The Walking Dead (pääosin sinivalkoiseen tahtiin)

  • 646 229
  • 3 822

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Visuaalisesti jakso oli kaunis, mutta sisällöltään taas kovin ontto. Mustat miehet kyllä kuolevat aika nopsaan tahtiin tuossa porukassa. Jos Morgan tavoittaa ryhmän seuraavaksi alkaakin sitten varmaan papin countdown. Eihän porukassa nyt kovin montaa mustaa miestä voi olla.
Tyreesen hahmo on sarjiksissa yksi lemppareistani, mutta tv-sarjan Tyreese (kuten myös aiemmin Andrea) jäi kyllä kovin kauas siitä hahmosta, jonka kohtalosta välitti. No, ehkä ei jatkossa häiritse niin paljon, että mitä The Wiren Cutty tekee zombeja lahtaamassa.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Tällainen pieni nillitys taas tähän väliin. että en ainakaan huomannut kenenkään pistäneen Tyreesea päähän, jottei tämä muuttuisi kuoltuaan. Mullan altahan noita on noussut ennenkin ja toisekseen tuntuisi jotenkin ryhmäläisenä ikävältä jättää Tyre sinne rauhassa kompostoitumaan elävänänä kuolleena.
Michonne veteli miekkaa esiin kohtauksen lopussa jossa Tyrese makasi tiellä. Puolikkaat korpsit jäi askarruttamaan, ei kai niitä huvikseen keräillä pakettiautoa täyteen.
 
Se kyllä on todettava, että Telltalen tekemä The Walking Dead videopeli kiinnostaa jotenkin enemmän nykyään kuin tv-sarja. Pitäisi siitä ladata toinen kausi. Pelissä viehättää se, että oikein kukaan henkilöhahmo ei ole turvassa ja kuolema saattaa niittää satoaan minä hetkenä hyvänsä. Odottamattomuutta kaipaisi tähän sarjaan lisää. Sinänsä Tyronen kohtalo oli ainakin itselleni hieman yllättävä.
Ikävä kyllä toinen kausi on ollut aikamoista shaibaa, koska sama ennalta-arvattavuus jatkuu, aina kuolee joku tärkeä ja sitten pitää valita kahden välillä. Bleh..

Ilmeisemmin sitten loppukauden pahiksena toimivat nämä silpojat, jotka tuonkin korttelin olivat polttaneet. Minusta se oli upea kohtaus, missä Ty näki harhoja, kun kersat pitivät miehen kädestä kiinni ja sen jälkeen nopea leikkaus amputaatioon. Sen arvasi tulevan, koska se Kuvernöörikin muuttui zombieksi, mutta se oli upeasti toteutettu. Hieno kohtaus.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ekaa kertaa tätä sarjaa katsoessa tuli mieleen, että oli huono jakso. Juoni ei edennyt ja muka taiteellista shaissee oli eksynyt paljon joukkoon. Ehkä tässä yritettiin matkia Hohtoa (se elokuva) huonolla menestyksellä.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Spoilereita tokasta jaksosta, joka näkyy FOXilta vasta puolentoista tunnin kuluttua.

Onpa kyllä vaisusti lähtenyt käyntiin tämä kauden toinen puolisko. Ihan kiva sinänsä, että hahmoja pyritään syventämään, mutta tuo draama vaan ei ole koskaan ollut sarjan vahvinta osaamista. Tämä toinen jaksokin oli lähestulkoon pelkkää tönkköä dialogia ja suurin piirtein täyttä fillerimatskua. Eka oli nälkä ja sitten syötiin koiraa, sitten oli jano ja saatiin sade. Sateen myötä tuli myrsky ja ladon ovelle melkoinen zombiarmeija, joka ilmeisesti lakosi kokonaan omia aikojaan kun myrsky kaateli puita ympäriltä. OK! Se yksi tyhjäpää mimmi alkaa olla vaaraksi jo omalle ryhmälleen, Maggie ja Daryl hajoavat omissa oloissaan Bethin kuoleman tähden, hillbilly vetää viinaa ja laukoo totuuksia, pappi hylkäsi hetkeksi vakaumuksensa mutta pyyteli sateen tullessa kovasti uskon puutettaan anteeksi. Siinä ne tärkeimmät taisi olla.

No, tulevassa jaksossa sitten varmaan alkaa jo vähän enemmän tapahtuakin. Mielenkiintoista nähdä mikä tämä tyhjästä ilmaantunut jamppa on miehiään, eiköhän siltä jotain ketunhäntää löydy kainalosta. Toivottavasti nyt sitä Washingtoniin saapumista ei vaan eri sivujuonien kautta viivytetä kauden päätösjaksoon asti, allekirjoittanut on ainakin aika lailla kypsä tähän maaseudulla ja metiköissä laiduntamiseen ja kaipaisin ykköskauden tapaista kaupunkiasetelmaa takaisin. Ja tuota porukkaa voisi kyllä karsia ihan rankalla kädellä, jostain nyt vähän isompi mähinä käyntiin ja vaikka puolet nykyisestä pääporukasta hengiltä. Ei noista ensimmäisen kahden kauden jälkeen sisään tulleista hahmoista oikein kenelläkään ole pahemmin annettavaa, jos Michonne lasketaan vielä 2. kaudella mukaan tulleeksi. Tosin eipä silläkään ole juuri roolia ollut viime aikoina.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Minusta jakso oli ihan hyvä kelailinkin viime jakson jälkeen, että kun ei ikinä ole jano tai nälkä ym niin ihan jees vähän"arkea" tuolla.

Kohtuu creepyn oloinen oli tämä lopun ystävä, saapa nähdä mitä siitä kehkeytyy. Isommassa kuvassa sarja kyllä tarvitsisi kunnon twistin, aika paljon kierretään samaa kehää
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Yksi tylsimmistä jaksoista koko The Walking Dead historiassa, mutta vihdoinkin Rick sanoi sen odotetun lauseen: "We are the walking dead!".
Lisäksi uuden hahmon, eli Aaronin tulo pelasti jakson.
Sarjakuvia lukevat tietävät mitä tapahtuu seuraavaksi.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja mä taas ajattelin, et ei voi enää olla jonkun mielestä hyvä jakso. Toivottavasti tämä siisti ja hyvin pukeutunut heppu nyt tois vähän äksöniä sarjaan. Mulle saa spoilertageissa kertoa kuka hän on ja millä asialla jos tahtoo. :)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onhan se tietysti hyvä, että tuota uupumusta, "takin tyhjenemistä" ja suremista näytetään. Mielestäni Maggien tunne-elämää raotettiin sillä tapaa hyvin, että ehkä se aiempi välinpitämätön olemus Bethin ollessa kadoksissa selittyi, että hän on kahlinnut selviytymiskamppailun keskellä tunteitaan ja nyt ne pääsivät ulos, kun Bethin kuolemakin konkretisoitui silmien edessä. Toisaalta minua ei se kylmäkiskoinen suhtautuminen häirinnyt missään vaiheessa, kun ihmiset käsittelee tunteitanan eri tavoin ja osa voi kriisin keskellä padota niitä ja näyttää ulospäin, että kaikki on ok. Täysin luonnollista. Daryliltakin hanat aukesi, kun muut ei olleet näkemässä. Juro mies, edelleen hyvin suomalaisen jupukan oloinen. Varmaan Dixoneilla on finskiä sukujuurissa, pakko olla.

Mutta hieman tylsänpulskea jakso sinällään, vaikka tuosta moskaisesta yksityiskohtaisuudesta ja ympäristön rujoudesta pidän. Ne kuolleet sammakot kuivuneessa ojassa oli myös jotenkin ihanan iljettävä yksityiskohta. Iljettävämpää kuin walkerit. Hieman sellainen odottava tunnelma, mutta eiköhän pian ala taas tapahtumaan, uskon niin. Loppu siltä osin pelasti melko tavalla.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ja olisiko edelleen mahdollista, että sarjakuvia lukevat tai jenkkitahtiin tirkistelevät malttaisivat pitää näppiksensä kurissa. Vaikka spoilerivaroitus on (tagit mieluummin) tai vaikka mitään varsinaista tulevasta ei paljastetakaan, ärsyttää silti nuo vihjailut.

Ja ihan hyvä jakso oli.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Plussat:
- *** Darylin avautuminen yksin (jotenkin itsellä on pienoinen mancrush häneen)
- ** Maggien uni (harmi kun oli vain unta, oli jotenkin niin hieno kohtaus ja kertoi paljon ryhmästä)
- * Rickin puheet

Miinukset:
- *insert kolme lammasta* Ei taaskaan tapahtunut oikeastaan mitään
- *insert kaksi lammasta* Sasha kokonaisuudessaan
- *insert lammas* Michonnen diipadaapat

Eugeneltä hieno ele muuten se että oli valmiina koemaistamaan sitä vettä. Kokonaisuutena kuitenkin taas turhahko jakso, rupeaa mielenkiinto sarjaan laskemaan.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ymmärsiköhän jokainen katsoja nyt aivan varmasti että vaikeuksista voi selvitä yhdessä ja ymmärsiköhän jokainen katsoja ryhmätyössä olevan voimaa? Vai olisikohan tuota voitu käsikirjoittajien toimesta selittää ja alleviivata vielä jotenkin enemmän? Aivan kammottavan huono jakso ja nimenomaan katsojan aliarvioimisen vuoksi.

Cohania en pidä minään naisnäyttelijöiden ykköstykkinä, mutta kyllä hän melko upeasti osasi ilmentää sitä miksi ahdistaa, ketä suree ja miksi suree. Siksi en voinut ymmärtää miksi hänen hienolta suorittamiseltaan haluttiin pudottaa pohja kun nainen pistettiin selittämällä selittämään tuo Beth-kuvio. "Muistan kyllä mitä Daryl silloin kontissa sanoi, mutten vain voinut niinku uskoa". Joo-o. Olisi nyt vain annettu hahmon käsitellä surua itseään syyllistävällä otteella. Kuten asia ennen tuota turhaa selittelyä välittyikin.

Pastori heitti uskonsa tuleen, koirista tehtiin ruokaa ja Aaron. Jotain positiivistakin, onneksi.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Kyllähän sarjan dialogi alkaa olemaan pahimmillaan vaivaannuttavaa. Yritetään varmaan jotain shakesperea, mutta ei vaan oikein sovi tilanteisiin, joissa ensisijainen tehtävä on saada perustarpeet kuten jano ja nälkä tyydytettyä. Muuten jakso oli siinä mielelessä hyvä, että suht pohjalla käytiin. Toisaalta aurinko paistaa useimmiten ja kelit ovat ok, joten vaeltaminen on siinä mielessä helppoa. Mikäköhän meininki ja porukan mieliala olisi jossain aavikolla tai tundralla.
 
Viimeksi muokattu:
Ekaa kertaa tätä sarjaa katsoessa tuli mieleen, että oli huono jakso. Juoni ei edennyt ja muka taiteellista shaissee oli eksynyt paljon joukkoon. Ehkä tässä yritettiin matkia Hohtoa (se elokuva) huonolla menestyksellä.
Mikä on tuo juoni? Tässähän on saanut lukea vaikka kuinka paljon siitä miten on toivottu jengin lähtevän tienpäälle, eikä enää vain leikkivän kotia jossain yhdessä paikassa. Nyt matka sitten vie kohti Washingtonia ja jaksossa käsiteltiin tuota matkaa, eli sitä miten raskasta tuollaisen siirtymisen tekeminen onkaan. Juoni eteni pienin askelin, sillä tuskin kukaan oletti porukan olevan samoin tein siirtynyt perille asti.

Onpa kyllä vaisusti lähtenyt käyntiin tämä kauden toinen puolisko. Ihan kiva sinänsä, että hahmoja pyritään syventämään, mutta tuo draama vaan ei ole koskaan ollut sarjan vahvinta osaamista. Tämä toinen jaksokin oli lähestulkoon pelkkää tönkköä dialogia ja suurin piirtein täyttä fillerimatskua. Eka oli nälkä ja sitten syötiin koiraa, sitten oli jano ja saatiin sade. Sateen myötä tuli myrsky ja ladon ovelle melkoinen zombiarmeija, joka ilmeisesti lakosi kokonaan omia aikojaan kun myrsky kaateli puita ympäriltä. OK! Se yksi tyhjäpää mimmi alkaa olla vaaraksi jo omalle ryhmälleen, Maggie ja Daryl hajoavat omissa oloissaan Bethin kuoleman tähden, hillbilly vetää viinaa ja laukoo totuuksia, pappi hylkäsi hetkeksi vakaumuksensa mutta pyyteli sateen tullessa kovasti uskon puutettaan anteeksi. Siinä ne tärkeimmät taisi olla.
Edelleen, jaksossa käsiteltiin tuota matkan tekemistä sekä sen raskautta. Nälkä, jano ja kaiken puute on jatkuvasti läsnä ja ihan hyvähän se on, kun niitäkin tuotiin esille. Sarjaahan on ajoittain syytelty siitä miten henkilöillä on ollut liian helppoa tuo toimeen tuleminen. Myrskyn nouseminen oli selvä juttu, kun se havaittiin horisontista. Tokihan tuo tuntui vähän tönköltä miten myrsky sitten pyyhkäisi ladon ovelta kaikki zombiet pois, mutta toisaalta tuollainen pieni oikaisu aamuun ei ollut mikään huono juttu ja omasta mielestäni siinä tuotiin ihan hyvin esille sitä miten yhtenäinen ryhmä näiden kaikkien koettelemusten jälkeen on. Jokainen kykenevä osallistui öiseen oven telkeämiseen.

Sashalle veljen kuolema oli kova paikka, Maggie ja Darryl näyttivät vihdoin miten kova paikka Bethin kuolema oli, Maggiehan totesi miten rajua oli samana päivänä saada tietää siskon elossa oleminen ja sitten myös menettää hänet. Hillbillyltä vedettiin matto jalkojen alta ja miehelle paljastui se miten hänen koko elämäntarkoituksensa perustui valheelle, eipä mikään ihme kun muki maistuu. Pappi on ollut koko ajan uskonmiehiä henkeen ja vereen ja aika iso juttuhan tuo vakaumuksen hylkääminen noissa piireissä on. Ihan onnistuneestihan näiden kohdalla kuvattiin tuota elämisen tuskaa ja rankkuutta ja nyt mietittynä on sarjan kannalta ihan hyvä, ettei sentään liikaa ole nähty hahmojen sekoamista tai totaalista ja varsinkin pitkä-aikaista masentumista, vaikka tuollaisessa maailmassa sitä luultavasti esiintyisi kuvattua enemmän.
 
Ymmärsiköhän jokainen katsoja nyt aivan varmasti että vaikeuksista voi selvitä yhdessä ja ymmärsiköhän jokainen katsoja ryhmätyössä olevan voimaa? Vai olisikohan tuota voitu käsikirjoittajien toimesta selittää ja alleviivata vielä jotenkin enemmän? Aivan kammottavan huono jakso ja nimenomaan katsojan aliarvioimisen vuoksi.
Ehkäpä tuossa on myös ripaus oman ylivertaisuuden esille tuomista. Ryhmä on ollut hajallaan jo hyvän aikaa ja se on kokenut raskaita kokemuksia. Omasta mielestäni oli ainakin hienoa nähdä miten yhtenäinen se edelleen on, enkä kokenut tulleeni katsojana mitenkään aliarvioiduksi.

Cohania en pidä minään naisnäyttelijöiden ykköstykkinä, mutta kyllä hän melko upeasti osasi ilmentää sitä miksi ahdistaa, ketä suree ja miksi suree. Siksi en voinut ymmärtää miksi hänen hienolta suorittamiseltaan haluttiin pudottaa pohja kun nainen pistettiin selittämällä selittämään tuo Beth-kuvio. "Muistan kyllä mitä Daryl silloin kontissa sanoi, mutten vain voinut niinku uskoa". Joo-o. Olisi nyt vain annettu hahmon käsitellä surua itseään syyllistävällä otteella. Kuten asia ennen tuota turhaa selittelyä välittyikin.
Edelleen, parhaat katsojat varmasti tulevat toimeen ilman huomattavaa osaa sarjan tapahtumista, mutta on se nyt kumma, kun täällä on syytetty ties kuinka usein Maggieta siitä miten tuota ei ole kiinnostanut Bethin kohtalo tippaakaan ja nyt kun nainen vihdoin tekee asioita selväksi, niin sekin on huono juttu.


Kanavallahan pyöri muuten jo uusi mainos seuraavasta jaksosta ja kun julkisesta mainoksesta puhutaan, niin eipä se mikään spoileri ole, että tuon mukaan pitäisi olla sitten ainakin enemmän toimintaa luvassa, sekä mielenkiintoisia tapahtumia.
 

M10

Jäsen
Tylsää, tylsää. Ei kai ne TWD:n kohdalla tee samaa virhettä kun niin monen muun jenkkisarjan kanssa, eli pitkitetään ja venytetään sarjaa ihan hitokseen jonka myötä kiinnostus alkaa lopahtamaan.

Nyt äkkiä joku suunta tälle sarjalle ja walkereista suurempi vaara. Myös joku ihan uusi twisti voisi tehdä hyvää sarjalle. Ja se, että päästäisiin äkkiä pois metsästä Washingtoniin, kohti loppuhuipennusta.

Maggie ja/tai Glenn voisi vaikka kuolla.
 
Tylsää, tylsää. Ei kai ne TWD:n kohdalla tee samaa virhettä kun niin monen muun jenkkisarjan kanssa, eli pitkitetään ja venytetään sarjaa ihan hitokseen jonka myötä kiinnostus alkaa lopahtamaan.

Nyt äkkiä joku suunta tälle sarjalle ja walkereista suurempi vaara. Myös joku ihan uusi twisti voisi tehdä hyvää sarjalle. Ja se, että päästäisiin äkkiä pois metsästä Washingtoniin, kohti loppuhuipennusta.
Mikä ihmeen kiire sinne loppuhuipennukseen on? Kautta on jäljellä kuusi jaksoa, joten pitäisikö sinne mennä nyt tuoksi aikaa sitten poteroita kaivamaan? Eihän se ole edes sanottu päästäänkö sinne Washingtoniin missään vaiheessa ja tähän liittyen kannattaa katsoa tuo tulevan jakson traileri.
534 päivää on nyt tuota maailmaa takana päin, joten hieman on vaikea nähdä tässä enää walkereiden muuttuvan vaarallisemminksi ja ainakin itselle on jo aikaa sitten käynyt melko selväksi, että sarja pyörii enemmänkin hahmojen sekä ihmisten välisten konfliktien ympärillä, noiden zombien ollessa siinä sivussa vain yksi elementti tuossa maailmassa.

Kun tuossa nyt sitä vaaditaan, niin mikä olisi sitten sellainen kaivattu suunta tai twisti tälle sarjalle? Morganhan sitä pientä twistiä jossain vaiheessa tuo, mutta melko vaikea tuossakaan mitään sen suurempaa on nähdä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minusta se, että walkerit muuttuisi ykskaks jotenkin vaarallisemmiksi vasta olisikin omituinen ja epälooginen ratkaisu. Kun kerran loogisuutta penätään niin kovin kuorossa, niin miten tuo palvelisi mitään logiikkaa..? Pikemmin noiden otusten kuvittelisi muuttuvan koko ajan hitaammiksi ja heikommiksi. Pl. ehkä tuoreet walkerit.

En nyt osaa kyllä sanoa mitä isompaa piristysruisketta tarinallisesti sarja kaipaisi ja toisi ihan uutta draivia. Washington kaupunkina varmasti juu ja toivotaan, että siellä on nyt jotain isompaa meneillään. Ainakin tuo vastaan hiippaillut tyyppi vaikutti aika hyvissä tamineissa olevalta ja muutenkin hyvinvoivalta, että ehkä siellä on sitten joku isompikin turvallinen yhteisö. Se, että tyyppi tiesi Rickin on toki aika mielenkiintoinen juttu. Onko tätä porukkaa vakoiltu jo pidempäänkin ja jos on, niin miten?
 

M10

Jäsen
Kun tuossa nyt sitä vaaditaan, niin mikä olisi sitten sellainen kaivattu suunta tai twisti tälle sarjalle?

Ei se mun tehtävä ole keksiä sitä twistiä, mutta jotain uutta tämä sarja kaipaisi ja äkkiä, jotta taso nousisi. Viime aikoina, oikeastaan vankilasta lähdön jälkeen, ollaan menty koko ajan heikompaan ja heikompaan suuntaan. Toki jos tykkää tästä muniinpuhaltelusta ja näyttelijöiden huokailusta, niin sitten. Toivottavasti pääsevät pian sinne Washingtoniin, tai missä ikinä TK:n huipennus tapahtuu, jotta loppuisi tämä tylsä metsässä taivaltaminen. En koe viihtyväni sarjaa katsoessa, niin kuin joskus ennen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kevätkauden kakkonen oli parannus ykköseen verrattuna. Selväksi tuli, että janoisena ja nälkäisenä on kurjaa, erinomaisen selväksi. Oli tullut vähemmälläkin alleviivaamisella. Toivottavasti lopun supersiisti hyvien uutisten tuoja saa sarjan pois tyhjäkäynniltä.
 
Minusta se, että walkerit muuttuisi ykskaks jotenkin vaarallisemmiksi vasta olisikin omituinen ja epälooginen ratkaisu. Kun kerran loogisuutta penätään niin kovin kuorossa, niin miten tuo palvelisi mitään logiikkaa..? Pikemmin noiden otusten kuvittelisi muuttuvan koko ajan hitaammiksi ja heikommiksi. Pl. ehkä tuoreet walkerit.
Näinpä juuri, tuskinpa nuo tulevat missään vaiheessa mitenkään muuttumaan. Toki suuria laumoja saattaa näkyä tai jotain sen kaltaista, mutta zombien syvin olemus tuskin muuttuu yhtään mihinkään.

En nyt osaa kyllä sanoa mitä isompaa piristysruisketta tarinallisesti sarja kaipaisi ja toisi ihan uutta draivia. Washington kaupunkina varmasti juu ja toivotaan, että siellä on nyt jotain isompaa meneillään. Ainakin tuo vastaan hiippaillut tyyppi vaikutti aika hyvissä tamineissa olevalta ja muutenkin hyvinvoivalta, että ehkä siellä on sitten joku isompikin turvallinen yhteisö. Se, että tyyppi tiesi Rickin on toki aika mielenkiintoinen juttu. Onko tätä porukkaa vakoiltu jo pidempäänkin ja jos on, niin miten?
Vastaan hiippaillut tyyppi ei varmasti ole yksin, sillä on vaikea nähdä kaverin raahanneen tieltä löytyneet vesivarannot itsekseen keskelle tietä odottelemaan janoista päähenkilöjoukkoa. Uskoisin noiden vakoilleen ryhmää jo hyvän aikaa, kenties Noahin kotikylästä lähtien. Uudesta mainoksesta voisi päätellä siellä olevan jonkin sortin turvallinen yhteisö, mutta jotenkin tässä ei voi välttyä ajattelemasta Terminusta, jonka piti myös olla turvapaikka ja jolta se myös aluksi näytti.

Ei se mun tehtävä ole keksiä sitä twistiä, mutta jotain uutta tämä sarja kaipaisi ja äkkiä, jotta taso nousisi. Viime aikoina, oikeastaan vankilasta lähdön jälkeen, ollaan menty koko ajan heikompaan ja heikompaan suuntaan. Toki jos tykkää tästä muniinpuhaltelusta ja näyttelijöiden huokailusta, niin sitten. Toivottavasti pääsevät pian sinne Washingtoniin, tai missä ikinä TK:n huipennus tapahtuu, jotta loppuisi tämä tylsä metsässä taivaltaminen. En koe viihtyväni sarjaa katsoessa, niin kuin joskus ennen.
Vähän outoa kutsua sarjan tapahtumia muniinpuhalteluksi, sillä ihan loogisia asioitahan tuossa on vankilasta lähdön jälkeen tapahtunut. Tuolloin porukka hajosi ja sitten kuvattiin eri ryhmien taivalta kohti loogiselta tuntunutta turvapaikkaa. Lopulta porukka yhdistyi taas Terminuksessa, jossa oli sitten omat ongelmansa, mutta missä nimenomaan vältyttiin tuolta mainitulta muniin puhaltelulta, sillä visiitti jäi lyhyehköksi. Terminuksen jälkeen hoideltiin Terminuksen porukka, eikä siinäkään kohtauksessa voi ydinryhmää muniinpuhaltelusta syyttää ja sitten oli edessä ongelmat sairaalan porukan kanssa, Kaikki nuo ongelmat, eli vankilasta lähtö, Terminus ja sairaala, ovat aiheutuneet toisista ihmisistä ja vankilan sekä Terminuksen tapahtumien päätöksistä poiketen tuo sairaalasta poistuminen tapahtui nyt ilman sitä, että zombiet olisivat vallanneet paikan.

Noitakin kokonaisuuksia kun miettii, niin ihmisten välistä vääntöähän tämä on ja tuo vääntö sijoittuu maailmaan, joka on myös täynnä zombieita. Kaikkia on kuitenkin mahdoton miellyttää, sillä toiset ovat olleet lopen kyllästyneitä siihen miten joukolla on ollut pyrkimyksenä asettua jonnekkin leikkimään kotia ja nyt tuossa kritisoidaan tätä metsissä taivaltamista. Kaipa se pitäisi sitten jostain asuntoautokaravaani löytää, jotta voisi leikkiä liikkuvaa kotia tienpäällä.

Todetaan vielä sen verran, että onhan tällä viidennellä kaudella tapahtunut aivan älyttömän paljon, kun muistelee mistä kausi starttasi. Kuten aiemmin tuossa totesin, niin kaikkia ei voi miellyttää, mutta tämän tuotantokauden avausjakso oli sarjan historian katsotuin ja viides tuotantokausi on tähän astisista kausista kerännyt eniten katsojia. Tällä mittarilla sarjaa voidaan pitää varsin onnistuneena ja vaikka kritisoijia löytyy aina ja pitääkin löytyä, niin valtaosan mielestä sarja ei ole tainnut kehittyä huonompaan suuntaan, eivätkä nuo luvut oikein tue mitään lässähtämistäkään.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Toinen selvä fillerijakso putkeen. Edellisessä jaksossa tehtiin tilaa uusille näyttelijöille ja nyt lähinnä vain sompailtiin metsässä nälissään ja janoisena. Aaronin myötä lienee odotettavissa edes jotain jännempää seuraavassa jaksossa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
totaalista ja varsinkin pitkä-aikaista masentumista, vaikka tuollaisessa maailmassa sitä luultavasti esiintyisi kuvattua enemmän.
Eikös nämä masentumiset ole enemmänkin sellaisia hyvinvointiyhteiskuntien ongelmia. Jos olen ymmärtänyt, niin ei niitä ollenkaan samassa määrin podeta paikoissa, joissa elämävä säilymisessä on sen verran puuhaa ettei ole aikaa pohtia elämän tarkoituksia ja muuta "diippiä shittiä".

voi voi jos joku nyt tästä arviostani mielensä pahoitttaa.

edit: katsojamääristä ei voi tehdä suoria johtopäätöksiä jaksojen laatuun. Sarjoja seurataan niiden juonten kannalta eli jos kautta 5 katsovat kausilla 1-4 koukkuun jääneet katsojat. Niinpä katsojamäärät kumuloitoivat. Aika perseelleen saa vetää, että sarjan seuraaminen kesken jätetään. Nim. Lostin loppuun katsonut.
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Minusta se, että walkerit muuttuisi ykskaks jotenkin vaarallisemmiksi vasta olisikin omituinen ja epälooginen ratkaisu. Kun kerran loogisuutta penätään niin kovin kuorossa, niin miten tuo palvelisi mitään logiikkaa..? Pikemmin noiden otusten kuvittelisi muuttuvan koko ajan hitaammiksi ja heikommiksi. Pl. ehkä tuoreet walkerit.

Näinpä. Ja minusta ainakin nuo muut ihmisryhmät/ihmiset luo sen jännitteen ja pelon. Alkuun voidaan mennä zombeilla, koska se on uusi asia, mutta mitä pidemmälle homma etenee sitä enempi zombiet jäävät ns. backdropiksi jota käytetään aina sillon tällöin hieman uusin keinoin tuomaan lisäjännitettä sarjaan, ei varsinaisena pääuhkana.

TV-sarjaa ei voi tehdä kuin tietokonepeliä, että parin kauden jälkeen tuodaan uusia erilaisia zombeja kehiin :)
 
Eikös nämä masentumiset ole enemmänkin sellaisia hyvinvointiyhteiskuntien ongelmia. Jos olen ymmärtänyt, niin ei niitä ollenkaan samassa määrin podeta paikoissa, joissa elämävä säilymisessä on sen verran puuhaa ettei ole aikaa pohtia elämän tarkoituksia ja muuta "diippiä shittiä".
Hyvinvointiyhteiskunnissa tuollainen masennus on mahdollista diagnosoida, eikä sellaisissa paikoissa, joissa elävänä säilyminen syrjäyttää kaiken muun, ole myöskään aikaa millekään muulle, kuin elinolosta taistelemiselle. Tässä sarjassa henkilöille on kuitenkin jäänyt aikaa myös surulle, deepille shitille ja muulle ihmisyyttä kuvaavalle. Tässä tullaankin siihen miksi sarja tuntuu jakavan mielipiteitä. Toiset odottavat jaksosta toiseen zombien listimistä sekä mieletöntä hulinaa, eivätkä diggaa yhtään siitä miten sarjassa kuvataan myös ihmisyyttä tuollaisissa olosuhteissa.

Rickin ja Darylin lyhyt keskustelu puki hyvin sanoiksi sen mihin tuo tilanne on tällä hetkellä mennyt:

Rick: "We are the walking dead"
Daryl: "We ain't them"


Onhan tuolla ryhmän välisissä keskusteluissa ollut porukka pitkin sarjaa moneen otteeseen luovutus mielialalla ja ryhmän arkisista keskusteluista huokuu tietynlainen jurous. Ei siellä läppä lennä normaalin pukukoppiläpän tyyliiin, varsinkaan nyt, kun sarjan ilopillerinä häärinyt Bob on poissa. Hain tuossa alunperin nyt vähän sellaista takaa sillä masentumisella ja sekoamisella, että tässä tuoreimmassa jaksossa kuvattiin melko hyvin Sashan tuntemuksia veljensä menetyksen jäljiltä. Nainen on vaaraksi itselleen, sekä sen lisäksi saattaa omalla toiminnallaan muut vaaraan. Henkisesti vahvat persoonathan tuolla pärjäävät ja itse asiassa melko diippiä shittiähän sarjassa on esiintynytkin, kun hahmot ovat tsempanneet toisiaan jaksamaan tuon kurjuuden lävitse. Nyt kahdessa tuoreimmassa jaksossa porukan henkinen hyvinvointi on ollut todella matalalla ja sitä ikään kuin kärjistettiin myös tuolla nälällä sekä janolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös