Tappara-TPS, toiseksi viimeinen näytös

  • 1 418
  • 20

axe

Jäsen
Finaalien ehdoton ennakkosuosikki, rahan voimalla kaksi vuotta rauhassa joukkuettaan rakentanut ja pelaajia jokaiseen ruutuun hommannut Tappara kohtaa tänään neljännessä finaaliottelussa viime kauden jälkeen pahoista pelaajamenetyksistä kärsineen, uskomattomasti tiensä kaikista vaikeuksista huolimatta finaaleihin saakka taistelleen TPS:n.

Maltillisesti joukkuettaan rakentanut ja viime kauden jälkeen vain Jason Muzzattin, Josef Boumediennen, Per Löfströmin, Pasi Petriläisen, Ari Vallinin, Asko Rantasen, Roman Meluzinin, Valeri Krykovin, Pasi Tuomisen, Arto Kulmalan ja Sami Salosen menettänyt Tappara on yllättäen finaalisarjassa tappiolla 1-2, kun lähes epäinhimilliseen suoritukseen pystyneet turkulaiset ovat vahvasta altavastaajan asemastaan huolimatta pystyneet nousemaan kahdesti takaa-ajoasemasta voittoon. Tapparan superhankinnat Mikko Luoman, Niki Sirenin ja Arto Kukin johdolla ovat jääneet varjoon, kun TPS:n NHL-menetyksiä paikkaamaan kokoonraavitut nimettömät pelaajat Niko Kapasen, Martti Järventien ja Jarkko Varvion johdolla ovat suurella sydämellä korvanneet puutteelliset taitonsa.

Pystyykö TPS järkyttämään Tapparan valta-asemaa vielä tänäänkin Hakametsän kaukalossa ja viemään todellisen superpommiyllätysmestaruuden kirvesrintojen ylimielisten nenien edestä? Vai saako Tapparan rahaa säästelemättä huolellisesti koottu tähtinippu vihdoin pelinsä uomiinsa ja kykeneekö se marssimaan odotettuun helppoon voittoonsa? Keksiikö valmentajaguru Hannu Jortikka keinot, millä hänen heikko TPS-nippunsa pystyy vastaamaan jäävuoren kokoisten Tappara-kolossien inhottavaan väkivaltakiekkoon?

Odotettavissa kahvaamista ja puhuttavia tuomariratkaisuja!
 
Viimeksi muokattu:

kiakkojumala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, La Beneamata sekä Harchester United
No huhhuh!

Keskityn nyt tähän pelaajapuoleen:

Kai Nurminen, Tomi Kallio, Marko Kiprusoff, Kari Harila, Essi Keskinen... Näistä ei SAA puhua samassa viestissä Tapparan viime kauden menetyksien kanssa. Varmaan mahtuisivat Tapparaankin???

Myönnetään, että Tepsi on vuodesta toiseen pärjännyt hienosti massiivisista menetyksistä huolimatta, mutta eihän joukkue Koivun, Lehtisen, Summasen ja kumppaneidenkaan lähdön jälkeen mestaruutta voittanut -96. Tepsin viime kauden menetykset olivat pisteidenkin valossa aika huimia: Nurminen 41+37=78, Kallio 26+27=53, Kipe 6+27=33, Essi 8+19=27 (22 pelissä!), Harila 5+14=19. Eli 86+124=210. Aika paha mielestäni. Puhumattakaan, että siinä meni käytännössä Tepsin ykkösylivoima (hyvä sellainen), ykköskenttä (miinus Rintanen), liigan paras pelaaja ja kokeneita pelimiehiä. Tapparalta kolmos-ja neloskentän miehiä. Väitän, että Artsi Kulmalakaan ei ollut enää elämänsä vireessä, vaikka on joskus melkoinen Tepsinkin kaataja ollut.

Että pidetään ne päät kiinni tästä asiasta. Kun kerran ei näyttöä löydy.

BTW: miten on? Ovatko Ilves-fanit tosiaan foorumin viisaimpia faneja? Tällainen kuva ainakin minulle on syntynyt viestejä lukiessani. Heillä on vähiten "out-of-asylum" -tason viestejä. Kiitos siitä!
 

Flazor

Jäsen
Heheh

Et kiakkojumala vissiin tajunnut tota axen kirjoituksen sävyä. Tai mistäs minä sen tiedän mitä axe on tarkoittanut, mutta kuitenkin..
 

seetre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ingvar Hirdwall
Mielenkiintoinen peli edessä. Ensimmäisessä pelissä tepsukat telos Uhlbäckin, toisessa pelissä tepsukat pyrkivät hakkaamaan Tarvaiselta kädet poikki mutta epäonnistuivat. Epäonnistumisesta viisaantuneena tepsukat keksivät uuden kikan kolmanteen peliin. Jos ei Tapparan tähtipelaajat loukaannu niin filmataan ne suihkuun.
Mielenkiintoinen päivä edessä. Saa nähdä pelaavatko tepsukat tänään turkulaiskiekkoa missä telotaan, filmataan, itketään vai olisivatko jopa harkinneet pelata Jääkiekkoa jota muualla Suomessa ollaan pelattu koko kauden, lukuun ottaamata paria viimeistä vikkoa täällä pks.
Tapparan voitto olis suomen voitto ja myös suomen jääkiekkon voitto. Toivokaamme Tapparaa. Ja Rautee pää pystyssä ens kaudella. Täältä tulee ja lujaa
 

JeeJee

Jäsen
heh

"BTW: miten on? Ovatko Ilves-fanit tosiaan foorumin viisaimpia faneja?"

En tiedä siitä, mutta kirjoituksellaan kiakkojumala ainakin todisti aukottomasti olevansa yksittäisten kirjoittajien joukossa aika kaukana viisaimmasta. Olen joskus miettinyt, kuinka typerä ja älytön pitää sarkastisen viestin olla, ettei siihen joku alkaisi tosissaan tarttumaan.

Kiakkojumalan sinänsä ansiokkaan vastineen jälkeen asia mietityttää yhä enemmän, mutta vieläkin on löytymättä se sarkastinen viesti, joka sellaisena myös menee kaikille lukijoille jakeluun.
 

Cube

Jäsen
Tepsin Hollywood-osasto iski taas! Mikko Rautee filmasi itselleen kaularangan yliojennusvamman. Aiemmin tällä kaudella tällä palstalla ollaan ehdoteltu seuraavia filmejä: Kimmo Rintanen hyppäsi itselleen kylkivamman (Hifkiä vastaan), Teemu Elomo filmaili itselleen 25 tikkiä naamaan ja Henrik Tallinderkin löi oman päänsä laitaan parin tikin arvoisesti (Helsingin IFK, tottakai). Viimeisenä minun henkilökohtainen suosikkini; Markus Seikola filmasi niin hyvin, että hammaskin irtosi ja tulipahan lievä aivotärähdyskin (hifk, onks niitä muitakin =)

Vai menikö tämäkin sinne sarkasmin puolelle? =)
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Jos nuo tiedot siitä, että Jortikka oli juostessaan juhlimaan jäälle mestaruutta huutanut Tapparan Kangasniemelle, että "paskahousu" pitävät paikkansa, niin ei voi kyllä kuin ihmetellä ja todeta jälleen kerran väittämän pitävän paikkansa: Jortikka on nimensä mukainen mies....
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Helsinki syndrooma

Eli helvetisti seli seliä ja turku on suomen persereikä, koska pelaa voitokasta kiekkoa. Valittakaa tamperelaiset ja valittakaa helsinkiläiset...mitä se muuttaa auran poikien peleissä jos täällä itkette? Aaltoliike on väistämätöntä myös lätkässä ja luulen että mestaruuksia voidaan alkaa juhlia putkeen myös muilla paikkakunnilla. Ettehän te tietenkään tätä tiedä, te 80-luvulla syntyneet. Muiden ainakin pitäisi asia tiedostaa. Tässä ei ollut pätkääkään sarkasmia, moni ei tätä edes tällä palstalla taida. Vuodatus tuli täysin ja ainoastaan sydämestä. Upeita ovat kaikki joukkueet omine persoonineen, miksi pitää valittaa kun paras joukkue vie mestaruuden? Jortikkaa on myös turha alkaa arvostella. Mies valmentaa joukkuetta paljon paremmin liigassa kuin yksikään meistä jatkoaika-foorumin mukatietäjistä. Jos ette usko, niin kokeilkaa.
 

kiakkojumala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, La Beneamata sekä Harchester United
Jaahas... JeeJeelle tiedoksi, että puolustan täällä vain tosisasioita ja oikeutta, sekä subjektiivisia mielipiteitäni. Pelasta sinä se maailma. Jooko?

Mestaruus tuli silti.

Jätän axen viestin sarkastisuuden suunnan analysoinnin sikseen, kun on pakko juhlia tätä MESTARUUTTA... Paremmalla ajalla, kultaseni. Paremmalla ajalla.
 

JeeJee

Jäsen
Kiitos kiekkomessias!

Minäkin voin aivan hyvin jättää nuo viittaukset minun kultaisuudestani paremmalle ajalle. Mitä TPS:n mestaruuteen tulee, kunnia sille kenelle se kuuluu. TPS on osoittanut jo kolmannen kerran peräkkäin mikä on tällä hetkellä Suomen paras jääkiekkojoukkue. Se mitä tulee Mika Saukkosen Rintasen lanteiden ihailuun tai kiakkojumalan paremman ajan odotteluun on minulle ihan sama.

Silti, sarkasmi on vaikea taiteenlaji, ja Axen kirjoittelut muillakin palstalla huomioon ottaen, kunnia myös provosoinnissa niille, jotka sitä osaavat taiteiden sääntöjen mukaan harrastaa. Tosiasiat, oikeudet ja subjektiiviset mielipiteet ovat myös puolustamisen arvoinen asia, joten kunniaa myös niille, jotka niitä puolustavat.

Paremmalla ajalla, kultaseni. Paremmalla ajalla!

PS: Ja mitä maailman pelastamiseen tulee, tuskin tälläinen yksittäinen divariporo, voi siellä todellisessa maailmassa kovin paljon vaikuttaa, joten tyydyn vain nykyiseen jäkälänpuremiseen, kovalla Uholla tietysti.
 
Viimeksi muokattu:

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Len

Eihän kukaan tässä Jortikan valmentajantaitoja kyseenalaistakaan, vaan sitä, että mestaruudenkin voitettuaan pitää käydä ilkeilemässä vastustajalle. Jos mestaruus ratkaistaisiin rankkarikisassa ja vastustajan pelaaja missaisi mestaruuden Tepsille, niin Jortikka olisi varmaan nenän edessä ilkkumassa Nelsonin tyyliin Ha-haa selälletaputuksen ja lohdutuksen sijaan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Huono voittaja.

Niin jos tuommoista heittää, niin todella surkea voittaja on kyllä. Toisaalta onhan täällä moni TPS:n fanikin osoittanut olevansa tuota. Kukaan Tapparan fani ei ole tainnut kovasti huomauttaa muutamasta selvästä tuomarivirheestä viimeisessä ottelussa, jne. Kuitenkin Turusta tulee viestejä "jääkiekkoilun voitto" ja "kiekkoa pelaava seura voitti ja surkea sikailijat saivat turpaansa". Jne. Kyllä mielestäni säälittää tämmöiset ihmiset, jotka eivät osaa ottaa voittoaan paremmin. Ehkäpä ei olekkaan ihme nuo stereotypiat siitä miksi Turusta puhutaan Suomen p**seenä. Tulipahan vain mieleen...
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se on todella jännittävää miten internet-yhteyden voi ottaa, vaikka olisi tyhmempi kuin nro 39 Nokian saapas (kiakkojumala). Vai oliskohan se ollut sarkasmin sarkasmin sarkasmia, joka meni minulta jotenkin ohi?

Parempi voitti. Toki voimme tuomareista ja muista puhua maailman tappiin, mutta onneksi TPS teki molemmat maalinsa viidellä viittä vastaan selvistä pelitilanteista, joten oikeusmurhan makua ei varsinaisesti suuhun jäänyt. Tuskin edes viheltämättä jääneiden viheltäminen tepsille olisi ottelua kääntänyt, siksi ajatuksetonta Tapparan ylivoima oli.

Jos joku teistä turkulaisista piti tirolilaishattua päässä Hakametsässä tänään, niin onneksi olkoon: edes tapon yritys ei riitä hallista poistamiseen tänä päivänä!
 
Viimeksi muokattu:

kiakkojumala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, La Beneamata sekä Harchester United
Se on mukavaa, että saavuttaa kuolemattoman maineen tässä foorumissa. Siihen ei moni pysty. ;)

Sulkeudun suosioonne ja lähden viettämään kesälomia. Kausi on ohi ja MM-kisoista ei kannata odottaa menestystä, ennenkuin Juti syrjäyttää Arajuuren. Tai no... Que sera!
 

pata13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Lajinsa Viimeiset, Polk High
Huonoja Voittajia?

Niin, onnittelut ,vilpittömät sellaiset,Turkuun.
Parempi voitti, siitä ei liene epäselvyyttä.

Huonon voittajan esimerkkinä voisi olla nimeltämainitsematon pelaaja (pelaa syntymävuotensa numerolla), joka otti asiakseen juhlistaa arvostettua suomenmestaruutta näyttämällä B1-katsomoon keskisormea. Siinä meillä todellinen urheilija ja esimerkki katsomossa oleville lapsille ja nuorille aikuisille.

Arvostan voittajia suuresti, mutten tuollaista käytöstä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Re: Huono voittaja.

Viestin lähettänyt käyttäjä eagle
Niin jos tuommoista heittää, niin todella surkea voittaja on kyllä. Toisaalta onhan täällä moni TPS:n fanikin osoittanut olevansa tuota. Kukaan Tapparan fani ei ole tainnut kovasti huomauttaa muutamasta selvästä tuomarivirheestä viimeisessä ottelussa, jne. Kuitenkin Turusta tulee viestejä "jääkiekkoilun voitto" ja "kiekkoa pelaava seura voitti ja surkea sikailijat saivat turpaansa". Jne. Kyllä mielestäni säälittää tämmöiset ihmiset, jotka eivät osaa ottaa voittoaan paremmin. Ehkäpä ei olekkaan ihme nuo stereotypiat siitä miksi Turusta puhutaan Suomen p**seenä. Tulipahan vain mieleen...

Mistähän näitä viestejä voi lukea joissa sanotaan "jääkiekkoilun voitto" ja kiekkoa pelaava joukkue voitti ja surkeat sikailijat saivat turpiin". Missä viestiketjussa moista kirjoitetaan? Ja kyllä sen voi ihan kirjoittaa että suomen perse tai persereikä...ihan suomen kielellä. Onneksi itselläni ei moisia ajatuksia ole mistään maamme kaupungista, sillä arvostan kotimaatani kaikkine kaupunkeineen ja maaseutuineen.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Viestin lähettänyt käyttäjä Erno
Jos nuo tiedot siitä, että Jortikka oli juostessaan juhlimaan jäälle mestaruutta huutanut Tapparan Kangasniemelle, että "paskahousu" pitävät paikkansa, niin ei voi kyllä kuin ihmetellä ja todeta jälleen kerran väittämän pitävän paikkansa: Jortikka on nimensä mukainen mies....

Noh, mistäs tällaista revit?
 

Jet-Ace

Jäsen
Puberteetti-ikäisten uhot

Kylläpä on taas tässä ketjussa saatu kunnon riita aikaiseksi
kesälomien kynnyksellä.

Minä en ainakaan viitsi kommentoida jonkun kakaran älytöntä ja asiantuntematonta uhotekstiä.

On minulla ainakin tullut nähtyä jo niin monta dynastiaa katsomosta. Kaikki uhot osuvat aikanaan omaan nilkkaan, koska joskut hunajapurkki menee kiinni ja tulee kuiva kausi.

Aikanaan katselin 60-luvun lopun ja 70-alun HIFK:ä, joka oli pelaajistoltaan ehkä kaikkien aikojen kovin (puolet joukkueessta maajoukkueessa).

TPS 70-luvun puolivälissä kova, 1 mestaruus. Sitten alkoi pitkä painajainen; Hyvä materiaali, pettymys joka vuosi. Moni fani muistaa vuoden -85 katkeran tappion Ilvekselle.
Kunnes H. Jortikka tuli 80-luvun lopussa ja aloitti nykyisen kauden.

Tappara 80-luvulla ylivoimainen, sitten yli vuosikymmen täysin hukassa.

Kyllä meistä pitkään seuranneista jokainen tietää, mitkä ovat ne suuret seurat, jotka pitkässä juoksussa menestyvät. Ja hyvä, jos joku pienempi välillä myös menestyy.

Se niistä kakarien uhoista. Jokaiselle on aikansa ja paikkansa. Ja kunnia silloin niille joille se kuuluu.

Nyt siis kunnia TPS:lle ja Tapparalle. Ja ensi vuonna ???
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Viestin lähettänyt käyttäjä Habby33


Noh, mistäs tällaista revit?


Tapparan keskustelupalstallahan tuollaista tekstiä oli. Paikkaansa pitävyydestä voi olla montaa mieltä, toivottavasti ei pitäisi paikkaansa, niin jäisi tämäkin keskustelu kesken....
 

Paananen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaikki kunnia TPS:lle, paras voitti kuten aikaisemminkin olen (monen muun ohella) todennut.

Jortikka ei mielestäni mikään sympaattinen kaveri ole ja kaikenlaista juttuahan sitä miehestä aina kuulee, mutta Jortsun valmentajakykyä ei kukaan voi kyseenalaistaa.
TPS ei mestaruuksiaan millään "nimettömillä" tai huonoilla joukkueilla ole voittanut. Kova nimilistakaan ei mitään mitaleita (ei edes Play Offs-paikkaa) takaa, kyllä valmentajajallakin iso rooli on. Ja tietysti kunniaa pitää antaa myös Jaloselle ja Virralle. Ainakin oma tuntuma on sellainen, että Jortsun rooli tässä kuudennessa mestaruudessa on kaikkein pienin, tosin mikään vähäinen sekään ei tietysti ole.

Menestys urheilussa on aina jonkinlaista aaltoliikettä. TPS on osannut hoitaa asiansa niin hyvin, että on onnistunut olemaan todella pitkään huipulla. Selväähän on, että sellainen herättää muissa kateutta. Harkimoakin kadehditaan ja haukutaan, mutta niin vain monia Hjalliksen hyväksi (=tuottoisaksi) havaitsemia ideoita kopioidaan muihin joukkueisiin.

TPS:n kivijalkana voidaan pitää kaupungin todella myötämielistä suhtautumista joukkueeseen. Sitä ei tietysti pidä ihmetellä, koska TPS:n johdossa on aina ollut paljon samoja henkilöitä kuin Turun kaupunginkin nokkamiehissä. Tämä on taannut vakaan taloudellisen perustan luomisen, mikä yhdistettynä koko organisaation toimivuuteen on mahdollistanut edellytykset jatkuvaan menestymiseen.
 

Jet-Ace

Jäsen
Jortikka

Jortikka kävi jatkoajalla aitiossa kuumana ja huulilta saattoi TV:stä lukea, että teksti oli kaukalon suuntaan painokelvotonta. Joku tilanne sai Jortikan kuumenemaan, joten paljon mahdollista, että väite pitää paikkansa.

Ja väitetään, että olisi huutanut Miska Kangasniemelle. Ottaen Kangasniemen roolin Tapparassa huomioon, niin muuttuu entistä uskottavavammaksi.
Yhtä helppoa olisi uskoa vastustajan vastaavat kommentit esim. TPS:n Kiviharjulle tai Tuokolle. Jos Jortikka sanoi tosiaan niin, niin olisi jättänyt sanomatta.

Kuumana vain käyvät valmentajatkin. Varmaan muistatte viimeisessä HIFK-Ilves ottelussa, miten Matikaisen huulilta saattoi lukea todella kovaa tekstiä ottelun viime vaiheissa.

Itse asiassa vastaavia huutoja näkee pitkin kautta TV-matseissa jatkuvasti. Jos siis Jortikka sanoi, niin hyi, ei tuollaisia saa puhua! Mutta ei ole keskusteluketjun arvoinen asia. 2 min tai 10 min käytöksestä, ei sen enempää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös