Tappara-Blues 19.3

  • 6 454
  • 78

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Tappara-Blues 20.3

Mitäs tässä enää turha menneitä miettimään vaan katse eteenpäin.Seuraava peli häämmöttää jo horisontissa.Ratkaisun avaimia Bluesin kannalta:

1) Tänään Bluesilta hyvää ali- ja ylivoimapelaamista.Sitä vaaditaan kyllä koko sarja mikäli jatkoon halutaaan.

2) Myllys vs Draper. Myllyksen on voitettava tämä kaksintaistelu.Puolustus on Tapparalla parempi joten siinäkin mielessä Myllyksen rooli korostuu.Oksa ehtinee kuntoutua kun taas Hovi on kirjoittamaton krtti,joten Draper ei Tapparan puolella saa pettää.Tänään 0-peli Jokereita vastaan mutta edelleen lipsahduksia tulee.

3)11-16-17 mikäli yhdessä pelaavat.Tekevät takuulla maaleja mutta omissa ei saisi soida yhtä usein kuin nyt.

4)Kotimainen hyökkäysosasto.Edelleen lähes täysin Krykovin ja TElomon varassa.Hurme olisi Ässiä vastaan pari voinut mutta ei..Maaleja Hire-Hurme-Kalto ketjulta ja Lehterä-MElomo akselilla niin oltaisiin jo pitkällä.

EDIT:Ottelun päivämäärä
 
Viimeksi muokattu:

liverpool

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues & Liverpool
1. Joo ylivoima toimi kyllä hyvin mutta Ässät pääsi iskemään AV:llä, tosin sille ei mitään kukaan paitsi tuomari olisi voinut.

Aika jännää tulee olemaan ja nimenomaan 11-16-17 ketjun pitää ruveta puolustamaan!!

Tapparalaiset voisivat kertoa löytyykö esim. nettiradiota josta peli kuuluisi?

Bluesilaiset taas sen että lähteekö Tampereelle bussia, jos lähtee mitä maksaa?
 
Ainakaan Radio 957:ltä ei Tapparan kotipeliä kuule ja jos ei ottelua SportFM:ltä selosteta, niin epäilenpä että pelin kuuntelun kannalta ainoaksi vaihtoehdoksi jää Radio Suomen kiekkokierros.
 

n0lla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Espoon Oilers
Viestin lähetti liverpool

Bluesilaiset taas sen että lähteekö Tampereelle bussia, jos lähtee mitä maksaa?

Bussi lähtee Tampereelle ja taitaa matka maksaa sen 22€, niille jotka eivät kuulu fanclubiin. Kannattaa mennä www.bluesfanclub.net ja katsoa sieltä, että keneen voi ottaa yhteyttä asian tiimoilta.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Tapparan kohtaaminen jatkopeleissä on mielestäni paras vaihtoehto jatkopelejä silmällä pitäen.
Löin eilen 100 eskoa vetoa, että Blues hoitaa ottelusarjan....
Blues kestää vertailun Tapparaan, mitä tulee hyökkäyspäähän, mutta puolustus on selkeä akilleen kantapää.... joka miehen täytyy pelata aivan äärirajoillansa jos voitto Mansesta meinataan saada.
Ennustan pelisti 4-3 voittoa Espoolle!!!!!!!!!!
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
No niin, nyt ne tosipelit sitten alkavat ja Blueskin on siellä mukana. Joukkueiden materiaalit ovat varsin tasavertaiset, muilta kohdilta paitsi puolustuksen osalta. Blues kärsi koko kauden suuresta epätasaisuudesta. Mutta nyt on panokset kovemmat ja runkosarjalla ei ole enää mitään väliä. Mitä vain voi tapahtua.

Uskon, että Tapparan on lyötävissä jopa Tampereella. Veikataan, että ensimmäinen peli menee Bluesille 3-1 ja kotietu on samantien Bluesilla.

Caloun ja Myllys ratkaisevat pelin Bluesille.
Jäähyjä pitää vältellä, sillä jos ei boxista pysytä poissa, niin Lehmä-Ojanen kyllä rankaisee kovalla prosentilla.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viestin lähetti Velaatan kanuuna
Mistä tulee nickname Lehmä-Ojanen? En ole ennen kuullutkaan... orava ja pulla kuulostavat tutummilta.

Enpäs osaa sanoa, omasta päästä varmaan. Jotenkin vaan tulee lehmä mieleen Ojasesta....:D
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tappara selkeä suosikki

Tappara tulee korjaamaan sen, mikä viime kaudella jäi kesken, nimittäin mestaruuden. Espoon Blues on vain yksi pieni este matkalla mestaruuteen, jonka Tappara jyrää miten tahtoo. Ei kai kukaan voi oikeasti uskoa hikisesti kahdeksanneksi sijoittuneen Bluesin mahdollisuuksiin tässä otteluparissa.

Tapparan ja Bluesin suurin ero on, että Tappara on Joukkue ja Blues on vain muutama hyvä yksilö. Myös useat liigapelaajat ovat todenneet Tapparan olevan paras "nippu".

Jos jatkopaikka ratkaistaisiin yhdellä ottelulla, olisi Bluesilla yllätykseen saumat, mutta paras viidestä -sarjassa sattuman osuus on marginaalinen.

Tappara vie ensimmäisen taiston näytöstyyliin 5-2 ja ottaa heti alusta alkaen niskalenkin suurella rahalla kootusta Bluesista.
 

ribis

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues
Re: Tappara selkeä suosikki

Blues tulee korjaamaan sen, mikä viime kaudella jäi kesken, nimittäin mestaruuden. Tappara on vain pieni este matkalla mestaruuteen...
Jep, Blues on nimenomaan playoff-joukkue, kokemusta pudotuspeleistä löytyy monelta pelaajalta, Jamot + muut konkarit syttyi taisteluun vasta runkosarjan lopussa. Mitäs sitä enempää rehkii kun 8 sijaltakin ollaan mukana mestaruuden jahtaamisessa.
Lisäksi alla on reilu viikko sitten otettu 4-2 voitto Tapparasta.
Pelaajien asenteesta kertoo myös sellanenki yksityiskohta kun Virtanen meni selvittelemään Calounin etuja kun tähteä väärin kohdeltiin, enää ei Calounia ja muita taitokiekkoilijoita tarvii tulla sohimaan.

Tämä ottelupari ei varmasti mene poikki suoraan kolmesta pelistä, todennäköisesti tarvitaan kaikki viisi matsia.
 

Prjakhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Bluesin pelistä puuttuu jotain.

Joten Tappara valitettavasti hoitaa sarjan kotiin.

Bluesin pelistä puuttuu määrätietoisuus ja tehokas tekeminen.

Ainoa kenttä joka tähän pelistä toiseen pystyy on
Hirvonen-Kalto-Hurme kenttä jonka peli on ihailtavaa.

11-16-17 kenttä perustuu pelkästään taitoon, yhteis peli puuttuu
täysin ja 11 ja 17 ei puolusta lainkaan joten omissa peli pyörii
jatkuvasti.

T.Elomo-Krykov kenttä on myös tehokas ja niiden rinnalla on kokeiltu Lehterää,Kohnia,Calounia,M.Elomoa,Hurmetta mikään
ei vaan näytä toimivan.

Jos ykkönen toimii niin Blues hoitaa!
 

Poul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ensimmäinen kohtaaminen tärkeä

Jos Blues yllättää Tapparan ensimmäisessä kohtaamisessa niin Tappara voi hyvinkin olla helisemässä. Blues on kuitenkin näyttänyt nousukuntoa runkosarjan viimeisillä kierroksilla, mm Tepsi kaatui ja HPK:takin vastaan oltiin hetkittäin ensimmäisessä ja toisessa erässä niskan päällä. Nämä kaksi olivat kuitenkin vieraspelejä "huippujoukkueita" vastaan joissa Blues ei perinteisesti pärjää. Tappara on kuitenkin ehdoton ennakkosuosikki, mutta jos Blues jostain syystä voittaa Tampereella (kun kyse on yhdestä pelistä niin kaikki on mahdollista) niin silloin kaikki paineet ovat Tapparalla. Espoossa Blues on ennakkosuosikki.

Maalivahtipeli:

Draper saattaa parhaimmillaan imaista minkä siniviivavedon tahansa ja torjua minkä vantaimerin tahansa. Näin oli viime kaudella Bluesissa ja tulosruuduista & urheiluruuduista saatujen maalikoosteiden perusteella sama tahti jatkuu edelleen. Myllys on pitänyt Bluesia pystyssä monta peliä tällä kaudella eikä päästä taakseen kovinkaan monta helppoa kiekkoa. Maalivahtiosasto on Bluesilla selkeästi parempi.

Puolustus:

Tapparalla liigan eliittiä, Bluesilla on toisaalta parantunut kauden edetessä huomattavasti. Ero on kuitenkin huomattava Tapparan eduksi.

Hyökkäys:

Sanoisin että Bluesilla on taitavampi hyökkäyskalusto mutta Tappara korvaa nämä puutteet paremmin avaavilla pakeilla sekä aina vaarallisella duolla Ojanen-Hassinen. Eikä tietenkään pidä aliarvioida Barkovin ketjua.

Veikkaisin kuitenkin Bluesin voittomahdollisuudet olevan jotain luokkaa 10%. Parempi kuitenkin voittakoon.
 

carpenter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Poul

Elikä Bluesilla on paljon parempi maalivahtiosato ja taitavampi hyökkäys, mutta silti Bluesin voitto mahdollisuudet ovat vain 10% luokkaa. Eikö tossa nyt ole pieni ristiriita?
 

Poul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Re: Poul

Viestin lähetti carpenter
Elikä Bluesilla on paljon parempi maalivahtiosato ja taitavampi hyökkäys, mutta silti Bluesin voitto mahdollisuudet ovat vain 10% luokkaa. Eikö tossa nyt ole pieni ristiriita?

Näin sitä luulisi :D

Tarkoitin taitavammat yksilöt. Tappara pelaa mielestäni paljon paremmin yhteen, ja pelisysteemi on myös tehokkaampi. Ainakin tv-pelit ja espoota vastaan niin vastahyökkäykset lähtevät todella tehokkaasti liikkeelle ja koko viisikon voimin.

Bluesin peli on tosin parantunut koko ajan mutta se ei ole vielä hitsaantunut yhteen sillä tavalla että uskoisin realistisiin mahdollisuuksiin Tapparan kaatoon.
 

liverpool

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues & Liverpool
Aika outoina päivinä nämä kaksi ensimmäistä Playoff peliä pelataan (Keskiviikko ja Perjantai), muttei sillä kai mitään väliä ole.
Eikö kellään ole vieläkään tietoa paljonko Länkkärille maksaa liput? Ei ollut tullu vielä tänä aamuna lippuja myyntiin kun yritin käydä ostamassa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Jos vertaillaan Bluesia ja Tapparaa niin mielestäni se menee näin:

Hyökkäys: Tapparalla on erittäin tasainen hyökkäys joka nakuttaa varmalla tahdilla pisteitä. Bluesin hyökkäys on ailahtelevaisempi mutta hyvänä päivänä hyökkäys on liigan paras. Tapparan hyökkäys puolustaa paremmin, Bluesin tehokkaampi hyökkäyspäässä. TASAPELI.

Puolustus: Selkeä etu Tapparalla, varma ja hyvin kiekko käsittelevä pakisto. Bluesin pakisto on pahimmillaan Suomi-sarjan tasoa omassa päässään ja hyvänäkin päivänä jäädään selkeästi Tapparalle. SELKEÄ ETU TAPPARA.

Maalivahdit: Jamo on kokenut kettu ja syttyy yleensä pleijareissa parhaimmaansa. Draper ailahtelee paljon, välillä torjutaan aivan haamuja mutta seuraavassa vaihdossa ryssitään joku liru sisään. ETU BLUES.

Valmennus: Molemmat kokeneita valmentajia mutta Rautakorpi on todistanut taitonsa pleijareissa kun taas Kapanen on hieman kysymysmerkki. ETU TAPPARA.

Intangibles (enpä keksinyt nerokasta suomenkielistä termiä tälle): Blues ollut erittäin hyvä Tapparaa vastaan ja Bluesilla yksi liigan suurimmista kotieduista. Tapparalla voi alkaa mailanpuristus helposti koska heillä on runkosarjan jälkeen suurimmat paineet menestyä, Bluesilta kukaan ei odota mitään. Blues pelannut viime pelit erittäin hyvin, Tappara vähän niin ja näin. ETU BLUES.

Kokonaisarvio: Puolustus ja valmennus kääntävät kupin Tapparalle. Jatkoon 3-1.
 

n0lla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Espoon Oilers
Mikäli Blues vie ensimmäisen ottelun Tampereella niin Tapparalla on vaikeat oltavat sitten seuraavissa peleissä. Mitä vaan voi tapahtua, joten en lähde veikkaamaan lopputulosta. Toivotaan kuitenkin, että Blues voittaisi.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Pari sanaa matsista

Elikkä nyt se sitten alkaa. Playoff-kiekko Espoossa vuoden tauon jälkeen...aika naurettavaa jo sinänsä, ja eipä se nytkään kovin vakuuttavasti tullut....no, ei se mitään, tärkeintä, että se paikka tuli ja että vastustaja on mieluinen. Se ei tarkoita sitä, että Tappara olisi helppo vastustaja, vaan lähinnä sitä, että jos pitää valita kolmikosta Tappara, HPK, Jokerit, otan mieluiten Tapparan. Se ei nimittäin koskaan tunnu voittavan Espoossa, oli joukkue sitten kuinka hyvä tahansa ja oli Blues sitten kuinka paskassa kunnossa tahansa. Siksi tämä sopii. Jokeritkin olisi voinut olla hyvä vastustaja nykykunnossaan, mutta se tuskin jatkaa tällaisia otteita playoffeissa. Se hyvä puoli siinä tosin olisi ollut, ettei olisi kauas tarvinnut lähteä pelejä katsomaan.

Tappara lähtee tietysti ennakkosuosikkina, mutta varsinkin Espoossa on voitto Bluesista kovan työn takana...siinä on Bluesin oljenkorsi. Kaksi voittoa kotona ja viimeinen peli Tampereelle....paineet lienevät siinä tilanteessa Tapparalla jo aika kovat. Jos sitä vastoin Blues onnistuisi jollain konstilla voittamaan ensimmäisen matsin, olisi Tappara todella ahtaalla. No, toiveajattelua. Paineita ei Bluesilla ainakaan pitäisi olla. Nyt ei ketään ole loukkaantuneenakaan, ja Jamo on kovassa iskussa...hyvät lähtökohdat sinänsä...mitään ei voi selittää loukkaantumisilla ainakaan. Tapparan tilanteesta en tiedä.

Ottelut ratkeavat puolustamiseen. Bluesin pakisto on Tapparaan verrattuna umpisurkea...sokerina pohjalla Tero Määttä. Lisäksi en todellakaan luottaisi omassa päässä myöskään Murphyyn, Pistoon enkä edes....HUH, Jirsiin. Vykoukal on ollut jo pitkään yllättävissä vaikeuksissa omassa päässä, mutta vastaavasti hyökkäyspäässähän mies on aina loistava. Sama pätee osin myös Murphyyn...Määttä nyt ei sitten ole missään hyvä, mutta täytyy toivoa, että hän ylittäisi itsensä puolustuksellisesti joutumatta miinuksille. Siinä sitä onkin ylittämistä. Veikkaan, että Määtän saldo kolmen ottelun jälkeen on -15. Gustafsson-Vykoukal on oikeastaan ainoa hyvä pari...Laatikainen varmaan hoitaa oman hommansa ja Murphykin hyökkäyksessä. Virtasesta ei koskaan tiedä, mutta nyt olisi aika onnistua oikein kunnolla.

Hyökkäys on Bluesilla hyvä, samoin Tapparalla. 11-16-17 on kova, mutta nyt ei kannattaisi varmaankaan tuota ketjua kasata. Omissa nimittäin soi ja kovaa. Tuo kasattakoon sitten, kun mikään muu ei maalinteossa auta. Nyt tarvitaan leveyttä ja duunia. Bluesin hyökkäyksessä niitä duunareita ainakin löytyy...Jämsänen, Hirvonen, Kalto, Hurme...kenties Seva ja Lehteräkin sekä Miika Elomo. Maalinteosta vastaavat toivottavasti sitten miehet: Teemu Elomo, Vallu Krykov, Jan Caloun, Ladislav Kohn ja Mike Stapleton. Sanoisin, että hyökkäyskalustot ovat aika tasavahvat. Kuten joku sanoikin, Tapparalla voi olla parempi "nippu", mutta kyllä Bluesillakin laajuutta hyökkäyksessä löytyy kuten huomataan...kahteen ketjuun maalintekijöitä ja kahteen duunareita...ja ne sitten pitää taitavasti sekoittaa...

Maalivahtipeli on mielenkiintoinen seikka...mitä tekee Raper? Imuroiko taas tuttuun tyyliinsä? Toivottavasti. Hänkin tosin saattaa olla todellinen playoff-pelaaja, mutta Espooseen en ainakaan häntä haluaisi playoffeja pelaamaan. Ehkä onnistuu, ehkä ei. Toivottavasti ei. Häntä en kuitenkaan todellakaan voiton takuumiehenä pitäisi. Jos Tapparan puolustus ei jostain syystä pidä, Draper ei varmasti joukkuetta pelasta. Jamosta en tiedä...hän voi sen jossain määrin tehdäkin kuten on tehnytkin. En tiedä, onko Draper koskaan edes joutunut sellaisen tilanteen eteen, jossa joukkuetta olisi pitänyt pitää pystyssä tällä kaudella...Jamo tuntuu joka tapauksessa vertyvän, ja se on äärimmäisen tärkeää. #21:sen ollessa kentällä saa Jamo venyä todellisiin huippupelastuksiin. Jos Myllys torjuu haamutorjuntoja, voi Blues venyä yllättävänkin pitkälle. Puolustuspelaaminen on kuintenkin aika pitkälti Jamon varassa. Siihen Blues lopulta joko kaatuu tai ei kaadu.

Valmennus ei tod. näk. ole kovin tärkeä seikka. Kapanen on mielestäni ajoittain tehnyt pieniä virheitä peluutuksessa ja pelitilanteisiin reagoimisissa, mutta se hyvä puoli Hanneksessa on, että hän myöntää ne virheensä heti. T.T T.T.Tuomi ei varmaan vieläkään ole mielestään tehnyt mitään virheitä koko elämänsä aikana. Bassoa vaan vinkumaan samantien. Luulen, että Kapanen on tässä vaiheessa oppinut jotain peluutuksesta ja siitä, mitkä koostumukset saattaisivat toimia. Ei kuitenkaan koskaan tiedä mitkä kentät pelaavat milloinkin yhdessä...onko sillä sitten niin väliäkään...enpä tiedä sitten siitä. Tuskin homma valmennukseenkaan kaatuu. Se kaatuu nimenomaan puolustuspeliin jos se kaatuu. Ehkä myös hermokontrolliin varsinkin tietyillä pelaajilla, mutta se on helpompi homma hoitaa. Pakiston paskuudelle ei oikein tässä vaiheessa mitään voi. Lisäksi kaikki joukkueet tarvitsevat vähän onnea. Eli toivotaan kiekon pomppivan Bluesille. En halua valittaa, mutta mielestäni se ei koskaan oikein ole pomppinut...tai on se pomppinut mutta aina ohi. No, niinhän sitä sanotaan, että hyvä joukkue ei tarvitse onnea. Mutta Blues sitä kuitenkin jonkun verran tarvitsee.

Erittäin mielenkiintoinen sarja tulossa, ja sekin mainittakoon kuriositeettinä, että muistaakseni Blues ei ole koskaan hävinnyt Playoff-sarjaa suoraan kolmessa ottelussa. Aina se on ainakin yhden pelin voittanut...välieräsarjan HIFK:ta vastaan se kyllä taisi suoraan hävitä, mutta puolivälierissä ei ole 3-0 tullut koskaan turpaan. Blues on nimenomaan aina pelannut kauden parhaat pelinsä playoffeissa, ja se lämmittää kummasti mieltä. Pudotuspelit ovat olleet todella tiukkoja. Siksi ennustan tästäkin sarjasta sellaista. Helpolla Tappara ei todellakaan pisteitä ota. Veikaan 3-1 Tapparalle, mutta korostan, että mitä vain voi tapahtua. Bluesin voitto/tappio riippuu puolustuksesta lähes täysin. Jos puolustus onnistuu ylittämään itsensä, on Blues jopa vahvoilla sarjassa. Jos se sen sijaan pelaa omalla paskalla tasollaan, voi noutaja koittaa jopa ruminkin lukemin.

Keskiviikkoiltana ollaan paljon viisaampia. Onnea matkaan Blues.
 

Poul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viestin lähetti Daespoo
Jos vertaillaan Bluesia ja Tapparaa niin mielestäni se menee näin:

Hyökkäys: Tapparalla on erittäin tasainen hyökkäys joka nakuttaa varmalla tahdilla pisteitä. Bluesin hyökkäys on ailahtelevaisempi mutta hyvänä päivänä hyökkäys on liigan paras. Tapparan hyökkäys puolustaa paremmin, Bluesin tehokkaampi hyökkäyspäässä. TASAPELI.

Kommentoidaan nyt tätä ihan piruttaen :) .

Tapparan kaksikko Ojanen-Hassinen on tehnyt yli neljäsosa Tapparan maaleista. Tappara on tehnyt keskimäärin 3,09 maalia/ottelu, joten jokainen voi laskea näiden herrojen merkitys joukkueelle. Leikitään vielä ajatuksella että onnistutaan pitämään myös Tarvainen poissa maalinteko puuhista. Silloin ollaan teoreettisesti eliminoitu 37% Tapparan maaleista, ja silloin tehtyjen maalien keskiarvo tippuu kahteen. Toivottavasti H.Kapanen lukee tätä :D .

Bluesilla nämä teholukemien jakautumat ovat surullista katsottavaa jos on sitä mieltä että pitää olla leveyttä hyökkäyspäässä. Bluesilla on kuitenkin aika selkeästi roolitettuja ketjuja joissa kaksi ensimmäistä hyökkäävät ja kaksi muuta puolustavat (odottavat korkeintaan virheitä mistä tehdä vastaiskuja). Jossain määrin on Tapparankin ketjut varmasti roolitettuja, mutta ei ehkä yhtä selvästi? En tiedä.

Huomioidaan nyt vielä että Tappara on tehnyt vain 17 maalia Bluesia enemmän runkosarjassa. Suurin ero tulee päästetyissä maaleissa mikä on Tapparan eduksi 62.

Näiden tilastojen valossa olen tullut siihen johtopäätökseen että nujertaaksemme Tapparan niin meidän on tehtävä enemmän maaleja :cool: .
 

Bandana

Jäsen
Peli on huomenna ja topic näin alhaal... Nostetaans vähän.

no laitetaan sit täs ennakkookin:

Bluesin pitää onnistua joka osa-alueella 110%.
Puolustus ei saa tehdä yhtään virhettä.
Calounin ja Kohnin pitää puolustaa.
Ylivoimat pitää käyttää hyvin. Jamon on päästävä heti pleijari-vireeseen. Ei enää jäähyjä! No more penalties!

No ehdot kun täyttää niin Blues voittaa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tekisi mieli kirjoittaa jotain ennakkoa, mutta ei pysty. Oikeasti, kun ajattelenkin huomista matsia, menen lukkoon. Eikä niinkään matsin itsensä vuoksi, vaan ajatuksiin pääsee tuo pieni toivon häivä: entä jos..? Entä jos Blues voittaa ensimmäisen ottelun Tampereella? Siitä olisi niin hyvä lähteä jatkamaan ottelusarjaa, että ei pysty, ei pysty ajattelemaan sitä vielä.. :)

Huhhuh, alkaa ilmeisesti tämä play-offeiksi kutsuttu virustartunta uhkaamaan minuakin. Valitettavasti en huomenna kuitenkaan Tampereelle pääse, mutta perjantaiksi on jo liput hankittu, ja jos kaikki menee parhain päin, on lauantaina lähdettävä katsomaan myös peliä. Mutta siihen on vielä matkaa. Aijai. Paras aika kaudesta käsillä, runkosarja on pyyhitty pois, sillä ei ole enää väliä. Nyt alkavat nämä 'oikeat pelit', ne jotka lopullisesti ratkaisevat, mitä tästä kaudesta muistetaan tulevaisuudessa.
 

tohelo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon BLUES, Liverpool
Osa jätkistä on heittämässä pyyhkeen kehään jo ennen kuin pelit on päässee alkuun. Ottakaa rauhallisesti runkosarja on vain runkosarja, nyt alkaa tosi pelit . En mä ainakaan yhtään ihmettelis jos BLUES veis voiton Tappararsta. vai jolenko ihan väärässä...:p

Jotkun veikkaa BLUESIN mahkat 10% luokkaan no voin sanoa te oot pahasti ulkona, koska tää EI ENÄÄ OLE RUNKOSARJAA!!!!
:D :D :D
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Runkosarjalla on väliä

Lauseen, jonka mukaan runkosarjalla ei ole väliä kuulee usein runkosarjan voittajajoukkueen valmentajan suusta yritettäessä sivuuttaa ennakkosuosikin paineet. Vaikka runkosarjan pisteillä ei ole pudotuspelissä merkitystä, niin toki runkosarjasijoitukset kertovat joukkueiden paremmuudesta. Tappara on kerännyt runkosarjassa noin 20 pistettä Bluesia enemmän, mikä kertoo selkeästi Tapparan olevan parempi joukkue.

Ne jotka väittävät, ettei runkosarjalla ole väliä, niin laskekaa ne kerrat, jolloin viimeinen play-offeihin päässyt joukkue on pudottanut runkosarjan ykkösen. Mieleeni tulee K-Espoo-TPS ja viime kevään Jokerit-Kärpät. Heitetäänpä lonkalta, että joka viides vuosi runkosarjan kahdeksas saattaisi tiputtaa runkosarjan voittajan. Tällöin Bluesin mahdollisuudet ovat 20% luokkaa, mikä sekin vaikuttaa ylioptimistiselta.

Tappara on ja pysyy selkeänä suosikkina tässä otteluparissa ja Blues on selkeästi haastajan roolissa. Eiköhän ne menestymisen paineet viime kauden hopeankin osalta ole juuri Tapparalla. Jos homma jostain syystä menee vaikeaksi, niin voi alkaa hermostuttamaan. Bluesilla ei ole kuin voitettavaa tässä parissa, joten haastajana ja täysillä kehiin.
 

ribis

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues
Jeuh! Tänään alkaa, ainakin kaks Tampereen matkaa tässä edessä, enkä ole niin luottavainen että Blues hoitelee runkosarjan voitajan ulos suoraan kolmessa, joten eiköhän Espoossakin kahdesti pelata tätä ottelusarjaa.

Toivottavasti liikkeellä olevat vatsataudit eivät pääse sotkemaan kuvioita mihinkään suuntaan. Kärpillä pientä sairautta kuulemma ollu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös