Tappara-Pelicans 18.2.

  • 1 869
  • 13

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tapparalla pieniä muutoksia. Pakeista puuttuu Saravo (syy ei tiedossa) ja Grönvall-Mäntylä on taas yhdessä. Tapparalla Paffa maalissa, mutta Sasu ei pääse kiusaamaan omiaan. Uhlbäck siirtyy Pirneksen ketjusta neloseen, mitä olen odottanut jo kauan. Kossu pääsee pakkasesta Pirneksen ketjuun ja Venäläinen huilaa.

Tappara

1 Pasi Kuivalainen, Maalivahti AK
34 Mika Lehto, Maalivahti

1. kenttä

55 Janne Grönvall, Vasen puolustaja AK
18 Tuukka Mäntylä, Oikea puolustaja AK
24 Marko Ojanen, Vasen laitahyökkääjä AK
16 Aleksandr Barkov, Keskushyökkääjä AK
20 Jussi Tarvainen, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

5 Mikko Luoma, Vasen puolustaja
15 Jiri Marusak, Oikea puolustaja
11 Kimmo Koskenkorva, Vasen laitahyökkääjä
10 Esa Pirnes, Keskushyökkääjä
27 Tom Bissett, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

21 Pasi Puistola, Vasen puolustaja
33 Miska Kangasniemi, Oikea puolustaja
29 Johannes Alanen, Vasen laitahyökkääjä
8 Janne Ojanen, Keskushyökkääjä
19 Lasse Jämsen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

(12 Ville Mäntymaa, Vasen puolustaja)
(36 Ville Hämäläinen, Hyökkääjä)

40 Jaakko Uhlbäck, Vasen laitahyökkääjä
81 Arto Kuki, Keskushyökkääjä
28 Marko Mäkinen, Oikea laitahyökkääjä


Pelicans

1 Sasu Hovi, Maalivahti
31 Mikko Rämö, Maalivahti AK

1. kenttä

12 Jussi-Antti Reimari, Vasen puolustaja AK
26 Jan Latvala, Oikea puolustaja AK
28 Joonas Jääskeläinen, Vasen laitahyökkääjä AK
32 Tomi Hirvonen, Keskushyökkääjä AK
43 Toni Mäkiaho, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

7 Kaj Lindström, Vasen puolustaja
5 Ossi-Petteri Grönholm, Oikea puolustaja
40 Toni Saarinen, Vasen laitahyökkääjä
22 Jani Keinänen, Keskushyökkääjä
27 Jussi-Mikko Makkonen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

4 Esa Saksinen, Vasen puolustaja
8 Jaako Niskavaara, Oikea puolustaja
13 Grigori Pantelejev, Vasen laitahyökkääjä
91 Oliver Setzinger, Keskushyökkääjä
21 Olli Julkunen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

(10 Jussi Saarinen, Hyökkääjä)
(18 Olli Sinkkonen, Hyökkääjä)

19 Teemu Sainomaa, Vasen laitahyökkääjä
33 Jarkko Väänänen, Keskushyökkääjä
70 Veli-Pekka Nutikka, Oikea laitahyökkääjä
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Harvoinpa on nähty näin innokasta ja tulista keskustelua ennen suurta klassikko-ottelua...

No joo. Tää on taas näitä pelejä, jolloin Hakametsässä on about neljä tuhatta ihmistä istumassa kirkonpenkeissään ja ihmettelemässä minkä ihmeen takia raahautui paikalle tähänkin koitokseen.

Tunnetta on erätauon nakkijonossa taatusti enemmän kuin kaukalossa. Taklauksia nähdään yksi, mutta sekin lämmittelyssä, kun Marusak törmää Jämsenin kanssa keskialueella. Pojat, kun eivät vielä ole oppineet Tapparan lämmittelykuvioita, jotka ovat huomattavasti mielikuvituksekkaampia kuin joukkueen YV-peli.

Avausmaalin tekee Tuukka Mäntylä, joka pujottelee koko kentän läpi. Kun ei ole kelle syöttää, eikä aina viitsisi heittää kiekkoa kulmaan, pitää mennä itse. Laukaus epäonnistuu, ja siksi kiekko uppoaakin 50 laukausta (jotka tulevat kaikkialta muualta paitsi maalintekosektorista) torjuvan Rämön taakse.

Pelicans tasoittaa viimeisellä minuutilla, kun Luoma ja Grönvall päättävät varmistaa voiton ja syötellä toisilleen viimeiset 60 sekuntia. Homma onnistuukin hienosti, sillä vasta kolmas syöttö napsahtaa Mäkkärin lapaan. Mäkkäri tyrmää Kuivalaisen ja samalla myös Mäkkärin hanskassa ollut kiekko löytää tiensä verkkoon. Kovasta pelistä pitävä päätuomari Tom Laaksonen hyväksyy osuman, Tapparan kovasta protestoinnista huolimatta. Laaksosen mukaan Kuivalainen provosoi Mäkiahoa koko pelin ajan torjumalla kaksi Mäkkärin puolesta kentästä lähtenyttä kutia. Niinpä Kuivalainen sai vain ansionsa mukaan.

Jatkoajalla Tappara pelaa reilut 4 minuuttia 5-3 yv:tä. Ainoa paikka tulee Tarvaisen Jussille, joka pyssyttää kahden tolpan kautta kiekon toiseen päähän kenttää, jossa se lipuu Tapparan tyhjään maaliin.

Pelin jälkeen Rautakorpi on tyytyväinen, sillä ylivoimakuvio saatiin kasaan ainakin minuutiksi, ja piste kovassa kunnossa olevalta vastustajalta on kuitenkin hyvä saavutus ajatellen kevään kovia pelejä, jonne Tapparan kuntohuippu on tunnetusti tähdätty...

Tulosvetoon 9-1 ja 1-3.
 

Lynx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt sais Tappara vähän avittaa naapuriakin ja korjata pisteet varsinaisella peliajalla. Epäilyttää silti, että Tappara jotenkin sössii tämän (aina, kun Ilves Tapparan voitosta hyötyisi käy niin).
Joten kannatan peukalon kynnen verran Tapparaa tässä ottelussa.
Ilves hoitelee huomenna Bluussin.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Kylläpä on vilskettä ja vilinää näin kauvan odotetun pelin alla. Ihan koko ketjua en jaksanut lukea lävitse, mutta jotain jäi mieleen sieltä täältä.

Tapparan aikaisemmista peleistä tulee mieleen lähinnä Leevin laulu: "Mä oon niin kuin totemipaalu taas pystyssä, sykkivänä ja KANKEANA." Sykkivä on ehkä liioiteltu, mutta muuten sopii. Yv-peli on yhtä saatanan seisoskelua ja tapparan oma maalin edusta on mukavin paikka olla heti Hemigway's katsomo baarin jälkeen. Maalin edustalle voi sekä yv-pelissä, että tasakentällisin tulla kuka tahansa patsatelemaan ja tekemään maskia maalivahdille.

Peliin pitää mielestäni saada enemmän liikettä ja ryminää. Kumpikaan ei pitäisi edelliskausien perusteella mikään ongelma. Toivottavasti tänään saadaan toivottua muutosta asiaan, kun Kossu saa pitkästä aikaa näyttöpaikan. Jämsenistä ja Marusakista ei näytä olevan mitään hyötyä, toivottavasti tämäkin asia muuttuu tänään.

En usko olevani kovinkaan väärässä ,jos väitän tänään olevan kirvesrinnoillla pakkovoiton paikka.

Veikkaus: 5-0 tai 6-2.
 
Viestin lähetti Keyman
Taklauksia nähdään yksi, mutta sekin lämmittelyssä, kun Marusak törmää Jämsenin kanssa keskialueella. Pojat, kun eivät vielä ole oppineet Tapparan lämmittelykuvioita, jotka ovat huomattavasti mielikuvituksekkaampia kuin joukkueen YV-peli.


Tapparan ylivoimapelikö mielikuvituksetonta?! Mielestäni vaatii todella luovaa mielikuvitusta, jos kykenee kuvittelemaan miltä näyttäisi Tapparan tekemä ylivoimamaali. Kaudella 86-87 tehtiin yksi hieno...
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Jahas, Tomppa on viheltänyt näköjään jo ensimmäisessä liigapelissään rankkarin. Mäkkäri sitten meni ampumaan. Nouseeko Tappara odotetusti voittoon?
 
Siis hohhoijjaa, eipä jää tästäkään ottelusta paljoa kerrottavaa sitten myöhemmin. Toisessa erässäkin peli oli niin passiivista ja luokatonta, että eipä hyvin mene. Olisi pitänyt Rautakorven ottaa aikalisä herättääkseen joukkuetta ja yleisökin vislasi joukkueelle aivan syystä. Tuollaisella pelillä Tappara ei pääse edes play-offseihin ja jos pääseekin, niin eipä sillä pitkälle pötkitä...

Marusak ei esittänyt mitään erikoista vaikka pääsikin kerran (wou!) kolmannessa käyttämään sitä oikealta puolelta lähtevää lyöntilaukaustaan. Jämsenkin avasi pistetilinsä Tapparassa sitten ja maalikin tuli vähän sellaisella tavalla, että joo-o. Pääasia, että syntyi kumminkin, vaikka taisikin mennä Rämön piikkiin. Pirneksen yksilösuoritus oli hieno kieltämättä. Nyt Pirneksellä onkin sitten kasassa eniten maaleja Tapparassa yhdessä Marko Ojasen kanssa, joka muuten mielestäni oli yritteliäin ja virkein Tappara-pelaaja tänään. Grönvall oli huono tänään vaikka ei Tapparan puolustuspeli muutenkaan ollut mitään huippuluokkaa. Kuivalainen ei oikein tunnu olevan parhaimmillaan rangaistuslaukauksissa/läpiajoissa. Tosin tänään Kuivalaisella oli kyllä todella vähän hommiakin. Ja tämä ottelu onkin tähän mennessä herättänyt paljon keskustelua.

Huoh.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!!

Siinä kaikki tästä pelistä.

edit.

Tai kai sitä pitää vähän enemmänkin kirjoittaa.
Minun vähäinen verbaalinen lahjakkuuteni ei riitä kertomaan, miten tylsä peli oli kyseessä. Pahinta mitä olen piiiitkäään aikaan nähnyt. Jos vastustajana olisi ollut joku muu kuin kirveen kaivoon heittänyt Pelicans, olisi numerot olleet todella rumat. Tapparan peli oli ihan yössä. Yv, siis jumalauta siitä ei tule mitään. Eikö nyt siinä kivassa blondi jakauksessa tosiaankaan raksuta? Pitäisikö sille yv:lle tehä tosissaan jotain. Onko tosiaan niin, että raju puntti reeni on vienyt liikkuvuuden isoista miehistä? Joukkue on tosiaan kankea, tuntuu kuin pelkkä eteenpäin luistelu kaatumatta tuottaisi vaikeuksia. Jos Jukka aikoinaan sai isot pelaajat ihmeellisesti liikkeelle, niin nyt sekin vähä on otettu pois.

Ainoat ketkä selviää illasta porkkanapöksyistä edes hiven siedettävällä arvosanalla on Alanen, Ojaset, Mäntylä (no joo), Kossu ja Jämsen. Kuivalaisesta on paha sanoa mitään, niin vähän hän joutui torjumaan, tosin Mäkkäri vei aika "perinteisellä" kaffeelle ja se olikin illan isoin valopilkku.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
*vieläkin unessa*

Pari huomiota kuitenkin unen keskeltä. Luoma oli viime kaudella yksi liigan parhaista pakeista, tällä kaudella Tapparan paskin pakki. Laaksonen oli ihan yhtä surkea kuin muutkin tuomarit, mutta ei huonoin. Se Kangasniemen taklausjäähy oli kyllä täysin naurettava. Pelicans kaveri jää jäälle makaamaan, niin sitten jälkikäteen annetaan jäähyä vain sen takia. Kädethän olivat alhaalla kokoajan. Rankkarikin aika helposti, mutta toisaalta yleensä annetaan mielestäni liian vähän rankkareita. Ja sen takia sitten uskalletaan rikkoa läpi olevaa kaveria kovaakin. Mutta ei nyt yhtä surkea kuin esim. Rönni, Siipo ja co.

Lisänä, saisiko ensi kaudeksi teetettyä Marusakin käsistä ja päästä muutamat kloonit, olisi kiva kun muutkin pakit osaisivat A)avata hyvin B)ampua hyviä laukauksia. Marusakilla juuri oikeaoppinen esimerkki, kovaa, kohti maalia ja ohjauskorkeudella.
 
Kukas...

...oli se peluri, joka löi Pirnestä ranteeseen maalintekotilanteessa? Näytti ainakin teeveessä, että Essi irvistää aika pahanlaisesti, ei paljoa tuuletellut...voisi heittää taas vähän mietittävää: Mikä oli puolustajan iskun tarkoitus, mielestäni vahingoittaminen! Muutama peli olisi taas paikallaan!?
 

YSI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Myös Koskenkorvaa lyötiin maalinedustalla käsille. Kossu irvisti myös aika tyylikkäästi ja lähti rannettaan pidellen ilman toista hanskaa vaihtoaitioon. En kuitenkaan nähnyt kuka oli syyllinen ko. tilanteessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös