Tappara-Ilves 27.2.

  • 1 634
  • 10
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Kai sitä on pakko jonkun jotain tähän vääntää.

Ketä hirvittävästi kiinnostaa? Kahdeksas paikalliskamppailu. Tappara on ollut selkeästi vahvempi jokaisessa paikallisottelussa, myös ainoassa tappiossaan.

Panoksia ei juuri ole. Ilves jää viimeiselle paikalle, joukkue odottelee enää rantakelejä ja siinä sivussa pelailee pelit pois. Tietenkin joillekkin pelaajille viimeiset ottelut ovat tärkeät. Jaossa on kuitenkin ensi kauden pelipaikat.

Tappara taas on suht tukevasti kuudentena. Toki Jyp on vielä tavoitettavissa, mutta en tiedä onko se niin tärkeää joukkueelle. Blues tai Kärpät tulee vastaan kuitenkin, kumpi, sitä ei tiedä vielä kukaan. Mielummin Kärpät kiitos.

Ainut toivomus illan otteluun on se, ettei lähdetä Ilveksen tempoon mukaan, vaan pelataan omaa peliä. Tappara (ja mikseivät muutkin seurat) tahtoo aina sortua pelaamaan vastustajan tasolla. Nyt vaan perkeleellinen vauhti alkuun ja pari maalia, niin voidaan lähteä kotiin.

Eiköhän Tappara vie pisteet vähintään kolmen maalin erolla.


PS. Grönvall vilttiin!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kokoonpanot

TAPPARA

1 Pasi Kuivalainen, Maalivahti
34 Mika Lehto, Maalivahti AK

1. kenttä

55 Janne Grönvall, Vasen puolustaja AK
18 Tuukka Mäntylä, Oikea puolustaja AK
40 Jaakko Uhlbäck, Vasen laitahyökkääjä AK
16 Aleksandr Barkov, Keskushyökkääjä AK
20 Jussi Tarvainen, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

21 Pasi Puistola, Vasen puolustaja
33 Miska Kangasniemi, Oikea puolustaja
11 Kimmo Koskenkorva, Vasen laitahyökkääjä
10 Esa Pirnes, Keskushyökkääjä
27 Tom Bissett, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

5 Mikko Luoma, Vasen puolustaja
15 Jiri Marusak, Oikea puolustaja
29 Johannes Alanen, Vasen laitahyökkääjä
8 Janne Ojanen, Keskushyökkääjä
19 Lasse Jämsen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

6 Pekka Saravo, Vasen puolustaja
(36 Ville Hämäläinen, Hyökkääjä)
38 Sami Venäläinen, Vasen laitahyökkääjä
81 Arto Kuki, Keskushyökkääjä
28 Marko Mäkinen, Oikea laitahyökkääjä

Marko Ojanen edelleen sivussa.


ILVES

35 Tuomas Nissinen, Maalivahti
62 Bruce Racine, Maalivahti AK

1. kenttä

8 Teemu Jääskeläinen, Vasen puolustaja AK
42 Jukka-Pekka Laamanen, Oikea puolustaja AK
39 Vesa Viitakoski, Vasen laitahyökkääjä AK
41 Raimo Helminen, Keskushyökkääjä AK
15 Ville Snellman, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

37 David Printz, Vasen puolustaja
25 Ismo Siren, Oikea puolustaja
17 Marko Luomala, Vasen laitahyökkääjä
11 Jesse Niinimäki, Keskushyökkääjä
22 Kimmo Vähä-Ruohola, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

19 Mikko Kuparinen, Vasen puolustaja
10 Bert Robertsson, Oikea puolustaja
20 Ville Leino, Vasen laitahyökkääjä
33 Ville Hirvonen, Keskushyökkääjä
18 Timo Peltomaa, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

29 Tapio Sammalkangas, Vasen puolustaja
34 Tomi Källarsson, Oikea puolustaja
27 Eero Lajunen, Vasen laitahyökkääjä
9 Karri Akkanen, Keskushyökkääjä
32 Tommi Jäminki, Oikea laitahyökkääjä
 
Viimeksi muokattu:

Teukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hohoijaa, ilves se vaan jaksaa kaffata ja roikkua...

Kyllä voi olla tylsää katsottavaa liigan ylivertaisesti surkeimpaa joukuetta vastaan olevat matsit. Jos toisen joukkueen ainut tarkoitus on roikkua, estää kiekotonta miestä ja vielä kerran roikkua niin kyllä on liiga väärillä urilla. MUTTA syytä ei voi yksistään siirtää Ipan niskaan, Tappara lähti vaan yksinkertaisesti taas kunnon asenteella peliin.

Ensimmäisen ja toisen erän alku antoi odottaa parempaa, mutta pettymys oli suuri! Lähdettiin samaan kävelyyn Ipan kanssa, peli oli suoraan sanoen syvältä, ainut positiivinen asia, kauden viimmeinen paikallispeli!

Toivottaan että Ilveksellä riittäisi ensi kaudeksi pätäkkää koota kunnon joukkue... :D Ainut mikä jäi kaffaamisen lisäksi mieleen on kahden huippupuolustajan huippu matsi, M. Kuparinen ja J. Grönvall!!! Tapparan onni Että isolla G:llä on sopimus katkolla :)
 

Veikko

Jäsen
Tämä taitaa olla koko Jatkoajan historian lyhin peliä koskeva viestiketju.







Enkä ihmettele.

4 paikallispeliä kaudessa on tarpeeksi prkl.









Pelistä ei ole mitään kommentoitavaa.
 
Eipä ole kommentoitavaa tästä matsista liiemmälti. Että kolmeen sanaan tiivistettynä, olipa tylsä peli. Ja tämä otteluketju ei ole enää niiden "lyhyimpien" otteluketjun joukossa, sillä Hakametsässä 25.1. pelatun Tappara-Pelicans-ottelun tapahtumat kirvoittivat peräti neljä viesti ja tämä oma viestini on kai sitten viides tähän ketjuun. Mitä vielä sitten? Ai niin, Grönvall oli huono. Miksi tätä miestä ei voi laittaa vilttiin edes vähäksi aikaa, hä? Mitenkä Grönvall ansaitsee paikan ykkösketjun pakkina viimeaikaisten peliesitystensä perusteella?
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Re: Hohoijaa, ilves se vaan jaksaa kaffata ja roikkua...

Viestin lähetti Teukkis
Kyllä voi olla tylsää katsottavaa liigan ylivertaisesti surkeimpaa joukuetta vastaan olevat matsit. Jos toisen joukkueen ainut tarkoitus on roikkua, estää kiekotonta miestä ja vielä kerran roikkua niin kyllä on liiga väärillä urilla. MUTTA syytä ei voi yksistään siirtää Ipan niskaan, Tappara lähti vaan yksinkertaisesti taas kunnon asenteella peliin.

Niin, Tapparahan ei syyllisty moiseen lainkaan, eihän?
Olit varmasti pelissä katsomassa tuota yksipuolista roikkumista, estämistä ja vielä kerran roikkumista?
Tappara luisteli kokoajan täysillä ja kiekottomana osapuolena yritti vain olla Ilves-pelaajien edessä, eikä estää heitä mitenkään?
Niinkö ottelun näit?

Minä näin täysin erilailla tuon ottelun. Ehkä näöissämme on sitten jonkin verran eroavaisuuksia.
 

Jaakkima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Teisa on muuttanut Ilveksen tyylin totaalisesti, tämä peli oli pahin tällä kaudella näkemistäni (6 kpl) siinä mielessä että Ilves repi, kahvasi, roikkui, jne. Onnistuivat todella hyvin ko taktiikassa, saivat pudotettua Tapparan "vauhdin" pois ja piste tuli plakkariin.

Racine oli todella huono, pelissä tuli n. 10 kertaa tilanne jossa hänellä ei ollut mitään tietoa missä kiekko torjunnan jälkeen oli. Samanverran oli tilanteita joissa kesti 10-15 sekuntia päästä tolpilleen, jalat ovat kertakaikkiaan huonossa kunnossa.
Lisäksi 1. erän torjuntatilastot olivat päin peetä, mistä Racinelle oli saatu 15 torjuntaa ??

Mielenkiintoisesti tuossa otteluraportissa kerrotaan Ilveksen maalin syntyneen siten että Akkanen nousi laidalta ja sai tökättyä kiekon eteenpäin. Tilannehan meni siten että Luoma yritti purkaa n. 1.5 metriä siniviivalta kiekkoa pois, sai sen ylitse mutta suoraan Akkasta polkkeisiin josta kiekko kimposi keskelle ilvespelaajille. Olihan Akkanen siinä edessä mutta ei siinä mitään syöttöä ollut. Hieno maali anyway.

Raipe oli suurissa vaikeuksissa pelatessaan kiekollista puolustajan paikkaa, avaukset kestivät todella kauan ja n. 75% tilanteissa Tapparan karvaaja ehti sotkea Raipen kuviot (omassa puolustuspäässä).

Tapparasta voisi mainita Lehdon joka oli varma, PIrneksen myös. pakitkin pelasivat OK.

Tappara olisi voinut ratkaista pelin jo aikaisemmin lisäämällä vauhtia mutta nyt menivät Ilveksen kävelyvauhtiin mukaan.

Ei tämä sentään kauden huonointa peliä ollut, tammikuun puolessavälissä pelattu Tra-Ipa pelin 1. erä oli surkeinta ikinä SM-liigassa näkemääni peliä.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onhan se ihan selvä että noin heikossa matsissa molemmat roikkuvat. Ipa kyllä sai tehdä sitä aika rauhassa, välillä puolen kaukalon mitan verran todella räikeästi ilman että pilli soi. Mutta väliäkö sillä - paremmalla viimeistelyllä Tappara olisi kuitannut paljon suuremman voiton ottelusta.

Olen täysin eri mieltä siitä että Racine olisi ollut huono. Kyllä se että vieraat pysyivät pelissä mukana oli pitkälti hänen ansiotaan. Toki se Pirneksen maali oli hieman helppo, mutta muuten aivan loistopeliä. Tuuriakin oli, mutta mukaan mahtui myös loistopelastuksia. Peli ei ehkä ollut niin näyttävää, kun varsinaisia perinteisiä haamutorjuntoja ei ollut niin paljoa. Monta kertaa mies kuitenkin esti varman maalin lukemalla peliä hyvin ja katkaisemalla syötön, kun omat kenttäpelaajat olivat jo aivan ulkona tilanteesta.

Torjunnat oli varmaan laskettu suht oikein. Kyllähän kaksi erää Tappara myllytti, mutta varsin tehottomasti.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Todella huonotasoinen peli. Kiekottoman miehen estämistä molemmilta joukkueilta, koukkua kiekolliseen mieheen jatkuvasti etenkin Ilvekseltä omassa päässä, maalipaikkoja Tapparalla ehkä 7-8, Ilveksellä taisi olla neljä, mikäli siniviivaan pelattuja laukaisupaikkoja ei lasketa (maaliin johtanut tilanne, Snellmanin ja Luomalan jäähyyn johtaneet läpiajot, sekä Raipen nosto Kuivalaisen hanskaan.

Joku sanoi, että vain Ilves esti kiekotonta miestä. Itselläni jäi kaksi räikeää Tapparan estämistä mieleen. Molemmat toisessa erässä. Toisessa tilanteessa kärkikarvaaja blokattiin, jotta viivaan tulisi lisää tilaa. Onnistui ja hyvä laukaus. Toinen taas edelsi Tapparan avopaikkaa, jonka joku onnistui häsläämään kulmalta ohi. Helminen oli tulossa tilanteeseen, mutta keskialueella tuomarin selän takana pieni koukku, joka pysäytti vauhdin, eikä Raipella ollut mitään saumaa ehtiä hätiin.

Mikko Kuparinen oli jälleen eilen käsittämättömän huono. Mies olisi varmasti vahva lajissa, jota vietäisiin amerikkalaisen jalkapallon suuntaan ja jossa vastustaja pitäisi pystyä pysäyttämään keinolla millä hyvänsä. Mutta jääkiekoon, jossa pysäyttämiseen vaaditaan tiettyjen sääntöjen täyttymistä, Kuparisesta ei tällä kaudella ole ollut. Viime kauden lopulla, hyvän hyökkäävän ketjun takana, hyökkäävänä pakkina, Kuparinen oli selkeää liigatasoa. Jos jollakin joukkueella on tarvetta tällaisen roolin pakille, niin kannattaisi kysäistä tätä miestä jo senkin takia, että Ilves pääsisi miehestä eroon.

Tuo Ilveksen maali syntyi siten, että Luoma purki Akkasen polkkeisiin, josta kiekko karkasi muutaman metrin päähän. Akkanen oli nopeimpana kiekossa ja syötti sen Jämingille. Mistään polkepompusta siis ei ollut kyse, vaan Akkanen hyvällä pelinluvulla ensin pääsi katkaisemaan syötön ja sen jälkeen ehti antamaan syötön Jämingille. Syötöstä voidaan kyllä puhua, vaikka kyseessä ei lätty ollutkaan. Kuitenkin ilman sitä, että Akkanen olisi kiekkoon ehtinyt, ei maalia olisi syntynyt.
 

axe

Jäsen
Koska nyt on jo kahdesti mainittu tuo Akkasen polkkeisiin kiekon lyönyt pakki Luomaksi, niin korjattakoon nyt että kyseessä oli Saravo. Luoma kun on Grönvallin kanssa muutenkin nykyään vastuussa kaikista kentällä tapahtuvista virheistä ollessaan jäällä, niin ei levitetä sitä vastuuta niihin tilanteisiin kun ukot on vaihtopenkillä.

Ja lisää pilkkua viilaamaan. Jos Raipe nosti kiekon Kuivalaisen hanskaan, niin eihän se ollut maalipaikka. Kuivalainenhan istui ihan eri paikassa kuin maali, siellä vaihtopenkillä. Joo, vitsi vain, asia kyllä ymmärrettiin.

(edit: Raipen vauhdin pysäyttämisestä kirpoavat ah-niin-helpot paikat vitsailuun jätän kaikkien iloksi käyttämättä)


Uudempi edit:

Ja vielä päivää myöhemmin videotarkistuksen jälkeen korjataan sen verran, ettei se ollut Saravokaan siinä siniviivalla kiekkoa purkamassa vaan Kangasniemi. Mutta Saravo oli sentään jäällä, Luoma ei!

Niin ja sen verran vielä, että joissain paikoissa sitä Ilveksen maalia on väitetty selväksi paitsioksi. En muista oliko tässä huikeassa ketjussa taitettu peistä siitä kiihkeästä tilanteesta, mutta ainakin Tapparan keskustelussa on paitsiopuheita ja jopa Ilves.comin oma otteluraporttikin jätti siitä kysymysmerkin ilmaan. Mutta ei se ollut. Minähän en koskaan niin luullutkaan, koska olen maailman johtava jää kiekko asian tuntia, mutta todistin sen vain vielä itselleni nyt jälkikäteen videoltakin pönkittääkseni muuten liian vaatimatonta egoani.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös