Ti 19.1.2010 Jokerit - Ilves

  • 23 349
  • 93

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves pelasi kohtuullisen alun Kerhoa vastaan lauantaina ja johti 2-0. Kuitenkin sen verran heikoilla kantimilla on itseluottamus tällä hetkellä, että heti kavennusmaalin jälkeen kuului "riks-raks-ja-poks" puolen joukkueen selkärangasta. Henkinen lama on jotakuinkin samanlainen kuin Suomella kotikisoissa Ruotsia vastaan, kun tämä alkoi nousta 1-5-asemasta.

Tuskaa ei luonnollisesti helpota se, että typeriä jäähyjä otetaan liukuhihnalta (kiekon peittäminen, kiekko katsomoon, hyökkäyspään estäminen jne.) ja etteivät maalivahdit saa juuri mitään tällä hetkellä kiinni. Korhonen on vaipunut todella heikolle tasolle ja Pitkämäen tason heittely on alkanut painottua liiaksi niihin huonoihin iltoihin.

Nyt voisikin pistää pelin ranttaliksi löysäämällä Marjamäen & co:n liekaa ja kokeilla, jos tunteiden lämmettyä löytyisi rentoutta ja draivia tekemiseen. Ainakaan heikommin ei voi mennä kuin nykyisellä läpsyttelyllä ja pienimmät pelikiellotkin ehtii lusimaan ennen karsintoja.

Laitetaan pitkävetoon kuitenkin varma ykkönen.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Täytyy kerrankin olla Ipan puolella illan ainoassa matsissa, eikä vähiten siksi, että on oma lehmä ojassa. Voitolla Jokerit nousisivat kolmen pisteen päähän Tapparasta, kun taas Ilves tuntuisi oleva jo lohduttoman kaukana meistä ja ilman rakkaan Naapurin "lahjoittamia" yhdeksää pistettä ero hännänhuippuun olisi vielä lohduttomampi.
Kävi miten kävi, niin torstaina on Hakametsässä jälleen kuuden pisteen ottelu, kun Jokerit matkustaa Tapparan vieraaksi.
Jokerit on alkanut vähitellen lunastamaan niitä mestarisuosikin elkeitä mitä "asiantuntijat" pitivät ennen kauden alkua lähes varmana, valmentajan vaihdon ja jokusen hankinnan joutui Virmanen kuitenkin tekemään. Suurin yksittäinen tekijä Jokereiden suunnan vaihtumisessa on ollut kuitenkin myös Riksmanin heräämisellä, eikä yksistään Brembergin pelinrakentelulla, niin kuin nämä samat "asiantuntijat" ovat suu vaahdossa selitelleet. Maalivahti on aina turhan aliarvostettu.

Ilves ammattiylpeyttä kehiin ja pisteet Tampereelle, tai edes pari pistettä...
 

Matlock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, MUFC
Pessimisti ei pety. Melkoinen itsesuojelumekanismi Ilvesfaneilla päällä kun jo varmasta voitosta onnitellaan Jokereita. Täysin ymmärrettävää tosin.

Mikäli Jokerit jatkaa samalla asenteella kuin perjantaina, niin hyvä tulee. Tuskin tiistai-illan Ilvespeli kuitenkaan aivan samaa fiilistä kentällä tai katsomossa aiheuttaa kuin perjantaipeli Kärppiä vastaan. Hyvää nousukiitoa ei kuitenkaan saa antaa Ilveksen katkaista. 3 pistettä on otettava, eikä vastustajan aliarviointiin ole varaa. Niin voitto- kuin tappioputkillakin on tapana katketa jossain vaiheessa, usein jopa aika yllättäen.

Tilastojen valossa Ilveksen alivoimapeli on ollut heikkoa ja tähän olisi hyvä iskeä, vaikka sillä Hauhtosen reseptillä (kiekko Linkanille jne). Jokereiden ylivoima on ainakin "mutu-fiiliksellä" mennyt parempaan suuntaan kokoajan, jahka se kiekko ensin vain saataisiin rauhassa hyökkäysalueelle.

Brooksin palaaminen on hieno juttu, kovuuden ja varman peruspelin lisäksi se tuo kilpailua pelipaikoista alakertaan. Kukaan ei ole itsestäänselvä 7. puolustaja. Mälkiällä saattaa vielä tinnittää korvissa sen verran, että istuu katsomossa. Hannuhan tämän päättää. Koivistolle penkitys tekisi omasta mielestäni hyvää.

Ottelun alku on äärimmäisen tärkeä tällaisessa ottelussa. Heti alussa luulot pois niin Ilves vaipunee apatiaan. Aggressiivista karvausta, taklauksia ja asennetta perjantain tapaan kiitos!
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nämä pelit ovat ihan perseestä: Jokereille povataan murskavoittoa eikä Ilveksellä pitäisi olla mitään mahdollisuuksia. Kuitenkin todella monta kertaa on käynyt niin, että sen heikomman joukkueen peli rullaa kuin unelma ja vastaavasti ennakkosuosikilta ei onnistu mikään.

Tästä syystä veikkaan Ilveksen vievän kolme pistettä Tampereelle. Samasta syystä voisinkin uhrata muutaman kympin Ilveksen voitolle. Sen verta herkullinen kerroin.

Jokerit-Ilves 60min 2-4 - olen tietäjä.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tosiaan ennusmerkit ovat sitä luokkaa, että tappion tuoman vitutuksen minimoimiseksi voisi tempaista Ilveksen voitolle vaikka parikymmentä euroa. Jotenkin nämä "itsestään selvät" ottelut ovat sitten päättyneet eri tavalla. Liiga on kuitenkin niin tasainen, että kaikki pelit on pelattava loppuun saakka. Ilves tosiaan aloitti Kerhoakin vastaan hyvin, joten ei se peli ihan hukassa voi olla. Housun pitää joka tapauksessa onnistua hyvin.
 

Filosofem

Jäsen
Oon samalla linjalla useampien muiden kirjottajien kanssa, että Jokereiden tulisi tämä peli klaarata ja selvällä erolla. Toki aina pitää muistaa, että perinteisesti Jokerit ei ole vahvoilla tämän kaltaisissa peleissä, mutta nyt uskon tilanteen olevan erilainen kiitos taistelevan ilmeen, arvokkaiden pisteiden ja Jortikan.

Oliko nyt juhana joka kirjoitti, että Ilves on ollut Areenalla paha vastus, mutta itse muistelisin Ilvekseltä irroneen tosi hyvin pisteitä. Eri asia oli reilu 10 vuotta sitten Areenan ensimmäisinä vuosina, silloin tupsukorvilta tuli muistaakseni useasti turpaan. Noh, saluzci ehtikin tämänsuuntaista jo todeta.

Tässä tutuksi tullut kaava: Brembergin kautta syntyy 1-3 maalia. Juuso päästää 0-3 maalia. Kysymys enää kuuluu, että kuinka monta maalia muut Jokeripelaajat saavat aikaan? Otetaan haarukaksi 0-5.

Ai saamari, näyttääpä kerrankin hyvältä Jatkoajan otteluennakon viimeisen 5 ottelun pörssikärki:

1. Fredrik Bremberg 5 + 4 = 9 2 min
2. Janne Hauhtonen 3 + 6 = 9 6 min
3. Jukka Hentunen 3 + 3 = 6 4 min
4. Jani Rita 5 + 0 = 5 12 min

Näitä seuraa kunnon tukku 3 pisteen miehiä, joita en jaksanut kopsata.
 

Filosofem

Jäsen
Jokerit tänään:

Lahti-Pirnes-Rita
Bremberg-Hauhtonen-Hentunen
Saarinen-Mäki-Lind
Vauhkonen-Juutilainen

Brooks-Koivisto
Kauppinen-Rullier
Niemi-Mälkiä
Eronen

Riksman

Eli jostain syystä Kalteva puuttuu, mutta extrana Eronen pelaa seitsemäntenä pakkina.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hei, missä vitussa Kalteva on? Jokerien yksi parhaimmista ellei peräti paras puolustaja. Varsinkin alivoimalla tekee erinomaista duunia. Ei kai vaan nivuset ole paukkuneet taas? Vai onko tässä peluutettu Kaltevaa isolla riskillä?
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Ilves tänään:

Marjamäki-Määttänen-Rask
Hulkkonen-Seikola

Soloduhin-Niinimäki-Salonen
Kuukka-Glenn

Pesonen-Kauvosaari-Anttila
Näppilä-Bruun

Korhonen-J.Pellinen-Sandvik

Pitkämäki (Korhonen)

Hienoa nähdä että selänsuoristaja-Pesonen on kolmosessa, ainoa oikea paikka miehelle tällä hetkellä. Sandvikin pelaaminen myös erittäin hieno asia, kuten myös Raskin ykköskentän paikka. Soloduhin pelaa nyt siinä kentässä missä pitääkin, jos miehestä jotain näyttöjä halutaan. Hieman vaan pelottaa tuon kentän mahdolliset puolustamishalut pelissä.

Illan peliä odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Johan on uudistuneen näköinen Ilves. Ensimmäisenä nyt tietenkin tulee mieleen vitutus, että miksi Genoway on vieläkin jossain sairastuvalla, mikä sekin muuten suoraan sanottuna kuulostaa keksityltä.

Maajoukkuemiehet Anttila ja Pesonen samassa ketjussa on tervetullutta vaihtelua ja voi parhaimmillaan poikia hyvää maalinedustoimintaakin. Vjazmikin-Niinimäki -tutkaparille on myös kovat odotukset. Mielenkiintoista päästä näkemään myös Glenn liigavauhdissa.

Nelosketju on hyvä ja Sandvik oli viimekskin Areenassa pirteä. Ville Korhonen menisi mielestäni heittämällä Marjamäen tai Salosen paikoille, taitavat nämä kaverit ohittaa Villen ketjuhierarkiassa vain palkan ansiosta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ihan mielenkiinnosta vain kysyn puoliretorisesti, että meinaako Jokerit oikeasti peluuttaa Riksmania taas putkeen niin kauan, kunnes paikat hajoavat. Ihan lähihistorian tuntien, kannattaisi Jokereissa varmaan laittaa Strömberg maaliin välillä, ja antaa Riksmanille vähän huilia.
 

Kipelov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiovan fasistijuntta
Vjazmikin-Niinimäki -tutkaparille

En tiedä onko tämä freudilainen lipsahdus vai tuoreelle vahvistukselle jo annettu lempinimi, mutta jos Soloduhinissa on mitään samaa kuin 90-luvun lopussa Ipan paidassa "hikoilleessa" taksikuskivahvistuksessa, kaverista ei kannattane päästää silmiään irti hetkeksikään.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
En tiedä onko tämä freudilainen lipsahdus vai tuoreelle vahvistukselle jo annettu lempinimi

No lähinnä yritin tämmöstä hauskuutusta. Harkitsin myös Lavrovia mutta olihan se Vjazmikin huomattavasti viihdyttävämpi kokonaisuus. Harmi kun oli paikat paskana.

Toivon, että tulevaisuudessa Ilveksessä aletaan kokeilla taas näitä itärajan takaa tulleita, eikä mitään echl:ssä seitsemän vuotta sitten hyvän kauden vetäneitä.
 
Mielenkiintoisen knoppitiedon smliiga.fi kaivanut esille:
Smliiga.fi
Ilves johti Jokereita yhdeksällä pisteellä, kun Jokerit vaihtoi valmentajaa. Nyt Jokerit johtaa Ilvestä 15 pisteellä, eikä Ilves ole vaihtanut valmentajaa.

Hyvin haastaa veikkaus jääkiekon ystäviä pelaamaan ipalle. Johtunee varmaan muuten niin laihasta veikkauspäivästä.
Ottelu ei ole läheskään niin selvä mitä esim. kertoimet antaa odottaa. Worst case scenariossa Ilves kääntää altavastaajan aseman edukseen ja Jokerit lähtee rotsi auki. Otetaan muutamia tyhmiä jäähyjä ja niistä ipa iskee pari häkkiä, sitten vielä pitkämäelle kelpo matsi, ni taululla on 60min kohdalla 2-4.
 

Santiago

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaikki putket katkeavat joskus, niin tappio kuin voittokin. Tänään aika tälle onkin varsin otollinen, sillä katkolla ovat molemmat.

Pitkävedossa kakkosta, 5x100€ ja viikonlopun kaljarahat kotiin.
 

kappara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä nyt pitää toivoa naapurin voittoa! Putkethan katkeavat joskus ja Pitkämäki pitää yllättäen maalinsa puhtaana tänään. Ilves voitto 0-2. Maalintekijät Seikola ja Uuno.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Putkethan katkeavat joskus...

Aivan oikein - joskus - nyt ei ole vielä se päivä, onhan bluussikin hävinnyt jo 8 peräjälkeen, jotta eiköhän ipa vielä sen seisemännen kestä. Vastoin veikkaustani olisi ihan mukavaa, mikäli ipa katkaisisi putkensa vasta seuraavassa pelissä... se kutkuttaisi vatsahermoja parhaiten...
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Aivan oikein - joskus - nyt ei ole vielä se päivä, onhan bluussikin hävinnyt jo 8 peräjälkeen, jotta eiköhän ipa vielä sen seisemännen kestä. Vastoin veikkaustani olisi ihan mukavaa, mikäli ipa katkaisisi putkensa vasta seuraavassa pelissä... se kutkuttaisi vatsahermoja parhaiten...

Jep, ja Ilveksen edellistä voittoa edeltänyt putki kesti muistaakseni juurikin tuon 8 ottelua. Ei tässä vielä mihinkään ole kiire... Eiköhän sitten lauantaina joku putki katkea.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Jostain syystä on nyt se fiilis että Tampereen Ilves pelaa tänään kuin Tampereen Ilves on vuosien saatossa pelannut ja yllättää täysin puskista voittamalla.

Mahdollisuus siihen on jos Pitkämäki on maalissa ja pelaa hyvän illan ja hyökkäyspeli, puolustus ja yv onnistuvat ja jätkillä on asennetta.

Tavallaan hienoa, että joku jaksaa uskoa. Siis vain tavallaan.

Jos Pitkämäki on maalissa hyvä. Jos hyökkäyspeli, puolustus ja vieläpä ylivoimakin onnistuvat.
Kyllä koko Ilveksen toiminta perustuu yhden ison JOS -sanan taakse. Mikäli Mälkiä on saanut edes yhden noista mainitsemistasi osa-alueista sille tasolle, että voimme edes jotenkin haastaa Jokerit Ilmalassa, niin se on jonkin sortin ihme.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen vielä empinyt ostaako tuon netti lähetyksen, mutta Liigan sivuilla luki, että kommentaattorina on itse Solkungen, niin täytyyhän se vitonen tähän sijoittaa.

Kokoonpanoista jotain. Loistavaa, että Teemu Eronen on taas mukana. Suurin huolenaihe on kuitenkin Kalteva. Missä on Mikko? Toivottavasti ei taas nivuset menneet.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan mielenkiinnosta vain kysyn puoliretorisesti, että meinaako Jokerit oikeasti peluuttaa Riksmania taas putkeen niin kauan, kunnes paikat hajoavat. Ihan lähihistorian tuntien, kannattaisi Jokereissa varmaan laittaa Strömberg maaliin välillä, ja antaa Riksmanille vähän huilia.
Tähän sellainen, että ei Juuso nyt minusta ole kohtuuttomasti pelannut. Matseja on tippunut suhteellisen tasaisesti, mutta seuraavan suman aikana on ilman muuta peluutettava Strömbergiä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ihan näin Ässä-kannattajana: nyt olisi tosiaan Ilveksen paikka näyttää koko kiekkoilevalle Suomelle mistä se on tehty, tuo Suomen kenties perinteikkäin kiekkoseura! Ässät on jo pitkään vääntänyt sijoituksista suunnilleen tasoissa nimenomaan Jokerien kanssa, joten pieni tuuppausapu Tampereen suunnalta tänään ei olisi lainkaan pahitteeksi.. kiitos vain jo etukäteen..

Ikävä kyllä etukäteen vain todellakin näyttää siltä että 90% todennäköisyydellä Jokerit tulee voittamaan, mutta toivohan elää ikuisesti..
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
seuraavan suman aikana on ilman muuta peluutettava Strömbergiä.

Jokerit eivät pelaa kertaakaan kaudella peräkkäisinä päivinä mutta kyllä Strömberillekkin tämä peli olisi ollut nappi valinta, ihan vain pelituntuman takaamiseksi.
 

Crank

Jäsen
Tänään kun ei muita pelejä oo, niin Radio Suomestakaan ei selostuksia tuu. Eli pystyykös jostain muualta netistä kuunteleen selostusta tästä pelistä? Pysyis vähä muutenkin kärryillä kun sm-liiga.fi seuraamalla..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös