa_vaihtaa_aloittavaa_maalivahtia__perhonen_tolppien_valiin/7886043
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Ehk' valmennus ajattelee, että KalPa puolustaa paremmin Perhosen edessä..

Uutisessa kerrotaan myös ettei Timosta tai Ilomäkeä nähdä vieläkään kaukalossa.

http://yle.fi/urheilu/kalpa_vaihtaa_aloittavaa_maalivahtia__perhonen_tolppien_valiin/7886043

Toisaalta ei se puolustaminen mitään auta, kun ei joukkue ole tehnyt maaliakaan eikä ole saanut luotua kovin montaa kunnon maalipaikkaa. No, eiköhän se maali tänään nähdä. Yksi sellainen. Ja jos sen jollekin suo, niin Tammelalla.

Veikkaan että tämän päivän peli on aavistuksen tiukempi kuin kaksi edellistä, mutta Lukko ottaa kolmannen voiton lukemin 2-1.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Toisaalta ei se puolustaminen mitään auta, kun ei joukkue ole tehnyt maaliakaan eikä ole saanut luotua kovin montaa kunnon maalipaikkaa.

Maalinteon tuskaa ei helpota se, että otetaan heti alkuun pari maalia vähän helpohkosti omiin. KalPalla tuskin olisi hyvänäkään päivänä varaa antaa Lukon tapaiselle joukkueelle parin maalin etumatkaa, eikä KalPa varsinaisesti ole päässyt parhaimpaansa kahdessa ensimmäisessä pelissä. Maalipaikkoja on ollut tehdä tarvittava(t) maali(t), niitä vaan ei ole käytetty.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Onkohan Chiodokin rikki, kun veskaa vaihtoivat? Pelasin pleikalla tämän pelin, ja se ennusti että KalPa voittaa jatkoilla 4-5! Ei ehkä hirveän todennäköistä.

Itsellä ei valitettavasti hirveän suuria odotuksia pelistä ole. Olisihan se kiva olla "hyvä fani", joka aina uskoo omaan jengiin, mutta en vissiin sitten sellainen hyvä fani ole. Tietysti tämän pelin voittamalla olisi sarjakin tavallaan uusi, mutta tuo kahden pelin maalittomuus kyllä vähän latistaa mieltä.

Miksi meille tuli vastaan juuri Lukko? RD ei oo tainnut koskaan olla KalPalle hyvä vastus :)
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Raumalle tässä matkalla. Toivotaas, että KalPa alkaa pikku hiljaa pelaamaan tai joudutaan siirtämään ne mestaruusjuhlat ensi kauteen. En ole ikinä käynyt raumasessa, joten tiedustelen paikallisilta, että ovatko huhut totta, joiden mukaan savolaiset saavat siellä tuttavallisen Syvä Joki (Deliverance)-kohtelun? t: Squeal like a pig-mies.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onkohan Chiodokin rikki, kun veskaa vaihtoivat?

Chiodon torjuntaprosentti on pleijareissa 78,57 %, eli umpisurkea. Toki tilastot eivät kerro kaikkea, mutta pakkohan Virran on jotain kokeilla. Viime pelissä kuitenkin kaikki Lukon maalit olivat torjuttavissa, varsinkin Vauhkosen rystyhuitaisu meni aika helposti läpi, vaikka yllättävä kuti olikin. Samoin Lahden maalille nousu olisi ollut torjuttavissa pitämällä maila jäässä, nyt livahti alta verkkoon.

Lukolta on tänään Nieminen sivussa. Komulainen pelaa ykkösketjun laidalla ja Nurmi on nelosketjussa. Muuten Lukko jatkaa samoilla kentillä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
En ole ikinä käynyt raumasessa, joten tiedustelen paikallisilta, että ovatko huhut totta, joiden mukaan savolaiset saavat siellä tuttavallisen Syvä Joki (Deliverance)-kohtelun? t: Squeal like a pig-mies.
Raumalta saa juuri tuollaisen kohtelun. Samanlaisen kuin perjantaina ja sitä edeltävässä kohtaamisessa, jotka siis molemmat päättyivät puhtaasti 3-0 Lukon voittoon. KalPa siis kontillaan ja Lukko on siinä tähystäjän paikalla. Virta puolestaan on kuristussiteessä ja voi vain katsella sivusta.

KalPalla on tänään täysi mahdollisuus kääntää Kallaveen laiva toiseen suuntaan. Saa nähdä, miten kylmä merituuli vaikuttaa Kalpan järvialukseen, joka on käynyt tyhjäkäyntiä viime aikoina. Tiukkaa tulee olemaan kuitenkin ja voitto menee suuntaan jos toiseen maalin erolla. Toivon tietysti Lukon voittoa ja mikä ettei kunnon raiskijaisiakin olisi mukava katsella, jossa onnistumisia tulisi laajalla rintamalla kotijoukkueelle.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
KalPalla on tänään täysi mahdollisuus kääntää Kallaveen laiva toiseen suuntaan. Saa nähdä, miten kylmä merituuli vaikuttaa Kalpan järvialukseen, joka on käynyt tyhjäkäyntiä viime aikoina. Tiukkaa tulee olemaan kuitenkin ja voitto menee suuntaan jos toiseen maalin erolla. Toivon tietysti Lukon voittoa ja mikä ettei kunnon raiskijaisiakin olisi mukava katsella, jossa onnistumisia tulisi laajalla rintamalla kotijoukkueelle.
Luotamme siihen, että Jonne "Burtreynolds" Tammela pelastaa päivän ampumalla pari nuolta juuri oikeaan kohteseen :)
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Chiodon torjuntaprosentti on pleijareissa 78,57 %, eli umpisurkea. Toki tilastot eivät kerro kaikkea, mutta pakkohan Virran on jotain kokeilla. Viime pelissä kuitenkin kaikki Lukon maalit olivat torjuttavissa, varsinkin Vauhkosen rystyhuitaisu meni aika helposti läpi, vaikka yllättävä kuti olikin. Samoin Lahden maalille nousu olisi ollut torjuttavissa pitämällä maila jäässä, nyt livahti alta verkkoon.

Lukolta on tänään Nieminen sivussa. Komulainen pelaa ykkösketjun laidalla ja Nurmi on nelosketjussa. Muuten Lukko jatkaa samoilla kentillä.
Lahden maalihan meni KalPan Rissasen tökkäämänä omiin. Tuli paluukiekosta/Chiodon torjunnasta ulos ja omasta pelaajasta längistä sisään. Tuuria ei siis ollut yhtään tässä(kään). En siis laittaisi Chiodon piikkiin. Samoin Olavin sutaisu tuli tosiaan yllättäen ja oli juuri tehnyt torjunnan ja nousi ylös niin lirahti. Joskus näitä vaan menee. No yhtä kaikki, sama tuo on Perhosta kokeilla.
 

100A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto, Lukko, Jokerit
On tämä ollut maalivahdeille erikoinen sarja. Zapolski saanut runsaasti torjuntoja, mutta suurimmaksi osaksi aika helppoja laukauksia - kiva niitä on koppailla. Chiodolle on taas puolestaan lauottu harvoin, ja varsin kinkkisiä torjuttavia, eipä ole helppoa ei. Mutta onhan KalPan yritettävä jotain, miksei sitten tuota.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja ennen sarjan ensimmäistä peliähän jossain, oliko Ilta-Sanomissa, oli näitä tilastoja niin Lukkohan laukoi runkosarjassa noin 600 laukausta enemmän kuin KalPa. Koko kauden aikana siis. Nyt osat on vaihtuneet, Lukko laukoo vähän ja tehokkaasti, KalPa taas paljon ja tehottomasti.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ja ennen sarjan ensimmäistä peliähän jossain, oliko Ilta-Sanomissa, oli näitä tilastoja niin Lukkohan laukoi runkosarjassa noin 600 laukausta enemmän kuin KalPa. Koko kauden aikana siis. Nyt osat on vaihtuneet, Lukko laukoo vähän ja tehokkaasti, KalPa taas paljon ja tehottomasti.
Tuolle löytyy aika looginen selitys. Lukko on päässyt pelaamaan kahden maalin johtoasemassa käytännössä viisi erää kuudesta, joten sen ei ole kannattanut/tarvinut missään vaiheesssa hyökätä kovin aggressiivisesti, jolloin laukausmäärät ovat jääneet pieniksi.

Olisikin kiinnostavaa nähdä, mitä tapahtuu jos KalPa pääsee ottelussa johtoon.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mietin tuossa, että tämä on ainoa puolivälieräsarja, jossa ei ole ollut hanskaamista ja muutenkaan tunnetaso ei ole ollut samaa luokkaa kuin muissa ottelusarjoissa.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tasoltaan edellisiä tiukempi matsi, joka ratkesi 3. erän tuomariperseilyyn sekä Vahalahden loukkaantumiseen.
 

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vaikka haluankin että Zapo pitää maalinsa puhtaana koko kevään koska olisi kiva nähdä miten yksi nimimerkki vähättelisi sitä saavutusta mutta "for greater good"in tähden haluaisin että KalPa menisi tänään vaikka kahden maalin johtoon että Lukko voisi treenata vähän tiukempaakin pelaamista mahdollisia välieriä varten. En silti vähättele pelien tasoa tähän asti sillä KalPa vaan näyttää heikolta Lukon vahvan tekemisen ansiosta.

Mielenkiintoista nähdä tekeekö se 17vee kloppi tänään maalin "hämäävästi sylkemiseleellä"
Hienoa,että elätte jo tulevaisuudessa. Koittakaas ensin hoitaa KalPa, ei sekään taida onnistua
 

VVIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kylläpä oli hieman helpottava voitto ja jännittävä peli. Parempi voitti ja tärkeä kavennus sarjaan KalPalta. Vahalahden loukkaantumisen jälkeen Lukon peli ei ollut enää samanlaista. YV pelissä sen näki parhaiten. Torstaina jatkuu Kuopiossa!
 

Pluton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lukko
Lukko ihan itse perseili pelin tänään. Duffa mitä vittua, komulainen pyöritti lopun 5min yv:tä! zapolle nyt sitten muutama kohtuu helppo maali. Mutta ei tuo tappio harmita yhtään, tuo Vahan loukkaantuminen harmittaa. Taisi kaatua lukon mestaruushaaveet siihen. Ei taida vaha pelata ennen syyskuuta.
Kalpalle ansaittu voitto kuitenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös