Ti 14.8.2012 HPK - Amur Habarovsk (Harjoitusottelu)

  • 10 368
  • 25

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
HPK aloittaa kauden 2012-2013 harjoitusottelulla kotihallissaan Hannu Jortikan valmentamaa KHL-joukkuetta vastaan.

Kerhon joukkue muuttunut mittavasti jälleen viime kaudesta, suurimpana muutoksena valmentaja Selin. Mielenkiintoista nähdä millainen ottelu on tulossa.

Kerho lähtee seuraavalla kokoonpanolla illan matsiin:
71 Luomala- 39 Viitaluoma (C)- 66 Rendulic
34 Laakso- 5 Vainio

85 Saarinen- 72 Piispanen- 91 Santavuori
36 Tuulola- 4 Mielonen

76 Sallinen-37 Kiilholma- 19 Vänttinen
44 Alén- 23 Alatalo

43 Aarnio- 7 Paajanen- 29 Turtiainen
23 Kärmeniemi- 15 Grönholm

Liput sekä tietoa pelistä hpk:n kotisivuilta.

Edit: Lisätään vielä Alatalon ja Alenin numerot.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Viimeisen lomapäivän ilta kuluu Kerhon ensimmäisessä reenipelissä.

Sanoisinko että suurella innolla ja mielenkiinnolla peliin lähden. Odotukset ovat jostain syystä yhdellä ja toisella, myös itselläni, kerhofanilla korkealla, vaikka periaatteessa siihen ei pitäisi olla mitään syytä, sillä materiaali ei ole mikään huikea ja Selinkin on vasta aloittanut urakkansa. Ainakin blogien perusteella joukkueen henkinen kantti pitäisi olla kohdallaan, eikä vapaamatkustajia hyväksytä kuten viime kaudella.

Kaikkien uusien pelaajien suorituksia kannattaa seurata suurennuslasilla.

Vastustajan riveistä tuttuja lienevät monelle Jakub Petruzalek, Jan Lasak, Topi Jaakola, Mika Pyörälä sekä JP Hytönen ja tietysti valmentaja Jortikka.

Pieni veikkaus tähän loppuun:

4-3 voittolaukauksilla HPK:n voitto, maalintekijöinä Laakso, Vänttinen ja Rendulic. Ratkaisevan rankkarin ampuu Santavuori.
 

Topnaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho ja Kulman Pojat
Mainitaan nyt heti alkuun, kun eilen toisessa ketjussa oli lippuluukun lisämaksusta puhetta, eli lippuluukulta ostaessa mitään lisähintaa ei tule.

Amurin kokoonpanoa en mistään saanut ongittua, mutta itse ainakin aion kiinnittää huomiota tuttuihin nimiin kotoisestakin Liigastamme, jos vain sattuvat pelaamaan:
#1 Jan Lasak, #3 Topi Jaakola, #15 J-P Hytönen, #37 Mika Pyörälä ja #88 Jakub Petruzalek.

Ei muuta kuin illalla hallille katsomaan, miltä tämän vuoden porukka vaikuttaa. Voin ainakin erätauoilla heittää tänne jotain raporttia, jos vain satun muistamaan.
 

maravee

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
jaahas

Kiviäkin kiinnostaa... Pahoittelut, että ainakaan itseäni ei kiinnosta kauden ensimmäiset neppailut pätkääkään. Ja noi lippujen hinnat, ei jumalauta. Liigapelin hinta moisesta aloitus surffailusta. Mulle sais ainakin maksaa, että vaivautuisin perseeni hallille raahaamaan tällä kelillä.
 

Topnaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho ja Kulman Pojat
Toisen erän jälkeen tilanne kutkuttavasti 1-1. Piispanen veti yläpussiin ja pelikin näytti suht hyvältä. Torjunnat taisi olla Amurilla 12 ja Mikolla 4.
 

J.Petke

Jäsen
1-1 kahden erän jälkeen. Piispanen sivalsi b-pisteeltä yläkulmaan huikealla ranteella. Aarnio on ollut huikea, Alen ei ihan niin huikea. Positiivisilla mielen täälläkin.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Aarnio on ollut huikea.

Änä ei pelkästään ole ollut, vaan ON huikea. Veikataan, että kyllä se kahteen erään neljä Amurin veljeä on katolleen ajanut.

Selin ymmärsi muutaman SaiPa-kautensa aikana, että Aarnio omassa joukkueessa on kivempi, kuin vastustajan nutussa. Hieno hankinta Kerholta.
 

Topnaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho ja Kulman Pojat
2-1 kotivoitto Vilin maalilla. Hyökkäyspäähän viimeinen erä ehkä heikoin. Torjunnat Mikko 10 ja Amurin mokke 6.
 

J.Petke

Jäsen
2-1 maali oli hieno. Luomala pisti melkein maalin takaa Viitaluomalle maalin sivulle ja Viitaluoma jatkoi suoraan kieko yläkulmaan. Hieno maali ylivoimalla. Kolmas erä oli tosiaan heikointa kiekkoa ja kuluikin pääsääntöisesti kiekkoa ja miehiä mailalla läpsytellen. Noin yleisesti ei ollut valmista vielä HPK:n eikä vastustajankaan peli, mikä tietenkään ei ole ihme tässä vaiheessa kautta.

Pirteimpinä HPK:sta jäi mieleen Aarnio, joka tosiaan kolasi pari Amurin miestä hyvinkin näyttävästi. Myös Luomala ja Santavuori jättivät niin hyvän kuvan, että jäivät mieleen vaikka numeroita en pelin alussa tiennytkään. Puolustuksessa Vainio pelasi ihan miehekästä peliä ja peittosikin mielestäni Alenin ja Mielosen. Alen sitten taas olikin aika katastrofi. Ihmeellistä sinkoilua ympäri kenttää ja sitten puolustuksessa oltiinkin pahasti myöhässä. Alatalolla pari heikkoa suoritusta mutta muuten ihan ok peliä. Rendulic yllätti ainakin minut positiivisesti. Vaikka voima ei ihan vielä ole miesten tasolla ja muutamia itsekkäitä ratkaisuja lukuunottamatta ihan hyvää peliä. Ei ihan vielä mielestäni ykkösketjun kamaa mutta näin yhden pelin perusteella antaisin sopimuksen.

Hajaplussia
+Sallinen
+Viitaluoma
+Santavuori
+Vänttinen
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kuulostaa oikein mukavalta, etenkin se, että maalit tulivat Piispaselle ja Viitaluomalle. Varmasti, vaikka kokeneita pelaajia ovatkin, teki tavallaan hyvää. Aarniolta loistavaa touhua, sitä mitä blogissaan lupailikin. Alen ei ilmeisesti vielä ole sopimuksen alainen pelaaja? Ei varmaan tule olemaankaan, ennemmin oma nuori hasardi, kuin Juha Alén.
 

Dante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kauden vaihe huomioiden ihan jääkiekkoa muistuttavaa menoa nähtiin.

Alen ja Laakso oli kerhon parhaat pakit. Jälkimmäinen pelas itselleen laukaisupaikan nätillä jalkakikalla ja oli muutenkin kiekkovarma. Me on Petken kanssa nähty eri Alen. Alen oli joka alueella tasaisen hyvä. Vetoa ei nähty. Olemuksesta ja sulavan taloudellisesta luistelusta tuli mieleen muuan Porseland. Jatkoon. Kärmeksen voi lähettää divariin, junnu Vainio oli paljon vähemmän pulassa. OPG:n muutamat vaihdot ok, tai ainakin näytti Kärmeksen rinnalla ei-paskalta. Luisteli läpäriin yrittävän rusakon kiinni! Ihan tosi. Alatalo riittää, juuri ja juuri. Mielonen ei vakuuttanut, sähläyksen maku tekemisessä. Tuulola veti yhden varmaan kahden ja puolen minuutin vaihdon ja pääsi vielä elossa vaihtoon, mitä on tässä vaiheessa kautta pidettävä hyvänä asiana. Olipa avopaikassakin, mistä veti hyvin tarkasti keskelle veskaa.

Vänttinen on laadukas haalarimies, joka tekee kauden mittaan jokusen maalinkin. Aarnio ei välttämättä maaleja mätä, mutta vittumainen ihmiskuula on aina kiva omassa jengissä. Kiilholma ei jäänyt mieleen oikein mistään, ei pahassakaan. Bornalle menolippu mihinvaan. Ei pelikäsitys vaan riitä. Sallinen ok esitys, orastavaa taklaushalukkuutta havaitsin.

Sitten se paras juttu. Santavuori ja Saarinen löysivät toisensa nätisti heti alusta saakka. Tästä voi tulla jotain kaunista.
Huonoin juttu on, että Perna-Arsi loukkasi itseään jotenkin tokaerässä, eikä enää pelannut. Paajanen stunttas hyvin, siinä meillä on kelpo alaketjusentteri. Kaikkinensa toiveita herättävä ottelu, kerrassaan.
 

Cam#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Sekavaa peliä molemmilta. Santavuori ois voinu pari kaappia tehä... Arsi oli hyvä, kunnes polvi? meni paskaks 2erän lopussa. Toivottavasti palaa pian... Alen ulos.
 

d2uce

Jäsen
Saarinen-Piispanen-Santavuori oli tänään koko ottelun parasta antia siihen Piispasen loukkaantumiseen asti.

Marko Luomalan pelikäsitys on jotain aivan käsittämätöntä, ei siis millään hyvällä. Toki syötti Viitaluoman maalin kun tämä tarpeeksi kovaa huusi.

Alén yllätti positiivisesti, luistelu näytti hyvältä.

Rendulic on köyhän miehen karevaara.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Jaahas, talviturkki tältä kaudelta heitetty.

Peli itsessään oli kaksi erää jopa viihdyttävää, mikä on vuodenaika muistaen kumma homma. Jalkaa tuntuu ainakin riittävän, mutta niinhän näissä ekoissa reenimatseissa aina. Ekassa erässä molempien maalintekijöiden kentät oli hyviä, ns. kolmonen ei niinkään. Santavuori olisi voinut ekasta kosketuksessaan Kertsissä tehdä, mutta säätelee vissiin kaudelle. Oli jo pojalla kädetkin ylhäällä, tosi nätti seivi Amurin veskarilta. Santavuori ja Saarinen pidettävä ehdottomasti yhdessä, hyvin tuntuivat toisensa löytävän ja kulmapelikin kulki ihan iloisesti.

Tokan erän YV-maali oli kyllä nätti kuti Narulta. Röyhkeästi vaan! Vänttinen nosti toisessa erässä tasoaan, ja mukana tuli koko kenttä. Vänä oli mielestäni selvästi näkyvin, ja jopa 1vs1-tilanteissa aina kohti maalia. Mii laik! Kiilholmasta ei hirveästi jäänyt mieleen, suht näkymätön, mutta eipä myöskään virheitä tehnyt. Aarnio näyttää ottavan sen yleisön lempparipelaajan-tittelin, nättejä ja ennenkaikkea puhtaita pommeja! Mii laik!

Kolmas erä oli aika kauheaa, mihin Arsi katosi? Ketjut sekosi aika täydellisesti, enkä ainakaan itse pysynyt kärryillä, kun peli oli muutenkin niin sekavaa roiskimista. Eka matsi on aina eka matsi. Ville pelasi tasollaan, kaapi aloitukset, oli aina oikeassa paikassa ja lopulyta Luomalan? passista nosti nätisti tolpan kautta takapesään. Hyvää tuntui Villelle maali tekevän. Ainoa miinus oli, kun unohti alussa antaa viirin kaverille. Tuskin tosin oli oma moka.

Pakeista tää Vainio hoiti tonttinsa mallikkaasti, kolmannen alussa melko heppoinen jäähy, ekassa antoi yhden nätin pommin. Laakso pelasi myös hyvin, mitä nyt kämmäsi viivyttelyllään liikaa miehiä kentällä-jäähyn.

Alen. Tän pelin perusteella ei jatkoon. Hirveä määrä virheitä, ja jäi oikeastaan ainoana negatiivisesti mieleen. Amurin maalissakin suti omiaan, Tolvasen nolla meni siinä. Hidas, hyonot syötöt ja sijoittumisessakin korjattavaa.

Amur oli kyllä vaisu. Onko sitten Jortsun kova reenijakso pehmittänyt miehet, mutta Kerho oli tänään parempi. Kyllä tosta kovalla tunteella vetävä porukka saadaan ja aineksia mustaksi hevoseksi on.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
No ota tästä nyt sitten selvää. Joka toinen kehuu Alénia ja joka toinen dissaa paskaksi. Joku kehui Bornaa ja osa sanoo köyhän miehen Karevaaraksi, joka on jo melko masentavaa.

Eiköhän tällä porukalla kausi voida pelata. Toki puolustus vähän on kysymysmerkkinä, jossa suurimpana Tuominen. Sieltä odotusten ylitys ja tästähän tulee vielä hauskaa. Kunhan aina taistellaan, voi välillä hävitäkin.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Alen ei ole sopimuksen arvoinen pelaaja piste. Noi virheet kun alkavat kovassa sarjassa kertautumaan niin morjens. Kroatian ihme ei ollut hyvä eikä huono joten näyttöjä odotellessa.

Viime kauteen verrattuna Kerhon peli ei näyttänyt noin valmiilta harjoitusotteluissa missään vaiheessa. Nyt siellä oli jotain ideaakin, vaikka olikin kauden eka matsi. Hyökkäyksissä kontrolli, kovaa takakarvaa ja pakit pääsivät suht hyvin paineen alta avaamaan omilleen.
 

Topnaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho ja Kulman Pojat
Hallilta kotiuduttu ja positiivisin aatoksin sieltä tuli lähdettyä. Peli näytti ainakin viime vuotiseen verrattuna ajoittain hienoltakin, joten toivotaan toivotaan... Ei kannata suuria johtopäätöksiä yksittäisten pelaajien otteista tehdä, mutta tältä minusta näytti ensimmäinen ottelu:

- Rendulic ei itseäni ensimmäisessä ottelussa vakuuttanut, päälimmäisenä jäi mieleen pari ylipitkää vaihtoa
- Viitaluoma oli varsinkin kiekottomana hyvä
- Saarinen ja Santavuori löysi toisensa hyvin, kummillakin oli paikkansa ja hetkensä. Potkulautakin nähtiin
- Puolustus saattaa muodostua ongelmaksi, Mielonen kellotti isot minuutit ja teki paljon virheitä, Vainio ihan ok, Laakso pari väläytystä kiekollisena että kiekottomana, Alen pelaa selkä suorana, mutta rynnii välillä itsensä tilanteista ulos
- Aarnio on hieno pelaaja, monta hyvää niittiä ja se kiekonsyönti toisessa erässä oli hienoa pelaamista, Vänttinen lähes samaan kategoriaan, Kiilholma osaa pelata
- Arsi oli hyvällä pelipäällä ja veti upean maalinkin, kunnes ei kolmannessa erässä kentälle ilmestynyt
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Muutamat huomiot

+ Aarnion energisyys ja taklaukset

* Viisikkojen yhteispeli toimi mielestäni paremmusjärjestyksessä: 2,3,4,1

+ Alen liikkuu kokoisekseen hyvin ja otti muutaman tärkeän katkon maalinkulmilta. Parempi kuin OPG. Tosin en välttämättä laittaisi häntä jatkoon, sillä Vainio/Ylipaino/Nikkilä pystyy todennäköisesti samaan.

- Kärmeniemi-Grönholm. Pasmat sekaisin omassa päässä. Kärmeniemi vieläkin arka ja voimaton, Mestikseen.

+ 1- ja 2- pakkiparit toimi ihan mukiinmenevästi. Tuulolan jalka ei näyttänyt ainakaan painavan enemmän kuin viime kaudella.

* Viitaluoman ja Luomalan kuupat jumissa hyökkäyssuuntaan, mutta puolustivat hyvin yhdessä Rendulicin kanssa. Rendulic on Saulietisin ja Karevaaran välimalli.

+ Saarinen&Santavuori. Jalka liikkuu, kädet käy. Saattaapi olla tuhoisa kaksikko liigakaudella vastustajille.

+ Tolvaselta varma esitys, ja pari huippupelastusta.
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Ainoa miinus oli, kun unohti alussa antaa viirin kaverille. Tuskin tosin oli oma moka.

Näytti vähän siltä, että Ville odotteli ja ettikin sitä viiriä hetken penkiltä mutta päätti antaa olla kun kaveri oli jo mestoilla.

Melko laidasta laitaan itselläkin fiilikset pelistä ja pelaajista.

Kuten mainittu Aarnio oli juuri mitä osasi odottaa ja mitä mies itse kertoikin tuovansa, loistava kaveri. Uusi Pihlström?

Rendulic yllätti ainakin henkilökohtaisesti, Kare tuli kyllä mieleen mutta kehittyneempänä versiona, positiivinen näyttö minun silmiini.

Alen sekoili ajoittain (voi ottaa kaverin maalin piikkiinsä) mutta kokonaisuutena jälleen ennakko-odotuksiani kohden plusmerkkinen sälli.

Viime kauteen verrattuna YV:llä oli jo juonikkuuttakin, laukauksen pari voisi silti enemmän ampua kuten Arsi näytti.

Omasta mielestäni "Snaken" aika alkaa olemaan hilkulla, ennemmin sieltä sitten akselilta Ylipaino-Nikkilä heppua kokeilemaan. Tuntuu edelleen polttavan kiekko ja ajoittain hapuilee pahasti. Kuten Ritarisydän sanoi, arka ja voimaton, Mestikseen.

Amur oli kyllä yllättävänkin vaisu hyökkäyspäähän, kovaa tulivat alhaalta kiinni mutta ajoittain kertsin pakit pääsi sieltä paineen alta hienosti pois.
 

Ralph

Jäsen
Rendulic on köyhän miehen karevaara.

Eli potentiaalia on, potentiaalia on, potentiaalia on... mutta kerran kaudessa yksi komea suoritus, pari säkäkaappia ja yli 30 ottelua katsomossa.

Eiku kun on vielä köyhän miehen, niin Rendulic pelannee 20 ottelua tehden tehot 2+1.
 

chubster

Jäsen
Olisiko kenelläkään paikallaolijalla mitään sanottavaa siitä, miten J-P Hytönen pelissä esiintyi ja millaisessa ketjussa pelasi? Kuvakoosteen perusteella ainakin osunut kameran eteen useampaan kertaan.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Koko Amur oli niin tasaista harmaata massaa että omaan silmään ei kukaan pistänyt erityisesti. Mm. Pyörälän näin huomasin ekan kerran toisen erän loppupuolella, Hytösen aloituksissa. Olisikohan Hytönen ollut ns. ykkösen keskellä? Mielestäni ainakin joskus pelasi Petruzalekin kanssa? Tarkemmin katsonneet tarkentakoon.

Amur oli kyllä kokonaisuutena todella vaisu ja yksikään pelaaja ei tosiaan itselleni erottunut hyvässä eikä pahassa. Yksilötaito loisti täysin poissaolollaan, ja tuntuisi että näillä eväillä Jortsulle tulee pitkä talvi...
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Hytönen oli ykkösen keskellä, mutta oli mielestäni näkymättömämpi kuin Pyörälä. Edellinen kuvaus sopii aika hyvin Amuriin. Olisin odottanut vähän enemmän siihen nähden, että alla on jo peli ainakin Tepsiä vastaan sekä leireilyä Suomessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös