Tappara - Ässät to 3.11.2005

  • 5 722
  • 40

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Sarjakärki Tappara saa vieraakseen Porin Ässät tänä torstai-iltana Hakametsän uumenissa. Lähtökohdat näillä joukkioilla poikkeavat aika lailla toisistaan, Tappara nousi pienen tauon jälkeen taas äärimmäisen tasaiseen sarjakärkeen (Tappara 43 p., Kärpät 42 p., HPK 41 p.). Viidessä viimeisessä kohtaamisessa vain HPK on pystynyt Tapparan voittamaan.

Maalissa Mika Lehto jatkaa hyviä esityksiään vuodesta toiseen, ja keskiviikkona Helsingissä nähtiin puolustaja Greg Hawgoodinkin avausmaali kotoiseen SM-liigaamme. "Konna" Kontiola sai myöskin taas välillä kiekon reppuunkin, kokonaisuudessaan hyvä alkukausi palkittiin myös maajoukkuekutsulla. Toinen Tapparan mies Karjala-turnauksessa on Pasi Puistola.

Omaa väriään peliin tuo myös Tero Paappasen uran lähes lopettanut Janne Grönvall. Porin kohtaamisessa Jannen kanssa ei saanut edes keskustella, saa nähdä, miten tänään tuomaristo asiaan reagoi. Toivottavasti muuten tässä ketjussa ei tästä asiasta enää tapella, sitä on tehty ehkäpä jo riittämiinkiin. Tehtyä ei enää saa tekemättömäksi, mutta toivonpa vain, ettei Jannelle olisi tuosta jäänyt sellainen voittajafiilis, että on saanut jotain aikaan. No, lisätelomiset ovat kuitenkin täysin hyödyttömiä, ja muutenkin olisi suotavaa, ettei patapakan peli sekoa uudelleen tähän asiaan. Jäähyjä tuli Kerhoa vastaan jo niin vähän, että herää toivo siitä, että olisi havaittu, että boxissa ei kannata viihtyä.

Henk.koht. toivon pistettä tästä pelistä, mutta enpä tiedä. SaiPa- ja Kerho-sössimiset ovat vain liian hyvässä muistissa, jotta kovin optimistiseksi kannattaa heittäytyä. Itsestään selvyys lienee myös se, että Riksmanin Juusolta vaaditaan paluuta alkukauden tasolle, mikäli tänään halutaan menestyä. Jesse Joensuu avasi maalitilinsä Hakametsässä, tulisiko tänään lisää.

Siinä vielä padan kentälliset, jotain muutoksiakin on sentään tehty.

34 Juuso Riksman, Maalivahti AK
40 Jussi Rynnäs, Maalivahti

1. kenttä

6 Pasi Peltonen, Vasen puolustaja AK
3 Justin Forrest, Oikea puolustaja AK
21 Marko Kivenmäki, Vasen laitahyökkääjä AK
31 Aki Uusikartano, Keskushyökkääjä AK
8 Kristian Kuusela, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

24 Juhamatti Hietamäki, Vasen puolustaja
50 Matt Nickerson, Oikea puolustaja
25 Pasi Nielikäinen, Vasen laitahyökkääjä
26 Rob Hisey, Keskushyökkääjä
42 Leo Komarov, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

33 Atte Pentikäinen, Vasen puolustaja
10 Marko Toivonen, Oikea puolustaja
18 Jesse Joensuu, Vasen laitahyökkääjä
7 Mikko Rautee, Keskushyökkääjä
71 Matti Kaipainen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

52 Jesse Saarinen, Oikea puolustaja
32 Petteri Tasku, Hyökkääjä
37 Juha Kiilholma, Vasen laitahyökkääjä
22 Matti Kuparinen, Keskushyökkääjä
29 Patrik Forsbacka, Oikea laitahyökkääjä


Pilliin puhaltavat seuraavat sielut:

Markku Kruus, Päätuomari
Mikko Kekäläinen, Linjatuomari
Jussi Terho, Linjatuomari
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hiukan huonolta kyllä näyttää. Ässien näennäinen kahden erän hallinta tiistaina HPK:ta vastaan ei perustunut niin hyvään peliin, että sillä voisi olettaa pärjättävän vieraissa Tapparaa vastaan. Se kolmannen erän notkahdus olikin sitten jo ihan oma lukunsa. Noh, ehkä voidaan toivoa, että kauden tässä vaiheessa tuollaiset pienet rimanalitukset vielä synnyttävät enemmän näyttämisen halua kuin epätoivoa, vaikka kyllähän tuollaiset varmaan jo nyt syövät miestä, kun meneillään on muutenkin tappioputki. Jostain syystä Ässillä on kuitenkin tapana yllättää vieraspeleissä juuri silloin, kun sitä ei osata odottaa, joten ehkäpä tänään käy taas niin. Grönvalliin ei tosiaan kannattaisi kuluttaa turhaa energiaa. Tietenkin Jannea voidaan ottaa vähän kovempaa kaikissa sopivissa tilanteissa, ja tanssihalukkuuttakin voidaan jossain vaiheessa kysellä, mutta mitään yksipuolista nouto-operaatiota ei nyt ole varaa järjestää. Jos pelaajat nyrkkitalkoita haluavat, niin säästäkööt ne lauantaiseen IFK-matsiin.

Yltiöoptimistinen veikkaus: Ässät vie vähämaalisen pelin lukemin 1-2 jatkoajalla, kun Kristian Kuusela tekee illan toisen maalinsa. Kivenmäki kerää syöttöpisteet molempiin Ässien maaleihin. Forsbacka saa aiheettoman, mutta nykyisen tuomarilinjan mukaisen kaksiminuuttisen ryntäyksestä, kun ajelee Grönvallin Tapparan vaihtoaitioon.

Lisäys: The Pasi näköjään siirretty Kaipaisen tilalle Hiseyn ketjuun. Pidän tätä muutosta erittäin hyvänä ja mielenkiintoisena. Ainakin vauhtia ja tapahtumia pitäisi riittää tuon ketjun ollessa jäällä. Komarovkin voi rauhassa ärsyttää aivan ketä vain huvittaa, kun tietää Nielikäisen olevan paikalla. Tai no, ei Tapparasta taida sellaista miestä löytyä, jota Leo ei uskaltaisi hiillostaa ilman poliisiosaston läsnäoloakin.
 

C.Simon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Illuminati
Onkohan Mika Rontilta lirahtanut hitunen virtsaa Toivolan aamiaismuroihin kun mies on unohdettu tyystin? Ei mielestäni tehnyt suuria virheitä kuten hänen kolleegansa Justin Forrest. No toinen tykkää äidistä ja toinen isästä. Ottelun voittaa jälleen parmpi joukkue ja tällä kertaa suurinumeroisesti.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jaa-ans, mansesterilaiset eivät tätä formaattia kunnioita ja ässäläisillä on kaamosmasennus päällä.

Taas vaihteeksi näitä pelejä, joista ei ole hirveästi odotuksia, mutta kun peli pitää pelata, niin yritetään nyt jotenki! Vähän niinku Jokerit- ja Blues-matsit. Kyllähän Tapparan kokoonpanossa on rutiinia, leveyttä, taitoa ja kokemusta. Ja Rautakorpi ollut taas hiomassa timanttia. Tiukka vieraspeli eilen mutta haitanneeko kirvesrintoja yhtään? Tuokkola maalissa, pelannevat virkamieskiekkoa ja ratkovat ylivoimalla. Onko meillä mitään eväitä? Tiivistä sumppua, Riksulta loistopeli, vastaiskuihin sairaan nopeesti (riittääkö sekään?) ja ylivoimalla Kuusela rankoo entistä seuraansa. Ja pikkasen tsäkääkin tilauksessa. Häslinkien ja provokaatioiden haku aika vaikeaa, kun meidän miehet on selkeesti merkattu. Jätetään se G-mies rauhaan. Kotona voidaan sitten jatkaa hiillostusta.

Rontin poissaolo kieltämättä aika mielenkiintonen veto, mikäli on 100% terve. Hisey saa kaksi röyhijää ja Jesse kaksi veteraania rinnalleen, jotain pientä eloa sentään, toivottavasti onnistuneita vetoja.

Ei paljon toivo elä, mutta tästäkin huolimatta Tappara pelaa tuttuun tapaan kauden surkeimman pelinsä ja Ässät vie ottelun jatkoajalle.

Loppuun Urheilulehden otteluennakko ja Mika Toivola HPK-matsista:

Tuskin häviö koskaan kovin mieluisa on, mutta kai se rohkaisee, että pistitte kärkijoukkueen noin lujille?

"Siinä mielessä toki. Paikallinen media meillä kuitenkin on jo rakennellut jonkinlaista kriisinpoikasta. Puhuttiinkin siitä joukkueen kanssa, eikä meillä kyllä minun mielestäni sen suurempaa kriisiä ole."
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuokkola ei ole pelannut kuin yhden liigaottelun tällä kaudella. Siinä Kalpa teki 6 maalia. Joten perkeleesti laukauksia vaan joka puolelta kenttää, niin kyllä sinne muutama uppoaa.

Tapparalla on vajaan vuorokauden vanha makea vierasvoitto Jokereista alla. Keskittyminen ei ole ehkä parasta mahdollista. Lisäksi vastustaja on "helppo", löytyykö asennetta?

Ässät on ennenkin Tampereelta yllärivoiton hakenut juuri silloin kun sitä kukaan ei ole osannut odottaa, eikä Ässien voitto Porin kohtaamisessakaan kauaksi jäänyt. Turha tästä mitään kauheaa kotivoittoteurastusta on odottaa.

Lähtökohta siis otteluun ainakin porilaisittain on kohtalaisen hyvä. Toivottavasti ei vaan taas johdeta kahdella maalilla ja sitten peli kääntyy loppuhetkillä tappioksi.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara ei ehtinyt kummemmin huilata edellisen pelin jälkeen, kun jo tänään pitää esiintyä kotiyleisön edessä. En usko tämän olevan kuitenkaan ongelma. Juuri näitä varten on luotu kova kuntopohja, joka kestää. Uskoisin, että kovat luistelureenit voivat olla fyysisesti raskaampia kuin jotkut ottelut, joten mielenkiintoista nähdä, miten Tapparan luistin kulkee, kun kovat harjoitteet eivät paina jaloissa. Helsingissä luistin kulki kuulemma mallikkaasti, samaan pitää pystyä tänäänkin.

Tuokkolan puolesta toivon joukkueen olevan liikkeellä huomattavasti paremmalla asenteella kuin viimeksi hänen ollessa maalissa. Jos Tappara pelaa normaalitasolla, Ässien pitäisi kaatua. Tappara ei kuitenkaan niin ylivoimainen ole, että löysäilemälläkin voitto olisi läpihuutojuttu. Ässät varmasti haastaa Tapparan tosissaan, jos kotijoukkue antaa siihen mahdollisuuden.

Tapparan avausviisikko on tehnyt kahdessa viime pelissä yhteensä 18 pistettä. Jatkuuko pistetehtailu tänään?

Pekka Tuokkola AK
Mika Lehto

1.kenttä

40 Greg Hawgood, Vasen puolustaja AK
21 Pasi Puistola, Oikea puolustaja AK
37 Timo Vertala, Vasen laitahyökkääjä AK
44 Quinn Hancock, Keskushyökkääjä AK
38 Sami Venäläinen, Oikea laitahyökkääjä AK

2.kenttä

55 Janne Grönvall, Vasen puolustaja
18 Tuukka Mäntylä, Oikea puolustaja
33 Teemu Virkkunen, Vasen laitahyökkääjä
8 Janne Ojanen, Keskushyökkääjä
27 Petri Kontiola, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

6 Marko Kauppinen, Vasen puolustaja
4 Brian White, Oikea puolustaja
19 Mika Viinanen, Vasen laitahyökkääjä
41 Stefan Öhman, Keskushyökkääjä
92 Teemu Laine, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

23 Mikko Pukka, Vasen puolustaja
28 Marko Mäkinen, Hyökkääjä
24 Marko Ojanen, Vasen laitahyökkääjä
22 Jarkko Pyymäki, Keskushyökkääjä
17 Teemu Nurmi, Oikea laitahyökkääjä
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Milenkiintoinen kamppailu tulossa, koska nyt taitaa kestää Tapparan herääminen hitusen kauemmin, koska eilen kyykytettiin yhtä miljardöörijoukkuetta. Jalat ovat tehty puusta ainakin toisen erän puoliväliin saakka.

Huomioikaan myös Tapparan kayttämä salakahva. Ööö...eiku ei mitään. Niin eiku sitä vaan et ei sitä kukaan pysty näkee ku se on salakahvaa, tai oikeestaan Aitoleht..eiku cobol pystyy, mut muut ei.

Jänskättää
 
Tuokkola pääsi divaripeleissään HS:n urheilusivujen suuriin otsikoihin, joten hänen varansa Ässien ei kannata laskea. Kyseessä on hyvä maalivahti - mukavaa että pääsee pelaamaan.

Ässien sauma piilee siinä, että Tapparalla oli eilen peli Jokereita vastaan ja lauantaina kärkikamppailu Kärppien kanssa. Jos asenne on paljon alle 100%, niin vierailla on mahdollisuus saada mukaansa muutakin kuin Tapolaa. Mutta eiköhän Jukka osaa motivoida...
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
C.Simon kirjoitti:
Onkohan Mika Rontilta lirahtanut hitunen virtsaa Toivolan aamiaismuroihin kun mies on unohdettu tyystin? Ei mielestäni tehnyt suuria virheitä kuten hänen kolleegansa Justin Forrest. No toinen tykkää äidistä ja toinen isästä. Ottelun voittaa jälleen parmpi joukkue ja tällä kertaa suurinumeroisesti.

Mielenkiinnosta kysyn kenet laittaisit ylivoimaan Forrestin tilalle,jos ainut kiekollinen pakki laitettaisiin katsomoon?
Peltosenko takaisin?
Itsekkään en ymmärrä Rontin katsomokomennusta,koska mielestäni Mika on pelannut paljon paremmin kuin moni muu Ässien puolustaja.
Onko se muuten Toivola vai Kivi ketä päättä ketä milloinkin on kokoonpanossa?
 

Ace4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät,
Joo ei ole paljoa odotuksia tältä ottelulta. Tunti turpaan teema taitaa olla enemmän kuin tosiasia. Kokoonpanoon on tehty hienoista viilaamista, mutta eipä se tällä rosterilla paljoa auta. Ykkönen tekee luultavasti sen yhden yv-maalin ja siihen jää ilonhetket tämän ottelun osalta. Ja ei muuta kuin odottelemaan korvat auki ja silmät kiinni tämän kauden suurinta vierastappiota 6-1. Kiitos ja näkemiin.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
karhu kirjoitti:
Onko se muuten Toivola vai Kivi ketä päättä ketä milloinkin on kokoonpanossa?

En tiedä, mutta vastuu on ainakin Toivolalla. Tietenkin Kivi periaatteessa voi päättää mitkä pakit kulloinkin pelaa, mutta Toivolalla pitäisi olla munaa puuttua tilanteeseen, jos hänestä siltä tuntuisi. Varmasti Ronttia harmittaa kunnei pari kautta sitten lähtenyt TPS:ään, koska sieltä mitä ilmeisimmin sopimusta tuolloin tarjottiin. Ässissä on hyvä kasvaa eikö niin, varsinkin katsomon puolella?

Ässät yllättää usein juuri tällaisissa paikoissa kun sitä vähiten odottaa. Heikon positiivisella mielellä siis illan otteluun.

Tuleekohan Grönvallille tänään noutaja? Tuskin, mutta toivo(la)ssa on hyvä elää sano lapamato.
 

Levonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jep! Porilaisittain suurimmat odotukset kohdistuvat Grönvallin telomiseen. Toivottavasti saadaan mylly aikaiseksi.

Nielikäinen pieksee Grönvallia huolella ja Kruus kolaa tappelun siimeksessä tamperelaispuolustajasta irtoilevia osia.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näkkäri kirjoitti:
Ässät yllättää usein juuri tällaisissa paikoissa kun sitä vähiten odottaa. Heikon positiivisella mielellä siis illan otteluun.

Oikein.

No, 3 pistettä sarjakärjeltä ei ole huonosti, joten pirun iloinen täytyy olla. Saatiin edes Saipaa vähän kiinni. Nickerson, Kuusela ja Kivenmäki taisi olla tänään kenttäpelaajista Ässien kunkkuja? Hiseykin sai syötön, joten alkaiskohan kaverista pikkuhiljaa kehkeytyä kunnon vahvistus. Kiitos Pata, lauantaina kaatuu HIFK monessakin mielessä!
 

C.Simon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Illuminati
Vittu! Ei sitten pystytty kusemaan kahden maalin johtoasemaa! No, sattuuhan näitä. Kuusela liekeissä.

Ottelun kohokohta tosin oli Jussi Ahon kommentti -Timo Jutilasta ei olisi enää vaaraa kentällä, mieshän on pyöreä kuin leipäkone.

Että tällaista.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
C.Simon kirjoitti:
Ottelun kohokohta tosin oli Jussi Ahon kommentti -Timo Jutilasta ei olisi enää vaaraa kentällä, mieshän on pyöreä kuin leipäkone.

Huomautettakoon, että se oli jääkone.
 

Radek

Jäsen
Olipas tärkeä voitto. Varsinkin,kun kaveri sai sen 1-2 maalin kolmannessa erässä ja kestettiin silti. Millaisilla kentällisillä kolmas erä pelattiin? Välillä taisi olla Nielikäinen - Hisey - Tasku!? Lopun tiukilla hetkillä pakkipari oli Peltonen - Nickerson eli ylivoimaisesti luotettavimmat puolustajat tällä Ässissä tällä hetkellä.
Mutta voivoi, taitaa Toivosen Marko olla aika yössä. Taas henkilökohtainen virhe kostautui.
Vaikka radioselostuksen perusteella ottelu olikin tasainen, niin eiköhän "the kaavaa" vielä tarvita tässäkin ketjussa!? Ihana voitto! Ja tästä on hyvä lähteä kaatamaan alavireistä HIFK:ta!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joo-o. Tapparan pojat pitivät sitten vapaaillan. Ei minkäänlaista asennetta löytynyt tänään. Voisin jopa haukkua tuota paskaksi peliksi, mutta ei nyt viitsi, kun kuitenkin Ässät sentään yritti ja omat perseili siellä kentällä. Ässiltä hienoja tekomaaleja, varsinkin ensimmäinen klap-klap-tyyliin. Toinen nätisti läpiajosta Tapparan pakkien haahuillessa liian ylhäällä.

Ne on vaikeita tällaiset kolmen pelin putket neljään päivään, kun keskittymiseltään se vähiten sytyttävä vastustaja on juuri sen "hampurilaisen" välissä. Jokerit ja Kärpät sytyttävät luonnollisesti enemmän ja tämäniltaisen jälkeen ei voi Kärpät -otteluun odottaa mitään muuta kuin totaalista ryhtiliikettä. Ässiä varmasti helpotti se, ettei eilen ollut peliä.

Keskittymisasteen multihuipentuma nähtiin Tapparan kauden surkeimmassa toisessa erässä (toinen erä muuten yleensäkin kotikentällä on kaikista heikoin), kun Laine ja Öhman törmäsivät ylivoimalla omassa päässä toisiinsa ja saivat aikaan näyttävät ilmalennot.

Kolmanteen erään mm. Laine sitten viltitettiinkin nelosketjun kera. Silti kolmeen ketjuun tiivistäminen ei tuonut tarvittavaa lisäpuhtia juurikin sen takia , ettei Jokeri-ottelun rasitusten lisäksi ollut enää riittävästi potkua nousta tasoihin.

Öhman sai sentään vietyä kiekon väkisin maaliin, muuten maalintekoyrityksistä n. 90% päättyi ohilaukauksiin. Paskaa keskittymistä. Tarkkuusoppeja voisi kysellä vaikkapa Tapio Vuohelaiselta. Paras paikka tasoittaa oli Kontiolalla metrin päästä maalin edestä 2 min ennen loppua, mutta se legendaarinen "läheltä ylös" meni sitten liiankin ylös, yläriman yli päätyverkkoon. Hienon syötön maalin takaa tarjoili Marko Ojanen.

Mutta onnittelut Poriin, pisteet meni aivan oikealle joukkueelle.
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
No, ehkei sitä The Kaavaa tartte aina vetää esiin, ettei tapahdu "hik" -flaatiota. Mutta aika helvetin maistuvat pojot tähän väliin! Neljä tappiota ja kahesti menetetty 2-0 johto. Tänään pidettiin sarjajohtaja aisoissa ja lakastiin ne pari maalia, onnistuttiin vaihteeksi kestämään (luulin HC:n tehneen jonku älyttömän virheen, meni vaan jäihin turhan aikasin. no näitä sattuu) ja Mave heitti tyhjiin! Sviddu nääs, kuten Satakunnastakin lähtöisin olevat pirkanmaalaiset voisivat tähän heittää.

Nickerson, joka kuulemma joskus on saanut joltain raumalla vaikuttavalta tissiposkelta Pataan, anto syötön eli 1+2. Lisäksi, taisi olla ainakin kahden ekan maalin aikana kentällä. Ennen peliä tehotilasto + 2 (2-0) eli mies ei tykkää ottaa omiin! Hjuva meininki.

Oli muuten tuo eka maali lähes Kuukauden Top-osastoa; aggressiviinen karvaus, yhellä kosketuksella maalin eteen ja one-timerilla reppuun! Kuparisen nelonen on kyllä esittänyt pääsääntöisesti mallikkaita otteita. Tää on vain hokia, maailman vakavin leikki, keep it simple, turha puristaa mailaa. Tosin, hyvähän se on vetää paineitta, JyP vs. Jokerit.

Oon huono ihminen, vaikka veikkasinkin jatkoaikavoittoa, sitäkin ihan vaan periaatteesta. Ei aina meinaa usko riittää. Elämässä ja jääkiekossa. Mutta sarjakärjen kaataminen ja kolme pojoa nostavat fiilistä kummasti, lauantainen IFK-hegemonia saa ihan uutta virtaa. Be there or be!
 

The Rock

Jäsen
Rutiinivoitto

Aikasta messevä voitto, kun ennen ottelua oli odotusarvo täysi nolla. Tokihan tämäkin voitto tuli rutiinilla, ei siitä ole edes kahta sanaa sanottavana. Kaffa ei purrut tällä kertaa. Koska muuten viimeksi Ässät on voittanut Jukka Rautakorven valmentaman joukkueen? Anböliivöbul...

Ihmeellistä kyllä, Ässät ei onnistunut ryssimään kahden maalin johtoaan. Mitähän siellä nyt sitten on tehty oikein? Ei kai vain Toivolan Miksuli oikeasti olisi osannut ottaa opikseen joukkueensa kämmäilyistä ja saanut jopa sanotuksi jotain Tapparan kavennettua maalin päähän. Yhtä kaikki, todella tärkeä voitto. Tämä tarkoittaa myös sitä, että lauantaina Isomäki kiehuu yli äyräidensä, kun IFK saapuu kylään.

Ässien nelosketju värkkäsi kyllä todella nätin 0-1 -johtomaalin. Patrik Forsbackan väkevän kulmapelin ansiosta tämä maali näki päivänvalonsa. Pitäisiköhän tässä alkaa pikkuhiljaa muuttamaan omaa mielipidettään tästä takatukasta, noh... ei kai nyt sentään vielä. Kristian Kuuselalta nätti läpiajomaali ja Seinäjoen pikajuna tuntuu olevan suhteellisen kovissa liekeissä tällä hetkellä. Lopuksi sitten fakiirien fakiiri Marko Kivenmäki pääsi naatiskelemaan tyhjiin, aijai. On se mies vaan kone. Onnistujiin voidaan lisätä vielä maalillaan mahtavasti torjunut Juuso Riksman sekä ulkomaalaiset Rob Hisey ja Matt Nickerson.

Kyllähän tällaisen rutiinivoiton jälkeen kelpaa herkutella oikein kunnolla. Sarjakärki kaadettu ja oma syöksykierre katkaistu. Lauantain matsiin on paljon helpompi lähteä valmistautumaan. Siitä tulee toivottavasti todellinen spektaakkeli jossa luovutetaan verta sekä suolenpätkiä niin kentällä kuin katsomossakin.

PATA PAINAA!
 
Suosikkijoukkue
porin ässät,
MAHTAVAA KOLME PISTETTÄ!

Tänään ei iskenyt paniikki patalaumaan,vaikka tiukille meni.

Juuso oli maalilla aivan loistava,ribareista pari loistavaa jalkatorjuntaa
ja muutenkin kiekko pysyi hyvin hallussa.

Hyökkäyspäässä nelonen oli mielestäni tänään ykkönen,pitäen hienosti
Vertalat,Hancokit kurissa...Kuusela teki myös hienon voittomaalin,
läpiajon päätteeksi.

Puolustuspäässä Nickerton,Peltonen,Toivonen,Forest veti kovat minuutit
ja pelasi tosi uhrautuvaa peliä maalin edessä.Toki Tapparan maalissa Hc
lähti heittäytymään liian aikaisin ja Öhman pääsi nousemaan maalille.
Täytyy kuitenkin muistaa että monta samanlaista tilannetta onnistuttiin
pelastamaan...Ja takaiskun jälkeen pystyttiin pelaamaan hienosti paineen
alla.Hietämäki pelasi myös miehekkäästi....ainut asia mikä harmittaa on
Rontin poissaolo.....

Joka tapauksessa pisteet himaan ja lauantaina Hifk nenille, joka osa-alueella.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ässille todella ansaitut kolme pistettä. Joukkueen asenne, taistelu ja puolustushalukkuus oli aivan eri planeetalta Tapparaan verrattuna.

Ässät pelasi ihailtavan nöyrästi ja varmasti. Tappara taisi päästä kerran reboundille, muuten patapuolustus hoiti irtokiekot poikkeuksetta väljemmille vesille. Aloitukset Ässät vei ainakin 80-20. Hyökkäyspäässä Ässät sai näistä aloitusvoitoista monta maalipaikkaa, mutta Tapparan selvästi paras pelaaja Tuokkola hoiti varmasti ne mitä hoidettavissa oli.

Tappara pelasi päin vittua, mutta en halua viedä mitään pois Ässät-faneilta. Ässät oli kaikilla osa-alueilla parempi. Hieno vierasvoitto, onnittelut Porin suuntaan.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisessa erässä nähtiin niin surkea Tappara, että ei voinut enää kuin nauraa. Etenkään siinä vaiheessa, kun Laine lentelee oman miehen taklauksesta omalla alueella kiekon ollessa jo yli punaviivan omalla puolustajalla.

Ässät taisteli tänään hyvin. Oli kevyellä jalalla ja vastasi kolmannessa erässä Tapparan "takaa-ajoon" korkealla, kahden miehen karvauksella. Tuomarikin taisi kolmannessa erässä yrittää peliä tasan, niin helposti ottelun viimeinen jähy tuli ottaen huomioon juuri edeltäneen tilanteen toiseen päähän.

Ässien ekassa White menetti kiekon maalin takana, pari syöttöä ja kiekko vapaalla miehellä maalin edessä - eiku alakulmassa.

Toisessa maalissa satuin katsomaan ensin Ässien maalin taakse, jossa oli Kauppinen. Sitten katsoin maalin eteen. Kiekonmenetys, jolloin sanoin kanssani ottelua katsoneelle Ässäfanille, että nyt on läpi. Korjasin pian, että kaksin läpi.

Tapparan pakit eivät saaneet varmaan yhtään helppoa metrin syöttä omille, saatika sitten keskialueelle vauhtiin. Etenkin Hawgood heitteli erittäin vittumaisia avauksia keskiviivan tuntumaan, jotka menivät poikkeuksetta pitkiksi. Muutenkin vielä aika turha mies, etenkin jos palkka on yhtään sellainen mitä kuulin. Eiköhän keväällä ala liike ja pää toimia paljon paremmin. Taitaa kaksi peliä olla aika kovaa kaverille, joka on ollut maassa näin vähän aikaa, eikä muutenkaan aivan huippukunnossa.

Ylivoimat pyörivät Tapparalla hyvin, mutta missä ne laukaukset ovat edelleen? Hemmetin tehotonta touhua.

No, Öhmannin maali oli erittäin näyttävä, tosin Ässien numero 10 pelasi itsensä käsittämättömästi ulos heittäytymällä alimpana miehenä. Puhtaat paperit Tapparaoista saa ainoastaan Tuokkola, jonka piikkiin ei voi kumpaakaan takaiskua laittaa. Hieman tosin pelottaa miehen Tammimaiset otteet.

Ässistä paras oli Kuparinen. Ei tainnut hävitä yhtäkään aloitusta, vaan pilkki Hancockilta kaikki lähes 100-0. Taisi sen ekan maalinkin tehdä? Myös Kuusela oli pelipäällä, samoin Nielikäisen luistimista löytyi lentoa. Riksman torjui ne Tapparan vähäiset paikat melko helpohkosti.

Ässät pelasivat uhrautuvasti ja sumputtivat oman maalinsa edustan neljällä miehellä. Riksman sylki kiekkoja paljon eteensä, mutta tänään Tapparasta ei ollut irtokiekoille. Vertalakin ihmeen vaisu. Ei jaksanut edes pelata pikkusikaa?!

EDIT: meinasi unohtua tämä väärä vaihto. Ei ole tainnut Hakametsässä olla tällä kaudella vastaavaa möykkää, kun katsojat koittivat tuomareille huutaa, että Ässillä olisi liikaa miehiä kentällä. Lähes 10 sekuntia miehet jäällä pyörivät ja lopulta linjamiehen viheltäessä jäähyn taisi Ässiltä olla enää 4 miestä jäällä. Pirun kauan vihellyksen tulo kesti ja väärän vaihdon vihelsi vielä huonoiten sijoittunut tuomari.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Borre kirjoitti:
Tappara pelasi päin vittua, mutta en halua viedä mitään pois Ässät-faneilta. Ässät oli kaikilla osa-alueilla parempi. Hieno vierasvoitto, onnittelut Porin suuntaan.

Kiitos! Mukavaa nähdä tämmöisiäkin kommentteja eikä aina sitä, että Ässät oli paska mutta kotijoukkue paskempi. Hieno kommentti!

Mukavat kolme pistettä siis Porin suuntaan. Tämä oli hyvä voitto, sillä saatiin pienoinen syöksykierre katkaistua. Nelosketju tuntuu tällä hetkellä olevan aivan elementissään. Hienoa että täysporilainen ketju riehuu tuohon malliin kaukalossa. Antaa painaa vain pojat! Kuuselasta nousee sittenkin vähän vaisun alkukauden jälkeen se snaipperi, jota kyllä osattiin odottaa. Tahti on huikea tällä hetkellä.
Puolustusvoittohan tämä oli, eikä Ässät muita voittoja vieraissa otakaan, missään. Mutta kiitos tästä Ässät!

Lauantaita odotellessa kieli pitkällä.

-paze-
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
The Rock kirjoitti:
Ässien nelosketju värkkäsi kyllä todella nätin 0-1 -johtomaalin. Patrik Forsbackan väkevän kulmapelin ansiosta tämä maali näki päivänvalonsa. Pitäisiköhän tässä alkaa pikkuhiljaa muuttamaan omaa mielipidettään tästä takatukasta, noh... ei kai nyt sentään vielä.

Forsbacka pelasi aivan hemmetin hyvän pelin. Hitaat jalat, mutta hyviä ja puhtaita taklauksia, esim. Tapparan kavennuksen jälkeen Forsbacka taklasi seuraavassa vaihdossaan neljästi.Muutenkin Ässien nelonen teki positiivisen vaikutuksen, vaikkei saanut lopussa juurikaan peliaikaa.
 

Norsu

Jäsen
Olinpa itsekin katsomassa pelin. Muutamia huomioita tein puolueetomalta kannalta katsottuna.
Ensinnäkin, tämä Patrik Forsbacka oli todella hyvä. Hienoja taklauksia, joista vieläpä oli Ässille usein hyötyä noin pelillisestikin. Aiemmista keskusteluista olin saanut sellaisen kuvan, että Forsbackan pelitaitoja voisi kyseenalaistaa hiukan IFK:n Patrikin tyyliin. Ensimmäisessä maalissa Forsbacka varasti kiekon puhtaasti päädyssä Tapparan puolustajalta (Whyte?).

Kristian Kuusela on ilman muuta hyvä pelaaja. Aiemmilta kausilta, kun olen tätä tyyppiä nähnyt, jäänyt mieleen vain nopeus. Nyt nähtiin lisäksi röyhkeyttä ja ennakkoluulottomia taklauksia. Läpiajomaali oli päättäväinen ja tyylikäs.

Seurailin erityisesti myös Marko Kivenmäkeä, sillä hän on arvoituksellinen pelaaja. Kyllä kädet ovat pehmeät. Tekee ovelia tehokkaita pikku temppuja.

Ässistä vielä Nickerson ja Toivonen erottuivat edukseen. Toivonen loisti nostelemalla kiekkoa ränniin kuin Grönvall konsanaan. Varmaa peliä. Ainoastaan Nielikäiseltä jäin vielä odottelemaan muutamia rajuja taklauksia, mutta säästyivät toiselle kerralle.

Tapparan valioita olivat mielestäni odotuksieni mukaisestikin Kontiola sekä Öhman. Puolustajista Tuukka Mäntylä.
Sitten on tämä Hawgood. Kehuttua liikettä en pitäisi kovinkaan kaksisena. Minusta esitystä kuvaa parhaiten adjektiivi "näppärä". Vaikea kuvitella, että tuosta sarjan kärkipään joukkueelle mitään todellista vahvistusta olisi.
Vielä erikseen voisi mainita molemmat Ojaset, joista tämä Janne oli aika ajoin ihan hyvä. Marko taas näytti taistelevan ja yrittävän niin paljon, että unohti välillä pelata lätkää.
Tuokkola oli maalillaan kelpo.

Kaiken kaikkiaan Ässät kyllä ansaitsi voittonsa, vaikka maalipaikkoja taisi Tapparalla ol​
la hiukan enemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös