Ti 15.9.2009 Jokerit - KalPa

  • 19 208
  • 65

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllähän Jokereiden molemmat maalit tuli aika mällillä. Ensimmäistä ei olisi siitä tilanteesta tullut, ellei kiekko olisi kimmonnut epäonnekkaasti Jalasvaaran kasvoihin. Toinen taas oli sellanen pomppu, että ei ihan joka päivä näe. Hentunen ampuu kolme metriä ohi ja menee maaliin Saarisen ja ilmeisesti vielä yläriman kautta. Ainahan noita sattuu, mutta aika heikoilla on, jos luottaa, että noiden kautta tulee riittävästi maaleja.

Kolme pistettä oli unelmana, hieman harmittaa, kun ei saatu kahta vaikka tarjottiin ja yksikin piste on ihan ok. Kauden aloitusohjelma on kuitenkin vaikea, joten pitää olla tyytyväinen.

Ettei tarvitse tarttua, niin sanon, etten ole todellakaan katkera. Noita pomppumaalejakin tulee sillon tällön.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Olihan se hienon näköistä, mutta kuten Ikijokeri totesi, niin sillä tuskin kuitenkaan mitään lisämaaleja saada - saati sitten voiteta mestaruuksia. Aika sen näyttää.

Ei varmasti. Kovaa karvaava joukkue (joka tekee sen myös hyvin) voikin tehdä paljon tuhoa KalPalle tuolla peli systeemillä, varsinkin kun mennään pidemmälle kautta. Mutta eiköhän nuo pelisysteemit tule muuttumaan vielä puolin ja toisin.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Ettei tarvitse tarttua, niin sanon, etten ole todellakaan katkera. Noita pomppumaalejakin tulee sillon tällön.

Kyllähän niitä pomppumaaleja tulee aina silloin tällöin, mutta nyt 100 % Jokereiden varsinaisen peliajan maaleista tulivat vähän ihmeellisesti. Sehän tässä syö miestä. Pelillisesti KalPalla ei ollut muuten mitään hätää vaikka esitys olikin melko keskinkertainen. Rankeissa Pirnes ja Hentunen näyttivät miten maalit tehdään, KalPasta odotin että Kerman olisi pystynyt samaan, mutta mies ei ole vakuuttanut tällä kaudella millään osa-alueella ja ollut todella suuri pettymys tähän mennessä. Toivottavasti Virran pelin jälkeiset kommentit pistävät mieheen vauhtia tai viltti kutsuu.

Suurin kiitos pelistä menee Urho-tv:lle, joka näytti pelin ilmaiseksi kotisohvalle. Lähetyksen toteutus oli hyvä, vaikka Jukka Koivun kommentit olin lähes kaikki kuullut aiemmin toisten suusta.

Jokerit tulee varmasti olemaan parempi joukkue kunhan kausi etenee, joten pisteiden saanti tulee olemaan tulevaisuudessa vaikeampaa. Täältä tähän.
 

kisskiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPan näppärä kiekonsiirtely oli tosiaan hienonnäköistä, mutta voitetaanko tuolla mestaruuksia, on jo toinen juttu.


En mestaruuksista tiedä, mutta kyseinen pelitapa kehittää huomattavasti enemmän pelaajia, kuin kiekon räiskiminen, mitä muutama seura sm-liigassakin valitettavasti harrastaa.

Ja onhan tuollaista lätkää kiva seurata ja uskon, että se vetoaa myös yleisöön.
 

Ponkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Sht
Olihan se hienon näköistä, mutta kuten Ikijokeri totesi, niin sillä tuskin kuitenkaan mitään lisämaaleja saada - saati sitten voiteta mestaruuksia. Aika sen näyttää.

Nooh eiköhän myö pojat sovita ettei Kalpa voita mestaruutta tolla pelillä, ei pääse edes pleijareihin:D Hyvä sanoo tässä vaiheessa tollasta kommenttia kun pelejä on jopa 3 takana.

Vaan pakko myöntää että kyllähän Kalpa pelaa aika yleisöön menevää kiekkoa, omasta päästä lähdetään aika tyylillä liikkeelle. Moni joukkue tulee vielä olemaan vaikeuksissa sen kanssa kun kärkikarvaaja pelataan pihalle (uhkarohkeallakin) syötöllä alaspäin. Monta kertaa tossakin pelissä kävi niin ja sittenpä toinen kaista onkin vapaana. Kun vaan saman draivin sais punaviivan yli mentyä. Luulen että pieni kaukalo vaikutta aika paljon tähän että peli puuroutu pahasti hyökkäyspäässä, varsinkin kun Jokerit pelas oman pään hyvin.

Rankeista sen verran että miksihän Killeri on aina vetämässä, tietää että se veto tulee kuitenkin aina. Nyt oli kieltämättä ylläri ettei yrittänyt vakio läheltä etuyläkulmaan. Ja Kerman nyt oli mitä oli.

Ja kuten joku mainitsikin yleisömäärä oli iso vitsi, eiköhän ollu lähempänä 3000.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei varmasti. Kovaa karvaava joukkue (joka tekee sen myös hyvin) voikin tehdä paljon tuhoa KalPalle tuolla peli systeemillä, varsinkin kun mennään pidemmälle kautta. Mutta eiköhän nuo pelisysteemit tule muuttumaan vielä puolin ja toisin.
Näin juuri. JYP oli viime kaudella KalPalle ihan ylitsepääsemätön vastus, koska osasivat todella karvata. Sen sijaan mm. HIFK yritti jossain ottelussa erittäin kovalla karvauksella sekoittaa KalPan oman pään peliä, mutta eihän siitä mitään tullut kun se ei ollut hyvin organisoitua, ryntäilivät itsensä pahasti pihalle tilanteista. Tuota oman pään pyörittelyä on nyt jo niin pitkään harjoiteltu, että nämä nimettömät tusinapakit kuten esimerkiksi Seppänen ja Varakas, uskaltavat ja malttavat syötellä kovankin paineen alla. Kova karvaus ja hyvin organisoitu karvaus on kyllä KalPalle myrkkyä, mutta ainakaan viime kaudella siihen ei säännöllisesti pystynyt kuin JYP.
 

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
En mestaruuksista tiedä, mutta kyseinen pelitapa kehittää huomattavasti enemmän pelaajia, kuin kiekon räiskiminen, mitä muutama seura sm-liigassakin valitettavasti harrastaa.

Tästä olen täysin samaa mieltä. Pitää myös muistaa se, että kiekottelun aikana peliväline on pitkiä aikoja pois vastustajalta, joka tietenkin helpottaa KalPan puolustustaakkaa. Eilen nyt sattui kuopiolaisilla käymään todella huono säkä muutamassa kohtaa ja se johti siihen, että ottelussa selkeästi alakynnessä ollut joukkue voitti. Toki miljoonamiehet hoitelivat rankkarit näyttävästi, mutta ottelun olisi kaiken järjen mukaan pitänyt päättyä KalPan voittoon jo varsinaisella peliajalla.

KalPan peli on kyllä todella valmiin oloista jo alkukaudesta lähtien ja nähdäkseni joukkueella on hyvät mahdollisuudet samanlaiseen irtiottoon kuin JYPillä viime kauden alussa. Uskoisin myös, että pelityyli on fyysisesti huomattavasti vähemmän kuluttava kuin JYPin vastaava, joten lento voi jatkua jopa läpi kauden.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Minä olin oikein tyytyväinen näkemääni. Peli ei ollut millään tavalla loistokasta, mutta Areenalla nähtiin ajankohtaan nähden varsin korkeatasoinen ja jännittävä ottelu, jossa Jokereiden osalta tärkeimmät tavoitteet täyttyivät (pistetili kasvoi, peli pysyi kasassa pari erää, ei väsytty loppua kohden ja nuoret täyttivät ruutunsa hyvin). Kalpan kannattajille tuo oli ehkä nihkeähkö perusvääntö, mutta Jokereiden kannattajille tällaiset pelit ovat viime kausien kärsimysten jälkeen harvinaista herkkua. Tavoite on tietysti se että peli paranee tuosta vielä rutkasti, mutta näillä lähtökohdilla ei voi vaatia vielä kuuta taivaalta.

Pelistä sen verran havaintoja, että maalivahdit pelasivat molemmat hyvin varsinaisella peliajalla. Ahonen otti pari lähes uskomatonta pelastusta/munkkitorjuntaa vaikeilla hetkillä ja Riksman piti toisessa erässä numerot siedettävinä samanlaisilla pelastuksilla. Rankkareissa Ahonen oli sitten entisensä: kaikki menee, vaikka toki Pirneksen ja Hentusen ratkaisut olivat hyviä.
Kalpan syöttöpeli oli toki hienon näköistä, mutta tässä pelissä sillä ei luotu juuri mitään. Kalpan kannattajien mielestä ilmeisesti Kalpa ei onnistunut pelissään, mutta kyllä kai osasyy oli myös siinä että Jokerit pystyi neutralisoimaan Kalpan syöttelyn. Eritoten kolmas erä oli Jokereilta hyvää ja aktiivista peliä. Tästä kiitos Aravirralle, joka pystyy selvästi luomaan jonkunmoisia taktisia suunnitelmia. Tässä ei tarvitse hirveästi varmaan mainita nimiä Hanlon ja Lehkonen jotta sopiva vertauskohta löytyy jostain ihan toisenlaisesta...

Yksilötasolla täytyy todeta että kerrankin Jokereiden hankinnat (Pirnes, Hentunen, Niemi) ovat menneet nappiin. Nuo kolme johtavat joukkuetta jo tässä vaiheessa. Nuoret (nelosketju ja pakit) pelasivat myös hyvin, ja kyllä minua lämmittää kun Mika Strömberg tekee maalin, pelasi mies sitten missä joukkueessa. Jokereiden pelissä on tällä hetkellä yksi iso ongelma nimeltä Janne Hauhtonen, mutta siitä lisää Jokeri-osiossa.
 

Masterpiece

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Blackburn, Real Madrid, Vimpelin Veto
Kyllä sapettaa. KalPa vei Jokereita kaksi ensimmäistä erää kuin litran mittaa. 1-3 olisi ratkaissut ottelun mutta kaksi järkyttävää pullamaalia sekä yksilö, tässä tapauksessa Juuso Riksman, oli ottelun lopputulosta suurempi hahmo. Omituista kuinka pettynyt sitä voikaan olla kun 3 ottelusta on "vain" 7 pistettä kun kuitenkin täysi pistepotti eiliseltä olisi kuulunut progressiiviselle KalPalle.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
KalPa vei Jokereita kaksi ensimmäistä erää kuin litran mittaa. 1-3 olisi ratkaissut ottelun mutta kaksi järkyttävää pullamaalia sekä yksilö, tässä tapauksessa Juuso Riksman, oli ottelun lopputulosta suurempi hahmo.

Ensimmäisen erän osalta olen täysin eri mieltä. On totta, että Kalpa hallitsi kiekkoa enemmän saaden syöttöjä perille solkenaan. Ei näistä kuitenkaan syntynyt juuri mitään, kuten Riksmanin 2 (!) torjuntaa osoittavat. Minusta ei voi sanoa, että toinen vie kuin litran mittaa, jos maalivahdille ei tämän enempää painetta saada. Ennemminkin voisi sanoa, että Jokerit pelasi viisaasti ja taistellen antaen taitavan Kalpan pitää kiekkoa siellä missä siitä ei ole vaaraa. Maalintekosektorille Kalpalla ei ollut paljonkaan asiaa.

Toisen erän osalta olen samaa mieltä. Jokerit oli 1-0 maalin jälkeen aivan kusessa. Osin tämäkin kyllä selittyi lukuisilla jäähyillä, joista pari oli mielestäni aika köykäisiä. Joka tapauksessa toinen erä oli selvästi Kalpan. Kolmas puolestaan selvästi Jokerien.

Koko ottelun torjuntatilasto oli Riksman 17, Ahonen 27, joten kovin ylivoimainen Kalpa ei kokonaisuudessaan ollut, jos edes parempi. Pelin tulokselle ei ole merkitystä sillä kuinka monta kertaa syöttö saadaan omille omalla puolustusalueella tai ylipäätään millään alueella, jos kunnon maalipaikkoihin ei meinata päästä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Kyllä sapettaa. KalPa vei Jokereita kaksi ensimmäistä erää kuin litran mittaa. 1-3 olisi ratkaissut ottelun mutta kaksi järkyttävää pullamaalia sekä yksilö, tässä tapauksessa Juuso Riksman, oli ottelun lopputulosta suurempi hahmo.

Katselin pelin äsken Urholta uudelleen ja sen perusteella en kyllä Vakion tavoin osta näkemystäsi. Avauserä oli kaikin puolin tapahtumaköyhä. KalPa piti kiekkoa toki reilusti enemmän, mutta mitään vaarallista ei saatu aikaiseksi. Tästä kertoo Riksmanin torjuntalukemat(2 torjuntaa) ja toisaalta Jokerit puolusti fiksusti miehittäen keskialueen ajoissa tukkoon KalPan lähtiessä näppärällä syöttelyllään hyökkäykseen.

Toinen erä oli kaksijakoinen, jossa Jokerit oli alussa hyvin mukana, mutta peliote karkasi johtomaalin jälkeen tulleisiin jäähyihin. Ylivoimien kautta KalPa sai pelin pyörimään hyökkäyspäässä ja silloin oltiin kieltämättä nesteessä.

Omasta näkökulmastani katsottuna hyvin tasainen peli ja aika oikeutettu lopputulos.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eilen nyt sattui kuopiolaisilla käymään todella huono säkä muutamassa kohtaa ja se johti siihen, että ottelussa selkeästi alakynnessä ollut joukkue voitti. Toki miljoonamiehet hoitelivat rankkarit näyttävästi, mutta ottelun olisi kaiken järjen mukaan pitänyt päättyä KalPan voittoon jo varsinaisella peliajalla.

Tästä olen eri mieltä. Katsoin ottelun paikan päältä ja sanoisin, että avauserä oli tasaista koheltamista ilman kummankaan erikoisempia maalipaikkoja. KalPa oli suurimmalta osin toisessa erässä parempi, Jokerit taas kolmannessa. Ei Jokereiden voitto ollut sen enempää vääryys kuin olisi KalPankaan voitto ollut. KalPalla on hyökkäykseen lähdöt parempaa, sen myönnän kyllä. Mutta itse ottelu oli varsin tasainen. Ei Jokerit siinä täysin alakynnessä ollut kuin toisen erän jälkimmäisen puoliskon.

Edit: Jaahas, olisi pitänyt lukea vähän viestejä, ettei samaa toistaisi. Noh, kertaus on opintojen äiti.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Omasta näkökulmastani katsottuna hyvin tasainen peli ja aika oikeutettu lopputulos.
Samaa mieltä, tasapeli oli hyvinkin oikeutettu lopputulos, vaikka KalPa tekikin hienommat maalit. Lopun voittomaalipelleilystä ei pitäisi sarjapisteitä edes jakaa, mutta siinä Jokerit oli selvästi parempi. Jopa Jukka Hentunen onnistui tekemään maalin läpiajoa vastaavasta tilanteesta. Koska viimeksi? (Ja "yhden harhautuksen Esa Pirnes" teki neljännessä perättäisessä ottelussa rangaistuslaukauksesta tai läpiajosta maalin erilaisella harhautuksella.)
 

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
Jokerileirin kanssa samaa mieltä. KalPan miehistöltä taitavaa kiekon käsittelyä, mutta maalipaikat varsinkin ensimmäisessä erässä ihan minimissä. Kolmannessa erässä Jokerit kasasi rivinsä ja KalPan luistin ei mielestäni liikkunut kahden ensimmäisen erän tahtiin. Jokerit sai kolmannessa erässä painetta KalPan maalille ja vaikka maali onnenkantamoinen olikin, niin ansaittu sellainen.

Jatkoajalla oli kummallakin paikkansa ja rankeissa EsaJukkaJuuso pesi KalPan 100-0. Toisessa erässä oli se KalPan tappopaikka ja melkein siinä onnistuttiinkin.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Eipä ollut mikään viihdyttävä ottelu. Kotijoukkue varsinkin oli yllättävän aneeminen. Vasta kolmannessa löytyi hyvää kahdella karvaamista. Tasoitusmaalikin oli sen verran onnenkantamoinen ettei olisi ollut vääryys, vaikka pisteet olisi jaettu toisin päin.

Rankeista täytyy todeta sen verran, että ponnettomia oli Kalpan yritykset ja Ahonen meni jäihin aivan liian aikaisin, joten ei mikään suuri ihme että tuo meni Jokereille.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Tässä vaiheessa kautta ei ole niinkään merkitystä sillä mitä kautta vastustaja pompotti kiekot meidän maaliin tai tuleeko pistemenetyksiä 1p vai 2p. Ottelun kokonaiskuva ratkaisee ja siinä oli sekä hyvää että huonoa:

+ Ahonen otti pari huikeaa game saveria. Olisiko meillä vihdoin molari joka kykenee voittamaan pelejä vaikka yksin? Rankkikisoihin ei onneksi Play Offsit ratkea.
+ Pelisysteemi pyöri ihan mallikkaasti myös pienessä kaukalossa ja en näe mitään syytä miksi se ei tuottaisi jatkossa enemmän paikkoja ja maaleja ja voittoja. Huippumaalintekijöiden täytyy vaan olla astetta terävämpänä.

- Ylivoimapeli pyöri kivasti, mutta tehoja täytyy saada lisää. Tässäkin pelissä tarjottiin mahdollisuus selkärangan katkaisuun yv:llä. Sitä ei tapahtunut ja Jokerit kuittasi.
- Janne Jalasvaara & Aatu Hämäläinen: ISO BUU!
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Slovakia vs Saksa
  • 1.95
  • 4.20
  • 3.10
Sveitsi vs Norja
  • 1.16
  • 7.50
  • 13.00
Ruotsi vs USA
  • 2.46
  • 4.40
  • 2.34
Tshekki vs Suomi
  • 2.66
  • 4.20
  • 2.36
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös