Teemu Selänne – yli 700 maalia?

  • 1 272 293
  • 2 165

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisikohan tämä pettymys nyt jo sen verran karvas, että Teemu ripustaa hokkarinsa naulaan ja ura loppuu tähän.

Toki huippu-urheilija toisaalta haluaa lopettaa mieluummin voittoon kuin tappioon, mutta kun tuli taas hyvän alun jälkeen märkä rätti päin näköä Ducksin putoamisen myötä, niin onko enää Teemun iässä ja tilanteessa motivaatiota ja liekkiä laittaa kaikki vielä kerran peliin kesätreenauksesta alkaen ja lähteä täyden kauden rääkkiin.

Sehän nähdään, mutta uskon että nyt on Teemu vuodattanut viimeiset hikipisaransa NHL-kaukaloissa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kyllä nyt näyttää, että Teemun aika on huipulla ohi. Toki tiivis pelitahti aiheutti ongelmia, mutta kyllä Teemun tasaviisikko peli otti jälleen kerran harppauksen taaksepäin. Lisäksi sieltä on tulossa Etem joka pelasi hyvät pleijarit. Voi olla että Teemu haluaisi jatkaa, mutta nyt täytyy kyllä GM:n pohtia kannattaako tuo homma enää. Piste per peli keskiarvo on selvästi Teemun huonoin hänen ollessaan terveenä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
GM varmasti tarjoaa jatkosopimusta, mutta lähinnä public relations -hommiin. Tästä Luc Robitaillen Kings-organisaation kaltaisesta roolista on ollut jo jonkun aikaa puhetta. It's time.

Siinä kuitenkin saa pyöriä samoilla hoodeilla ja pääsee moikkailemaan samoja ihmisiä. Pukukoppiin ei ehkä yhtä tiheään pääse, mutta ei Teemun elämä parrasvaloissa tähän lopu. Anaheim Ducksin organisaation ensimmäinen legenda on vasta syntynyt.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Kyllä mun mielestä Selänne menee vielä Ducksin kokoonpanoon, jos vain omaa halua ja motivaatiota riittää. Toki sieltä on hienosti kehittyneet Palmieri ja Etem tulossa TOP6:een, mutta toisaalta heidän takanaan ei olekaan sitten ketään. Saman tyylisellä rotaatiolla homma hoituisi kuin tämäkin kausi, mikäli kaikki ovat kunnossa. Lisäksi myös Bonino otti hienoja kehitysaskelia etenkin loppukaudesta, joten siinä olisi myös kakkossenakin jo valmiina.

Toki Teukka on taas vuoden vanhempi ja olympialaiset asettaa omat haasteensa myös otteluohjelmaan, joka on sen takia hivenen normaalia tiukempi, mutta ei kuitenkaan yhtä raskas kuin tämä tynkä kausi.

Kaiken kaikkiaan Ducksin rosteri on tällä hetkellä varsin tasapainoinen ja monipuolinen, joten sekin puoltaisi Selänteen jatkoa, jos vaan GM näkee asian samalla tavalla. Ja toki sekin, että Red Wings kohdataan ensi kaudella korkeintaan Stanley Cup-finaaleissa:)

Ensi kausi vielä täpöllä muutamalla hyvin ajoitetulla lepojaksolla ja sitten sinne todellakin ansaitulle eläkkeelle pelihommista!
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Noh itse näkisin ettei Temellä ole enää juuri annettavaa kiekolle. Takki tuntuu olevan tyhjä. Aikansa kutakin, mutta nyt voisi olla aika laittaa ne hokkarit lopullisesti naulaan. Toki jos Teemu vielä kerran löytää poltteen treenata itsensä kuntoon joka auttaa joukkuetta niin ilolla sitä tervehdin ja maaleille tuuletan.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minulla on ensimmäistä kertaa sitten San Josen aikojen sellainen fiilis, että nyt on Teemun pelit pelattu. Kaikkien aikojen paras Suomalainen pelaaja. Piste.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Eikös sieltä ole kirjaa ja dokumenttia vielä tänä uonna Selänteestä pukkaamassa ulos. Nyt näyttää kyllä siltä että niin se Teemukin on vain ihminen ja ikä alkaa tekemään tehtäväänsä. Voisin kuvitella että vuosivuodelta se motivaation kaivaminen itsensä kunnossa pitämiseen on vaikeampaa ja vaatii enemmin töitä.

En siltikään pettyisi vaikka vielä kauden pelaisi ja Shotsissa leijonapaidan päälle pukisi, vaikka sitten pelaisi pelkät YV:t kaarella seisten.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Noh itse näkisin ettei Temellä ole enää juuri annettavaa kiekolle. Takki tuntuu olevan tyhjä. Aikansa kutakin, mutta nyt voisi olla aika laittaa ne hokkarit lopullisesti naulaan. Toki jos Teemu vielä kerran löytää poltteen treenata itsensä kuntoon joka auttaa joukkuetta niin ilolla sitä tervehdin ja maaleille tuuletan.

Tähtipelaajalta tietenkin odotetaan huikeita suorituksia illasta toiseen ja nyt oli paljon huonojakin pelejä/ jaksoja vaikka Temehän oli joukkueen pistepörssissä viides ja maaleissa kolmas eli ei nyt kauheen huonosti. Varmaan tuo kauden pituus ja siitä johtuva tahti oli liikaa mutta silti sanon että kyllä Temellä vielä oli annettavaa joukkueelle ihan pelillisestikin. Kaikkien aikojen suomalainen pelaaja piste !!!
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Alku tälle kaudelle oli kuitenkin paras n 15 vuoteen, eli annettavaa oli edelleen ja olisi myös ensi kautena. Toivottavasti jatkaa.
 
Luulen että Salaani jatkaa vielä yhden kauden. Miksi ei, miksi pitäisi luovuttaa nyt?
Ihan hyvin voi pelata yhden kauden; pysyy mukana, auttaa joukkuetta, täyttää paikkansa, vaikka välillä muut voivat paikata iäkkään Salaanin lepäillessä. Suostuisi pelaamaan varmaan kahdella tai yhdelläkin miljoonalla.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Teemuhan on aina sanonut, että hän pelaa niin kauan, kun vielä liekki palaa ja hän nauttii touhusta täysillä. Tällä kaudella kyllä rehellisesti näytti siltä (Teemun tavatessanikin), ettei Teme enää nauti tuosta touhusta täysin siemauksin. Onhan se turhauttavaa pyöriä siellä mukana auttamatta joukkuetta mitenkään, vaan lähinnä vahingoittamalla joukkuetta harhasyötöillä ja pehmeydellään. Enkä usko, että Teemun imago riittäisi johonkin "silloin tällöin" pelaamiseen, kyllähän kaverille jo tällä kaudella tarjottiin lepovuoroja, mutta Teemu ei niitä millään tahtonut hyväksyä, ja miksi hän hyväksyisi tuollaisen peluuttamisen ensi kaudella? Varmaan Teemu itsekin näkee, vaikka mieli tekisi, että ruumis ei enää yksinkertaisesti pysy mielen mukana, joten on aika lopettaa. Yleisö ei enää huutanut "one more year":iä eilisen ottelun jälkeen, niin kuin ne ovat tehneet kaikki edelliset vuodet viime aikoina, joten yleisökään ei taida enää haluta Teemua takaisin, tai ymmärtää, että Teemun on aika mennä eläkkeelle (olisivathan ne siinä tapauksessa voineet huutaa jotain "Thank you Teemu":a, mitä eivät kuullakseni sitäkään tehneet). Mutta toivottavasti ensi kaudella saamme todistaa, kun paita #8 hilataan Ankkalammen ylle kattoon.

Mutta luultavasti olen väärässä ja Teemu tekee jälleen kerran paluun ensi kaudella ja iskee tehot 35+48=83 tauluun.
 

MiksuMan

Jäsen
Yleisö ei enää huutanut "one more year":iä eilisen ottelun jälkeen, niin kuin ne ovat tehneet kaikki edelliset vuodet viime aikoina, joten yleisökään ei taida enää haluta Teemua takaisin, tai ymmärtää, että Teemun on aika mennä eläkkeelle (olisivathan ne siinä tapauksessa voineet huutaa jotain "Thank you Teemu":a, mitä eivät kuullakseni sitäkään tehneet). Mutta toivottavasti ensi kaudella saamme todistaa, kun paita #8 hilataan Ankkalammen ylle kattoon.

Jotenki tuntuu, ettei jengi hävityn matsin ja suuren pettymyksen keskellä jaksa alkaa huutelemaan yhdelle pelaajalle lisää vuosia ja kiitoksia.

Mutta varmasti "yleisö haluaa vielä Teemun takaisin"...

Katsokaa nyt Selänteen kauden alkua, joka oli aivan huikea. Mutta kuten täällä ollaan jo joka toisessa viestissä ilmaistu, että tiivis ottelutahti söi Teemun eväitä, niin näihän siinä kävi.
Mutta ensi kaudella pelataan taas normaali sarja, normaali lepopäivineen, niin kyllä Selänne jaksaa taas maaleja tehdä.

Uskon, että Teemu Selänne haluaa lopettaa uransa, niin että kaikki tietävät hänen pelaavansa viimeistä otteluansa - Väinö Gretzkyn tyyliin...
 

Vilttimies#27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim
Samaa mieltä MiksuManin kanssa. Luulen, että Selänne haluaa pelata vielä yhden kokonaisen kauden + olympialaiset ja ainakin tällä hetkellä Ducksien sopimustilanne huomioon ottaen Teukka (ja Saku) mahtuu hyvinkin rinkiin tuomaan leveyttä vielä ensi kaudeksi mukaan. Lisäksi valmentajan harrastama kierrätystyyli sopinee hyvin Anaheimin hyökkäysmateriaalille, jolloin Teemuakaan ei tarvi välttämättä aina peluuttaa orjallisesti kakkosketjun laidassa, jos tehot ovat palautumisen puuttellisuuden takia hetkellisesti kateissa. Veikkaisin, että GM tarjoaa vielä parin miljoonan jatkosopimusta ensi kaudesta.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mutta kuten täällä ollaan jo joka toisessa viestissä ilmaistu, että tiivis ottelutahti söi Teemun eväitä, niin näihän siinä kävi.
Mutta ensi kaudella pelataan taas normaali sarja, normaali lepopäivineen, niin kyllä Selänne jaksaa taas maaleja tehdä.

Sen enempää kantaa ottamatta itse aiheeseen, niin eikös sekin ole tullut jo useaan kertaan esille, että ei se pelitahti tällä kaudella ihan hirveästi poikennut normaalista. Jos oikein laskin Ducksin osalta, niin tällä kaudella pelasivat nuo 48 peliä 98 päivässä. Ja viime kaudella runkosarjan viimeisten 98 päivän aikana pelasivat 45 peliä. Tosin Teemultahan jäi tänä vuonna pari peliä väliin, eli pelasi vain 46 ottelua (viime kaudella kaikki). Ja tällä kaudella pelattiin vain oman konferenssin jengejä vastaan kun viime vuonna oli vielä reissaamista itärannikollekin. Eli ei tuota ottelutahtia kannata ihan hirveästi syyttää.
 
Eli ei tuota ottelutahtia kannata ihan hirveästi syyttää.

Totta, mutta kun ottelutahti on jo valmiiksi viritetty ihmisen sietokyvyn rajoille, niin Teemun ikäisessä pelaajassa tuollainen ~7% kiristys ei voi olla näkymättä. Uskon että tuo normaali 82 pelin runkosarjakin alkaa olla liian rankka Teemulle ja sellainen 5-10 pelin huili tarkasti huilattuna olisi varmasti paremmin sopiva, mutta kuten Teemu itsekin blogissaan mainitsi, pelien välistä jättäminen pelikuntoisena on vastoin hänen ajattelutapaansa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Totta, mutta kun ottelutahti on jo valmiiksi viritetty ihmisen sietokyvyn rajoille, niin Teemun ikäisessä pelaajassa tuollainen ~7% kiristys ei voi olla näkymättä. Uskon että tuo normaali 82 pelin runkosarjakin alkaa olla liian rankka Teemulle ja sellainen 5-10 pelin huili tarkasti huilattuna olisi varmasti paremmin sopiva, mutta kuten Teemu itsekin blogissaan mainitsi, pelien välistä jättäminen pelikuntoisena on vastoin hänen ajattelutapaansa.

Ensi kaudella tuo Sotchi voisi auttaa tuomaan mukavan tauon keskellä kautta.

Joten eiköhän Teemu jatka. :)

Sitä en ymmärrä, miksi Teemun jatkamista spekuloidaan olympialaisiin osallistumisella, kun mies on jo maajoukkueessakin lopettanut. Ei varmasti tule pelamaan 82 ottelun runkosarjaa + olympialaiset ja pleijareita vielä päälle. Aivan satavarma asia.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
mutta kuten Teemu itsekin blogissaan mainitsi, pelien välistä jättäminen pelikuntoisena on vastoin hänen ajattelutapaansa.

Kommentti, joka kyllä laski arvostustani Teemun älykkyyttä kohtaan. Joltain muulta menee läpi, mutta jos kaveri, joka periaatteellaan olisi terminoinut uransa kymmenen vuotta sitten ilman lakkoa ei vieläkään ole ymmärtänyt missä se ongelma asuu, niin vähemmän terävä jätkä kuin olin kuvitellut.
 
Sitä en ymmärrä, miksi Teemun jatkamista spekuloidaan olympialaisiin osallistumisella, kun mies on jo maajoukkueessakin lopettanut. Ei varmasti tule pelamaan 82 ottelun runkosarjaa + olympialaiset ja pleijareita vielä päälle. Aivan satavarma asia.

Itse taas pidän satavarmana, että jos Teemu jatkaa uraansa vielä ensi kaudelle, niin hän ei jätä omasta tahdostaan Olympialaisia väliin. No aika mahdollisesti näyttää kumpi on oikeassa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kommentti, joka kyllä laski arvostustani Teemun älykkyyttä kohtaan. Joltain muulta menee läpi, mutta jos kaveri, joka periaatteellaan olisi terminoinut uransa kymmenen vuotta sitten ilman lakkoa ei vieläkään ole ymmärtänyt missä se ongelma asuu, niin vähemmän terävä jätkä kuin olin kuvitellut.
Ei kai tuo nyt käsittääkseni älykkyydestä ole kiinni. Se on vähän sellainen status-juttu tai macho-juttu tai mikä tuo oikea sana onkin. Kuten Teemukin blogissaan muistaakseni toi julki, niin tosi NHL-pelaaja ei jätä otteluita väliin. Vähän sama juttu kuin monet NHL-pelaajat visiirin puuttumisen kanssa. NHL-pelaaja on kova jätkä, nääs.

Miksi Teemun pitäisi Sotšiiin haluta? Eivätkö Teemu ja Saku olleet jo viime olympialaisissa ihan statisteja? Selänne 0+2=2 ja Koivu 0+2=2. Loukkaantumisia jne. joo, mutta onko näistä miehistä todellakaan enää paljon iloa jossain olympiakisoissa?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Miksi Teemun pitäisi Sotšiiin haluta? Eivätkö Teemu ja Saku olleet jo viime olympialaisissa ihan statisteja? Selänne 0+2=2 ja Koivu 0+2=2. Loukkaantumisia jne. joo, mutta onko näistä miehistä todellakaan enää paljon iloa jossain olympiakisoissa?

Miksei olisi iloa? Eivät vuodet ole veljiä keskenään. Nyt on esimerkiksi Saku Koivulla ollut kova kausi alla, ja Teemukin on ihan iskussa. Lisäksi viime olympiakisoissa kaksikko oli hieman väärissä rooleissa eli heitä peluutettiin härkäpäisesti isolla peliajalla, vaikka se ei oikein toiminut. Lisäksi kumpikaan ei oikein päässyt kärryille Jukka Jalosen pelisysteemeistä.

Jos kaksikko nyt Sotshiin tulisi, niin ensinnäkin valmentajana on Erkka Westerlund, jonka kanssa on ennenkin harmonia löytynyt (Torino 2006), ja lisäksi konkarikaksikon roolina olisi tukea nuorempia hyökkäysketjuja. Saku Koivusta tulisi esimerkiksi erinomainen kolmosketjun sentteri. Teemukin menisi hyvin vaikka samaan ketjuun, jonka lisäksi häntä voisi hyödyntää esimerkiksi kakkosylivoimassa.

Ei kaksikolta Sotshissa mitään maagista ylidominointia kukaan odottaisikaan, mutta pelilliset kyvyt, kunto ja kokemus ovat sitä luokkaa, ettei Suomella ole NHL-miehien joukossa montakaan pelaajaa, jotka heidät ohittaisivat. Viime kaudellakin Saku oli suomalaisten NHL-pelaajien pistepörssin kolmonen ja Teukka nelonen, edellä vain Mikko Koivu (Sotshin ykkössentteri) ja Kimmo Timonen (pakki, ja Sotshissa ykköspakkiparin mies).
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ei kaksikolta Sotshissa mitään maagista ylidominointia kukaan odottaisikaan, mutta pelilliset kyvyt, kunto ja kokemus ovat sitä luokkaa, ettei Suomella ole NHL-miehien joukossa montakaan pelaajaa, jotka heidät ohittaisivat. Viime kaudellakin Saku oli suomalaisten NHL-pelaajien pistepörssin kolmonen ja Teukka nelonen, edellä vain Mikko Koivu (Sotshin ykkössentteri) ja Kimmo Timonen (pakki, ja Sotshissa ykköspakkiparin mies).
Siellä olympialaisissa pitäisi olla vastassa kaikkien maiden parhaista parhaat. Vieläkö uskot 43- ja 39-vuotiaiden pärjäävän siellä vauhdissa mukana? NHL:ssä he eivät pelaa enää ykkösketjussa vaan kakkos/kolmosketjuissa, ja kun vastaan tulee jotain Edmontonin nelosketjuja, niin ehkä pisteitä pelkän kokemuksen avullakin tulee, mutta riittääkö tämä parhaita maita vastaan olympialaisissa? Tuota Jalosen peluutustahan on pitkälti syytetty Teemun ja Sakun huonoista pisteistä Vancouverissa 2010, mutta voiko se siitä olla niin paljon kiinni? Niin hienoa kuin sitä on ollutkin nähdä Sakun ja Teemun dominointia olympialaisissa (uskoakseni suurin osa pisteistä tuli tusinamaita vastaan), niin eiköhän se aikakausi ole ohi. Se, että Suomella ei ole laittaa mitään parempia äijiä kehiin on sitten eri asia.
 

trap

Jäsen
Millä perusteella Teemu ja Saku tekisivät olympialaisissa sen merkittävämmin huonommin pisteitä kuin muutkaan suomalaiset NHL-pelaajat? En ymmärrä. Edmontonin nelosketjua vastaan on joo varmaan NHL:ssä helpompaa tehdä pisteitä kuin olympialaisissa Kanadaa vastaan, mutta sama se on kaikille. Ja nopeasti vilkaistuna Teemu ei esim. mainittua Edmontonia vastaan tehnyt menneen kauden kolmessa pelissä yhtään maalia. Tehokkaimmat illat olivat Vancouveria, Minnesotaa ja St. Louisia vastaan. Kaikki playoffs-jengejä (turhanpäiväistä tietoa anyway).

Aivan satavarmasti molemmille olisi käyttöä. Selänteelle jopa ykkös-yv:ssä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Millä perusteella Teemu ja Saku tekisivät olympialaisissa sen merkittävämmin huonommin pisteitä kuin muutkaan suomalaiset NHL-pelaajat?
Kirjoitinkin yläpuolella, että jos Suomella ei ole parempia äijiä laittaa tuleen olympialaisissa, niin se on sitten eri asia. Mutta lähtökohtaisesti 40-kymppisiin miehiin nojaaminen olympialaisissa ei ole mielestäni järkevää. Ei edes Raimo Helminen, vaikka kaikkien aikojen legenda onkin, pelannut Suomen olympiajoukkueessa jääkiekkoa 40-vuotiaana tai edes 39-vuotiaana. Mutta jos ei parempia nuorempia pelaajia Suomesta löydy (shame on Finland!), niin sinne mukaan vaan pyörimään!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Selänne ja Koivu toimisivat paremmin jossain World Cupin kaltaisessa turnauksessa, jossa ei ole 50 ottelun NHL-runkosarjan rasituksia pohjalla, vaan liikkeelle lähdetään suht freesinä suoraan kesätreenien jälkeen.

Mutta kesken rankan NHL-kauden... hyvin vaikea nähdä siinä tilanteessa miesten jaksavan riittävällä tasolla.
 

Baldrick

Jäsen
Mutta kesken rankan NHL-kauden... hyvin vaikea nähdä siinä tilanteessa miesten jaksavan riittävällä tasolla.

Niin.. Eli yritätkö sanoa, että et usko normaalikaudella heidän jaksavan riittävällä tasolla kauden loppuun pelaamaan? Play-offeista puhumattakaan. Onhan siinäkin ne samat 50 peliä alla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös