Tarja Halonen

  • 329 305
  • 2 274

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Vähän ot. HS eilen (lyhennys):"Katainen ja Kosatšov (Venäjän duuman ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja) ilmoittivat jo perjantaina olevansa hyvissä väleissä ja tyytyväisiä tapaamiseensa, mutta Kosatšov jatkoi asiasta vielä radioasema Eho Moskvyn sivuille kirjoittamassaan blogissa.

Siinä hän nostaa Kataisen, paikoin pelkän Jyrkin, lähes valtiomieheksi ja toivoo, että samanlaisia poliitikkoja olisi Venäjän naapurimaissa enemmänkin.

"Näin hänessä aidosti Venäjästä kiinnostuneen poliitikon, joka pyrkii ajattelemaan sukupolvien tasolla, ei vain vaalien."

Kosatšov myös toteaa Kataisen mahdollisesti oleva Suomen seuraava pääministeri ja kaikin puolin poliitikko jolla on perspektiiviä. "Vakavasti otettava kumppani."

Ei toi nyt niin kauhealta kuulosta. Eivätköhän suomalaiset demaritoimittajat vaan yrittäneet tehdä kataisesta härkästä.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En tiedä mikä sinua vaivaa, mutta tämä alkaa olla jo aika väsynyttä saman toistoa. Mielipiteesi mainitusta kolmikosta on tullut harvinaisen selväksi. Vituttaa lukea samaa joka ikisestä ketjusta, joka vähänkään sivuaa politiikkaa.

Varmaan heität pöytään faktoja siitä, kuinka paljon vienti on kärsinyt kokoomuslaisten puheiden johdosta. Vai oliko tuo taas pelkkää vittuilua?

Tämä on sitä avointa keskustelua, jossa saa vapaasti hölöttää naapureistaan ja kenestä hyvänsä mitä hyvänsä. Koska jos jättää sanomatta jotain kielteistä toisesta, voidaan hyvällä syyllä syyttää tätä suomettumisesta.
Kokkareiden suurvaltasammakosta on niin lyhyt aika vasta, etteivät vahingot varmaan vielä näy lukuina mutta ainakaan kokkareiden venäläisen sisarpuolueen vanhan ystävän ylistävät kommentit eivät saa allekirjoittanutta vakuuttuneeksi siitä että moses is moses and biznez is biznez. Ainoa mikä painaa on Putinin kaartin näkemys ja toisaalta tulli/rajavirkamiesten mielialat sovellettaessa käytäntöjä kulloisenkin tuulen mukaisesti.

Puhe oli kuitenkin presidentistä ja voi todeta hänen toimineen Venäjän-kaupan eduksi aivan kiitettävällä tavalla.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Puhe oli kuitenkin presidentistä ja voi todeta hänen toimineen Venäjän-kaupan eduksi aivan kiitettävällä tavalla.

Minä en ole sitä missään vaiheessa kiistänytkään. Enkä ylipäätään puhunut pelkästään Venäjästä, vaan viennin edistämisestä laajemmin. Hyvä, jos/kun Tarja on edes Venäjän suhteita edistänyt.

Ahtisaaren otin esimerkiksi, koska hän oli presidenttinä kova kaveri matkustamaan. Solmio liehuen mentiin ympäri maailmaa yritysjohtajadelegaatioiden kanssa. Samaa meininkiä toivon tulevalta presidentiltä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kertoisiko joku ihan konkreettisia esimerkkejä Halosen idänkaupan edistämisestä?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Eli vientikielto peruttiin osittain kun Halonen jutteli siitä vierailulla joka oli sovittu kauan ennen kiellon asettamista.

Löytyykö muuta?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kertoisiko joku ihan konkreettisia esimerkkejä Halosen idänkaupan edistämisestä?
Tai vaihtoehtoisesti mitä tahansa muutakin ilmansuuntaa koskevan kaupan edistämisestä.

Nykyisen presidentin 12 vuoden viranhoidon päätepiste lähestyy kovaa vauhtia, jonka jälkeen on vähitellen tilinpäätöksen aika. Olisi hyvä saada jokin käsitys siitä, millä osallistumisella istuva presidentti on pyrkinyt parantamaan suomalaisen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, vaikuttaen tätä kautta kotimaisten yritysten, toimihenkilöiden ja palkansaajien hyvinvointiin. Minulle tämä on jäänyt nykyisen presidentin kohdalla liian epäselväksi. Ahtisaaren kohdalla ei jäänyt, hän oli poikkeuksellisenkin ahkera näissä asioissa.

Halosestako tämä nyt kiinni oli? Ei tuo ole mikään idänkaupan edistämistä (lue "uutta businesta luova tai uusia liiketoimintamahdollisuuksia edesauttava") toimenpide, vaan huomattavasti triviaalimman tason asia. Onhan sekin tietysti hyvä juttu, ettei Haloselle sanottu liha-asiassa häjysti. Samat sanat Medvedev olisi tosin sanonut kenelle tahansa muullekin kuin Haloselle. Ovathan venäläiset ovat antaneet ymmärtää pitkin matkaa asian olevan yksinomaan kiinni heidän elintarvikelainsäädäntönsä kriteereistä, ei esimerkiksi "Suomen vääränlaisesta ulkopolitiikasta", "kokkaripoliitikkojen sanomisista", tai "Anton-casesta".
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ainakaan sitä ei peruttu sen takia että ulkoministeri olisi vierailulla jutellut koska hän ei ole tervetullut juttelemaan.

Vähän niinkuin Halonen USAssa? Kuulostaa hyvältä vienninedistämiseltä.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ovathan venäläiset ovat antaneet ymmärtää pitkin matkaa asian olevan yksinomaan kiinni heidän elintarvikelainsäädäntönsä kriteereistä, ei esimerkiksi "Suomen vääränlaisesta ulkopolitiikasta", "kokkaripoliitikkojen sanomisista", tai "Anton-casesta".

Uskotko todella että myös itänaapurissa on yhtäkkiä alettu harrastaa tätä kokkareiden uutta diplomatiaa jossa kengässä hiertävät kivet heitetään kepeästi kumppanin naamalle?
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Uskotko todella että myös itänaapurissa on yhtäkkiä alettu harrastaa tätä kokkareiden uutta diplomatiaa jossa kengässä hiertävät kivet heitetään kepeästi kumppanin naamalle?

Eli viittaatko nyt siihen että vientikiellot olivat kenties Kokoomuksen ministerien lausuntojen syytä?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Muistaakseni viime presidentinvaalien yhteydessä presidentiltä toivottiin erityisesti arvojohtamista. Minä ymmärrän tuon niin, että kansakunnan ykkösihmisen toivotaan avaavan keskusteluja ja kertovan omia mielipiteitään. Ehkä olen ymmärtänyt asian väärin tai sitten en vaan ole kuullut/kiinnittänyt huomiota Halosen ulostuloihin.

Toisella kaudella Halonen on ollut mielestäni suunnaton pettymys. Hän ei ole kyennyt astumaan esille arvojohtajana kuin muutaman kerran, viimeksi kaasuiskutapauksen yhteydessä - mikä sikäli minusta oli aivan oikeutettu teko, oikein tuomita isku mutta vastaavia tekoja, esiin astumisia, olisin kaivannut hänen toiselta kaudelta paljon paljon enemmän. Ensimmäisellä kaudellaan hän kuitenkin astui useammin kansan keskuuteen, toi mielipiteitään esille ja oli monelle "läsnä". Moni äänestäjä varmasti odotti hänen toimivan toisella kaudella samalla tavalla mutta toiminta oli moninverroin luokattomampaa.

***

Ketjussa esille nostettuihin kauppavaltuuskuntien mukana laukkaamiseen en ota kantaa. Onko presidentin tehtävän funtio edistää Suomen ulkomaankauppaa vai onko tehtävä jokin muu? Varmasti tietyissä tapauksissa olisi hyvä olla esillä myös tällä saralla mutta tietyissä tapauksissa katsoisin presidentin olevan sellaisessa asemassa olevan henkilön, jonka on syytä välttää osallistumista vienninedistämiskampanjoihin tiettyihin maihin. Ainakin siten, että osallistuu konkreettisesti kyseisiin matkoihin.

vlad.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eli viittaatko nyt siihen että vientikiellot olivat kenties Kokoomuksen ministerien lausuntojen syytä?

En tiedä olivatko, mutta on naiivia olettaa että heikäläiset heikäläisen poliittisella kulttuurilla ja etiketillä valellut edustajat alkaisivat latelemaan totuuksia sellaisista asioista jotka eivät oikein kestä päivänvaloa. Vain erittäin naiivit ja kokemattomat broilerit voivat kuvitella että siten hoidetaan isojen poikien/tyttöjen asioita.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Mitäköhän lienee sitten ne lausunnot jotka johtivat vientikieltoihin?

Häkämiehen "russia, russia, russia" -lausunto jota suomalaiset journalistit eivät osanneet edes kääntää suomeksi?
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko presidentin tehtävän funtio edistää Suomen ulkomaankauppaa vai onko tehtävä jokin muu? Varmasti tietyissä tapauksissa olisi hyvä olla esillä myös tällä saralla mutta tietyissä tapauksissa katsoisin presidentin olevan sellaisessa asemassa olevan henkilön, jonka on syytä välttää osallistumista vienninedistämiskampanjoihin tiettyihin maihin. Ainakin siten, että osallistuu konkreettisesti kyseisiin matkoihin.

Varmasti osittain näinkin on, että ainakaan hieman arvelluttaville kauppakumppaneille ei ehkä kannata olla suuna päänä kaikkea arvelluttavaa kauppaamassa. Eli hyvä huomio siltä osin. Tosin pääpointti tässä kai oli, enkä väitä, että se sinulta olisi hukkunut, ottaa esiin, että Ahtisaari teki sentään jotain, mutta mitä Halonen on tehnyt? Mikä on se jokin muu presidentin tehtävä, jossa Halonen on ollut esillä? Jos oli Bush tyhmempi Yhdysvaltain historian huonoin presidentti niin varmasti Halonen on ollut samaa Suomen historiassa. Jos seuraava presidentti ei ota huomattavasti jämäkämpää otetta johonkin asiaan niin varmasti tulee jo ajankohtaiseksi koko presidentti-instituution alasajo. Eikä siellä ennakkoon kovin varteenotettavilta vaikuttavia ehdokkaita taida olla liikaa lähdössä leikkiin mukaan, mutta toisaalta eipä kai Ahtisaarenkaan kauden suhteen ennakko-odotukset olleet kovin korkealla.

Mistäköhän muuten johtuu, että nykyisestä presidentistä on tullut medialle sellainen hahmo, jota ei kauheasti sovi arvostella, vaikka esimerkiksi pääministerit ovat olleet viime aikoina vapaata riistaa? Toisin oli Ahtisaaren aikoihin, kun presidentiltäkin vielä saattoi kysyä tv-lähetyksessä laskitteko allenne.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Varmasti osittain näinkin on, että ainakaan hieman arvelluttaville kauppakumppaneille ei ehkä kannata olla suuna päänä kaikkea arvelluttavaa kauppaamassa. Eli hyvä huomio siltä osin. Tosin pääpointti tässä kai oli, enkä väitä, että se sinulta olisi hukkunut, ottaa esiin, että Ahtisaari teki sentään jotain, mutta mitä Halonen on tehnyt? Mikä on se jokin muu presidentin tehtävä, jossa Halonen on ollut esillä?

Huomioin kyllä Ahtisaari-kommenttien pääpointin. Enkä sinänsä löydä huomauttamista sen suhteen mihin maihin kauppadelegaatiot Ahtisaarta seurasivat tai ainakaan en nyt muista, että maiden joukossa olisi ollut todellisia diktatuureja. Kiinassa Ahtisaari taisi vierailla, ja joku voi, oikeutetuskin, olla sitä mieltä, että Kiina ei kuulu sellaisiin maihin, joissa presidentin tulee edustaa Suomea kauppavaltuuskunnan mukana, mutta minä en aivan mahdottomana virheenä sitä pidä, että maassa tämän asian tähden vieraillaan. Ahtisaareen verrattuna Halosen saavutus tällä saralla on huomattavasti vähäisempi ja ainakin toisella kaudella hyvin olematon.

Sen sijaan, jos tarkastellaan sananvapauden puolestapuhujaa ja suvaitsevaisuuden kannattaja Halosta ja hänen vierailuaan Pekingin olympialaisissa niin voisin jopa heristellä sormea! Vaikka urheilua ja politiikkaa ei kuulemma saa sotkea keskenään niin onko aina toimittava näin? Jossain määrin epäurheilijamaisena tyyppinä en pidä presidentin tärkeimpänä tehtävänä sitä, että heiluu suomipaidassa olympiakisoissa.

Mutta mitä Halonen sitten on tehnyt? Kuten totesin, toisella kaudella Halonen on ollut suuri pettymys. Hän ei ole ollut arvojohtajana kuin muutaman kerran ja kansa varmasti odotti häneltä enemmän. Hän ei ole ollut positiivisesti esillä kovinkaan montaa kertaa - siis antaen itse positiivisia kommentteja. Median suhtautuminen on ollut ja mistä tämä sitten johtuu? Jätän päättelytehtävän itsekullekin.

Jos Halonen olisi ensimmäisellä kaudella toiminut samalla tavalla kuin toimi toisella kaudella, häntä ei olisi valittu valtaan uudelleen - näin uskon, mutta vetoa en lähde lyömään koska tutkimatonta on ihmisen tyhmyys.

vlad.
 

Turma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
Taitaa Venäjä vielä arvostaa Suomen presidenttiä, kun Isot Pojatkin hänet suostuvat tapaamaan.
Jos jollain on tilastot hanskassa, olisi kiva tietää, keitä suomalaisia poliitikkoja Putin tai Medvedev ovat viime vuosina suvainneet tavata?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Uskotko todella että myös itänaapurissa on yhtäkkiä alettu harrastaa tätä kokkareiden uutta diplomatiaa jossa kengässä hiertävät kivet heitetään kepeästi kumppanin naamalle?
Ymmärtääkseni sen enempää Suomen kuin Kansallinen Kokoomus r.p.:n kengissä ei hierrä kiviä Venäjän suhteen. Mutta eikös se perhana ollut Jutta joka taannoin penäsi tiukkaa asennetta ja suoraa puhetta myös itänaapuria koskevissa asioissa taannoin? Mutta pulinat pois, tässä ketjussa keskustellaan Halosesta, vaikka Halonen ei viime aikoina ole keskustellut oikeastaan mistään. Ellei tosiaan taannoista ja sinänsä valitettavaa homokaasutusta lasketa mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Taitaa Venäjä vielä arvostaa Suomen presidenttiä, kun Isot Pojatkin hänet suostuvat tapaamaan.
Jos jollain on tilastot hanskassa, olisi kiva tietää, keitä suomalaisia poliitikkoja Putin tai Medvedev ovat viime vuosina suvainneet tavata?
Erästä nimimerkkiä lainatakseni, vitun iso höpöhöpö. No keitä Suomen valtionjohdosta olisi protokollan mukaan pitänyt tavata, kulttuuriministeriä vai? Putin aloitti Venäjän presidenttinä vuonna 2000, ja Halonen oli jo aloittanut ekan kautensa aiemmin samana vuonna.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ihan vain sivuhuomiona tähän keskusteluun...pressa kun seuraavaksi tulee vaihtumaan niin sitten varmasti myöskin poliittinen skene kokee jälleentulemisen ja elämä kirkastuu kaikilla meillä. Tätä pitää katsoa tarkalla silmällä sillä niin päin vittua on Halonen asioita hoitanut monien mielestä. Poliittinen taival on siis kultaisin askelin vuorattu seuraavan tasavallan pressan käskytyksestä. We will see...
 

Turma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk
No keitä Suomen valtionjohdosta olisi protokollan mukaan pitänyt tavata, kulttuuriministeriä vai? Putin aloitti Venäjän presidenttinä vuonna 2000, ja Halonen oli jo aloittanut ekan kautensa aiemmin samana vuonna.

En tiedä protokollasta, ehkä valaiset minua asiassa? Kun presidentillä ei Suomessa juuri ole valta, niin ajattelin, että esim Suomen ja Venäjän pääministerit voisivat tavat, vai onko se protokollan vastaista?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
En tiedä protokollasta, ehkä valaiset minua asiassa? Kun presidentillä ei Suomessa juuri ole valta, niin ajattelin, että esim Suomen ja Venäjän pääministerit voisivat tavat, vai onko se protokollan vastaista?
Korkean tason tapaamisia ei ole yhtenään, noin "muutama" Suomen ja Venäjän presidenttien tapaaminen per Suomen pressan vaalikausi on se mikä näin naapureiden kesken on tavanomaista suhteiden hoitoa. Suomen ulkopolitiikan johtovastuu on tasavallan presidentillä, joten on luontevaa että hän kutsuu vieraisille säännöllisesti Venäjän presidentin, ja naapurin pääministerinkin kutsuminen on ainakin kerran hallituskaudella odotusten mukaista. Sama tietysti toisin päin, naapurin ylin johto kutsuu joskus meidän ylimmän johdon seurueineen vieraisille. Ei kuitenkaan niin, että Venäjän presidentti kutsuisi tai kutsuttaisi itseään kylään, ohi suomalaisen valtiojohdon, muita suomalaisia poliitikkoja virallisiin kahdenvälisiin tapaamisiin noin vaan. Pääministeritapaamisiakin on tietysti, ja kaikkia muidenkin tasojen tapaamisia, mutta ne eivät ole aivan samassa kategoriassa presidentin ulkopoliittisen suhteidenhoidon kanssa.

Politiikan liepeillä työtään tekevät ja protokollaniilot voivat halutessaan täsmentää.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tätä pitää katsoa tarkalla silmällä sillä niin päin vittua on Halonen asioita hoitanut monien mielestä.
Varmasti on paljon niitäkin, joiden mielestä Halonen on hoitanut tehtävänsä hyvin pelkästään pysymällä tyylikkäästi taka-alalla ilman turhia kannanottoja ja keskustelunavauksia.

Halosen kannatusluvut ovat pysyneet ihmeellisen hyvällä tasolla oikeastaan koko sen ajan, mitä hän on toimessaan istunut. Tämän lienee seurausta siitä, että

1) kansa tosiaan haluaa presidentin joka keskittyy asemastaan nauttimiseen ja/tai
2) kansa on tottunut arvostamaan presidentti-instituutiota eikä sen kriittinen arviointi tunnu soveliaalta ja/tai
3) presidentin kanslian ja demareiden pr-toiminta on tehokasta.

Veikkaisin kohtien 2) ja 3) kombinaation olevan kannatuslukujen taustalla. Pr-toiminnan tehokkuus näkyi viime keväänä mm. siinä, että medioissa oli sarja uutisia joissa Halonen oli pääosassa ja tietenkin positiivisessa mielessä. Sen jälkeen toteutettiin tyytyväisyys-gallup ja kas kummaa, tulokset olivat presidentin kannalta mainiot. Sitten onkin taas ollut hiljaisempaa.

Kokonaan oma juttunsa sitten on, kannattaako ylipäätään toivoa istuvalta presidentiltä aktiivisempaa keskustelua. Voihan olla, että moni asia menisi vain hullumpaan suuntaan sen seurauksena.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kokonaan oma juttunsa sitten on, kannattaako ylipäätään toivoa istuvalta presidentiltä aktiivisempaa keskustelua. Voihan olla, että moni asia menisi vain hullumpaan suuntaan sen seurauksena.

Varmaan esiintymisissään kaikkein pidättyväisin presidentti oli Mauno Koivisto. Kuitenkaan ketään ei ole valittu kahta kertaa peräkkäin presidentiksi yhtä suurella äänimäärällä. Huomattavaa vielä on, että Koiviston aikana presidentillä oli myös todellista valtaa melkoisesti. Nyt ei niin enää ole.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan se niin, että kun ei tee mitään niin ei mokailekkaan pahemmin. Tekevälle sattuu ja Tarja on onnistunut hyvin välttämään sattumat. Hänen ainoat ulostulonsa ovat koskeneet häntä henkilökohtaisesti lähellä olevia asioita, lesbojen oikeuksia ja presidentin oikeutta nimittää kavereita eri asemiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös