Teemu Selänne – yli 700 maalia?

  • 1 272 258
  • 2 165

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Noita haastatteluja kun katseli niin jäi taas jännä tunne. Sanoi toki että ei tarvitse enään pelata missään (khl, nhl yms) ellei itse halua mutta sitten siellä oli pikkujuttuja myös mitkä jäi pyörimään mieleen. Esim: "tällä tasolla viimeinen peli".

En itse kuitenkaan usko että pelaa enään missään mutta kyllä Teemulla voi mieli muuttua. Jäi sellainen kutina. On kyllä myös taitava jätkä käsittelemään mediaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Täysin tyhjä olo. Mun ensimmäinen lätkämuisto pienenä nelivuotiaana oli kuva Selänteestä nostamassa Kanada-maljaa kultatuolissa. Nyt se tarina on ohi, joten pitää keksiä joku uusi punainen lanka jääkiekon seuraamiselle.

Kiitos, kiitos, kiitos!
 

kaspeerk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pittsburgh
En itse jaksanut valvoa aamuyöhön saakka, mutta aamulla oli toki pakko katsoa matsi heti. Edelleen äärimmäisen tyhjä olo. Lätkä ilman Teemua, se yhtälö ei vaan toimi. Kiitos Teemu!

Pakko sanoa, että en ole edes yllättynyt, jos Teemu lähtisikin pelaamaan vielä jonnekin. 44 vuotta mittarissa ja silti edelleen löytyy tuo poikamainen into peliä kohtaan. Ainutlaatuista.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
8

Epätodellinen fiilis.

Olin paikalla todistamassa kun tuon junnun johdolla Hippos ryöstettiin. Sen näki jo silloin että hyvästä pelaajasta oli kyse, mutta että kyse olikin yhdestä kaikkien aikojen parhaasta pelaajasta. Minkälainen pelaaja tuosta junnusta sitten tulikaan...

On uskomatonta funtsia sitä, mitä kaikkea omassa elämässä on tapahtunut sitten noista Hippoksen ajoista, kun on noin samaa ikäluokkaa Teemun kanssa. Tuntuu ikuisuudelta, ja silti aina tähän päivään asti tuota nimeä on etsitty aamuisin teksti-tv:n sivulta 235...

Tuo sivu ei ole entisensä enää koskaan. Enkä minäkään.

Kiitos Teemu.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ehdoton lapsuusajan idoli ja nyttemmin ikoni ripustaa hokkarit naulaan. Jopa yllättävän haikealta tuntuu. Teemu on kyllä tarjoillut ikimuistoisia hetkiä niin monen urheilufanin elämään, että kaikki saatu kunnia - ja se on suuri määrä - on kyllä ansaittua. Harvassa ovat ne urheilijat, joille kanssakilpailijat antavat yhtä suuren arvon kuin numerolle 8.

Kuten NBC:n päätöshaastattelussa toivotettiin, see you in Hall of Fame, Teemu.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vaikea muotoilla kaikkia ajatuksia sanoiksi, mutta kiitollisuus on päällimmäinen tunne. Lapsuudesta aikuisuuteen Teemu on tuonut suunnattoman paljon iloa ja ihailua niin minulle kuin kaikille ikätovereilleni. Minulle tärkeä suuruuden merkki jääkiekkoilijana on aina ollut menestyminen maajoukkueessa. Ja siellä Teemu on poikkeuksetta ollut Sakun kanssa johtava pelaaja. Unohtumattomimpina hetkinä Ruotsin kaataminen Naganossa -98 Sakun kanssa kahdella upealla maalilla ja ehkä Sotshin nuoren joukkueen hinaaminen mitalinsyrjään omalla karismalla ja henkilökohtaisilla ratkaisuilla. Torinossa kullan olisi suonut voitettavan, mutta onneksi Ducks saavutti huippunsa heti seuraavana vuonna. Menestymisen puolesta NHL:ssä puhuvat häikäsevien tilastojen lisäksi loppumaton fanien joukko ympäri Amerikkaa. Selänne on ollut roolimalli kelle tahansa muulloinkin kuin luistimet jalassa. Yksi aikakausi elämässäni päättyi tänään seitsemältä aamulla. Kukaan urheilija ei pysty antamaan minulle, fanille samaa kuin Teemu. Kiitos ja onneksi olkoon, Teemu, häikäisevästä urastasi. Syksyllä kasi nousee koristamaan Honda Centerin kattorakenteita ja muutaman vuoden sisällä HHOF saa uuden suomalaisen jäsenen.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Kiitos Teemu! Pienestä pojasta asti olen seurannut pelaamistasi. Haikea olo on. Toivottavasti loppuelämäsi sujuu yhtä voitokkaasti kuin jääkiekkourasi. Kiitos!!
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Hieno mies, lapsuuden idoli, suomalaisista pelaajista suosikkini. Upea ura ja erittäin hieno mies! Teemu jättää todella ison aukon. Yksi kaikkien aikojen suomalaisista pelaajista on nyt päättänyt uransa. Enää ei ole suomalaisten joukossa sellaista pelaajaa, jota yhtä tarkasti seuraisin kuin Teemu. Teemun ohella vain oikeastaan Kipper oli sellainen pelaaja, jota tuli kannatettua todella isolla fiiliksellä.

Anaheimin otteita seuraan varmasti jatkossakin, mutta kyllähän se tulee jatkossa tuntumaan siltä, että jotain puuttuu.

Kiitos Teemu!

Mutta joo. Katellaa!
 
Viimeksi muokattu:

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Haikein fiiliksin voi vain kiittää Teemua aivan upeista elämyksistä lätkän parissa. Aivan uskomattoman hieno mies niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Kuten moni jo on sanonut eri tavoin niin Teemun lopettamisen jälkeen kiekkomaailma ei ole entisensä, toista Teemua ei ole eikä tule. Täysin ainutlaatuinen persoona. Tuntuu todellakin epäuskottavalta tiedostaa että hänen peliuransa on nyt ohitse, mutta vielä uskomattomammalta tuntuu ajatella sitä millainen se oli ja kuinka kauan se kesti. Vaikka suuria tähtiä on vaikeata verrata keskenään, niin aikaisemmin minusta on tuntunut tältä vain muutaman harvan kerran suuren kiekkoilijan lopettaessa. Näistä hetkistä esiin nousevat Gretzkyn, Lemieux´n ja Mark Messierin pelaajaurien päättymiset. Mario tosin tuli vielä kerran takaisin ja Messierin uskomaton ura joka ulottui niin 70- 80- 90- kuin vielä 2000-luvuille päättyi hiljaisuudessa työsulkukauteen jolloin hän muuten olisi vielä omien sanojensa mukaan ollut valmis vielä kerran laittamaan pelikamppeet päälleen.
Silti tämä Teemun uran päättyminen tuntuu koskettavan em. enemmän kun miestä on suomalaisena tullut seurattua paljon tarkemmin kuin näitä muita.
Lisäksi juuri tuo miehen hieno luonne kentän ulkopuolella, kaikki ne hyväntekeväisyystempaukset joissa hän on ollut mukana ja fanien muistaminen kaikessa nostavat hänet omaan kategoriaansa.

Ei voi muuta kuin kiittää vielä Selännettä kerran kaikesta ja opetella siihen, ettei saa enää aamuisin teksti-tv:stä katsoa miehen tehopisteitä sivulta 235.

Tuskin tähän tottuu koskaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sanat ei riitä kuvailemaan, miten tuota pelaajaa arvostan. Kyllä tästä jää nyt todella haikea fiilis päälle. Jotenkin yhteen asiaan on aina tukeutunut ja voinut olla varma: Selänne pelaa.

Niin se tuokin merkittävä ura päättyi lopulta.

Ottaisin hatun pois päästä jos sellainen löytyisi. Tyydyn vaan sanomaan, että yksi suurimmista kiekkoilijoista koskaan.

Toivotaan, että pysyy lajin parissa kuitenkin jatkossakin.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei hätää palstaveljet. Teemu Selänteen poissaolo konkretisoituu vasta lokakuussa kun Anaheim pelaa ekat pelinsä ilman häntä. Eli vaikka pelaisikin vielä, niin seuraavaan peliin olisi kuitenkin 5 kuukautta aikaa. Ja nyt 5 kk:n aikana varmasti ehtii jo jonkinverran tottumaan siihen ajatukseen että Teemu ei enää pelaa.
 

Jindebyne

Jäsen
Kyllähän Teemu on kaikkien aikojen Duck. Olympialaisissa on tullut Teemun otteita seurattua ja toki Anaheimissa vastustajan roolissa, aina hieno ja tyylikäs pelaaja ja ihminen.

Enää ei toivottavasti media rummuta tuota one more yearia.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Se oli siinä sitten. Ainutlaatuinen ura suomalaisessa jääkiekkoilussa ja huippu-ura millä tahansa kansainvälisellä mittarilla mitattuna. Teukka Salaman pistäessä hokkarit naulaan poistuu samalla suurin osa syistä seurata NHL:ää edes teksti-tv:n välityksellä. Jos ei sivulla 236 enää ole Selänteen tehoja ja tietoja, niin aika lailla sama se on ketkä siellä vääntävät.

Suomi-kiekon kultakausi on muutenkin päättymäisillään kun Leijonat kansainväliselle huipulle nostaneen sukupolven pelaajat alkavat olla lähes kaikki eläkeiässä ja vain muutama on jäljellä. Suomi-kiekon kultakausihan otti varaslähdön 1988 olympialaisissa ja starttasi varsinaisesti 1992, jolloin Suomi voitti ensimmäisen MM-mitalinsa ja samana vuonna Selänne aloitti NHL-uransa. Sotshin olympialaiset olivat tämän kultakauden viimeisiä joutsenlauluja. Nykyisellään Suomi on toki yleensä aina mitaliehdokkaiden joukossa, mutta samanlaista hohtoa ei ole eikä varmaan tulekaan kuin mitä oli silloin, kun kentälle saattoivat luistella Selänne, Koivu, Timonen, Numminen, Lehtinen ja kumppanit ja jossa NHL:ssäkin pelasi eniten suomalaisia mitä koskaan.

On tämä kova paikka. Sääli vain, että MM-Minskissä ehdittiin kaikki passit leimaamaan, sillä olisihan Selänne voinut vielä sinnekin saapua ja nostaa joukkueen taitotason ja kiinnostavuuden kertaheitolla uuteen ulottuvuuteen.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Selänteen ei yksinkertaisesti kannata vielä lopettaa pelaamista. Hän suhtautuu lajiin todella intohimoisesti ja on siinä vielä sen verran hyvä, että tulee pärjäämään KHL:ssä Jokereiden riveissä. Siellä ottelutahti on paljon löysempi eikä pelikään niin fyysistä. Ja tuskinpa se Helsingissä asuminenkaan niin perseestä on, vaikkakin on tottunut Kaliforniaan. Teemu tajuaa jääkiekon jättämän tyhjän aukon suuruuden ensi syksyn aikana eikä hänen viimeistä peliään ole todellakaan vielä nähty. Selänne on poikkeusyksilö joka pystynee pelaamaan semikovalla tasolla lähes viisikymppiseksi, ei sellaista potentiaalia kannata hukata, eikä onneksi tullakaan hukkaamaan.
 

faro

Jäsen
Suuret kiitokset Selänteelle näistä vuosista! Ei voi sanoin kuvailla kuinka paljon tätä miestä arvostan. Muistut jäävät sydämmiin. Siispä Selänteellä on aina paikka myös allekirjoituksessani.

Ja mikä parasta, Teemu on Jokeri.

KIITOS!
 

Sic

Jäsen
Sanoinkuvaamattoman suuri ura on ohi. Kun on noin pitkään tehnyt tuota asiaa rakkaudella, niin on se varmasti haikea paikka kun homma loppuu kuin seinään.

Yllättyisin kyllä suuresti jos Selänne vielä KHL:n puolelle raahautuisi, varmaan Sirpa miettisi taas hetken että eikö toi koskaan lopeta. :D Mutta eiköhän sieltä Kale, Jari, Hjallis ja Erkka pistä kesän aikana soittoa tulemaan. ;)
 

tiikeri

Jäsen
Selänteen ei yksinkertaisesti kannata vielä lopettaa pelaamista.

Päätös on tehty ja sitä olisi syytä kunnioittaa, eikä alkaa märisemään enää mistään jatkamisista. Nyt on tasan oikea hetki lopettaa, eikä siinä vaiheessa kun ei mahdu enää edes kokoonpanoon ja kroppa on täysin romuna. Teemulla on satavarmasti duunia jo pelkästään oman perheensä parissa niin paljon, että mitään isompaa, ainakaan pitkäaikaista tyhjiötä tuskin pääsee syntymään.

Kiitos ja kumarrus Teemulle kaikista näistä hienoista vuosista. Kaikki hyvä loppuu aikanaan.
 

Pekkis

Jäsen
Lapsuudesta aikuisuuteen Teemu on tuonut suunnattoman paljon iloa ja ihailua niin minulle kuin kaikille ikätovereilleni.

Vai ihan kaikille ikätovereillesi...:) Ketju kuitenkin hyytyi jo iltapäivällä?

Saadaankohan pian nauttia uusista "Teemun tallista"-jaksoista? Nythän sitä tallin sisältöä olisi aikaa esitellä. Jäämme odottelemaan.
 

Lätkäkala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KHL:n ja NHL:n suomalaiset sekä Leijonat.
Black 8

Näin semisti bläkkiä salmaria maistelleena ei voi muuta sanoa kuin että... Jooh, oikeestiko?!

Ei mahda minkään, Teemu Selänne, number one! Nyt jää lovi suomalaiseen kiekkohistoriaan mutta ei niin ei... ÄÄH. Tätä ei vaa uskoisi mutta kai se nyt on pakko...
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä on pitänyt sulatella pari päivää tätä Teemun lopettamista. Todella, todella haikealta tuntuu. Teemu on kaikkien aikojen paras suomalaispelaaja. Mitään ei jäänyt enää todistettavaa. Hieman vain harmittaa se ettei Boudreau antanut Teemulle viimeisenä kautena niin paljon peliaikaa, kuin hän olisi ansainnut.

No Teemuhan varmasti jatkaa kuitenkin rakastamansa lajin parissa ja hänellä on taatusti lajille vielä paljon annettavaa joko valmennus tai johtopuolella. Teemu on ollut ihanteellinen esikuva kaikille nuorille jääkiekkoilijoille. Fiksu ja sympaattinen ihminen ja myös erinomainen pukukoppipelaaja ja hengenluoja. Kaikkea hyvää Teemulle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös