The Walking Dead (pääosin sinivalkoiseen tahtiin)

  • 646 202
  • 3 822

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
^ Valitettavasti merkit eivät näytä kovinkaan hyvältä tuollaiselle kehitykselle. Joko käsikirjoittajien rajat tai sitten sarjan budjetin rajat ovat tulleet vastaan, sillä viime kausi muistutti pahasti Fear the walking dead-sarjaa. Perseilyä oli joka suuntaan, Rickin jengi vaikutti olevan suorastaan naurettavan ylivoimainen kaikenlaisiin vihollisiin nähden ja Neeganin suuri ja uhkaava varjo osoittautui samanlaiseksi kuin jollain räksyttävällä pikkupiskillä. Rickin jengistä voisi helposti lahdata puolet, sillä hahmoja on liikaa.

Tiikerimiehen porukkaa taas ei voi ottaa missään nimessä tosissaan, mutta silti heidän 10 hengen kodinturvajoukkonsa kykeni pistämään Neeganin huippuunsa koulutetut ja äärimmäisen vaaralliset asemiehet nippuun vain muutamassa minuutissa. Ainoa toimiva osa tuossa porukassa on tiikeri, joka sekin on tietokoneella tehty.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Heh, näitä lukiessa huomaa että odotukset eivät ainakaan ole enää pilvissä kuten vielä pari kautta sitten. Aika huolestuttavan hiljaista ollut vaikka huomenna jatkuu TWD taas.
Vähäinen meteli ja matalat odotusarvot antavat ehkä jopa saumaa sarjalle yllättää positiivisesti.

Täytyy myöntää että en minäkään enää jaksa vesi kielellä tätä varrota kun touhussa on pitkään ollut latistavia piirteitä turhan paljon eli huolimatonta kässäriä, huonoa näyttelemistä, hidasta etenemistä ja ihan liikaa porukkaa ja EVVK- sivuhahmoja.
Epäuskottavuus on pienempi pahe kun ottaa huomioon tarinan ylipäätänsä olevan kaukana realismista. Ei tarinan tartte totta olla, riittää että se on hyvä.

Parempaa kautta varovaisesti toivoen,
huomenna toki Foxille kääntyy kanava.
Potentiaalia on kun se vaan osattaisiin ottaa nyt tästä irti.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Jos tätä ketjua en aikoinaan olisi laittanut seurantaan, en olisi sarjan jatkumista varmaankaan edes huomannut tai muistanut. Eipä juuri kuule mitään keskusteluakaan sarjasta enää nykyään missään.

Onhan nämä kaikki jaksot tullut katsottua mutta voi pojat sitä aikaa, kun katseli ykköskautta aivan tatti pystyssä iltaisin ja oikeasti jännitti tapahtumia sekä välitti hahmoista. Todella suuri ero verrattuna nykymenoon. Varsinkin nyt tuo kauden lopetuksen taistelu oli itselleni sellaista antikliimaksia, että käytännössä tuli unohdettua koko sarja tässä tauon aikana. Pitäähän tämä Foxplaystä silti harppoa läpi jatkossakin, kun aloitettu aikoinaan on.
 

pelaajainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
The Walking Deadin ensi-ilta samana päivänä 125 maassa - joukossa myös Suomi | m.iltalehti.fi

Kopioin linkin tuosta ylemmästä viestistä, ja laitan nyt tuohon alemmas spoilereihin spekulaatioitani mahdollisesta kaudesta. Älä katso jos et halua että varsin hyvin spoilaukseksi luokiteltava tekstini tulee sinulle näkyviin.

"Negan marssittaa Rickin eteen uuden liittolaisen."

Tästä voi olla montaa mieltä, mutta veikkaisin, että kyseessä ovat joko Scavengerit, tai Whispererit (anteeksi, tiedän että englannin kielisten termien taivuttaminen suomeksi tuolla tavalla saattaa järkyttää). Scavengerien leimaaminen "uudeksi liittolaiseksi" voi olla Iltalehden tietämättömyyttä asiasta, mihin olen törmännyt monta kertaa lukiessani suomalaisen median artikkeleita. Vaihtoehtoisesti tämä voi olla juonipaljastusten estämistä.

Whisperereistä lisää alempana.

"Luvassa on myös kokonaan uudenlaisia zombilajeja."

Tässä päästäänkin Whisperereihin, eikö tuo ole ilmiselvää? Heidät nähdään tällä kaudella. Neganin uusi liittolainen voikin olla Whispererit, koska se mainittiin "uutena" ja seuraavassa virkkeessä puhuttiin jo uusista zombilajeista. Myös Maria Bello mainittiin niin, että hän saattaa liittyä näyttelijäkaartiin. Ilmiselvää, että hän on Alpha. Mahdollisesti kyseessä voi olla Neganin vaimo flashbackeissa tai ehkä jopa kokonaan Neganille omistetussa jaksossa(?)

Mahdollisesti sota voikin olla tynkä ja kestää vain puoli kautta, jolloin Whispererit liittyvät mukaan kauden toisessa osassa, ja Whisperer Warin esinäytökset sarjakuvan tapaan nähdään kauden lopussa. En usko että itse sotaa näytetään, korkeintaan alku jos sitäkään.

Kiitos kun sain avata sanaista arkkuani teille jotka siitä kiinnostuivat ;)

EDIT: Kuinka paljon aikaisemmin Jenkkilässä ja yleisesti ottaen muualla maailmassa näytetään ensimmäinen jakso kuin Suomessa?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tänään mennään taas ja toivottavasti vedetään vaikka mun synttäreiden kunniaksi heti täysillä. Aiheesta The Walking Deadin ensi-ilta samana päivänä 125 maassa - joukossa myös Suomi

Hyvää syntymäpäivää ja samalla osanotot että TWD-avaus osuu samalle päivälle.

Jollain tavoin kuvaavaa medioiden hehkuttaa ensi-iltaa kun jakso on jo jenkeissä julkaistu ja hätäisimmät voineet kurkkia jakson jenkkiserkun tai youtube-vaihtoehtojen kautta. Tämän kakun kruunaa se että vuosi sitten kauden avaus nähtiin meillä liki minuutilleen jenkkitahtiin.

Sarjan hc-fanitkin ovat vetäneet aika leppoisan kesän ja spoilereiden onkiminenkaan ei ole kovin napannut. Kuvastavaa myöskin. Täytyy jakso väijyä illalla ja jos viitteitä viime kauden paskasta välittyy, täytyy pitää väliviikkoja ja katsella putkeen sitten.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Täytynee tsekata tämäkin kausi, vaikka meininki muistuttaa nykyään enemmän Salattuja elämiä täysin yhdentekevine ongelmineen ja surkeine näyttelijäsuorituksineen. Elättelen harhaisessa ja tällä kertaa hitusen optimistisessa kallossani unelmaa, jossa tuotantotiimi on saanut kerrankin kunnolla rahaa, jotka on käytetty kunnollisiin käsikirjoittajiin, parempiin lavasteisiin sekä ennen kaikkea parempiin näyttelijöihin. Luultavasti haukun väärää puuta, mutta ainahan sitä voi unelmoida.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Jaa, on puoli vuotta taas mennyt nopeasti, odotukser TWDn kasikaudelle on korkeammat kuin viime kauden lopussa. Sais vaikka Eugene pätkiä Neganin sillä nuijalla tästä sarjasta, niin saatais jotain uutta eloa sarjaan, samalla vois Sasha walkeriden kanssa yllättää koko jengin, ja siinä samalla hajoais koko tiimi uudelleen. Negan walkerina olis hauska näky, rotsi päällä ja naama näkkärillä.

Veikkaan kumminkin että tässä taas saadaan perinteistä jatkoa, Rickin jengi yrittää torjua Neganin lähentelyt, ja siinä samalla harvenee osallistujat joka jaksossa. Toivotaan että jotain uutta kulmaa on nyt keksitty, muuten tätä ei jaksa seurata.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jostain luin Norman Reedusin (eli Darylin) sanoneen, että hänen hahmonsa "alkaa käyttäytymään tällä kaudella arvaamattomasti ja joutuvan aivan uudenlaisiin tilanteisiin". Kai se on Daryl joka muuttuu zombiksi, niin siinä sitä on äijälle uudenlaisia tilanteita.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ja niin se alkoi.

Negan oli taas kerran mahdollisuus tappaa, mutta päätettiin vain vittuilla. Negan olisi voinut kysellä Maggielta ja Rickiltä miten Glennin pää voi.

Kivasti räjähteli ja neganilaiset söivät pastaa ketsupilla ja punajuurisalaatilla. Ensi jaksossa sitten Rickin jengi nauttii saman aterian.

Eli vuoroin hyökätään ja kumpikaan osapuoli ei osaa olla varuillaan. Vaikka sitä sotaa alustettiin ja julistettiin isoon ääneen. GoT-fanit saisivat silmäillä tätä kuraa ja tajuta miten hieno sarja heillä on.

Järkyttävää paskaa tämä avaus.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Eli se eka traileri koostui lähes kokonaan tän jakson kohtauksista.

Ep2:ssa sitten on paljon uutta.

Onkohan se Talking Dead höpöttelyhomma peruttu, kun sitä ei ainakaan Foxilla näkynyt jakson jälkeen? Enpä sitä toki kaipaakkaan.


Ja sitten muihin aiheisiin: täällä ei ollut varmaan puhetta tästä, joten: AMC on vahvistanyt kauden numero 9. Ullatuus.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Luulin jo, että viime kauden lopetusta huonommaksi sarja ei voi enää mennä. Väärässä oltiin, taas kerran. Aloitusjaksosta ei löydy mitään hyvää sanottavaa, sillä homma oli kuin luontaista jatkumoa viime kauden finaalille.
Storm troopersit...ei kun siis Neganin joukot eivät edes kirveellä yhteenkään rickiläiseen, jotka taas intoutuivat jostain todella jännästä ja järisyttävästä syystä ampumaan Neganin kotitalon kaikki ikkunat hajalle. No, saatiin silläkin tavalla tuhlattua pari minuuttia jaksosta, josta ei jää mitään kerrottavaa jälkipolville.

Jeffrey Dean Morgan. Silloin, kun hän ensimmäisen kerran ilmaantui estraadille Neganin hahmossa, kuvittelin enkä taatusti ollut kuvitelmieni kanssa yksin, että nyt vihdoin Rickille saadaan kunnollinen vastus. Listittyään Glennin ja Abrahamin Neganin paukut taisivat loppua ja jäljelle jäi vain uho sekä hivenen uhkaava hymy. Kenties pahin möhläys, mitä sarjan aikana on tehty, mitä tulee henkilöhahmon rakentamiseen.
Oggin taidot menevät ihan hukkaan tässä tarinassa, sillä hänen kinastelunsa Hill Topin johtajan mikä-sen-nimi-nyt-olikaan kanssa ovat yleisesti ottaen jaksojen tylsintä antia. Johtaja tai mikä lie leikkii kieroa, mutta kun karismaa on yhtä paljon kuin paskalla, ei siitä mitään tule. Ampuisi sen perkeleen johtajan, niin päästäisiin siitäkin.

Ja tylsistä hahmoista pääsemmekin luontevasti rastafariin. On se varmasti huikea kokemus päästä lavertelemaan Raamattua lava-auton lavalla, kun ympärillä häärii Atlantan alueen tappavin tai oikeastaan onnekkain 30-henkinen armeija. Hitusen actionia saatiin, kun rastafari sai pyssyn käteensä, mutta sekin häiriö korjattiin pian ja hänelle annettiin vaativa tehtävä tuijottaa vihollinen kuoliaaksi.

Rickin kannattaisi raahata tuo helvetin poppoonsa vaikkapa 500 kilometriä mihin tahansa suuntaan, sillä ei tuolla alueella näytä pahemmin mikään ruoaksi kelpaava kasvavan, kaikkialla on romuautoja ja vettäkin pitää hakea jostain ojasta. Ehkä tuolla uudessa paikassa olisi vihdoin joku, joka oikeasti osaisi pistää Rickin supersankareille vastaan ja näyttää, että he eivät todellakaan omista koko maailmaa.

Vittu, mitä paskaa. Katson jatkossakin ohjelmaa, mutta tulen fanittamaan ainoastaan niitä tyyppejä, jotka tappavat rickiläisiä. Walkeritkin ovat huonontuneet alusta, sillä nähdyn perusteella riittää, että avustajille nakataan naamaan vähän maskeja ja sitten huudetaan "kamera, käy!".
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En muistanut, että tämä alkoi taas ja en ala seuraamaan enää. Tuli mieleen sellainen teoria. että ehkä tuotantopanostusten pieneneminen johtuu siitä, että sarjan tekijät haluavat pyörittää sarjaa mahdollisimman pitkään. Ehkä tuotantoyhtiö on sitten laskenut, että kannattavinta on, kun suurin suosio on saavutettu, että rahastetaan sarjan suosiolla leikkaamalla kustannuksista ja samalla voidaan pyörittää sarjaa mahdollisimman pitkään. Kun maksimi suosio on saavutettu, uudet panostukset tai investointien tason säilyttäminen entisellään eivät enää kannata. On parempi syöttää hc-faneille huonoa laatua halvalla niin pitkään kuin mahdollista.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Mää tykkäsin jälleen...olen tykännyt yhä enemmän siitä lähtien, kun päästiin Rickin v..tun ärsyttävästä vaimosta eroon! Vielä kun siitä melkein yhtä ärsyttävästä kyklooppipennusta tekis joku walker iltapalan.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
HC-fani vaikka olenkin, niin pakkohan tätäkin on haukkua. Periaatteessa edelleen ihan kiinnostavia hahmoja, vaikka Negan onkin valitettavasti kadottanut ainakin toistaiseksi edgensä ihan täysin. VMP. Rick leikki kovista kuin 6-vuotias taloyhtiön hiekkalaatikolla. Uber-pelottava countdown ja sen yhä kestäessä, yllätyshyökkäys ohi. Seinään sentään osuivat, eikä yksikään taitanut ampua itseään tai omia kavereitaan.

Avausjaksolta olisi odottanut edes jotain yllättävää. Yllättävää oli ainoastaan se, miten voi näin ison sarjan avausjaksosta saada näin tylsän, kun sentään tuotiin kaksi suurinta voimaa napit vastakkain.

Hohhoijaa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
2 asiaa kusee:
  1. Käsikirjoitus.
  2. Hidas kerronta.
Edellinen kausi oli niin paska, että en olisi huomannut TWD jatkumista ilman tätä ketjua. Edelliset vuodet on tarkasti pitänyt silmällä milloin herkku jatkuu, nyt ne ajat on mennyttä.

Kohdasta 1: Jos tarkoitus on tapaa se yks ja takana on lauma aseistettuja + kohde tarjottimella, niin fiksuinta on puhua? Ne Rickin unelmoimiset itsestään vanhana ei tod näk tule liittymään mitenkään mihinkään. Ehkä epätoivoisin yritys saada jotain jännitettä vetelään oli sen sotapuheen pilkkominen sinne sekaan. Piti leikkaamalla jotain yrittää, pelastaa jakso. No ei onnistunut.
2 on ilmeisen johtuvaa siitä, että sarjakuvan (eli kässärin) sivuja pitää säästellä.Tai ne haluaa erottautua massasta? Voisivat mennä opiskelemaan sujuvaa tarinankerrontaa.

Olisi kaikille helpotus, jos pistäisivät pillit pussiin. Tai sitten unohtaisivat sen sarjakuvan ja lähtisivät tekemään hommaa median ehdoilla.

Talking Dead Season, Episode and Cast Information - AMC
Kyl toi jatkaa, mut ei näköjään enää Suomessa.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Sillä ikkunoiden räiskimisellä ja Neganin tällä kettaa henkiin jättämisellä on tarkoituksensa...mikäs sarja se olis, jos kaikki ratkeis yhessä jaksossa, sellaista kutsutaan elokuvaksi. Jos ei kiinnosta, niin kanava toiselle! Minusta toi täälläkin vellova asenne kertoo enempi nyky-yhteiskuntaa vaivaavasta kärsimättömyydestä ja MTV-sukupolvesta, eikä niinkään sarjan huonoudesta.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
TWD kerronta on nykyään hyvin epäuskottavaa. Ei siinä muuta ongelmaa ole. Tietty, jos hyvän sarjan määritelmä täyttyy kallista lavastuksista ja siisteistä kuvista, niin sitten kaikki on kohdillaan.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Sillä ikkunoiden räiskimisellä ja Neganin tällä kettaa henkiin jättämisellä on tarkoituksensa...mikäs sarja se olis, jos kaikki ratkeis yhessä jaksossa, sellaista kutsutaan elokuvaksi.

Jos Neganin on tarkoitus jäädä henkiin niin sen voisi käsikirjoittaa jotenkin fiksummin kuin nyt nähtyyn tyyliin. Vaikka näin: he löytävät avaruussukkulan ja käväisevät kuussa ja jättävät neganin sinne. Hän kuitenkin selviää koska rakensi kuupölystä itse uuden raketin ja lensi sillä maahan.

Jos ei kiinnosta, niin kanava toiselle! Minusta toi täälläkin vellova asenne kertoo enempi nyky-yhteiskuntaa vaivaavasta kärsimättömyydestä ja MTV-sukupolvesta, eikä niinkään sarjan huonoudesta.

Tästä samaa mieltä.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Sillä ikkunoiden räiskimisellä ja Neganin tällä kettaa henkiin jättämisellä on tarkoituksensa...mikäs sarja se olis, jos kaikki ratkeis yhessä jaksossa, sellaista kutsutaan elokuvaksi.

Sarjaa vaivaa nykyisellään eniten todella heikkotasoinen käsikirjoitus. Tästä syystä eteen tulee toistuvasti täysin älyttömiä ja väkisin väännettyjä tilanteita, jotka olisi vältettävissä, jos käsikirjoitus olisi laadukkaampaa ja tarinaa osattaisiin kirjoittaa koukuttavammin sekä realistisemmin.

No mutta avausjakso nyt katsottu. Ensimmäiset myötähäpeät saatiin taas heti alussa, kun kolmikko pitää vuorotellen mahtipontisia puheita väkijoukon nyökytellessä. Nämä ovat niin uskomattoman kliseisiä ja samat uhoamiset toistuu sarjassa aina uudestaan ja uudestaan. Sitten näihin jakson muihin tapahtumiin. Esimerkkinä tämäkin aivan helvetin naurettava tilanne, kun Rickin jengi ampuu ulkona, jonka jälkeen Negan pääpiruineen astelee aseettomina estradille hassuttelemaan. Mahdollisuus ns. turkey shootille mutta ei maistu, koska hoopo käsikirjoitus näin sanoo. Miksi muuten Negan pötkötteli yksinään pihalla Rickin yrittäessä tappaa hänet? Eikös mies mennyt luutnanttiensa kanssa sisälle? Pastorikin köpötteli walkereiden keskuudessa vailla huolta huomisesta ja päätyessä Neganin kanssa samaan vaunuun, taisi pelokkaan näköinen pastori samalla unohtaa rynnäkkökiväärin, joka roikkui rinnuksilla. Loppuun tietysti vielä väkevä puhe Rickiltä, jota ei ole aikaisemmin kuultu.

Valitusta pitkälti koko viesti ja listaa voisi jatkaa lähes loputtomiin. Kyllä avausjakso oli niin paskaa, että taidan "vaihtaa kanavaa", kuten vinkkasitkin viestissäsi.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ollaan menossa tappamaan Negan, saadaan siihen tilaisuus ja ruvetaan jauhamaan paskaa. Jopa hc-fanit ovat tyrmänneet tuon perseilyn.

Noilla on sotatilanne päällä ja ei nyt voi olla kovin hankalaa käsikirjoittaa siten että molemmat osapuolet taktikoivat ja ovat valmiudessa. Minun mielestäni Rickin ja Neganin välille syntyvän ratkaisun tulisi olla sodan vihoviimeinen kohtaus. Sitä ennen vaikkapa typerää ristiinrastiin-menoa. Nyt kohdattiin välittömästi ja oteltiin suurimman idiootin tittelistä. Toinen dorka ei suojannut mestaansa ja vielä vähän suurempi dorka ei toteuttanut ainoaa suunniteltua asiaa.

Posia sitten oli Morganin tyly meininki sekä pastorin ratkaisu pelastaa rotta. Ratkaisuna helvetin typerä, mutta hahmon perusluonteeseen ja sen kehitykseen nähden perusteltu. Pastori onkin hiukan yllättäen käsikirjoitettu ihan hyvin. Jaksosta myös plussat että Carolin possen kohtaama pamahdus oikeasti myös tärisytti.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
jos käsikirjoitus olisi laadukkaampaa ja tarinaa osattaisiin kirjoittaa koukuttavammin sekä realistisemmin.
Toi maailmahan on hyvin epärealistinen, mutta ihmisten käyttäytyminen voisi olla silti jotain muuta kuin kesäteatterista lainattua ja ratkaisumallit samoin. Se taas vaatisi sitä käsikirjoitusta.

Saivat muuten kulutettua tunnin katseluaikaa siihen, että pidettiin palopuhe, venttailtiin valkereita sillalla ja käytiin räiskimässä epäonnistuneesti. Normaalissa nykyaikaisessa kerronnassa tuo olisi mahtunut varttiin...
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Sillä ikkunoiden räiskimisellä ja Neganin tällä kettaa henkiin jättämisellä on tarkoituksensa...mikäs sarja se olis, jos kaikki ratkeis yhessä jaksossa, sellaista kutsutaan elokuvaksi. Jos ei kiinnosta, niin kanava toiselle! Minusta toi täälläkin vellova asenne kertoo enempi nyky-yhteiskuntaa vaivaavasta kärsimättömyydestä ja MTV-sukupolvesta, eikä niinkään sarjan huonoudesta.
Minulla ei ollut mitään ongelmaa edes seiskakauden hitaamman kerronnan suhteen, vaan pidin tuostakin kaudesta. Mutta tämä uuden kauden avaus oli kyllä kammottavaa paskaa. Ihan kuin tuotantotiimikään ei olisi muistanut että sarjan pitää jatkua, ja ovat sitten hädissään kuvanneet lonkalta ilman mitään käsikirjoitusta.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Heh, kukaan ei sitten kehdannut lipastaa Negania parvelle. Kaveri metrien päässä, mutta ei. Lopulta Rick oli nokkela ja avasi tulen seinille. Kyseinen rimanalitus valitettavasti kertoo millaista viihdettä sieltä on taas tulossa.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
En muistanut, että tämä alkoi taas ja en ala seuraamaan enää. Tuli mieleen sellainen teoria. että ehkä tuotantopanostusten pieneneminen johtuu siitä, että sarjan tekijät haluavat pyörittää sarjaa mahdollisimman pitkään. Ehkä tuotantoyhtiö on sitten laskenut, että kannattavinta on, kun suurin suosio on saavutettu, että rahastetaan sarjan suosiolla leikkaamalla kustannuksista ja samalla voidaan pyörittää sarjaa mahdollisimman pitkään. Kun maksimi suosio on saavutettu, uudet panostukset tai investointien tason säilyttäminen entisellään eivät enää kannata. On parempi syöttää hc-faneille huonoa laatua halvalla niin pitkään kuin mahdollista.

Bingo! (tällaiseksi arvioin itse tilanteen jo aloituskaudella, hienoa tuotteistamista toki tekijöiltä)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös