Tappelut kaudella 2005-06

  • 466 437
  • 2 153

Wrister

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mestarillinen suoritus Grönholmilta! Ensin tukeva ote vastustajan suurehkosta hiuspehkosta ja sitten voikin jo rauhassa heilua vanttuut kädessä. Forsbackan saatua hiuksensa vapaaksia alkoi pyörähtely kääntyä Padan eduksi.

No, sattuuhan näitä. Mutta miten Rantala pystyi arpomaan Forsbackan aloittajaksi?
 

coffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Chicago Black Hawks
Lähinnä naurut kyseisestä episodista irtosi,mutta on hyvä, että edes jotain tapahtui. On harmillista, että suomalaiset kiekkoilijat eivät osaa ottaa kunnon tappeluita ja se tarkoittaa sitä, että me otetaan pataan maajoukkuematseissa pääsääntöisesti. Link Gaetz Suomen maajoukkueeseen!!!
 

Kontio

Jäsen
Suosikkijoukkue
1.Ässät 2.Lukko 3.Ilves
Selkeä pistevoitto Forsbackalle. Grönholm pystyi ainoastaan riuhtomaan Patua hiuksista ja saanee tempustaan parin pelin huilin. Lopussa Patu olisi voinut vielä takoa O-P:tä kovemminkin, kun Grönholm jäi alakynteen, mutta hyvä että lopetti päähän lyömisen, tappelun voittajasta kun ei kuitenkaan jäänyt epäselvyyttä.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vitunko väliä sillä on, jos tappelu ei ollutkaan kovin laadukas tai sisältänyt erityisen painavia niittejä? Mitä säälittävää siinä nyt oli? Kovin näytti kumpaakin vaan kumppanin pärstä vituttavan ja tekevän mieli hakata se muussiksi. Siis ihan oikea pelin tiimellyksessä syntynyt tappelu, jossa tyylillä ei ole väliä, eikä mikään järjestetty show-esitys. Eikä toisaalta myöskään mikään nolo halimissessio. Paljon mieluummin tällaisia katselee osana peliä kuin jotain Helenius - Nielikäinen -vetoja, joissa ehkä tapellaan teknisesti 10 kertaa paremmin, mutta homma on myös 10 kertaa kliinisempää ja suunnitellumpaa. Nyt toinen veti vastustajan veskan päälle, toinen tuli kuittina tyrkkimään, ja sen jälkeen nyrkit heiluivat kovaa vauhtia. Ihan loistavaa! Tosin Grönholmille iso miinus tuosta hiuksista kiinni pitämisestä, paska temppu.

Mutta mikä positiivista, Toivolan Ässät vaikuttaa tällä kaudella todellakin erilaiselta kuin aikaisemmin. Jos ei pelissä pärjätä, niin ainakin äijiä tuntuu vituttavan paska peli sen verran, että kentällä jotain tapahtuukin, eikä kukaan - junnut mukaan lukien - ole tappelusta perääntymässä. Arvostan. Oli muuten Ässiltä jo kauden viides (?) mylly.
 

Animal

Jäsen
Vteich kirjoitti:
Tosin Grönholmille iso miinus tuosta hiuksista kiinni pitämisestä, paska temppu.

Samaa mieltä.

Samaten myös iso miinus saipafanien sivustolla vinkumisesta.

Ei muuta kuin hakemusta Mensan jäseneksi:

Lopussa päätit lauantai-illan kunniaksi pistää vähän valssiksi?

- No joo, kaveri oli niin tyhmä, et mä en ollu yhtään valmis, ni alko jo mätkii. Ehkä reiluun peliin kuuluu se, että kysytään, että lähetäänkö. Pitkä vaihto itellääki viel alla ni ei päässy heti mukaan mut kyl se adrenaliini vähän nousee siinä.

Mistä se oikeen nyt lähti?

- No se tuli kovaa maalille ja menin vaa etee ja jäin pikkase kylkee maalii päi. Sit seuraavaks tajusin et nyrkkiä alko tulla niskaa. Vähän raukkamaista tulla takaa.. tai kylestä päi. Mut ei muuta ko takas päin vaa niin paljon ko lähti.

Jotenkin on näyttänyt, että teillä on tällä kaudella oman maalin suojelu ihan omalla tasollaan, kun vertaa viime kausiin.

- Meil oli jo harjotuspeleissä sellanen teema, et omaa maalia suojellaa vittu viimeseen asti. Et siitä lähetään ettei meidän alueella hilluta. Toisaalta vastustajan alueella on päästävä maalintekopaikkoihin.
 

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Hahaha, vittu mikä tappelu. Toinen repii hiuksista ja toinen huitoo ohi, minkä kerkeää. Naurettavan näköstä toi hiuksista repiminen, Forsbackakin yritti Grönholmin hiuksia ilmeisesti kostoksi repiä, kun otti tuolta päästä takaa otteen. Forsbackan harmiksi Grönholmilla ei paljoa hiusta näytä olevan. No, vaikka ei tappelu laadullaan häikäissyt, niin eipä ainakaan ollut tylsää nyhjäystä, vaikka kestoa olikin. Grönholm olisi saanut kyytiä, jos Forsbackan tilalla olisi ollut joku, joka olisi osunut lyönneillään. No, mutta ihan kiva.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Animal, mitä noissa kommenteissa oli vikana? Vaikuttaa todellakin mensan jäseneltä jos vertaan Lostedtin kommentteihin.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
grönholm on ä..... En viitsi edes sanoa. Itse pidän Forsbackaa huonona, mutta nyt on pakko olla Ässien puolella! Ei ketään saa ottaa hiuksista kiinni, vaikka kuinka pitkät olisikin! Toivottavasti Muukkonen on hereillä ja antaa Ossi-Pekalle useamman pelin pelikiellon. Naurettavaa toimintaa. Ei Foppa mikään kova tekijä ole mutta kyllä se tuosta voiton otti. Jos itse olisin kurinpitoryhmässä ja päättäisin rangaistuksista, niin Grönholmille VÄHINTÄÄN 10 peliä. Akka mikä akka.
 

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Daespoo kirjoitti:
Animal, mitä noissa kommenteissa oli vikana?..
Animalia varmaan hiukan häritsi tuo kontrasti yllä olevan videopätkän ja noiden kommenttien välillä:
Daespoo kirjoitti:
No en kyllä ainakaan itse nähnyt mitään hiuksista repimistä ja muutenkin Grönholm vei tuon matsin...Grönholm selkeä voittaja....
O-P kirjoitti:
- No joo, kaveri oli niin tyhmä, et mä en ollu yhtään valmis, ni alko jo mätkii. Ehkä reiluun peliin kuuluu se, että kysytään, että lähetäänkö. Pitkä vaihto itellääki viel alla ni ei päässy heti mukaan...
- No se tuli kovaa maalille ja menin vaa etee ja jäin pikkase kylkee maalii päi. Sit seuraavaks tajusin et nyrkkiä alko tulla niskaa. Vähän raukkamaista tulla takaa.. tai kylestä päi....
Miten kaveri, joka huitoo hanskat kädessä, roikkuu vastustajan hiuksissa 15 sekuntia ja lopuksi piiloutuu tuomarin kainaloon, kehtaa päästää suustaan tuollaista?
Videolla Forsbacka tönäisee alussa Grönholmia rintaan, minkä jälkeen G yrittää lyödä päähän, mutta vetää vain F:n kypärän pois, lyö saman tien hanskalla nenään ja tarttuu hiuksiin... 10 sekunnin kohdalla G on kaatua selälleen, mutta tarttuu uudelleen F:n hiuksiin... 19 sekunnin kohdalla F saa lyötyä G:n käden irti hiuksistaan(mahtoi lähteä aika tukko), minkä jälkeen F poistaa G:n hartiasuojat.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Muuten, tuo videolinkki ei toiminut (erroria Windows MEdia Playerilla ja Real playerilla) joten jätän itselleni mahdollisuuden tuomita tappelu uudestaan kunhan näen sen toimivasta linkkistä.

Nelosen kuvan perusteella Grönholm löi ainoat kunnon osumat.
 

Vapahtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Daespoo kirjoitti:
Muuten, tuo videolinkki ei toiminut (erroria Windows MEdia Playerilla ja Real playerilla) joten jätän itselleni mahdollisuuden tuomita tappelu uudestaan kunhan näen sen toimivasta linkkistä.

Noh, täällä näkyy ihan hyvin ehkäpä joku tarvittava codec puuttuu (xvid codec).

Kokeiles tätä:

Kyseistä videota en ole pakannut millään ohjelmalla ja äänetkin on tallella joten kokoa on vähän enemmän.
Jospa se nyt toimisi sitten kunnolla...


edit: video poistettu, hieman ylenpänä oleva linkki toimii vielä (video vaatii xvid codecin toimiakseen...)
 
Viimeksi muokattu:

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SigueSigue kirjoitti:
Ei hitto että tuo anun tyyli kirjoittaa on vastenmielinen ja jopa aika lapsellinen. Tietopohja on todella ontuvaa ja mielipiteet vaihtelee jatkuvasti. Kyllä anu on yksi kaikkien aikojen huonoimpia "kiekkotoimittajia".

Jos anu luet tätä niin voisit lopettaa kirjoittamisen. Mielenterveys kärsii.

Anusta en tiedä, mutta MIKA Saukkonen kirjoittaa asiaa tuossa kolumnissaan. Mielestäni hän on myös ammatitaitoinen URHEILUtoimittaja. Mitä taas vastemielisyyteen tulee, on tuo IFK:n tapa hakea vastustajia ulos kaukalosta lostedien ja muiden mitättömyyksien avulla todella vastemielistä. Mielestäni tuollainen pelleily ei kuulu kaukaloon. Noissa tilanteissa vastustajien pitäisi jatkossa luistella vain kylmästi pois ja jättää nämä luuserit yksinään seisomaan ilman hanskoja sinne jäälle.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Iker kirjoitti:
Ilmeisesti eri tappelua ollaan katsottu, sillä tämäniltaisessa myllyssä Grönholm pitää Forsbackan hevitukasta oikein kunnon otteella kiinni samalla kun yrittää takoa toppatumppu kädessään uhriaan poskelle.
'

Katselin nyt tuon linkin uudelleen muutamaan kertaan ja sen verran on muutettava näkemystä, että kyllä siinä yhdessä kohdin Grönholm pitää Forsbackaa hiuksista kiinni mutta minusta kyseinen tilanne ei lainkaan näytä tahalliselta tai tarkoituksenmukaiselta vaan yksinkertaisesta kauhean reuhtomisen ja heilumisen (jolta tämä tappelu vaikutti) johdosta syntyneestä tilanteesta jossa Grönholm nappaa vain kaveria jostain kiinni ja paukuttaa samalla toisella tumpulla vastustajaa kohden naamaria minkä ehtii (iskut tosin osuvat jonnekin muualle kuin kohteeseensa).

Tilanne näytti kuitenkin kaikkea muuta kuin tahalliselta ja siinä kiihkeässä tilanteessa ei välttämättä edes tajua moista tapahtuneen - koomiseltahan tilanne kyllä nauhalta katsottuna näytti, ei sen puoleen. Eikä varmasti tuntunut kivalta Forsbackasta. Ehkä kyseisestä episodista voisi antaa pienen miikan Grönholmille.*

vlad.
 
Viimeksi muokattu:

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Saukkonen ei huomioinut seikkaa että ei kenenkään ole pakko tapella.
Kilpikonna-asento niin tuskin lähtee kaukalosta pois.

Muuten ihmetyttää tuo tuomareiden linja kun välillä tulee pelirangaistus ja välillä samanlaisesta tappelusta ottelurangaistus.
Tänään nuo nuo Saipa-ässät pelin tappelijat selvisi pelirangaistuksella mikä on sinänsä hyvä juttu.
 

Kontio

Jäsen
Suosikkijoukkue
1.Ässät 2.Lukko 3.Ilves
vlad kirjoitti:
Katselin nyt tuon linkin uudelleen muutamaan kertaan ja sen verran on muutettava näkemystä, että kyllä siinä yhdessä kohdin Grönholm pitää Forsbackaa hiuksista kiinni mutta minusta kyseinen tilanne ei lainkaan näytä tahalliselta tai tarkoituksenmukaiselta vaan yksinkertaisesta kauhean reuhtomisen ja heilumisen (jolta tämä tappelu vaikutti) johdosta syntyneestä tilanteesta jossa Grönholm nappaa vain kaveria jostain kiinni ja paukuttaa samalla toisella tumpulla vastustajaa kohden naamaria minkä ehtii (iskut tosin osuvat jonnekin muualle kuin kohteeseensa).

Onneksi Grönholm ei kauhean reuhtomisen ja heilumisen johdosta potkaissut Forsbackaa munille tai lyönyt käsilaukullaan.
 

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
vlad kirjoitti:
'Katselin nyt tuon linkin uudelleen muutamaan kertaan ja sen verran on muutettava näkemystä, että kyllä siinä yhdessä kohdin Grönholm pitää Forsbackaa hiuksista kiinni mutta minusta kyseinen tilanne ei lainkaan näytä tahalliselta tai tarkoituksenmukaiselta...
Tä? Siis mun videossa näkyy aivan SELKEÄSTI, että O-P pitää tarkoituksella Forsbackan hiuksista kiinni videon 4-8 sekunnin kohdalla vasemmalla kädellä ja 10-19 sekunnin kohdalla oikealla kädellä eli yhteensä aika tasan 13 sekuntia! Ihmekös tuo, ettei Forsbacka oikein "osaa" lyödä, kun 100 kg roikkuu tukasta.
 

Animal

Jäsen
Daespoo kirjoitti:
Animal, mitä noissa kommenteissa oli vikana? Vaikuttaa todellakin mensan jäseneltä jos vertaan Lostedtin kommentteihin.

Tuossa nimim. 1Euro kiteyttikin aika hyvin sen mitä tarkoitin. Toki tekstini oli kirjoitettu hiukan provosoivaan sävyyn, mitä en yleensä harrasta.

Ja mitä Lostedtiin tulee niin pari kommenttia kommenttiisi:

-Lostedtilla ei ole mitään tekemistä Grönholm - Forsbacka matsin kanssa.
-En tunne Lostedtia, joten paha sanoa miehen älyn lahjoista mitään. Jäähyaitio -shown haastattelu ei ainakaan ollut samanlaista amisteinixpaskaa kuin Grönholmin haastattelu. Ei minään moitteena ammattikoulun käyneitä saatikka Saipan fanisivuja kohtaan.
-Kaukalossa Lostedt tappelee kuin mies. Ei revi hiuksista. Omilla silmillä ja videolla nähtynä. Pelaa miehekkäästi, ei elvistelevällä Shelleyn eteen polvistuvalla tyylillä.

Mestiksessä oli muuten ollut rytinää. Käykääpä katsomassa Jukurit - Sport pelin videokooste Jukurien nettisivuilta...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
1Euro kirjoitti:
Tä? Siis mun videossa näkyy aivan SELKEÄSTI, että O-P pitää tarkoituksella Forsbackan hiuksista kiinni videon 4-8 sekunnin kohdalla vasemmalla kädellä ja 10-19 sekunnin kohdalla oikealla kädellä eli yhteensä aika tasan 13 sekuntia! Ihmekös tuo, ettei Forsbacka oikein "osaa" lyödä, kun 100 kg roikkuu tukasta.

Ei tämä ensimmäinen tilanne jossa Grönholm sanojesi mukaan pitää Forsbackaa hiuksista kiinni hanskakädellään (vasen) mene mielestäni siten kuten kerrot - jos siinä tartutaan hiuksista kiinni niin se on hyvin tulkinnanvarasita tajuaako Grönholm sitä lainkaan koska hanskan kanssa on taatusti hankala tunnistaa mistä nappaa kiinni, minä kyllä tulkitsen sen siten ettei siinä voi suoralta kädeltä sanoa mistä Grönholm nappaa kiinni - jostain hiusten ja pelipaidan tuntumasta.

Toisessa tilanteessa Grönholm kyllä pitää Forsbackaa hiuksista kiinni mutta ei mielestäni tahallisesti vaan on vain kauhean reuhtomisen seurauksena tarttunut vastustajaa jostain kiinni - tuskin edes tajusi tarttuneensa hiuksista kiinni. Tästä kuitenkin miinus hänelle.

vlad.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
1Euro kirjoitti:
Tä? Siis mun videossa näkyy aivan SELKEÄSTI, että O-P pitää tarkoituksella Forsbackan hiuksista kiinni videon 4-8 sekunnin kohdalla vasemmalla kädellä ja 10-19 sekunnin kohdalla oikealla kädellä eli yhteensä aika tasan 13 sekuntia! Ihmekös tuo, ettei Forsbacka oikein "osaa" lyödä, kun 100 kg roikkuu tukasta.
Voi vittu mitä syväanalyysiä. Kerro vielä miten 23-25 sekunnin kohdalla vedit kuivat.

Ei vaan sori, itsekään en tosiaan pitänyt siitä että hiuksissa roikutaan mutta minkäs teet, kun toinen ei ole muuta kuin 190 senttiä pelkkää hiusta..

Animal: Ei se OPG olisi mitään meidän sivustolla vinkunut, jollei oltaisi käyty erikseen kysymässä. Sori siitäkin. Yritän ensi kerralla ottaa Ässienkin pelaajien vinkumisia sivuilla, jotta maito pysyy sullakin lämpimänä, eikä harmita.
 

Paatelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Heino_ kirjoitti:
Saipa-Ässät ottelussa Patrik Forsbacka löylytti Ossi-Petteri Grönholmia(ainakin radioselostajan mukaan). Toivottavasti video saadaan nettiin :P

Mikään ei harmita niin paljoa, kun kerrotaan näitä aivan lapsellisia juttuja. (ainakin radioselostajan mukaan) Katsotaanhan ensi kerralla asiat paikanpäältä tai etes omin silmin.
Ja asiasta toiseen, ei kai tuota tarvitse puolustella. Ässien Fors.juttu ei ole mikään tappelija, niinikuin ei Ossikaan.
 

Teini-idoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
The Analyser kirjoitti:
No, olen istunut 11 kautta putkeen C2-katsomossa, joten ehkä tilanne siellä on eri. Itse olen havainnut vain yleistä päänpudistelua.

Ja kyllä, korkki on ollut auki pidempiä aikoja kuin tavallisesti. Opiskelujen alkamisen takia. Mielipiteeni ei kuitenkaan juonnu siitä.

Sitäpaitsi, olen käsittänyt tunnelman olevan sitä mitä oli edelliskauden finaaliottelu TPS-Kärpät, päättyi muistaakseni 5-0. Olitko paikalla ja voitko väittää tappelun aikaansaavan samanlaista hurmosta hallissa?

No joo, itse olen katsonut matsin C-katsomossa viimeksi varmaan 10 vuotta sitten joten katsojien käyttäytymisestä siinä katsomossa on sulla varmasti vankemmat tiedot. Muualla kuin sivuilla (A-katsomo tai C-katsomo) uskoisinkin sitten jengin pääasiassa viihtyvän lätkätappelua seuratessa. Siis suurimman osan. Koko hallia ei tietenkään voi koskaan täysin miellyttää. Uskoisin myös, että tietty osa katsojista tavallaan seuraa vallitsevaa ilmapiiriä. Eli jostain nahinasta (tai ylipäänsä juuri mistään ottelutapahtuman aikana?) ei välttämättä kehdata julkisesti kunnolla innostua, kun ympärillä olevat lähinnä pudistelevat päitään ja katsovat paheksuen ja naureskellen innostuneempia katsojia. Silloin on helvetisti helpompaa itsekin olla julkisesti tuppisuuna. Ilmiö on varsin tuttu Suomessa ja varsinkin Turku-hallissa oikeastaan kaikkialla muualla kuin B2:ssa. Vai oletko siellä C2:ssa havainnut ihmisten usein innostuvan tosissaan mistään?

Ikävä kyllä tuota parin kauden takaista Kärppä-matsia en hallilla nähnyt enkä nyt vänkää siksi tunnelmastakaan siinä pelissä. Oli varmasti mahtava ja ilman yhtään tappelua. En varsinaisesti tarkoitakaan vain tappeluiden saavan aikaan tunnelmaa. Nehän ovat vain yksi, melko pienikin, osatekijä tunnelman muodostumisessa. Silti varmaa on se että kaikki kynnellekykenevät kyllä katsovat kentälle kun siellä kunnon nyrkkitalkoot on käynnissä. Ja useimmilla on vieläpä jokin mielipide asiasta, joka myös äänekkäästi voidaan ilmaista. Eli tappelua tunnelman kohottamisessa voidaan verrata lähinnä esim maaliin tai taklaukseen. Lisää siis tunnelmaa mutta ei missään nimessä ole mikään ainoa tai edes välttämättä paras keino luoda tunnelmaa.
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Fakta:

OPG ja Forsbacka eivät osaa lyödä.

Fakta:

OPG itki ihan turhaan.

Fakta:

tappelu oli paskin "tasoltaan" pitkään aikaan.

Fakta:

Lostedt tappaisi OPG:n tai Forsbackan.

Fakta:

lisää näitä kuitenkin.

Fakta:

Murmeli on vahvasti "biased" joka kerta kun SaiPan pelaaja ottaa/antaa turpaan.
 

HÄI

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Animal kirjoitti:
-Lostedtilla ei ole mitään tekemistä Grönholm - Forsbacka matsin kanssa.

Samaa vähän itekkin ihmettelin. Noh, saatiinpahan IFK tähänkin keskusteluun mukaan. Täällä jatkoajassa on pari sen luokan ydinfyysikkoa kirjoittamassa että oikein pahaa tekee. Joka asiaan pyritään jotenkin änkemään IFK mukaan.

Mut ei se mitään, mielummin sitä IFK:ta kommentoi varmaan kun jotain muoviseuroja.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Cairns kirjoitti:
Fakta:
tappelu oli paskin "tasoltaan" pitkään aikaan.
Fakta:

Kaikki tappelut, joissa HIFK:n pelaaja on mukana, on "kovin ikinä koskaan missään".

Te ootte hassuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös