Teemu Selänne – yli 700 maalia?

  • 1 272 308
  • 2 165

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Saisi Petu mennä syömään paskaa full time sinne maajoukkueeseen niiden Selänne ja S.Koivu tyyppisten luusereiden kanssa, jotka eivät ikinä voita mitään. Suomen reissu oli liian raskas nyyh nyyh.

Tässä kaikille varmasti tutuksi tulleen nimimerkki schollin analyysiä Selänteestä. Tietämys on lähes silmiä hipovaa.

Sitten asiaan: Kyllähän tuo rupeaa menemään jo aikalailla huumorin puolelle nämä Teemun lopettamispäätökset, mutta tottakai niin kauan kun virtaa riittää niin Teemun kannattaa painaa. Tuosta asiasta on ymmärykseni mukaan tullut jo huumorin aihe pukukopinkin puolella. 700 maalin raja olisi huikea saavutus mutta siihen taitaa aika loppua jopa Teemultakin kesken. Ellei sitten mahdollisesti jatkaessaan ylly noin 40 maalin kauteen.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
?!?!?!?!?!

Kakkossentterin rooli on taistella ja yrittää kokoajan? Voi jeesus!

?!?!?!?!?!?!

Teemu Selänteen ketju ja aletaan jauhaa Saku Koivusta? Voi perkele!

Jos on noin pahoja antipatioita Sakua ja Teemua kohtaan niin askartelee vaikka tikkataulun kavereiden pärstäkertoimilla varustettuna... Sain kaverilta Torinon olympiafinaalin jälkeen vastaavanlaisen, tosin Lidaksen siloposkien kera. Lämmitti kummasti.

Asiaakin tähän väliin. Bostonia vastaan Teukka paranteli maalisaldoaan uralukemaan 661. JOS ura vielä jatkuu niin en pidä tuota 700 maalin rajapyykkiä täysin mahdottomana. Toki se melkein vaatisi vielä kahden seuraavan kauden läpivientiä kutakuinkin terveenä. Epätodennäköistä, ihan hemmetin epätodennäköistähän se on. Mutta ei tästä miehestä ikinä tiedä! Toivottavasti ura jatkuu ja jos ei muuta niin pyyhkäisisi ainakin takatukan hevonpersiiseen "the best europian scorer" -pallilta.

Katsellaan siis miten käy. Toivo uran jatkumisesta on kuitenkin herännyt, jälleen kerran!
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä se KKing oikein sekoilee? Jos nuo sun argumentit, niin pliis ole hiljaa ja lopeta tuo paskan jauhanta! Koivu on kakkossentteri ja hyvä sellainen. Piste.

Sitten Teemuun. On se huikeata, että 41v on joukkueensa paras pistemies, joukkueessa jossa surffailee sellaisia pelimiehiä kuin Getzlaf, Perry... Paljos Teemulla on matkaa Jagrin lukemiin? Jos Teme vielä kauden pelaa niin se olisi loistava uutinen. Ja viimeisimmästä haastattelusta paistaa läpi, että haluja jatkaa on kova, ja miks ei kun tuntuu kulkevan vieläkin erittäin hyvin.
 
Kyllähän näköjään perusteita löytyy Koivun kakkossentterin paikalle.. omani ovat ihan sarjataulukossa ja tehotilastossa. Selänne on legendaarinen pelimies, mutta nyt jos tämä pelleily jatkuu, niin pelaaja on ollut liaan kauan tärkempi ja suurempi kuin seura.

Kiitos.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Selänne on legendaarinen pelimies, mutta nyt jos tämä pelleily jatkuu, niin pelaaja on ollut liaan kauan tärkempi ja suurempi kuin seura.

Tämä on ihan puhtaasti Selänne-fanien näkökulma. Joidenkin fanien mielestä Selänne on joko yhtä suuri asia tai vielä suurempi kuin itse seura. Mutta mitä sitten? Fanittaahan saa ihan miten haluaa. Organisaation sisälle kun mennään niin Selännettä ei missään nimessä pidetä seuraa suurempana asiana, vaikka pelaajana hän onkin varmasti kunnoitetuin kaveri joukkueessa. Itse en jaksa ymmärtää miten joku voi edes ajatella näin. Ei missään joukkueessa nykypäivänä pidetä yhtään pelaajaa joukkuetta tärkeämpänä. Vaikka kyseessä olisi kuinka Crosby tms. niin joukkue tulee aina ensin. Luulisi tämän jokaisen ymmärtävän.

Mutta kyllähän tämä on jo nähty, ainoa tarkoitus KKtigillä on vain provota kun selvästi on jotain mielipahaa Selänteestä (ja Koivusta) aiheutunut. Vinkkinä vaan, että nämä provot voisi siirtää jonnekin muualle, jossa näitä sarjassamme kaikkitietäviä apulaisgeeämmiä on kenties useampia tukemassa tuollaisia näkemyksiä.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Nyt täytyy todeta, että muitakin löytyy, joita tuo Selänteen vuotuinen mietintä vituttaa, häiritsee ja naurattaa.

Mies on mielestäni menettänyt osan "loistostaan" näillä odotuttamisilla ja minun mielestäni on ihan sallittavaa omata mielipide, jossa Teukka ei olekkaan Jumalasta seuraava
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Nyt täytyy todeta, että muitakin löytyy, joita tuo Selänteen vuotuinen mietintä vituttaa, häiritsee ja naurattaa.

Sen ymmärtää, että Selänteen joka kesäinen harkitseminen ärsyttää, mutta jos väittää, että se on haitannut seuraa jo tarpeeksi kauan, niin on jo aika paksua.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Tottakai jokainen saa olla mitä haluaa, mutta on paljon järkevämpää iskeä kunnon perustelut pöytään jos heittäytyy vastarannan kiiskeksi. Jos Selänteen vuotuinen jahkailu häiritsee niin sitten häiritsee, ei siinä mitään väärää ole. Se on kuitenkin fakta, ettei hänen mietintänsä ole missään kohtaa ollut häiriöksi Ducksien joukkueen rakentamiselle, eikä häntä Anaheimissa kukaan pidä itse seuraa suuremmassa arvossa, vaikka toki erittäin suuresti kunnioitettu mies on ja sen hän on ilmanmuuta ansainnut.

Mulla vituttaa punasiivet. Pentele kun puolijoukkuetta tulee länsinaapurista ja osaavat vielä pelata niin hyvää lätkää. Ottaahan se päähän, mutta minkäs teet. Mutta mitä se antaa palstalle jos tämän takia menisi vaikkapa Wings -ketjuun räyhämään ja provoamaan?

Teemu Selänne (jumalasta seuraava), one more!!
 
Ikävä vaan katsoa, että yhden miehen jatkamispäätökset vuosi vuodelta hidastavat hyvän prospectpoolin omaavan Anaheimin toimintaa ja samalla joukkue joutuu pitämään Selänteen sidekickiä kakkossentterin paikalla, etteivät häntä loukkaisi. Kyllä 4 miljonaa dollaria palkkakatossa on aika paljon varsinkaan, kun ei ole takeita, että Teukka edes jatkaa ja silloin parhaat pelaajat on viety muihin seuroihin.

Mielestäni Teukalle pitäisi nyt vaan kertoa, että jos jatkaa, niin jatkaa, mutta tekee päätöksen normaaliin aikaan ja ei niin, että siitä olisi haittaa.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Ikävä vaan katsoa, että yhden miehen jatkamispäätökset vuosi vuodelta hidastavat hyvän prospectpoolin omaavan Anaheimin toimintaa ja samalla joukkue joutuu pitämään Selänteen sidekickiä kakkossentterin paikalla, etteivät häntä loukkaisi.

Nimeäpä nyt ne kuusi laituria nykyisestä kokoonpanosta/prospekteista, jotka menevät Selänteen edelle ensi kauden joukkueen rakentamisessa, mistä näin olisi mahdollisesti haittaa nuorten kehittymiselle. Samoin kuin ne kaksi sentteriä (Getzin lisäksi), jotka mahtuvat Top9:iin suoraan Koivun edelle.

Ei tämä mitään rakettitiedettä ole. Menestyksen ehdoilla joukkuetta rakennetaan. Jos valittavana on kutakuinkin kaksi samantasoista pelaajaa samaan rooliin, niin silloin toki voi olla järkevämpää valita se nuorempi kaveri. Näin ei kuitenkaan ole Ducksien kohdalla. Tai toki jokainen, jonka mielestä Kyle Palmieri on jo nyt Selänteen tasoinen pelimies niin voi nostaa vinkkarin pystyyn.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Otetaan osaa...

Olen valtavirran kanssa samaa mieltä että Selänne ei todellakaan ole taakka joukkueelle vaan lähelle sen tärkein pelaaja, mutta Koivun kritisointi on mielestäni oikeutettua noilla KKtigin perusteluilla (sarjataulukko ja pistepörssi). Te vain provosoidutte ettekä heitä yhtään hyvää perustelua sille miksi Koivu on mitat täyttävä kakkossentteri. Minä saan äkkiseltään päähäni vain yhden huonomman kakkossentterin tässä liigassa, Marcus Kruger. Että kiinnostaisi kuulla perustetta.

KKtig, paskapuhetta että jollakin (Koivulla esimerkiksi) olisi suojatyöpaikka NHL:ssä. Valmentaja laatii paletistaan haluamansa joukkueen, ja Anaheimissa ei vain ole ketään parempaa vaihtoehtoa tuolle tontille.

..ja näkemiin!

Hyvää keskustelua sinultakin. Meneekö itsemoderoinnin puolelle?
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Koivun kritisointi on mielestäni oikeutettua noilla KKtigin perusteluilla

Koivu ei tosiaan ole enää sen luokan sentteri, jollainen menestyvän joukkueen kakkosvitjassa tulisi olla. Muttei Koivu kuitenkaan missään nimessä ole myöskään suurin rasite. Tilastoilla kun lähdetään perustelemaan niin tulee aina olla hieman varovainen. 34 pinnaa ei tietenkään ole sellainen määrä, mikä hyvältä kakkossentteriltä vaaditaan. Toisaalta hän johtaa Ducksien plusmiinus -tilastoa (+10). Kun peliesityksiä on seurannut niin suurimmat vahvuudet ovat olleet juurikin puolustuspelaamisessa, jossa hän on valehtelematta Ducks-hyökkääjistä parhaita, ellei jopa paras. Ja aloitusosaaminen on myös erittäin tärkeä elementti, kun Saku niitä parhaiten kotiin päin kaapii ja näin häntä voidaan peluutta myös tiukoissa tilanteissa. Se on kuitenkin myönnettävä, että tällainen kuvaus tuo ensimmäisenä mielen laadukkaan kolmosketjun sentterin.

Meni sitten Sakusta höpöttämiseksi, pahoittelut omalta osaltani siitä. Ideaalitilannetta jos ajattelee ensi kaudella Ducksien osalta, niin kyllä joukkue edelleen tarvitsee niin Teukkaa kuin Sakuakin. Teemun rooli olisi loistavasti rakennetussa nipussa joko kakkosen tai kolmosen laituri + reilusti yv-aikaa, ja Sakun rooli kolmosen keskellä ja erikoistilanteissa. Tämä skenaario ei olisi edes vaikea toteuttaa, jos 2-3 nuorta onnistuisi ensi kaudella breikkaamaan. Enempää sieltä ei missään nimessä ole tulossa, jos edes tuotakaan määrää.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Olen valtavirran kanssa samaa mieltä että Selänne ei todellakaan ole taakka joukkueelle vaan lähelle sen tärkein pelaaja, mutta Koivun kritisointi on mielestäni oikeutettua noilla KKtigin perusteluilla (sarjataulukko ja pistepörssi). Te vain provosoidutte ettekä heitä yhtään hyvää perustelua sille miksi Koivu on mitat täyttävä kakkossentteri.

Itse ainakin kyllä perustelin omalta osaltani tuota Koivun roolia aiemmassa viestissäni. Ja en usko että Anaheimista "puuttuisi" 2. sentteri sen takia, että Koivu on Teemun kaveri.. Herätkää nyt oikeasti, luuletko sinäkin että GM ei hommaa parempaa jätkää tilalle Teemun takia? Vai voisiko olla, että GM uskoi Koivusta olleen vielä tuohon paikalle. Jälkiviisaana on tietenkin hyvä sanoa, että "ei tee tarpeeksi pisteitä". Mutta paskassa Ducksissa 5. sija sisäisessä pörssissä kuitenkin, plus nuo mitä aiemmin mainitsin.

(Ja on muuten senttereiden pistepörssin jaetulla sijalla 59. Ja siinäkin pörssissä on edellä mm. Filppula ja Hudler jotka ovat pelanneet koko kauden laidassa, joten todellinen sijoitus on parempi.)


Sarjataulukko ei saa olla peruste yhden pelaajan arvosteluun, koska jääkiekko on edelleen joukkuelaji. Olen samaa mieltä, että Koivu ei ole enää MENESTYVÄN joukkuueen 2. sentteri ainesta tämän kauden esityksillä, mutta se on sit GM:n vika jos siihen ei parempaa hommata tilalle (=Koivu-> 3. sentteriks).
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Nyt täytyy todeta, että muitakin löytyy, joita tuo Selänteen vuotuinen mietintä vituttaa, häiritsee ja naurattaa.

Mies on mielestäni menettänyt osan "loistostaan" näillä odotuttamisilla ja minun mielestäni on ihan sallittavaa omata mielipide, jossa Teukka ei olekkaan Jumalasta seuraava

Todellisuudessa sinua ja monia muita varmaan vituttaa se median uutisointi tästä Teemun joka vuotisesta mietinnästä eikä se, että Teemu miettii heinäkuulle päätöstään? Minkäs Teemu sille voi, että toimittaja paroilla ei ole tarpeeksi jutun juurta kesäisin vaan pitää Teemun asioista jauhaa liiaksi asti. Jotkut, en nyt tarkoita sinua varmaan oikeasti kuvittelevat, että Teemu soittelee toimittajille ja kertoo ettei ole vielä tehnyt päätöstään.

Saku Koivusta sen sijaan olen samaa mieltä. Miehestä ei ole menestyvän joukkueen kakkosentteriksi, mutta se ei ole Koivun vika, ettei Ankkojen GM ole löytänyt siihen pestiin ketään.
 

teppana

Jäsen
Ennen kuin tartun kiinni tähän mahtavaan postaukseen, pieni ajatus Sakusta ja Teemusta. Se joka kuvittelee että Sakulla on "suojatyöpaikka" Selänteen takia, ei tiedä mitä puhuu. Kukaan ei maksa 3 miljoonaa taalaa vuodessa jollekin pelkästään "kaveri pyysi" periaatteella. Oli Teemu kuinka suosittu tahansa, ei hän silti joukkuetta rakenna.

Sakun peliesitysten perusteella ei todellakaan kyseessä ole huippujoukkueen 2-sentteri. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että joukkue ei nouse Sakun johdolla, mutta ei se kaadukkaan. Ensin katsotaan RPG kuntoon ja sitten mietitään josko olis Sakun aika siirtyä kolmoseen tai eläkkeelle.

Ikävä vaan katsoa, että yhden miehen jatkamispäätökset vuosi vuodelta hidastavat hyvän prospectpoolin omaavan Anaheimin toimintaa ja samalla joukkue joutuu pitämään Selänteen sidekickiä kakkossentterin paikalla, etteivät häntä loukkaisi. Kyllä 4 miljonaa dollaria palkkakatossa on aika paljon varsinkaan, kun ei ole takeita, että Teukka edes jatkaa ja silloin parhaat pelaajat on viety muihin seuroihin.

Mielestäni Teukalle pitäisi nyt vaan kertoa, että jos jatkaa, niin jatkaa, mutta tekee päätöksen normaaliin aikaan ja ei niin, että siitä olisi haittaa.

Jos en nyt syö erittäin suurta internet trollia, niin vaivaudun vastaamaan. Toisen kerran, huom!

Enisnnäkin, Teemu on syönyt palkkakatosta (johon saakka Anaheim ei muuten käytä rahaa, kannattaisi sekin katsoa ennen kuin pätee) juuri sen verran kuin Anaheimin johto on päättänyt satsata. Jos kuvittelet että Teemu saa jahkailla päätöstään seuran menestyksen kustannuksella niin en tiedä mitä sinulle sanoa. Koita nyt hyvä ihminen ottaa maalaamasi tilanne järjellä mietintään. Laitetaanko yli 200 miljoonan bisnes jäihin/vaarannetaan tulevaisuus yhden luottotyontekijän ehdoilla? Ei, näin ei yksinkertaisesti toimita bisnesmaailmassa. Se että sinä uskot niin, ei tee asiasta yhtään sen enempää totta. Kuvitellaan kuitenkin että Ducksien johto on päättänyt antaa Selänteen vaikuttaa omilla päätöksillään niin vahvasti mitä sinä luulet. Onko se silloin Teemun vai joukkueenjohdon vika? Kerro myöskin ihmeessä, kenen prospectin paikan Selänne on vienyt? Koska omaan mieleen ei tule yhtään pelaajaa, joka olisi ollut mahdollisesti paikkaamassa Selännettä.

Jenkkiläinen paikallismedia on varmasti Pohjois-Korean jälkeen kaikkein puolueellisinta, mutta tässä ihan mielenkiintoinen artikkeli Selänteestä. Toki nämä pitää aina lukea suomalaisten pessimistilasien läpi. Mutta silti, kertoo jotain miehestä. Selanne's decision' season approaches | selanne, season, ducks - Home - The Orange County Register
 
Viimeksi muokattu:
Nyt täytyy todeta, että muitakin löytyy, joita tuo Selänteen vuotuinen mietintä vituttaa, häiritsee ja naurattaa.

Ajattelin itsekin näin pitkään, ennen kuin koin valaistumisen. Eihän Selänne ole itseään mihinkään väkisin työntämässä, päinvastoin. Seura voisi varmaan ihan hyvin sanoa että tähän päivämäärään mennessä teet päätöksen tai et pelaa meillä.

Joten kumpihan tämän kaiken tekee mahdolliseksi, seura vai Selänne?
 

MiksuMan

Jäsen
Selänteellä voi oikeasti olla todella paha paikka päättää jatkaako vai ei - ja kesäisin media on jokaisissa kissanristiäisissä kyselemässä Teemulta vieläkö jatkaa. Ja kesätoimittajat eivät muuta keksi kuin kirjoittaa joka käänteessä Selänteen jatkosta.

Eihän se ole Teemun vika. Eikä myöskään se, että kateelliset juntti suomalaiset ryömivät koloistaan aina kun media kirjoittaa Selänteestä. Ja puolestaan fanit polvistuvat kumartamaan.

Ihme jengiä. Miten joitakin ihmistä voi häiritä niin paljon mitä joku tekee, vaikka ei ole asian kanssa mitään tekemistä...
 
Joten kumpihan tämän kaiken tekee mahdolliseksi, seura vai Selänne?

Amerikassa on vähän erinlaiset säännöt näidenkin suhteen ja seuran legendaa pitää kunnioittaa ja tällaista ei ikinä tule tapahtumaan, että seura kehottaisi Selännettä lopettamaan. Toki tästä taisi Carlylelta tulla joskus jo Selänteelle vinkkiä, että lopettaisi vitkuttelun.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Selänteen vuotuinen mietintä tuntuu olevan enemmän median alleviivailua kuin Selänteen omaa draamaa vrt. Crosby-uutisointi viimeisen vuoden ajalta.

Toisaalta olisi ihan hyvä, että Selänne lopettaisi tähän kauteen ja saataisiin nämä koko kansan ankkojen fanit takaisin koloihinsa NHL-keskustelua saastuttamasta, mutta tietenkin toivoisin ihan pelilliseltä kannalta, että putken kulkiessa ja pelaamisen maistuessa lisävuosia vielä kassaan karttuisi.

Pienenä off-topicina sen verran, että Saku Koivun kritisoimista en ymmärrä. Jos Anaheimissa ei kerta kaikkiaan ole parempia kakkossenttereitä, niin sitten sitä Sakua on peluuttaminen. Eikä tämä kausi Sakulta nyt niin umpisurkeasti ole mennyt koko ankkalaumaan verraten - toki Sakusta tässä ketjussa on keskusteltu pelkästään mutun ja itkemisen keinoin eikä esim. pelillisiä tilastoja syväanalysoimalla vrt. case Niskanen/Goligoski Dallas-ketjussa.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Amerikassa on vähän erinlaiset säännöt näidenkin suhteen ja seuran legendaa pitää kunnioittaa ja tällaista ei ikinä tule tapahtumaan, että seura kehottaisi Selännettä lopettamaan. Toki tästä taisi Carlylelta tulla joskus jo Selänteelle vinkkiä, että lopettaisi vitkuttelun.

Miksi seura kehottaisi edes Selännettä lopettamaan kun peli kulkee hyvin? Siis ihan oikeasti, pistepörssin kahdeksas viime kaudella, ja miehelle ei muka olisi löytynyt paikkaa joukkueesta? Tai siis miehen olisi pitänyt tajuta antaa paikka nuoremmille(KENELLE?!??!?). Ja Selänne pelaa vielä täysin naurettavalla 4 miljoonan sopparilla, saisi helposti pari miljoona enemmän kilpailukykyisemmästä seurasta näin halutessaan. NHL:ssä ei ole yhtäkään pelaajaa joka olisi ottanut enemmän turpaansa palkoissa kuin Selänne työsulun jälkeen, ihan vain sen takia että on halunnut pelata Anaheimissa. Todellinen haitta seuralle jonka pitäisi tajuta lopettaa, vaikka onkin joukkueensa tehokkain pelaaja.

Ja mitä tulee Koivuun, niin miehelle sorvattin 2-vuotinen sopimus 2009-2010 kauden päätteeksi. Tuolla kaudella mies teki 52 pistettä. Hintaa sopimukselle tuli yhteensä 5 miljoonaa, caphit on siis 2,5 miljoonaa per kausi. Koivukin olisi siis varmasti saanut muualta rahaa enemmän näin halutessaan. Jopa viime kauden näyttöilläkin.
Tämä kausi ei ole pisteiden valossa mennyt ihan niin hyvin kuin olisi voinut toivoa. Mutta sen mitä olen itse pelejä katsonut (ehkä 60 tällä kaudella), niin kyllä mies on paikkansa täyttänyt ihan loistavasti. Eikä siellä joukkueessa vain ole niitä parempia senttereitä 2-ketjuun.
Sentteriä kyllä toivottiin Anaheimiin off-seasonilla(3-ketjuun tosin), mutta haaviin jäi vain Cogliano joka on toiminut paremmin laidalla. Toivon itsekkin että tuo tilanne korjataan tulevana kesänä, mutta samalla toivon myös Koivulle jatkoa. Sillä mies menisi minusta vielä ihan loistavasti 3-ketjun keskellä. Ja toisaalta pelipaikoista pitää olla myös kilpailua, ei niitä voi vain jakaa "junnuille" sen enempää kuin papoillekkaan.

Ja nyt miljoonan dollarin kysymys. Millä tavalla Selänteen jahkailu on heikentänyt Anaheimin kykyä rakentaa 2-kenttäänsä? Tarkennuksena, millä tavalla Anaheim olisi saanut täksi kaudeksi paremman 2-ketjun kuin mitä niillä nyt on?
Ja kun keksit vastauksen tähän visaiseen kysymyksen, mieti seuraavaa: Mitenkä paljon Jason Blaken soppari on mahdollisesti vaikeuttanut Anaheimin 2-ketjun rakennustyötä? Ja jatkokysymys: Onko se mahdollisesti vaikeuttanut sitä enemmän kuin Selänteen jahkailu?
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Itse ainakin kyllä perustelin omalta osaltani tuota Koivun roolia aiemmassa viestissäni. Ja en usko että Anaheimista "puuttuisi" 2. sentteri sen takia, että Koivu on Teemun kaveri.. Herätkää nyt oikeasti, luuletko sinäkin että GM ei hommaa parempaa jätkää tilalle Teemun takia? Vai voisiko olla, että GM uskoi Koivusta olleen vielä tuohon paikalle. Jälkiviisaana on tietenkin hyvä sanoa, että "ei tee tarpeeksi pisteitä". Mutta paskassa Ducksissa 5. sija sisäisessä pörssissä kuitenkin, plus nuo mitä aiemmin mainitsin.

(Ja on muuten senttereiden pistepörssin jaetulla sijalla 59. Ja siinäkin pörssissä on edellä mm. Filppula ja Hudler jotka ovat pelanneet koko kauden laidassa, joten todellinen sijoitus on parempi.)


Sarjataulukko ei saa olla peruste yhden pelaajan arvosteluun, koska jääkiekko on edelleen joukkuelaji. Olen samaa mieltä, että Koivu ei ole enää MENESTYVÄN joukkuueen 2. sentteri ainesta tämän kauden esityksillä, mutta se on sit GM:n vika jos siihen ei parempaa hommata tilalle (=Koivu-> 3. sentteriks).

Joo totta, niin perustelit. En aivan kaikkia tarkoittanut, lähinnä niitä Ducks-faneja, jotka kunnostautuivat KKtigin lyttäämisessä ilman perusteluja.

Ja viestistäsi lihavoimaani kohtaan: en luule. Jos luit postaukseni kokonaan niin näet etten todellakaan usko tuohon. Tässä tarkoittamani kohta.

KKtig, paskapuhetta että jollakin (Koivulla esimerkiksi) olisi suojatyöpaikka NHL:ssä. Valmentaja laatii paletistaan haluamansa joukkueen, ja Anaheimissa ei vain ole ketään parempaa vaihtoehtoa tuolle tontille.
Olisin voinut toki kirjoittaa enemmänkin mitä tarkoitan. Aivan varmasti Ducksien GM ajatteli Koivun olevan riittävän hyvä ratkaisu kakkossentteriksi. Mutta kuten Jabbbe toi hyvin viestissään esille (ja sinäkin tavallaan), Koivu olisi nykyään ihanteellinen kolmossentteri. Että mistä tässä riidellään?

Kirjoitetaan nyt ketjun aiheestakin, Finnish Flashista. Minun suhteeni Selänteeseen on aina ollut hyvin erikoinen, ainakin suomalaisella mittapuulla. Aluksi kuuluin miehen inhoajiin. Maitopoika oli "liian täydellinen". Sitten ajan kanssa työsulun jälkeen aloin vastahakoisesti kunnioittamaan, kun Teme kykeni palaamaan huipulle vanhemmalla iällä ja nakutti pisteitä iästä huolimatta kovalla tahdilla. Nykyään kunnioitan Selännettä varauksetta. Lisäksi viimeisinä vuosina ajatuksiini Selänteestä on sotkeutunut pelko. Järjetön pelko siitä että Selänne ohittaa all-time-maalipörssin kolmosnimen, minun "selänteeni", Brett Hullin. Tällä kaudella pelko on vihdoin hälvennyt, kun jopa Selänne on vihdoin osoittanut inhimillisen vanhenemisen merkkejä. Joten jatkaa tai ei, väliä sillä ei liiemmin minulle ole. Menettää vain NHL jälleen yhden palan hienoa historiaansa, kun kaikkien aikojen suomalaispelaaja lopettaa.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Sanokaa mitä sanotte mutta Anaheim huippukunnossa ollessaan saa myös Temen loistamaan taas, ensi kausi vielä ja hyvässä iskussa. Nämä tämän kauden pisteet olkoot välikauden tulosta. Hyvät pisteet kuitenkin. Taito on tallella eikä se mihinkään häviä ensi kaudellakaan, suomen muut pelurit saavat tehdä helvetillisen työn edes ohittaakseen legendan pisteissä yhden kauden sisällä, Filppula teki sen. Onhan "kisa" tiukkaa mutta kyllä nyt olettaisi että nuoremmat vetäisi pidemmän korren oleellisesti koska eivät ole mitään ihan paskoja.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja nyt miljoonan dollarin kysymys. Millä tavalla Selänteen jahkailu on heikentänyt Anaheimin kykyä rakentaa 2-kenttäänsä? Tarkennuksena, millä tavalla Anaheim olisi saanut täksi kaudeksi paremman 2-ketjun kuin mitä niillä nyt on?

Ensinnäkin Blaken soppari on ollut kova riippakivi. Mutta luulisi että joukkueen kakkoskentän täydentäminen on helpompaa, jos tiedät pelaako Selänne siellä vai ei.Olisi hyvä olla kauden loppumisen jälkeen selvät sävelet onko Selänteen 4M$ käytettävänä free agencyssa vai ei. Tuo 4M$ ei paljoa lohduta capissa syyskuussa ja koko homma varmasti osaksi vaikuttaa mahdollisiin treidikuvioihin. Se on sitten eri asia jos Selänne on kakkoskenttään ns. bonus ja hänen vapauttamaa palkkaa ei käytetä muihin pelaajiin. Ja tällä spekulaatiolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa etteikö Selänne ole edelleen paras vaihtoehto kakkosen laitaan.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Mutta luulisi että joukkueen kakkoskentän täydentäminen on helpompaa, jos tiedät pelaako Selänne siellä vai ei.

Anaheimin 2-kenttä oli käytännössä Selänteen sopparista kiinni. Blake ja Koivu siihen oli jo aiempien sopparien kautta kiinnitetty, ainakin lähtökohtaisesti. Jos Selänne ei olisi jatkanut Bobby Ryan olisi ollut tuo 2-kentän puuttuva pelaaja.
Käytännössä muita vaihtoehtoja tuskin olisi ollut, sillä Anaheim tuskin olisi käyttänyt noita Selänteestä ylijääneitä rahoja mihinkään. Ei vaikka tuo Selänteen lopettaminen olisi ollut tiedossa jo huhtikuussa.
Tai ainakin minulle on se käsitys, että Selänne on taas joukkueessa mukana ns. lainarahalla, jota ei itsessään lasketa mukaan joukkueen sisäiseen palkkakattoon, joka käsittääksen oli noin 56 miljoonaa tälle kaudelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös