Terrori-isku Turussa 18.8.2017

  • 432 803
  • 3 300

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
8/10 uhreista naisia eli "sattumanvaraista". Miehet olivat vain väliinmenijöitä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tällä viikolla pari hehkeä suomessa, yksi saksassa ja 13 espanjassa sekä satakunta louklaantunutta. Eikä loppua näy. Silti vaan sivistyssiipi sanoo, että jatketaan kuten ennenkin, ei ole estettävissä ja se vasta sairasta onkin.

Vai olisiko kuitenkin niin, että sivistyneistö muiden ihmisten mukana yrittää tehdä kaiken voitavansa estääkseen tällaisia tapauksia toteutumasta? Iso osa ihmisistä tiedostaa humanitaarisen avun tarpeen myös, Syyrian ja Irakin tilanne on pahinta, mitä pitkään aikaan on ihmisten maailmassa tapahtunut. On aito eettinen dilemma ja todella vaikea sellainen, että näiden ihmisten auttaminen merkitsee auttajamaan riskitason nousemista myös. Tälle tilanteelle ei ole täydellistä ratkaisua, joskin itsekin olen sitä mieltä ollut jo pitkään, että liian passiivisesti ja voimattomasti esim. kesän 2015 tilanteeseen reagoitiin monellakin taholla.

Varmaan pitkään jatkunut lamakin vaikutti, mutta ehkä viranomaisten heikko tiedotus ja löysä ote osaltaan nostivat rasisminkin pintaan tavalla, jota en ole aiemmin Suomessa kokenut. Esimerkiksi portugalilainen ystäväni - Suomessa vakituiseen elävä vakaumukseltaan ateistinen, mutta tummahipiäinen tyyppi - joutui uhkaaviin tilanteisiin, joissa "saatanan ählämiä" toivotettiin kotimaahansa. Puhumattakaan kesätöissä tutuiksi tulleista sudanilaisista - nämä siis kristittyjä - jotka joutuivat lapsineen sopimaan, ettei yhdeksän jälkeen saa liikkua yksin kotona.

Toivon sydämestäni, että samaan aikaan kun viranomaiset luovat tarvittavat protokollat, joissa ääri-islamismin leviäminen tyrehdytetään kaikin käytettävissä olevin keinoin, eivät ihmiset ota kohteekseen ketä tahansa "muslimilta näyttäviä". Helvetti, itsekin olen lähes mustahiuksinen, ruskeasilmäinen ja mustapartainen mies! Omien kokemusteni perusteella sanoisin, että ei ole ihan pelkkää miespilluilua (omituinen sana btw, keksijä lienee sovinisti) pitää näitäkin näkemyksiä pinnalla, samalla realistisesti terrorismiuhkaa lähestyen.
 

Pekkis

Jäsen
Puukottajan pudottaneen poliisin toimet tullaan vielä tutkimaan. Kuinkahan paljon tämäkin tutkimus tulee lopulta maksamaan? Ja se sivustaseuraaja, joka videolla potkaisi maassa makaavaa ihmispaskaa päähän? tulee taatusti saamaan tuntuvan rangaistuksen.

Putin kävi juuri, ja eilen ilmoitettiin Trumpin kutsuneen Niinistön vierailulle...
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Okei. Mitään miettimättä:

Vittu mikä raukka! Poliisin mukaan on hyökännyt vain naisten kimppuun ja miehet ovat loukkaantuneet vain mennessään väliin...
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Poliisilta hyvää meininkiä. Katsotaan kysymykset.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Mua miellyttää toi blondi. Laittais vielä lasit päähän reippaammin.

Vähän tuntuu että noita jännittää esiintyä.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tiedotustilaisuus on aikamoista selkääntaputtelua. Eilen minulle vittuiltiin täällä kun sanoin että osallisia on enemmän kun yksi...
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tutkinnanjohtaja tv:stä tuttu... aikoinaan poliisit sarjan Hki-väkivaltaosaston yksi etsivistä.

Pätevältä tuntui ainakin tv:ssä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Poliisi ei myönnä tai kiellä onko kyseessä kielteisen päätöksen saanut. Myöntää vain, että on ollut turvapaikkaprosessissa mukana.

Jotain marokkolaisia pidätetty vastaanottokeskuksistakin.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tästähän tuli ihan 7 oikein. Tullut pakolaistulvan aikana 2016, kielteinen päätös, terroristinen tarkoitus teolla... 4 pidätetty, yhtä haetaan ihan kansainvälisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös