Ti 24.2.2009 JYP - KalPa

  • 46 184
  • 217

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kalle Kaijomaa kaipaa sukkasaippuaa. Ei pysynyt pää kylmänä ja mies otti helvetin typerän huitomis-jäähyn. Kalpan yv-toimi ja tilanne 4-2. Vajaa minsa myöhemmin Kalle ottaa toisen typerän jäähyn ja tilanne 4-3. Hakkaraisen tilanne huonoa tuuria, mutta käsittämätön tuomarin ratkaisu.. Peli kääntyi sitten Kalpalle.

Noh onneksi tuo tasoitus tuli ja voitettiin rankut.. Eiköhän tästä matsista joukkue ottanut taas oppia ja kenties kasvettiin. Tästä matsista tuli mieleen muuten se kuuluisa Suomi-Ruotsi vuoden 2003 koti MM-kisoista..
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kapanen palasi hyökkääjäksi (en tiedä missä vaiheessa, Miettinen saattoi taas huomata vaikka pari erää myöhässä...) ja buum. Peli alkoi pyöriä JYP:in päässä. En sano muuta.

Kapanen palasi hyökkääjäksi JYPin 4-0 maalin jälkeen ja kyllä pitää sanoa, että virheen Virta teki jättäessään Kapasen pakiksi. Niin maagisesti KalPan hyökkäyspeli sen jälkeen parani. Oma osansa toki JYPin perseilyllä ja hölmöilyllä kolmannessa erässä.

Vielä ei pysty työstämään pelistä sen enempää järkevää näytölle, joten odotetaan kun adrenaliini vähän laskee.

Tuomaritoiminnasta ja ulosajosta voi aina keskustella, mutta se ei poista vähääkään KalPan upeasta noususta. Ansaitusti sarjakakkonen.

Vajaa minsa myöhemmin Kalle ottaa toisen typerän jäähyn ja tilanne 4-3.

Armahdetaan Kallea sen verran että tuo jäähy meni väärin, se olisi kuulunut Jari Jääskeläiselle. Mutta heikko esitys kyllä Kaijomaalta tänään kaikin puolin, oliko sitten pelituntuman puutetta vai mitä. Myös toinen Kalle oli tänään omasta mielestäni ajoittain ihmeellisissä vaikeuksissa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Draamaa ja rytinää!

Olipahan kiekkoilta. Molemmat joukkueet olivat tänään voittajia. Molemmat joukkueet pystyivät nousemaan tasoihin ja ohi. Mielestäni selkein pleijarijoukkueen merkki. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää jääkiekkoa! Kiitos siitä KalPalle ja JYPille.

Sitten muutamia huomioita.

- Immonen on edelleen lähes Jumala. Suojaa kiekkoa hyvin, se peliäly ja se voimakas luistelu. Jarkko, oot mun idoli!
- JYP joutui tällä esityksellään purkukiekkokouluun. Ainakin kaksi KalPan maaleista johtui huonoista puruista ja yksi Välivaaran syöttäessä oman maalin takaa suoraan vastustajalle vaikka edellä olisi ollut JYPin pelaajia.
- JYPille tuli tänään opetus ettei peliä voi lopettaa kesken ja oikaista selkää vaikka johtaa useammalla maalilla. Pitää pelata täydet 60 minuuttia plus mahdolliset jatkot keskittyneesti ja omaa systeemiä noudattaen jos voittaa haluaa. Kiitos KalPalle oppitunnista.
- Hytönen teki maalin ja vielä millä tavalla! Hyvä lämäri ja kiekko reppuun. Mahtoi helpottaa.
- Tuomaritoiminta: Hakkaraisen ulosajo! Siis mitähän vittua nyt taas. Suoraan samalla linjalla minun kanssa tuo tilanne tapahtui ja livetilanteessa tuo näytti lähinnä yhteentörmäykseltä. Siitä vielä OR. Harmillista että Jalasvaara loukkaantui ja ilmeisesti vielä loppukaudeksi mutta nyt jumalauta oikeesti! Edes tuomarit ei nähnyt tilanne kunnolla aluksi ja kun Jalasvaara jäi makailemaan, tietysti aiheesta, niin sitten vasta mietitään että annettaisko jäähyä. Täytyy muistaa ettei tuomareilla ole videota käytettävissään. Olihan siellä tietysti mm. yksi tilanne jossa tuomarit eivät nähneet miten kiekko meni yli laidan mutta kun KalPan pelaajat kävivät tuomarille hieman kertomassa miten tilanne meni niin jäähyhän siitä tuomittiin. Lisäksi jatkoajalla JYPin pelaajille sai tehdä mitään vaan mutta annas olla kun Kaijomaan maila nousee hieman liian korkealla niin tulee penaltti. Tasapuolisuutta siihen linjaan! Tämä ei siis tarkoita tasamäärää jäähyjä vaan samaa tulkintaa molemmille joukkueille.

Onneksi kuitenkaan pisteitä ei ratkottu VÄÄRYYDELLÄ vaan pelitilanteisiin nähtynä ihan oikein tuo loppujen lopuksi meni. Oikeastaan tälläinen voitto oli JYPille arvokas loppukautta ajatellen. Henkisesti isompi buusti voittaa näin kuin vaikkapa 4-0 jos maalit tehdään ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä ja kolmas vain surffailtaisiin läpi.
 

phakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
RISTO DUFVA ja JYP + JYP-Akatemia
Tuomaritoiminnasta ja ulosajosta voi aina keskustella, mutta se ei poista vähääkään KalPan upeasta noususta. Ansaitusti sarjakakkonen.

Tästä kyllä ihan täysin samaa mieltä ja eihän tuota joukkuetta voi olla ihailematta kun tulevat noin tasoihin. Kantti kesti, mutta niin kesti Jypilläkin kun vielä tulivat ilman Tuokkolaa tasoihin. Uskomattomia joukkueita, molemmat tasapuolisesti!!
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä vaiheessa pitää muuten huomioida kaikki ne noin 50-100 uskollista JYP-fania, jotka nostivat perseensä penkistä Kalpan 4-5 maalin jälkeen. Mahtoi olla hienoa kuunnella se JYP:n tasoitus auton radiosta, kun sai paahtaa kotia ilman Synergia-Areenan autoruuhkaa.
 

tiikeri

Jäsen
Tämä joukkue on jumalauta Suomen mestari tänävuonna. Jypillä ei vaan kantti kestä kun kevät edistyy.

Noh noh, jotain rajaa näihin puheisiin nyt sentään. KalPa olisi saanut nolla pistettä matkaansa ilman tuomareiden avustusta, joten turha höpistä mistään JYPin kantin kestämisestä. Hieno nousu toki vierailta ja hattua nostan korkealle, mutta kyllähän KalPa oli suurimman osan pelistä täysin aseeton kotijoukkueen pihdeissä. En jaksa sen enempää peliä kommentoida, paitsi että ylivoimaisesti viihdyttävin peli mitä on tällä kaudella tullut nähtyä. Molemmat joukkueet ovat ansaitusti sarjan kärjessä ja toivon mukaan molemmat menevät pitkälle keväällä.

EDIT. Minkähän takia muuten Virta ei laittanut Sahlstedia ja/tai Kapasta ampumaan rankkareita? Olin ihan satavarma ennen voittomaalikisan alkua, että KalPa tämän vie juuri näiden kavereiden takia, mutta onneksi olin väärässä.
 

jym

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eipä tule heti mieleen, milloin JYP olisi menettänyt neljän maalin johdon yhden erän aikana. Onko koskaan ? No, totaalisen romahtamisen ja nöyryytyksen sijasta otettiin kuitenkin kaksi pistettä, jotka nyt sarjataulukkoa ja loppuohjelmaa katsoessa olivat mahdollisesti ne ratkaisevat. Siihen pitää olla tyytyväinen.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Erittäin hieno tapahtuma ja todellinen tunteiden vuoristorata. En olisi kyllä millään 4-0:ssa uskonut, että vielä pääsee KalPa peliin mukaan. Enkä kyllä ole ikinä varmaan ollut näin tyytyväinen 2 pisteen voittoon.

Mutta takaa-ajon siemen oli selvästi nähtävillä JYPin passivoituneessa pelissä 3. erän alussa, joka antoi KalPalle mahdollisuuden kiekolliseen peliin JYPin alueella. Ja niin kuin usein, kiekoton joukkue joutuu ottamaan jäähyjä. Hakkaraisen ulosajo tuntui melkoiselta oikeusmurhalta, mutta kaikki muut jäähyt 3.erässä olivat ihan ansaittuja.

Toisessa kotiottelussa peräkkäin sitten nousu lopussa ilman maalivahtia tasoihin. Helvetin kova suoritus, vaikka taisi mennäkin lopulta KalPa-pelaajan luistimesta sisään. Olihan sitä tuuria vierailla aiemminkin, kun ylivoimalla tuntui uppoavan joka toinen veto. Immosen ja Virtasen rankkarit alkavat olla noin yleisesti ottaen nähty, nyt ei sentään tarvinnut katsella Hytösen jäätyilyä. Rohkeasti vaan uutta äijää veivaamaan, kun Virtanen ei noin muutenkaan ollut ihan parhaimmillaan.

Tykkään kyllä kovasti KalPan pelityylistä noin muuten. Rohkeaa, kiekollista peliä eikä ollenkaan pitkän roiskimista vieraissakaan. Ilkeät kielet puhuvat, ettei sellaisella pelillä pleijareissa pärjätä, mutta se on sen ajan murhe. Näkisin erittäin mielelläni sekä JYPin että KalPan menevän pitkälle tänä keväänä.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Kyllähän tuo on selkeä polvitaklaus verrattuna esim. Timo Salon Ilves-KalPa pelissä polvitaklauksesta saatuun 5+20 jäähyyn joten ei OR ollut vääryys.

No just. Lähdetäänkö vertaamaan vielä joihinkin 80-luvullakin tapahtuneisiin polvitaklauksiin tai muihin rikkeisiin? Ihan sama miten helpolla joku on joskus saanut jäähyn jostain, niin ei kai sitä nyt tarvitse silti ylireagoida vähän myöhemmikin sillä perusteella, että siitä nyt automaationa pitää antaa vähän enemmän?

Ihan täysin fiaskohan tuo tuomio oli. Ehdin jo miettiä hetken, että tuomarit ovat olleet ihan ok, mutta sitten arpapallo laskettiin valloilleen. Ilman Jalasvaaran sinällään erittäin ikävää loukkaantumista ei olisi tullut minuuttiakaan istuntoa. OR vihellettiin ihan täyden mutuilun perusteella, ja vielä ihan järkyttävästi yläkanttiin. Luonnollisesti otteluvalvoja silitteli taas omiensa päätä.

Muutoin ihan hyvää kiekkoviihdettä, paljon tilanteita ja maaleja. JYP itse toki otti hölmöjä jäähyjä siihen kolmanteen erään ja helpotti KalPan takaa-ajoa. Mikään muu ei lopulta vituta muuta kuin tuo, jälleen kerran, ihan perstuntumalta annettu iso rangaistus. Olisi edes edellytyksenä se, että todella näkisi rangaistuksen arvoisen rikkeen tapahtuneen.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensinäkin tuomarilinja pysyi ainakin kaksi ekaa erää jopa ihan ok. Kolmoserä ja jatkoaika meni sitten ihan täysin perseilemään tältä kaksikolta.

Tuokkolan peliin ei kyllä kaaduttu vaikka ehkä pari maalia olisikin ollut otettavissa. Sitävastoin teki pari hyvää purkua alivoimalla ja yhteen läpiajoon teki hyvän avauksen jossa oli lähellä tulla maali.

-Immonen oli jopa yllättävän vaisu vaikka tottakai raastoi ja teki mitä jokailta, se mikä teki hommasta vaisun on rankkarit. Noista kyllä pitäisi tehdä jo maaleja. Olisiko nyt immonen tälläkaudella päässyt jotain 5 kertaa vetämään ja yksi maali tullut.

Sen sijaan noissa rankareissa pitäsi immosen ja virtasen lisäksi kokeilla jotain ihan muita miehiä. Pesonen on yksi jonka uskoisin olevan kokeilemisen arvoinen
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Immosen ja Virtasen rankkarit alkavat olla noin yleisesti ottaen nähty, nyt ei sentään tarvinnut katsella Hytösen jäätyilyä. Rohkeasti vaan uutta äijää veivaamaan, kun Virtanen ei noin muutenkaan ollut ihan parhaimmillaan.

Samaa mieltä. Eiköhän anneta Immoselle ja Virtaselle vapaudet rankkareiden vedoista tältä kaudelta. Saavat luvan yrittää rankkaria vaikka kauden 09-10 harkkaotteluissa sitten. Tuppurainen, Vänttinen ja Pihlman, siinä on miehet jotka laitetaan jatkossa rankkuihin.
 

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
KalPa olisi saanut nolla pistettä matkaansa ilman tuomareiden avustusta, joten turha höpistä mistään JYPin kantin kestämisestä.
Mitä helvettiä tuomareiden tasoittelu tässä ottelussa kuuluu siihen asiaan miten jyppi pelaa loput ottelunsa? Otit kaksi täysin erillistä lausetta ja kiedoit ne yhteen.

EDIT. Minkähän takia muuten Virta ei laittanut Sahlstedia ja/tai Kapasta ampumaan rankkareita? Olin ihan satavarma ennen voittomaalikisan alkua, että KalPa tämän vie juuri näiden kavereiden takia, mutta onneksi olin väärässä.
Koska kumpikin on aikaisemmin rankkeja laukonut ja paskaksi todettu, erityisesti Killeri. Vähän niinkuin teidän Immonen, siis rankuissa.
 
Viimeksi muokattu:

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Tässä vaiheessa pitää muuten huomioida kaikki ne noin 50-100 uskollista JYP-fania, jotka nostivat perseensä penkistä Kalpan 4-5 maalin jälkeen. Mahtoi olla hienoa kuunnella se JYP:n tasoitus auton radiosta, kun sai paahtaa kotia ilman Synergia-Areenan autoruuhkaa.

Täällä yksi luopio tunnustaa tekonsa. Ikinä en ole matsista lähtenyt kesken kaiken pois, mutta tänään lähdin noin viisi sekuntia ennen JYPin tasoitusmaalia kun otti niin päähän. Onneksi tuli autossa laitettua radio päälle ja sen jälkeen juostiinkin nöyrästi takaisin hallille katsomaan jatkoaikaa :) Olipahan hyvä opetus.

Sitten pari kommenttia itse pelitapahtumista: JYP oli huikea ensimmäiset 1½ erää. Koko joukkueella oli uskomaton flow päällä ja tuntui, että JYP ehti lähes joka kerta ensimmäisenä kiekkoon ja hallitsi pelitapahtumia täysin. KalPa oli melko avuton tasakentällisin. Sitten tapahtui jotain uskomatonta..erätauolla tuli arvailtua, että KalPa pystyy vielä hyvinkin tasoittamaan 4-4-tilanteeseen, mutta sitä en voinut uskoa että KalPa menisi vielä johtoon tuon 4-1-tilanteen jälkeen! Upeaa taistelua KalPalta, siitä täydet propsit, tosin tuo Hakkaraisen "polvitaklauksen" suhteen en voi olla muuta kuin samaa mieltä Dufvan kanssa. Kuten joku aikaisemmin kirjoittikin, niin yhtä hyvin Jalasvaaran olisi voinut katsoa polvitaklanneen. Harmittavia nämä loukkaantumiset, mutta minusta tuo tilanne oli täysi vahinko. Alkaa menemään jo yli ymmärryksen tuollaiset tuomiot. Jos kyseessä oli rike Hakkaraisen puolelta, niin miksi tuomarit eivät viheltäneet peliä poikki siinä vaiheessa kun Jalasvaara jäi jäähän makaamaan? Minkä vuoksi tuomarit katsoivat tilanteen screeniltä (!) ja antoivat tuomion sen jälkeen?? Ja sitten vielä kehtaavat myöntää etteivät nähneet tilannetta. Jos ei näe, niin sitten ei pitäisi myöskään antaa tuollaisia tuomioita.

Näin jälkikäteen on helppo sanoa, että kyllä tämän matsin olisi pitänyt olla tv-pelinä. Tuskin olisi yksikään katsoja jäänyt kylmäksi.. Ihan loistavaa, että 4-1-johtoaseman tyrimisen jälkeen JYP pystyi vielä nousemaan tasoihin ja voittamaan ottelun, ei jumaliste! Tosin Kalle Kaijomaa oli lähellä luovuttaa henkilökohtaisilla virheillään voiton KalPalle...se huitomisjäähy oli jotain todella, todella typerää. Ja sitten vielä toinen ja kolmas jäähy...No, onneksi Tuppurainen ja Tuokkola pelastivat, kiitos siitä! Huikea matsi!
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Mitä helvettiä tuomareiden tasoittelu tässä ottelussa kuuluu siihen asiaan miten jyppi pelaa loput ottelunsa?
Kantin kestämisessä JYP on alkukaudesta poiketen osoittanut lupaavia merkkejä. Suhteellisen lyhyen ajan sisällä JYP on pystynyt ottelun loppuhetkillä pystynyt tasoittamaan peliin oma maali tyhjänä. Ensin Kärppiä vastaan ja nyt KalPaa vastaan. Tuollainen skenaario olisi ollut alkukaudesta täysin utopiaa.
 

tiikeri

Jäsen
Mitä helvettiä tuomareiden tasoittelu tässä ottelussa kuuluu siihen asiaan miten jyppi pelaa loput ottelunsa? Otit kaksi täysin erillistä lausetta ja kiedoit ne yhteen.

Jaa, pahoittelut jos tuli väärinkäsitys asiasta.

Voihan sitä silti heitellä toiveita kantin pettämisestä, mutta itse en ainakaan näe asiasta minkäänlaisia merkkejä, paremminkin päinvastoin. Noustaan tappioasemista viimesekunneilla ja onnistutaan vielä peli kääntämään voitoksi. Tälläiset hommat käsittääkseni tuppaavat sitä henkistä puolta juuri vahvistamaan ja kun pelillisesti homma on ollut ihan hyvin kuosissa muutenkin, niin en olisi kovinkaan huolissani loppukauden suhteen.

...Pakkipari olikin nopeampi...
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä vaiheessa pitää muuten huomioida kaikki ne noin 50-100 uskollista JYP-fania, jotka nostivat perseensä penkistä Kalpan 4-5 maalin jälkeen. Mahtoi olla hienoa kuunnella se JYP:n tasoitus auton radiosta, kun sai paahtaa kotia ilman Synergia-Areenan autoruuhkaa.

Yllättävänkin pieni lukema, jos alle sadan jäi. Tuo massapako katsomosta hädän hetkellä on tullut (Keski-)Suomen urheilukatsomoihin jäädäkseen, valitettavasti... Ja toki samaa hapettunutta ilmapiiriä on helvetin helppo haistaa myös läpi Jatkoajan bittivirran, jokaisen takaiskun jälkeen.
 

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
JTälläiset hommat käsittääkseni tuppaavat sitä henkistä puolta juuri vahvistamaan ja kun pelillisesti homma on ollut ihan hyvin kuosissa muutenkin, niin en olisi kovinkaan huolissani loppukauden suhteen.
Kiva että nousu maalin takaa tasoihin ja rankkarivoitto on niin kova juttu, minun mielestäni nousu 4-0 asemasta 4-5 johtoon on paljon kovempi asia mitä henkiseen kanttiin tulee.

No se Jypin (ja KalPankin) henkinen kantti nähtäneen lopuissa runkosarjan otteluissa. Ja pleijareissa. Niitä odotellessa...
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eipä tule heti mieleen, milloin JYP olisi menettänyt neljän maalin johdon yhden erän aikana. Onko koskaan ?

Ei tule mieleen ainakaan R.D:n ajoilta. Toisaalta eihän olla ennen tätä kautta hävitty R.D:n opeilla 3 ottelua putkeen, tällä kaudella niin on käynyt jo 2 kertaa. Mutta toisaalta, eipä olla voitettu R.D:n aika yhtään playoff sarjaakaan. Liekkö siihenkin tulossa muutos.

Oli huikea peli. Kaikki hehkuttaa Kalpan nousua 4-0 tilanteesta, mutta tosiasiahan on se, että JYP otti 1 pisteen lisää eroa Kalpaan, ja millä tavalla? 9 sekunttia ennen loppua maalinedustalta ratkaisu. Ei kuulosta minun JYPille. Voi olla hyvinkin mahdollista, että juuri tuo "sutaisu" ratkaisi runkosarjan voiton. Olisi se vähän ikävämpi katsoa sarjataulukkoa pisteen kalpaa perässä, kuin nyt, kun eroa on se 3 pistettä.

Pari miinusta pitää vielä antaa tähän päätteeksi Jari Jääskeläiselle. Toinen Kaijonmaan jäähy (kuten jo todettua) oli Jäsän aiheuttama, ja lisäksi se turha silmät kiinni purku tilanteessa, jossa ei ollut mitään hätää, ja syntyi muistaakseni Kalpan kavennus 4-3:een..
 

Sohjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Noh noh, jotain rajaa näihin puheisiin nyt sentään. KalPa olisi saanut nolla pistettä matkaansa ilman tuomareiden avustusta, joten turha höpistä mistään JYPin kantin kestämisestä.

Samaa mieltä, kyllä tässä pelissä nähtiin hienoa taistelutahtoa kummaltakin joukkueelta. Ja jos joku väittää yhden lyhyen horjahduksen takia että JYP:illä ei kantti kestä, niin on väärässä. Ihan oikein meni pisteet ja ihan ansaitusti on JYP sarjan ykkönen. Onnittelut Jyväskylään. Toivotaan että KalPalla riittää virta vielä pitämään tuo toinen sija.

EDIT. Minkähän takia muuten Virta ei laittanut Sahlstedia ja/tai Kapasta ampumaan rankkareita? Olin ihan satavarma ennen voittomaalikisan alkua, että KalPa tämän vie juuri näiden kavereiden takia, mutta onneksi olin väärässä.

Samaa ihmettelen minäkin, vaan kaipa se valmentaja tietää että kuka osaa rankkarit parhaiten.
 

Reckless

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Sami Kapanen
Tais kummallekkin joukkueelle hiipiä pieni hyvänolontunne puseroon, Jypin mentyä murskaavasti johton ja KalPan sen jälkeisen nousun ansiosta. Tämä kuitenkin taas osoitti sen, että jääkiekko ottelu kestää täydet 60 minuuttia.

Toivottavasti parivaljakko kohtaa playoffeissa !
 

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
Toivottavasti parivaljakko kohtaa playoffeissa !
Toivottavasti ei, kyllä minä ainakin haluan KalPan menevän mahdollisimman pitkälle ja jos Jyppi tulee jossain vaiheessa vastaan, se oli sitten siinä se.
JYP on KalPalle pahin vastus niin liigassa kuin pleijareissakin, mieluummin vaikka kuka tahansa kolmikosta Kärpät, Jokerit tai Blues.
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiva että nousu maalin takaa tasoihin ja rankkarivoitto on niin kova juttu, minun mielestäni nousu 4-0 asemasta 4-5 johtoon on paljon kovempi asia mitä henkiseen kanttiin tulee.

4-0 asemasta 4-5 tilanteeseen on huikea nousu. Maalit tulivat toki ylivoimilla, (ekaa lukuunottamatta), mikä on hienoa. Mutta, en tiedä, kumman henkisen kantin vahvuutta tai vajausta on se, että n. 20 sekunttia ennen pelin loppua viimeisen aloituksen jälkeen koko Kalpan konsepti on niin sekaisin, että maalinedestä päästään lyömään tasoitus?

Mielestäni tuo 4-0:sta nousu oli niikseen pelitilanteisiin nähden verrattava suoritus (pitkä yv, 5-3, yms.), mutta henkisen kantin vahvuutta on se, että tuommoisen viimeisen vartin jälkeen noustaan vielä pelissä voittoon, kun siihen tarjotaan mahdollisuutta käytännössä ainoastaan pelin 2 viimeisellä minuutilla, kun jäähy oli päättynyt.

Vahvempi voittakoon.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Itse toivoisin finaalisarjaa näiden joukkueiden välille. Sekä Kalpa että JYP sen olisivat ansainneet. Ja nämä sarjasijat kun pidetään, niin omissa käsissä on finaaleissa kohtaaminen.

Upea oli Kalpan nousu ja Kapanen sitä radiossa taukohaastattelussa omalta joukkueeltaan odotti - eikä turhia höpissyt.

Kalpan esitys tänään ei kyllä kolmannessa erässä yllättänyt. Näimmehän kaikki canalilta, kuinka joukkue luisteli Jokerit maanrakoon vieraspelissään Helsingissä.
 

VP78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei pistettäkäkään pois JYP:ltä, mutta kyllä KalPan olisi pitänyt taas pelata ottelun loppu tarkemmin. Just tuollainen perus loppupaniikki, josta JYP pelin tasoitti. Maksettiin taas niitä oppirahoja. Ei JYP olisi saanut tuollaista mylläkkää ja siitä maalia jollekin kypsälle joukkueelle. Enkä toki sano KalPaa huonoksi, mutta muutaman kerran olen nähnyt kun homma kustaan loppuhetkillä. 9 sekuntia ennen summeria saatana.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei tule mieleen ainakaan R.D:n ajoilta. Toisaalta eihän olla ennen tätä kautta hävitty R.D:n opeilla 3 ottelua putkeen, tällä kaudella niin on käynyt jo 2 kertaa. Mutta toisaalta, eipä olla voitettu R.D:n aika yhtään playoff sarjaakaan. Liekkö siihenkin tulossa muutos.

Kyllä kai minä olin katsomassa tällaista peliä muistaakseni viime kaudella. Kahden erän jälkeen Kärpät 0-4 tappiolla ja vielä vitonen ennen loppua 2-5, mutta tasoihin noustiin. Viimeisellä minuutilla alivoimalla Bros tasoitti. Dufva sitä radiossa oli selittelemässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös