Ti 10.10. Jokerit-TPS

  • 19 645
  • 123

foobar

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pisteet sarjajohtajalta ja täällä höpistään ettei ollut mikään tasomittari Tepsille? HALOO! Me oltiin just äskön liigan jumboja! Jossei tämä nyt ollut se tasomittari niin mikä se sitten on? Lähetäänkö änäriin vetään kiertuetta vai mikä kelpaa?
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Leipuri Hiiva...

Asuu Kumputiellä... Tosin tänään oli pari yv-kentällistä Leipureita Jokereiden ylivoimaketjuissa. Miksi se laukominen on niin vastenmielistä? Se nyt on selvää, miksi Jokerien yv on noin mielikuvituksetonta, käsiä puuttuu, mutta laukomalla ne maalit tehdään (copyright by: Juti)

Toinen, mikä ihmetyttää, miksi se pelaaminen alkaa kiinnostaa vasta kolmannessa erässä? Tänään nähtiin taas SaiPa- ja Tappara-pelin syndrooma: Kaksi erää totaalista tuubaa ja kolmannessa erässä aletaan pelaamaan edes jollain tasolla. Tänään se riitti (onneksi) edes pisteeseen ja saumat kahteenkin jatkoajalla oli TPS:n vaihtovirheen vuoksi. Rankkareissa nähtiin NHL- ja ECHL-miehen ero. Stapleton ryssi yrityksensä jo heti kättelyssä. McDonell laittoi kylmästi längistä sisään.

TPS:stä McDonell pelasi ihan jees, mutta kentän paras oli mielestäni Ivan Huml. Vieläkö olet Elton sitä mieltä, ettei tämä kaveri kelpaisi Jokereihin?

Jokereista ei kovin montaa kaveria voi positiivisesti nostaa mieleen. Yleinen kädettömyys näkyy ja maalit ovat pikemminkin tekemällä tehtyjä, kuin rennon suorituksen jälkeen tulleita.

Tällä pelillä ei ole pistettäkään tulossa Raumalta huomenna mukaan. Taidanpa rustata pitkävetoon ykkösen.
 

tony

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Southampton, Deutsches Afrika Korps
Itse olen tyytyväinen kahteenkin pisteeseen vaikka se perinteinen tasoitus tulikin jo pariinkin otteeseen. Jokerit kotihallissa on kyllä munkin mielestä hyvä mittari, vaikka heidän peli ei kulkisikaan ihan kovimmalla tavalla tällä hetkellä, joten turha väheksyä täi lässyttää siitä sen enempää.

McDonell sai tulikasteen ja selvisi siitä ihan kivasti vai.. eikö? Jäähyjä taas ihan sairas määrä, ihan jokaisessa pelissä muuten. Taitaa vituttaa valmentajia ihan mielettömästi nämä uudet loistavat säännöt.
 

Furillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TML
Itäinen pitkä kirjoitti:
Olisi kiva kuulla paikan päällä olleiden näkökulmia: miltä erityisesti McDonellin peli mahtoi näyttää?
Sitä mitä luvattiin. Suht iso äijä, joka luistelee hyvin. Rightin pelaajana hyvä lisä Ulmerin ja Kaitsun rinnalle ykköseen. Rouhija ja keskinkertaiset kiekolliset taidot. Hakeutui hyvin vetopaikoille, vaikkakin vedot jäivät muutamaan otteeseen aika kehnoiksi.

Itse peli oli aikasen paska. Kaksi erää Tepsillä ei juuri hätää ollut, kolmannessa Jokerit tuli jollain keinolla tasoihin kahteen kertaan. Ringblom oli ihan kohtuullinen, linjureilta pari siinä ja siinä paitsiovihellystä Tepsin päädyssä. Sinänsä positiivista, että Jokereiden avauspeli oli ajoittain lähes yhtä huonoa kuin HIFK:llä viime lauantaina Turussa, eli Tepsin hyvyyttä?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
yki kirjoitti:
+ Hirso on selvästi tulossa, ei ollut syväjäässä.
Mä arvasin että multa meni jotakin ohi. Esittikö Hirso piristymisen merkkejä ennen vai jälkeen pelin. Itse pelissä mies oli mielestäni haluton ja arka. Itse asiassa mun seurannan perusteella Hirso oli oikeastaan kuin kuva Jokereista. Muka-yrittämistä, todellisesta halusta ei mitään hajua.

yki kirjoitti:
Tätä menoa Jokerit löytää ittensä keskikastista, ennen kuin tauko alkaa. Toivottavasti sama yritys ja tahto palaavat Narrilaumaan.
Tämä on fakta. Tauko tähän saumaan olisi lottovoitto, mutta turha itkeä kun sellaista ei ole tulossa.

Tepsille yksi lisäplussa, paketti pysyi omassa päässä turhankin hyvin kasassa. Voisi jopa sanoa, että kahdessa ensimmäisessä erässä Jokereilla ei ollut ainuttakaan todellista maalipaikkaa. Olen vain yhden pelin nähnyt, mutta jo senkin perusteella Hurme lienee tuonut pakistoon helvetisti itseluottamusta.
 
Paikanpäällä tuli oltua...

Ja sanotaan, että nyt on sitte ite näkemälläkin todistettu Tepsin ryhtiliike. Aivan toisenluokan peliä kuin vielä tovi sitten. Rankkarivoitto otettiin vaikka 3 pistettäkin oli otettavissa. Hieman tietysti jäi kaivelemaan se, että kahden maalin johto menetettiin ja se, että kahdessa ensimmäisessä erässä ei isketty lisäosumia. Kolmas erä meni sitten jo narripaidoille. Mutta ei narrit tänään huonoja olleet, vaikka täällä sitä tekosyyksi on esitettykin. Tuntui, että Jokereita vaivasi vähän sama mikä Tepsiäkin tuossa jokin aika sitten. Varsinkin kahdessa ekassa erässä Jokereiden avauspeli aivan jäissä. Tepsillä se kulkee taas mallikkaammin kuin aikoihin.

Tänään onnistujina olivat mielestäni, muutaman mainitakseni Hurme (jälleen), Berg (varmaakin varmempaa ja älyttömästi vastuuta), Huml (2 loistavaa tarjoilua maaleihin), Altsi (aina voittajana kulmista ulos) sekä Kipru (loistavaa avauspeliä). Myös Mäkinen (töitä töitä ja töitä), Sicak (tänään ainakin hyvä peli vaikka miestä onkin parjattu), Raku (av:n erikoismies) ja Vahakin (yritystä ja onnistumisa tänään kanukkien rinnalla) pelasivat loistavasti. Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat Järventie sekä Stapleton. Kotijoukkueen ns. tähdet Hirso ja Rita suht jäissä vaikka miehet yhden kassin järkkäsivätkin.

McDonellista saadaan vielä todellinen pelimies, 0+1 ja ratkaisu rankkarista. Myös muutaman hyvän vedon sai aikaan, vaikka otteista vielä touchin puuttuminen vähän paistoi.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Sarjataulukko hämää hauskasti. Toisaalta näyttää, että yhdellä voitolla harpataan pitkälle, mutta samalla takana on kolme joukkuetta, jotka menevät ohi voittamalla tasoittavan pelinsä ja simsalabim ollaan taas tokavikoja.

Nyt vaan sormet ristiin, että Kaitsun vammaa ei olla vähätelty ja äijä tosiaan saadaan nopeasti täydessä kunnossa kanukkien rinnalle. Yli-Torkkokin on omassa roolissaan ja varsinkin alivoimalla korvaamaton kaveri. Noiden ollessa rosterissa olisi kolme pojoa ollut tänään paljon lähempänä. Pakisto on edelleen se heikoin lenkki Backmanin ja Pukan pelatessa noita minuutteja. Saarisen parannuttuakin peräpää huutaa miestä (<-- hassu lause, tsihihii). Toivottavasti se eräskin huhu, joka näyttää olevan lähtevien osalta ankka, pitäisi edes tältä osin kutinsa.

Nyt täytyy pitää pää, motivaatio ja ajatukset kasassa koko joukkueella. Hyvältä näyttää, mutta Tepsi on vieläkin kuin vasta viikon kuivilla ollut narkkari, joka on juuri ollut kolme päivää ekoissa töissään. Kaikki on kohdallaan ja mahdollisuudet vaikka mihin, mutta ei se repsahtaminenkaan paljoa vaadi. Vittu mitä vertauksia, mutta menkööt =D
 

yökkömies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bundesliga
Dastrike kirjoitti:
Stapleton muni rankkarin pahemman kerran. Hänestä ei ole vahvistukseksi joukkueelle, viimeistään nyt sen voi sanoa.

Siis nyt kyllä pitää korjata ja rankasti. Tim oli tänään ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä AINOA joka edes yritti, luisteli ja taisteli. Kaikki muut olivat täysin yössä. Kyllä miestä voi lyödä silloin, kun siihen on aihetta mutta tämä puusilmäisyytesi kyllä pisti veren kiehumaan.
 

Morgoth

Jäsen
Kaksi ensimmäistä erää aika jäätävää vieraskiekkoa TPSltä, perinteistä träppiä josta Jokerit ei päässyt mihinkään. Ensimmäisessä erässä lisäksi muutama minuutin huikea karvausjakso, jossa Jokerit ei päässeet mihinkään. Sitten parista paikasta maali. Homma oli ihan täysin hallinnassa ja Jokerit ajettiin kulmiin pyörimään, jos nyt alueelle pääsivät edes.

Sitten Jokerit sai 2-1 maalin heti kolmannen erän alkuun ja peli muutuu ihan täysin. Sen jälkeen TPS oli ihan pelkkä vastaantulija, mutta ihme ja kumma 3-3 oli taululla 60 minuutin jälkeen. Yleensä noissa käy niin, että kotijoukkue mene menojaan varmaan 90 % tapauksissa, nyt ei onneksi. Jokereiden ylivoima aivan onnetonta. Paremmalla ylivoimalla olisivat voittaneet. Rankkareissa Hurme tuli rohkeasti vastaan ja Stapleton onneton yritys. McDonell heti vetämään rankareita ja kylmästi vain lakaus ohi Riksmanin.

Ulmer-McDonell oli varsin hyvä kaksikko. Toivat suoraviivaisuutta kivasti peliin ja menivät selvästi kohti maalia, ei mitään neppailua. McDonell oli yllättävän hyvä. Kädet toimi, peli suoraviivaista ja luistinkin kulki ihan ok. Huomattavasti parempi kuin Ulmer ensimmäisissä peleissään. Mäkiseltä hienoa taistelua myös muutamassa tilanteessa ja taisi Hurmekin kopauttaa Vandenbusschia ensimmäisessä erässä mailalla yhden tilanteen jälkeen.

Huikeaa tason nostoa TPSltä sitten alkukauden.
 

lavos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noniin, takaisin himassa. Olipahan kiekkoilta. Tepsillä ei mitään hätää ensimmäiset kaksi erää ja sitten kolmannessa rupes paketti leviämään. En tiedä alkoiko Jokerit ajaa enemmän maalille vai alkoiko Tepsi päästämään miehiä enemmän maalille, mutta kovin helposti maalit tuntuivat tulevan. Hurme ei voinut ensimmäiselle ja kolmannelle maalille oikein mitään, toisesta en osaa sanoa kun ei oikein nähnyt. Hurmeelta ihan hyvä peli, nyt ehkä perusilta, parilla gamesaverilla olisi hoitanut ainakin yhden Jokereiden maaleista. Onneksi Jampalla on rutiini sen verran kova että perussuoritus on Duba potenssiin 10.

Jatkoajalla oli molemmilla muutamia paikkoja hoitaa matsi kotiin, mutta viimeistely ontui. Humlilla varsinkin hyvä tilanne, mutta tuli joku ihmeellinen jäätyminen eikä saanut vetoa aikaiseksi.

Rankkarit olikin sitten aika 100-0 Tepsille, ensin Hurme nollasi Stapletonin, tosin eipä mikään erityinen suoritus ollu kaverilta, kun ajautui ihan sivuun. Sitten tulikin Teräsmies-Kentin vuoro ja uskomattoman kylmä suoritus. Ei mitään ylimääräisiä sähläilyjä ja kiekko längistä sisään, se oli siinä.

Tuomarityöskentelystä sen verran, että mielestäni se oli ihan ok. Vaikka Ovikello pisteli ihan ihme jäähyjä välillä, niitä tuli puolin ja toisin.

Sitten vielä huomioita pelistä:

- Mäkinen: tosi arvokas pelaaja mielestäni, pysäytti monet Jokereiden hyökkäykset ahkeralla karvaamisella

- McDonell: Hyvä avaus Kentiltä, säästeli energiaa ja pelasi varmaa peliä, pelisilmää kaverilla on, koska hakeutui monesti maalin eteen hyvälle paikalle, meinasi tehdä heti alussa maalin jo. Yhteistyö Ulmerin kanssa silmiinpistävää, en tiedä mitä kaverit on jutellu kahvilassa, mutta näki että tässä on toimiva pari valjakko. Pari kertaa jätkät juonitteli hyvin tilanteita suoraan aloituksesta Jokereiden alueella. Tepsi muuten vei aloitukset ottelun loppua lukuunottamatta aika suvereenisti, tai ainakin sellainen kuva jäi.

- Berg: jälleen kerran hyvä peli Akilta, todellinen puolustuksen tukipilari.

- Tepsin viisikkopuolustus: puolustustyöskentely kehittynyt tosi paljon, vaikka Jokerit pääsi painostamaan useasti, peli ajettiin kulmiin ja vastustajaa ei päästetty tekopaikoille.

- Huml: Iivana on kyllä selkeä vahvistus, yritti tosi hyvin ja jäätävä viimeistely 2-0 maalissa, olisi kuulunut Humlin nimiin kyseinen maali. Väsyneenä vain virheet pois niin tulee kiva kevät.

- Jokereiden fanit: onhan toi Suomen mittakaavassa aika uskomatonta meininkiä, tosi hyvin piti meteliä vaiks 2-0 ja kotijoukkueen saamattomuus vähän hyydyttikin. Hatunnosto.

- Musiikit areenalla: Areenan musiikki tarjonta lämmitti allekirjoittanutta, erittäin osuvia valintoja :)

- Jokereiden fyysisyys: Aika aneemista peliä oli kotijoukkueelta kokonaisuudessaan, vaikkakin kolmannessa erässä piristyttiin. Enemmän pitäisi olla munaa ajaa maalille, eikä vain pyöriä nurkissa. En tiedä sitten oliko Tepsin hyvyyttä vai Jokereiden huonoutta.



Siinä niitä sitten olikin, eiköhän tää riitä tällä erää. Ihan kiva kiekkoilta ekaksi kerraksi Jaffalassa :) Tästä on hyvä jatkaa perjantaina. Tulee käytyä Elyseelläkin ekan kerran sitten viime kauden ainokaisen matsin.
 

Morgoth

Jäsen
lavos kirjoitti:
- Jokereiden fanit: onhan toi Suomen mittakaavassa aika uskomatonta meininkiä, tosi hyvin piti meteliä vaiks 2-0 ja kotijoukkueen saamattomuus vähän hyydyttikin. Hatunnosto.

Tää multa unohtui. Todellakin aika huikeaa menoa kahdessa ensimmäisessä erässä jo, vaikka kotijoukkueen pelissä ei mitään hurraamista ollutkaan. Kolmannessa meteliä tietysti tuli luonnostaankin, kun kotijoukkue pääsi mukaan, mutta hienoa menoa. Muuten tosin yleisö ihan yhtä aneemista kuin Turussakin.
 
Viimeksi muokattu:

Outsider

Jäsen
yökkömies kirjoitti:
Siis nyt kyllä pitää korjata ja rankasti. Tim oli tänään ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä AINOA joka edes yritti, luisteli ja taisteli. Kaikki muut olivat täysin yössä. Kyllä miestä voi lyödä silloin, kun siihen on aihetta mutta tämä puusilmäisyytesi kyllä pisti veren kiehumaan.

Juuri näin. Ekassa erässä tarjosi taas Anderssonille loisto paikan maalitilin avaamiseen ja myöhemmin yhdessä vaihdossa kahteen otteeseen röyhkeä nousu maalin takaa, mutta tulosta ei tällä(kään) kertaa tullut. Lisäksi Tim taisi hankkia pari jäähyäkin omalla liikkeellä ja yrittämisellään. Jos kolmoskentässä joku ulkomaalainen ei täyttänyt vahvistuksen kriteereitä, niin se oli se pelaaja kenen selässä ei lukenut Stapleton. Toivottavasti jäisi joukkueeseen the sentterin hankinnan jälkeenkin.

Itse pelistä nyt ei paljon sanottavaa ole, mutta saman voi todeta kun ifk pelin jälkeenkin, eli eipä kannata vastustajan kannattajien liikaa riemuita tämän iltaisilla esityksillä tulleesta voitosta.



Heittikö joku ihan tosissaan, että se Hurmeen itkeminen oli psyykkausta?:)


Niin ja olihan se rankkari paska, ei siitä mihinkään pääse.
 
Viimeksi muokattu:

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muutamia hajahuomioita hallilta palattua:

*Kolme pistettä tästä olisi pitänyt ottaa, mutta kaksikin tyydyttää. Toisaalta kotijoukkue taisteli kolmannessa erässä siinä määrin, että yhden pinnan jääminen nykyiseen pääkaupunkiin oli pelitapahtumien valossa kohtuullista.

*Jokerit tuli pelin ekat minuutit hyvin päälle ja Tepsi ei saanut mitään kontrolloitua aikaan. Kotijoukkueen kaksi peräkkäistä alivoimaa, joista Tepsi sai hyödynnettyä jälkimmäisen, käänsi kuitenkin asetelman. Sen jälkeen pelissä oltiin hyvin mukana.

*Meidän pakeilla on selvästi kova luottamus maalivahtiinsa kun jättivät maalinedustan siivoamisenkin hänen vastuulleen kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa tuo sitten kostautui kun kotijoukkue nousi nopeasti tasoihin tyypillisillä maalinedusmaaleilla (ohjaus ja ripari suoraan ilmasta). Sen jälkeen eli hieman liian myöhään olikin pientä parannusta havaittavissa, kun aikaisemmin jätkät havahtuivat tekemään hommia yleensä vasta siinä vaiheessa, kun Hurme poltti kääminsä jokerihyökkääjien lähentely-yrityksiin. Maalineduspelaaminen olikin se Tepsin pelin osa-alue, jossa oli meikäläisen silmin eniten parannettavaa. Esimerkiksi Jokinen, jolle propsit ekasta liigamaalista, on näissä karkeloissa vielä melkoisen kevyen oloinen kaveri.

*Hurme oli oikein hyvä. Liioittelematta voi sanoa, että ensimmäistä kertaa vuosiin meillä on voittava maalivahti. Tokassa erässä nähtiin jo Hurmeen bravuuri, eli tilanne jossa maalinkulmalla oleva vastustajan pelaaja yrittää turhaan hakata kiekkoa Hurmeen patjan läpi verkkoon. Kohtuuden nimissä on tosin myönnettävä, että sataprosenttisen virheetön esitys ei ollut, sillä pari turhaa pomputtelua ja riparia mies antoi. Jotenkin tämä Huikea Jamppa onnistui kuitenkin tekemään haparoidessaankin varman vaikutelman. Liekö syy sivullekirjoittaneen silmissä tai ei, tässä on vahva ehdokas liigan MVP:ksi.

*Varsinainen kynämies Mr. Beginning eli McDonell erottui kyllä sikäli, että hän laukoi aina kanukkityyliin aina kun oli paikka ja joskus silloinkin, kun ei ollut paikkaa. Tästä Jore-setä ilmeisesti päätteli, että laukokoon sitten rankkarinkin ja kylmänrauhallisesti McDonell pistikin kiekon puikoista maaliin. Sutimisten tuloksena tulleen syöttöpinnan lisäksi äijä ehti istua pari kakkostakin. Tuntuman puuttuminen näkyi, mutta muuta tuskin voi odottaa jos mies revitään suoraan lentokoneesta pelaamaan ykkösketjuun kovia minuutteja. Tuolla tahdilla tuntuman luulisi kyllä löytyvän ja nyt äijä sai ratkaisumaalinsa ansiosta ainakin lentävän lähdön. Hyvä näin.

*Huml väläytteli muutamaan otteeseen erinomaisesti, mikä tuotti tänään kaksi maalia. Sellainen esitys kuin kultakypärältä ja näin ollen Kaitsun stunttaajalta sopii odottaakin. Humlin johtama kakkosketju oli paras TPS-vitja tänään. 0-2 osumassa oli jo vanhojen hyvien aikojen hohtoa: Captain Alatalo karvasi kuin parhaina päivinään kiekon pois jokeripakilta, syötti maalin edessä vapaana olleelle Humlille joka hassutteli kaikessa rauhassa Riksmanin ulos tilanteesta. Kiekon suti lopulta jokeripuolustajien mailojen välistä verkkoon Sicak.

*Vahalahti näytti olevan vähän väliä turvallaan, mutta iski viimeisessä erässä riparista Tepsin kolmannen maalin, joka vähän paremmalla onnella olisi jäänyt voittomaaliksi. Varovasti siis peukaloa ylöspäin.

*Kun näin ensimmäisen kerran Marko Mäkisen kentällä TPS-paita päällä, iski yllättävä tyytyväisyys siitä että mies pelaa meillä eikä muualla. Hieno homma että Makko hankittiin, vaikka "tervetuloa kotiin" -puheet kuulostavatkin häneen liitettyinä hivenen korneilta. Mäkinen esitti hyvää karvausta muutamaan otteeseen, vaikka olikin tälllaisten spurttien jälkeen siinä määrin puhki ettei näyttänyt jaksavan luistella takaisin omaan vaihtoaitioon. Eiköhän asia korjaannu ajan kuluessa.

*Ihmeiden aika ei ole ohi, Tuukka Pulliainen ja Tomi Sykkö nimittäin esiintyivät yllättävän pirteästi. Onkohan tällaista ollut havaittavissa jo aikaisemmin tällä kaudella? Vai näinköhän minä taas omiani?

*Kaipa kotijoukkueestakin pitäisi jotain sanoa. No, Jokereiden pelaajaesittely ennen ottelun alkua on laatutyötä ja fanikatsomo hoiti hommansa kiitettävällä aktiivisuudella. Propsit. Eipä sikäli, samat asiat tuli havaittua jo viikko sitten. Ekan ja kolmannen erän alkua lukuun ottamatta kotijoukkue ei ihmeitä esittänyt.

*Tuomarina oli Ringbom, no ei se ainakaan kotiinpäin vetänyt.

Kaiken kaikkiaan Tepsin yleisilme oli hyvä ja valovuoden edellä sitä löysää ja halutonta velttoilua, jota muutama viikko sitten Bluesia vastaan tuli nähtyä. Kun vielä otetaan huomioon, että kyseessä oli kolmas peräkkäinen voitto, ensimmäinen vierasvoitto Jokereista yli kahteen vuoteen ja Jortikan ensimmäinen voitto Sheddenistä ikinä, on pakko olla tyytyväinen vaikka kahden maalin johdon menetys vähän harmittaakin.

Hyvät naiset ja herrat, TPS on tikissä. Kuka olisi uskonut viikko sitten?
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Nyt vituttaa ja rankasti!

Onnea vaan Turkuun. Varmasti olivat tärkeät pisteet.

Ottelu oli valitettavasti aivan sanoinkuvaamattoman surkea. Kaksi ensimmäistä erää oli niin huonoa peliä Jokereilta että täytyy miettiä oltiinko edes viime kaudella näin velttoja, haluttomia ja yleisesti sysipaskoja. Kolmannessa sitten vähän yritettiin, mutta heti kun tultiin edes lähelle jonkunmoista pelitasoa (2-2-maalin jälkeen ja jatkoajalla) niin taas lopetettiin pelaaminen totaalisesti ja suorastaan pakotettiin TPS maalintekoon. En myöskään pysty käsittämään miten TPS sai sössittyä pisteen Jokereille. Kolmea pistettä yritettiin tuputtaa, kaksi lopulta kelpasi. Toki TPS pelasi hyvää keskialueen peliä jolla tukahdutettiin Jokereiden "pelinrakentelu" täysin, mutta ei Jokerit olisi tänään voittanut ketään.

Ja se pelinrakentelu... Pelaajilla ei näytä olevan mitään hajua siitä mitä edes yritetään tehdä. Pakit ottavat kiekon haltuun, pysähtyvät, katselevat molempiin suuntiin ja heittävät polvenkorkuisen johonkin suuntaan. Puolet menee pitkäksi ja jos syöttö tulee hyökkääjälle asti niin hän pysähtyy, katsoo molempiin suuntiin ja haroo sitten kiekkoa johonkin, lähinnä kulmiin tai päätyverkkoon.
Ja se ylivoimapeli! Ei JUMALAUTA! Edes viidellä kolmea vastaan EI SAADA VETOA PÄIN MAALIA! Haudotaan kiekkoa, lyödään sitä kulmiin ja katsotaan katsotaan katsotaan löytyisikö sieltä sittenkin se aukko kymmenen miehen läpi mistä syöttää. Harjoitellaanko ylipäätänsä ylivoimapeliä?

Jokerihavaintoja:
-Riksman imaisi 2-3-maalin ja rankkarin. Hurmekin tosin pompotteli lopussa, muuten oiva peli Hurmeelta.
-Tuulola voitaisiin heivata johonkin missä aurinko ei paista. Ei liikettä, ei tahtoa.
-Jokereilla ei ole keskushyökkääjää ykkösketjussa. En tiedä mikä on Hirsovitchin oikea pelipaikka, jos sellaista on.
-Pakaslahti, Louhi ja Valtonen tsempaavat hyvin ja olivat joukkueen parhaimmat tänään.
-VanderBussche ei pelannut juuri ollenkaan puolenvälin jälkeen. Loukkaantuminen vai penkkikomennus? Pelillisesti tänään aivan paska. Luistelee ihan nopeasti ja taklaa hyvin, mutta peliäly ja -näkemys lähentelevät absoluuttista nollapistettä.
-Stapleton pörrää ihan hyvin, mutta on niin hirveän voimaton maalin edessä. Olisi voinut tehdä pari maaliakin, mutta kun kaatuu aina päästessään lähellekään vetosektoria. Miehen rankkari olikin sitten jotain niin munatonta että siihen tarvitaan jo kosmista voimaa.

Yleisöä oli tänään 7400. Tuo lukema tulee syöksymään alaspäin yhtä nopeasti kuin mitä Jokerit tulee romahtamaan sarjataulukossa.
 

lavos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin joo, semmonen kommentti vielä pelistä, että kyllä on fyysisyys tapettu jääkiekosta. Ei Jokereiden ja Tepsin kohtaamiset nyt varmaan mitään taklausfestivaaleja ole olleet, mutta on noi taklausten määrät ihan naurettavia. Taisin yhden taklauksen nähdä Tepsiltä? Siis kunnon taklauksen, kun Aho paukautti keskialueella. En ymmärrä miksei voida niitä taklauksia saada kiekkoon takaisin ja otettaisiin vaan koukkimiset ja estämiset tarkasti. Tappaa tunteen kiekosta kun ei ole pommeja yhtään :/
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Kaikennäköistä paskaa..

Lorvi kirjoitti:
Turha tuosta Tepsi fanien on innostua, silkkaa paskaa oli. Olisi ollut mukavempaa jäädä himaan kattomaan canalin matsia, olisipahan ainakin nähnyt kunnon rankkarit.
.. sitä saa lukeakin. Katsotaan sitten innostaako sinua, kun olette hävinneet kuusi peliä putkeen ja olette sarjan viimeisiä. Odotukset olivat/ovat kuitenkin täälläkin hiukan erilaiset.
Kyllä se hiukan pistää "innostumaan" kun on kaksi kotivoittoa alla ja kaiken huipuksi vierasvoitto sarjakärjestä, vaikka vain rankkareilla. Mukavaa bonusta on molempien stadin joukkueiden voittaminen.

On aivan sama mitä paskaa se oli vieraissa, kunhan mukaan lähtee enemmän pisteitä kuin sinne jää. Kotona TPS:n kaksi viimeistä ottelua ovat kuitenkin olleet erinomaisia pelillisesti, asenteellisesti ja tuloksellisesti. Se riittää toistaiseksi. Nyt on kuitenkin tulos tärkeintä, eikä tyyliseikat.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aake kirjoitti:
Ja se ylivoimapeli! Ei JUMALAUTA! Edes viidellä kolmea vastaan EI SAADA VETOA PÄIN MAALIA! Haudotaan kiekkoa, lyödään sitä kulmiin ja katsotaan katsotaan katsotaan löytyisikö sieltä sittenkin se aukko kymmenen miehen läpi mistä syöttää. Harjoitellaanko ylipäätänsä ylivoimapeliä?
Tästä Jokerien ylivoimapelistä on muodostumassa pikku hiljaa legenda. Edellisessä pelissä koetin laskeskella kuinka monta vetoa saadaan viivasta maalille ja tänään se olisi ollut helppoa. Käsittääkseni yksi.

Jotenkin en voi ymmärtää miksei tähän valmennuksen toimesta puututa. On ihan totta, että joku taitava kädellinen yv-pyörittäjä olisi paikallaan, mutta ei se suurin puute ole. Tänäänkin olisi ollut 10-15 paikkaa toimittaa sitä kiekkoa maalille, mutta ei. Tämä menee jo käsityskyvyn ulkopuolelle, saamme kiekon alueelle, pystytään pelaamaan kiekko vetopaikkaan, mutta vedot on kielletty !!

Mamma Rosan pihvit sille Jokeri-pelaajalle, joka ylivoimassa laukoo kohti vastustajan maalia.
 

Morgoth

Jäsen
Aake kirjoitti:
-Jokereilla ei ole keskushyökkääjää ykkösketjussa. En tiedä mikä on Hirsovitchin oikea pelipaikka, jos sellaista on.

Tuota ihmettelin vähän itsekin. Kolmannessahan erässähän mieshän taisi olla puolustajanakin ja yhdessä tilanteessa Hirso ei osanut lukea ollenkaan peliä ja Huml pääsi ihan vapaasti kävelemään, mutta ei saanut lakausta aikaiseksi. Näytti vain aika kamalalta katsomoon tai harvoin pelaaja on niin pihalla kuin Hirso siinä tilanteessa. Tiedä mikä Hirsolle on oikea paikka? Aika kummajainen tosiaan.
 

Mr Uffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuo Hurme on aivan perkeleen hyvä maalivahti.

Jokerit oli älyttömän huono 2 ensimmäisessä erässä. Halutonta, munatonta, täyttä paskaa. Stapleton oli ainoa, jolle voi antaa synninpäästön. Kolmas erä alkoi jo olla sinnepäin, mutta mihin on silti kadonnut alkukauden hienot otteet? Hirsowho? Välillä väläytti, mutta muuten ei ollut taaskaan mikään hyvä. Vandenbussche on aika nopee, mutta muuten jätkä vaan koohotti, ja taispa tulla penkkikomennus jossain kohin.

TPS ansaitsi voiton, ja olisi ollut jopa vääryys, jos peli olisi Jokereille kääntynyt, sen verta perseilyä oli.

plussat ja miinukset:

Jokerit:

+ Stapleton
+ Pakaslahti, Valtonen, Louhi hyökkäyskolmikko.
+ Fanikatsomo, on siellä huikeeta menoa.

- Muu joukkue, mikä on?

TPS:

++++++++++ Hurme, ei yhtään epävarmaa torjuntaa, eikä yhellekkään Jokerimaalille mahtanut mitään. Pelkäsin jo, että taas se torjuu nollapelin.
+ Berg
+ Ronald McDonald. Tuon pelin perusteella vahvistus TPS:lle.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
lavos kirjoitti:
Niin joo, semmonen kommentti vielä pelistä, että kyllä on fyysisyys tapettu jääkiekosta. Ei Jokereiden ja Tepsin kohtaamiset nyt varmaan mitään taklausfestivaaleja ole olleet, mutta on noi taklausten määrät ihan naurettavia.

Taklauksia ei kieltämättä juuri nähty, mutta kyllä tämä matsi oli kokonaisuudessaan huomattavasti viihdyttävämpää katsottavaa kuin edellinen sivullekirjoittaneen näkemä Jokereiden ja TPS:n kohtaaminen joskus keväällä 2005 (Jortshu siis silloin vielä Jokereiden penkin takana ja Big Daddy Tepsin). Pari Hulkkosen taklausta ja Juho Santasen lupaava ensiesiintyminen Tepsin maalinsuulla olivat silloin yksittäisiä kohokohtia, mutta muuten tuosta kotijoukkueen 1-0 -voittoon päättyneestä totaalipuolustuksen riemujuhlasta jäi parhaiten mieleen joskus tokassa erässä kuulunut yksittäisen katsojan huuto: "Ihmetteleeks joku ettei näissä matseissa käy jengiä?"


bozik kirjoitti:
Tästä Jokerien ylivoimapelistä on muodostumassa pikku hiljaa legenda. Edellisessä pelissä koetin laskeskella kuinka monta vetoa saadaan viivasta maalille ja tänään se olisi ollut helppoa. Käsittääkseni yksi.

Tämä pisti kieltämättä silmään jopa näin vierasjoukkueen kannattajana. Olin jo aika varma Jokereiden 3-3 -tasoituksesta kun TPS-kiekon todelliset ikonit ja ruumiillistumat Mäkinen, Rautee ja Berg istuivat yhtäaikaa jäähyllä ja kotijoukkue pääsi pyörittämään melkein 50 sekuntia 5-3 -ylivoimaa. Kiekko liikkui, mutta vetoja ei näkynyt. Tasoitus kyllä tuli, mutta vasta tasakentällisin pelattaessa.
 

Morgoth

Jäsen
Power kirjoitti:
kotijoukkue pääsi pyörittämään melkein 50 sekuntia 5-3 -ylivoimaa. Kiekko liikkui, mutta vetoja ei näkynyt. Tasoitus kyllä tuli, mutta vasta tasakentällisin pelattaessa.

Oli yhdessä yv:ssä Pakaslahti (?) yksin TPSn takatolpalla, mutta ei osunut kiekkoon vain, kun oli tyhjä maali edessä.
 

lavos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vedot puuttu joo, se onkin mainittu jo. Jokereilla oli vissiin kahden ekan ylivoiman aikana 1 (?) veto, ei niillä maaleja oikein saada. Ei ny luulis olevan vaikea vaiks vipata se kiekko sinne maalille :)

Powerille: Olihan se viihdyttävä matsi joo, jotenki vaan sisäinen ääni kaipaa isoja pommeja, mut kyllähän maalit tietty kaikenkaikkiaan enemmän maistuu.
 

kymppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaksi erää melkoista neppailua Jokereilta. Ehkä yksi todellinen maalipaikka, jossa pojat yrittivät survoa kiekkoa Hurmeen patjan läpi maalin kulmalla, mutta ei mennyt ja tuomarikin vihelsi pelin poikki liian aikaisin. Puolittaiset paikat Hurme napsi sellaisella varmuudella, että ei puhettakaan kiekon menevän sisään. Ei tepsikään ihmeitä esittänyt, mutta oli kuitenkin parempi. Taklauksia taisi olla noin yksi.

Kolmannen erän alkuun Jokerit sai maalin ja jostain kummasta peli-ilo ja yrittäminen löytyi. Peli pyöri siitä lähtien lähes jatkuvasti TPS-päädyssä ja pitkiä kiekkoja ladottiin. Jos oli Ringblom vihellellyt muutaman melkoisen heiveröisen Jokereille parissa ekassa erässä, niin tässä halusi tasata pelin ainakin 5-3 yv:hen johtaneessa tilanteessa. No tuloshan oli tiedetty, mutta saivat Jokerit pelin kahdesti tasoihin. Välissä Vahalahti kävi tekemässä maalin käytännössä ainoasta edes puolittaisesta paikasta Riksmanin avustuksella.

Jatkoajalla ei sitten pelaaminen kiinnostanut kumpaakaan. Kai luotettiin rankkareihin, jotka kyllä olivat/ovat todellinen antikliimaksi. 5min odotellaan, että saavat arvotuksi jonkun vetämään vedot ja sitten se onkin siinä. Paskan möivät.

Muuten Hirsoa en pakiksi laittaisi jatkossa. Kolme vaihtoa taisi tuolla paikalla esiintyä ja niistä kahdessa oli täysin hukassa omassa päässä aiheuttaen melkein todella hyvin maalipaikan vastustajalle. Kolmannessa erässä hyökkäyspäässä sen sijaan oli ihan hyvä esitys - samaa tosin voi sanoa koko jengistä.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No ei tuo nyt Jokereilta aivan niin totaalista paskaa ollut kuin täälläkin esitetään. Olipahan kuitenkin hyvä esimerkki millaista peli on kun toinen pelaa organisoitua viisikkopuolustusta jossa alueelle ei meinaa millään mahtua. Jos sinne joskus pääsee, ajetaan nurkkiin pyörimään ja jos joskus harvoin pääsee laukaisupaikalle, niin huippumaalivahti torjuu. Toisella taas ei riitä taito kunnolliseen hyökkäysten rakenteluun ja peli menee roiskimiseksi.

Kolmas erä sitten näytti että kun luistellaan, taistellaan ja ajetaan vahvasti maalille niin träppikin pystytään murtamaan. Tämä erä oli ainoa jossa oli myös tunnetta mukana aina pieneen nahisteluun asti. Jokereiden nykyisellä pelityylillä ei vain tule tulosta jollei pelissä ole oikeaa raivoa ja yritystä mukana. Nyt ei ollut juurikaan edes taklauksia.

Pieneksi lopulta jäi ero ja se syntyi maalivahtipelissä. Hurme torjui kaiken minkä voi kohtuudella vaatia, Riksman torjui myös hyvin mutta haparoi kolmannessa maalissa ja laski rankkarin längistä.

Jokereiden selvästi paras oli Louhi ja yleensä Pakaslahden ketju. Hirsojen ainoaksi väläykseksi jäi Jokereiden toinen maali, joka oli hienosti rakennettu vaikka päättyikin ufomaiseen pesäpallolyöntiin.

Tepsin uusi vahvistus oli hyvinkin asiallisen tuntuinen pelimies. Joukkue tulee nykyisillä esityksillä varmasti nousemaan sarjataulukossa reippaasti - tosin siihen on kyllä varaakin.

Jokereiden ylivoimasta ei viitsi sanoa muuta kuin että tuo on pakko saada kuntoon, nykysarjassa moisella tuhertelulla annetaan aivan liikaa tasoitusta kilpailijoille.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ikijokeri kirjoitti:
Rankkareissa nähtiin NHL- ja ECHL-miehen ero. Stapleton ryssi yrityksensä jo heti kättelyssä. McDonell laittoi kylmästi längistä sisään.

TPS:stä McDonell pelasi ihan jees, mutta kentän paras oli mielestäni Ivan Huml. Vieläkö olet Elton sitä mieltä, ettei tämä kaveri kelpaisi Jokereihin?

Jokereista ei kovin montaa kaveria voi positiivisesti nostaa mieleen. Yleinen kädettömyys näkyy ja maalit ovat pikemminkin tekemällä tehtyjä, kuin rennon suorituksen jälkeen tulleita.

Minusta Stapleton oli epäonnistuneesta rankkarista huolimatta paras ulkomaalaispelaaja tuossa pelissä, jopa sinun kehumasi Huml oli mielestäni näkymättömämpi kuin pikku-Timi. Ja tuo McDonell-Douglas oli rankkarimaalista huolimatta aikas näkymätön.

Jokerit oli "mustaa paskaa" kaksi erää mutta heräsi lopulta 3.erään taistelemaan ja tällä kertaa saatiin palkinto yhden erän hikoilusta. Tepsi teki enemmän töitä ja ansaitsi siis 2 pistettään, vaikkakin tuo rankkarikisa onkin lähinnä nopan heittoa. Missä oli taklaukset? Missä tunne? Miksi se oikea tahtotila löytyi vasta 2.erätauolla? Tällä nähdyllä esityksellä tulee huomenna Raumalla turpaan niin kovaa että tukka lähtee, eiköhän Lukon Straka iske huomenna 3+3, Hirson vastatessa tutuilla 0+0 tehoilla.

Miksi ovikello muuten määräsi ampumaan rankkarit vieraspäätyyn, niiden kolmen siellä istuneen ihmisen takiako? Ja Jokereiden fanikatsomo sai yrittää toisesta päästä kaukaloa arvata menikö kiekko sisään vai ei. Pelkäsikö ovikello että Jokereiden fanikatsomo olisi saattanut häiritä vastustajan maalivahtia ja laukojaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös