Ti 12.11.2013 TPS-Kärpät

  • 15 004
  • 44

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Puolen Suomen dynastia saapuu tänään vierasreissulle Turkuun. Artukaisissa vastakkain kaksi täysin päinvastaisessa kierteessä toisiinsa nähden olevaa joukkuetta. Kärpät on Liigan kuuminta shittiä juuri nyt, ja on sitä jo jonkun tovin ollutkin. Täysin ansaitusti. TPS on pohjasakkaa vähän joka mielessä, kun peli ei kulje kentällä eivätkä nuo kulissisekoilutkaan nyt oikein tilannetta auta. Helvetin paljon negatiivista julkisuutta on TPS:n organisaatio saanut, viimeisimpänä hässäkkänä tämä surullisenkuuluisa case-Suominen.

Sekavat tunnelmat ennen tätä ottelua. Kärpät seilaa aivan jäätävässä voittoputkessa, kun taas TPS sai KalPaa vastaan hirvittävän tappioputkensa poikki. Tuo ottelu oli kotijoukkueelta jopa ihan hyvää tekemistä, joskin saman verran virheitä tänään kostautuu omissa useammin kuin tuon kolme kertaa. Hyökkäykset soljuivat pääosin paremmin kuin pitkään aikaan ja kiekon kanssa tehtiin hyökkäysalueella jopa ihan järkeviäkin juttuja. Kärppien peli on modernia kiekkokontrollia parhaimmillaan, ja se on asettunut todella komeasti muottiinsa. Marjamäki on kyllä päällikkö, ja ihan sympaattinen kaveri muutenkin. TPS:n liikkeen tulisi olla tänään sillä tasolla että luisteluvahva vierasjoukkue pystytään haastamaan edes liikkeen ja kamppailupelaamisen tasolla. Jos vähän pomppisi niin voisi jonkinlaiset ohuet saumat olla edes yhteen pisteeseen mutta kyllä Kärpät aivan ylivoimainen suosikki on tähän matsiin lähdettäessä.

TPS:ltä yksilötasolla on muutamia tasonnostoja nähty. Lucenius, Friman ja Seigo ovat viime matseissa nousseet johtaviksi pelimiehiksi ja eritoten Frimanin osalta on mielenkiintoista seurata miehen kehityskäyrää. TPS ei huhuista huolimatta vahvistanutkaan pakistoaan ainakaan vielä, vaikka sieltä oikeasti edelleen ne kahden tekijämiehen aukot löytyvät. Voi olla että neuvotteluiden kriittisillä vaiheilla homma kosahti tuohon paskaan johdon suunnalta ja pelaajat karkasivatkin mieluummin muualle, tai sitten Jaakko Ketosella ei ole aikomustakaan siunata ainoatakaan hankintaa enää ennen ensi kesää. Oli miten oli, roolia olisi jälleen tarjolla, ken haluaa? Toivottavasti ei Palle ainakaan.

TPS:n otteissa saattaa näkyä tämä viimeaikoinen bs aika tavalla. Toivotaan että joukkue kentällä osoittaa että ihmisillä edelleen olisi syy käydä hallilla. Jos joukkue vielä alkaa sekoilemaan tai fleguilemaan niin katsomot ovat kohta ammottavan tyhjät.

Otteluennakko oli ainakin Kärppien sivuilla sen luokan huumoripläjäys että en tohdi sitä edes tänne linkittää. Oli kuin joku yläasteikäinen pitsanaama olisi kynäillyt sen liian monta ES:ää juoneena.

HC TPS:n ennakko on parempaa tavaraa, ja tuo Jatkiksen paikallinen toimittaja on jotain rustaillut.
 
Otteluennakko oli ainakin Kärppien sivuilla sen luokan huumoripläjäys että en tohdi sitä edes tänne linkittää. Oli kuin joku yläasteikäinen pitsanaama olisi kynäillyt sen liian monta ES:ää juoneena.
Täytyi oikein käydä lukemassa tuo Pohjoisen ennakko ja vaikka se ilmeisen faktapohjainen olikin, niin kyllähän tuo melkoinen huumoriannos kirjoitustyyliltään on. Tiedä sitten onko tuo Oulussa arkipäivää, sillä kertaakaan en ole eläessäni Kalevaa lukenut. Kukkonen on kyllä ihmeellinen tapaus, mies roikkuu Liigan sivujen mukaan maalipörssissä neljännellä sijalla, mutta oikeastaan kukaan ei taida tietää johtuuko se enemmän Kukkosesta vai Liigan tasosta.

Tepsi on ajanut itsensä Bluesin ohella Liigan naurunaiheeksi, eikä Suikkanenkaan ole tainnut omalta osaltaan Turussa niitä paljon puhuttuja messiaan saappaita täyttää. Vastakkain ovat siis tällä hetkellä hyvin pitkälti Liigan kuumin ja kylmin organisaatio. Maajoukkuetauon jälkeiset pelit ovat usein yllätysherkkiä ja tässä lepää Tepsinkin sauma, kun huimaan iskuun intoutuneen Kärppien lento ikäänkuin tyssäsi, ainakin hetkellisesti Karjalaturnaukseen. En silti yhtään ihmettelisi vaikka Suikkanen olisi vetänyt treeneissä täysillä koko maajoukkuetauon ajan, jotta putki kulkee sitten ensi keväällä....tai sitä seuraavana...
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TS-kiekossa oltiin Kumeliauskasta haastateltu, on reenannu kovaa ja alkaa omien sanojensa mukaan olemaan samassa kunnossa, kuin ennen loukkaantumista. Toivottavasti pääsee kokoonpanoon tänään, koska kyllähän tällä äijällä jossei muuta, niin intoa ainakin on pelata juurkin liigassa.

TPS kertoili twitterissä eilen, että Cami mahdollisesti ykkösketjussa, joka olisi myöskin mielenkiintoista nähdä. Siihen kunnei ole saatu Parélle korvaajaa, ja Paré pelaa kakkosessa erittäin hyvin yhteen Luceniuksen ja Willsien kanssa. Mikko Rantanen, kun huilaa tämän viikon ilmeisesti.

Toki olis kiva nähdä myös muita junnuja, Lämsää tai Mähöstä pelissä mukana.

Pakistoon EI sitten tullut mitään vahvistusta, vaikka sitä odoteltiin ja itse uskoin, että siinä olis edes se yksi positiivinen uutinen TPS:ää koskien tauon aikana, no ei sitten saatana. Toivottavasti siis pakisto toimii samalla kokoonpanolla, kuin KalPaa vastaan, Karhu ja Friman messissä, Palmroth poissa.

Maaliin toivoilen yleensä Hostikkaa, jotta edes joskus saisi sen voittopelin alle, mutta tänään kyllä tulee sen verran kova vastus, että kyllä sinne pitää laittaa se ennakkoon parempi maalivahti, jotta edes yhdestä pisteestä tappelu olisi realistista. Tai sitten Hostikka, koska pysäyttihän se Donskoin silloin kerran rankkareissa.

Kärpät pelottaa vastustajana ihan saatanasti, ärsyttävää, että teidätki pitää jatkuvalla syötöllä kohdata ja turpaan ottaa oikeen vaan kunnolla. Kunpa TPS tekis tänään edes maalin ja siellä maalilla olis Rynnäs. Se viime pelissä jotain huuteli meiä fanikatsomon suuntaan muutenkin. Saisin nauraa sille sitten. Vaikka sekin maali varmaan tulee jossain Kärppien 7 maalin johtoaseman jälkeen, mutta silti. Jäi paha mieli Rynnäksen viimekerrasta.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Otteluennakko oli ainakin Kärppien sivuilla sen luokan huumoripläjäys että en tohdi sitä edes tänne linkittää. Oli kuin joku yläasteikäinen pitsanaama olisi kynäillyt sen liian monta ES:ää juoneena.

Mikäs tuosta tekee elämää suuremman huumoripläjäyksen? En ite ainakaan huomannut mitään erikoista, johtuuko oululaisuudesta vai onko tuota mahdollisesti muokattu jotenkin?

Itse pelistä pelkään kärppien kannalta tulevan vaikean, en ihmettelisi vaikka pisteet jäisivät Turkuun. Tauon aikan on ilmeisesti ollut Kärppien pakka levällään, osa maajoukkueissa ja jotkut vissiin käyneet armeijahommissakin. Vielä kun Juhis jäi kotiin, niin 2. ketju menee uusiksi.

Toivotaan parasta, pelätään pahinta.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Sarjan kärki ja sarjan heittopussi. Tauko takana ja nyt pitää hakea uudestaan sitä rutiinia. Pikkaisen epävarmuutta Kärppien tekemisessä voi esiintyä näiden maajoukkue + muiden poissaolioiden takia...

Tämä on etukäteen muka mahdoton arvata. Tätä peliähän Kärpät ei ainakaan häviä... etukäteen täysin helppo. Tänään katkeaa Kärppien voittoputki. Tämä on se päivä, tämä on se ottelu ja Tepsi on just se, joka sen tekee meille :)

Uskoakaa kun sanon, lyökää isolla pannoksella ykköstä!
Tekisi mieli sanoa, että palautan rahat mikäli ennustukseni ei osu oikeaan.

5-1 ja Kärpät jää täysin telineisiin.
 

Itäpuu

Jäsen
Löytyihän se yksi asia mikä TPS:ssä osataan, nimittäin otteluennakot. Kärpät vissiin panostaa sitten johonkin muuhun. Mutta eipä tästä mikään läpihuutopeli tule. TPS on yksi niitä joukkueita, joka tarvii tuoreen alun tauon jälkeen. Tulevat varmasti hyvin ja kovaa. Kärpillä on jo varaa laskeskella pitemmälle, joten liike voi olla aika nahkeaa. Entä sitten maajoukkuemiehet? Väsyneitä mutta onnellisia? Toivotaan hyvää peliä ja uskon TPS:n vievän vähintään pisteen.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Onko Famulare vieläkin loukkaantuneena, kun ei kokoonpanosta löydy? Mielenkiintoista, että Hostikka aloittaa maalilla ja Miettinen tosiaan ykköskentässä. Saapa nähdä toimiiko.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tänään sekä huomenna on ilon päivä Turussa. Ihan sama kumpi voittaa niin kaikilla on kivaa ja huomenna on lehtien palstoilla mukavaa luettavaa. Voiko tämä enää paremmaksi muuttua? :)
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Missä se huumori tuossa Kärppien sivun ennakossa on? Juttu itsessään on toki kömpelöä tilastojen luettelointiaa, vailla mitään sen kummempaa sisältöä. Mutta tuota huumoripuolta ei tämäkään oululaislähtöinen tuosta irti saa.

Illan peli on yksi muiden seassa, kun meidän voittoputkea tarkastelee. Maaottelutauko tuo sen erikoisimman mausteen tähän. Missä vireessä joukkueet tauolta palaavat? Putki kun katkeaa joskus, niin se voi olla ihan hyvin tänään. TPS on meidät kerran tällä kaudella voittanut, joten ennen näkemätöntä se ei olisi.

Itse kyllä luotan Rynnäkseen edelleen. Mies sai yhden pelin maajoukkueen mukana ja muuten saikin sitten treenata ja levätä. Voittava maalivahti edelleen ja erittäin kovalla itseluottamuksella pelaa. Vastapäässä siis Hostikka, jolla varmasti on näyttämisen halua juuri Kärppiä vastaan. Hostikka voikin unelmaillalla pelin kääntää, miehellä on kykyjä kyllä siihen.

Jääkö Kärpät tänään telineisiin? Siinäpä kysymys. Veikkaan TPS:n tulevan alussa kovempaa. JMA ei pelaa ja se on nahdäkseni ihan hyvä juttu juuri tässä vaiheessa. Miehen ajatukset varmasti harhailee ja kun on kaiken itsestään antanut maajoukkueessa, tuskin syttyisi tähän peliin ja saattaisi hiukan sekoittaa joukkueen peliä fleguilullaan. Nälkäisiä ja levänneitä nuorempia pelimiehiä meillä riittää, heille vaan näytönpaikkaa.

Lähetään nyt siitä, että tämäkin käännetään. Tiukka peli, mutta silti tämä käännetään ja päästään seuraavassa matsissa jahtaamaan ennätystä.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Missä se huumori tuossa Kärppien sivun ennakossa on? Juttu itsessään on toki kömpelöä tilastojen luettelointiaa, vailla mitään sen kummempaa sisältöä. Mutta tuota huumoripuolta ei tämäkään oululaislähtöinen tuosta irti saa.

Niin surkea teksti, että ihan naurattaa. Menee ihan sinne huuomorin puolelle.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoista, että Hostikka aloittaa maalilla

Noup, Norre aloittaa. Ottelu on kyllä Hostikan 300. runkosarjapeli, mutta penkillä se ainakin alkaa.
HC TPS facebookissa kirjoitti:
Maalissa tänään Kärppiä vastaan aloittaa Fredrik Norrena, mutta ottelu on maalivahti Ville Hostikan liigauran 300. runkosarjan ottelu.

Onnittelut Villelle rajapyykin rikkomisesta!
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Noup, Norre aloittaa. Ottelu on kyllä Hostikan 300. runkosarjapeli, mutta penkillä se ainakin alkaa.

Ok, ihmettelinkin. Eihän Hostikkaa kannata peluuttaa. Pelannut jo niin paljon.
Famularesta muuten selvisi, että on palailemassa vasta pelikuntoon ja siksi ei vielä ainakaan tänään pelaa.
 

Nonhero

Jäsen
Kärppien kokoonpano;

Komulainen - Maxwell - Huml
Pyörälä – Viuhkola – Kähkönen
Junttila - Kemppainen - Donskoi
Alikoski - Keränen - Suoranta

Lehtonen - Pokka
Kukkonen - Niemelä
Vallin - Eminger

Karhunen
Rynnäs

^^ Kärppien nettisivujen mukaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

Miettinen - Koskiranta - Sexton
Morrisonn - Seigo

Paré - Lucenius - Willsie
Vittasmäki - Friman

Suominen - Kumeliauskas - Sointu
Karhu - Pulli

Tuomainen - Laakso - Virtala

Norrena
(Hostikka)
 

Wyrneri

Jäsen
Vähän on samanlaisia fiiliksiä kun muillakin kärppäkannattajilla, taitaa katketa voittoputki. Maajoukkuetauolla on ollut reeneissä kymmenisen pelaajaa samaan aikaan ja Ohtamaan poissaolon vuoksi pakki parina tunaroi vaihteeksi Eminger - Vallin.
Lisäksi Karhunen on maalissa. Ei sillä, että Tomi olisi jotenkin erityisen huonosti pelannut, päinvastoin. Kuitenkin, Karhusen ollessa maalissa tuntuu, että Kärpät pelaa yltiövarovaisesti ja pelitapa on täten täysin erilainen verrattuna Rynnäksen ollessa tolppien välissä.

tulosveikkaus: 3-2 Komulle ja Donskoille maalit mieheen.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Tänään, jos koskaan, on mahdollisuus katkaista Kärppien voittoputki. Kauden aiemmat matsit hiukan yllättäenkin Kärpille vain pistein 4-2. Tauolta palatessa pakka saattaa olla hiukan levällään. Karhunen maalissa, eli Rynnästä meidän ei tarvitse tänään murehtia. Joku muu torjuu kärppämaalilla sen nollan tänään. No ei. Kyllä TPS ainakin yhden tekee.

En ihmettele, mikäli hallissa ei ole lainkaan meteliä ja ihmiset ovat jääneet kotiin. Sateinen tiistai ja "varma tappio" eivät houkuttele Artukaisiin. Vähemmästäkin sitä on kotiin jääty. Aion olla paikalla tästä huolimatta, vaikka vitutus onkin todennäköisin olotila illemmalla. Pienetkin uskon rippeet on kaivettava, vaikka nyt joutuu kaivamaan helvetin syvältä. Hallitusta en tule hallille kannattamaan, mustapaitainen joukkue on se joka tarvitsee tukea. Kausikorttikin kun on maksettu, niin vain polttoaine maksaa tänään.

Pieni toivo silti elää. Ehkä Tadas pelaa tänään sillä tasolla, jota odotan häneltä. TPS voittaa 5-2 Liettuan Vapahtajan taituroidessa vaatimattomat 2+3.

Uskokaa huviksenne.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Edelliset kohtaamiset Turkuhallissa:

15.10.2013 TPS - KÄR 0- 2 (0-2,0-0,0-0) 4728
04.01.2013 TPS - KÄR 2- 3 (1-1,0-1,1-0,0-0,0-1) VL 5152
01.11.2012 TPS - KÄR 1- 0 (0-0,0-0,0-0,1-0) JA 6640
01.03.2012 TPS - KÄR 1- 4 (1-1,0-1,0-2) 5806
05.01.2012 TPS - KÄR 1- 3 (1-1,0-0,0-2) 4373
01.12.2011 TPS - KÄR 0- 5 (0-3,0-1,0-1) 4927
22.01.2011 TPS - KÄR 1- 2 (0-0,1-1,0-0,0-0,0-1) VL 5693
06.11.2010 TPS - KÄR 4- 1 (0-0,1-0,3-1) 6071
16.03.2010 TPS - KÄR 1- 2 (1-0,0-1,0-0,0-1) JA 6170
27.12.2009 TPS - KÄR 3- 1 (1-0,1-0,1-1) 7135
03.12.2009 TPS - KÄR 5- 3 (4-1,0-1,1-1) 5086
21.02.2009 TPS - KÄR 3- 4 (1-2,1-0,1-2) 6680
01.10.2008 TPS - KÄR 3- 2 (0-2,2-0,0-0,0-0,1-0) VL 4779

Wanhan kaavan mukaan: 13 4-3-6 - pisteet 11-15
Nykyisen pelleilyn mukaan: 13 3-2-3-5 - pisteet 16-23

Yleisömäärä noussee tänä iltana hikisesti yli neljän tonnin.
Henkilökohtaisena viihdykkeenäni tänään toimii Radio Auran Aallot ja Jatkoajan otteluseuranta.
Pari kylmää olutta jääkaapissa ja pulled pork uunissa - eiköhän se marraskuinen tiistai-Kärpät tällä selviä?
 

Wyrneri

Jäsen
Komulainen näkyy "korvaavan" Aaltosen. Olisin kyllä itse toivonut siihen Donskoita. Yhä enemmän alkaa tuntua siltä, että TPS vie matsin.
Mun mielestä tämä on taas ihan hyvä ratkaisu. Komu on pelannu viimeset 4 - 5 peliä hyvää kiekkoa nelosessa ja täten ansaitsee paikan. Donskoi nyt on pelannut myös todella hyvin, mutta en haluaisi rikkoa tota hyvin toiminutta Joonas-Joonas parivaljakkoa. Samalla tämä tuo lisää syvyyttä hyökkäyskenttiin.
 

juaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näkisin, että nyt jos koskaan on TPS:lla mahdollisuus voittaa Kärpät. Kaverilla ei ole ihan ykkömiehistö askissa ja ennen mj-taukoa saatiin vapauttava voitto KalPasta. Rynnäs osoittautui edellisellä visiitillä ohittamattomaksi Kärppien pelaten muutenkin 2-0 -tilanteen jälkeen solidia puolustuspeliä. Tänään maalissa häärii Karhunen, joka tosin on pelannut vakuuttavasti päästessään tositoimiin. Humlin ja Maxwellin rinnalle asettuu Komulainen, mutta hän tuskin on omiaan korvaamaan JMA:n liikettä.

Avausmaalin merkitys ottelussa on jälleen todella tärkeä. TPS on tehnyt tällä kaudella vain viisi (5) kertaa avausmaalin. Liian usein eteen on annettu se kaksi maalia, jonka jälkeen tekeminen on mennyt punnertamiseksi ja mailan puristamiseksi. Jäähyihin ei myöskään ole varaa paikallisella palloseuralla. Kärpät on liigan kovin YV-joukkue ja mitä nyt pelejä olen heiltä nähnyt niin en ihmettele miksi. Siellä on kaksi tulosyksikköä laittaa ylivoimalle, joissa on niin oveluutta kuin viivakutiakin tarjolla.

Vaikea ilta on tiedossa TPS:lle, mutta kovalla liikkeellä ja muutamalla pompulla mahdollisuudet ovat olemassa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielestäni TPS:n kaksi ylintä ketjua vaikuttavat paperilla erittäin iskukykyisiltä. Alaketjuihinkin on heittää ihan kokeneita liigapelaajia. Ihmeellistä, ettei tuolla hyökkäyskalustolla homma suju. Toki puolustuksessa on toivomisen varaa. Ykköspakkipari hoitaa hommansa varmasti tyylillä, mutta muuten taitaa olla vähän heikompaa.

Varmasti kovan haasteen pystyy TPS tarjoamaan tänään Kärpille. Veikkaan 3-3. Voittolaukauksissa Donskoi hoitaa tuttuun tapaan voiton Kärpille ja voittoputki saa jatkoa.

Toivottavasti Wilsien hermo pitää.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Voittolaukauksissa Donskoi hoitaa tuttuun tapaan voiton Kärpille ja voittoputki saa jatkoa.

Tai sitten Sexton on taas Duudsonia asteen vakuuttavampi. Aika kultaa muistot, oi noita aikoja kun kamppailtiin tällä kaudella vielä ihan tasapäisesti jopa tuon Oulun porukan kanssa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tai sitten Sexton on taas Duudsonia asteen vakuuttavampi. Aika kultaa muistot, oi noita aikoja kun kamppailtiin tällä kaudella vielä ihan tasapäisesti jopa tuon Oulun porukan kanssa.

Tuon karkelon olin tyystin unohtanut. Tuolloin Kärppien maalissa Karhunen oli täysin aseeton Sextonia vastaan. Sexton oli aivan maaginen. Onko Sexton ollut yhtä vakuuttava rangaistuslaukauksissa muissakin peleissä? Tänään Kärpät pystyy heittämään voittolaukauksiin maaliin myös Rynnäksen. Sextonin viimekertaisessa ilotulituksessa luukkuvahtina oli A-juniori Eskelinen, joten tukea ei sieltä suunnasta Karhuselle löytynyt. Tässähän alkaa pian toivomaan voittolaukauksia, sillä oli se viimekertainen sellaista herkkua.
 

retiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Maajoukkuehöntsien jälkeen on käsillä jälleen yksi kuudestakymmenestä runkosarjan kohokohdasta: pelipäivä! Pikkasen eri tunnelmissa ollaan kuin ennen edellistä TPS-peliä. Tauon jälkeen tatsi on todennäköisesti hukassa, varsinkin kun joukkue on ollut levällään. Joskus se toki tekee myös hyvää.

Maalissa Karhunen hoitaa hommat mallikkaasti, ei epäilystäkään. Suurin huolen aihe on Ohtamaan puuttuminen. Olisin myös mielelläni nähnyt Mäenalasen Humlin ja Maxwellin kanssa. Komulainen on kyllä hyvä veto, ei siinä mitään. Komulaisen esteenä on vain äärettömän pieni koko. Taitoa ja pelisilmää riittää, kuten myös yrittämistä.

Kärpät tulee joka tapauksessa pelin viemään aika selvästi. Viuhkolan ja Kemppaisen ketjut iskevät yhteensä 5 maalia. Turussa on varmaan kiinnostus tipotiessään ja hallissa on jopa alle 5000 katsojaa. Ei ole edes Aaltosta tuomassa 500 extrakatsojaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös