Tarja Halonen

  • 329 372
  • 2 274

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Jossittelua. Ilman Tanneria tilalla olisi saattanut olla joku sosialidemokraatti, joka olisi sallinut maanpuolustukseen panostamisen. Jossittelua.
Minua ihan kiinnostaisi tietää puolustusmäärärahojen määrät koko 30-luvulla, sillä olen saanut vähän erinlaisen kuvan Juha Niukkasen elämänkerran perusteella. Jos S-S haluaa vapauttaa vastuusta puolustusministeri Niukkasen ja pääministeri Cajanderin ja sysätä vastuun sodasta valtiovarainministeri Tannerille, niin lienee reilua että on todennettu miten jyrkästi se puolustusbudjetti sitten pieneni vuosina 1937-39.

Ylipäänsä Malli Cajanderista puhuminen tuntuu vähän kohtuuttomalta kaikkia siinä hallituksessa olleita kohtaan, sillä hekin noudattivat tuota perushankintaohjelmaa, jonka tehtävänä oli parantaa Suomen puolustusta aika vittuimaisessa taloudellisessa tilanteessa (30-luvun lama anyone). Malli Cajander nimityksenä kuuluu vähän samaan kategoriaan kuin Talvisodan kutsuminen "Erkon sodaksi."

Väinö Tanner on oikeistolle aika kova pala. Tannerhan oli se, joka Fagerholmin kanssa paljasti kokoomuslaisten (mm. sisäministeri Toivo Horellin) juonen luovuttaa juutalaisia natsisaksaan. Tätä ei nykyoikeisto ole antanut vieläkään anteeksi kuten Suomi-Salaman off-topicilta haiskahtavasta "Väinö Tanner on perseestä" purkauksessa näkyy.
 
Viimeksi muokattu:

Viljuri

Jäsen
Miten Tanner olisi oikeistolle kova pala, oli idealisti, ja persoonana yhdessä lukuisten oikeiston edustajien kanssa eniten Neuvostoliiton, kommunistien ja perässähiihtäjien demonisoima?

Sosialisti ja patriootti, joka on toiminnallaan ansainnut kaiken kunnioituksen niin ennen kuin jälkeenkin sodan, erityisesti jälkeen.

Ei ole sattuma, että hänet on ikuistettu monessa asianomaisessa yhteydessä ja paikassa isänmaalliseen kaanoniin ja "pantheoniin". Näitähän näkee, jos liikkuu ja pitää silmät auki.

Mitä tulee esimerkiksi ei-sosialististen saksalaismielisten vastenmieliseen käytökseen niin sodan aikana kuin esimerkiksi 1918, niin virheet on hyväksyttävä ja niistä on opittava. Tuskin kuitenkaan voidaan puhua "kokoomuslaisesta" ajatuksesta luovuttaa juutalaisia, eiköhän nämä vastenmieliset sankarit ja Valpo toimineet tarkoituksella ilman yhteyttä viralliseen valtio- tai puoluekoneistoon, hieman samalla logiikalla kuin sittemmin esimerkiksi Suomi-Neuvostoliitto-Seuraan niin innolla hakeutuneet ihmiset. Miellyttämisenhalu ja omanvoitonpyynti.

Niin, kukas nykyään vihreitä edustava keskustelija se arvioikaan, että suunnilleen samat ihmiset olisivat hakeutuneet sekä Suomi-Saksa ystävyysseuraan kuin SNS:ään, mikäli sodassa olisi käynyt toisin?
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Mitä tulee esimerkiksi ei-sosialististen saksalaismielisten vastenmieliseen käytökseen niin sodan aikana kuin esimerkiksi 1918, niin virheet on hyväksyttävä ja niistä on opittava. Tuskin kuitenkaan voidaan puhua "kokoomuslaisesta" ajatuksesta luovuttaa juutalaisia?...

Juu, ja tuskin voidaan puhua mitenkään kokoomuslaisesta ajattelusta silloin kun Kokoomus perustettiin siksi että Suomeen saataisiin kuningasvalta, saksalaisella kuninkaalla, epäilyttävän demokratian tyngän vastavoimaksi.

Kansalaissodan jälkeiset tuhoamisleiritkin olivat, ainakin kokoomuslaisten osalta, silkkaa yksilöiden erheyttä ('muiden ei-sosialistien joukossa'), vähän niinkuin viattomina sivustakatsojina.

Sama pätee juutalaisten Suomesta Natsi-Saksaan luovuttamiseenkin. Ihan vaan yksilöiden puuhastelua suomen (natsi)sakasalaismyönteisimmän puolueen edustajien toimesta. Ei mitään tekoa ns. aatteen kanssa.

Lisää näitä.
 

Viljuri

Jäsen
Juu, ja tuskin voidaan puhua mitenkään kokoomuslaisesta ajattelusta silloin kun Kokoomus perustettiin siksi että Suomeen saataisiin kuningasvalta, saksalaisella kuninkaalla, epäilyttävän demokratian tyngän vastavoimaksi.

Kansalaissodan jälkeiset tuhoamisleiritkin olivat, ainakin kokoomuslaisten osalta, silkkaa yksilöiden erheyttä ('muiden ei-sosialistien joukossa'), vähän niinkuin viattomina sivustakatsojina.

Sama pätee juutalaisten Suomesta Natsi-Saksaan luovuttamiseenkin. Ihan vaan yksilöiden puuhastelua suomen (natsi)sakasalaismyönteisimmän puolueen edustajien toimesta. Ei mitään tekoa ns. aatteen kanssa.

Lisää näitä.

Voih. Ensinnäkin viestisi edustaa täyttä "vittusaatanaperkele"-osastoa, jonka tarkoitusperiä voi vain ihmetellä. No, off-topicilla onneen, kuten toivoit.

IKL oli puolueista saksalaismyönteisin, vaikka tätä liikettä (Kosola) ja sen pappissäätyä ilmeisesti viehätti enemmän italialainen fasismi ja antikommunismi kuin saksalaismallin mukainen kansallissosialismi.

Tuon ajan Valpon raporteista tai vaikkapa pääministeri Linkomiehen muistelmista voi lukea niistäkin henkilöistä, jotka olivat joka mittarilla saksalaismielisiä ja natseja. Tai sitten pelkästään vain idiooteista, joita ainakin Linkomiehen ympärille oli sattunut valitettavan paljon, vieläpä samaan hallitukseen.

Kuningasseikkailu on oma seikkalunsa, ja on kaiken kaikkiaan - myös valtiosääntöoikeudellisesti - vähemmän paheksuttava ja kyseenalainen seikkailu kuin esimerkiksi SDP:n puheenjohtaja Otto-Ville Kuusisen tai kansanvaltuuskunnan puheenjohtajan Kullervo Mannerin ulkoparlamentaariset seikkailut eduskunnassa ja sen liepeillä ennen ja jälkeen itsenäisyysjulistuksen. Jos sitä paitsi ollaan sitä mieltä, että kuningasseikkailu oli pahasta, niin vasemmisto voisi tulla kokoomuksen linjoille tässä päivässä ja tukea parlamentarismin vahvistamiseen tähtäävää valtiosäännön ja perustuslain muuttamista. Kuten pääministeri Lipponenkin on toivonut.

Vuosi 1918 on moniulotteinen tapahtuma, jossa sivistyneistön mädimmät omenat lietsoivat väkeä molemmin puolin. Sinällään sosiaaliset ongelmat olivat suuriruhtinaskunnassa olemassa, paljolti mm. sen takia, ettei lainsäädäntötyöstä tullut mitään vuoden 1906 eduskuntauudistuksesta huolimatta, kun näitä ns. sortokausia oli joka välissä, eikä tsaari suostunut allekirjoittamaan esimerkiksi maalakeja torpparikysymykseen liittyen.

Toisaalta myös ulkoiset yhteydet ja vaikutukset olivat merkittäviä, sysäys sodalle tuli maamme rajojen ulkopuolelta, sanoi nyttemmin kirjoituksillaan myös muuta kuin mainetta kerännyt Ylikangas mitä tahansa.

Spontaaneissa teloituksissa oli yleensä vastakkain "nälkäisiä" molemmin puolin, ihmisiä, joiden kognitiiviset kyvyt olivat puutteen ja ravinnon takia esimerkiksi meidän sukupolveamme heikommat, vaikka vaikea sitä on tietysti uskoa näitäkin palstoja lukemalla. Eivät nämä pohjalaiset, kainuulaiset olleet juuri sen kummoisempia ihmisiä kuin punaiset hämäläiset tai uusmaalaiset (vaikka paremmissa sapuiskoissa olivatkin olleet, torpparitkin, jotka siis jakautuivat 50/50 osapuolten välillä), Helsinkihän ja etelärannikko, oli punaisten käsissä aina saksalaisten tuloon saakka.

Paljon kirjallisuutta on asiasta tehty ja tehdään, ja kuvamme noista olosuhteista monipuolistuu jatkuvasti. Yksi ulkoinen taustatekijä oli valitettavasti myös Mannerheimin Suomeen kansalaissotaan raahaamissa ruotsalaisissa upseereissa, jotka usein pitivät suomalaisia alempana rotunakin, mikä muuten näkyi teloittamiskäskyjen antohalukkuudessa, valitettavasti.

Sotavankileirit olivat oma tapauksensa, jossa kostonhalu, pula, puute, nälkä, espanjantauti (tappoi maailmanlaajuisesti 100 miljoonaa ihmistä) vaikuttivat niihin uhreihin, jotka olisi pitänyt suurelta osin voida välttää.

Muodollisoikeudellisesti tapauksia haluttiin käsitellä syytetty syytetyllä, mikä sai prosessointiajat ja siten kuolleisuuden kasvamaan pelkän kostonhalun kautta motivoitunutta rankaisuhalua isommaksi. Ja tokihan tällä välin kaikkivoipaisuudestaan juopuneita voittajia yritettiin ojentaa Ruotsista käsin taas sivistyneemmille linjoille. Mutta samaan aikaan riehui vielä ensimmäinen maailmansota ja Neuvosto-Venäjän sisällissota, mikä vaikutti tilanteeseen myös.

Soppa mikä soppa, jos ei nyt paljoa ole syytä ylpeilyyn millään puolella. Siis sitä punaista terroriakin oli, se edelsi valkoista terroria, ja juuri se synnytti kostonhalua laajoissa kansalaispiireissä.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Juu, iikollit pääsivät unohtumaan. Heitä ei oikein 'puolueena' osaa mieltää. Ehkä tarkoitus olikin ennemminkin vertailla nykypuolueita.

Lähinnä kirjoitin huvituksesta joka kumpusi tavasta selitellä oman joukkueen tekemiset parhain päin, milloin mitenkin perustellen.

Muutoinhan oma vasta-vastauksesi oli samaa ympäripyöreätä viisastelua, josta nyt ei perinteisesti kostu, vaikka jaksaisikin alkua pidemmälle lukea, kuin turhan usein muutoinkin. Määrä ei saa laatua aineellistumaan, ei niin millään.

Off-topiceista ja vittu-saatana-perkeleistä voi jokainen kaataa ihan itselleen vaan. Tiedä sitten mistä lie mustasukkaisuudesta viestii, kun yksi niiden innokkaimmista harrastajista itkee niistä muiden suorittamina?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Itse aiheesta sen verran, että eihän tuo tosiaan mitään parasta käytöstä Haloselta ollut, mutta kyllä tämä koko "kohu" myös viestii mielestänikin jotain median herkkähipiäisyydestä.

Mitä sitten tulee joidenkin täällä puhumiin "tärkeisiin" ja "vaikeisiin" kysymyksiin. Itse en kyllä todellakaan ymmärrä, millä perusteilla ja kriteereillä joku voi yksioikoisesti sanoa tonttiasian olevan esim. Tsetseenian tilannetta "tärkeämpi". Eiköhän se aika paljon riipu asiayhteydestä ja tämänkertainen huomioiden, olisi mielestäni ollut enemmän hölmömpää mennä kyselemään niistä samoista asioista, joita kaikki järjestöt informoivat varsin hyvin, ja joiden luonne on paljon globaalimpi eikä niinkään liity Suomen ja Venäjän suhteisiin toisin kuin ko. tonttiasia. Toinen asia sitten on se, että onko kysymyksen "vaikeus" tai "kiusallisuus" jokin itsetarkoitus? Tuntuu, että moni elää ajatusmaailmassa, jossa "nyt se ryssäpressa tulee käymään, niin pääasia on, että hiillostetaan". Sama tietenkin ihan, vaikka Yhdysvaltoihin päin. Selvyyden vuoksi sanotaan vielä, että en tietenkään tarkoita, etteikö kiperiäkin asioita "saisi" ottaa esille, mutta mikään itseisarvo se ei myöskään saisi olla.

***

Sitten jatkan offtopiccia vielä pahemmalla offtopicilla. Toivottavasti modet antavat synninpäästön.

Kun lukion yhdestä historian kurssista ei hirveän syvää kuvaa Suomen poliittisesta historiasta saa, niin se aihe on kyllä aika huonosti hallussa itselläni. Sen takia kysyisinkin, että minkä kirjallisuuden kautta siihen olis paras tutustua? Elämänkertojen/muistelmien? Tieteellisempien teosten kautta? Kuitenkin sillein, että olisi tarpeeksi syvällistä, mutta ei kuitenkaan liian väritettyä. Täällä kun varmasti on nimimerkkejä, jotka aiheesta paljon tietävät. Kun saan pääsykoerumban ohitse juhannukseks, niin voisi ottaa tutustuttavaks ko. aiheen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jossittelua. Ilman Tanneria tilalla olisi saattanut olla joku sosialidemokraatti, joka olisi sallinut maanpuolustukseen panostamisen. Jossittelua.

Tanner kyllä taisi olla juuri se, joka pystyi pisimmälle tulemaan vastaan, jos siis mietimme vakavasti, emmekä ideologisesti, tuota aikakautta. Joka oli lähtenyt liikkeelle siitä, että kansanpuoliskot olivat viemässä toisiaan iloisesti saunan taakse ja montun reunalle. Eikä syy tähän ollut mitenkään totaalisen yksipuolisesti jakautunut. Muistaisin sellaisenkin pehmo-sosialistin kuin Aaro Pajarin hyvin vahvasti kommentoineen tämän kansallisen sovun ensiarvoisesta tärkeydestä. Olisi ollut hänenkin haastavaa komentaa joukkojaan Talvisodassa, jos nämä olisi pitänyt pistimin rintamalle pakottaa. Mutta ehkä me myöhemmät sukupolvet olemme häntä viisaampia - voisiko esimerkiksi scholl jotenkin kommentoida tätä kysymystä?
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minua ihan kiinnostaisi tietää puolustusmäärärahojen määrät koko 30-luvulla, sillä olen saanut vähän erinlaisen kuvan Juha Niukkasen elämänkerran perusteella. Jos S-S haluaa vapauttaa vastuusta puolustusministeri Niukkasen ja pääministeri Cajanderin ja sysätä vastuun sodasta valtiovarainministeri Tannerille, niin lienee reilua että on todennettu miten jyrkästi se puolustusbudjetti sitten pieneni vuosina 1937-39.

Ns. perushankintaohjelma saatiin kyllä sovittua 30-luvun lopulla, joskin kovasti kompromissina ja alkuperäisestä tavoitteesta pienennettynä. Sota ehti kuitenkin ensin, eikä ohjelma ehtinyt läheskään toteutua sitä ennen edes pelkistettynä versiona. No, 30-luvun tannerilainen ajattelu varmasta ikuisesta rauhasta maksettiin sitten runsaalla verellä Talvisodassa. Suurin ansio perushankintaohjelmasta ylipäätään on eittämättä annettava puolustusneuvostolle ja etenkin sen puheenjohtajalle eli Mannerheimille. Vihjailevasta sävystäsi päätellen tämän asian toki itsekin varmaan tiesit, mutta soit minulle mahdollisuuden kirjoittaa tuon auki, joten kiitos siitä.

Missä minä olen muuten sysännyt vastuun sodasta Tannerin niskoille? Mielenkiintoinen tulkinta kirjoituksistani. Ei Tanner ja muut puolustusmäärärahojen kanssa kitsailleet olleet vastuussa sodasta, mutta siitä kyllä, että armeija oli heikosti varustettu. Se on sitten jokaisen oma asia miettiä, pitikö rahat suunnata muualle vai ei.

Väinö Tanner on oikeistolle aika kova pala. Tannerhan oli se, joka Fagerholmin kanssa paljasti kokoomuslaisten (mm. sisäministeri Toivo Horellin) juonen luovuttaa juutalaisia natsisaksaan. Tätä ei nykyoikeisto ole antanut vieläkään anteeksi kuten Suomi-Salaman off-topicilta haiskahtavasta "Väinö Tanner on perseestä" purkauksessa näkyy.

Väinö Tanner edustaa minulle ensisijaisesti historiallista henkilöä, ei päivänpoliittista kysymystä, kuten T. Halonen. Voit olla varma, että en menetä yöunia Tannerin vuoksi. Horellin natsisympatioihin sen verran, että vasemmiston pahin peikko ja suurin lahtari marsalkka Mannerheim oli se henkilö, joka lopuksi teki arvovallallaan tuollaiset luovutusasiat tyhjäksi. Hän totesi ulkomuistista lausuttuna seuraavasti: "minun armeijastani ei luovuteta yhtäkään sotilasta tai hänen omaistaan Saksaan, olivatpa nämä uskonnoltaan tai rodultaan mitä tahansa".

Pahoittelut siitä, että olen livennyt alkuperäisestä aiheesta näinkin kauas. Katsoin sen kuitenkin oikeudekseni, jotta pystyin kommentoimaan nimimerkkini suuntaan kohdistettua kirjoitusta.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ei vittu, eikö presidentillä ole mitään muuta tekemistä oikeasti? Kuokkavieraana EU-palavereissa ja armeija-"kiusauksen" hoitoa??

Uskomatonta millaisen ylilyönnin media on tästäkin saanut aikaiseksi, kun itse kävin intin viime vuosikymmennellä niin jo silloin julkisista tiloista löytyi vihko johon sai antaa palautetta alikessuista ja koksuista eikä teksti ollut yhtään sen mairittelevampaa, kyse oli vaan silloin miehistä kun naiset eivät vielä olleet asekelvollisia.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Uskomatonta millaisen ylilyönnin media on tästäkin saanut aikaiseksi, kun itse kävin intin viime vuosikymmennellä niin jo silloin julkisista tiloista löytyi vihko johon sai antaa palautetta alikessuista ja koksuista eikä teksti ollut yhtään sen mairittelevampaa, kyse oli vaan silloin miehistä kun naiset eivät vielä olleet asekelvollisia.
Muistan tuon systeemin omalta inttiajalta. Palautevihkon perusidea on hyvä ja sieltä varmaan tulee asiallistakin palautetta. Pääasiassa varusmiehillä on tapana suoltaa sinne ala-arvoista paskaa, jonka rinnalla Vallilan amiksen vessakirjoituksetkin lienevät teoreettisen filosofian klassikoita. Mitä muuta voi parikymppisiltä koko kansakunnan kirjoa edustavilta jampoilta odottaakaan kun sana on vapaa. Paineet purkautuvat kun on kohdattu ehkä ensi kertaa elämässä maailma, jossa esimies ei olekaan joku reinotohveli kainosti anelemassa voisitko sä Turo kuule viitsisitsä etkö sä nyt millään viitsisi no voi hitsi mitä mä nyt teen sun kanssas.

Kyllä niissä vihoissa luki joskus sellaisia tekstejä, että olisi voinut olla paikallaan kerrata varusmiehille millainen palaute on asiallisen rajoissa ja millainen ei. Ideana kuitenkin oli, että palautetta sai antaa nimettömänä ja ilman sensuuria. Osa palautteesta vaan on keskenkasvuisten ja henkisesti alamittaisten tuotosta, ja se pitää palautteen lukijan osata siivilöidä erilleen.

Halosen ulostulot ovat näitä tuttuja täsmäpommituksia. Kun naisten, vasemmistonaisten ja vähemmistöjä edustavien naisten edut saattavat olla vaakalaudalla, tai Suomen puolustuskyky uhkaa kehkeytyä liian vahvaksi, puuttuu käv. katastr. arvojohtaja peliin.

Ikävää on, jos Halosen sooloilut johtavat ennen pitkää siihen että kyseinen palautekanava poistuu tai sitä ryhdytään väärällä tavalla sensuroimaan. Parhaassa tapauksessa palautteen antaminen ja ottaminen ymmärretään jatkossa hieman edistyksellisemmin, jos asiaa käsitellään PV:ssa. Enpä kuitenkaan kohdistaisi varusmiesikäisten miesten kyseessä ollessa tälle ajatukselle ylettömiä odotuksia.

EDIT: Oletan että kyse on ollut tällaisesta em. käytännön mukaisesta vihosta, eikä jostakin muusta kirjallisesta tuotoksesta. Niin tai näin, PV on nykyään hyvin tarkka simputusten ja muun epäasiallisen toiminnan suhteen, jopa herkkähipiäisyyteen asti. Esimerkiksi epäillyt simputustapaukset otetaan käsittelyyn välittömästi kun niistä saadaan vihiä. Näin kukaan ei pääse syyttämään PV:a ja kantahenkilökuntaa vähättelystä tai asioiden lakaisemisesta maton alle. En ole huomannut asian uutisoinnista (jossain tämä voi ilmetä), olivatko epäasiallisen kirjoittelun kohteeksi joutuneet naiset vieneet asiaa eteenpäin esimiesten kautta tai PV:ssa muutoin.
 
Viimeksi muokattu:

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Uskomatonta millaisen ylilyönnin media on tästäkin saanut aikaiseksi, kun itse kävin intin viime vuosikymmennellä niin jo silloin julkisista tiloista löytyi vihko johon sai antaa palautetta alikessuista ja koksuista eikä teksti ollut yhtään sen mairittelevampaa, kyse oli vaan silloin miehistä kun naiset eivät vielä olleet asekelvollisia.

Antoivatko myös alikersantit palautetta toisista alikersanteista vihkoseen? Meillä palaute samanarvoisten välillä hoidettiin ilman mitään vihkosia.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt täytyy sitten varmaan ryhtyä puolustamaan Tarjaa. Ei tuohon asiaan puuttuminen ole välttämättä pahasta. Uskon, että pv olisi asian hoitanut ilman presidenttitason interventiotakin, mutta ei siitä mitään vahinkoakaan tule. Ajatelkaapa asiaa siltä kantilta, että mitä muuta Haloska sinäkin aikana voisi tehdä. Aivan, todennäköisesti pirusti vahinkoa Suomelle ja presidentti-instituutiolle tai olla kiertelemässä yksityislääkärin kanssa pitkin Afrikkaa tai...

Näpräilköön siis nyt rauhassa tämän asian kanssa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Muistan tuon systeemin omalta inttiajalta. Palautevihkon perusidea on hyvä ja sieltä varmaan tulee asiallistakin palautetta. Pääasiassa varusmiehillä on tapana suoltaa sinne ala-arvoista paskaa, jonka rinnalla Vallilan amiksen vessakirjoituksetkin lienevät teoreettisen filosofian klassikoita.

Ainakin omana inttiaikana tuosta systeemistä oli selkeää hyötyä. Paskaa saivat ainoastaan ne itseään täynnä olevat idiootit, jotka yrittivät päteä joka asiassa. Sen sijaan fiksut ja aikaansaavat johtajat saivat kiitosta ja tällä seikalla oli huomattava vaikutus niihin henkilöihin , joiden palaute oli luokkaa "mahtoi mutsillasi olla vaikea synnytys" tai "Vittu jos tuut vastaan pimeällä kujalla, niin pataan tulee heti" jne.

Tässä tapauksessa varusmiesjohtajat ovat antaneet palautetta toisilleen. Ei tuo ihan fiksua toimintaa ole ollut, sillä heidän pitäisi pystyä antamaan toisilleen palautetta ihan suullisesti. Taitanut jätkiä harmittaa, kun nainen on ollut ehkäpä jopa heitä parempi. Varusmiesjohtajaksi päässeiden naisten motivaatio lienee aika kohdallaan, kun vapaaehtoisena tulevat palvelemaan.

Halonen on tähän tarttunut feministitaustansa takia, mutta asian olisi voinut hoitaa ihan hissukseen. Tunnen muutaman intin käyneen naisen ja heidän mukaansa tuollainen on todella harvinaista ja omasta mielestäni erittäin tyhmää toimintaa.

Kuka puuttui syrjintään ja kiusaamiseen silloin, kun Halonen itse näitä harrasti ministeriöissään? Toki ihan tasapuolisesti molempia sukupuolia kohtaan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tässä tapauksessa varusmiesjohtajat ovat antaneet palautetta toisilleen. Ei tuo ihan fiksua toimintaa ole ollut, sillä heidän pitäisi pystyä antamaan toisilleen palautetta ihan suullisesti. Taitanut jätkiä harmittaa, kun nainen on ollut ehkäpä jopa heitä parempi. Varusmiesjohtajaksi päässeiden naisten motivaatio lienee aika kohdallaan, kun vapaaehtoisena tulevat palvelemaan.
Olivat syyt miesten avautumiseen mitkä tahansa, niin kerrotun kaltainen palaute on osoitus antajansa pienuudesta ihmisenä. Jos asianomistaja arvelee herjaamisen tai kunnianloukkauksen rajan ylittyneen, niin tutkintapyyntöä vaan peliin hyvät nykyiset ja entiset varusmiehet ja tässä ennen kaikkea -naiset.

Halonen on tähän tarttunut feministitaustansa takia, mutta asian olisi voinut hoitaa ihan hissukseen. Tunnen muutaman intin käyneen naisen ja heidän mukaansa tuollainen on todella harvinaista ja omasta mielestäni erittäin tyhmää toimintaa.
Tyhmää tai ei, mutta Halonen näyttää puuttuvan asioihin lähinnä silloin, kun kyse on edellä mainitusti esim. vasemmistonais-, vähemmistönais- tai vähintään puhtaasti naiskontekstista. Miehen miehelle tai naisen miehelle intissä antama haistattelupalaute tuskin olisi saanut Tarjaa käymään barrikadeille.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Pakko ihmetellä miksi Tarja päätti nyt tähän asiaan tarttua - mitenkään vähättelemättä sitä tosiasia, että armeijakiusaaminenkin on vakava asia.

Nyt voi minun muistini hieman pätkiä, mutta millä tavoin Tarja oli mukana näissä kouluampumistapauksissa?
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Olivat syyt miesten avautumiseen mitkä tahansa, niin kerrotun kaltainen palaute on osoitus antajansa pienuudesta ihmisenä.

Tyhmää tai ei, mutta Halonen näyttää puuttuvan asioihin lähinnä silloin, kun kyse on edellä mainitusti esim. vasemmistonais-, vähemmistönais- tai vähintään puhtaasti naiskontekstista. Miehen miehelle tai naisen miehelle intissä antama haistattelupalaute tuskin olisi saanut Tarjaa käymään barrikadeille.

Niin, veljet teki ittensä pieniks.....

Totta turiset! Esimerkiksi tapaus Antonista Halonen ei ainakaan minun silmiini ole antanut mitään lausuntoa. Poika varmaan vietäisiin YYA-hengessä jalkaraudoissa Venäjälle, jos Tavja saisi päättää. Ettei vaan Andrei ja Sergei suutu...

Ei mahdu tähän järkeen, että kun Tavja on näin ylihumanistiprolesboihmisoikeus ym ym.. henkinen ihminen, niin miten voi samalla rakastaa tuota slobomeininkiä? Monta kertaa nuo venäläisten touhut sotivat niin tuota arvomaailmaa vastaan, mutta Tavja se jaksaa ymmärtää, jos toverimiliisit vähän pieksee kumipampuilla lesboja Moskovan toreilla, esim. tämä mielenosoitus.

Lausuntoja kyllä annetaan, mutta jos kritiikin kohteena on Venäjä tai joku muu slobo/kommarisysteemi, niin kyllä menee Punahilkalla vetoketju kiinni...
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Taitanut jätkiä harmittaa, kun nainen on ollut ehkäpä jopa heitä parempi. Varusmiesjohtajaksi päässeiden naisten motivaatio lienee aika kohdallaan, kun vapaaehtoisena tulevat palvelemaan.
Tai sitten on harmittanut naisten sukupuolensa perusteella saama erityiskohtelu. Tai sitten ei.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Halonen korostaa rooliansa etujärjestö-presidenttinä, hän ei koskaan ole ollut ns. koko kansan presidentti vaan hän on suhteellisen näkyvästi ajanut omia näkemyksiänsä esille.

Kaippa sitä voidaan kysyä mikä presidentin velvollisuus oikeasti on eli kuinka paljon presidentti saa ajaa omaa ideologiaansa ja kuinka paljon hänen tulisi edustaa koko kansaa (ts. pysyä mahd. neutraalina ja tasapuolisena).
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Pitäisiköhän naiset vaan ottaa kylmästi pois sieltä intistä, jos eivät pientä kuittailua kestä ja jopa presidentin pitää siihen puuttua.

Muutenkin jo tuo intin touhu naurattaa ihan riittävästi nykyisin. Silloin kunnon simputusaikoina naurettiin ruotsin hiusverkoille sun muille, mutta nykyään saa kyllä nauraa ihan simona tälle kotikutoiselle touhulle. Opetellaan ampumaan toista ihmistä, mutta pientä "kuittia" tai "ylimääräistä" juoksua ei kestetä ja tähän vielä kaiken kukkuraksi presidentti jaksaa puuttua moisiin olemattomuuksiin.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kiitos tästä! Eli täysin ympäripyöreää paskaa, ilman mitään varsinaista kannanottoa. "En tiennyt salakuljetuksesta mitään" Voi jumalauta, anna mun kaikki kestää...

Muu poliittinen johtommehan tahnamainos Stubbin johdolla on sitten laususkellut täysin painvastaiseksi luokiteltavaa flöittaa asiasta vai? Toistaiseksihan kukaan ei ole muka tiennyt mitään ja koko homma on sälytetty yksittäisen virkamiehen sooloiluksi.

Koomista ja huvittavaa on tämä mustapaitojen ranteet auki ja tuhkaa päälle avautuminen yhden henkilön olemassaolon tuottamasta ahdistuksesta johtuen. Mikäs siinä, osottaa vaan, että ihmisillä ei mitään oikeita huolia tässä elämässä ole olemassakaan, toisaalta se saattaa kyllä herättää epäilyksen, etteivät nämä sankarit oikeata ongelmaa sen vastaan tullessa edes tunnista.

Sielun silmin näkee, (jos tällä ryhmällä käy flaksi tai menee maksullisiin[oletus], eikä ota eteen[tietenkään]), kiljumassa pallo punasena häpeästä sängyn laidalla: "se on Tavjan vika, se on Tavjan vika".
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Muu poliittinen johtommehan tahnamainos Stubbin johdolla on sitten laususkellut täysin painvastaiseksi luokiteltavaa flöittaa asiasta vai? Toistaiseksihan kukaan ei ole muka tiennyt mitään ja koko homma on sälytetty yksittäisen virkamiehen sooloiluksi.

Koomista ja huvittavaa on tämä mustapaitojen ranteet auki ja tuhkaa päälle avautuminen yhden henkilön olemassaolon tuottamasta ahdistuksesta johtuen. Mikäs siinä, osottaa vaan, että ihmisillä ei mitään oikeita huolia tässä elämässä ole olemassakaan, toisaalta se saattaa kyllä herättää epäilyksen, etteivät nämä sankarit oikeata ongelmaa sen vastaan tullessa edes tunnista.

Sielun silmin näkee, (jos tällä ryhmällä käy flaksi tai menee maksullisiin[oletus], eikä ota eteen[tietenkään]), kiljumassa pallo punasena häpeästä sängyn laidalla: "se on Tavjan vika, se on Tavjan vika".

Olenko minä puhunut Ikenistä mitään tässä yhteydessä, hä? No, täytyy kyllä sanoa, Stubb sentään edes jollain tavalla asettui konsulin ja Salosen puolelle. Muutenkin näyttää siltä Ikenien kohdalla, että Siperia opettaa. Voi sitä Venäjä hehkutusta, kun hymyhuuli sai Ikeltä natsat. Viisumit pois ja tontit myyntiin etsetera etsetera. Nyt on ollut viime aikoina vähän toinen ääni kellossa ja hyvä niin.

Siinä olet oikeassa, että tätä koko paskaa on yritetty kaataa Pietiläisen niskaan. No, kai mies tiesi, mitä tuleman pitää. Siksi herra onkin meikäläisen arvostuslistalla tällä hetkellä numero 1. Mutta kyllä sen tiesi, että kaikenmaailman Jaakko Laakso fanit nostavat äläkän, kuten täälläkin näköjään.

Ei se sitä poikaparka tarkoita, että jos ei kuulu SetaTavjan faniklubiin, niin silloin ei ole mitään oikeita huolia omassa elämässään. Melko tyypillistä äärivasemmistopropagandaa vetää jotain mustapaitoja tähän. Itse olen aivan tavallinen palkansaaja, jolla on asuntovelat, hoitomaksut, sähkölaskut sun muut maksettavana ja muut murheet murehdittavana. Se on vaan niin, että nykyään perussuomalaiset on ainoa työväkeä arvostava puolue, mutta silti ei ole kieli ryssän perseessä, niin kuin vasureilla ja demareilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös