Tappara kaudella 2014–2015

  • 322 256
  • 735

~POSEIDON~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Panthers,
Hyvä hankinta Tapparalta Kolomatis, puuttuva palanen pakistoon joka on nytten valmis.

Enään puuttuu se kärki sentteri. Viimekesänä tähän aikaan oli senteri markkinat aika lailla tyhjät, mutta nyt kun kattoo niin aika monta ja tasokasta sentteriä olisi vapaana Euroopassa kuten Patrik*Zackrisson, Juraj Mikus, Petteri Wirtanen, Simon*Gamache, Esa Pirnes. Kovempiakin senttereitä on vielä mutta en nyt mainitse niitä.
Amerikan puolellakin on vapaita kuten huhuttu Kelly Zajac ja monia muita jotka ovat toivottavasti Kekäläisellä hyvin selvillä.

Kallela - sena - Kuusela
Antaisin kallelalle kunnon näytön paikan. Kuusela Erkinjuntti akselin voi minusta rikkoo koska en nähnyt mitään hyvää kemiaa heidän välillä pelaten 5vs5.

Jormakka - Järvinen - Palola
Toimiva kolmikko, Jormakkaa voi kokeilla jossain muussakin kentässä.

Da Costa - Green - Erkinjuntti
Costa maalin tekijänä, Erkinjunnti tarjoilijana ja Green tilan tekijänä.

niistäjä - Malinen - Peltola
Derek Famulare olisi kiva neloseen.


Ylitte jää valitettavasti haapala, Kaksonen ja Karjalainen.
Haapalalle ja Karjalaisen tekisi huvä vetää Mestistä tuleva kausi kärkikentissä.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kappas. Nettiscouttalin tuossa aikanaan jotain sopivaa pakkia Bluesin puolustukseen ja tämä Kolomatis pisti silmään. Ja päätyihän tuo sitten sattumalta SM-liigaan. Ihan mielenkiintoista nähdä miten tuo onnistuu, uskon että saitte melko kovan pelaajan.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Kyllä näin Sport-fanin näkökulmasta näyttää tuo Tapparan puolustus pelottavan hyvältä. Kolomatis on varmasti ensikaudella yksi puolustajien pistepörssin kärkinimistä.
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
Kyllä toi puolustus nyt näyttää pirun kovalta. Paremmalta ehkäpä jopa kuin ennen viime kautta.

Nyt vielä kun saisi tuonne hyökkäykseen sekä maalille saataisiin leveyttä lisää. Metsolasta, Palolasta ja Jormakasta kun vielä saa niin isot rahat että on vaara että herrat karkaa KHL suuntaan.

Ja voipihan olla että tuo Lainekin lyö itsensä tällä kaudella jo läpi, poika on sen verta iso ikäisekseen että varmasti haluaisi päästä maistaan miesten pelejä ja saada sitä fyysisyyttä jo enemmän matseihin että pystyisi kehittymään nopeammin. Itse odotan ainakin miehelle minuutteja mutta se että miten pojan motivaatio sitten kestää kun tottunut tahkoon ikäluokassa kuin ikäluokassa ykkösketjun roolissa ja nyt olisi varmasti vain tarjolla nelosta?
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Kolomatis myös jatkaa Tapparan viime kausien "hyväpäisten" jenkkien sarjaa, mikä kertoo seuran kehittyneestä pelaajaskouttauksesta. Kaudeksi 12-13 tullut Chris Connolly oli kaksi kautta Bostonin yliopistojoukkueen kapteenina, viime kaudella puolustuksessa loistanut Nick Bailen oli USHL-sarjassa pelatessaan kaksi kautta joukkueensa kapteenina ja tämä Kolomatis toimi OHL-joukkueensa kapteenina, kuten tässä artikkelissa vuodelta 2008 kerrotaan:

"The Attack thrust Kolomatis into a tough spot in his sophomore Ontario Hockey League season, asking him to lead a young Owen Sound team.

"We asked a lot of David this year and he responded very well," said Attack coach Mark Reeds.

"He was a leader on and off the ice. And he had a very solid year, earning a trip to the all-star game. He's going to be a very good pro defenceman for someone.""


Yksilöllisesti tarkastellen, pelkät henkiset voimavarat eivät tietysti sinällään edistä pelaajan peliä kentällä, mutta hyvät henkiset ominaisuudet luovat ehdottomasti edellytyksiä pelillisten ominaisuuksien edelleen kehittämiselle oikeassa ympäristössä, mikä on noussut nykyisessä Lliigassa arvoonsa. Huomionarvoista on nimittäin se, että molemmilla Connollylla ja Bailenilla oli Tapparassa voimakas positiivinen kehityskäyrä, joskin Connolly siirtyi kesken viime kauden DEL:iin, mutta se ei himmennä kauden 12-13 kehityskulkua. Bailen nousi viime kaudella kevään ilmiöksi Tappara-paidassa ja paikoin dominoi sekä tasakentällisin että ylivoimalla, kun takana oli vaikea syksy huipentuen LeKi-komennukseen. Kolomatisilla on edellisten tavoin kapteenitaustaa ja jo suht vahvoja ammattilaisnäyttöjäkin, joten mielenkiintoista nähdä miten kausi hänen kohdallaan kehittymisen suhteen etenee.
 

susi

Jäsen
Lienee jo aika suunnata katseet kohti kautta 2014-15. Kevät oli Tapparan osalta raskas ja näitä haavoja on paranneltu kesän aikana. Osa haavoista oli sen verran syviä, että ne jättävät ikuiset arvet muistokseen. Tiettyjä asioita kun ei koskaan tekemättömiksi saa. Kesä on Tapparan osalta ollut erityisen hiljainen, tämä sekä hyvällä että huonolla. Hyvää se, että ainakaan vielä KHL-riskit eivät ole Bailenia lukuunottamatta realisoituneet, huono se, että kilpavarustelussa Tappara on jäämässä Kärppien ja Lukon paitsioon + nyttemin myös TPS on tehnyt todella kovan luokan hankintoja. Lisäksi nykyisessä some-kulttuurissa on ollut erittäin valitettavaa todeta kuinka Tappara on jämähtänyt tämän osalta jonnekin 90-luvulle. Nyt vähän aktivisuutta peliin, eli toimistolla herätys.

Maalivahdit:
Kesän aikana tilanne muuttui siltä osin, että luukunavaajan tontille Aaro Peltosen kirittäjäksi hankittiin lähinnä yliopistokokemusta omaava Brady Hjelle joka pelasi viime kauden Norjassa. Peltonen isokokoisempana (ja Suomen liigoista kokemusta omaavana) alun perin kuulosti suht ok ratkaisulta. Toisaalta viime vuosien NCAA-haut ovat onnistuneet aikalailla 100% joten se voisi puoltaa sopimuksen antoa Bradylle. Loppupelissä lienee se ja sama koska Metsola pelaa peleistä sen 99% enivei. Mun mielipidettä Metsolan tason suhteen ja sille, että mestaruutta hakevalla organisaatiolla pitäisi olla kaksi erittäin hyvätasoista maalivahtia (vrt. Kärpät: Rynnäs/Karhunen vs Tarkki/Karhunen) ei liene enää toistaa.

Puolustus:

Kevään jälkeen tiedossa oli että joukkueeseen tarvitaan uudet 1. ja 2. pakit. Näiden tarpeiden osalta toimistolla on suoriduttu varsin hyvin. Toki varmaan osittain myös sen takia, että Mäntylä jätti KHL-tarjoukset tällä kertaa käyttämättä. Mäntylä kuitenkin pelaajana on (nyt Niemisen poispotkimisen jälkeen) juuri sellainen pelaaja mitä Tappara nyt tarvitsee. Mäntylä tuo joukkueeseen johtajuutta, tahtoa ja tunnetta sekä on toki varsin hyvä puolustaja. Kokonaisvaltaisesti voitaneen puhua ehkäpä liigan parhaasta pakista. Kärpät-fanit (Kukkonen) ja Lukko-fanit (Niskala) toki lienevät eri mieltä asiasta. Kolomatis taas oli täsmävahvistus korvaamaan Bailenin jättämää yv-viivapakin roolia. Alustavien tietojen pohjalta arvioisin, että Kolomatis ei pysty nousemaan sille tasolle jolla Bailen kevään pelasi mutta kokonaisuutena 30 pisteen kausi lienee kuitenkin mahdollista. Lienee myös pelityyliltään kokonaisvaltaisempi jota voidaan peluuttaa myös alivoimatilanteissa. Kokonaisuutena Tapparan pakisto on riittävällä tasolla verrattuna pääkilpakumppaneihin. Uudet sääntömuutokset (ja niiden vaikutukset) toki mietityttävät koska Tapparan puolustus ei ole kovin liikkuva ja kiekollinen. Vain Mäntylä ja Puistola plus toivon mukaan Kolomatis edustavat tätä hyvin luistelevaa osastoa Saravon, Aallon ja Kankaanperän ollessa taasen hidas mutta kankea osastoa kuin myös syvyyspakit Mäkinen, Elorinne ja Virmavirta. Ylivoiman osalta uskon Tapparan ylivoiman taasen hyötyvän suurentuneesta hyökkäysalueesta.

Hyökkäys, sentterit

Senttereiden suhteen tilanne on hieman huolestuttava. Ykkössentteri puuttuu taas kauteen lähtiessä. Viime vuoden tilanne jossa sitä puuttuvaa sentteriä saatiin odottaa aina helmikuulle asti ei millään muotoa ollut optimaalinen ratkaisu ja luultavasti tämä oli ainakin yksi merkittävä syy sille, että Kärpät meni runkosarjassa menojaan ja hankki kotiedun siihen ratkaisevaan viimeiseen otteluun. Sellaista ”Kelly Zajac”-luokan peluria odottaisin tuohon Kuuselan vierelle jotta pysytäään muiden top-seurojen kilpavarustelussa mukana. Toivottavasti ei nyt missään tapauksessa enää kaavailla mitään Jarkko Malinen ykkössentteriksi projektia v2.0.

Viime aikoina on myös kuulunut huolestuttavia huhuja siitä, että Josh Green pelaisi kauden veropakolaisena, ts. saapuisi Tampereelle vasta lokakuun puolella. Jos näin niin aika käsittämättömältä tämä tuntuisi, että yksi mestariehdokkaista lähtisi kauteen sentterinelikolla: Järvinen-Malinen-Tuominen-Rauhala joista yksi on try-out mies ja yksi ensimmäistä liigakauttaa aloitteleva a-juniori. Taustalla sitten pari laituria joita voidaan hädässä myös sentterinä peluuttaa (Peltola, Da Costa).

Greenin twitter-feedin mukaan mies todellakin näyttää olevan vielä aika lomatunnelmissa (kun muulla joukkueella on joukkuetreenit jo alkaneet) joten lienee huhuissa ainakin jotain perää. Miehen itsensä ja Tapparan loppukauden menestyksen osalta toki aina parempi mitä freshimmässä kunnossa Josh keväällä on mutta ei sitä saa kuitenkaan alkukauden kustannuksella tehdä.

Mestaruustaiston osalta sentterinelikko : Zajac-Järvinen-Green-Malinen kuulostaisikin jo varsin mallikelpoiselta.

Hyökkäys, laiturit

Laituriosasto ei ole onneksi kärsinyt major-katastrofia vaan molemmat mm-miehemme Palola ja Jormakka (khl-tarjouksista huolimatta) ovat vielä ringissämme. Kärki on siis laadukas mutta top-2 kenttien jälkeen laiturien taso on suuri kysymysmerkki. Potentiaalisina top-kenttien laitureina sopimuspelaajistamme näkisin lähinnä Toni Kallelan ja Patrik Laineen. Ja pitää huomioida että näistä Kallela omaa varsin vähän liigakokemusta (ennustan kuitenkin Palola-tyylistä läpimurtoa tulevaisuudessa) ja Laine on Barkoviin verrattavissa oleva huippulupaus mutta silti vasta 16-vuotias keväällä polvileikkauksen läpi käynyt juniori. Teddy Da Costa täysi jokeri-kortti jonka varaan ei mitään voi laskea, toki varmaan Laineen ohella se kiinnostavin uusi pelaaja rosterissa. Muista pelaajista Jukka Peltola on mahtava duunari hyvä av-pelaaja mutta ei liene paras vaihtoehto ketjuun jonka pitäisi olla pelistä toiseen ns. tulosyksikkö-osastoa. Haapala ja Karjalainen taasen ovat tätä pienikokoista pörrääjä-osastoa jotka menevät hyvin nelosketjun energia-roolissa. Sellaista koodinimi ”Smolenak”-tyylin pelaaja tuo rosteri vielä huutaa, ellei sitten Laine jo pysty ottamaan vakipaikkaa. Laineessa on myös huomioitava se, että kolmen vuoden sopimuksestaan huolimatta tullee olemaan parin vuoden päästä kesällä NHL:n ykköskierroksen varaus joten hyvin mahdollista että vain enää pari vuotta Suomen liigoissa Laine pelailee. Hyödyt kannattaa ottaa kaverista välittömästi irti.

Ketjujen osalta jos asioita miettii niin joko Kallelan tai Laineen läpimurto taikka tuon koodinimin ”Smolenakin” hankinta voisi mahdollistaa myös esim. Erkinjuntin siirron kolmosketjuun jolloin saisimme aikalailla pomminvarmasti kolme tulosyksikköön-soveltuvaa ketjua kasaan. Toki EJ:n siirto vaatisi ensinnäkin ykkösketjuun sen sentterihankinnan joka pystyisi ottamaan EJ:n vastuuta pelinteosta.

EJ-”Zajac”-Kuusela
Jormakka-Järvinen-Palola
Kallela (Laine) – Green - Da Costa
Haapala (Karjalainen) – Malinen – Peltola

Ylläolevan kokoonpanon heikkous on av-pelaajien vähyys. Malinen-Peltola ja Green-Kuusela kaksikot lähinnä pelaajia joiden vahvuus myös av-pelissä. Kallelan ja EJ:n paikkojen vaihto toisi kolmosketjuun pelintekijän jolloin Da Costan roolina olisi enemmän maalintekijä. Jos Kallela taikka Laine ei saa mahdollisuutta niin Peltola ottanee tuon kolmosketjun roolin ja Kaksonen (av-pelaajana) nousee tilalle nelosketjuun.

Valmennus

Vaikka nyt Jukat Rautakorpi ja Jalonen kuinka ovat Tapolaa hehkuttaneet niin edelleen tämä valmennus on täysi mysteerikortti. Toki toivotaan Tapolasta uutta rautakorpea, marjamäkeä taikka jyrkiahoa mutta sen sitten ensi kausi näyttänee. Tällä hetkellä tosiaan suurin epävarmuus kohdistuu sentteriosaston lisäksi valmennukseen. Kuten jo aiemmin mainittu, voi kääntyä myös positiiviseksikin vaihdokseksi jos vapauttaa hieman tuota Tapparan ilmapiiriä ja antaa Rautakorpeä enemmän vastuuta pelaajille.

Kokonaisuutena Tapparan pitäisi mielestäni vielä enemmän olla seura joka kaikilla teoillaan ja sanoillaan osoittaa olevansa liigan suurseura. Kahden hopeakevään jälkeen nyt on ilmassa ollut vähän sellaista ristiriitaista viestiä, että tyydytäänkö nyt tähän tasoon missä nyt ollaan kun koko ajan pitäisi olla vielä aiempaa parempi. Mäntylä ja Kolomatis nyt olivat jo vähän parempia signaaleja. Nyt vähintään se ykkössentteri kehiin jo ennen kauden alkua niin näytetään poronkasvattajille että ei täällä Tampereella olla luovutettu liigan herruudesta taistelua.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kiitos pohdinnoista sudelle. Samoja mietintöjä on ollut itselläkin. Jos nyt oikein kyynisiä ollaan, niin eihän Tapolalla tässä tilanteessa ole muuta kuin hävittävää: Fanit janoavat kultaa ja rosteri on Liigan top 3 -tasoa. Homman on vain yksinkertaisesti lähdettävä rullaamaan heti alusta alkaen ja edellytykset sille toki ovat mitä parhaimmat.

Taannoisessa Jatkoajan haastattelussa kerrotaan Tapolan olevan Rautakorpea selvästi hyökkäysvoittoisempi valmentaja, mitä ei kai voi pitää huonona asiana. Toki Rautakorvenkin johtamat pelitavat viime ja edelliskauden välillä olivat huomattavan erilaiset, joista itse pidin huomattavasti enemmän toissakauden kiekkokontrolli-Tapparasta. Kun eräät (IS:n) vääräleuat irvailivat Tapparan suorastaan tukehtuneen finaaleissa puolustamiseen viime kaudella, niin ei se varmasti ole täysin väärä arvio.

Kommentoin edellä jo Tapparan rosteria hieman. Pakisto on riittävän hyvä, jos Kolomatis ja Puistola onnistuvat. Aiempia finaalisarjoja ei Metsolaan kaaduttu, mutta vahva kakkonen olisi todella mieleen. Laituriosasto on varmaan Liigan paras ja ykkössentteri on kyllä tulossa, ei huolta siitä.

Luultavasti tuleva kausi on Laineelle kuitenkin vielä se sisäänajokausi, eikä hän kykene pitämään korkeaa suoritustasoa illasta toiseen. Ajoittaisia väläytyksiä toki varmasti nähdään.
 

susi

Jäsen
Viime aikoina on myös kuulunut huolestuttavia huhuja siitä, että Josh Green pelaisi kauden veropakolaisena, ts. saapuisi Tampereelle vasta lokakuun puolella. Jos näin niin aika käsittämättömältä tämä tuntuisi, että yksi mestariehdokkaista lähtisi kauteen sentterinelikolla: Järvinen-Malinen-Tuominen-Rauhala joista yksi on try-out mies ja yksi ensimmäistä liigakauttaa aloitteleva a-juniori. Taustalla sitten pari laituria joita voidaan hädässä myös sentterinä peluuttaa (Peltola, Da Costa).

Eli tämä ei enää ole mitään huhua vaan virallista tietoa. Tapola Aamulehden haastattelussa varmisti, että Green palaa Tampereelle vasta marraskuussa. Sentteritilanteemme on näin ollen CHL-peleissä ja ekat pari kuukautta liigassa varsin vaatimatonta luokkaa. Uudesta sentterihankinnastakaan ei ole vielä mitään hietoa. Kyllä tämä sanattomaksi vetää.
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eli tämä ei enää ole mitään huhua vaan virallista tietoa. Tapola Aamulehden haastattelussa varmisti, että Green palaa Tampereelle vasta marraskuussa. Sentteritilanteemme on näin ollen CHL-peleissä ja ekat pari kuukautta liigassa varsin vaatimatonta luokkaa. Uudesta sentterihankinnastakaan ei ole vielä mitään hietoa. Kyllä tämä sanattomaksi vetää.

Älä nyt vedä ihan noin mustavalkoisia johtopäätöksiä. Eilinen Aamulehden nettisivujen Kiekko-osion jutusta lainattu seuraava kohta.
Al.fi kirjoitti:
Lähinnä sentteriä katsellaan, mutta emme ota huonoa miestä. Uuden kaverin pitää täyttää laatukriteerit, Tapparan uusi päävalmentaja Jussi Tapola selvittää.

Voihan se toki olla ettei sentteriä tule heti / kohta / nyt, mutta kyllä olettaisin että maailmalta se kaivattu sentteri saadaan ennen Liigakauden alkua (jos ei ehdi CHL peleihin).

Pitäisiköhän ensi viikolla mennä Bikinit päällä 6.8.14 Tappara-Ilves harjoituspeliin.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Eli tämä ei enää ole mitään huhua vaan virallista tietoa. Tapola Aamulehden haastattelussa varmisti, että Green palaa Tampereelle vasta marraskuussa. Sentteritilanteemme on näin ollen CHL-peleissä ja ekat pari kuukautta liigassa varsin vaatimatonta luokkaa. Uudesta sentterihankinnastakaan ei ole vielä mitään hietoa. Kyllä tämä sanattomaksi vetää.

Lähinnä se mikä tässä asiassa vetää mietteliääksi, kun näihin verokikkailuihin on taas lähdetty, että toivottavasti se tuleva The sentteri ei ole veropakolainen ns. toisinpäin. Että pelaisi vain alkukauden.
 

susi

Jäsen
Lähinnä se mikä tässä asiassa vetää mietteliääksi, kun näihin verokikkailuihin on taas lähdetty, että toivottavasti se tuleva The sentteri ei ole veropakolainen ns. toisinpäin. Että pelaisi vain alkukauden.

Tämä itsellenikin tuli mieleen. Olisi perin "leinosmainen" ratkaisu. Itse vastustan sekä verokikkailua että artistipelaajia.

Artistien suhteen ongelma on se että jos pelasi huonosti == vain negatiivista vaikutusta ja Greeniä odotetaa sen jälkeen kuin pelastavaa enkeliä. Jos pelaa hyvin, niin vituttaa kun lähtee pois ja alkukauden toimineet kombinaatiot rikkoontuvat (negatiivinen vaikutus joukkuekemiaan).

Ei tässä nyt pitäisi ammattimaisella organisaatiolla olla muuta vaihtoehtoa kuin hommata se uusi ykkössena koko kauden sopparilla.
 
Lähinnä se mikä tässä asiassa vetää mietteliääksi, kun näihin verokikkailuihin on taas lähdetty, että toivottavasti se tuleva The sentteri ei ole veropakolainen ns. toisinpäin. Että pelaisi vain alkukauden.
No ei varmastikaan ole. Eihän silloin olisi niinkään oleellista kuinka kova se pelimies olisi - koska olisi todennäköisesti melko kova kuitenkin.

Se voi toki olla, että mikäli ei sitä oikeaa peluria löydy riittävän nopeasti, joku alkusyksyn artisti otetaan täydentämään. Sitten kuitenkin tulisi vielä se "the sentteri" + Green.
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
Lasch meni jo. Ketäs on jäljellä? Rotta Ruutu?

Kuis hyvin tähän sivustoon pystyy luottaan noiden vapaiden pelaajien osalta:
Elite Prospects
Tuolta kun selailee niin aika monta hyvää hyökkääjää olisi vapaana.
 
Luotatteko Metsolaan vielä? Onhan kiistatta yksi liigan parhaista veskareista. Olisiko kolmas vuosi se kaikista paras? Siis eihän kaksi edellistäkään kautta mitään surkeita ole ollut. Silti joku toinen on aina ollut keväällä ns. kuumempi?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Luotatteko Metsolaan vielä? Onhan kiistatta yksi liigan parhaista veskareista. Olisiko kolmas vuosi se kaikista paras? Siis eihän kaksi edellistäkään kautta mitään surkeita ole ollut. Silti joku toinen on aina ollut keväällä ns. kuumempi?

Kyllä Metsola Kärppiä vastaan oli tulikuuma koko sarjan. Metsola ei todellakaan hävinnyt osuuttaan kummallekaan Karhuselle tai Rynnäkselle vaan yksinkertaisesti joukkue hänen edessään ei pystynyt tekemään tarpeeksi maaleja vastustajan verkkoon. Tappara vs. Kärpät sarjassa ratkaisi hyökkäyksen terävyys ja Kärpillä oli juuri sen verran enemmän, että pystyivät tekemään enemmän maaleja. Päästivät toki lähes yhtä paljon kuin Tappara, mutta pienillä marginaaleilla ero tuli vain ja ainoastaan siitä, että Kärppien hyökkäys oli parempi. Metsolalle ei montaakaan maalia tässä finaalisarjassa mennyt, jotka hän olisi voinut ottaa.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kyllä Metsola Kärppiä vastaan oli tulikuuma koko sarjan. Metsola ei todellakaan hävinnyt osuuttaan kummallekaan Karhuselle tai Rynnäkselle vaan yksinkertaisesti joukkue hänen edessään ei pystynyt tekemään tarpeeksi maaleja vastustajan verkkoon. Tappara vs. Kärpät sarjassa ratkaisi hyökkäyksen terävyys ja Kärpillä oli juuri sen verran enemmän, että pystyivät tekemään enemmän maaleja. Päästivät toki lähes yhtä paljon kuin Tappara, mutta pienillä marginaaleilla ero tuli vain ja ainoastaan siitä, että Kärppien hyökkäys oli parempi. Metsolalle ei montaakaan maalia tässä finaalisarjassa mennyt, jotka hän olisi voinut ottaa.

Ainoa mikä jäi kummittelemaan oli 6. pelin tilanteessa 2-2 hölmö väliinmeno, jolla lähinnä ohjasi kiekon paremmin Maxwellille(?). Voittomaalihan siitä lopulta syntyi Humlin tekemänä. Ja toki Larssonin kaapissa olisi voinut pitää ylänurkan kiinni(puolihymiö).
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Mielestäni kuudes finaali oli koko joukkueen käsittämättömän heikko suoritus erittäin tärkeässä paikassa.

Oli, mutta peli oli kääntymässä lopussa, kun Tappara tuli osin onnekkaasti tasoihin. Mutta se kuuluu eri ketjuun se.
 

susi

Jäsen
Luotatteko Metsolaan vielä? Onhan kiistatta yksi liigan parhaista veskareista. Olisiko kolmas vuosi se kaikista paras? Siis eihän kaksi edellistäkään kautta mitään surkeita ole ollut. Silti joku toinen on aina ollut keväällä ns. kuumempi?

En luota. Ei myöskään ole kiistatta yksi liigan parhaista veskareista. Vaihtaisin Metsolan koska tahansa jompaan kumpaan Kärppien maalivahdeista, Sarokseen, Markkaseen, Lassilaan tai Zapolskiin. Luultavasti myös Jypin Tarkkiin tai nousevaan tähteen Ville Hussoon. Metsola on saanut pelata pari viime kautta + tulevan kauden, yhden liigan tasokkaimman puolustuksen edessä. Rautakorven kurinalainen pelitapa on myös ollut hyvinkin suosiollinen maalivahdin näkökulmasta. Metsola on lähempänä siellä TOP-10 osastoa näiden Jani Niemisten ja Jere Myllyniemien kanssa.

Ylläolevasta lainauksesta totta on tuo, että joka kevät on tosiaan joku toinen maalivahti ollut kuumempi. Ensin Raanta ja viime vuonna Karhunen. Mielenkiintoista on se, että Tappara on kaksi kertaa nyt putkeen hävinnyt mestaruuden. Ensin ollessa ennakkosuosikki ja kotietujoukkue. Seuraavalla kerralla häviten mestaruuden johtaessa finaalia jo voitoin 3-1.

Itseasiassa uudet sääntömuutokset pelottavat tässä vieläkin enemmän ottaen huomioon Metsolan pelityylin. Lisääntynyt hyökkäsalueen tila antanee enemmän mahdollisuuksia poikittaissyöttöihin etc jolloin riski Metsolan pelityylissä (ulos maalista torjumaan joka vetoa 2-3 metriä) luultavasti kostautunee vielä pahemmin. Tämä on myös huonoa ihan henkilökohtaisellakin tasolla koska kasvattanee itselläni riskiä sydäninfarktiin.

Metsolalle ei montaakaan maalia tässä finaalisarjassa mennyt, jotka hän olisi voinut ottaa.

Mitä nyt esim. finaalisarjan viisi viimeisintä maalia jotka kaikki olivat ns. torjuttavissa osastoa.

Edit.

Se on totta, että Tapparan voitot olivat hyvin pitkälti toimivan hyökkäyspelin varassa. Jos hyökkäyspeli ei toiminut, ei maalivahdilta tukea tullut. Sen kertoo hyvin mm. voittotilastot play-off peleistä:

voitot 1 tehtyä maalia : 0 kpl
voitot 2 tehtyä maalia : 2 kpl
voitot 3 tai enemmän tehtyä maalia : 9 kpl
tappiot 3 tai enemmän tehtyä tehtyä maalia : 0 kpl
Yhteensä 9 kpl tappioita pudotuspeleissä. Kaikissa 2 tai vähemmän tehtyä maalia.

Nämä kaikki kertovat sen, että vähämaaliset pelit Tappara pääsääntöisesti kaikki hävisi.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kaipa tämä tähän ketjuun kuuluu. Ei vittu mitä spedeilyä voi olla noiden hintojen kanssa. Ei muuten, mutta säästän vähintään 40€, ja lomista johtuen luultavasti satasen sillä, että ostan joka peliin irtolipun kausikortin sijaan. En ole ennen nähnyt tällaista, että kausikortti on kalliimpi, kuin yksittäisliput.

Mutta pakkohan ne on opiskelijaedut ottaa kausikorteista pois. Ja kuinka ollakaan nyt olisi sitten nuorisokorttikin halvempi kuin viime vuonna. Kai siellä on sitten hallilta ostaessa vielä ne toimituskulut päälle, saatana.

Ja ylläolevaan viestiin, Metsola ei ole kumpaakaan Tarkkia, eikä myöskään Hussoa huonompi, ja luultavasti parempi kuin puolikauttahuipulla-Karhunen. Saros, Zapolski, Lassila ja Markkanen edellä, Myllyniemi myös aika tasoissa. Toki Kärpillä parempi kaksikko. Mutta kyllä Metsolalla ollaan maalivahtipelissä top6:ssa. Se on eri asia, jos joku johanlarsson seisoo maalin edessä maila ylhäällä eikä pidä ketään.
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaipa tämä tähän ketjuun kuuluu. Ei vittu mitä spedeilyä voi olla noiden hintojen kanssa. Ei muuten, mutta säästän vähintään 40€, ja lomista johtuen luultavasti satasen sillä, että ostan joka peliin irtolipun kausikortin sijaan. En ole ennen nähnyt tällaista, että kausikortti on kalliimpi, kuin yksittäisliput.

Minun kausikortti maksoi 280 euroa + Tappara fan clubin vuosimaksu 17e (uudet jäsenet 20e). Muutenkin nuo TFC jäsenedut on mitä mainioimmat. Linkki vie Tappara Fan Club - Etusivu sivustolle. Kolmella sadalla eurolla olisit saanut kausarin C tai D katsomosta, tai alariveiltä ja lisäksi muita etuja.

Olen varma että minulla jää tulevallakin kaudella useampi peli näkemättä (sama viime kaudella), mutta tuolla hintaa en koe sitä isoksi rahalliseksi menetykseksi.

Paljon muuten Lippupalvelu ottaa kuluja per ostettu opiskelijalippu, 2.5e?

Edit: Tapparan kotisivuilta löytyi vastaus: Kaikki hinnat sisältävät toimituskulun 1,5 - 2,5 €.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Minun kausikortti maksoi 280 euroa + Tappara fan clubin vuosimaksu 17e (uudet jäsenet 20e). Muutenkin nuo TFC jäsenedut on mitä mainioimmat. Linkki vie Tappara Fan Club - Etusivu sivustolle. Kolmella sadalla eurolla olisit saanut kausarin C tai D katsomosta, tai alariveiltä ja lisäksi muita etuja.

Niin, olisi pitänyt ostaa ennen juhannusta. Nyt maksaa 380+20. Irtolipuilla 330+4 euroa per Ilves-matsi. Ja tod. näk. jää sellainen viitisen peliä näkemättä, niin sitten se on tuollaiset 280 suunnilleen.

En ole netistä ikinä lippuja ostanut, tai no siis minulla on ollut aina(since 7 v.) kausikortti, mutta ainakin hallilla oli viime vuonna toimituskulut 3e ja tuolloin sanottiin, että netistä ostaessa ei ole toimituskuluja.

No, poffeihin täytynee kausari kuitenkin hankkia, oli kuinka suolainen hyvänsä.
 

Don Ernesto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin, olisi pitänyt ostaa ennen juhannusta. Nyt maksaa 380+20. Irtolipuilla 330+4 euroa per Ilves-matsi. Ja tod. näk. jää sellainen viitisen peliä näkemättä, niin sitten se on tuollaiset 280 suunnilleen.

En ole netistä ikinä lippuja ostanut, tai no siis minulla on ollut aina(since 7 v.) kausikortti, mutta ainakin hallilla oli viime vuonna toimituskulut 3e ja tuolloin sanottiin, että netistä ostaessa ei ole toimituskuluja.

No, poffeihin täytynee kausari kuitenkin hankkia, oli kuinka suolainen hyvänsä.

Tiedoksi jos et jo tiedä että poffeihin ei kausaria saa jos ei ole ollut kyseisen kauden runkosarjan kausaria.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tiedoksi jos et jo tiedä että poffeihin ei kausaria saa jos ei ole ollut kyseisen kauden runkosarjan kausaria.

Vanhaan hyvään aikaan tuokin oli vain etuosto-oikeus. No, ei auta kuin olla valmiina varaamassa lippuja, kun lipunmyynti alkaa. Ja toivoa parasta.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin, olisi pitänyt ostaa ennen juhannusta.

Mielestäni on hyvä tapa palkita halvemmalla hinnalla sellaiset kannattajat, joiden ei tarvitse arpoa ja miettiä, ostaako kausikortti vai ei. Enkä nyt tarkoita tällä sinua vaan yleisesti ottaen.

Hiukan olet laskenut väärin irtolippujen hinnat (oletan, että tarkoitit C2-katsomon opiskelijalippuja). Kaksi Ilves-peliä 29€/kpl (alennukset eivät ole voimassa) ja 28 muuta peliä 11€/kpl eli 366€ yhteensä. Halvempi toki tuokin kuin "kannattajakortti" tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös