Tappara kaudella 2014–2015

  • 322 491
  • 735

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Totta. Ei pitäisi näköjään viisastella, kun väärin menee itsellänikin.
Noh, annettakoon anteeksi. Helpostihan tuon katsoo väärin kun hinnastosivun oikeassa laidassa on vielä Lippupalvelun hinnasto parin vuoden takaa.
 

susi

Jäsen
Ja ylläolevaan viestiin, Metsola ei ole kumpaakaan Tarkkia, eikä myöskään Hussoa huonompi, ja luultavasti parempi kuin puolikauttahuipulla-Karhunen. Saros, Zapolski, Lassila ja Markkanen edellä, Myllyniemi myös aika tasoissa. Toki Kärpillä parempi kaksikko. Mutta kyllä Metsolalla ollaan maalivahtipelissä top6:ssa. Se on eri asia, jos joku johanlarsson seisoo maalin edessä maila ylhäällä eikä pidä ketään.

Iiro Tarkilla on monen vuoden kokemus liigasta pelaamisesta erinomaisella tasolla. Näistä jokainen ns. haastaja tyyppisen joukkueen kanssa. Nyt sitten nähdään Iiro ensimmäistä kertaa ns. suosikkijoukkueen riveissä. Oli muistaakseni Tarkki aika monen papereissa liigan paras vahti viimeisimmän liigakautensa jälkeen jolloin sai NHL-sopimuksen + löytyy kokemusta myös KHL:stä. Modernia isokokoista maalivahtiosastoa 189cm.

Velipoika Tarkilla taas referensissä löytyy ne tärkeimmät, eli kaksi mestaruutta. Ei ole koskaan ollut se näyttävin mutta hei, kaksi mestaruutta. Kokoa löytyy myös 193 cm.

Karhusella toki on vielä todistettavaa siitä, että pystyykö menestymään pitemmällä tahdilla mutta olihan tuo Kärppien hinaaminen 1-3 tilanteesta mestaruuteen + koko kevätkausi aika huikaiseva.

Husso puolestaan on tulevaisuuden NHL-veskari jonka ensimmäinen kausi vaisussa Hifk-joukkueessa oli sekä tilastollisesti hyvä että muutoin kaikki viittaa siihen, että tulevaisuus on valoisa. Lisäksi nykysuuntauksen mukainen isokokoinen, 191 cm joka aina plussaa.

Se on hyvä asia, että mitä tod.näk Johan Larssonin kaltaisia sankareita ei pakistosta tänä vuonna löydy. Kenenköhän aivopieru oli hankkia Larsson ja dumpata Tabacek (yksi viime kauden typerimmistä päätöksistä).

Tapparan mv-ratkaisuissa ihmetyttää se, että on fiksaatio näistä pienikokoisista molareista. Peltonen olisi sentään 185cm, mutta riittääkö taso tai saako edes sopparia? Ja jos saa sopparin niin saako peliaikaa? Kaikkinensa on tuo Kärppien mv-kaksikko aivan jäätävä, että saa joko Hjelle tai Peltonen olla aika ihmemies että tuolle tasolle Tappara pääsee.
 

Kaivanto

Jäsen
Ennen juhannusta ostetulla 280 euron fanikausarilla yhden ottelu keskihinta on 9,33 €. Nyt hinta 380 €/12,66 €.

Ilvestä vastaan halvin irtolippu istumapaikalle toimituskuluineen on 29 €, HIFKiä, Kärppiä ja Sportia vastaan 9 € ja kaikissa muissa peleissä 6 €.

Muita vastaan pelataan 2 kotiottelua, KalPaa, Pelicansia ja SaiPaa vastaan 3. Lisäksi on yksi tammikuun tasaus -ottelu.

Irtolipuilla kaikki kotiottelut maksavat 2*29 € + 6*9 € + 21*6 € + tammikuun tasaus 6/9/29 € = 244/247/267 €.

Jos jättää Ilves-matsit ja tammikuun tasauksen pois laskuista, yhden ottelun keskihinta on 6,66 € (pyöristin tarkoituksella väärin jotta uskovaiset jäisivät kotiin).

Runkosarjassa irtoliput tulevat halvemmiksi kuin kausikortti. Ero on aika huomattavakin, jos skippaa 2 paikallispeliä, joiden osuus koko kauden 30 irtolipun kokonaishinnasta on ~23,5 prosenttia.

Laskuissa ei ole huomioitu, että fanikausaria varten on oltava TFC:n jäsen, hinta 17 €. Yksi TFC:n jäsenetu on ilmainen lippu yhteen kotiotteluun. Kausarin omistaja ei tee sillä mitään, irtolippujen ostaja säästää yhden lipun hinnan.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mielestäni on hyvä tapa palkita halvemmalla hinnalla sellaiset kannattajat, joiden ei tarvitse arpoa ja miettiä, ostaako kausikortti vai ei. Enkä nyt tarkoita tällä sinua vaan yleisesti ottaen.

Hiukan olet laskenut väärin irtolippujen hinnat (oletan, että tarkoitit C2-katsomon opiskelijalippuja). Kaksi Ilves-peliä 29€/kpl (alennukset eivät ole voimassa) ja 28 muuta peliä 11€/kpl eli 366€ yhteensä. Halvempi toki tuokin kuin "kannattajakortti" tällä hetkellä.

Joo, ajattelin mennä seisomalipulla Ilves-matseihin. Ainakin Tapparan sivuilla näyttäisi olevan 15€ seisomalippu tuohon. Ja Ilves-pelejähän voi olla kolme(tasaus).

Ja meillä yleensä ollut tapana ostaa kausikortit vasta vähän ennen kauden alkua, mutta nyt sitten oli tällainen järjestely, niin päätettiin mennä irtolipuilla. Keväällä ei vähään aikaan napannut mikään Liigaan liittyvä tälläkään kertaa.

Mutta meikäläisen matematiikalla tulee "pahimmassa" tapauksessa hintaa 27*11€+3*15€=342€.

400€-342€=56€. Sillä saa Norjaan valtion luvan ja desinfioinnin. Eli pääsee kalaan.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara vedellyt treeneissä seuraavilla ketjuilla (lainattu tappara.infon puolelta):

Laine/Jormakka - Malinen - Kuusela
Kallela/Palola - Järvinen - Erkinjuntti
Junnu/Peltola - Da Costa - Haapala
Junnu/Kaksonen - Tuominen - Karjalainen

Mäntylä - Aalto
Kankaanperä - Puistola
Kolomatis - Saravo
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan kokoonpano kauden avauspelissä:

74 Antti Erkinjuntti - 44 Jan-Mikael Järvinen - 9 Toni Kallela
71 Kristian Kuusela - 28 Jarkko Malinen - 29 Patrik Laine
27 Elmeri Kaksonen - 22 Henri Tuominen - 19 Jere Karjalainen
81 Jukka Peltola - 80 Teddy Da Costa - 25 Henrik Haapala

6 Pekka Saravo - 39 David Kolomatis
18 Tuukka Mäntylä - 38 Teemu Aalto
21 Pasi Puistola - 12 Markus Kankaanperä
5 Jere Rouhiainen

4 Aaro Peltonen
(43 Brady Hjelle)
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Mukava nähdä Patrik Laine kokoonpanossa.Kärkiukoista Palola ja Jormakka huilaavat.
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
Mukava nähdä Patrik Laine kokoonpanossa.Kärkiukoista Palola ja Jormakka huilaavat.

Laineen liike oli kyllä surkeaa, mies oli hukassa ja kahdesta paikasta sai kaksi surkeaa syöttöä aikaiseksi.

Jää oli todella surkea mutta toi keskialueen uudistus oli kyllä hieno juttu.

Kuten otteluketjuun jo kirjoitin niin Metsolalle voi tulla vaikeuksia kauden aikana, mies kun tykkää heittää niitä rännikiekkoja niin tänä vuonna kiekko ei välttämättä menekkään keskialueelle asti.

Ilves teki kaksi maalia uuden keskialueen myötä ja Tapparan ylivoimaisesti paras oli Tuominen.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Metsolalle voi tulla vaikeuksia kauden aikana, mies kun tykkää heittää niitä rännikiekkoja niin tänä vuonna kiekko ei välttämättä menekkään keskialueelle asti.

Ettei vaan ensi kaudella kävisi niin, että Metsola SULAA!

Uusista miehistä plussat lähtee Karjalaiselle, Da Costalle ja Kolomatikselle. Kaksi ensimmäistä pirteitä olivat pirteitä, vaikka Da Costa hiukan hyytyi loppua kohden. Karjalaisella oli liikettä ja ratkaisut kiekon kanssa rohkeita ja näppäriä. Kolomatis oli ajankohtaan nähden hyvä ja varsinkin kaksi jälkimmäistä erää nähtiin laadukasta kiekonkäsittelyä. Hieno avaus Peltolan maaliin.

Tuominen oli kaksinkamppailuissa pehmeä, mutta keskialueella ihan ok. Laine oli pahasti hukassa.

Peltonen torjui periaatteessa hyvin, mutta reboundien kanssa on tekemistä. Joka tapauksessa perusilmeeltä ihan eri tasoa kuin Hetenyi vuosi sitten.
 

Tumbenson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yhden höntsypelin perusteella en mitään mittavia päätöksiä viiti tehdä. Ihan viihdyttävää peliähän tuo oli.

Uusia miehiä seurasin, eniten jäi mieleen Tuominen kokonsa ansiosta, toivoisin vaan fyysisempää peliä kaverilta. Vissiin ihan kelpo pelaaja AV:llakin. Da Costa oli aika hyvä ja mun mielestä kärkiketjuissa tulisi tarjota mahdollisuus liigassa. Karjalainen oli ihan vikkelä ilmestys, en nää syytä miksei menis vaikka nelosen laidassa kaudellakin. Laine oli vähän kaksjakonen ilmestys. Ei vaan jalkanopeuden, etenkin räjähtävän nopeuden puolesta ollut vielä ihan liigatasoa. Ainiin ja Kolomatis - eiköhän tuosta ihan kelpo pisteitä tekevä YV-pakki leivota kauden aikana.
 

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
En ole kyllä itsekään koskaan kuullut tuollaisesta, että kausikortilla on kalliimpaa käydä peleissä kun irtolipuilla :D Aivan karmeaa ryöstöä. Ainakin NÄIIIIN pitkä miinus seuralle tästä.
Kuopiossa maksoi kausikortti minulle 99euroa. Tartuin kiinni, vaikka intti viekin tammikuussa. Toki KalPan jengi on täyttä kuraa verrattuna meidän rautaiseen Tapparaan, mutta kyllä tuolla hinnalla paikkalisesta kiekosta nauttii mieluusti.
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ole kyllä itsekään koskaan kuullut tuollaisesta, että kausikortilla on kalliimpaa käydä peleissä kun irtolipuilla :D Aivan karmeaa ryöstöä. Ainakin NÄIIIIN pitkä miinus seuralle tästä.
Kuopiossa maksoi kausikortti minulle 99euroa. Tartuin kiinni, vaikka intti viekin tammikuussa. Toki KalPan jengi on täyttä kuraa verrattuna meidän rautaiseen Tapparaan, mutta kyllä tuolla hinnalla paikkalisesta kiekosta nauttii mieluusti.

Tuolla 6 euron ottelulipulla palvellaan vierailijoita, katsomon osa mihin k.o. lipun saa on E4. Ihan heti en lähtisi tuohon paikkaan ostamaan kausikorttia. Muuten halvimmat aikuisten liput ovatkin sitten 15e seisomapaikasta.

Kyllä todellakin irtolippu on halvempi kuin kausikortti halvimmillaan (kts edelliset viestit). Mutta onhan nyt istumapaikallakin hivenen eroa, joten vähän rotia tähän vertailuun.
 
Asiasta pähkinään niin miten uskotte tuon siniviiva muutoksen vaikuttavan tähän parilta viime vuodelta Tapparan tuttuu keskialueen träp pelaamiseen? Ja vaikuttaako uusi pitkä sääntö siihen? Ilmeisesti ainakin hitaille puolustajille tuottaa ongelmia..
Vai pelaakohan Tappara edelleen samalla sapluunalla, oliko eilen mm tuota viimekausilta tuttua träppiä?
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Asiasta pähkinään niin miten uskotte tuon siniviiva muutoksen vaikuttavan tähän parilta viime vuodelta Tapparan tuttuu keskialueen träp pelaamiseen?
Periaatteessa ylempänä oleva siniviiva voisi helpottaa korkealta karvaamista, kun paitsiorajalla päivystävät pakit ovat hieman lähempänä kärkikarvaajaa. Joukkue voi siis pelata tiiviimmin agressiivisen karvauksen yhteydessä. Tosin samalla pakkien etäisyys omaan maaliin kasvaa, mikä uuden pitkäkiekkosäännön takia voi olla riskialtista. Eli vaikutus riippunee siitä, mitä valmennus painottaa - uhkaa vai mahdollisuutta.

Uskoisin, että Tappara (kuten varmaan moni muu joukkue) tulee testaamaan eri peleissä molempia vaihtoehtoja. Kuitenkin heittäisin pienen veikkauksen, että jos haluaa menestyä, täytyy onnistua rakentamaan suhteellisen agressiivinen pelitapa ilman riskien kostautumista.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Laineen liike oli kyllä surkeaa, mies oli hukassa ja kahdesta paikasta sai kaksi surkeaa syöttöä aikaiseksi.

Jää oli todella surkea mutta toi keskialueen uudistus oli kyllä hieno juttu.

Kuten otteluketjuun jo kirjoitin niin Metsolalle voi tulla vaikeuksia kauden aikana, mies kun tykkää heittää niitä rännikiekkoja niin tänä vuonna kiekko ei välttämättä menekkään keskialueelle asti.

Ilves teki kaksi maalia uuden keskialueen myötä ja Tapparan ylivoimaisesti paras oli Tuominen.

Mahtaako tuo polvivamma vielä kiusata Lainetta ainakin siinä muodossa että ei ole täysipainoisesti koko kesää pystynyt harjoittelemaan?
Potentiaalia pojassa kuitenkin on.
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
Asiasta pähkinään niin miten uskotte tuon siniviiva muutoksen vaikuttavan tähän parilta viime vuodelta Tapparan tuttuu keskialueen träp pelaamiseen? Ja vaikuttaako uusi pitkä sääntö siihen? Ilmeisesti ainakin hitaille puolustajille tuottaa ongelmia..
Vai pelaakohan Tappara edelleen samalla sapluunalla, oliko eilen mm tuota viimekausilta tuttua träppiä?

Varmasti luo sellaisia tilanteita lisää kuin mistä Aaltonen teki kauden viimeisen maalin, laidasta nopeasti sisään ja maalia kohti.

Mutta samalla yhdellä karvaajalla saa laidat tukkoon aika hyvin jolloin pakit korjaa vaan irtokiekot.

Mahtaako tuo polvivamma vielä kiusata Lainetta ainakin siinä muodossa että ei ole täysipainoisesti koko kesää pystynyt harjoittelemaan?
Potentiaalia pojassa kuitenkin on.

Varmasti vaivaa ja siinähän on potentiaalia enemmä ku Sasha jr.ssä.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Josh Green twiittaa, että hän saapuu Tampereelle jo 1. syyskuuta. Aiemmin uutisointiin Greenin kauden alkavan Tapparassa vasta marraskuussa. Markkinoilta ei ilmeisesti ole löytynyt tarpeeksi laadukasta ja budjettiin sopivaa sentteriä, joten suunnitelmia jouduttiin muuttamaan? Green sisään heti runkosarjan alusta ja uuden sentterin etsinnälle lisäaikaa pidemmälle syksyyn.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Josh Green twiittaa, että hän saapuu Tampereelle jo 1. syyskuuta. Aiemmin uutisointiin Greenin kauden alkavan Tapparassa vasta marraskuussa. Markkinoilta ei ilmeisesti ole löytynyt tarpeeksi laadukasta ja budjettiin sopivaa sentteriä, joten suunnitelmia jouduttiin muuttamaan? Green sisään heti runkosarjan alusta ja uuden sentterin etsinnälle lisäaikaa pidemmälle syksyyn.

Siltähän tuon twiitin perusteella näyttää että budjettiin sopivaa sentteriä ei ole löytynyt.Toivottavasti joku artistisopparilla kuitenkin tulisi sillä yhtä keskushyökkääjää tuo rosteri huutaa.Tietääkö kukaan kuinka paha tuo Peltolan loukkaantuminen on?
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kunhan ei tulis paikkaamaan Jukia vaan löytymätöntä ykkössentteriä... No, onhan se hienoa nähdä hirveltä täysi kausi.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Josh Green twiittaa, että hän saapuu Tampereelle jo 1. syyskuuta. Aiemmin uutisointiin Greenin kauden alkavan Tapparassa vasta marraskuussa.
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta ymmärtääkseni Tappara EI missään vaiheessa uutisoinut Greenin saapuvan vasta marraskuussa, vaan se oli puhdasta nettispekulointia. Siinä tapauksessa näyttäisi, että nettispekulointi olisi jälleen kerran mennyt metsään...
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta ymmärtääkseni Tappara EI missään vaiheessa uutisoinut Greenin saapuvan vasta marraskuussa, vaan se oli puhdasta nettispekulointia. Siinä tapauksessa näyttäisi, että nettispekulointi olisi jälleen kerran mennyt metsään...

Tapola oli jossain haastattelussa maininnut Greenin saapuvan vasta Marraskuussa.

Edit. Aamulehdessä oli ilmeisesti juttu ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös