The Three Lions – Englanti EM-kisoissa 2020

  • 44 634
  • 377

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Ilmeisesti ilman suurempia ylilyöntejä selvittiin jälkipeleistä englannissa. Ainakaan omaan silmään ei ole osunut suurempia otsikoita.
Jonkin aikaa pitää odottaa niin saadaan perheväkivaltatilastot Englannista viime yöltä. Ja tieto siitä paljonko sitä oli enemmän verrattuna tavalliseen heinäkuiseen sunnuntaiyöhön.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En usko, että tästä olisi aiemminkaan ollut tiedon puutetta. Mutta nyt kun se on koettu ja homma meni persiilleen niin tuskin siitä mitään henkistä voimavaraa jäi, etenkään Sakalle.

Ei sitä tietoa loppujen lopuksi kovin monella ole ollut. Ja koska Englanti on hävinnyt nimenomaan finaalin rankkareilla?

Sitä ei tietysti tiedä Isä Jumalakaan miten Saka ja muut Englannin pelaajat tämän käsittelevät. Mutta on tapahtumassa paljon potentiaalia myös siihen että siitä voidaan oppia ja vahvistua. Kun tuon on kokenut, ei välttämättä tarvitse peruspelejä jännittää.

Toinen juttu on tämä kliseinen "voittamaan oppiminen". Se voi näkyä esimerkiksi pyrkimyksenä siihen että toiste ei enää jouduta vastaavaan tilanteeseen. Että jos johdetaan finaalia, niin pidetään se johto eikä sorruta omaan näppäryyteen.

Ylipäätään taustalla on tieto siitä miten päästään finaaliin. Sellaista tietoa ei varsinkaan kovin monella ole aiemmin ollut.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olivat eilen toista kertaa finaalissa jalkapallon historiassa joten veikkaisin että ei ikinä?

Niin, se oli ns. retoorinen kysymys jolla yritin alleviivata sitä että kovimmassa paikoissa epäonnistumiset ovat aina ainutkertaisia tapahtumia joilla voi olla myös myönteisiä seurauksia. Ainutkertaisuus on vielä merkittävämpi asia kuin mikään periytyvä tieto.
 

Hexa

Jäsen
Esimerkiksi siten että nyt tiedetään millainen se kovin mahdollinen paikka on.
Niin mutta epäonnistuminen jää kummittelemaan takaraivoon ja varjostamaan ikuisesti uraa. Näin on käynyt kaikille rankkareissa tärkeimmällä hetkellä epäonnistuneille englantilaisille tähän asti. Rankkarit arvoturnauksen ratkaisuotteluissa on vaan äärimmäisen kova paikka ja kovaa leikkiä uralla. Lähes ainoa tapa kuitata epäonnistuminen on onnistuminen vastaavassa paikassa tulevissa kisoissa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Voittamisen pakko kuulostaa vähän huonolta. Siellä on kuitenkin joka turnauksessa vähintään puoli tusinaa suunnilleen yhtä kovia maita, jotka kanssa tahtoo kovasti voittaa. Ja tietysti myös johonkin keskikokoiseen maahan kapsahtaminen on mahdollista. Uusi tilaisuus finaalissa tulee jos on tullakseen.
Tästä samaa mieltä. En itsekään oikein tykkää, kun puhutaan, että "on pakko voittaa" tai, kun näitä sukupolvia aletaan arvottaa pelkästn mestaruuksien mukaan. Eli jos et voita mestaruutta, niin se kultainen sukupolvi yms. on automaattisesti flopannut tai jopa yliarvostettu. Marginaalit ovat niin äärimmäisen pienet ja hiuksenhienot. Pitää muistaa, että siellä on futiksessa melkein noin parikymmentä muutakin joukkuetta, jolla on se "kultainen sukupolvi" tai se "voittamisen pakko", koska on niin ainutlaatuinen ryhmä yms. EM-kisoissa on yli puolen tusinaa joukkuetta, joihin tuo vertaus kävisi ja sitten kun mennään MM-kisoihin, niin se luku nousee jonnekin tusinan tienoille. Ja sitten kun esim. MM-kista järjestetään, joka neljäs vuosi ja näitä "pakko voittaa" -joukkueita/sukupolvia, on se jopa yli tusinan verran, niin jokainen ymmärtää, että jokainen joukkue ja sukupolvi ei sitä kirkkainta kruunua saada. Pitää myös muistaa, että ihan jo mitali arvokisoista, etenkin MM-kisoista, on _aina_ ihan tajuttoman kova juttu, oli se mitalin väri sitten mikä tahansa.

Siellä on aina ne muut joukkueet, joilla on se sama pakko ja marginaalit ovat niin helvetin pienet. Toki eurooppalaisilla pelaajilla on myös EM-kista, joissa on mahdollista saada se iso voitto, joten sinänsä nämä isot kisat tulevat joka toinen vuosi. Mutta jos puhutaan esim. pelkistä MM-kisoista ja jos katsotaan esim. yhden pelaajan arvoturnauksien määrää, niin joku 18-vuotias Jude Bellingham on aika erikoistapaus. Karkeasti sanottuna hänellä on ehkä neljät, ihan maximissaan viidet MM-kisat urallaan edessä. Siinä ne saumat on. Bellinghaminkin uran loppupuolella Englannilla voi olla jo uusi nuorennusleikkaus käynnissä, jolloin mestaruus ei ole realistinen, voi olla muita ongelmia maajoukkueessa, valmentajapuolella, muut epävireydet kisojen alla, muut ongelmat ja epäonnet jne. jotka heikentävät mahdollisuuksia mestaruuteen. Joten sitten kun noistakin 4-5 turnauksesta tai mahdollisuudesta pudotetaan pois ne missä se mestaruus ei ole mahdollinen, niin jollain Bellighamilla on karkeasti sanottuna 2-3 saumaa johonkin MM-kultaankin. Jos ajatellaan näin. Sitten jos tulet rinkeihin mukaan vähän yli kaksikymppisenä, niin niitä mahdollisuuksia on vieläkin vähemmän, voidaan puhua ihan vaikka vain siitä yhdestä ainoasta mahdollisuudesta.

Joka kisoissa on vain yksi voittaja ja kaikki eivät niitä pyttyjä vain voi voittaa, eivät lähellekään. Näistä nykyisistä sukupolvista ehkä 2-3 maata ja sukupolvea, sitä mestaruutta juhlii ja ne kaikki muut kymmenkunta tulkitaan epäonnistuneiksi ja flopanneiksi. Ellei toki tule yhtä sukupolvea ja maata, joka Espanjan lailla putsaa pöydän, jolloin "epäonnistuneita" on vielä muutama maa enemmän. Jollain tasolla, toki ne puheet ymmärrän, jos se kirkkain kruunu jää saamatta, mutta marginaalit ovat vain niin pienet huippu-urheilun kilpailluimmalla ja kovimmalla huipulla, ja on paljon suuremmat todennäköisyydet, että et sitä pyttyä voita, kuin, että voittaisit. Joka turnaus on myös oma tarinansa ja lukunsa, ja turnaukset eivät ole veljiä keskenään. Jollain kerralla, kun olisi se paras mahdollisuus voittaa, voi sattua jotain ennalta-arvaamatonta, loukkaantumisia yms. tai ihan mitä vain, joka sen tien katkaiseen. Ja sitten seuraavassa turnauksessa, kun junan piti olla jo mennyt, niin aukeaakin, kuin tyhjästä sauma päätyyn asti.

Toki niillä pytyillä ne kovasuisimmat kriitikot ja älämölyäjät hiljennetään, ja nyt puhun ehkä omasta perspektiivistani ja siitä miten itse toivoisin näitä pelaajia arvostettavan. Niin paljon asioita, jotka vaikuttavat ja lyövät kapuloita rattaisiin, että en arvottaisi näitä huikeita sukupolvia ja pelaajia, pelkkien mestaruuksien ja pyttyjen mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Niin mutta epäonnistuminen jää kummittelemaan takaraivoon ja varjostamaan ikuisesti uraa. Näin on käynyt kaikille rankkareissa tärkeimmällä hetkellä epäonnistuneille englantilaisille tähän asti.

Ehkä jäävät, ehkä eivät, sitä ei voi kukaan tietää varmasti. Tietenkään tuollaisesta ei ole helppo päästä yli mutta vaakakupissa on myös myönteisiä asioita paljon enemmän kuin näillä aiemmilla epäonnistujilla. Tähän uskon myös Southgaten vetoavan: jos häviät Em-finaalin rankkareilla, häviät sen äärimmäisen pienellä marginaalilla. Se tarkoittaa ettet ole täysi paska, mokasit vaan rankkarin. Englannin nykypäivän valmentajilla ja pelaajilla on ihan eri työkalut näihin juttuihin kuin edellisen sukupolven vastaavilla.

Ja toistan: en siis itsekään väitä että tietäisin mistään mitään varmasti. Mutta kyllä minäkin uskon siihen näkökulmaan että tämä oli Englannille enemmän rahaa pankkiin kuin kuolemantuomio useamman pelaajan uralle.
 

Fordél

Jäsen
Ei sitä tietoa loppujen lopuksi kovin monella ole ollut. Ja koska Englanti on hävinnyt nimenomaan finaalin rankkareilla?

Niin tarkoitin lähinnä sitä, että kaikki tiesivät jo etukäteen, että edessä on uran (ainakin toistaiseksi) kovin ja tärkein matsi. Luonnollisesti kukaan ei ollut tuota englantilaisista ennen kokenut. Moni on nyt käynyt kovimmassa paikassa ja tottakai siitä on oma hyötynsä, mutta en tiedä jäikö tosta esim. Sakalle mitään positiivista, josta ammentaa. Veikkaan enemmänkin rasitetta, ja siltikin esim. Saka voi tehdä ja tehneekin hienon uran. Mutta esim. Southgate muistetaan aina siitä missatusta pilkusta ja se säilyy hänen itsensäkin mielessä. Hänen itsensäkin kertomana hän tuskaili asian kanssa yli 20 vuotta.
 

Granny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild #64 & #11
Ampuuko Grealish seurajoukkueessa pilkkuja? Olin ihan varma että tulee ampumaan viidentenä + odotin itse että Sancho/Rashford duo olis tullu Sakan/Sterlingin tilalle. Molemmat hyviä pelaajia mutta Sterling on surkea viimeistelijä ja Saka todella nuori eikä kokemusta pilkuista.. Shaw ainaki tv kuvan perusteella olis halunnut laukoa ja maali alla + hyvä vasuri et aika paljon jossiteltavaa jäi Southgaten valinnoista.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Niin mutta epäonnistuminen jää kummittelemaan takaraivoon ja varjostamaan ikuisesti uraa. Näin on käynyt kaikille rankkareissa tärkeimmällä hetkellä epäonnistuneille englantilaisille tähän asti. Rankkarit arvoturnauksen ratkaisuotteluissa on vaan äärimmäisen kova paikka ja kovaa leikkiä uralla. Lähes ainoa tapa kuitata epäonnistuminen on onnistuminen vastaavassa paikassa tulevissa kisoissa.

Eikös Beckham oo kuitenkin tehnyt ihan hyvänkin uran senkin jälkeen kun veti sen yhden pilkun päätykatsomon riville 60....
Joo ja ei ollu tarkoitus provoilla...
Henkimaailman juttujahan noi taitaa olla. Toiset selviää niistä helpommin kuin toiset.
Karuahan se on, että nää epäonnistujat tullaan muistaan, "ikuisesti"
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mutta esim. Southgate muistetaan aina siitä missatusta pilkusta ja se säilyy hänen itsensäkin mielessä. Hänen itsensäkin kertomana hän tuskaili asian kanssa yli 20 vuotta.

En ole väittänytkään että tuo unohtuisi eikä sen pidäkään unohtua. Nyt ollaan kuitenkin ihan toisenlaisessa ajassa ja kulttuurissa.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Eikös Beckham oo kuitenkin tehnyt ihan hyvänkin uran senkin jälkeen kun veti sen yhden pilkun päätykatsomon riville 60....
Joo ja ei ollu tarkoitus provoilla...
Henkimaailman juttujahan noi taitaa olla. Toiset selviää niistä helpommin kuin toiset.
Karuahan se on, että nää epäonnistujat tullaan muistaan, "ikuisesti"
Miksi tuo pilkku olisi jäänyt kummittelemaan. Siinä petti kenttä tukijalan alta eikä Beckhamin pää.
Tuollaisen yli lienee ammattiurheilijan aika helppo päästä yli.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Epäilen vahvasti tätä.

Siinähän epäilet. Vuodesta 96' on aika paljon aikaa mitä tulee englantilaisten pelaajien ja varsinkin valmentajien kykyyn käsitellä epäonnistumisia. Fanien käytös on yksi asia, se ei ole muuttunut, mutta pelaajilla on nykyään ihan toisenlaiset tukijoukot niin seura - kuin maajoukkueessakin. Lisäksi pelaajat ovat ylipäätään kasvaneet aivan eri maailmassa.

Ja tämä ei edelleenkään tarkoita automaationa sitä että tästä seuraa vain hyvää. Mutta ihmettelen hiukan yksipuolista näkökulmaa että Sakan ja kumppaneiden urat ovat nyt pilalla.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Siinähän epäilet. Vuodesta 96' on aika paljon aikaa mitä tulee englantilaisten pelaajien ja varsinkin valmentajien kykyyn käsitellä epäonnistumisia. Fanien käytös on yksi asia, se ei ole muuttunut, mutta pelaajilla on nykyään ihan toisenlaiset tukijoukot niin seura - kuin maajoukkueessakin. Lisäksi pelaajat ovat ylipäätään kasvaneet aivan eri maailmassa.
Niin ja kun yleisesti ottaen miettii niin helvetin paljon pidemmälle Englanti on päässyt näiden nykypelaajiensa kanssa jo kaksissa kisoissa peräkkäin kuin mitä pääsivät entisten sukupolvien aikana. Kolme vuotta sitten välierät, nyt finaaleihin jossa rankkaritappio. Sama runko pysyy kasassa ainakin seuraavat MM-kisat ja hyvin isolta osin myös seuraavat EM-kisat, jos vaan asiat osataan käsitellä oikein niin tämä käntyy vielä voitoksi.

Ehkä tässä on jonkin verran samaa mitä Ranskalla vuosien 2016-18 välisessä kehityksessä, eli 2016 EM-kotikisoista tuli niukka hopea kun Portugali vei mestaruuden jatkoajalla. Paria vuotta myöhemmin tuli jopa suvereeni maailmanmestaruus kun joukkue otti vielä sen yhden stepin ylemmäs. Nyt Englanti pelasi käytännössä kotikisat (vaikka puolivälierän kävikin pelaamassa muualla) ja jäi niukimmalla mahdollisella marginaalilla hopealle. Ehkäpä puolentoista vuoden päästä Englanti tekee ns. Ranskat MM-kisoissa. Materiaalista se ei jää kiinni.
 

Hexa

Jäsen
Eikös Beckham oo kuitenkin tehnyt ihan hyvänkin uran senkin jälkeen kun veti sen yhden pilkun päätykatsomon riville 60....
Joo ja ei ollu tarkoitus provoilla...
Henkimaailman juttujahan noi taitaa olla. Toiset selviää niistä helpommin kuin toiset.
Karuahan se on, että nää epäonnistujat tullaan muistaan, "ikuisesti"
En tarkoitakaan, etteikö voisi tehdä hyvän uran tuon jälkeen ja varmaan tekevätkin, mutta silti se epäonnistuminen seuraa siellä taustalla koko ajan ja some sekä media sen aina tasaisin väliajoin nostaa esille. Toivottavasti kuitenkin noiden epäonnistumisten vaikutus jäisi niin pieneksi kuin mahdollista heidän urillaan. Southgatea se vainosi pitkään omalla urallaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei ammu eikä ilmeisesti edes halua.

Justiinsa luin, että rankkuhistoriansa seurajoukkueessa on 1/1. En ole nyt siitä varma, oliko tuossa pelkät pilkkukisat, vaiko kaikki rankut. Mutta tuosta edellisestäkin on jo viisi vuotta aikaa.
 

Hexa

Jäsen
Ehkä jäävät, ehkä eivät, sitä ei voi kukaan tietää varmasti. Tietenkään tuollaisesta ei ole helppo päästä yli mutta vaakakupissa on myös myönteisiä asioita paljon enemmän kuin näillä aiemmilla epäonnistujilla. Tähän uskon myös Southgaten vetoavan: jos häviät Em-finaalin rankkareilla, häviät sen äärimmäisen pienellä marginaalilla. Se tarkoittaa ettet ole täysi paska, mokasit vaan rankkarin. Englannin nykypäivän valmentajilla ja pelaajilla on ihan eri työkalut näihin juttuihin kuin edellisen sukupolven vastaavilla.

Ja toistan: en siis itsekään väitä että tietäisin mistään mitään varmasti. Mutta kyllä minäkin uskon siihen näkökulmaan että tämä oli Englannille enemmän rahaa pankkiin kuin kuolemantuomio useamman pelaajan uralle.
Tarkoitin että jää varjostamaan uraa. Ei sen tarvitse silti pilata sitä. On totta että nykyään valmennuksella on ihan eri työkalut käsitellä näitä asioita kuin edellisten sukupolvien aikana. Helppoa noista ei ole kuitenkaan päästä yli ikinä. Epäonnistuminen vaatii onnistumisia tilalle.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Pickford oli ilmiömäinen finaalissa. Kai se on kova näyttö ensi vuonna pelattavia kisoja ajatellen
Pickford oli hyvä näissä kisoissa, mutta sai paljon tukea myös puolustukselta. Englanti puolusti tuon vaarallismman alueen hyvin pois. Mahtui mukaan muutama hyvä torjuntakin kuten Jorginhon pilkun nappaaminen. Pidän Hendoa sen verran potentiaalisena, että kehityksen jatkuessa tulee jo Qatarissa olemaan parempi maalivahti. Valkuilla on kuitenkin yleensä luottomaaluvahdit Löwillä esimerkiksi Neuer vaikka Ter Stegenille olisi ollut perusteita peluuttaa enemmän. Pickford on Southgaten luottomies.

Voittamisen pakko kuulostaa vähän huonolta. Siellä on kuitenkin joka turnauksessa vähintään puoli tusinaa suunnilleen yhtä kovia maita, jotka kanssa tahtoo kovasti voittaa. Ja tietysti myös johonkin keskikokoiseen maahan kapsahtaminen on mahdollista. Uusi tilaisuus finaalissa tulee jos on tullakseen.

Pakko on vähän huono sana, kuten toteat. Kuitenkin Englannin kohdalla mielestä se alkaa olemaan se keissi. Jos ei tämän sukupolven aikana niin milloin sitten? Aika kauan on siitä ainoasta voitosta ja kyllä Englannin kaltaisen jalkapallomaan se pitäisi voittaa.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Taisi Becks aika hyvin tuosta kuitenkin selvitä, kun 2001 teki viimeisessä MM-karsintaottelussa maalin vapaapotkusta lisäajalla, jonka ansiosta Englanti selvisi MM-kisoihin.



Nimenomaan ja siksi tuon linkitinkin, että tuskin näiden eilisten epäonnistujien uraa kannattaa vielä haudata.

Tuo vaparimaali oli se, jolla Beckham palasi taas ns. hyväksytyksi kansalaiseksi muidenkin kuin United-fanien keskuudessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös