Teemu Selänne – yli 700 maalia?

  • 1 272 771
  • 2 165

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Paitsiolta vaikutti tuo viimeisin minustakin,

Olihan se ehkä vähän paitsio, mutta onneksi on pohjoisamerikkalaiset ammattituomarit, jotka osaavat käyttää harkintaa näissä. Tuo toinen Ducks-hyökkääjä sentään yrittää edes venyttää takajalkaa, Teemu painaa suoraa maalille. Se on oikein. Liitteenä kuva.
edit: Kuvasta on myös nähtävissä, että ammattituomari osaa ennakoida jo etukäteen, onko tilanne paitsio vai ei ja siten kädet on levitetty jo valmiiksi.
 

Liitteet

  • teemu598.JPG
    teemu598.JPG
    30,4 KB · kertaa luettu: 3 610

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Paitsiolta vaikutti tuo viimeisin minustakin,

Selänne oli ainakin kolme metriä paitsiossa ja samoin Blake selvästi, mutta linjuri oli ilmeisesti sen verran myöhässä ja pelaajien takana, että jäi viheltämättä. Mutta kaikki lasketaan:)
 

Suhosen-Sakot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blue Jackets
"Selanne suffered an upper-body injury in the third period, when his head and left shoulder slammed into the boards after he failed to convert a pass from Saku Koivu and lost his balance. Selanne remained on the ice hunched over for a couple of minutes before making it back to the dressing room under his own power, but did not return.

After the game, the team announced Selanne will undergo tests on Monday"

Näin siis nhl.com:in mukaan

http://www.nhl.com/ice/recap.htm?id=2009021023&navid=sb:recap
 

MiksuMan

Jäsen
Kyseessä oli lievä olkapäävamma. Selänne tutkitaan huomenna uudestaan ja mahdollista on, että ottelu Chicagoa vastaan jää väliin.

No voi hitto. Onko tämä enää tosi? Risaiseksi jää Teemun viimeinen kausi (jos se on viimeinen).

Harmi kun Teemu ei saanut San Josea vastaan kuin yhden osuman - paikkoja oli aika lailla.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Harmi kun Teemu ei saanut San Josea vastaan kuin yhden osuman - paikkoja oli aika lailla.

Paikkojan tosiaan oli tehdä vaikka 4 maalia, mutta ei vaan uponnut, tai sitten kiekko pomppi sen verran ettei saanut edes vetoa aikaan. Muutenkin Teemu pelasi mielestäni parhaan pelinsä sitten cupin voittamisen, siis niistä matseista jotka olen itse nähnyt. Tulosta on tullut useissa peleissä enemmän, mutta harvoissa mies on ollut yhtä näkyvästi esillä hyökkäyspäässä, ja tämä siis positiivisessa mielessä. Toivottavasti Teemu ei ole kauaa sivussa, ja jatkaa samanlaisia otteita kuin San Josea vastaan kun paluu koittaa (ehkä jo ensi yönä).
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Homma hallussa. Coloradoa vastaan ylivoimalla tottakai maali nro. 600.
 

Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Homma hallussa. Coloradoa vastaan ylivoimalla tottakai maali nro. 600.

Hieno mies! Coloradoakin vastaan kahdessa erässä jo 8 laukausta! Toivottavasti nyt katoaa se ylimääräinen mailan puristaminen, niin nähtäisiin sitä tehokkaampaa Teemua loppukauden peleissä. : )
Vieläköhän nähtäisiin Teemulta tänään pari maalia?
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyseinen maalihan oli samalla ottelun voittomaali ja 97. voittomaali Selänteen uralla. Se lukema laittaa hänet jaetulle 4. sijalle kategoriassa "eniten voittomaaleja NHL:ssä", edellään vain Jaromir Jagr (112), Brett Hull (110), Brendan Shanahan (109) sekä tasoissa 97 maalissa Guy Lafleur. Taakse osuman myötä jäi Mats Sundin (96). Aktiivipelaajista lähimpänä Selänteen lukemaa on Mike Modano 92 voittomaalilla. Tässä kyseinen tilasto: http://www.nhl.com/ice/careerstats....WinningGoals&viewName=careerLeadersAllSeasons

Tehtyjen maalien listalta Selänne löytyy 600 maalillaan siis sijalta 18. Tavoitettavissa on luonnollisesti Kurrin 601 osumaa, mutta harmittavien loukkaantumisten vuoksi Dino Ciccarellin 608 ja Bobby Hullin 610 häkkiä jäänevät saavuttamatta. Ilman loukkaantumisiakin Joe Sakicin 625 olisi ollut hyvin vaikeaa tavoittaa. Tämä kaikki olettaen, että ura päättyy tähän kauteen. Takaa ei olla hetkeen tulossa ohi ja seuraava 600 maalin kerholainen saattaakin olla Jarome Iginla (441). Jos hän ei siihen kykene, seuraavaksi katseet täytynee kohdistaa Ilya Kovalchukiin (333), Dany Heatleyyn (297) tai jopa Alex Ovechkiniin (264). Tässä tilasto: http://www.nhl.com/ice/careerstats....l&sort=goals&viewName=careerLeadersAllSeasons

YV-maaleissa Teemu on tällä hetkellä sijalla 9 216 osumalla, edellään vain yhden yv-maalin enemmän tehnyt Mike Gartner (217). Aktiivipelaajista takana hönkii Keith Tkachuk 212 yv-häkillään, mutta hänet Selänne jo ohitti tällä kaudella kyseisessä tilastossa, joten hän tuskin ohi enää nousee, kun menossa lienee myös viimeinen kausi. http://www.nhl.com/ice/careerstats....werPlayGoals&viewName=careerLeadersAllSeasons

Pisteissä Selänne löytyy sijalta 35 1248 pisteellään. Edellä tavoittamattomissa Jean Ratelle (1267), eikä takaa ole tulossa ketään vielä moneen moneen kauteen. Potentiaalisia samoille luvuile mahdollisesti pääseviä pelaajia lienee nuo maalipörssin osaltakin mainitut sekä tietysti Sidney Crosby. http://www.nhl.com/ice/careerstats....&sort=points&viewName=careerLeadersAllSeasons

Mainittakoon vielä, että laukauksia Teemu on ampunut 19. eniten koko liigan historiassa. Selänne on skodannut 3878 kertaa, kun Sharksien Rob Blake taas 3882, joten tämä sinänsä merkityksetön tilasto menee jännäksi! http://www.nhl.com/ice/careerstats....l&sort=shots&viewName=careerLeadersAllSeasons


Kaiken kaikkiaan uskomaton pelaaja ja häikäisevä ura. Noita Selänteen lukemia ei tulla hetkeen saavuttamaan kenenkään toimesta ja vielä kauemmin saamme odotella seuraavan suomalaisen kohdalla. Yksi kaikkien aikojen NHL-pelaajista ja mielestäni kaikkien aikojen suomalainen lätkänpelaaja. Hattu pois päästä Teemu Selänteelle!
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hienoa, että merkkipaalu tuli nyt saavutettua. Kausi on ollut rikkonainen (loukkaantumisia) ja olympiakisatkin menivät Temen osalta penkin alle. Sen vuoksi henkilökohtainen saavutus varmasti lämmittää. Ja vasta kolmas eurooppalainen ja toinen suomalainen 600 NHL-maalin mies. Onnittelut ja seuraavaksi Kurrin ohi.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hienoa, Teemu! Kyllähän tämä tuntuu hienolta, kun kaikkien aikojen suosikkipelaajani yltää toisena suomalaisena 600 maaliin NHL:ssä. Kurrin 601 maalista pitäisi päästä ohi heittämällä. Siihen en ota kantaa, että kumpi on kaikkien aikojen suomalaispelaaja, Kurri vai Selänne.

Todennäköisesti Anaheimin kausi päättyy runkosarjaan, valitettavasti. Olisikohan Selänteellä nyt hyvä hetki lopettaa uransa, ainakin NHL-ura? Tällä kaudella tuli kuitenkin olympiapronssia ja 600 maalin raja meni rikki. Toivoisin kuitenkin, että Selänne ja Koivu pelaisivat vielä ensi kaudella Anaheimissa ja Anaheim pääsisi pudotuspeleihin.
 

janóz

Jäsen
600!

Sieltähän se sitten tuli! Hienoa tosiaan, että rikkonainen kausi ei pilannut tätä saumaa ja nyt on taas yksi legendaarinen maali tullut tehtyä. Hyvä Teemu!

Kun on noita selänteen laukauksien määrää katsonut viime peleissä (pelejä en ole siis katsounut) niin onhan sitä maalia kyllä haettukin: laukaukset 5-5-6-8 neljässä edellisessä pelissä.

Mutta ei tässä vielä kaikki! Nyt voi vielä vähän aikaa herkutella tällä merkkipaalulla, mutta ainakin minusta (ja oliskohan myös Teemusta) kovempi temppu on vielä edessä. Eli nousta Kurrin rinnalle ja ohi. Elämme hienoja aikoja!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Mielestäni oli aika sopivaa, että rajapyykki rikkoutui Coloradoa vastaan. Kurrihan teki juuri Avalanchen paidassa 600. maalinsa.
 

Wolves

Jäsen
Selänne sai muuten 600 maalia täyteen ottelussa numero 1177 ja sillä sijoittuu 18 pelaajan joukossa puolivälin paikkeille. Esim. Jagr jäi edelle (1130 ott.), mutta Kurri jäi taakse (1217 ott.).

ESPN:n kuvakollaasia katsellessa huomasin, että Teemu laittoi 500. maalinsa Coloradon Jose Theodoren selän taakse ja nyt 600. maali meni Greg Andersonin selän taakse.

Kenen taakse menee numero 700?
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Hieno asia, että 600 nyt kasassa! Maali vielä Kurriin. Selänteen lähes 7-minuuttinen haastattelu täällä yöllisen matsin jälkeen-> http://ducks.nhl.tv/team/console.jsp?id=63539

Seuraava maali, niin tasoissa ja sen jälkeisellä siirtyykin yksin kärkeen. Ei muuta kuin Pulkkinen nopeasti änäriin rikkomaan Temen enkka. :)

Harmillista kyllä, että Ducksin kaudesta tuli pannukakku. Olisihan ne poffit kelvanneet, mutta olihan se Cup utopiaa ennen kauden alkuakin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Seuraava maali, niin tasoissa ja sen jälkeisellä siirtyykin yksin kärkeen. Ei muuta kuin Pulkkinen nopeasti änäriin rikkomaan Temen enkka. :)

Harmillista kyllä, että Ducksin kaudesta tuli pannukakku. Olisihan ne poffit kelvanneet, mutta olihan se Cup utopiaa ennen kauden alkuakin.

Play offien jäädessä haaveeksi Teemu voisi jatkaa vielä uraansa yhden kauden ja varmistaa, että ei ihan heti tule kukaan maalintekijä niskan taakse hengittämään. Teukka voisi ohittaa myös muun muassa Bobby Hullin ja Joe Sakicinkin, jos vain pysyisi suht terveenä vielä yhden kauden ja tekisi reilut parikymmentä maalia kaudessa.

Hieno ja odotettu tämä 600 maalin rajapyykki kyllä oli. Vielä ne kaksi häkkiä, niin jää Kurri taakse.
 

Schadowan

Jäsen
Kolme Eurooppalaista on tehnyt 600 maalia (tai enemmän) eli Kurri, Selänne ja Jagr. Eikä yhtään ruotsalaista tuossa joukossa, Sundin taitaa olla lähimpänä 564 maalillaan. Käsittämättömän kova suoritus Selänteeltä ja Kurrilta, ei voi kuin ihmetellä. En nyt halua tehdä tästä KurrivsSelänne väittelyä, mutta kyllä henkkoht Selänteen 600 on astetta kovempi saavutus kuin Kurrin 600. Ottaen huomioon seuraavat seikat: Selänne pelasi parhaat kautensa kahva/puolustavan kiekon kultakaudella sekä surkeassa joukkueessa. Lisäksi häikäisevä comeback 35-vuotiaana, jolloin Kurri alkoi olemaan jo muiden pelaajien jaloissa. 148 maalia comebackin jälkeen + Stanley Cup. Jotenkin tuntuu, että Selänne pelaa vielä ensi kaudellakin...
 

Emiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En nyt halua tehdä tästä KurrivsSelänne väittelyä, mutta kyllä henkkoht Selänteen 600 on astetta kovempi saavutus kuin Kurrin 600. Ottaen huomioon seuraavat seikat: Selänne pelasi parhaat kautensa kahva/puolustavan kiekon kultakaudella sekä surkeassa joukkueessa. Lisäksi häikäisevä comeback 35-vuotiaana, jolloin Kurri alkoi olemaan jo muiden pelaajien jaloissa. 148 maalia comebackin jälkeen + Stanley Cup. Jotenkin tuntuu, että Selänne pelaa vielä ensi kaudellakin...

Täysin samaa mieltä. Olisi erittäin suotavaa, että Selänne vielä ensikaudellakin jatkaisi. Harvoin kukaan on lähes 40- vuotiaana joukkueensa avainpelaajia. Olisi mielenkiintoista nähdä Koivu ja Selänne vielä ensikaudella Ducksissa. Veikkaisin homman toimivan huomattavasti paremmin kuin tällä kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Red Wings, Nyquist, Pulkkinen, KHL-Jokerit
Hienoa Teemu! Paljon vastoinkäymisiä on tällä kaudella ollut, joten vähän antoi odottaa tätä merkkipaalua. Nyt kuitenkin on 600 häkkiä kasassa ja kohta mennään #17:sta ohi. Kova pelimies ja yksi Euroopan parhaista kautta aikojen.
Anaheim on ihan mukavassa voittoputkessa, joten en menisi vielä varmasti sanomaan että kausi loppuu runkosarjaan. Toki poffeihin pääseminen vaatii pientä notkahdusta pariltakin tiimiltä jotka on taulukossa ylempänä.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Kyllähän tästä maalista nro 600 löytyy taas sellaista mystiikkaa ja symboliikkaa, että tuntuu absurdilta jopa entiselle Disneylandin seuralle.

Maali syntyy luonnollisesti YLIVOIMALLA ja VASEMMALTA TAKATOLPALTA.
Maalin syöttää tietysti joukkueen kapteeni, hieno herrasmies ja upea pelaaja, Captain Scott, Scott Niedermayer.

Maali jää ottelun voittomaaliksi.

Maali syntyy "suurta pahista" Colorado vastaan, jossa päätähden uran heikoin kausi. Samaa seuraa vastaan myös maali nro 500. Kyseisen Coloradon paidassa Jari Kurri iski 600 rikki.

Ehtaa Disney-kamaa siis.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
En nyt halua tehdä tästä KurrivsSelänne väittelyä, mutta kyllä henkkoht Selänteen 600 on astetta kovempi saavutus kuin Kurrin 600.

Kaikella kunniotuksella herra Selännettä kohtaan, mutta tämäkin kirjoitus kertoo sitä korutonta tosiasiaa miten Jari Kurria aliarvostetaan täällä Suomessa. Tilanne olisi täysin toinen jos Kurri olisi pelannut internetin ja kaapelitelevision aikakaudella.

Näin yksinkertaistettuna: siinä missä joku Selänne on "snaipperi" niin Kurri oli täydellinen kahdensuunnan hyökkääjä, joka joutui tekemään helvetisti duunia kentän molemmissa päissä. Suurin vääryys Kurria kohtaan oli se, että hän oli "liian tehokas" voittaakseen Selke-palkinnon.

Mutta onnea vaan Teemulle 600 maalista! Hieno saavutus kaiken kaikkiaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös