Tappara-Saipa 19.9.2002

  • 4 264
  • 44

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
En nyt viitsisi viedä iloa Saipan saavuttamasta pisteestä, mutta Tappara oli niin surkea tänään, että tuo pisteenkin jääminen Tampereelle oli ihme. Ei minkäänlaista yritystä, täysin puolivaloilla menoa. Siteerataan nyt sitä Tamia "95% keskittyminen on 50% suoritus" ja sitä se nimenomaan oli. Puolusteuspeli kulki jotenkuten, mutta hyökkäyksessä kaikki taisivat vaeltaa eri ulottuvuuksissa. Kolmannessa erässä siinä jo naureskelin, että ei mee SaiPalla hyvin, kun eivät saa näin surkealta Tapparalta pistettäkään. Ja samantien heilahti 2-2. Ansaitusti, vaikka Lehto imaisikin. Uhlbäck suoritti matsin ainoan taklauksen, jippijaijee...

Kummallisesti nämä SaiPa-matsit ovat aina Tapparalle tervanjuontia. Yritystä ei tunnu ikinä löytyvän normaaliin verrattuna. Ei kai se sitten sytytä. Mäkisellä erityisesti ei ollut minkänlaista normaalia tsemppiä päällä ja kolmannessa erässä mies sitten lämmitti penkkiä ja Koskinen pääsi neloseen pelaamaan. . Tais jätkät säästellä vähän liikaa lauantaille.
 
Viimeksi muokattu:

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Viestin lähetti Henkka
En nyt viitsisi viedä iloa Saipan saavuttamasta pisteestä, mutta Tappara oli niin surkea tänään, että tuo pisteenkin jääminen Tampereelle oli ihme. Ei minkäänlaista yritystä, täysin puolivaloilla menoa. Siteerataan nyt sitä Tamia "95% keskittyminen on 50% suoritus" ja sitä se nimenomaan oli. Puolusteuspeli kulki jotenkuten, mutta hyökkäyksessä kaikki taisivat vaeltaa eri ulottuvuuksissa. Kolmannessa erässä siinä jo naureskelin, että ei mee SaiPalla hyvin, kun eivät saa näin surkealta Tapparalta pistettäkään. Ja samantien heilahti 2-2. Ansaitusti, vaikka Lehto imaisikin. Tais jätkät säästellä vähän liikaa lauantaille...


Ei syytä huoleen, tähän on täällä jo totuttu. Jos SaiPa pelaa tasurin tai voittaa kyseessä on aina automaattisesti vastustajan huonoin kauden ylivoimaisesti huonoin ottelu...

Piste hopeajoukkueelta vieraskaukalossa on erittäin hyvä suoritus, etenkin kun ottaa huomioon SaiPan pelanneen leijonan osan pelistä ilman Machuldaa. Toivottavasti uutiset hänen kohdaltaan ovat hyviä. Joka tapauksessa kotiavaukseen on paljon mukavampi lähteä, kun pistepussi on jo avattu.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Eipä se ole Saipalta mitään pois, että Tappara pelaa paskasti. Siitä kun ei pisteitä jaeta, kuinka hyvä "oikeasti"/teoriassa on, vaan kaukalossa jaetaan pisteet maalien mukaan.
 

tsei_tsei

Jäsen
Tapparan vaisun otteen ymmärtää. Mielestäni Tappara ei pelannut erikoisesti tiistain paikallispelissäkään. Todennäköisesti kirvesrintojen pelissä ei ollut juurikaan eroa, vaikka tänään en ottelua nähnyt. SaiPa pärjäsi ilmeisesti vain Ilvestä paremmin.
 

Aksu

Jäsen
Tietoja Vallusta niin pian kun jotain vain heruu, kiitos!

Ja muuta. Piste oli mukava yllätys. En uskaltanut odottaa mitään. Toki Tappara on paperilla selkeästi parempi porukka, mutta en ole tippaakaan yllättynyt kommenteista, joiden mukaan Tappara oli täysi paska. Näin todellakin on aina kun Saipa jostain vieraspisteen/pisteitä matkaansa ottaa. No, tämä on tätä legendaarista lätkäretoriikkaa ja annetaan sille oma arvo.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Jos oli Tappara paska, niin paska oli myös Hakametsän jää. Aivan uskomatonta toimintaa tuon uuden jään kanssa. Kiekko ei pysynyt kenenkään lavassa ja syötöt pomppivat lähes poikkeuksetta lavan yli. Kun peli oli muutenkin surkeaa, paska jää teki siitä aivan kamalaa katsottavaa.

Tappara heräsi oikeastaan vain kolmannen erän alussa vähäksi aikaa, mutta vaipui sen jälkeen taas koomaan.

SaiPalle täysi tunnustus. Joukkue yritti täysillä ja voitti lähes poikkeuksetta jokaisen kulmaväännön. Mitään kaunista SaiPan peli ei ollut, mutta ei sen vieraskaukalossa tarvitsekaan olla. Tänään riitti, kun yritti. Sillä saatiin aneemiset kirvesrinnat sekaisin.

Tapparasta puhtaat paperit saa vain Luoma, Pirnes ja MOjanen. Muut olivat surkeita. Esim. Mäkinen on tällä hetkellä flegmaattisuuden perikuva. Lehto haparoi, vaikka teki kyllä ekassa erässä pari erinomaista lähitorjuntaa. Hovi on silti vakuuttanut enemmän.

Toivottavasti Tappara herää Helsingissä. Jos siellä vaikka kiekko pysyisi lavassa, kun jää on takuulla huomattavasti parempi?
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Koskinen/Mäkinen

Tietääkö kukaan mihin Mäkinen katosi? Muistaakseni näin Koskisen toisen tai kolmannen erän aikana jäällä ensimmäisen kerran Mäkisen tilalle? Mäkinen ei kylläkään väläytellyt mutta mihin meni mies?

Koskisesta on varmasti tulevaisuudessa paljon iloa Tapparalle. Mieleen jäi yksi hieno karvaus SaiPan päässä ja muutenkin potkua riitti. Ei muuta kun lisää peliaikaa vaan pojalle.

Oli kyllä huono peli Tapparalta, mitenkään SaiPaa väheksymättä. Pakit olivat aika pahasti pihalla koko pelin, ja Lehto näyttää ainakin seikkailujensa osalta sopivan Draperin manttelinperijäksi. Hakametsän jää on kyllä huono, tehkää nyt hyvät asianosaiset jotain.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Toivottavasti en nyt vie Tappara-faneilta heidän tasapelillä saavuttamastaan pisteestä saamaansa iloa kertomalla, että SaiPa ei pelannut kovin kaksisesti. Noin alavireisellä esityksellä on ihme, että saatiin yksikin piste mukaan.
Lappeenrantalaisten viimeistely ontui pahasti, ylärimaa kyllä kolkuteltiin, mutta kiekkoa ei vain saatu maaliin. Varsinkin ekassa erässä Lehdosta tehtiin turhaan sankaria ponnettomilla viimeistely-yrityksillä. Noista paikoista olisi pitänyt saada enemmän kuin kaksi maalia.
Noh, SaiPan maalissa pelasi kakkosveskari ja joukkueen (ja koko SM-liigan) paras sniper loukkaantui jo ekassa erässä. Pannaan tasapeli vaikka tuon piikkiin. Jos Machulda olisi ollut messissä koko ottelun, olisi meillä jo kaksi pistettä.
Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Tapparakin toivottavasti parantaa, koska Tappara-fanien kannalta on ikävää, jos heidän pitää joka otteluun lähdettäessä toivoa, että vastustajalla on yhtä huono päivä kuin SaiPalla tänään.
 

Aksu

Jäsen
www.esaimaa.fi

Tämän päivän lehdestä luettua...

"Machulda loukkaantui ensimmäisessä erässä

JUHA AALTONEN

SaiPan viime kauden kohutuin pelaaja Vladimir Machulda pelasi eilen vain vajaan yhden erän. Taitava tshekkihyökkääjä jäi ensi erän lopulla kahden Tappara-pelaajan väliin "voileiväksi" eikä pystynyt jatkamaan ottelua.
- Tämä ei varmasti ollut ensimmäinen eikä viimeinen peli, kun vastustaja yrittää keinolla millä hyvänsä saada parhaan pelaajamme pois pelistä. No, ainakin nyt onnistuivat, SaiPan valmentaja Petri Skriko tuohtui. Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi ei provosoitunut.

- Aika kova kommentti. Pelaajat pelaa ja sillä siisti, Rautakorpi sanoi. "

Skriko harrastaa "mediapeliä". Tämä kuuluu pelin henkeen ja sillä piste.
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Machulda

Ei se tilanne miltään tahalliselta näyttänyt. Kauhea kasa äijiä nipussa ja Machulda alimmaisena. Olisiko käsi jäänyt huonoon asentoon? Toivottavasti ei käynyt pahasti.

-H-
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Machuldaan osui puolustajan myöhäinen taklaus, jonka jälkeen hän jäi rytäkässä vielä joukkuekaverinsa alle. Ei varmastikaan tahallinen vahingoittamisyritys.

Ikävä tapaus. Machulda oli pelipäällä ja luistin kulki.
 

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
No niin nyt on sitten saatu Sputnikkienkin kausi avattua ja sehän alkoikin oikein mukavasti. Tasuri ekasta pahasta vieraspelistä on oikein hyvä asia ja mieltä lämmittävät eritoten koko joukkueen hyvä taistelu ja yritys. Ilmeisimmin puolustuksessa herrat Bombic ja Pursiainen ovat esittäneet varsin miehekkäitä otteita ja se jos joku on hyvä asia.

Toivotaan vaan ettei Vallulle käynyt pahemmin, asia selvinnee tässä päivän aikana.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Merkille pantavaa pelissä oli mielestäni pieni yleisömäärä eli 4282.
Ensimmäinen kotipeli ja vähän yli 4000 katsojaa ei varmasti Leinosta naurata.
 

YSI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joo ne oli maksaneet katsojat... Hallissa ehkä oikeasti oli noin 3000 ihmistä.

Onneksi peli oli syyskuussa eikä maaliskuussa, muuten pelit loppuisivat äkkiä.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hyvä alku

Piste vieraista viime kevään finalistilta tuntuu kieltämättä varsin mukavalta. Toivottavasti tämä tuo kauden kotiavaukseen reilusti yli 4000 katsojaa.

Pakko kuitenkin myöntää, että fiilikset illalla eivät olleet aivan sitä luokkaa, mitä tuollaisen avauksen jälkeen olisi voinut olettaa. Syynä tähän oli huoli parhaan pelaajamme loukkaantumisesta. Vaikka en pessimisti olekaan hiipi mieleen kauhukuva siitä, että Vallu joutuu huilaamaan useita otteluita. Vaikka joukkue pelasikin kaksi erää hyvin ilman suurinta tähteään, on pakko myöntää, että Vallun puuttuminen jatkossa olisi meille enemmän kuin paha takaisku. Toivotaan, että kyseessä on "vain" tärähdys, joka paranee muutamassa päivässä.

Itse pelistä, jäi joka tapauksessa erittäin positiivinen mieli, sillä kuulemani mukaan joukkueemme oli pelannut erittäin ennakkoluulottomasti ja yritteliäästi. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Re: Koskinen/Mäkinen

Viestin lähetti aHab
Ei syytä huoleen, tähän on täällä jo totuttu. Jos SaiPa pelaa tasurin tai voittaa kyseessä on aina automaattisesti vastustajan huonoin kauden ylivoimaisesti huonoin ottelu...

Juuri samaa ihmettelivät pari edessä istunuttani SaiPan kannattajaa. Ihmettelivät siinä, että tämänkö se muka pitäisi olla Euroopan paras joukkue ja hymähtelivät päälle. Kyllä sitä tuli hymähdeltyä itsekin sille sähläykselle.

Viestin lähetti Ilmestyskirjanpitäjä
Tietääkö kukaan mihin Mäkinen katosi? Muistaakseni näin Koskisen toisen tai kolmannen erän aikana jäällä ensimmäisen kerran Mäkisen tilalle? Mäkinen ei kylläkään väläytellyt mutta mihin meni mies?

Koskisesta on varmasti tulevaisuudessa paljon iloa Tapparalle. Mieleen jäi yksi hieno karvaus SaiPan päässä ja muutenkin potkua riitti. Ei muuta kun lisää peliaikaa vaan pojalle.

Mäkinen istui kiltisti penkin päässä viimeisen erän suht vaivautuneen oloisena. Ei ottanut varmaan ainuttakaan katsekontaktia yhteenkään joukkuekaveriin erän aikana, vaan toljotteli ihan muualle päin.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mieleen jäi pelistä Tapparan hyvät aloitukset. Barkkovia ei taidettu vaihtaa kertaakaan pois ja muutenkin jätkät kaivoi alotuksista leijonanosan. Mitään muuta hyvää pelissä ei sitten ollutkaan.

Tai no olihan siellä. Lehdon haparoinnin (ei sen mikä meni maaliin vaan aikaisemman) jälkeisellä mainoskatkolla heti tullut optikkoliikkeen mainos sai leveän hymyn ainakin mun huulille. "Katosiko kiekko näkyvistä? Jos teki, niin (tähän sen optikkoliikkeen nimi) auttaa..."

Kyllä näki Aravirtakin hyvän pelin Tapparalaisilta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Torsti


Kyllä näki Aravirtakin hyvän pelin Tapparalaisilta.

Jukka Jalonen oli myös "vakoilemassa" Lähti kuitenkin jo Saipan tasoituksen jälkeen pelistä pois. Eipä mitään menettänyt.
 

axe

Jäsen
Ah, tämähän olikin hyvä taktinen hämy Rautakorvelta. Kas kun ei ilves.comin Virtuoosien aitio tällaista Tappara-taktiikkaa ole huomannut.

Eli pelataan paskasti maajoukkuevalmentajan edessä, niin ukkojen ei tarvitse lähteä samoilemaan ympäri moskovia pelaamassa jotain turhaa lätkää, kun samaan aikaan voi levätäkin ja/tai ryypätä laivalla fanien kanssa. Ja samalla myös pian kohdattavan kovahkon joukkueen valmentaja saa joukkueesta ihan väärän kuvan ja levittää omilleen tieto, että Tapparaa vastaan ei tarvitse edes pelata tosissaan, kun ne on niin huanoja!

Sitä paitsi en moiti ollenkaan vaikka Jalonen lähtikin ennen jatkoaikaa. Mitä helvetin antia sillä jatkoajalla nykyään on kellekään? Sillä neljällä neljällä vastaan surffailulla ei ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa, ja vaikka joskus harvoin nähdään sellainenkin peli missä niitä maalipaikkoja tulee jatkoajalla solkenaan, niin ei se silti edelleenkään ole pääsarjatason arvoista kiekkoa. Ja kun siinä ei ole edes jännitystä. Ei tarvi pelätä vastustajan maalia eikä oikein jaksa innostua toivomaan omienkaan maalia, koska puoli tyydytystä olisi kuitenkin poissa kun vastustaja ei häviä.

Nyky-jatkoajat ovat pelillinen vastine Hockey Nightille. Yrittää näyttää hyvältä ja vauhdikkaalta muovisten kikkailujen ansiosta, mutta kadottaa juuri sen kaikkein olennaisimman itse lajista.
 

Hepitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tarkennus

http://www.saipa.fi/uutiset/index.asp?story=96

Machulda ei siis loukannut kättään kaatuessaan kuten epäilin vaan mailaniskusta:

"Machuldan omien sanojen mukaan hän ei loukannut kättään kaatuessa vaan nimenomaan saamastaan mailaniskusta."

-H-

P.S. Ja en väitä, että se oli tahallinen.Tämä oli vain tarkennus aikaisempaan arveluuni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös