Ti 2.10.2012 Kärpät - Jokerit

  • 21 677
  • 66

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikäs Salomäelle tuli, kun en ollut huomaavinani miestä enää kolmannessa erässä? Peliaikakin jäi noin kymmeneen minuuttiin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Nonnih!

Kohtuullisen mukavaa katsottavaa, taitavia jätkiä ja maalintekoon tähtäävää peliä eli ei mitään esto-peliä, mitä muutamat joukkueet liigassa harrastavat - hyvällä menestyksellä kylläkin.
Kärppien voitto hyvällä pelillä lämmittää aina.

Kärpistä Julle ja Jone olivat näkyvimmät yksittäiset pelaajat, Demers kuitenkin kentän paras. Backlund paransi loppua kohden ja oli jopa varma, mutta ihan eka erän alussa ei tiennyt oikein, missä ja mitenpäin olisi ollut torjunnoissa.

Narreista Ilari F. ja Lambergin Matti (aijajiai) olivat varsinkin alussa hyvin esillä kuten myös tämä norrispystihurri, mutta jäivät sittemmin parempien jalkoihin.

Joukkueelle ja etenkin Aralle tämä oli tärkeä voitto juuri tähän saumaan, sillä Espoon peli oli tuloksellisesti huono, mutta pelillisesti kuitenkin jo ihan kohtuullinen. Tästä toivottavasti jatketaan tasaisesti kipuamista ylöspäin taulukoissa.

Kai se pitää vielä mainita, että otteluseurantaketjussa näillä muutamilla hepuilla liian vahvat värilasit sumentavat koko käsityksen jääkiekosta - eivät käsittääkseni kuitenkaan kannata Kärppiä.

PS. Rudista täytyy vielä erikseen mainita, että opettelisi iso mies pysymään tolpillaan - hävettää ihan...
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kyllähän se ensimmäinen erä oli Jokereiden, ei siitä mihinkään pääse, mutta en minä ymmärrä tätä dissaamista. Kärpät selvisi kuitenkin varsin hyvin omassa päässä ja taisteli kyllä ihan hyvin tämän vaikeahkon hetken yli.

No, jokainen näkee pelin tavallaan. Omaan silmään tuo pelaaminen vaan oli hengetöntä siinä alussa. Päästettiin vastustaja niskan päälle liian helposti ja pelistä tuli selviytymistaistelua. Näihin ei olisi vaan pitkässä juoksussa varaa. Toki Jokerit oli hyvä, mutta ei kai sentään niin hyvä että täytyy täysin alistua puollustuskantaan.

Vasta tuon tasoitusmaalin jälkeen tuli pelaajiin virtaa. Jotenkin tuntuu että tuota Aran laivaa ei ohjaa kukaan. Se vaan menee jonnekkin.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Vasta tuon tasoitusmaalin jälkeen tuli pelaajiin virtaa. Jotenkin tuntuu että tuota Aran laivaa ei ohjaa kukaan. Se vaan menee jonnekkin.

Tästä osin samaa mieltä alkukauden perusteella. Seuraava peli Ilvestä vastaan on taas Aran "tulikoe", koska vastus ei joukkuetta itsessään sytytä ja tuskinpa hiljainen hakametsäkään. Se peli Kärppien pitäisi voittaa, jotta kausi saadaan hyvissä ajoin raiteilleen, eikä ala tämä touhu menemään tähän voittotappiovoittotappio akselille, jossa tappiot ovat vieläpä hallitsevia.
 
Voitto ja kolme pojoa lämmittää mieltä ja on tärkeintä tässä vaiheessa! Peliin lähtö oli kuitenkin Kärpiltä melko heikko ja ensimmäinen erä oli lähinnä paniikkista neppailua. En tiedä oliko ilmassa liikaa jännitystä, vai mikä siinä oli että syötöt varsinkin omassa päässä nakeltiin jatkuvasti paniikissa vastustajan lapaan. Osin tästä johtuen ei päästy kunnolla hyökkäyksiin ja nuo hyökkäyksiin lähdöt ovat muutenkin melkein koko ajan liian hitaita. Osa tästä tietysti johtui myös Jokereiden hyvyydestä, mutta ei se kaikkea selitä. Noin hitailla lähdöillä vastustaja kerkeää aina ryhmittyä puolustamaan.

Toinen erä olikin sitten jo tasaisempi ja Kärpät alkoi saada juonenpäästä kiinni. Pakko kyllä kehua Demersiä, aivan huikea äijä. Jatkuvasti varmaa pelaamista ja osaa kyllä rauhoittaa peliä. Ei turhia kikkaile (kuten Karlsson) ja laukaus on jäätävä. Pelaa myös juuri niin kovaa kuin pitääkin ja taklaa kun paikka on. Tämän tyypin pelaajia haluaisin Kärpissä myös jatkossa nähdä, eikä aina pelkästään taitavia mikkihiiriä. Tosin tämän kauden Kärpät on jonkin verran viime vuosia fyysisempi ryhmä noin yleensäkkin.

Kolmas erä olikin sitten Kärppien erä ja Jokerit alkoivat selkeästi turhautumaan. Lopussa perinteisen aramaisesti varmisteltiin ja oltiin jo kusta koko homma. Suurin syy oli tietysti Lehtosen typerä ratkaisu ja itsensä ulos pelaaminen tilanteessa, jossa olisi pitänyt rauhoittaa peli ja pistää YV-mylly pyörimään. Ihan positiivinen kuva tästä illasta kuitenkin jäi, mutta Kärpät ei vieläkään pelaa tasaisesti koko ottelua, enkä usko että tulee Aran aikana pelaamaankaan (valitettavasti). Jokereilta omaan silmään pisti positiivisena yllätyksenä Lambergin Masa, jolla oli selvästi näyttöhaluja kotikonnuilla pelatessaan. Peliaika jäi pieneksi, mutta joka kerta kun oli kentällä, nähtiin taklauksia ja pirteää pelaamista. Oli siinä pari kertaa maalikin lähellä.

Toivottavasti tämä peli nyt antoi joukkueelle jonkinlaista buustia, eikä jatketa rämpimistä loppuviikolla näitä ennakkoon selvästi heikompia Ilvestä ja HPK:ta vastaan, kuten yleensä aina näiden voittojen jälkeen. Noh, toivossa on hyvä elää...
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Hyvä tunnelma hallissa, se täytyy ihan ensiksi sanoa. Porukkaa riitti joka neliölle ja välillä innostuttiin jopa kannustamaan.

Erittäin kovatasoinen peli. Jokerit pelasi hyvin, mutta Kärpät tuli lopulta takaa rinnalle ja ohikin. En allekirjoita lainkaan "huolestuneita" kommentteja kärppäesityksestä, hyvä vastustaja voitettiin hyvällä pelillä, molemmilla oli hetkensä. Ara-Kärpistä arveluttaa lähinnä se, kuinka pitkälle tällainen vire kantaa.

Hajahuomioita:
- Demers oli kentän paras puolustaja. On helppo nähdä, miksi Karlsson takoo kovia numeroita, mutta puolustuspään peli näytti ottaneen pari vuotta takaharppausta, tuli aivan mieleen eräät MM-pelit silloin aikoinaan...
- Jussi Jokinen jakeli tänään aivan todella hyviä syöttöjä, ei pelkästään niitä vaikeita (Haatajan maali), mutta sellaisia pieniä ja älykkäitä siirtoja, jotka veivät peliä eteenpäin. Miehen pelityyli ei ole perinteisen näyttävä, mutta itse en voi kun ihailla Jokisen työskentelyä.
- Donskoi pelasi jälleen hyvin, samoin Julle. Toivottavasti Salomäelle ei käynyt siinä toisen erän törmäyksessä pahasti.

- V.Filppula jäi isoveljensä varjoon. Ilmeisesti ei vielä ole ihan täydellä pelituntumalla liikkeellä, enemmän kyllä odotin näkeväni.
- Teräväinen teki paljon huonoja ratkaisuja ja otti turhautumisjäähynkin. Myös Pulu oli maalistaan huolimatta aika statisti. Mikäs näiden junnujen kehityskaarta painaa?

Tästä on (kai) hyvä jatkaa.

Edit. Ai niin joo, erityismaininta Lambergille. Hyviä taklauksia ja muutenkin pirteää peliä!
 

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Ykkönen on ykkönen!

Todella arvokas voitto huippujoukkueesta ja ykköskentälle mahtavia maaleja. Pelin ensimmäiset 40 min oli enemmän tai vähemmän Jokereiden, tämän jälkeen tapahtui ihmeherätys. Jokinen varmaan otti koutsin takin ja näytti laivalle suunnan. Sunnta oli loistava, kolmas eri dominointia eikä edes kunnon saumaa Jokereille voittoon. Junttilan vippikassi ja Humlin 3-1 erittäin hienoja maaleja.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olisin silti voinut puhtaasta myötätunnosta tarjota Jokereille edes sen yhden pisteen, sillä tiedän mitä se on kun peli on tasaista ja välillä jopa täysin hallinnassa, mutta pisteitä ei tipu.

Hyvä peli joka tapauksessa!

Minuakin vain harvat asiat harmittavat yhtä paljon kuin se, että Jokerit ei kerää pisteitä. Voi harmien harmi.

Tämä oli kyllä hyvätasoisen tuntuinen peli näin lokakuun alkuun ja muutenkin oli sellainen fiilis että nyt on viimeinkin alkuläpsyttelyjen jälkeen kyseessä kunnon peli, kun Jokerit on vastassa.

Tätä tunnelmaa ja huippufiilistä jossain määrin turmelee tämä eräs iljettävä kammotus eli ns. "sarjataulukko" (jota "liiga" julkaisee kotisivuillaan), jonka mukaan "liigan" kärki (= ei yhtään kiinnostavat tavis-joukkueet) painaa jo yli 20 pisteessä, kun taas tämän illan molemmat tiimit (= mielenkiintoiset huippujoukkueet huipputähtien kera) ovat vielä niukasti alle kymmenessä pisteessä ja alemman sääliviivan väännöissä. Toivokaamme siis että Kärpät ja Jokerit edes yhdessä saisivat pisteitä enemmän kuin runkkiksen kärki. Noin nimekkäillä nipuilla luulisi kyseessä olevan helppo nakki (varsinkin sitten kun rästipelit on saatu pelattua).

Wanha liiga takaisin! Sarjataulukko ojennukseen!
 

Viuhula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei saanut Jokerit nytkään nauttia voittavasta maalivahtipelaamisesta. Se osasto tuntuisi olevan joukkueen heikoin lenkki. Toinen ja mielestäni myös ensimmäinenkin maali olivat otettavissa ja menevät isoilta osin Kilpeläisen piikkiin, sillä varauksella, että Demersin kudissa oma mies ei ollut maskissa (vaikea nähdä tarkkaan tv-kuvista). Nyt tarvittaisiin maalivahti, joka huokuisi itsevarmuutta ja pitäisi jengiä pystyssä ottelun vaikeina hetkinä.

Parhaillekin ja etenkin tekevälle sattuu, Karlsson oli hyvä, mutta virheitäkin tuli. Mutta pitkään on omaan silmään paistanut etenkin I. Filppulan pehmeys kaksinkamppailutilanteissa. Taitoa on vaikka muille jakaa, mutta kulmissa mies on todella pehmeä. Tänäänkin mies meni sukkasillaan kulmiin kontakteja vältellen.

Monena kautena olen harmitellut sitä, että Jokerit on kuin auto, jolla pääsisi kahtasataa, mutta kukaan kuski ei ole päässyt edes alamäessä sataaviittäkymppiä kovempaa. Joukkueessa on nytkin tuhottomasti potentiaalia, mutta sitä ei saada kaivettua esiin. Onneksi Pulkkinen sai onnistumisen, Teräväiseltä voisi alkaa pikkuhiljaa tehoja kanssa löytymään maalien muodossa.
 
Kentällä oli kaksi hyvää joukkuetta, joista Jokerit oli ensimmäisen kaksi erää mielestäni parempi. Kärpät puolestaan otti toisessa erässä jo otetta, joka kantoi kolmanteen, ja sai välillä Jokerit näyttämään jopa aseettomalta. Hyvä peli oli ja olisi voinut päättyä hyvinkin toisiin lukemiin. Jännää siis.

Tänään Backlund teki sen mitä maalivahdin pitäisi tehdä joka ilta. Auttoi joukkuetta voittamaan. Toinen kerta jo tällä kaudella. Täytyypä nauraa miehelle etukäteen muissakin peleissä. Nollapeliä ei ole näkyvissä eikä tulossa.

Tänään Jokereiden suurin kompastuskivi oli se, mikä Kärpilläkin on monesti. Ei mennä suoraviivaisesti maalille, vaikka sieltä ne maalit tehdään. Paljon hienoja kikkoja ja varsin yleisöön menevää pelaamista, mutta tehottomaksi se sitten taipui, kun viimeinen syöttö tai maalilaukaus ei lähtenytkään mallikelpoisesti. Kärpät puolestaan pisti välillä jopa "SaiPa"maisesti kiekkoa vain maalille, ellei mitään ollut tehtävissä.

Viihdyttävää kiekkoa kaikin puolin. Yksittäisistä mieleenjäänneistä vastasi Moses. Aivan huikean nopea kaveri luistimilla. Toinen oli Demersin lämäri, kun ei ole viime aikoina tuollaisia nähnyt. Jos ei Teemu Aaltoa lasketa.

EDIT: Unohtui negatiivinenkin asia mainita. Pokan Villeltä taklattiin tänään luonto pois. Kolme kovaa taklausta melkein samassa vaihdossa ja tuntui ettei kaveri uskalla enää pelata vahvuuksillaan. Onneksi sai taas loppua kohden pelistä kiinni, ettei aivan jäänyt nuorukaiselle pelkkä paskan maku suuhun pelistä.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Olikos se muuten juuri Demers, joka kolasi Mosesin nätisti laitaan. Huikea niitti, jäi kaveri pitkäksi aikaa keräilemään romujaan.
 

KallesS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid
Taisi olla Lehtonen.

Hieno peli ja kolme pistettä plakkariin. Tästä on hyvä lähteä pelaamaan Ilvestä vastaan.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Olikos se muuten juuri Demers, joka kolasi Mosesin nätisti laitaan. Huikea niitti, jäi kaveri pitkäksi aikaa keräilemään romujaan.

Lehtonen taisi olla. Oli kyllä tosi hieno taklaus ei siitä mihinkään pääse. Kuten jo otteluseurantaketjussa sanoin, että olisi tullut ruumiita, jos olisi Lehtonen olisi taklannut sääntöjen vastaisesti. Sääli vain, että Jokereiden antaessa vastaavan kovan puhtaan taklauksen niin boxin ovi avaantui.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Heti alkuun on todettava, että oli aivan saatanan viihdyttävä matsi. Fyysisyyttä oli mielestäni enemmän kuin mielestäni enemmän kuin aiemmissa matseissa, tilanteita molemmissa päissä, taitoa, tunnetta, jne. Kolmannessa sitten Kärpät pääsi hieman tuurilla johtoon ja matsi enemmän tai vähemmän kuoli siihen hetkeksi. Kolmannen kärppämaalin ja Teräväisen jäähyn jälkeen olin jo lähtemässä tuulettumaan, mutta hyvä että tuli vielä hetki istuttua. Loppujen lopuksi ei hirveän kaukana ollut jatkoille menokaan.

Ja jumalauta että vituttaa tuollainen pelleily mitä Teräväinen esitti viimeisessä erässä. Ensin aivan päätöntä riplailua, kiekonmenetys ja poikkari kaverin selkään metri irti laidasta. Varsinkin, kun aikaa kellossa on alle 5 minuuttia ja kaksi pitäisi tehdä tasoitusta ajatellen. Vaikka kuinka kaveri olisi helposti horjahtanut, niin noita ei vain saa tehdä, ei varsinkaan näissä olosuhteissa. OK, AV:lla iskettiin, mutta turhia jäähyjä otetaan jo muutenkin liikaa, virhe korjattiin vielä suuremmalla virheellä ja homma ei ainakaan helpotu alivoimalla. Jos ei kiinnosta, niin saatana sano se ja istu hetki katsomossa.

Hieman jäi kirvelemään tuo Kärppien tasoitusmaali. Toki Salmisen jäähy meni kirjan mukaan ja laukaus oli upea, mutta silti. Ensimmäisessä erässä jäi Lehtosen niitti Moseksen päähän viheltämättä ja siinä tilannekin valui kasaan Moksensen jäätyä keräilemään itseään. Toki, myönnän Lehtosen osuneen Mosesta päähän pituuseron takia ja en pidä tekoa yhtään törkeänä. Parempana linjana pitäisin vaikka sellaista, että päähän kohdistuneista taklauksista ei annettaisi mitään ja päähän kohdistetuista aina pidempi kakku. Jotenkin en pidä siitä, että Lehtosta olisi pitänyt rangaista pituuseron takia enkä Sitä, että Salmista rangaistiin Donskoin itsemurhaleikkauksen jälkeen.

Hieno homma, että Eronen sai vihdoinkin hanat auki. Kovasti tuosta oli jo viitteitä ilmassa edellisissä matseissa ja tänään sitten aukesi. Varmasti itseluottamuksen kannalta oli nastaa pohjustaa Pulun tuurimaali ja lopulta kaventaa peli alivoimalla.

Kokonaisuutena on todettava, että vähiten vituttaa tämän kauden tappioista so far. Pienet asiat ratkaisivat tänään, pelissä oli paljon hyvää ja vastustaja oli myöskin hyvä. Enemmän vituttaisi tappio huippupelin jälkeen täysin ala-arvoiselle porukalle tai tappion huikean perseilyn jälkeen.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Junttilan vippikassi ja Humlin 3-1 erittäin hienoja maaleja.
Huml ei tehnyt ottelussa yhtään maalia.

Kaikki olennainen on kai jo kerrottu, joten kerron yhden epäolennaisen asian.

Kärppien 3:s maali, jonka siis teki Haataja, oli aika tavalla samanlaisen kuvion päätös kuin Ville Peltosen 3:s maali maali Globenissa 7.5.1995, tuolloin pelikellon näyttäessä aikaa 39.56. Arahan oli 1995 Suomen kakkosvalmentaja, joten samoilla kuvioilla mennään, eihän tuo sattumaa voi olla!

Nevö foget!
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei saanut Jokerit nytkään nauttia voittavasta maalivahtipelaamisesta. Se osasto tuntuisi olevan joukkueen heikoin lenkki. Toinen ja mielestäni myös ensimmäinenkin maali olivat otettavissa ja menevät isoilta osin Kilpeläisen piikkiin, sillä varauksella, että Demersin kudissa oma mies ei ollut maskissa (vaikea nähdä tarkkaan tv-kuvista). Nyt tarvittaisiin maalivahti, joka huokuisi itsevarmuutta ja pitäisi jengiä pystyssä ottelun vaikeina hetkinä.

Parhaillekin ja etenkin tekevälle sattuu, Karlsson oli hyvä, mutta virheitäkin tuli. Mutta pitkään on omaan silmään paistanut etenkin I. Filppulan pehmeys kaksinkamppailutilanteissa. Taitoa on vaikka muille jakaa, mutta kulmissa mies on todella pehmeä. Tänäänkin mies meni sukkasillaan kulmiin kontakteja vältellen.

Monena kautena olen harmitellut sitä, että Jokerit on kuin auto, jolla pääsisi kahtasataa, mutta kukaan kuski ei ole päässyt edes alamäessä sataaviittäkymppiä kovempaa. Joukkueessa on nytkin tuhottomasti potentiaalia, mutta sitä ei saada kaivettua esiin. Onneksi Pulkkinen sai onnistumisen, Teräväiseltä voisi alkaa pikkuhiljaa tehoja kanssa löytymään maalien muodossa.

Ei noi Kilpeläisen maaleja olleet. Ekassa oli hyvä maski ja Demerssiltä tuli loistava taklaus. Laukaus meni niin totaalisesti ylänurkkaan kuin voi mennä. Toisessa kiekko muutti suuntaa Lindbohmin mailasta. Jos kiekko muuntaa suuntaa parin metrin päässä, niin ei sitä kiinni saa.

Kärppien tokassa ja kolmannessa maalissa oli viisikkopuolustus totaalisen hajallaan. Muutenkin meidän liike kolmannessa erässä oli tosi huonoa.

Ilari on pehmeä. Ei kai tule yllätyksenä kenellekään. Muutenkin tuo Illu-Vallu-Moses ketju on pehmeän puoleinen. Minä pistäisin joko Ruudun tai Ridan tuohon ketjuun tuomaan fyysisyyttä kun Hardt on poissa. Muutenkin tekisin ketjuista sellaisia, että taitoa ja fyysisyyttä löytyisi kolmesta ekasta ketjusta.

Kärpät voitti pelin kolmannen erän otteillaan. Oli meilläkin mahdollisuus ratkaista peli, mutta hukattiin se mahdollisuus kun yritettiin tehdä liian hienoja maaleja. Parempi voitti
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös