Tappara-SaiPa 12.10. 15.00 Hakametsä (ja MTV3)

  • 4 437
  • 39

theref

Jäsen
Jahas. Ensimmäinen erä oli täyttä potaskaa ja sen perusteella en välttämättä, eli en ollenkaan, olisi odottanut pistettäkään matkaan.

Molemmat sieltä silti tulivat, kovan taistelun jälkeen. Etelä-karjalaista kusipääkiekkoa nähtiin toveittain, mutta Mälkiän ajat ovat vielä kaukana. Silmään pisti kuitenkin myös Tapparan vahva miehessä roikkuminen.

Jamo maajoukkueeseen! Ei hemmetti mitä torjuntoja ja mitä taistelua! Aivan huikea peli Jamolta kaiken kaikkiaan!

Nokelainen alkaa nostaa itseään suuren kansa tietoisuuteen.
Kerman oli 1-ketjussakin aika yössä, mikä miestä vaivaa?
Ettei vaan SaiPan +/- tilaston 1-mies Weckström olisi napannut pari plussaa?

Kyllä tämä tästä iloksi vielä SaiPan kohdallakin muuttuu.

Vieraspeleistä on nyt pistetili auki ja toivon mukaan seuraavaa pistepottia vieraista ei tarvitse odotella jälleen seitsemää peliä!

Jaa niin, Jamo maajoukkueeseen, Summanen hereillä! Onneksi Summanen oli katsomossa ja varmasti rekisteröi Jamon suorituksen siihen pieneen vihkoonsa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kummaa vikinää? SaiPahan voitti! Ja vielä vierasottelun ja televisiossa kaikkien nähtävillä! Suuri voitto ja itse olen riemuissani. Ei kenties ollut tyylipuhtauden riemuvoitto, mutta milloinkas sellaisten mukaan on pisteitä jaettu? SaiPa ansaitsi voiton juonikkaalla pelillä ja sillä siisti. Tästä on todella hyvä jatkaa ja hommat on niin aluillaan että kaikki on mahdollista. Piste-erot sarjassa on todella pienet ja mukana roikutaan sinnikkäästi. En ihmettelisi vaikka tästä poikisi pieni voittoputki, hiukan sellaiset värinät olisi.

Myllys pelasi loistavaa peliä. Juuri tuon takia mies tänne hankittiin ja on mielestäni alkanut lunastaa odotuksia. Mahtavia torjuntoja ja tuuriakin toki mukana. Immosen peli myös näytti suht hyvältä, miehellä on ainakin nopeutta tullut lisää. Kaartinenkin oli aika ajoin terävä. Puolustus kyllä hirvittää edelleen, mutta voitto tuli kummiskin ja se on nyt se pääasia.

Kiitos SaiPa hienosta voitosta, jos vieraspelitkin alkaisi nyt kulkea jatkossakin paremmin.
 

kloever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Koivu Bros.
Oli kyllä taas niin kerran tehotonta tuo Tapparan peli.

Saisivat mennä kiekkokouluun opettelemaan maalintekoa.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Suomalaista kiekkoviihdettä, my ass. Karmeata katsoa. Hirveätä virveliä alusta asti. Tappara virvelöi ensimmäiset 10 minuuttia uskomattoman kovaa ja tuomari seisoo tumput suorina eikä vihellä mistään mitään. SaiPa sitten älysi myös, että täällähän saa perkele kahvata ja repiä kun kerran tuomari hyväksyy sen.

SaiPa sitten ei oikeastaan muuta tehnytkään kuin repinyt ja kahvannut ne 50 minuuttia, mitä nyt toisessa erässä oli pari hyvää pyöritystä. SaiPalla oli noin 10 maalintekopaikkaa, joista 4 maalia, eli hyvällä prosentilla pojat tänään verkkoa heiluttivat.

Jamo Myllykselle kaikki kunnia täältä tästä voitosta, välillä vähän tuurillakin selvitti tilanteet mutta hyvällä maalivahdilla sitä on oltava, kuten Jamolla tänään.

Puolustuksessa parhaita Bruun, Pursiainen ja Kokko. Eipä siellä oikeastaan sellaista heikointa lenkkiä ollut. Nevalainenkaan ei ehtinyt pienellä peliajalla saada mitään pahaa aikaan yhden kakkosen lisäksi. Voiman puute tuntuu kyllä olevan ongelmana, Riku-Petteri Lehtosta kaivattaisiin kipeästi takaisin luutimaan.

Hyökkäyksessä erottuivat jäähyjä hyvin kalastanut ja luistellut Nielikäinen (miksi pelasi niin vähän?), loistavasti luistellut Kaartinen, vahvaa peliä esittänyt Nokelainen sekä ykkösketju kokonaisuudessaan, joka painoi pelin aika useasti Tapparan päätyyn. Sachlin Petrille erikoismaininta hyvin seuratusta irtokiekosta, ammattimiehen maali. Risuja huonosta puolustamisesta avausmaalissa.

Kiitos SaiPalle kuitenkin ensimmäisistä pisteistä vaikka tänään peliesitysten perusteella vähän huonompia oltiinkin, loistava taistelu kaikenkaikkiaan. Kaksi pistettä kotiin huonommallakin pelillä.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eipä näkynyt Myllyksen ikä miehen otteista. Mahtavaa peliä! Ja tyyli ei ole juurikaan muuttunut Rauman ajoista 80-luvun lopulta: sähäkkää liikkumista, näyttäviä torjuntoja ja aggressiivista oman maalin puolustamista.

Taitaa olla niin, että Myllykselle oikea paikka on joukkue, jossa eivät säteile liigan kirkkaimmat tähdet. Jossa hän siis saa säteillä.

Hieno voitto SaiPalta!
 

Aksu

Jäsen
2 pistettä ja siitä kiitos. Pelihän olisi voinut mennä kotijoukkueelle reilusti mikäli tahtotila olisi ollut parempi. Tappara oli pirun löysä sekä oman että hyökkäysmaalin edessä. Puolittaista tekemistä koko peli ja tämä helpotti varsinkin Saipan pakkien oman pään pelaamista. Suht vähillä jäähyillä pystyttiin repimään ja roikkumaan. Myllys oli tietysti hyvä.

Nevalaisen eka vaihto pelissä, jätti vartioitavansa vapaaksi ja siitä siunaantui maalipaikka, jonka Nevalainen hetken päästä käänsi jäähyksi. Ei edelleenkään tätä miestä liigaan. Raakile mikä raakile.

Neloskentän heittäminen pääasiassa viltin puolelle oli ihan järkevä ratkaisu. En voi olla hämmästelemättä miten Tappara noilla painostusjaksoilla voi olla noin saatanan saamaton ja tehoton. Saipalle voitto oli psykologisesti pirun tärkeä, mutta totuutta unohtamatta ei tuolla pelillä montaa vieraspistettä oteta. Tänään se riitti. Jotain on kuitenkin keksittävä. 5-5 pelaaminen toisen erän momentumia lukuunottamatta oli vaikeaa, ylivoima taasen sitä samaa vanhaa. Emme pysty merkittävästi luomaan maalipaikkoja tasakentällisin, hallinnasta puhumattakaan. No, jälkimmäinen ei ole keltamustien tavoitekaan, mutta kontrolli karkasi turhan monta kertaa kokonaan. Odotin kolmannen erän aikana Skrikon aikalisää, sen verran pahasti homma karkasi lapasista, mutta... kuten huomasimme, vastustajaa ei tänään kiinnostanut voitto riittävästi ja Jamo hoiti loput.

Nokelaisesta on kiinnostunut kohta koko kiekkoileva Suomi. Koko alkukauden kaveri on esittänyt ikäisekseen vakuuttavia, jopa miehekkäitä, otteita. Lahjakkuutta piisaa. Mites kävikään edellisen junnumaajoukkue staran kanssa... Ei muistella sitä.
 
Että sellainen peli. Joopa joo. Tulee mieleen eräästä pelistä tuttu kommentti "This makes me sick, we got all the play but they get all the luck". Toisen erän alkua sekä kolmannen erän loppupuolta SaiPa kyllä nähdäkseni hallitsi, mutta muuten kiekko oli Tapparalla enemmänkin. Eikä tainnut Tappara sitten tehdä enempää kuin kaksi maalia omiin (1-1 ja 1-2 - vaikka jälkimmäiseen löydettiin jotenkin syöttäjätkin). Täytyy myöntää, että Myllys pelasi kyllä hyvin, vaikkakaan Tappara ei kunnon laukauksia saanutkaan aikaan ja toisekseen tuntui/näytti siltä, että kiekko osui jossain vaiheessa joko SaiPan pelaajiin tai sitten kiekko meni yli/ohi maalin. Yli 5 000 katsojaa oli sentään löytänyt tiensä halliin tv-pelistä huolimatta, vaikka tässä varmaankin auttoi se jonkin verran, että Stockmannilla myytiin Hullujen päivien aikana juuri tämän päivän peliin lippuja puoleen hintaan. SaiPan 1-3 maalin jälkeen loppui Tapparalta se viimeinenkin yritys ja siinä vaiheessa ei enää kiekkokaan löytänyt tietään omille. Ensimmäinen erä oli Tapparalta ihan ok, mutta muuten surkeaa peliä. Tuntuu vaan siltä, että kun kerran Tappara on sen kahvausmaineensa monien silmissä saanut, niin siitä ei sitten pääse eroon. Kas ma ihmettelen vaan.
 

Pioneer

Jäsen
Johan oli peli. SaiPan peli näytti todella hirveältä aika-ajoin, mutta toisaalta Tapparan hyökkäykset onnistuttiin painamaan varsinkin lopussa hyvin kulmiin ja laidoille, sekä maalin edustalta siirreltiin kakkoskiekot turvallisemmille vesille. Tuuria oli toki matkassa runsaasti, mutta kaikki lasketaan.

Myllys ottelun tähti. Immonen paras hyökkääjä. Nokelaisen kauden toinen maali ei olisi voinut parempaan paikkaan tulla. Tästä pelaajasta tulee olemaan SaiPalle erittäin paljon iloa tulevaisuudessa. Keni ja Pursi pelasivat jälleen ihan hyvät ottelut. Erityisesti Kenin muutamat läpisyötöt olivat todella oivaltavia ja samalla antoivat pilkahduksen miehen loistavasta pelisilmästä. Weckström on kyllä tällä hetkellä paras vaihtoehto kauden mustaksi hevoseksi. Ei se yksinkertaisesti voi olla sattumaa, ettei Kenin ollessa jäällä ole tasakentällisin SaiPan päätyyn isketty kuin kerran. Ihmetystä kyllä herättää Kalle Kermanin vaisuus. Tänään olisi ollut loistava paikka napata vaikka vakiopaikka ykkösketjusta, mutta eipä ole ukko aivan viime kauden iskussa.

Vieraspisteet lämmittävät kovasti mieltä ja toivottavasti tästä SaiPa saa lisää potkua noihin kovasti kohmeisen oloisiin jalkoihinsa ja pisteitä alkaa ropista hivenen tiuhemmin myös reissupeleistä. Tiedä vaikka porot kompastuisivat keltamustien vastaiskuihin ensi viikon torstaina?
 

AaKoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viestin lähetti Swift

SaiPa sitten ei oikeastaan muuta tehnytkään kuin repinyt ja kahvannut ne 50 minuuttia, mitä nyt toisessa erässä oli pari hyvää pyöritystä. SaiPalla oli noin 10 maalintekopaikkaa, joista 4 maalia, eli hyvällä prosentilla pojat tänään verkkoa heiluttivat.

Taisit kyllä katsella pelin telkkarista ja laskea hidastukset mukaan tuohon 10:een maalipaikkaan *virn*. Luulen että Saipan karvaus/vastaisku/hätäpurkutaktiikka onnistui vieläkin paremmalla prosentilla... Onnittelut hyvästä taktiikasta Skrikolle ja hyvästä toteutuksesta joukkueelle.
 

Wolves

Jäsen
Olipa ottelu, SaiPa taisi ensimmäisen kerran pelata sitä todellista Etelä-Karjalaista Kusipääkiekkoa. Ihmettelen edelleen vain SaiPalaisten halua purkaa kiekkoa laitaa pitkin, missä seisoo Tapparan kaksi pelajaa, joihin kiekko tietenkin pysähtyy.

Ai niin yks juttu vielä...

Jussi Pekkalalle ollaan perustamassa anti-fan clubia...

Miettikääpä sitä...
 

ahal

Jäsen
Sekavaa kyllä, mutta pisteet tulivat! En osaa sanoa, miten keltamustat lasini olivat, mutta ei SaiPa yksin sekoillut. Karmeaa oli katsella Tapparankin peliä ajoittain. Harhasyöttöjä ja epätoivoista puskemista. Jos kuitenkin SaiPalle jokunen plussakin jaetaan, Jamon lisäksi, karvauspeli toimi melko hyvin. Vielä lopussakin jaksettiin luistella ja häiritä vastustajaa. Usein nimittäin karvaus ja tilan pois ottaminen vieraspeleissä on jäänyt vain näennäiseksi surffailuksi.

Ja taklauksia jaettiin reippaasti, puolin ja toisin. Sanalla sanoen siis viihdyttävää peliä, kuten Juti totesi. Moneen otteeseen. Vaikka MS yritti vesittää useasti koko tapahtuman, Juti palautti maan pinnalle. Pitkässä juoksussa tällaisia matseja tulee väkisinkin, ei ne aina mitään oppikirja-aineistoa ole. Mutta jos ennalta heikompi joukkue voittaa vieraspelin, peiliin voi katsoa ennen kaikkea kotijoukkue. Mutta olihan Tapparallakin paikkoja! Joskus vaan menee, toisinaan taas ei...

Kiitos sputnikit pisteistä ja upeasta taistelusta!!!

Ai niin, vielä yks juttu. Kiitos toimitukselle ylenpalttisen pitkästä selostuksesta ko. tapahtumasta! Tiivistäkää kuitenkin jatkossa, ei näitä jaksa lukea erkkikään, jos matseja pelataan vaikkapa kuusi illassa...
 
Viimeksi muokattu:

stuba

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues
Olinpahan kerrankin oikeassa kun lauantaina kaverilleni uumoilin että sunnuntaina on ensimmäisen vierasvoiton aika. Sieltähän se sitten tärähtikin, ei tyylillä mutta kovalla taistelulla ja tehokkaalla viimeistelyllä. Tuo tehokas viimeistely onkin asia jota SaiPa tarvitsee vieraissa voittaakseen. Vieraspelaaminen kun perustuu pitkälti vastahyökkäyspeliin jossa kiekollinen hallinta annetaan vastustajalle. Eilen tuo taktiikka toimi ja siitä suuri kiitos kumiukko Jamolle, pari kertaa tuli telkun ääressä jo todettua että no nyt se menee sisään, mutta eipä vaan mennyt.

Mieleen jäivät erittäin terävästi ja pirteästi jälleen kerran liikkunut Sami Kaartinen, moni pakki on jäänyt toiseksi Sämpyn nopeiden liikkeiden seurauksena. Paremmalla tuurilla maalisarakekin olisi komistunut.

Petr Sachl oli jälleen hyvä kentän molemmissa päissä ja onkin yllättänyt ainakin minut olemalla erittäin hyvä peluri jokaisella osa-alueella aloituksia lukuunottamatta. Kiitokset vaan niille jotka miehen selän kuntoon saivat!

Sitten vielä tämä SaiPan pakiston ihmemies, eli Antti Weckström. Kesän aikana on kotona ollut puuroissa oikeat ainesosat, sillä sen verran on parannusta tapahtunut viime kaudesta. Eilenkin rauhallista peliä ja oivaltavia avauksia. Vaikka voimaa ei ole, niin sen on mies korjannut hyvällä pelin luvullaan ja sijoittumisella, eikä pidä unohtaa parantunutta luistelua. Kuten tuolla palstan SaiPa osiossa miehen "omassa" ketjussa uumoillaankin, niin pikku-Kenistä kuullaan vielä.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Joo, oliha kauhea peli. Rupeaa kirvesrinnoilla olemaan apina selässä tuon maalinteon suhteen. Myllys oli aivan loistava ja ilman myllyksen huippupelastuksia olisi käynyt toisin. Kiekko ei kyllä pomppinut yhtään tapparalle. Vedellään tolppiin ja avopaikassa kiekko ei pysy lavassa yms. yms. Ja kaiken lisäksi vielä yksi vieraiden maali menee omista sisään ja kaksi muuta karmeista kiekon menetyksistä. Noh, kun peli lahtee kulkemaan, niin alkaa kiekkokin pomppimaan, vai kuinka se menee?

Koskahan Saarinen älyää hajoittaa tapparan kolmosen? Variksen ja Öhmanin yhteistyö ei toimi laisinkaan. Nämä miehet tarvitsevat väliinsä jonkun hieman enemmän peliä tekevän sentterin ja näyttää pahasti siltä, että Öhman olisi parempi laidassa, kuin keskellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös