Ti 22.1.2008 Tappara-Ilves

  • 4 210
  • 20

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Reilu kolme tuntia pelin alkuun ja keskustelu velloo valtoimenaan.

Tänään pelataan siis kauden viides Tampereen paikallisottelu. Merkittävän ottelusta tekee se, että tämä on tiettävästi viimeinen Tapparan isännöimä runkosarjaottelu, jossa Raipe pelaa.

Voitot kauden aiemmista paikallisista ovat tasan 2-2, Ilves voitti kaksi ensimmäistä ja Tappara seuraavat kaksi, pitäen Ilveksen molemmissa nollilla. Pystyykö Lehto tänään samaan?

Kokoonpanot:

Tappara

Koskela - Ojanen - Vertala
Enlund - Lehterä - Nurmi
Saviano - Kiilholma - Venäläinen
Pyymäki - Piispanen - Nieminen
Peltola

Benoit - Aalto
Salmela - Pentikäinen
Grönvall - Halme
Malkamäki

Lehto (Nikkilä)

Ilves

Mann - Määttänen - Anttila
Torkki - Bishai - Männikkö
Viitakoski - Helminen - Järvinen
Sandell - Peltola - Korhonen

Tukio - Kantee
Jääskeläinen - Niemi
Kuukka - Lehtivuori
Näppilä

Häkkinen (Leinonen)
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä peli on illan tv-peli. Toivottavasti olisi vauhdikas ottelu, on jotenkin aina Tampereelta tulleet tv-pelit olleen ihan hemmetin tylsiä katsoa.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Tämä peli on illan tv-peli. Toivottavasti olisi vauhdikas ottelu, on jotenkin aina Tampereelta tulleet tv-pelit olleen ihan hemmetin tylsiä katsoa.

Edellisestä TV:ssä nähdystä Tampereen paikallisesta ei ainakaan dramatiikkaa puuttunut. Siinähän Ilves tuli viimeisessä erässä kahden maalin takaa ohi, tehden voittomaalin 6 sekuntia (?) ennen ottelun loppua. Omasta mielestäni (värilasit toki, mutta muutenkaan ei varmastikaan kaukana) kenties kauden tähän asti viihdyttävin TV-peli.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse en henkilökohtaisesti pysty nimeämään tylsempää urheilutapahtumaa kun TPS:n kotiottelut.

Totta tämäkin. Tulee tätä peliä tänään varmaankin katsottua, seurannassa voisi olla Tapparan Salmela ja Ilveksen Lehtivuori, toki myös seurataan miten ilveksen papat pelailevat, Raumalla tehoilivat ainakin.

edit. Viimeisintä paikallispeliä en nähnyt, joten on aina tullut katsottua "heikkotasoisi" pelejä tampereelta.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse odotan mielenkiinnolla millaisen vastaanoton Helminen Tapparalta ja etenkin sen pelaajilta saa. Mahdollisesti kunniakkaan uran viimeinen "vieraskohtaaminen" Tapparaa vastaan, mutta onko edellisestä kohtaamisesta mitään hampaankolossa? Pitkä aika edellisestä ottelusta, joten luulen ettei miestä muisteta erityiskohtelulla.

Itse ottelun veikkaan olevan totaalinen pannukakku, sillä etukäteen matsia on hehkutettu todella tasaiseksi ja tilastojen valossa ei voi päätellä kumalle tuo kääntyy. Joko pelin taso on aivan kamalaa kuraa tai sitten toinen murskaa Ilveksen. Jälkimmäinen ei luultavasti käy kuitenkaan toteen.

Salmelan odottaisin heräävän pisteiden valossa ja Ojasen jatkavan hurjaa tahtiaan.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Etukäteen täysin ympäripyöreä matsi. Pakkovoitto tietysti taas, jos Tappara meinataan saavuttaa. On tämä hurjaa playoffia jo nyt.

Ainakin voisi ensimmäiseksi tavoitteeksi laittaa sen, että jos nyt maalin tekisivät Lehdolle...Peltolan Mikkohan tämän ratkaisee, kyllä sen tietää.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Teillä ei ole mitään jakoa, Peltola palaa kentälle..

Kahvit näppäimistölle, jumalauta että repesin.

Joopa joo, onneksi tulee illan peli tv:stä, niin ei tarvitse Tapparalle maksaa ja hallille lähteä. Ympäripyöreä peli tosiaan varmasti tulossa ja ei kyllä perkele Lehdon nolla enää pidä. Onneksi sentään korviini kantautunut huhu Bishain pelaamattomuudesta ei pitänyt näemmä paikkaansa ja mies on kokoonpanossa, Malmströmmiä nykykunnossaan ei tule ikävä.

Lyhyesti sanottuna pakko olisi saada 3 pistettä pelistä vaikka ykköshyökkääjä Ilvekseltä puuttuukin, jospa vaikka Raimo ratkaisisi pelin sekuntia ennen normiajan loppua, sekös tapparafanien mieltä lämmittäisi (ja tähän hymiö).
 

cobra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManUtd
Toivotaan vauhdikasta iltaa Tampereen suunnalta.
Popkornit ja limut ostettu ja nyt virittäydytään uuden töllön ääreen.

Seurannassa:

-Grönvall, onko se muka niin hidas ja kömpelö?
-Salmela, jatkuuko huikea itseluottamus ja kiekko pysyy lavassa?
-Peltola, kiinnostaako?
-Anttila, mitä tekee torni tänään?
-Papat, kumpi vie voiton?
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara on terästä! Ihanaa, Tappara, ihanaa!

Ja muut latteudet siihen päälle. Illan ottelu oli jotenkin merkillinen. Tapparalla oli mielestäni saumat ratkaista ottelu hyvinkin aikaisessa vaiheessa, mutta ei kelvannut.

Erityisesti ylivoimapelaaminen oli luvattoman tahdotonta. En esimerkiksi ymmärrä ollenkaan, miksi kolmannen erän lopussa ei yritetä iskeä lopullista niittiä ylivoimalla, vaan lepsutellaan aikaa pois kellosta. Kun tänäänkin Ilves vielä sai loppuun sen perinteisen takaa-ajavan joukkueen viimeisen oljenkorren eli ylivoiman, niin siinähän olisi voinut käydä miten tahansa. Ei kaksi maalia niin turvallinen johto ole, että kannattaa aikaa ruveta pelaamaan.

Viiden minuutin ylivoimakin oli sitä perinteisen heikkoa. Usein Tapparalla juuri heikko oma ylivoima kääntää otteen vastustajalle. Mielestäni tänäänkin jotenkin löysällä asenteella Tappara pelasi. Kai se sitten oli valmentajan mainitsemaa ylivarovaisuutta.

Ojanen-Koskela-parivaljakko on tosin hurjassa iskussa ja he olivat tässäkin ottelussa ainoa selkeästi positiivisesti erottuva hyökkäyskentällinen. Salmela toki sai irtopinnat komeasta nostostaan.

Aalto ja Benoit olivat pettymyksiä ylivoimapelissä ja Lehterälle tarjottiin paikantynkää ekassa erässä, mutta kun ei mennyt, niin mies katosi ketjuineen kuvasta.

Ilveksestä erottui parhaiten Helminen ja Anttila, mutta Toni Koiviston jättämä aukko on tällä hetkellä ammottava. Joku Peltola, missä näkyi? Myös Viitakoski pysyi enimmäkseen pelin ulkopuolella. Oliko Bishaikin kentällä?
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Toivotaan vauhdikasta iltaa Tampereen suunnalta.
Popkornit ja limut ostettu ja nyt virittäydytään uuden töllön ääreen.

Et sitten saanut ihan mitä tilasit.

Pitkä analyysi pelistä:
- Erät 1 ja 2 aivotoiminnan lamaannuttavaa paskaa puolin ja toisin
- 3. erä sentään jääkiekoksi luokiteltavaa
- Janne osaa tehdä maaleja, Ilveksen maalintekijät osuivat parhaimmillaan 6-8 metrin päähän maalista
- Se toinen Janne, onko tuolla kokemuksella pakko vetää hätäjarrusta 2 metriä ennen laitaa kun vastustajan kuola valuu persvakoon?
- Bishaita ei näkynyt kentällä sitten ensimmäisen erän, eikä olisi näkynyt siinäkään ilman kultakippoa
- Korhonen, noin viisi vaihtoa, energiaa ja pirusti taklauksia. Olisi kelvannut minkä tahansa saamattoman Ilves-laiturin tilalle ihan vaikka kuudenneksikin vaihdoksi. Tuskin ainakaan vähemmän maaleja olisi saanut aikaiseksi.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ai niin, paikallisherruuskin ratkesi nyt Tapparalle, jos mittarina käytetään pisteitä. Ilveksellä toki on vielä mahdollisuus tasoittaa voitot 3-3:een.
 

dwarfish

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
- Bishaita ei näkynyt kentällä sitten ensimmäisen erän, eikä olisi näkynyt siinäkään ilman kultakippoa.

Ellen ihan sokea ollut, niin taisi ainakin viimeisen erän pelata musta kypärä päässään.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
- Bishaita ei näkynyt kentällä sitten ensimmäisen erän, eikä olisi näkynyt siinäkään ilman kultakippoa

Bishai vaihtoi jostain syystä pelin aikana kultakypärän tavalliseen, mutta pelasi kyllä loppuun asti.

Tämän pelin hyvät asiat on nopeasti kerrottu: kolme pistettä, Janne Ojanen ja Lehdon nollapeli.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ellen ihan sokea ollut, niin taisi ainakin viimeisen erän pelata musta kypärä päässään.

Tätä juuri tarkoitin. Näkyi kentällä ainoastaan ensimmäisessä erässä kultaisen kypärän tähden, sen jälkeen ei ollenkaan. Toki ei tarttunut silmään pahassakaan. Voiko Koiviston poissaololla olla noin suuri vaikutus miehen peliin?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Salmelan odottaisin heräävän pisteiden valossa ja Ojasen jatkavan hurjaa tahtiaan.

Odotukset kuitattu. Näinhän tämän piti mennäkin: Helminen juhlii ennen matsia, Ojanen matsissa ja sen jälkeen. Tuolla iällä ja liikkeellä äijjä jaksaa heilua. Tänäänkin olisi ollut pari paikkaa sille kolmannelle.

Ottelun lopussa Ilveksen ainoa vaarallinen mies, Anttila, alkoi onneksi kuumentua jostain käsittämättömästä syystä ja pelasi näin itsensä pimentoon (tai jäähylle). Koiviston poissaolo näkyi etenkin Ilveksen tällä kertaa niin olemattomassa kirissä.

Mikähän ihme Benoitin ja Vertalan mailoissa oli? Kiekko karkaili jatkuvasti siniviivalla ja selvässä maalintekopaikassa. Vertalalta muutenkin tukku vaarallisia hyökkäysalueen poikittaissyöttöjä suoraan vastustajalle.

Nyt voitaisiin kyllä minun puolestani lopettaa kaiken maailman höpötykset nollatoleransseista. En väitä, että jompikumpi joukkueista olisi ollut estämisissä jne edellä, mutta aivan liikaa näitä viheltämättäjääneitä tilanteita ottelussa oli.

Tapparan ylivoiman huonouden voi mielestäni laittaa Ilveksen alivoiman hyvyyteen. Nauhoja on varmasti tapitettu, sen verran tehokkaasti Tapparan ylivoimahaku saatiin eliminoitua. Mikäli Tappara sai kiekon alueelle laittoi Ilveksen mies oikea-aikaiseesti pienen paineen kiekolliseen ja toinen kaveri alkoi haistella mahdollista syöttöä. Toisaalta, paikkapaikoin Tapparat tuntuivat seisovan keskialueella ja odottavan, että Salmela tai Ojanen kiekon keskialueelle toimittaa. Rännikiekkoihin ei sitten ollut menijöitä ja Ilves voitti oikeastaan kaikki Tapparan ylivoimalla heittämät päätykiekot.

Tapparanelonen oli pirteä kovin vähän vain tuli runsaasta ylivoimasta johtuen vastuuta. Myös kolmonen oli energinen ja painoi melkein vaihdossa kuin vaihdossa kiekon vastustajan päätyyn.

Tasoltaa melko huono ottelu, jossa Ilveksen kunnolliset maalipaikat oli laskettavissa yhden käden sormin ja niistäkin laukaukset sujahtivat pääsääntöisesti plekseihin. Tappara laittoi vielä paremmaksi ja jätti omissa paikoissaan laukomatta.

EDIT. Oli muuten melko hmm mielenkiintoisen näköinen pissis tämä Kääriäisen aputyttö frisbee-kisassa. Hyi mua.
 
Viimeksi muokattu:

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Ainakin voisi ensimmäiseksi tavoitteeksi laittaa sen, että jos nyt maalin tekisivät Lehdolle...

Ei sitten onnistunut. Ehkä ensi vuosikymmenellä voisi odotella seuraavaa maalia Tapparan verkkoon?

Olipahan paska matsi, varmaan yksi huonoimmista mitä olen tällä kaudella nähnyt. Ei ollut paikallispelitunnelmasta tietoakaan, ei kentällä eikä varsinkaan katsomossa. Ojasen Jannelle lakki päästä, hyvässä iskussa on setä. Raipen kukitus hieno, ei kyllä saanut standing ovationia, josta pieni miinus.

Ihan henkilökohtaisesti pitää kiittää Timo Favorinia, jos sattuisi lukemaan. Ihan vitun hyvin meni taas tänään Timo.
 
Olipahan peli! Parasta jääkiekkoa tällä kaudella. Olivat ilmeisesti molempien porukoiden kapelimestarit lietsoneet kopissa taisteluhenkeä - niin oli räväkkää meno kentällä!
Molemmat joukkueet näyttivät myös miksi kuuluisivat kuuden joukkoon - nykyvireessä jopa ylemmäksi. Kiekko liikkui näyttävästi mieheltä miehelle, luistin liikkui ja laidat ryskyi. Osittain täytyy myös antaa tunnustusta tälle sisäänajetulle nollatoleranssille, joka on kitkenyt mailapelaamisen pois, lisännyt vauhtia ja puhtaita taklauksia.
Korkeatasoinen peli oli omiaan myös sytyttämään yleisön! Melkoista mylvintää oli heti alusta alkaen.

Kertakaikkisen fantastista jääkiekkoa.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
About kerran kaudessa ja ennalta arvaamatta tulee ei-ratkaiseva runkosarjaottelu otettua vielä näilläkin aamuilla ehkä vähän liian tosissaan, ja tällä kertaa se sattui eilen. Perisuomalainen vitutus, tipaton tammikuu oli tosissaan koetuksella.

Ilvekselle elintärkeä ottelu kaikin puolin ja tulos: Ei kontrolloituja hyökkäyksiä, ei aggressiivisuutta, ei minkäänlaista intohimoa, ei tappamisen meininkiä. Hyökkäyspelillisesti siis, ei helvetti mitä paskaa tuutin täydeltä. Ja tavat, joilla liigan tämän hetken paras pelaaja päästettiin maalintekoon. Sitten Sakke ravaa haastattelusta toiseen ihmettelemässä yhdeksää peräkkäistä maalitonta Tappara-erää kehdaten vielä ruikuttaa jostain Favorinista, jolla nyt ei ollut lopputulokseen ja Tapparan paremmuuteen osaa eikä arpaa - yksi paskanmaku joku hassu vihellys sinne tai tänne. Kun soppaan lisätään vielä joka siunattu Tappara-pelaajan lapaan tai Lehdon romuihin päätynyt lottopomppu/ohjaus, tulosta ei sovi ihmetellä.

Muutamat warriorit Helmisen, Viitakosken ja Järvisen johdolla raatoivat lukemattomilla alivoimillakin Ilveksen pelissä mukana, Anttila teki hyökkäyspäässä mitä liikaa kiekkoa tuijottavalle pelaajalle tehtävissä oli ja Häkkinen torjui käytännössä kaiken mahdollisen. Siinä valopilkut. Sitten taas joku Jääskeläinen - tuu pois sieltä, siel on peli.

Kolme nollausta putkeen sekä maaleissa että pisteissä ja herruus keskinäisistä sinetöity jo ennen viimeistä ottelua. Hyi vittu. Onko Ilves muka vain sattumalta kuin pultattu sijoille 6-8? Sitä sopii organisaation (työpaikkoihinsa mukavoituneessa?) sikariportaassakin miettiä.


Ai niin - täydet pisteet Tapparalle(kin) ja sen kannattajille Helmisen muistamisesta! In Finland we have this thing called jääkiekkokulttuuri.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös