Tarja Halonen

  • 329 352
  • 2 274

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
En nyt tiedä onko naiseus tai lesbouskaan este ylipäälikkönä toimimiselle. Sen sijaan kommunismin kannattaminen taitaa sitä jo lähennellä. Ei Halonen missään nimessä kauhean vakuuttava ylipäälikkö kylläkään ole. Varmasti kriisitilanteessa hän joutuisi päälikkyydestä luopumaan viime sotien tapaan.
Se on sitten eriasia onko varusmieskouluttajalle sopivaa asiasta luennoida asevelvollisille. Kyllähän omalla järjellä ajatteleva asian jossain vaiheessa itsekin tajuaa, ja muilla ei taida niin väliä ollakkaan.
 

lihaani

Jäsen
Taisi mopo karata käsistä. Totta kai tämäkin kapiainen voi olla mitä mieltä hyvänsä ylimmästä esimiehestään, mutta virkaa hoitaessaan sitä ei kannata alaisille huudella.

Pelin luku petti ylilutilla pahasti. En ottaisi fantasiarosteriin ykkössentteriksi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kansa äänesti demokraattisesti presidentiksi Tarja Halosen, joka saa olla lesbo ja kommunisti vapaassa maassa, jos niitä asioita harrastaa ja kannattaa. Hän on Tasavallan Presidentti ja pulinat pois, sanoo Johannes.

En väitä tai välitä itse Halosen seksuaalisesta suuntautuneisuudesta mitään, mutta hänellä on aviomies, lapsi ja tunnetusti "sutinaa" 70-luvulla ainakin Erkki Tuomiojan (yäk) kanssa. Kunnon rekkalesbo puolustusvoimien ylipäällikkönä, kuten "margaret thatcher*" on sitäpaitsi sotatilanteessa paljon parempi johtaja kuin joku vikisevä Matti Vanhanen, joka kykenee taistelemaan vain oikeusistuimissa ja sielläkin kukistamaan ainoastaan Susan Ruususen kokoisen ja kykyisen henkilön. Lisäksi joku Vanhanen, joka on ollut puolustusministeri, luovuttaa heti paikkansa kaikissa tehtävissä, kun tulee uhkaava tilanne. Tämä nähtiin case-Nuorisosäätiössä. Jos Vanhasessa olisi edes ripaus Urho Kekkosta veressään, olisi hän korkeintaan naurahdellut esitetyille väitteille sotkuista vaalirahan jaossa, ensin eduskunnasta RAY:lle ja sieltä Vanhasen vaalityöhön. Vanhanen teki virheen, mutta niin pienen, ettei sellaisesta tarvitse paskoa housuunsa ja luopua kaikista poliittisista tehtävistä. Halutaanko me tämän tyylinen "mies" puolustusvoimien ylipäälliköksi tai puolustusministeriksi, jota tehtävää hoiti kunnialla 90-luvulla nainen, Elizabeth Rehn. Nyt meillä on jämäkkä Tarja Halonen ylipäällikkönä, lesbo tai ei ja kommari, jos niin katsoo parhaakseen. Luotan kuitenkin Tarja Haloseen täysin Suomen puolustusvoimien ylipäällikkönä, jos tulemme sellaiseen asetelmaan maailmanpoliittisesti, että hän joutuu tehtävään tositilanteessa. Tulevista "pressoista" luotan ainakin Sauli Niinistöön myös puolustusvoimien ylipäällikkönä, jos hänestä tulee presidentti v. 2012, kun presidentti Suomessa vaihtuu.

* nimi keksitty
 
Viimeksi muokattu:

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eikös se Tarja Halonen ollut joskus SDP:n jäsen? En ymmärrä tällaisia kommunisti-nimittelyjä. Näistähän voisivat todelliset rehelliset kommunistit jopa suuttua!
SDP:hän ei tunnetusti ole työväenpuolue, mutta SKP sitä suurimmassa määrin on!
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kunnon rekkalesbo puolustusvoimien ylipäällikkönä, kuten "margaret thatcher*" on sitäpaitsi sotatilanteessa paljon parempi johtaja kuin joku vikisevä Matti Vanhanen, joka kykenee taistelemaan vain oikeusistuimissa ja sielläkin kukistamaan ainoastaan Susan Ruususen kokoisen ja kykyisen henkilön.

Itse en ollenkaan usko, että kriisinaikainen ylipäälikkö olisi kukaan poliitikoista. Eiköhän presidentti ymmärtäisi toimia kuten presdentti Kallio luovuttaessaan ylipäälikkyyden aikanaan Mannerheimille. Puolustusvoimissa on virassa ja vasta eläköityneenä useampia päteviä ehdokkaita hommaan.
En muuten näe miksi pitäisi spekuloida Vanhasen ylipäälikkyydellä sillä hänhän taisi saada politiikasta jo tarpeekseen. Toki Vanhanenkin olisi parempi ylipäälikkö kuin Halonen, mutta toisaalta niin olisi naapurin pikkutyttökin. En silti pidä oikeana, että puolustusvoimien henkilöstö toimii tähän tapaan totuuden torvena, koska rauhan aikana presidentti on päälikkö, ja ko. yliluutnantinkin esimies, jonka määräyksiä hän joutuu kuitenkin noudattamaan. Sanoisin että median antaman kuvan perusteella ko. henkilö kärsii pelitilanne älykkyyden rajallisuudesta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Suomalainen sotilas on suoraselkäinen ja puhuu totta. Niin tässäkin tapauksessa.

Suomalainen sotilas on uskollinen isänmaalle, lailliselle järjestykselle ja esivallalle. Puolustusvoimien ylipäällikön parjaaminen on sotilaalta pahimmanlaatuista niskurointia.

Niskuroinnin lisäksi yliluutnantti tuli mokanneeksi toista Suomen armeijalle tärkeää periaatetta vastaan. Suomen armeija on kansan armeija ja sen edustajien on pysyttävä erossa politikoinnista.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Vanhanen on ollut puolustusministeri, kun oli vielä poliitikko, pääministeri ja mahdollinen kepun presidenttiehdokas v. 2012, kunnes luopui politiikasta vuoden 2010 aikana. Minusta hän on hyvä vertailuhenkilö Tarja Haloselle. En puolestani ymmärrä mikä saa nimimerkki Stonewallin pitämään "naapurin pikkutyttöä" parempana puolustusvoimien ylipäällikkönä kuin nykyistä Tasavallan Presidenttiä Tarja Halosta. No, kukin tyylillään, kun asutaan maassa, jossa on oikeus esittää vapaita mielipiteitä.
 
Viimeksi muokattu:

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Suomalainen sotilas on suoraselkäinen ja puhuu totta. Niin tässäkin tapauksessa.

Tälle ylilutille tulisi järjestää mahdollisuus sanoa nämä kaikki asiat suoraan armeijan ylipäällikölle. Olisi kiva nähdä, kuinka suoraselkäisesti tämä suomalainen sotilas tilanteen hoitaisi. Olisiko tuloksena muutakin kuin ruskea skraidu kalsongeissa?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Suomalainen sotilas on suoraselkäinen ja puhuu totta. Niin tässäkin tapauksessa.

Tuota, hyvä ystävä, jos tämä upseeri väitti Halosta kommunistiksi niin sittenhän hän valehteli. Noin muuten olen ymmärtänyt, että viimeksi kun suoraselkäiset suomalaiset sotilaat ottivat poliittisia kantoja tasavallan johtoon niin oltiin 30-luvulla, ja suurin osa näistä suoraselkäisistä olivat miehittämässä mäntsäläläisiä pikkukyliä, ja joutuivat sitten perustuslain vakavasti ottavien ja kai siten vääräselkäisten suomalaisten sotilaiden saartamiksi. Mutta ymmärrän kyllä haikailusi tähän auvoiseen menneisyyteen.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Vastakkainasettelun aika on todellakin ohi: sosiaalidemokraatit ovatkin kommunisteja. Faktisestihan sosiaalidemokraattien ja kommunistien leimaaminen samaksi porukaksi on paha virhe ja osoittaa vain tietämättömyyttä, mutta mitä pienistä. Aina roiskuu kun vastakkainasettelusta luovutaan ja niin edelleen.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Suomalainen sotilas on uskollinen isänmaalle, lailliselle järjestykselle ja esivallalle. Puolustusvoimien ylipäällikön parjaaminen on sotilaalta pahimmanlaatuista niskurointia.

Niskuroinnin lisäksi yliluutnantti tuli mokanneeksi toista Suomen armeijalle tärkeää periaatetta vastaan. Suomen armeija on kansan armeija ja sen edustajien on pysyttävä erossa politikoinnista.

Plus uskomattoman moukkamaista ja sivistymätöntä käytöstä. Haluaisin tosiaan nähdä ko. "miehen" kertomassa "asiaansa" presidentille päin naamaa. Kyllä on armeijan älyllinen(kin) taso laskenut.
 

Veijari

Jäsen
Eipä tuossa ylilutin jutussa mitään ihmeellistä. Kertoi sen minkä kaikki jo tiesivät ennestään.
Toivottavasti Tavjan seuraaja myöntää tälle heti ylennyksen kapteeniksi.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suomalainen sotilas on suoraselkäinen ja puhuu totta. Niin tässäkin tapauksessa.
Et kai sinäkin väitä, että Halonen olisi oikeasti kommunisti? Vai onko tässä jotain kieroutunutta huumoria?

Kieroutunutta siksi, että omissa kirjoissani kommunistiksi haukkuminen on pahimpia mahdollisia loukkauksia, mitä ihmisestä voi sanoa. Ellei hän sitten todella ole yleisesti hyväksyttyjen määritelmien mukaan kommunisti...

Tämä sotilas siis joko A) haukkuu omaa esimiestään poikkeuksellisen halventavalla tavalla, tai B) on niin tyhmä, ettei ymmärrä politiikasta ja poliittisesta historiasta tuon taivaallistakaan. Molemmissa tapauksessa asia vaatinee jatkokäsittelyä. Varsinkin jos kyse on kohdasta B), hänen sotilasuransa pitäisi ehdottomasti katkaista. Eihän armeijalla, joka on näin pieni, voi olla varaa pitää idiootteja vastuullisissa esimiestehtävissä.

Toisaalta jos ko. sotilas kertoo uskottavasti ymmärtävänsä kommunistin ja sosialidemokraatin välisen eron, mutta hän halusi vain ja ainoastaan loukata esimiestään julmasti. Tällöin häneen tulee suhtautua kuin kehen tahansa, joka loukkaa esimiestään törkeällä tavalla julkisesti.

En tunne kuitenkin työlainsäädäntöä tarpeeksi hyvin, jotta voisin arvioida, onko esimiehen törkeä julkinen loukkaaminen irtisanomisperuste suomalaisella työpaikalla? Veikkaisin että irtisanomisperuste se on, ehkei kuitenkaan purkuperuste. Onko sotilaiden virkasuhteessa omia yleisestä käytännöstä poikkeavia määräyksiä julkisen käyttäytymisen suhteen?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Armeijassa taitaa työskennellä vähän itse sekalaista sakkia vakituisena työvoimana, lähes pahimpana esimerkkinä yli-luutnantin tasoiset upseerit. Kun olin armeijassa, niin meidän yksikössä yli-lutit olivat kaikkein turhautunein porukka, johon törmäsin varusmiehenä. Kaikilla yli-luutnanteilla oli kauhea "Ahmed Ahne"-kompleksi siitä, että heistä ei oltu vielä tehty Kapteeneja, jotka vastasivat minun aikanani koko varuskunnan varusmiesten kouluttamisesta "Kalifeina kalifin paikalla" ja ylilutit olivat heidän kakkosinaan. Se oli jokapäiväinen nöyryytys näille yli-luutnanteille, työskennellä varusmies-koulutuksessa, eikä edes porukan pomona. Kun kapteenit olivat kesälomalla, niin silloin tietysti nämä turhautuneet yli-luti-turhakkeet pääsivät edes hetkeksi pomon hommiin ja silloin he teetättivät meillä varusmiehillä toinen toistaan typerämpiä tehtäviä, kun oli niin pirunmoinen kukkoilun tarve purkamatta muun vuoden ajalta kuin se yksi kesän kuukausi, jolloin kapteenit oli kesälomalla, juhannuksesta alkaen.

Ihan btw. Haukkuu jotkut Mannerheimiäkin homoksi. Miksi ei joku pikkusielu nyt pitäisi itseään suomalaisena, suoraselkäisenä henkilönä, kun sanoo julki, että hänestä Halonen on kommunisti ja viittailee Halosen mahdolliseen lesbouteen, kun "paljastaa" Halosen toimineen SeTa:ssa 80-luvun alussa puheenjohtajana.
 

J. Hakaneula

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itselleni tuli varusmiesaikana sellainen kuva, että kantahenkilökuntaan kuuluvat upseerit ovat keskimäärin suhteellisen junttia ja suvaitsematonta porukkaa. Monesti tuli kuultua kyllä aika kovaa tekstiä esim. maahanmuuttajia ja homoja kohtaan. Siis kun he juttelivat keskenään asioista esim leireillä.

Ei sillä että itse pitäisin Tarja Halosta hyvänä presidenttinä saati puolustusvoimien ylipäällikkönä, mutta olipahan idioottimaista toimintaa tältä yliluutnantilta. Jokainenhan voi olla Tarja Halosen menneisyyden toiminnasta mitä mieltä haluaa, mutta kannattaa varmaan hetki miettiä, missä mielipiteitään esittää.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eipä tuossa ylilutin jutussa mitään ihmeellistä. Kertoi sen minkä kaikki jo tiesivät ennestään.
Toivottavasti Tavjan seuraaja myöntää tälle heti ylennyksen kapteeniksi.
Entäs jos seuraaja onkin Pekka Haavisto?

Yhdysvaltain oikeiston ajattelutavan mukaan Tarja Halosen poliittinen vakaumus voisi olla kommunistiksi luokiteltavissa, mutta tuskin missään muualla.

Minusta rangaistukseksi riittäisi joutuminen Halosen puhutteluun, kuten pari kirjoittajaa jo ehdotti.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Yhdysvaltain oikeiston ajattelutavan mukaan Tarja Halosen poliittinen vakaumus voisi olla kommunistiksi luokiteltavissa, mutta tuskin missään muualla.

Jenkeissä Suomen kokoomus olisi jo vasemmistolaisuutta, korkeintaan mahtuisivat left-wing demokraattien porukkaan Hilary Clintonin tyylisiksi politiikan tekijöiksi.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hauskinta tässä on, että jos joku upseeri morkkaisi jotain oikeistopolitiikkoa vaikkapa natsiksi, niin nämä nyt tälläistä touhua puolustavat tahot olisi syyttämässä ja erottamassa miekkosta. On se koomista, miten syvälle tuo Haloseen kohdistuva viha ulottuu. No, huvinsa kullakin.

Lähettäisin kyllä tuon lutin oitis mielentilatutkimuksiin, ei vaikuta kauhean pätevältä työhönsä.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Eiköhän se normaalisti olisi vain sananavapautta niin haukkua Mannerheimia homoksi kuin Halosta kommariksi. Ongelmalliseksi homman tekee esimies - alainen asetelma. Ihan epäilemättä ko. ylil. on puhunut pilkkaamistarkoituksessa esimiehestään. Kyllä tässä epäilemättä on vähintäänkin kehityskeskustelun paikka.
 

lihaani

Jäsen
Eiköhän se normaalisti olisi vain sananavapautta niin haukkua Mannerheimia homoksi kuin Halosta kommariksi. Ongelmalliseksi homman tekee esimies - alainen asetelma. Ihan epäilemättä ko. ylil. on puhunut pilkkaamistarkoituksessa esimiehestään. Kyllä tässä epäilemättä on vähintäänkin kehityskeskustelun paikka.

Vakavaksi tämän aivopierun tekee, että tämä yliluti tietoisesti valehteli sanoessaan ylintä esimiestään kommunistiksi jota hän EI ole koskaan ollut. Vaikka äärimäisin hörhöoikeisto kuinka tätä paskaa jauhaa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vakavaksi tämän aivopierun tekee, että tämä yliluti tietoisesti valehteli sanoessaan ylintä esimiestään kommunistiksi jota hän EI ole koskaan ollut. Vaikka äärimäisin hörhöoikeisto kuinka tätä paskaa jauhaa.

Ihan mielenkiinnosta, miten sinä määrittelet onko joku kommunisti vai ei?

Onko sillä mitään väliä mitä ajattelee ja sanoo jos kuuluu vaikkapa demareihin? Eli riittääkö demareiden jäsenkortti todistamaan ettei ole kommunisti?

Mitäs jos on kuulunut johonkin radikaaliin vasemmistojärjestöön joka on ajanut Chen ja Castron kaltaisten henkilöiden aatemaailmaa?

Lähinnä vaan sitä mietin että onko joku kommunisti vain siinä vaiheessa kun omistaa (tai on omistanut) SKP:n jäsenkirjan?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Normaalia army-läppää. Paska juttu vaan, että asia tuli julkisuuteen. Kunhan voisi olla kärpäsenä katossa vaikkapa demareiden jossakin illanvietossa...

Jos varusmiehet asian ottivat vakavasti eivätkä osaneet tuota ns "suodattaa" niin voi voi. Ja miksi oikeastaan olisivatkaan kyennet suodattamaan? Nuoria miehiä, joilla ajatusmaailma politiikan suhteen vielä muokkautumassa...yleisesti ottaen hyvin alkuvaiheessa vielä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ihan mielenkiinnosta, miten sinä määrittelet onko joku kommunisti vai ei?

Ymmärrän että siellä Karakalliossa vallitsee jonkinlainen historiallinen amnesia, joka tekee kysymyksen arvoitukselliseksi. Mutta kommunisti-nimitys tapasi tarkoittaa marxismi-leninismiin ja kolmanteen internationaaliin sitoutuneita henkilöitä. Toki käytännössä vaadittiin myös puolueorganisaation jäsenyyttä, mutta itselleni riittää tuo ensimmäinen määritelmä. Halonen ei missään vaiheessa uraansa ole ollut kommunisti. Nyt siis sinäkin sen tiedät.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Lähtökohtaisesti en arvosta kumpaakaan kiistan osapuolta, mutta ihan piristävää, että joku armeijassakin osaa näemmä puhua omalla suullaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös