The Walking Dead (pääosin sinivalkoiseen tahtiin)

  • 646 411
  • 3 822

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Taitaa olla kevättä rinnassa sekä Rickillä että Carlilla, kun kumpikin haikailee hameväen perään. En yllättyisi ollenkaan, jos Rick ampuisi jo seuraavassa jaksossa naapurin äijän, koska hemaiseva MILF on tehnyt siksi suuren vaikutuksen kylän sheriffiin.

Sasha on ihan sekaisin ja se alkaa olla aika rasittavaa. Hänelle tekisi hyvää muuttaa vähäksi aikaa asumaan siihen puuhökkeliin, jonka eteen Rick piilotti aseensa.

Carol saattoi astua hitusen liian suurille varpaille pelottelussaan ja vaikka hänestä kovasti pidänkin, pelkään pahoin, että hänen päivänsä sarjassa ovat luetut.

Kaikkein hämärin asukas tuossa kylässä on minusta edelleen pormestarinainen, joka tuo mieleeni pelisarjasta tutun kannibaaliperheen äidin. En usko, että hän on mikään kannibaali, mutta jokin tuossa naisessa herättää syvää epäluottamusta.

Darylin ja homopariskunnan oudohko illallistuokio sai minutkin pohtimaan Darylin suuntautuneisuuden muutosta.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Ihan kiva jakso, vaikka mitään ei pahemmin tapahtunut. Oikeasti ihan viihdyttävää vaihteeksi katsella rauhallista jaksoa, jossa on todella odottava tunnelma. Rick, Daryl ja Carol huomasivat walkerin päässä W-merkin, joka tarkoittaa sitä, että nämä Wolvesit on lähellä. Siellä Noahin asuinpaikassahan nuo oli mellastanut ja he ovat lähellä Alexandriaa. Kyllä kausi saa jännittävän lopun.

Plussaa täytyy antaa Carolin pelottavasti puheesta Samille ja myös sille, että Daryl söi spagettia näidän homojen kanssa. Molemmat kohtaukset yllätti.

100% varmuudella Rickille ja Jessielle tulee suhde. Rickissä alkoi jakson lopussa näkyä hieman samaa mitä Shanessa oli 2. kaudella. Kunnon kolmiodraama on luultavasti tulossa.

Mahdolliset parit sarjassa:
-Rick & Jessie
-Carol & Tobin
-Sasha & Spencer
-Carl & Enid

Alkoi muuten hymyilyttään, kun Bee Geesin "Spicks and Specks" alkoi soimaan lopussa.

Tämän kauden viimeiset jakson nimet on otettu suoraan 1. kauden jaksosta Vatos, jossa Dale puhui iltanuotiolla:

"I give you a mausoleum of all hope and desire which will fit your individual needs, no better than it did mine and my father before me. I give it to you not that you may remember (Jakso 12) time, but that you may forgetit (Jakso 13). For a moment, now and then, and not spend (Jakso 14) all of your breath trying (Jakso 15) to conquer (Jakso 16) it."

Ihan mielenkiintoinen easter egg.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Sinällään näinhän tuon tarinan pitää mennä. Ihmiset pyrkivät järjestäytymään yhteistyöllä toimiviksi yhdyskunniksi. Luonnollista meininkiä. Tämä myös ennustaa tulevan uhan suunnan. Tietyn järjestäytymisasteen saavuttaneille ihmisille ei ole muuta todellista uhkaa kuin toiset ihmiset. Eli eiköhän tässä mene kohtsillään sukset ristiin tähän asti tuntemattoman naapurin kanssa. Toki noita sisäisiä jännitteitäkin voidaan varmaan loppukausi pyöritellä, mutta eiköhän sieltä joku isompi porukka hyökkää juuri kun kaikki alkaa näyttämään hyvältä. Kuka kuolee seuraavaksi? -olisi jo oman ketjun aiheensa, mutta veikkaan edelleen Abrahamia tai Eugenea. Ovat käymässä turhiksi tarinan kannalta, ja jonkun on kuoltava, jos ei kauden päättävässä clifhangerissä, niin uuden kauden alussa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Abraham on mielenkiintoisempi hahmo kuin Eugene. Eugene on sarjan oma rainman, josta ei ole mitään hyötyä missään, paitsi ehkä harhautuksena walkereille.

Veikkaan, että Abraham sekä Michonne saattaisivat hyvinkin muodostaa pariskunnan. Ei kuulosta kovinkaan todennäköiseltä, mutta olisihan se erikoinen näky.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Darylin ja homopariskunnan oudohko illallistuokio sai minutkin pohtimaan Darylin suuntautuneisuuden muutosta.
Ei tuossa nyt mielestäni kummemmin ollut mitään. Tai ehkä tuo puppeli on ihastumassa Daryliin, mutta tämä oli aika oma jöröjukka itsensä.

Näistä Darylin seksuaalisuuden suuntauksista on tässä ketjussa puhuttu aiemminkin ja muistaakseni jossain muuallakin on spekuloitu sitä, josko Daryl olisikin miehiin päin kallellaan, koska ei hän nyt ole suoranaisesti lämmennyt naistenkaan lähentymisistä (Carol ja Beth) vaikka toki nuo kaksi on selvästi olleet henkilöitä joihin hän on tavalla tai toisella kiintynytkin.

No aika yhdentekevä seikka sinänsä ainakin minulle.

Itse jakso oli hyvä. Kyllä tuo Alexandria toi ihan uutta fiilistä sarjaan ja vaihtelua. Hieman vahvistuu nyt se tunne, että nämä sankarimme on ne pahikset. Tosin osa tuntuisi alkavan integroitumaan yhteisöön vahvemmin kiinni, mm. Glenn ja Maggie.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Darylilla sitten hivenen yllättäen bondasi Aaronin kanssa ja hyvä niin. Aaron vaikuttaa Alexandrian väen fiksuimmalta tapaukselta ja kyllähän outsider lähes aina toisen samanlaisen tunnistaa. Vaikkei nyt homostelu olisikaan se ulkopuoliseksi ohjaava tekijä. Ihan hyvä että punaniska nyt paikkansa mitä ilmeisemmin löysi. Seuraavaksi sitten aivan helvetinmoisilla äänillä varustettu prätkä zombiehoukuttimeksi.

Carol on tehnyt väkevän paluun ykkösketjuun ja Deanna vaikutti pelottavassa kuplassa elävältä haaveilijalta. Noiden roolileikkien sijaan kannattaisi oikeasti keskittyä suojelemaan sitä mitä heillä jo on. Uusien näyttelijöiden suhteen mielenkiintoista nähdä että onko Austin Nicholsille kasvanut pallit sitten OTH:n. Toivottavasti puhetapa ei ainakaan ole samanlaista lässyttämistä pidemmässä juoksussa.

Kokonaisuudessaan tyhjäkäyntijakso, mutta hyvä sellainen.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Tuo Deanna on kenties sarjan pelottavin hahmo. Aivan liian lempeä, välittävä ja "kunnollinen" ollakseen totta. Aivan varmasti paljastuu jotakin tästä tädistä mikä ei kestä päivänvaloa.

Rick hurahti ihan täysillä tähän blondiin. Ei silti mikään ihme, kun noin kuuma MILF pyörii edessä. Alkoi mukavasti lopussa Shanemaiset piirteet puskemaan pintaan ja eiköhän tästä saada hyvä kolmiodraama kyhättyä.

Glennillä ja Maggiellä ei ole kyllä enää mitään annettavaa, joten heidät voisi vetää lihoiksi vaikka molemmat.
 
No aika selvästi tässä nyt pelataan asetelmia siihen, että pääporukka alkaa flippailemaan tuolla ja se aiheuttaa yleisen hässäkän, joka koituu sitten Alexandrian kohtaloksi. Tämä taas sitten erottelee porukkaa toisistaan, jossa nämä hyvin sopeutuneet ja huonommin sopeutuneet riitautuvat, joka taas johtaa joidenkin päähenkilöiden kuolemaan ja uuteen juonikuvioon.

Ei tästä nyt osaa oikein innostua liikaa, kun tietää jo käytännössä mitä tuossa tulee tapahtumaan, koska saippuaoopperaa on ollut nyt ihan tarpeeksi jo. Toki oli hieno pikkunyanssi missä Rick meinasi jo lahdata ihastuksensa miehen pois alta vaistomaisesti.

Liikaa on tosiaan hahmoja tässä vaiheessa ja kohta niitä varmaan aika urakalla siivotaan pois.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minun mielestäni nyt on parissa jaksossa pedattu sellaista juttua, että tämän MILFin aviomies ei oikeasti ole niin hyvä tyyppi, vaan mahdollisesti alkoholisti tms. Toissa jaksossa istui yksin pimeässä terassilla, Rickin kävellessä ohi. Viime jaksossa vaimo mielestäni olisi halunnut estellä, kun aviomies suuntasi hakemaan virvoketta.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Aviomies muistuttaa olemukseltaan Carolin edesmennyttä Ediä, joka oli väkivaltainen perhettään kohtaan ja pidättyväinen muita kohtaan. Voin olla tietenkin väärässä, mutta jotenkin tuntuu siltä, että tällä kertaa osuin oikeaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Aika sekaisin saa Rick olla, jos porukan ainoan lääkärin tappaa tai tapatuttaa. Tietysti normaali ajattelu ja logiikka ei ehkä toimi enää noiden kokemusten jälkeen, kun on tottunut vahvimman oikeuteen, ja nyt kun olisi palkkiona piparivarkaisiin pääseminen, voi aika vaikeaa olla pitää petoa sisällä, monessakin mielessä. Toivottavasti Rickin kamppailu pikkuveljensä kanssa ei kuitenkaan jää kauden huipennukseksi.

Missä vaiheessa Wolves-nimi on tullut esille? On päässyt menemään ohitse. Epäilyttävää tuosta Alexandrian toiminnasta tekee sekin, kilpailevan ryhmän olemassaolosta ole mainittu Rickin poppoolle ollenkaan. Eiköhän tuo kuitenkin tiedossa ole.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Missä vaiheessa Wolves-nimi on tullut esille? On päässyt menemään ohitse.

Sinne Noahin kotihuudeille oli töherretty "wolves not far" ja paikka oli jonkun orkesterin toimesta tuhottu. Sitten sopivasti noita w-kirjaimia löytyi walkereiden kupoleista.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ok, kiitos. W:t ja tuo teksti olivat päässeet ohi. Voisikohan Aidenin (siis se Glenniltä pataansa saanut dick, muistanenko nimen oikein) sadistisella suhtautumisella walkereihin olla yhteyttä tähän susijengiin, ma kusun vaan. Ei siis suoraa välttämättä, mutta ihailevaa ja sitä kautta jäljittelevää.
 

M10

Jäsen
Voisikohan Aidenin (siis se Glenniltä pataansa saanut dick, muistanenko nimen oikein) sadistisella suhtautumisella walkereihin olla yhteyttä tähän susijengiin, ma kusun vaan. Ei siis suoraa välttämättä, mutta ihailevaa ja sitä kautta jäljittelevää.

Samaa mietin minäkin. Olihan tuossa köytetyllä walkerilla leikkimisessä aika paljon samaa kun keskeltä katkaistuissa torsoissa.

Veikkaan, ja toivon, että jossain vaiheessa Alexandrian höveli valvonta pettää ja walker-armeija pääsee sisään. Toivottavasti saisivat myös aikaan kunnon tuhoa. Glennin, Sashan ja Eugenen voisi vaikka laittaa lihoiksi.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Kesällä alkaa The Walking Deadin sisarsarja, joka kantaa imdb:n mukaan Fear the Walking Dead -nimeä.
AMC on tilannut sarjaa jo 2. tuontantokautta ja ensimmäinen kausi (6. jaksoa) esitetään ainakin Jenkeissä kesän aikana. Nähtäväksi jää, että näkyykö sarja Suomen TV:ssä tänä vuonna.

Laitan spoilereihin lisätietoa sarjasta ja sen hahmoista.
"Fear the Walking Dead" -sarja sijoittuu zombie apokalypsin alkuvaiheisiin, eli tavallaan tämä toimii pääsarjan esiosana. Tapahtumapaikkana toimii Los Angeles.

Sarjan päähenkilöitä ovat:
Sean Cabrera (Cliff Curtis) - Noin 40 vuotias latino ja on luultavasti sarjan "Rick". Hän on myös Codyn isä ja Andrea on hänen ex-vaimo.
Cody Cabrera - Seanin ja Andrean teini-ikäinen poika.
Nancy Tompkins (Kim Dickens) - Noin 40 vuotias yksinhuoltajaäiti. Nickin ja Ashleyn äiti.
Nick Tompkins (Frank Dillane) - Nancyn teini-ikäinen poika.
Ashley Tompkins (Alycia Debnam Carey) - Nancyn teini-ikäinen tytär.
Andrea Chapman - Codyn äiti ja Seanin ex-vaimo.

Lisäksi sarjassa esiintyy:
Matt - Ashleyn poikaystävä.
Art - Rehtorina koulussa, jossa Sean on opettajana ja Nancy opinnon-ohjaajana.
Tobias - A wise-beyond-his-years student.
Casper - Nickin paras ystävä ja huumediileri.

Pilotista on julkaistu pari kuvaakin jo.
The Walking Deadin ”sisarsarjasta” julkaistiin ensimmäiset kuvat – Dome.fi

Pitäiskö tällä sarjalle avata oma ketju vai pidetäänkö keskustelu täällä?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Toissa jaksossa istui yksin pimeässä terassilla, Rickin kävellessä ohi.

Minua jai vaivaamaan, etta tapahtuiko tuo oikeasti vai nakiko Rick vain unta. Heti tuon kohtauksen jalkeenhan naytettiin kun Rick herasi vahan pelastyneena lattialta. Saattoihan se toki tapahtua, mutta tuo leikkaus vaan ihmetytti. Varsin selvaa toki on, etta aviomiehella on ongelmia. Oli se sitten alkoholi tai vakivalta. Tai molemmat. Ehka se antaa runtua vaimolleen, jonka seurauksena Rick suorittaa Shane-tyylisen turpasaunan.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
"Näkymätön" Carol teki virheen käydessään aseita keräilemässä. Ipanan puhui ruotuun mutta sitä ennen, meni ottamaan suklaan pakastimesta ja nehän oli tarkoin laskettu, pakastimen päällä oli liitutaulu johon oli kaikki merkattu, tämä ase&ruokavastaava varmasti huomaa yhden suklaan puutteen. Vaikka kuinka leväperäisen näköisesti käsiaseet oli laatikossa, eiköhän nekin ole tarkasti kirjoissa ja kansissa, laskutoimitus aseiden suhteen ja mitäs perkelettä, nippu tussareita uupuu.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
"Näkymätön" Carol teki virheen käydessään aseita keräilemässä. Ipanan puhui ruotuun mutta sitä ennen, meni ottamaan suklaan pakastimesta ja nehän oli tarkoin laskettu, pakastimen päällä oli liitutaulu johon oli kaikki merkattu, tämä ase&ruokavastaava varmasti huomaa yhden suklaan puutteen. Vaikka kuinka leväperäisen näköisesti käsiaseet oli laatikossa, eiköhän nekin ole tarkasti kirjoissa ja kansissa, laskutoimitus aseiden suhteen ja mitäs perkelettä, nippu tussareita uupuu.

Jep, tämä on ihan totta. Se kikkarinpitäjä huomaa varmasti tuon suklaan.

Kiinnittikö kukaan huomiota siihen Aidenin kommentiin siitä, kuinka "Darryl tunnistaa hyvät ja pahat ihmiset." Mahtoiko hän viitata tällä siihen, että Darryl ei mennyt niihin Deannan järjestämiin juhliin, mutta meni kuitenkin Aidenin ja partnerinsa kanssa syömään? Ehkä vähän kaukaa haettua, mutta kohtuu selvästi tuota kommenttia alleviivattiin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Carolin suklaavarkaus saattaapi olla myös alibi, jos joku saa selville hiippailun. Kai kuitenkin suklaavarkaus on leipojamummolle uskottavampi retkahdus kuin aseiden hamstraus muutenkin eli voisi toimia sarjassa. Tai sitten ei.

Aiden oli siis se Glenniltä turpaansa saanut. Tätä homoparin tutumpaa jannua en muista sitäkään, mutta Aiden se ei ole kuitenkaan.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ehkä vähän kaukaa haettua, mutta kohtuu selvästi tuota kommenttia alleviivattiin.

Tuon kommentin alleviivaaminen ainakin minun mielestäni selitti sitä miksi käytännössä täysin randomille haluttiin antaa yhteisön kaikkein vastuullisin/haasteellisin työ. Kumminkin vähän eri pykälän duuni kuin joku keksien leipominen tai paikallisen poliisin leikkiminen.
 
Aika hyvin täällä on mainittu ja spekuloitu kaikki oleellinen. Omaan makuun maistui kyllä vahvasti täytejaksolta tällä kertaa, mutta se toivon mukaan povailee sitä, että kohta taas tapahtuu. Päähenkilöistä kuoriutui jälleen ihmisiä, kun saivat puhdasta vaatetta päälleen ja pääsivät cocktailkutsuille. Nuo huolettoman ja harmoonisen kylän asukkaat herättävät kyllä epäilyksiä, onko kyseessä tuollainen yhdyskunta mitä uskoa annetaan vai ovatko Rickin vokottelema Jessie ja Pete edes oikea pari vai mitä tuolla kylässä tapahtuu. Vieläkin odottelen, että Rick tai joku muu löytäisi sieltä vanhoja videotallenteita.
Onko Deannalla tässä jokin suurempi suunnitelma, minkä mukaan roolittaa uutta väkeä? Siellähän jo päähenkilöt hieman pohdiskelivat roolejaan. Ja miksi Deanna ei päästänyt Sashaa vartiotorniin, näkyykö sieltä jotain mitä Rickin ryhmä ei saa nähdä?

Täällä oli nostettu esiin nuo Wolvesit ja se miten Noahin kylässä oli töhritty muuriin teksi "Wolves not far", sillä tuskin tosiaan tarkoitettiin villiintynyttä koiralaumaa, joka pisteltiin jo aiemmin poskeen. Onko liian ilmiselvää, että kauden päätöshulinat käydään tuota oletettua porukkaa vastaan, vai voisivatko nuo Wolvesit olla tuon epäilyttävän rauhallisen kylän iskujoukko, joka partioi metsissä ja käy tekemässä tuhojaan muualla. Jos kyläläisillä on tuollainen joukko omasta takaa tai joidenkin kytkösten kautta partioimassa, niin se ainakin selittäisi vähän sitä, miksi he voivat ottaa elämän niin rennosti. Nythän siellä ei ole lainkaan valpasta puolustusta.

Tuonne kyläänhän on äärimmäisen helppo tunkeutua, sillä Carl näki heti aluksi sen miten Enid karkasi metsään, joten jos siellä jotkin Wolvesit ovat kylää tarkkailleet, niin he ovat varmasti perillä siitä miten Enid pääseen sisään ja ulos huomaamattomasti, ellei Enid sitten itse ole tuota porukkaa, mikä tuntuisi siinä mielessä oudolta, että miksi tuota kylää kuukausitolkulla vain tarkkailtaisiin.

Paljon pyörii symbooleja tässä sarjassa. Tuo mainittu W ja sitten käsiin leimattu A, jolla saattaa olla myös syvempää merkitystä. Näiden lisäksihän aiemmin Morgan seurasi puihin kaiverrettuja ympyröityjä X:siä. Missä lienee tuokin sitten tätä nykyään menossa, melkoiset verikoiran vaistot saa kaverilla olla, jos jotenkin tarkoituksella on kyennyt Rickin porukkaa yhä seuraamaan. Ellei sitten ole setä-epäilyksien pohjalta suunnannut kohti Noahin kotikylää ja päässyt taas sieltä jäljille.
 
Ilmeisemmin tuohon "Wolves not far"-juttuun ja niihin zombien silpojiin nitoutuu seuraava kausi ja tämä kausi mennään sitten tällä kiusoittelulla. Uskonkin aika vahvasti, että kyseessä on nämä scavengerit vs. Alexandrian väki ja tässä tapauksessa tulee sitten siivousta reilusti Alexandriaan (se varmaan menetetään ja päähahmoja kuolee).
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ihmettelen vaan miten eivät aikasemmin tälläistä Alexandrian kaltaista herkkupalaa ole käynyt lahtaamassa, tuonnehan pääsisi kävelemällä sisään. Jotainhan tämä Deanna tietää kun juuri nyt kaipaa Rickin joukon suojeluapua. Mutta konna se nainen on, ihan varma olen siitä.
 
Ihmettelen vaan miten eivät aikasemmin tälläistä Alexandrian kaltaista herkkupalaa ole käynyt lahtaamassa, tuonnehan pääsisi kävelemällä sisään. Jotainhan tämä Deanna tietää kun juuri nyt kaipaa Rickin joukon suojeluapua. Mutta konna se nainen on, ihan varma olen siitä.
No eiköhän se sarjan tuntien ole selvä, että ensi kaudella käydään puolustustaistelua Alexandriasta.

Itse uskon lähinnä tämän Deannan olevan niin harhaluuloinen, että hän uskoo vielä, että tuossa maailmassa pystyisi elämään normaalisti. Tämä on tupannut tarttumaan muihin ja he ovat täysin kusessa, jos ja kun tuonne hyökkäävät nämä zombien silpojat. Tämä on niin pedattu siihen, että 80% Alexandriassa olevista tulee kuolemaan ja täten saadaan luonnollinen poistuma turhille hahmoille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös