Tappara 07/08-Paljon tulijoita?

  • 165 775
  • 420
Tila
Viestiketju on suljettu.
Mielestäni joukkueen kasaamisessa on hieman ylireagoitu 0-toleranssin suuntaan. Nykyjoukkuehan juontaa Jukka Rautakorven saamasta idealampusta, kun Lukko putosi HIFK:n voitettuaan kevyesti finaaleista. Tällöin Rautakorpi julisti, että finaaleissa pelasivat liikuvimmat joukkueet (Kärpät ja Jokerit) ja että 2000-luvun alun fyysinen resepti ei toimi enään. Tämän jälkeen miehen tultua Tapparaan joukkueesta poistettiin kilot ja sentit, jotka korvattiin hyvillä luistelijoilla.

Nyt kuitenkin nähtiin, että Tappara ei pystynyt pelaamaan kiekollista peliään koko kautta. Ensin peliä hienosäädettiin puolustavammaksi kevätkaudella ja Blues-sarjassa kiekonhallinta ja lyhytsyötöt vähenivät entisestään. Voimalle ja fysiikalle olisi edelleen ollut käyttöä.

Tulevan kauden joukkue tarvitsee maalintekotaidon lisäksi fyysistä ja henkistä kovuutta. "villeniemisiä" ja "banhameja" hyökkäykseen. Puolustuskin tulisi mielestäni miehittää klassisesti, jossa toinen pakki on puolustavampi ja toinen kiekollinen. Mäntylä-Aalto -tapaiset puolustajaparit eivät ole ideaalisia nykysäännöilläkään ja playoff-peleissä pitävin pari olikin raskasliikkeinen Grönvall-Henry.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Niin tämä on selvästi tiedostettu kyllä johdossakin ja näen sen ihan hyväksi asiaksi. Valmentajan pitää saada rakentaa oman näköinen joukkue ja saada pelaajia joita tahtoo joukkueeseen. Eri asia sitten riittääkö resurssit/taidot saada joukkueeseen niitä pelaajia joita tahdotaan ja vielä enemmän kysymys saadaanko kasvatettua yhtenäinen ja hyvä joukkue.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kuulemma siis hankitte Antti Erkinjuntin? Ei huono valinta ollenkaan. Nopea ja äärimmäisen taitava hyökkääjä. Onkohan muita Mestis-löytöjä luvassa?
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Maalintekijätyyppien puuttuminen hyökkäyskalustosta on ollut suuri ongelma jo keväästä 2003 lähtien. Silloin kokoonpanossa oli vielä mukana rutinoituneita ratkaisijoita, jotka ottivat todella tiukoissa paikoissa tilanteen hallintaan.

Tilanne on siinä mielessä vaikea, että runkosarjassa pärjää hieman huonommallakin materiaalilla, mutta pudotuspeleissä tulee sitten tällaisia seiniä vastaan kuten Brückler tänä vuonna ja Riksman viime keväänä. Ei yksinkertaisesti ole miehiä jotka laittaisivat kiekkoja sisään kovassa paikassa kovalla prosentilla, ja peli menee tuskaiseksi näennäishallitsemiseksi. Mutta kun on onnistuttu runkosarjan aikana maalinteossa, ei ongelmiin haeta ratkaisuja edes siirtotakarajalla. Akilleen kantapää paljastuu vasta playoffeissa, jolloin korjausliikkeen tekeminen on jo myöhäistä.

Ironista on se, että usein nämä ratkaisijapelaajat saattavat olla runkosarjan pimennossa, ja nousevat esiin vasta keväällä. Tom Bissett istui pitkät ajat mestaruuskaudella viltissäkin, mutta teki kuitenkin uskomattoman tärkeitä maaleja pudotuspeleissä. Jussi Tarvainen pelasi heikon runkosarjan, mutta otti vastuun kun Blues-sarja oli kriittisimmässä tilanteessa.

Tapparan seura- ja valmennusjohdolla on nyt vaikeiden päätösten aika. Jos siirtomarkkinoilta ei pystytä tai haluta (liian kova taloudellinen riski) kalastaa rosteriin 1-2 kovan luokan maalipyssyä, voidaan menestyshaaveet ensi keväänkin kohdalta haudata jo hyvissä ajoin. Nykymenolla Tappara voi olla hyvä runkosarjajoukkue, mutta menestyväksi pudotuspelijoukkueeksi siitä puuttuu liian paljon tärkeitä osia.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Asiapuhetta, ei Tapparalla ollut tällä kaudella oikein varsinaisia maalintekijätyyppejä.


Mazza kirjoitti:
Jos siirtomarkkinoilta ei pystytä tai haluta (liian kova taloudellinen riski) kalastaa rosteriin 1-2 kovan luokan maalipyssyä, voidaan menestyshaaveet ensi keväänkin kohdalta haudata jo hyvissä ajoin. Nykymenolla Tappara voi olla hyvä runkosarjajoukkue, mutta menestyväksi pudotuspelijoukkueeksi siitä puuttuu liian paljon tärkeitä osia.

IS:

"Tappara menettää runkomiehistään ainakin Tuukka Mäntylän, Dale Clarken, Stefan Öhmanin ja Mika Viinasen. Luultavasti myös Petri Kontiola, Teemu Laine ja Marko Kauppinen lähtevät. Tuskin Burke Henrykään jää Tampereelle."

Eiköhän noiden miesten mukanaanviemän palkkarasitteen haihduttua ainakin yhden saa, mutta vaikkapa Timo Koskela ei täytä omissa ajatuksissani määritelmää "kovan luokan maalipyssy".
 
Kyllähän tiukan paikan ratkaisijoiden puute oli näkyvissä jo runkosarjan alusta alkaen. Tapparalla nimittäin oli heikoin voittoprosentti koko liigassa, kun lasketaan niitä otteluita, jotka menivät jatkoajalle. Rangaistuslaukauksetkaan eivät uponneet.
 
Niin.. Tämän maalintekijän voi periaatteessa hommata parilla tavalla:

1) Ostetaan heppu, joka tekee kovalla prosentilla maaleja. Ei välttämättä muuten mikään virtuoosi.

2) Heppu, jolla on hyvä veto. Sille kaverit, jotka saa pedattua useita paikkoja pelissä kuin pelissä, ja luotetaan että joku niistä uppoaa.

Ja kun näitä maalintekijöitä huudellaan, niin Kerhossahan tällä kaudella teki 1 jannu sen 20 häkkiä. Eikä kukaan kitise, että siellä olis pulaa ratkaisijoista, vaan että materiaali on leveä.

Itse uskon siihen, että jos on edes auttavaa laatua oleva ranari, ja hyvä asenne*, niin niitä maaleja kyllä tulee. Mutta se vaatii pelitavan, joka tuo niitä paikkoja. Ja pirusti harjoittelua.

Ja se pelitapa ei voi olla sellainen, että sumpun kanssa ollaan kusessa.

*haluaa tehdä maalin, menee maalille, hakee irtokiekkoja, laukoo paljon, hakee aktiivisesti ratkaisuja, jokainen veto on yritys tehdä maali eikä vain lääpäisy sinne päin.
 

Sean #19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse lähtisin tulevan kauden joukkuetta rakentamaan jotenkin näin:
Lehto ulostetaan. Sopimuksen purku ja päästetään mies muualle. Yritetään Nikkilällä ja nostetaan kakkosmv:ksi Säteri A-nuorista. Luotan edelleen Nikkilään, mielestäni hänellä on "tappajanvaisto". Nikkilä ei ole välttämättä paras maalivahti, mutta pystyy voittamaan otteluita. Pudotuspeleissä olisi voinut mielestäni jatkaa Tommilla.

Puolustuksesta lähtee valitettavasti Mäntylä, sekä Clarke(luojan kiitos!). Mäntymaa on nähty, Bye bye.
Aalto on varma jatkaja, lisäksi Grönvallille mielellään jatkoa. Ehdottomasti Myös Burke "Henry Henry" Henry olisi järkevää pitää puolustuksessa. Kova, hyvä asenne ja kehityskelpoinen. Omista junnuista Koistinen sisään ja tulopuolella on jo varmana pidetty Salmela Pelicanseista. Pitäisin Kauppisen rosterissa, jos siis suostuu jatkamaan samalla liksalla. Seitsemänneksi puolustajaksi tarvitaan lihaksia, henkistä kovuutta ja todellinen joukkuepelaaja. Kelvollinen luistelu- ja kiekonkäsittelytaito ei ole miinusta. Sami Helenius on ilman sopimusta, miehen palkkapyyntö taitaa vain olla liikaa.

Hyökkäyksestä Kontiola lähtee 90%varmuudella rapakon taakse. Viinanen ja Öhman on varmoja lähtijöitä. Sen lisäksi lähtökuopissa on Virkkunen ja Laine. Pyymäen voi laskea pois. Hyvä tsemppari, mutta 1,5 vuotta ilman maalia on hyökkääjälle pitkä aika.
Tällä hetkellä sopimukset on Niemisellä, Kiilholmalla, Enlundilla, Venäläisellä ja Hancockilla (ja myös Konnalla sekä Höllillä, mutta näiden kahden varaan en laskisi mitään). Ehdottomasti Nurmelle ja Ojaselle jatkoa. Hyvästä kaudesta huolimatta palkanalennus Ojaselle(mikäli Janne suostuu).
Tulopuolella Jokereiden junnut Lehterä ja Andersson olisivat loistavia kaappauksia Leinoselta. Omista nuorista Peltolan Jukka liigan mukaan. Kolmelle hyökkäjälle on vielä tilaa. Kunnon satsaus snaipperiin(Kristian Kuusela märkä uni). Lisäksi Kent McDonell toisi johtajuutta, tehoja ja kovuutta. Viimeisenä hankintana nuori, nälkäinen, vahva ärsyttäjä, joka osaa ja haluaa taklata. Tarvittaessa osaa myös puolustaa itseään ja joukkuekavereitaan nyrkein (Jypissä pelannut Riku Rahikainen). Erkinjuntin voisi ottaa jos halvalla lähtee, mutta Timo Koskelalle jyrkkä ei. Kaverista tulee mieleen heti playoff floppi.

Valmennuksessa luottoa Uramalle. Vuosien mittaan tulee särmää, mikä tällä hetkellä valitettavasti puuttuu. Saarisen Mikko on halukas jatkamaan. Sitten on vielä duden huutelema kiekkopersoona tyrkyllä...
Rosteri voisi hyvinkin näyttää tältä:
MV
1. Nikkilä 2. Säteri
PUOLUSTUS
Aalto - Grönvall
Kauppinen - Koistinen
Salmela - Henry
Helenius
HYÖKKÄYS
"Kuusela" - Hancock - Venäläinen
"McDonell" - Ojanen - Nurmi
"Andersson" - "Lehterä" - Enlund
Nieminen - Kiilholma - "Rahikainen"
Peltola - "Erkinjuntti"

Katsotaan nyt mitä tapahtuu. Mielenkiintoinen kevät ja kesä tulossa.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sean #19 kirjoitti:
Hyvästä kaudesta huolimatta palkanalennus Ojaselle(mikäli Janne suostuu).

- - -

mutta Timo Koskelalle jyrkkä ei. Kaverista tulee mieleen heti playoff floppi.

Mielenkiintoista pohdintaa. Minun puolestani kaikille ensi kaudella jatkaville voisi ehdottaa palkanalennusta, mikäli suostuvat.

Itsekään en salibandy-Koskelaa halua Tapparassani nähdä, mutta toisaalta analyysisi saa Timon näyttämään tämän hetken tapparalta.

Minne tuo Viinanen lähtee? Joka tuutissa toitotetaan miestä varmaksi lähtijäksi.
 

U2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & anyone against russia...
Torsti kirjoitti:
Minne tuo Viinanen lähtee? Joka tuutissa toitotetaan miestä varmaksi lähtijäksi.

Takaisin Lukkoon miestä on huhuttu. Saisi kyllä mun puolesta jäädä, pidän äijän asenteesta.
 
070896 kirjoitti:
Erikseen ovat HC-fanit, jotka hallissa jaksavat käydä, oli sarjasijoitus tai joukkue kuinka huono tahansa. Heitä vaan ei tampereellekaan liikaa mahdu.

Ja sitäpaitsi he kannattavat Ilvestä.

--

Kiinnostava off-season tulossa. Toivoa vain sopii, että liikuntaa tapahtuu muissakin joukkueissa. Muuten on pelaajia hankala hommata.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Väsyneet Kädet kirjoitti:
Ja kun näitä maalintekijöitä huudellaan, niin Kerhossahan tällä kaudella teki 1 jannu sen 20 häkkiä.

Niin teki, ja se sama jannu on tehnyt pudotuspeleissä tähän mennessä kuusi (6!) maalia viiteen matsiin. Vertailun vuoksi, meidän 22 runkosarjamaalin mies sai niinikään viidessä ottelussa kasaan viisi laukausta kohti maalia. Kuten jo aiemmin kirjoitin, runkosarjatilastoilla ei ole juuri mitään tekemistä playoffien kanssa.

Janne Lahti on isojen pelien mies. Sen lisäksi David Moravec on ratkaissut MM-finaalin (tuskin oli sattumaa että tsekki avasi maalitilinsä tasoittamalla pelin eilen) jatkoajalla. Tätä ei tekisi edes mieli sanoa, mutta Ville Leinokin on osoittanut kykynsä mm. viime kevään finaaleissa. Siinä missä Tapparalla on muutama runkosarjapelin ratkaisemaan kykenevä mies, on Kerholla sama määrä pelaajia jotka pystyvät nousemaan esiin välierä tai finaalivaiheessa. Tällaisia pelaajatyyppejä Mikko Leinosenkin tulisi hakea vaikka väkisin joukkueeseen kevään ja kesän aikana. Jos Tapparalla siis on tarkoitus lähivuosina menestyä.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sean #19 esittikin tuossa hyviä nimiä; Peltolan Jukkaa, Koistista, Salmelaa jne. En edelleenkään ymmärrä, miksi siitä Laineesta ei haluta pitää kiinni, jos mies on vielä kuulolla. Pelasi erinomaisen runkosarjan ja hyvät pleijarit. Sopimust olisi pitänyt lyödä käteen jo tammikuussa, nostakon vaikka pyyntiän. Henrystä täysin samaa mieltä. Myös Nurmen, Grönvallin ja Ojasen sopimuksia sopii jatkaa.

Kova maalintekijä tarvitaan, näitä duunariosaston miehiä on ollut jo monta vuotta riittävästi eikä niiden määrä näytä vähenevän nytkään. Saas nähdä, millainen joukkue kasataan, kun Urama saa esittää toiveita. Mahtaako löytyä Rautakorven tyyliin uusia tarvaisia ja vertaloita.

Kausikorttimyyntiä varten niitä sopimuksia sopisi julkistettavan jo toukokuussa. Lisäksi yhteistyökumppaneita ja miksei myös fanejakin silmällä pitäen kannattaisi myös julkistaa uusia suuntaviivoja, jotta saataisiin vakuutettua mahdollisten kevennysvaikutusten pitkäjohteinen vaikutus tulevaisuuden menestyksen rakentamisessa. Toisin sanoen lupaaville nuorille tarpeeksi pitkiä sopimuksia, jotta saadaan heidät sitoutettua yhteiseen projektiin. Enkä pitäisi huonona mallina siviilipuolelta lainatun tulospalkkaukseen käyttöön ottamista ainakin sittain palkkauksen osaksi. Nykyään kun tuo seurasidonaisuus on täysin tuntematon asia. Palkkapussi on ainoa, mikä ratkaisee.
 
Viimeksi muokattu:

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
polvipetteri kirjoitti:
Kausikorttimyyntiä varten niitä sopimuksia sopisi julkistettavan jo toukokuussa. Lisäksi yhteistyökumppaneita ja miksei myös fanejakin silmällä pitäen kannattaisi myös julkistaa uusia suuntaviivoja, jotta saataisiin vakuutettua mahdollisten kevennysvaikutusten pitkäjohteinen vaikutus tulevaisuuden menestyksen rakentamisessa.

Samaa mieltä, ihmettelen että kenen keksintö oli tämä nykyinen linja että ollaan ihan hiljaa lähes kaikesta. Postituslistalle esim. liityin aikanaan ja tällä kaudella taisi kokonaista yhden kerran tulla sieltä infoa että missä mennään. No joo, toivottelihan Mikki perinteisesti Joulut ja uudet vuodet katsauksessaan ja Aamulehdelle jonkun kerran jotain vastaili.

Mää todella toivon että ne yhteistyökumppanit on ainakin pidetty tyytyväisinä kauden aikana ja että pitkäaikaisia sellaisia löydettäisiin uusiakin, etteivät siellä markkinointipuolella tyhjästä palkkaa saa.
 

Näsä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Clarke Wilm, Teppo Numminen
Sean #19 kirjoitti:
Sami Helenius on ilman sopimusta, miehen palkkapyyntö taitaa vain olla liikaa.

Lisäksi Heleniusta ollaan lähes varmasti tuomassa takaisin Jokereihin ensi kaudeksi...
 

NorthenAxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, DFB, LFc, TML, FC Bayern, RoPs
Mielipide...

Minka helvetin takia Tapparan johdolla on tuon tyyppinen "neuvostovalta" toimissaan? Itse olen "oulun tappara" ja on ikävää seurata kun täällä paikallisen joukkueen kuulumiset ovat aina paikallislehdessä joukkueen avoimen (tai kiihkeän fani-kulttuurin) takia.

Saatana... Leinonen mestaukseen jos ei tule selitystä tälle odotettavalle joukkopaolle Tapparasta.!!!!!

NA
 

Voittaja

Jäsen
NorthenAxe kirjoitti:
Minka helvetin takia Tapparan johdolla on tuon tyyppinen "neuvostovalta" toimissaan? Itse olen "oulun tappara" ja on ikävää seurata kun täällä paikallisen joukkueen kuulumiset ovat aina paikallislehdessä joukkueen avoimen (tai kiihkeän fani-kulttuurin) takia.

NA

Eikös tuo ole parempi ettei täällä Kalevassa käsitellä Tapparaa...? No joo, mutta eihän nää nyt kuitenkaan mitään hirveitä salaisuuksia oo ketä Tapparaan ollaan hankkimassa, tai ainakin yritetään. Tai no ainakin itellä on täällä Oulussakin aina jotain tietoa missä mennään. Tietty voi olla että ne jotka täälläkin(Jatkoajassa) tietää jotain pintaa syvemmältä seurojen tilanteista, ne on sellasessa asemassa ettei voi millään olla syväkurkkuja ja kailottaa niitä kaikille täällä yleisellä palstalla. No eiköhän sitä kohta jokainen oo enemmän tai vähemmän viisas näistäkin asioista.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Väsyneet Kädet kirjoitti:
Ei kai siinä muuta ole kuin budjetin pienennys, ja joukkueen teko "Uraman näköiseksi".

Niin musta olisi outoa, jos uusi valmentaja jatkaisi täysin samalla joukkueella kuin edellinen. Varsinkin kun joukkueessa on aika paljon kalliita ja jonkun verran vanhojakin pelaajia. Vähemmän kehittyviä pelaajia siis, kuin jo ns. "siellä huipullaan" olevia.
 
Kauden päätyttyä taas ennen aikojaan, voidaan muistella vaikka menneitä: http://www.youtube.com/watch?v=OJEpy_M7m4Y

Mutta kun katselette tuota videota, niin sattuuko jotain erityistä silmään Tapparan maaleista? Vaikkapa verrattuna tähän kauteen?

LAUKAUKSIA! Helvetin hyviä laukauksia! Nykyjoukkueesta puuttui raakaa tulivoimaa ja uhkaavasti näyttää puuttuvan tulevallakin kaudella. Kenellä nykyrosterissa on kansainvälisen tason laukaus - lista on todella lyhyt? Tom Bisset ampui kovempaa kuin yksikään tämän kauden pelaaja.

En ymmärrä miksi budjetin kevennys nähdään niin negatiivisena asiana. Tappara ei ole Jokerit, Kärpät, HIFK tai Lukko. Joukkuetta joudutaan leikkaamaan muutaman vuoden välein ja sitä vastaavasti on rakennettu muutaman vuoden sykleissä. Tämä Rautakorven joukkue oli kovan luokan satsaus - Tappara hankki resursseihin nähden monta valmista huippumiestä (Grönvall, Aalto, Kauppinen, Mäntylä...), mutta valitettavasti tämä investointijakso ei tuonut menestystä. Nyt leikataan, kuten tehtiin mestaruuden jälkeen ja parin-kolmen vuoden päästä on taas panostuksen aika. Laatuhankinnat, plus runkopelaajia 2-3v sopimuksilla muodostavat tulevaisuudessa jälleen rungon jolla yritetään maaliin asti.

Huhut kertovat monen muunkin joukkueen olevan leikkaus linjalla ja "vienti vetää" pelaajamarkkinoilla. Se laskee yleistä tasoa ja toisaalta helpottaa osaltaan Tapparan savottaa, koska se ei todellakaan ole ainoa budjetin höylääjä ensi kesänä.
 
Enkä usko, että nämä nuoret ovat "huonompia" pelaajia kuin kokeneet. Eroa on oikeastaan vain, ... .. ..niin. Kokemuksessa. Mutta se ei missään nimessä ole kaikki kaikessa, vaan kuten nämäkin pleijarit osoittivat, asenne on valtava tekijä.

Mielestäni joukkue ei välttämättä sinällään huonone, vaikka jotkut kokeneet "valmiit" pelimiehet vaihtuvat lupaaviin nuoriin. Kun sopiva pelitapa löytyy, niin peli voi olla hyvinkin mallikasta. Toivottavasti vain sopivat palaset löytyvät.
 

Aatos

Jäsen
Täältä naapurista katsoen..Jos kiinnostaa.

Lehdon aika ohi. Nuori ja lahjakas Säteri liigaan, Nikkilän kanssa. Grönvall, Aalto jatkavat, siihen 2-3 kolme omaa Junnua ja Clarke plus yksi vahvistus. Siitä rakentaa jo toimivaa pakettia puolustukseen.

Hyökkäysessä tulee probleemaa, joten ehyt viisikko peli; puolustuksen kautta taitaa olla ainoa pisteitä tuova systeemi. Jollei ihmeitä tapahdu pelaaja hankinnoissa. Venäläisellä ja Hancockilla on tällä hetkellä melko ratkaiseva rooli hyökkäysen suhteen. Ja Kiiholmalla ja Enlundilla. Tähän sekaan tullee Timo Koskela Kalpasta, joka on taitava, mutta hieman pehmeä. Tarvitsisi vierelleen suoraviivaisen kanukin, joka laukoo nopeasti, ja painaa maalille. Tillu on ylivoimassa kehittynyt roimasti, joten ei turha hankinta.

Työsarkaa riittää, mutta katsokaa nyt ensin omat junnut ja paluumuuttajat, siihen päälle muutama rahakas soppari. Ja Urama vetää lasit silmille, ja rupeaa hitsaamaan.

Joku haikaili V.Koistista toisella Foorumilla Tapparaan, voi suoraan sanoa:" In your Dreams".
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
kummitus kirjoitti:
Tuolla huhutaan Arsia Tapparaan. Kiekko.fi -sivustoa (lähde) en saa auki.

Taitava kädellinen peluri ja pitkä, mutta mutta...
Onko Tarvaisen Jussin nimeä tullut esille missään vaiheessa kun on puhuttu ensikaudesta ?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös