Ti 22.9.2015 CHL: JYP Jyväskylä - TPS Turku

  • 3 128
  • 23

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Uskomatonta! Reilu tunti matsin alkuun eikä ketään ole kiinnostanut avata edes otteluketjua.

TPS tänään:

#32 Lauri Tukonen - #10 Eric Perrin - #71 Tomi Kallio
#22 Jerry Ahtola - #60 Tero Koskiranta - #12 Dave Spina
#44 Elias Karvonen - #91 Ville-Vesa Vainiola - #48 Julius Vähätalo
#50 Niklas Salo - #17 Tadas Kumeliauskas - #29 Jonne Virtanen

# 7 Henrik Tallinder - #36 Elmeri Eronen
#20 Jani Forsström - # 3 Petteri Nummelin
# 6 Niklas Friman - #55 Harri Tikkanen
# 4 Tomas Mojzis

#35 Teemu Lassila
(#30 Aleksander Georgiev)

Hieman on TPS:n kokoonpano elänyt sitten lauantaisen (19.09.2015) KooKoo-ottelun. Tärkeimpänä yksittäisenä seikkana pidän Tadaksen paluuta pelaavaan kokoonpanoon ensimmäistä kertaa harjoituskauden ja CHL:n lohkovaiheen jälkeen. Samaten Petteri Nummelin palaa pakistoon huilattuaan viikonlopun tuplapelit - "Petulla oli jalka kipeä". Kolmas kokoonpanoon palaava nimi on nelosen terrieri Niklas Salo.

Vastaavasti TPS:n kokoonpanosta poissa ovat Patrik Moisio, Markus Kojo sekä hieman yllättäen Ilkka Pikkarainen. Mitään ilmoitusta talkkarin poissaololle ei ainakaan mun silmiini ole sattunut. Toivottavasti kyseessä on vain joku pikkuvamma - ihan pelkkään rotaatioon en usko. Moisio lienee rotaatiossa ja Kojo palannee TuTo:n riveihin?
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Uskomatonta! Reilu tunti matsin alkuun eikä ketään ole kiinnostanut avata edes otteluketjua.
Vaikka CHL ajatuksen tasolla ei ole huono juttu, onhan tää nykyinen kuvio sellaista puuhastelua, että Liigakin jää toiseksi ("Juuso Sweatshirt" ja sitä rataa). Ilmeisesti lipunmyynti osoittaa saman, jos kerta opiskelijat pääsee haalareissa (miksi ei kortti, itsekään ikinä tuollaisia hommannut) ilmaiseksi sisään.

Noh, onhan TPS mieluisempi vastus kuin joku ihan random. Alkulohkossa JYPin osalta Sheffield kaatui kahdesti ja yhtä monta kertaa tuli Frölundalta turpaan. Peli oli muutenkin aika sekavaa, niin kuin Liigassakin tähän mennessä pääosin. Puolustus kyllä hyvässä kuosissa nykyään, jonkun pitäisi vaan maalejakin tehdä.

Kokoonpanoja en yritä tässä kännykällä kaivaa, lienevät aika samat kuin lauantaina. Oikeastaan suurin mielenkiinto on Perrinin paluu Hippokselle. Vaikka kaikkea hyvää Ekille niin toivottavasti tämä laittaa pasmat sekaisin kuin että tuo lisäboostia.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hiljaista pitelee, ilmeisesti kiinnostus edelleen koko CHL-konseptia kohtaan on edelleen aika pohjalukemissa. Sen todistaa surkeat lipunmyynnit ja ylipäätään kiinnostus täälläkin. Yritin herätellä TPS-osiossakin jotenkin eilen illalla tätä CHL-pudotuspelitilannetta, mutta eipä siellä kukaan korvaansa ole lotkauttanut juurikaan.

Tepsin historia Hippoksella on perkeleen karua luettavaa. Siinä meni monta monituista vuotta ilman ainuttakaan voittoa Synergialta ja tiukassa se on tänäänkin. Se kumpi enemmän haluaa tänään voittaa, niin kliseisesti se myös voittaa. Mv-pelin tulee olla täsmällistä ja hyvälaatuista, jotta se vähämaalinen voitto tästä halutaan. Puolustuksessa pikkuaskissa pitää pelata hyvin simppeliä kiekkoa ja laittaa lätty ajoissa liikkeelle. Talkkarin poissaolo harmittaa, mutta nyt on sentäs muillakin (muillakin kuin Perrinillä) paikka ottaa maalintekijän roolia, mitä Sonkajärven Sonni on esittänyt.

JYP on aina alati vaarallinen ja jos jäähyilemään aletaan, niin kotijoukkue tämän leikin vie. Sanotaan, että 1-2 Tepsille, joko suoraan 60 minsan jälkeen tai jatkoilta jos sellaisia edes pelataan?
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sanotaan, että 1-2 Tepsille, joko suoraan 60 minsan jälkeen tai jatkoilta jos sellaisia edes pelataan?

Varsinaisen peliajan jälkeen numerojen ollessa tasan jäävät ne lopputulokseksi, jatkoja ei tällä kierroksella pelata.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Perriniltä löytyy varmasti näyttöhaluja vanhaa seuraa vastaan, joten pieni pelko persiissä, että tämä saattaa kääntyä tepsille. Tapahtuukohan Yonkmanin ja Virtasen kohtaamisessa mitään?
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Suoraan sanoen mieluummin katselisin tänään Liiga-matsia kuin CHL:ää. Just on saatu sarja käyntiin ja sitten vähän tämmöinen harkkamatsin tuntuinen peli tähän väliin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
CHL-pelit sinänsä kiinnostavat, kuten CHL konseptina myös, enemmän kuin liigan peruspelit.

Mutta on tosi tylsää, että jo tässä vaiheessa vastaan tulee näin tuttuja joukkueita. Viime vuonna TPS:llä vastassa Lukko, tänä vuonna Jyp - hyviä ja kovia vastuksia toki, mutta läpensä nähtyjä ja umpituttuja. Ulkomaalaiset seurat olisivat paljon kiinnostavampia seurattavia, mutta minkäs teet. Menee tekstiteeveeseurannalla.
 

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
Suoraan sanoen mieluummin katselisin tänään Liiga-matsia kuin CHL:ää. Just on saatu sarja käyntiin ja sitten vähän tämmöinen harkkamatsin tuntuinen peli tähän väliin.

Sama juttu. Tulee tuo tuossa sivusilmällä kateltua mutta ei oikein ole mitään kiimaa tätä kohtaan..
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miksi ei näin voisi olla myös liigassa runkosarjan normiottelussa?
Niinpä. Toki olen vanhana lätkäromantikkona yleisestikin sitä mieltä, että tasurit takaisin. Jos peli on 60 minuutin jälkeen tasan, niin piste molemmille joukkueille ja se siitä.

*e* Jaa, olikin vähän väärä ketju tällaiselle höpinälle, mutta jääköön nyt tuohon.
 

Sienihattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsillä ajoittain ihan ok peliä, mutta JYP pääsee aivan liian helposti omalle alueelle ja maalipaikoille. Oma viisikko on välillä aika sekaisin, pelaajat säntäilevät sinne tänne. Ykkösketju pelannut hyvin, mutta vähän sellainen kaikki-munat-samassa-korissa meininki, eikä tehoja siltikään. Kai tässä se joukkueiden jatkuvuuden ero näkyy.

edit: no kairattiinhan sieltä tasuri
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
JYP lahjoitti jälleen kerran jatkopaikkaa kolmannessa erässä vastustajalle. Eka pelataan hyvää peliä ilman sen suurempia ongelmia ja naps, kohta vastustaja tekee muutaman maalin ja vieraspelistä tulee hetkessä kymmenen kertaa haasteellisempi.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan ok esitys Tepsiltä vieraspeliksi. Kirjoitin Tepsin CHL-ketjuun näin:

Positiivinen nousu Palloseuralta. Muutenkin ihan ryhdikäs esitys. Hyvin jälleen kerran maalinedusta puhtaana silloin kun oltiin PAPP:n kanssa hukassa. Tätä jälkimmäistä ilmiötä muutenkin näkyvissä harvemmin kuin aikaisemmilla kausilla. Friman oli kehno niissä parissa vaihdossa, mutta muuten pysyttiin ihan ok kyydissä. Hyökkäyspäässä hyviä, suoraviivaisia ratkaisuita kulmahyrrien sijaan ja ylivoima toimi mukavan näköisesti.

Itse jäin ihan tyytyväiseksi, miten muut näki?

Ehkä lisäksi mainitsisin Spinan liukkaan ottelun. Paikoilla taas paljon ja hankki tärkeään paikkaan jäähyn vastustajalle. Hieno pelaaja, uskon kyllä että tulee olemaan tulostaulullakin jatkossa.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Meh. Siinäpä tiivistettynä tunteet koko ottelusta. Toki voitto ois ollut kiva, mutta tasapelikään ei haittaa ja häviökään ei olisi vienyt yöunia. Tässä oikeastaan sarjan ongelma - "CHL: ei herätä suuria tunteita suuntaan tai toiseen" tuskin on kovin hyvä markkinointislogan paitsi kenties pumppuvikaisille. Jatkoajan puutteelle (tai rankkareiden ainakin) peukku kyllä, menköön sitten offtopiciksi.

Noh, hyvä että Salmiolle ja Huballe maali, mutta tämäkin enemmän Lüga-kauden jatkon kannalta. Meh. Seuraavaksi Turuus tätä sitten.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hiukan ihmettelen tätä tunnelmaa täällä.

Eka peli hallilla ja koskaan CHL-matsissa. Peli oli mielestäni paikan päältä nähtynä hyvää. Molemmat joukkueet halusivat voittaa. TPS pelasi hyvän pelin, jotenkin näkee, että tällä kaudella on tekemisen meininki ja seniorit ovat tuoneet johtajuutta jäälle - jopa siinä määrin, että tuollainen kahden maalin takaa vieraissa tasoihin oli mahdollista.

Salmio oli hyvä, Yonkman teki kestona hyviä ratkaisuja jäällä. Luoma oli hukassa. Täysin hukassa. Sitten muutama huolimattomuusvirhe kolmannessa erässä oli jopa lähellä kääntää pelin TPS:lle. Tuomareilta hyvä peli, sanoisin.

Nenosen tolppa ja pääsi muutenkin ihmeen hyvin paikoille. Näytti, että jaloissa olisi ollut tänään myös tavallista enemmän potkua.

Summa summarum: hyvää kiekkoviihdettä, paljon vauhdikkaampaa kuin keskimääräinen tiistaipeli Liigassa.

Jupa
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihan vauhdikasta peliä tosiaan, mutta ei tuo CHL vaan kansaa kiihota. 2000 katsojaa meni nippa nappa rikki, ja montakohan sataa siitäkin oli noita haalareihin sonnustautuneita. Ei siinä, toivottavasti niistä poikii myös edes jokunen uusi katsoja/fani tuleviin peleihin.

Napsun suoraviivaisuutta tuo JYPin peli kaipaa, ainakin omaan silmään pisti että monta kertaa lähdettiin hyvästäkin (siis oikeasti hyvästä) vetopaikasta yrittämään vedon sijaan jotain elämään hienompaa kikkaa. Rahkeita olisi ollut usempaankin maaliin. Ylivoima suureksi osaksi tuttua tuubaa, vaikea tehdä maalia jos ei edes lauota. Aivan kuin olisi sovittu ettei saa tehdä maalia ennen kuin on syötetty pari kertaa alivoimaneliön läpi poikittaissyöttö, vähän niinku ala-asteen ulkojääpeleissä sai tehä vaan suoraan syötöstä...

Harmi kun ei Nenosen rannari uponnut, olis voinut paitsi tuoda voiton niin myös avata miehen omaa pelaamista.

Nättiseltä jälleen ainakin yksi todella hyvä ja puhdas pommi, Yonkmanikin taisi päästä kertaalleen tömäyttämään kunnolla.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
En kyllä hyvällä tahdollakaan pysty sanomaan tuota peliä viihdyttäväksi. Eka taklaus jossain toisessa erässä, intensiteetti kaukana liigamatsien tasosta. Vähän tönittiin maalilla jossain kohdassa. Kyllä se näkyy kun ei todellista panosta ole eikä taklauksia viedä loppuun asti tai taistella joka kiekosta tosimielellä. Pelillisesti suurin ero pisti silmään ylivoimassa - joka toki yllätti Mietaan - Perrinin 5vs5 - peli oli samaa luokkaa kuin viime kaudella JYPissäkin, mutta ylivoimalla oli kyllä vaarallista, ja Tepsin kakkosylivoimakin loi hyviä tilanteita kun taas JYPillä oli suuria vaikeuksia päästä edes alueelle rauhoittamaan peliä.

Yleisössäkin oli paljon porukkaa jotka eivät yleensä hallilla käy, kun ilmaiseksi pääsi. Vaihtareita selfiekeppien kanssa, teinejä, pikkupoikia juoksentelemassa ympäri katsomoa. Paljonkohan oli maksaneita, joku vajaa tuhat?
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Paranee pikkuhiljaa ainakin toivon mukaan ja vaikka yleisöä ei kiinosta pätkääkään :(
Joukkue on sen verran hyvä että viikonlopun jälkeen JYP on sarjakärjessä keskinkertaisista otteista huolimatta. Mutta toistaiseksi ei mitään uutta länsirintamalta. Eli samat ongelmat vaan jatkuu ja jatkuu. Pelinrakentelu on mielikuvituksetonta ja ylivoimapeli suorastaan ala-arvoista. Jos edes toinen noista ongelma kohdista saadaan edes tyydyttävään kuntoon, niin toisessa osa-ottelussa JYP pyyhkii TPS:llä jäätä mennen tullen.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Eipä paljoa tunnu nämä pelit sitten lopulta kiinnostavan edes jatkiskansaa. JYPin puolella peräti yksi viesti ottelusta, ja täälläkin mahdutaan yhdelle sivulle. Sääli sinänsä. Olisiko kiinnostus ollut sekä Turussa että Jyväskylässä suurempaa jos oltaisiin saatu vastaan joku "uusi" ulkomainen vastustaja?

Pelistä nyt ei paljoa jäänyt sanottavaa. Taas lopetettiin pelaaminen toiseen erätaukoon. Ainoat plussat Salmiosta. Tällä tahdillahan kaveri saattaa taistella JYPin maalipörssin voitosta kauden päätteeksi. Kuka olisi uskonut?
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täytyy mainita huvittavana yksityiskohtana Miika Lahden aloitukset Perriniä vastaan erien alussa. Ainakin kahteen otteeseen Lahti roiskaisi kiekon suoraaan (keskiympyrän) aloituksesta TPS:n päätyyn. Ei kai se Perrin niin hyvä aloittaja ole... :) Kaippa tuo ihan sovittu taktiikka oli, pitkä päähän ja perään jne.

Näemmä myös Perrinillä ollut hauskaa Lahden kanssa, ote Ylen sivuilta:

- Muutaman kerran Miika Lahtea vastaan aloituksessa tuntui erikoiselta. Sain aina katsella vierestä hänen touhujaan, mutta nyt jouduin kohtaamaan sen. Siitä sai hyvät naurut, mutta muuten pystyin keskittymään ja nauttimaan, Perrin tuumasi kovaotteisen Lahden kohtaamisesta.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huomasiko muuten kukaan muu, että Yonkman ja J.Virtanen vaihtoivat pari sanaa ottelun jälkeisessä kättelyssä? Jatkoivat siis jutustelua hieman sen jälkeenkin, kun olivat toisiaan kätelleet.

Mietin vain, että mistähän tuossa voisi olla kysymys.. Kummankin ilme oli kuitenkin ihan vakava.
 

makeyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huomasiko muuten kukaan muu, että Yonkman ja J.Virtanen vaihtoivat pari sanaa ottelun jälkeisessä kättelyssä? Jatkoivat siis jutustelua hieman sen jälkeenkin, kun olivat toisiaan kätelleet.

Mietin vain, että mistähän tuossa voisi olla kysymys.. Kummankin ilme oli kuitenkin ihan vakava.

No varmaankin siitä, kun Yonkman taklasi Virtasen nurin JYPin vaihtoaition edessä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös