Ti 20.3.2007 4.Puolivälierä Blues-Tappara

  • 12 665
  • 89

molari

Jäsen
Hauiksen taktiikka oli selvästi 2-0 jälkeen pitää aina 4 jätkää kiekon takana, ettei Tappara pääse vastaiskuihin, se ja AV-peli onnistui todella hienosti. Ilmeisesti sen takia ei ribareihin ja maalille menty sitten kovin hanakasti, Lehdollahan oli toisessa erässä peräti 4 torjuntaa.

Ensimmäisen kerran tässä sarjassa Tapparan maskipelaaminen YV:llä oli jotenkin aneemista. Kontiola toki oli paljon jäällä, mutta monasti kiekon pitely ja kikkailu oli tehotonta ja päättyi umpikujaan tai onnettomaan syöttöön, tismalleen samaa mieltä oli vieressä istunut Tappara-fani. Lisää nöyryyttä ja joukkueeneteen pelaamista, niin kaverista voi tullakin jotain muuta kuin SM-liigan tähti.

Rönnin "laitataklaukset" Peltoselle ja Villelle oli todella naurettavat, mutta valitettavasti noita on pakko vaan sietää, jos peleissä käy.
 

oittsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
tomppa77 kirjoitti:
Ei huonoa matematiikkaa! :)

No entäs sitten torstaina? Tekeekö Brückler maalin?

Sehän olisi sitten 'next step'...

e: Täytyy kyllä tunnustaa että Bluesilla on paketti ilmeisen hyvin kasassa - Tapparakaan nyt ei mikään heittopussi ollut kauden aikana
 
Viimeksi muokattu:

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvinhän tuo Tapparalta meni. Peli ilmeisesti saatiin kuosiinsa, Lehto pelin alle -ja varmasti hirveät näyttöhalut.
Lehto saanee vastuun torstaina ja varmasti pyrkii menetetyn maineensa paikkaukseen.

Nyt vaan valmentajalta (valmentajilta) kunnon psyykkaus päälle niin lauantaina jatketaan.

Sarjan katkaiseminen ei ole niitä helpoimpia juttuja, eikä se onnistu kyllä Bluesilta.

Ei hätää toistaiseksi. Arkun kansi on vielä naulaamatta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Blues muuten voittaa tämän sarjan.

Olipahan mainio matsi ja loistava lopputulos. 2-0-maalin jälkeen ei edes tullut tunnetta, että Tappara olisi voinut tasoittaa. Blues katkoi tamperelaisten hyökkäyksiä läpi ottelun niin vaivattomasti, että oikein ihmetytti miten Tappara tuli tuolla pelillä runkosarjassa neljänneksi. No, eipä sillä väliä.

Ylihuomenna katkeaa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
kritiikki kirjoitti:
Ei hätää toistaiseksi. Arkun kansi on vielä naulaamatta.
Kysyit tuolla aikaisemmin mitä odotin Tappara-fanien kirjoittavan. Tätä minä odotin enkä sitä typerää provoilua.

Peli oli melko vaikea, kuten ennustin. Bluesilla vain kiekkoa lähinnä ollut pelaaja luisteli, kun muut sillä välin surffailivat ja ihmettelivät. Puolustuspeli sen sijaan oli uomissaan, muutamia purkuja lukuunottamatta, ja Tapparan maski saatiin lähes poikkeuksetta pois. Bluesia auttoi myös Tappara-laukausten surkea taso. 2. erässä 23 laukausta joista vain 10 kohti maalia. Toisaalta olipa se Tapparan hyökkääminen lähinnä sitä kulmissa pyörimistä. Brücks piti nollan ja osoitti, että häneen voi luottaa. Lehto taas pomputteli kiekkoja, mutta maaleja ei voi varsinaisesti hänen piikkiinsä pistää. Manderville ja Uhlbäck pelasivat aivan älyttömän paljon.

En näe mitään syytä miksi Blues ei voisi katkaista sarjaa jo torstaina. Toisaalta yhtä hyvin Tapparakin voi voittaa, jos Blues pelaa näin vaisusti. Nyt Uraman taidot todella punnitaan.

Niin, ja oli tuomari kyllä huono. Ei minkään näköistä linjaa ja ihmeellisiä paikkausjäähyjä. Tästä kärsi enemmän Blues ja kirjoittelu voisi olla aika paljon kiukkuisempaa, jos oltaisiin hävitty.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Kyllä Tapparan pelaajat oli aika reppanoita tänään, ja tämä ei ole edes provo. Kyllähän nuo piti kiekkoa ja olivat aktiivisempi osapuoli mutta missään vaiheessa ei pelottanut. Johtajuuden ja itseluottamuksen puute paistoi kirkkaasti yläkatsomoon asti.
Kärjistetysti voisi sanoa että kun Tapparan mies pääsi vetopaikkaan niin jätkä katsoi ensin vasemmalle ja sitten oikealle, että saisiko vastuuta mitenkään vielä siirrettyä ja siinä vaiheessa kotijoukkueen pelaaja oli jo vienyt kiekon. Todella halpa voitto.

Bluesista Bernd ja Jaska pelasivat hyvin. Heiskaseen meinasi hermot mennä, aivan karmeata peliä kiekollisena.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Mielenkiintoisemmaksi olisi vetänyt, jos Tapparan kolmannen erän kolmen minuutin kohdalla tullut ylärimaveto olisi uponnut... mutta jos ja jos.

Tappara oli ihan eri joukkue kuin lauantaina. Siis tamperelaisittain positiivisesti katsottuna. Tappara painoi, luisteli, taklasi ja oikeasti yritti niin maan perkeleesti läpi pelin. Blues kuitenkin sai pelattua Tapparan hyökkäykset näennäiseksi kulmapyöritykseksi ja pelasi todella aggressiivisesti erityisesti alivoimalla viivapelaajien laukomisen melkein mahdottomaksi, minkä vuoksi Tapparan selkeähkö pelinhallinta oli kuitenkin ehkä tehotonta pörräystä - oikeasti hyvät maalipaikat oli vähissä. Blues taas käytti ensimmäisen oikean paikkansa ja rankaisi helpohkosti toisen maalin.

Nyt Bluesilla on kolme mahdollisuutta ottaa se neljäs voitto - se on varmasti entistä vaikeampaa. Nöyrästi vaan pelataan edelleen omaa peliä. Mitä pidemmäs sarja menee, sitä vaikeampaa se neljäs voitto on ottaa. Nöyrästi vain eteenpäin, vielä tätä sarjaa ei ole edes lähes paketoituna.

Niin ja v* mä mikään Harkimo ole.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kerran sanoin että Jyri Rönn on hyvä syy jäädä kotiin. Näköjään väite pitää yhä paikkansa. Voi Luoja mitä ”tuomarointia”. Se Viitaluoman jäähy vikalla minuutilla oli kyllä niin käsittämätön tuomio kuin olla ja voi…

Lehto pelasi hyvin. Jatkanee torstaina maalilla. Lehdon mailapeliä ja haahuilua maalin takana on kyllä aina ilo seurata. ;)

Vaikka Tappara voitti laukaustilaston, niin ei Tapparalla musta ollut kovin montaa vaarallista paikkaa. Blues hallitsi peliä ja mitään hätää ei musta missään vaiheessa ollut. Jäähyt meni kaverille 9-5 ja vedot 18-29, ja silti pidetään nolla, kertoo kaiken oleellisen.

Bluesin 2-0 maali tuli kyllä niin hyvään saumaan. Tapparalla oli hyvä henki päällä ja Tapparan maali roikkui ilmassa. Mutta sitten soikin Who Let The Dogs Out! On se vaan hyvä biisi… :)

Bongasin Steve Kariyan hallin käytävillä, kadehdittavan hyvän näköisen naikkosen seurassa. Tuli Eppujen Urheiluhullun biisin sanat mieleen:” Kerran menin ravintolaan, Sieltä naisia saa, Mut ne katsoivat vain yhtä jääkiekkoilijaa…” Jep, jep...

Yleisö oli mukavasti mukana ja tunnelma oli ihan hyvä! Tosin musta yleisöä oli enemmän mitä oli ilmoitettu…

Vaikka Tappara tänään hävisi, niin sarja ei ole todellakaan ohi. Jotenkin on sellainen kutina että lauantaina pelataan Espoossa.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Ei tätä vielä uskalla juhlia.
Hienoja otteluita nyt kolme putkeen. Mutta silti. Yksi voitto vielä puristettava.

Kolme mahdollisuutta ottaa se voitto. Vittu, sen on pakko tulla.
Onhan? Eihän Blues petä? Eihän?

Kake, Kake näytä hauis.
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Olipas hieno voitto. Enempää ei kuitenkaan uskalla juhlia, sillä torstaina on edessä vaikea peli. Paineet on nyt kuitenkin lopullisesti Tapparalla.

Rönn oli yllättävän paska, mitä ihmeellisimpiä jäähyjä tuli molemmille.

Blues oli vaan yksinkertaisesti parempi, piste.

Torstaina on kova paikka, mutta pakko vaan painaa ja uskoa edelleen siihen omaan duuniinsa ja unelmaan.
 

Salama44

Jäsen
Tommy kirjoitti:
Kolme mahdollisuutta ottaa se voitto. Vittu, sen on pakko tulla. Onhan? Eihän Blues petä? Eihän?
Ei Blues petä, koska itseluottamus on nyt korkealla. Kahdessa viimeisessä pelissä vastustaja on tehnyt vain yhden maalin. Se on oikeaa playoff kiekkoa. Bluesin maalivahtipeli on kunnossa, ei tarvitse miettiä kenet sinne laittaa.

Kolme mahdollisuutta on ottaa se paikka mitalipeleihin ja heti ensimmäisessä pitää iskeä. Blues on ollut erittäin hyvä vierasjoukkue mm. Kärppiä vastaan viimekauden pudotuspeleissä, joten en usko sillä olevan mitään asennoitumisvaikeuksia torstaina Tampereella. Kari Heikkilä on valmentanut Kärpät mestariksi ja toinen vuosi Bluesissa tuo toivottavasti mitalin myös Espooseen.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Barcelona kirjoitti:
Bongasin Steve Kariyan hallin käytävillä, kadehdittavan hyvän näköisen naikkosen seurassa.

Joo, Steve tuli muijineen samalla dösällä stadiin. Ei mikään hassumman näköinen mimmi, suomalainen muuten.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tiistain ottelu näytti tähän astisen sarjan eniten pudotuspelikiekolta! Blues puolusti lähes virheettömästi - mitä nyt jäähyjä tuli liikaa. Tappara painoi päälle suurissa paineissa, mutta kovasti yrittäen.

Vaikka Tapparan pelaajilla maila selvästi tutisi kädessä ensimmäisessä erässä, hallitsi se silti peliä ja - päinvastaisista väitteistä huolimatta - loi myös kelvollisen määrän realistisia maalipaikkoja: irtokiekkoja joihin pääsi oma mies ensimmäisenä, laukauksia sektorista sekä siniviivalta maskin takaa. Varsinkin laukauksia poikittaissyötöistä haettiin selvästi.

Brückler oli kuitenkin kentän ylivoimainen hahmo! Myös ykkösketju hoiti hommansa käyttämällä hyväkseen Tapparan ykkösen merkkausvirheen (joka ei valitettavasti ollut Tapparan ainoa.) Lehto pomputteli kiekkoja, mutta kokosi itsensä loppua kohti, eikä ollut mielestäni syyllinen kumpaankaan maaliin - joskaa ei tehnyt kaivattuja "game savereita". Öhman oli saamaton, Konna näyttävistä kiemuroistaan huolimatta tehoton, mutta Janne sentään näytti esimerkkiä laittamalla kroppaakin likoon pelinrakentelun ohessa. Nurmi viihtyi tunnollisesti omalla tontillaan, vaikkei se tällä kertaa auttanutkaan.
 

axe

Jäsen
Toiseen ketjuun ennen eilistä peliä kirjoitin, ettei sarjan kääntämiseen riitä välttämättä edes Tapparan pelin parannus vaan Bluesinkin pitäisi heikentää. Tappara paransi, pelasi sarjan parhaan pelinsä, mutta ei ollut silti oikeastaan edes lähellä voittoa (kiitos taas sen avausvaihdon), kun Blues pääsi pelaamaan johtoasemakiekkoa ja pelasi sitä edelleen erinomaisesti.

Jokaisessa pelissä Tapparalle on tarjottu mahdollisuutensa voittaa tai ainakin tulla numerollisesti mukaan peliin ylivoimalla eikä avausmatsia lukuun ottamatta sitä olla kertaakaan pystytty käyttämään. Tottakai mää yksinkertaistan TODELLA paljon, kun sanon että tuo lähes koko tän vuoden puolen ajan jatkunut paska yv on iso tekijä menestymättömyyteen. Ja tottakai siinä on peilinä Bluesin alivoimakin, mutta mää tykkään haukkua sitä ylivoimaa jo senkin takia, ettei se ole toiminut ketään muutakaan vastaan viime kuukausina. Lähes kokonainen erä kahden miehen ylivoimaa putkeen tekemättä maaliakaan? Miten se voi olla edes mahdollista?

Yhtä lailla yksinkertaistettua sarjan suhteen on sanoa, että kokenut valmentaja vie kokematonta, tai että pelkkä maalivahtipeli olisi ratkaissut sarjassa yhtään peliä. Blues vaan pelaa ihan helvetin hyvin ja kurittaa Tapparaa oikealla tavalla fyysisesti koko ajan. Ei siis missään tyhmissä nujakoissa tai naurettavissa taklaustilastoissa, vaan yksinkertaisesti kaksinkamppailuissa. Blues on jatkuvasti terävämpi, vahvempi, nopeampi tai ovelampi ja voittaa ne kiekot. Se on sitä ainoaa fyysistä pelaamista, millä pelejä voidaan pitkässä juoksussa voittaa.

Huomenna on sitten se sarjan tärkein eli viides peli. Lainaiskohan Blues-fanit sitä Ahdistuksesta voimaa -lakanaa?
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Vaughan kirjoitti:
TLehto pomputteli kiekkoja, mutta kokosi itsensä loppua kohti, eikä ollut mielestäni syyllinen kumpaankaan maaliin - joskaa ei tehnyt kaivattuja "game savereita".

Tollaiset Viitaluoman heittämät siniviivakiekot eivät vaan saa mennä maaliin tässä vaiheessa, täysin Lehdon piikkiin meni tuo 2-0 maali. Muutenhan ottelu oli Lehdolle todella vaikea, ensin 29 sekunnin jälkeen omissa kolisee ja seuraava torjunta heti perään ajassa 13.50.

Blues oli sen verran paska eilen (puolusti toki kohtuu hyvin), että ottelu pitänyt hoitaa kotiin, perkele jopa Rönn yritti antaa sen meille, mutta kun ei saada maalia niin ei saada. Tappamisen meininki puuttuu täysin. Kontiolasta alkaa olemaan enemmän haittaa kuin hyötyä, nöyryyttä siihen peliin, nykyisellään kiekko viihtyy Konnan lavassa kunnes joku vastustaja sen hakee pois. Helpon syötön antaminen on sula mahdottomuus, aina pitää hakea näyttävää ja vaikeaa syöttöä. Toisaalta sama koskee kyllä montaa muutakin, pakkien esimerkiksi ei mielestäni ole ihan pakko kuljettaa kiekkoa punaviivan yli, sen kuulemma saa syöttääkin. Hyökkäyksiin lähtö oli todella hidasta ja sen kerran kun olisi ollut mahdollisuus lähteä nopeasti, ei syöttöä varmasti lähtenyt.

Tappara on kehittänyt myös "pitkä päätyyn ja perään " kiekosta uuden version "pitkä päätyyn, ei perään". Todella usein roiskaistiin kiekko punaviivan jälkeen päätyyn, vaikkei sinne omia ollut menossa, hyökkääjät seisoivat siniviivalla, ajoitukset siis ihan perseellään. Tästä huolimatta maalipaikkoja luotiin ihan riittävästi ottelun voittamiseksi, mutta ei niin ei. Laukaukset olivat pääosin heikkoja ja Brückler sijoittui hyvin.

Espoolaisita jäi mieleen Mandervillen ketju, joka oli ainoa joka sai hyökkäyspäässä jotain aikaiseksi, sekä Raju-Eki joka jäi Konnan jyräämäksi keskialueella. Pelasiko esim. Markku Hurme ollenkaan?
 

ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues / Toronto
Marwin pelasi n.17 min. Pelaa paljon alivoimaa. tasakentällisissä kävi Lostedt paikkaamassa kolmos ketjussa että pääsi palautumaan.
 

Jec

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hieno peli, perus pudotuspelikiekkoa. Paikat melko vähissä ja kaikkea ylimääräistä rähinää.

Bluesilta mallikas esitys. Kahden maalin jälkeen alettiin pelaamaan selvästi puolustusvoittoisemmin. Bruckler oli hyvä ja varma, vaikka ei nyt mitään TV-koppeja nähtykään mutta nolla on aina kova juttu. Alivoima oli hyvää ja mielestäni YV oli myös ihan hyvää, vaikka sitä vaikeutti Tapparan aktiivinen pelaaminen. Muita onnistuneita olivat ykkönen kokonaisuudessaan, Uhlbäck, Tolsa ja Kalto pelasi myös ihan ok matsin.

Tappara oli yhdellä sanalla tehoton. Paikkoja oli kyllä, erityisesti toisessä erässä Blues oli jyrän alla. Kiekko ei liikkunut YV:llä tarpeeksi nopeasti ja vastuuta toisinaan siirrettiin liikaa toiselle. Mieleen jäi Mäntylän hieno ja puhdas taklaus 1. erässä, Tolsa lensi jäähän kuin märkä rätti.

Rönn, melko paska. Pelissä nimeltä jääkiekko saa muuten taklata.

Hieno tunnelma oli pelissä lähes koko 60 minuuttia. Itse en lauantaina päässyt mutta tänään oli hienoa kun koko halli lähti välillä mukaan, kiitos kaikille. Erityisesti 402 oli liekeissä. Tapparan fanit pitivät kaksi erää ihan hyvää meteliä myös.
 
Viimeksi muokattu:

Bob Halkidis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Dallas Stars, Tottenham, Barcelona
Taze kirjoitti:
Pelasiko esim. Markku Hurme ollenkaan?

Näin punaistenlasien läpi katsottuna Hurme pelasi aivan loistavaa alivoimapeliä. Sai matsin aikana n 10 kertaa kiekon purettua yli sinisen ja niistä vielä pari kertaa 3vs5 tilanteessa. Yhden kerran loista hyppy kiekkoon ja yli viivan. Joku muukin Bluesin pelaaja teki saman, kun taas Tapparalta ei kukaan taistellut samalla tavalla.

Omasta mielestä pelin taso oli aika surkea, mutta harvoin pleijareissa hienouksia nähdään. Blues oli todella taisteleva joukkue ja ansaitsi voiton. Ainoa mikä todella ihmetyttää: missä on yleisö? Espoossa on ensimmäistä kertaa sitten liiganousun kunnon jääkiekkojoukkue ja halli puolityhjä, ei hyvä. Fiilis oli jo välillä hyvä ja kun saatais tupa täyteen niin olisi jo tosissaan tunnelmaa.

Vielä lopuksi Rönnin haukut. Välillä lähti hipaisusta ja välillä ei sitten millään. Pitäisköhän jonkun kertoa myös Rönnille et nyt pelataan pleijareita, jossa vihelletään vaan selvät jäähyt eikä mitään hipaisuja.

Kiitos Kulta-Katriinalle ilmaisista kahvipusseista :)
 
Viimeksi muokattu:

TheTuoppi

Jäsen
Bob Halkidis kirjoitti:
Ainoa mikä todella ihmetyttää: missä on yleisö?

Mielestäni halli oli lähes täynnä lukuunottamatta kalleimpia alakatsomo-paikkoja. Yleisömäärä oli taas ilmoitettu päin vittua. Jotain vissiin kusetetaan?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Bob Halkidis kirjoitti:
- - - Yhden kerran loista hyppy kiekkoon ja yli viivan. Joku muukin Bluesin pelaaja teki saman, kun taas Tapparalta ei kukaan taistellut samalla tavalla. - - -

Toisaalta tuollainen hyppy osumatta kiekkoon on melko riskialtis. Se on suoritettava silloin, kun muuten ei kiekkoon osu ja osumisvarmuus on lähes 100 %. Muuten yksi mies alivoimanelikosta/-kolmiosta pelaa itsensä totaalisen pihalle.

Mitenkäs Bluesin maalipaikat? Täällä on keskusteltu, että Tapparalla ei ollut yhtään maalipaikkaa ja kas, seuraava kirjoittaja löysikin niitä jo sen verran, että peli oli realistista voittaakin. Mutta kukaan ei ole puhunut oliko Bluesilla maalipaikkoja sen 29 sekunnin jälkeen?

EDIT:typo
 

Bob Halkidis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Dallas Stars, Tottenham, Barcelona
TheTuoppi kirjoitti:
Mielestäni halli oli lähes täynnä lukuunottamatta kalleimpia alakatsomo-paikkoja. Yleisömäärä oli taas ilmoitettu päin vittua. Jotain vissiin kusetetaan?

Itse istuin yläkatsomossa rivillä 14(406) eikä meidän yläpuolella ollut enään ketään, paitsi muutama paikkaa vaihtanut katsoja. Yläkatso oli myös toisella puolella huolestuttavan tyhjä, joten kyllä ilmoitettu yleisömäärä oli oikea. Lisäksi seisomakatsomossa ei ollut pelin alussa kuin Jäähongan ja EJK:n junnuja, joten sinne olisi mahtunut paljon lisää.

Ehkä yleisö sitten välierissä herää? Ainakin etäkärppiä on tulossa paljon, jos (toivottavasti) nyt sinne asti selviätte.

Yksi asia mikä ihmetytti oli myös Tapparafanien uskon lopahtaminen. N kolmasosa Tapparafaneista lähti pois katsomosta kun kolmatta erää oli pelattu tasan 16min ja lisää kun oli pelattu 18min. Yks tuuri maali siihen ja Espoolla olisi ollut paniikki valmis?
 
Viimeksi muokattu:

Bob Halkidis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Dallas Stars, Tottenham, Barcelona
Torsti kirjoitti:
Toisaalta tuollainen hyppy osumatta kiekkoon on melko riskialtis. Se on suoritettava silloin, kun muuten ei kiekkoon osu ja osumisvarmuus on lähes 100 %. Muuten yksi mies alivoimanelikosta/-kolmiosta pelaa itsensä totaalisen pihalle.

Mitenkäs Bluesin maalipaikat? Täällä on keskusteltu, että Tapparalla ei ollut yhtään maalipaikkaa ja kas, seuraava kirjoittaja löysikin niitä jo sen verran, että peli oli realistista voittaakin. Mutta kukaan ei ole puhunut oliko Bluesilla maalipaikkoja sen 29 sekunnin jälkeen?

EDIT:typo

Näissä hypyissä oli lähes 100% varmuus saada kiekko ulos alueelta, koska kiekko oli vapaana. Ilman hyppyä kuitenkaan ei olisi ehtinyt.

Tapparalla oli paremmat paikat kuin Bluesilla, mutta Tapparan vedot oli suunnattu plekseihin tai päin Bluesin uhrautuvaa puolustusta. Lisäksi Itävallanpoika pelasi loistavasti.
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Axelta hyvä analyysi

Olen samaa mieltä monien Tappara-fanien kanssa. Joukkue pelasi nyt selkeästi parhaan pelinsä. Yritystä oli todella paljon. Hyviä maalipaikkoja oli kohtuullisesti. Pelin hallintaan nähden oikeasti vaarallisten tilanteiden määrä oli kuitenkin varsin pieni. Liian usein jäi Tapparan hyökkäys kulmapainiksi. Tuli aivan perinteinen Bluesin peli mieleen, jossa pusketaan päättömästi kohti vastustajan puolustusumppua.


Tilanteita kuitenkin Tapparalla oli ja Bruckler oli erittäin hyvä. Bluesilta ei tosiaan kiekollisessa pelissä onnistunut parhaalla tavalla, mutta tässä oli mielestäni paljon Tapparan hyvyyttä. Joukkue taisteli tosissaan, eikä luovuttanut missään vaiheessa. Ainoastaan Kariyan kentällinen sain jäällä painetta aikaa. Toisaalta sitä voidaan kutsua myös johtoasemassapelaamiseksi, mutta välillä kyllä hirvitti katsomossa.

Monet ovat arvostelleet Lehtoa, miksi? Ensimmäinen maali syntyi, kun Tapparan viisikko nukkui avausvaihdon aivan totaalisesti. Bluesilla oli hirveä myräkkä päällä ja Manderville pelataan taitavasti maalin eteen vapaa vetopaikka. Kent ampuu kovan rannelaukkaukauksen maalin ylänurkkaan ja maalilla vielä maskia. Ei olisi torjunut kukaan.

Viitaluoman maali: Bluesin maskipeli toimi hyvin ja kiekko löysi tarkasti maaliin. Ehkä olisi ollut otettavissa, mutta ei missään nimessä maalivahdin maali. Muutenkin 0:lla tehdyllä maalilla on yleensä aika vaikea voittaa jääkiekko-ottelua .

Yleensä en tuomareita hauku, mutta ihan Tappara faneilta kysyn? Katselinko ihan sinisten lasien läpi vai saiko Blues tänään selkeästi helpommin jäähyjä? Ainakin Viitaluoman taklausjäähy oli naurettava.

Axelle terveisiä: Kyllä sitä lakanaa voidaan aina yhden pelin ajaksi lainata.

Ahdistuksesta voimaa!
 

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kiekko-Antti kirjoitti:
Axelta hyvä analyysi
Yleensä en tuomareita hauku, mutta ihan Tappara faneilta kysyn? Katselinko ihan sinisten lasien läpi vai saiko Blues tänään selkeästi helpommin jäähyjä? Ainakin Viitaluoman taklausjäähy oli naurettava.
Ahdistuksesta voimaa!

402:sta nähtynä Viitaluoman taklausjäähy tuli liian herkästi. Kiviä taskuun vaan. Vertaisin tilannetta ensimmäisessä matsissa tapahtuneeseen Mäntylän taklaukseen, jossa kohteena oli Mikko Lehtonen.

Eniten ihmetystä herätti Peltosen kyynärpäätaklauksesta saama jäähy. Kyynärpää kyllä nousi ja saattoi hipaista päätä, mutta vasta varsinaisen taklauksen jälkeen. Jokatapauksessa helpohko jäähy. Pidätän itselleni oikeuden muuttaa mielipidettä, jos joku on nähnyt tilanteen paremmin tai tarjolla on videomatskua.

Tosin noiden jäähyjen vastapainoksi myös muutama estämis- ja kiinnipitämisjäähy jäi viheltämättä. Eli saldona plus/miinus nolla. Ja noinhan se aina menee, ei tuomari kaikkea voi oikein nähdä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös