Tapaukset Fleury ja Karalahti

  • 2 897
  • 15

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Fleury oli taas töppäillyt humalapäissään mutta kaveri saa pelata.
Jos vertaa tapaus Karalahteen niin aika ihmeelliseltä tuntuu että Jere sai niin kovat sanktiot ja Fleury saa tehdä lähes mitään haluaa.Onko pohjoisamerikkalaisille jotkut omat säännöt?
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Sama tuli mieleen, että Flööri saa pelleillä niin paljon kuin jaksaa ja ehtii, eikä pekkaa paukkaa. Kai ainoa syy on se, että Fleury kusi puhtaan näytteen ja Karalahti ei. Tai jos Fleuryn mukin pohja suli, niin sitten on kyllä niin kaksinaismoralistista kanukkipaskaa, ettei pahemmasta väliä. Mutta arvelisin, että näyte on ollut clean. Ei kai se riitä näytöksi, jos pollari arvelee äijän olevan humalassa. Tuskin niillä on kokemusta humalaisista, joten mitä sekin tietää.
 
Mitään pitäviä todisteita Fleuryn alkoholinalaisuudesta ei ole. Poliisin raporteissa mainitaan kyllä Theon hengen tuoksuneen alkoholilta, mutta silti minkäänlaisia testejä tämän varmistamiseksi ei tehty. Lääkäreiden lausunnot ja testit osoittavat Fleuryn puhtauden, joten kuuden kuukauden pelikieltoa ei näin ollen langetettu. Pelikielto olisi tällöin automaattisesti tarkoittanut Fleuryn hoito-ohjelman kakkosvaiheen muuttumista kolmanteen vaiheeseen.

Toisaalta on myös liikkunut spekulaatioita Fleuryä testanneiden lääkäreiden toimista. Lääkärit ovat nimittäin voineet jättää sanktion langettamatta käyttämällä motiivini ja perusteluna Fleuryn taistelua elämänsä ja uransa raiteille palauttamisesta.
Esimeriksi TSN:n artikkeli puoltaisi tätä väitettä: "While there is reason to believe he once again violated his after-care contract on the weekend, the doctors have apparently decided it's not in the best interests to treat Fleury's alcoholism by taking him away from hockey." Tällainen toiminta asettaisi kyseiset lääkärit kuitenkin erittäin ammattitaidottomaan asemaan ja voisi hyvin olettaa NHL:n puuttuvan tämän kaltaisiin toimiin. Muissa medioissa tai lähteissä ei ole myöskään esitetty kyseisiä väitteitä, joten spekulaatioiden arvo on todella kyseenalainen.

Tosiasiassa jääkiekon ja Fleuryn erottaminen toisistaan voisi hyvinkin suistaa miehen raiteilta lopullisesta, sillä juuri jääkiekko on ainoita motivaatiota kohottavia ja pahat ajatukset poissa pitäviä tekijöitä, joita Fleuryn elämässä tällä hetkellä on. Fleury on jääkiekkoilija ja pahoista alkoholiongelmista kärsivälle pelaajalle parasta hoitoa voi olla juuri pelaaminen ja itsensä toteuttaminen kaukalossa.

Osittain kuitenkin juuri jääkiekon ja NHL-ympyröiden luoma jännittyneisyys sekä ainainen valokeilassa keimalu voi hyvinkin kostautua ja luoda ylitsepääsemättömät paineet hataralla pohjalla seisovalla alkoholistille. Pitkät vieraspelikiertueet, hotellielämä ja houkuttelevat baarit luovat väistämättä kiusauksia, mutta toisaalta tällöin kysytäänkin Fleuryn itsensä kypsyyttä ja vastuuta. Mikäli hän pystyy torjumaan kaikki nämä kiusaukset ja ottamaan itseään niskasta kiinni, voidaan miehelle antaa puhtaat paperit. Columbuksessa sattunut valitettava tapahtuma merkitsee joka tapauksessa isoa miinusta Fleuryn kuntoutukselle ja elämän saaminen takaisin raiteilleen näyttää yhä enemmän hatarammalta. Kokonainen välivuosi Bob Probertin tapaan voisikin olla yksi vaihtoehto, jotta Fleury saisi jäähdyteltyä todenteolla ja kudottua elämänsä jälleen yhteen nippuun.

Oudointa tapahtuneessa on kuitenkin Blackhawks-organisaation toimet. Organisaation taholta ei ainakaan vielä ole tullut minkäänlaista rangaistusta Fleurylle eikä tiettävästä kahdelle muullekaan mukana olleelle - jotka mitä ilmeisemmin ovat olleet Tyler Arnason ja Phil Housley vaikka Mark Bellin nimeä väläyteltiinkin - vaikka Blackhawks-johto on uhannut kyseisiä pelaajia suurilla sakoilla. Fleuryn sylivauvan rooli alkaakin paisua hiljalleen liian dominoivaksi ja vaarassa voi olla koko joukkueen yhtenäisyys. Joukkuetovereilta ja joukkueenjohdolta toki odotetaan aivan ymmärrettävästi vastuuta ja kenties hieman tarkkailua Fleuryn toimia kohtaan, mutta todellisuudessa Blackhawks ei ole AA-klinikan tykiryhmä vaan jääkiekkojoukkue.

Kenties joukkueenjohdon taka-ajatuksena on ollut juuri Fleuryn hauras tilanne, jota ei haluta vahingoittaa liiallisilla sanktiolla. Mene ja tiedä, mutta siltikin Fleury on 34-vuotias veteraani, jolta odotetaan ikäisensä jääkiekkoilijan vastuuta ja käytöstä. Alkoholiongelma on luonnollisesti valitettavaa, mutta kuinka monta töppäystä voidaan antaa anteeksi pelkästään tällä verukkeella. Blackhawks-johto tiesi ottavansa suuren riskin hankkiessaan Fleuryn ja ehkäpä epäonnistumisen mahdollisuutta halutaan karttaa viimeiseen tilanteeseen asti.

Mitä alkuperäiseen aiheeseen tulee, vertailu Karalahden ja Fleuryn välillä on hieman kaksijakoista. Karalahden tapauksessa todisteet päihteistä olivat aukottomat, mutta toisaalta Fleuryn tapauksen lukuisat aukot asettavat välittömästi lukuisia kysymyksiä. Lääkäreiden toimet ovat osoittaneet Fleuryn olevan puhdas, mutta mielenkiintoiset spekulaatiot heidän toimistaan voivat syödä tältä todisteelta pohjan. Lisäksi Fleuryn saama erikoishuomio ja erityinen paapominen voivat myös vaikuttaa asiaan.

Kummallisinta Fleuryn tapauksessa kuitenkin on koko jutun hämäryys. Poliisin raportit ovat hieman ylimalkaisia todeten vain Theon hengen tuoksuneen alkoholilta. Baaritappelusta ei myös ole juurikaan tietoja samoin kuin ei ole kahdesta mukana olleesta pelaajasta. Tapahtumaketjua tai alkoholin osallisuutta ei siis ole tuotu millään tavoin julki - tosin ei ole varmaa onko aihettakaan. Näin ollen sattunut tapaus ei ehkä kuitenkaan ole täysin vertailukelpoinen Karalahden tapauksen kanssa.

Joka tapauksessa koko Fleuryn ympärillä pyörivä karuselli nostattaa varmasti tunteita suuntaan jos toiseen. Lopullista tuomiota ei ole kuitenkaan syytä langettaa vielä. Columbuksessa tapahtuneen välikohtauksen lukuisat aukot nimittäin suojelevat ainakin toistaiseksi Fleuryn nahkaa ja todennäköisesti syyttävä sormi häneen voidaankin osoittaa vasta kun loputkin yksityiskohdat näkevät päivänvalon - jos ylipäätään koskaan edes näkevät.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Yksi ero

Jerellä ei ollut selkärankaa edes lähteä hoito-ohjelmaan. Ei kun maitojunalla kotia, törttöilemään porchellaan.
 

Makkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TAPPARA, Ottawa sekä LIVERPOOL
Kyllä nää molemmat pellet on menossa kohti Nykäsiä.
 

punisher

Jäsen
Jerellä ja Theolla on yksi oleellinen ero. Fleury teki viime kaudella 63 tehopistettä 82 ottelussa ja moukaripää Karalahti "saalisti" 45 ottelussa 2 syöttöpistettä. Missä tahansa NHL joukkueessa on käyttöä "Crackhead" Theon tasoiselle huippukyvylle päihdeongelmineen päivineen. "Milktrain" Jeren kyvyt taas eivät NHL:ään riittäneet. Ihan sama vaikka selittää ja uhoaa kuinka iltapäivälehdissä. Ei ollut pojalle käyttöä. Viinan kanssa pelleily ainoastaan nopeutti maitojunan tuloa, ei aiheuttanut sitä. Sama juttu vellihousu Kalliolla. Kyvyt eivät riittäneet. Kuka pelaisi sinun joukkueessasi Heatley, Kovaltchuk vai itkupilli Tomppa? Olisi mukava kuulla joskus maitojunamiehen suusta. "En ollut tarpeeksi hyvä pelaamaan maailman kovimmassa kiekkoliigassa, siksi palasin suomeen tai ruotsiin tai sveitsiin".

"Vika ei ole peilissä jos naama on vino" Gogol.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ei kai näitä pelikieltoja sen mukaan jaeta ken on parempi kiekkoilija.Ei Fleurykään ole ollut pitkään aikaan palkkansa veroinen kiekkoilija ja hänen viinan kanssa läträäminen on kestänyt jo vuosikausia.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
no huhuh!

vai että näin on?! Jos mietitään arvoisat ei-hifk-fanit tätä asiaa siltä kantilta, että Karalahti on suomalainen ja Fleury kanukki. Suomessa tämä uskonnollinen hihhulointi ei ole lähellekään sitä tasoa, mitä se on tuolla rapakon toisella puolella. Vai lukeeko meidän eurojen takana jotain yhtä tekopyhää kuin "in God we trust" Jos joku voisi väittää olevansa kunnon kristitty niin uskoisin ettei hän ensimmäiseksi alkaisi rahojaan siunaamaan herranen aika. Ja kaikella tällä hihhuli hommalla viittaan siihen suuntaan hoito-ohjelmaa missä kysyttiin suurinpiirtein joka päivä, että uskotko Jumalaan? Eihän tollasta tenttausta jaksa suomalainen, kun pitäisi saada olla omassa rauhassa!

Yksi tuttavani oli muutama vuosi sitten jenkeissä töissä ja hommasi kämpän tällaiselta normaalilta naapurusto alueelta ja puolentoista viikon jälkeen ovikello soi ja siellä takana oli joku saatanan virkapukupelle tenttaamaan tulossa ja arvaatkaapas mitä asiaa hänellä oli? Kyllä, hän tuli tarkastamaan, että minkäs lajin kavereita tänne oikein on muuttanut, kun on juttua kuullut, ettei mies käy kirkossa?

Asiasta tietämättömille sen verran, että jenkeissä tuntuu naapurustolla olevan aika paljon valtaa päättää lähialueestaan, toisin kuin meillä Suomessa, jossa jokainen saa asua siellä mihin on varaa ja jos ei aiheuta suurempaa häiriötä. Onko joidenkin mielestä Sunnuntaina kotona köllöttely muka häirintää?

Karalahti on omasta mielestäni juuri selkärankaa omaava kiekkoilija joka ei ala pomppimaan seurajohdon tahdon mukaisesti ja antoi ymmärtää, ettei hän tällaista paskaa jatka. Siitä pisteet hänelle. Niitä kavereita on aika harvassa, jotka jättävät tuon tasoisen ammatin omasta tahdostaan muutaman kauden jälkeen. Toki asiaan suurelta osin vaikuttivat varmasti juuri edellä mainitsemat seikat, että päähän siinä hajoaa, jos joutuu tuollaista paskaa kuuntelemaan aina vapaapäivinään, prkl!



Minulla ei ole suuriakaan tunteita tässä kirjoituksessa pohjalla ja tiedän minkälaisia paskamaisia luonteita helsinkiläinen juniorikoulu tuottaa verrattuna esim. pohjois-Suomeen (onhan niitä poikkeuksia, kuten Lehtonen, mutta niin paljon vastakohtia, kuten esim. Oravainen HJK, Laine Jokerit, Pikkarainen Hifk jne) Tällä luonteella tarkoitan sitä heidän antamaansa ensi vaikutelmaa, kun taas hehän voivat olla muutaman tapaamisen jälkeen jo ihan hyviä tyyppejä, mutta se paljon puhuttu ensi vaikutelma pysyy meidän suomalaisten mielessä aina hamaan hautaan saakka...

Sitten on näitä Sjölundeja jotka tulevat maajoukkueleirille muutaman yhteistreenin jälkeen suoraan West Hamista (silloin aikoinaan) ja ovat hissukseen eivätkä tee itsestään numeroa joukkueen sisällä, vaan hoitavat oman ruutunsa.


Tämmöstä... Toivottavasti Jere pääsee jo ensi kaudella pelailemaan kotoista liigaa, eikä näitä asiantuntija lausuntoja tarttisi kovinkaan kauaa lukea...
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Puhukoot lukemat puolestaan, mun mielestä noi lukemat on enemmän kuin hyvät paskatautiselta alkoholisti käppänältä mukaanlukien viimekaudet!


Pelit 1057
Maalit 452
Syötöt 622
Pisteet 1074
Jäähyt 1802
 

punisher

Jäsen
Olen täysin samaa mieltä Remen kanssa. Fleury on käsittämättömän lahjakas pelaaja Jere taas on käsittämätön mediapelle, joka on saanut liian monta kertaa töppäyksensä anteeksi ja odottaa jatkossakin saavansa. Mitä se kertoo jätkästä kun Rita Tainola kirjoittaa sympatiseeraavasti siitä kuinka NHL sortaa pikku Jere rassukkaa.
 

Cavenuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Fleurylta lähti nyt sitten vähintään puoleksi vuodeksi pelioikeudet NHL:ään. Jaha, jokos aletaan huhuilla, että äijää on nähty Hakametsän nurkilla :)

Vaan mitenkäs tuo nyt sitten oli. Äkkiä nämä asiat unohtuvat. Olisiko periaatteessa mahdollista, että Theo pelaisi pelikieltonsa aikana esim. sm-liigassa? (Joskin näillä näkyminhän kielto päättyy "ikävästi" het kauden alussa.) Alkaa viimeistään nyt tuntua siltä, että NHL:ssä Theolla ei tulevaisuutta ole. Ja kuitenkin pelikykyjä on vielä tallella. Lääkärit sanovat, että Fleuryn vierottaminen jääkiekosta alkoholivieroituksen kylkiäisenä, aiheuttaa vain pahaa.

Mutta tuntuu siltä, että Fleuryn ongelmat vain vahvistuvat tuon amerikkalaisen tekopyhäkyyläkulttuurin alla.

Ja katso! Sain kuningasideoistani omaperäisimmän: Theo Tapparaan parantumaan! (Eihän se kauheasti palkaakaan halua. Tahtoo vain parantua...) Fleury voisi täyttää esim. Uhlbäckin jättämän aukon Pirneksen laidalla.

Ja taas mennään... Lupaan pyhästi ostaa ensimmäisen kausikorttini ja fanipaitani siinä vaiheessa, kun Theo saadaan takaisin meille! Leinonen, nyt!!! :)

(Arvoin tovin laitanko tämän Tappara-ketjuun vai tänne NHL-ketjuun, mutta realismin nimissä tämä oli oikeampi paikka. Anteeksi, häiriintyneet.)
 

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Omasta mielestäni Fleurylle oltaisiin voitu langettaa vaikka kokonainen vuosi palkatonta pelikieltoa, jolloin Chicagon ei tarvitsisi maksaa Fleurylle enää palkkaa ollenkaan. Sopimusta on kait enää vuosi jäljellä, joten Fleuryn pelit Blackhawkseissa olisi tällä kertaa ohi. En kyllä usko, että mies tulee koskaan palaamaan kaukaloon, tai toivon ettei ainakaan Chicagossa.
 

Hammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Black & Gold: SAINTS
Viestin lähetti Cramer
En kyllä usko, että mies tulee koskaan palaamaan kaukaloon, tai toivon ettei ainakaan Chicagossa.

Samaa toivon minäkin. Vahvistukseksi hankittiin, mutta mitä saatiin? Vanha ja väsynyt juoppo, jonka parhaat kaudet ovat kaukana takanapäin. Saattaa tosiaan olla, niinkuin "Mahavishnukin" jo mainitsi, että lääkärit ovat todellakin voineet jättää rangaistukset langettamatta, Fleuryn uraa ja tulevaisuutta ajatellen.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Kumma ettei Theosta Tapparan aikoina kuulunut mitään tälläistä. Ei ollut puhettakaan, että mies olisi ollut sairas vaan päinvastoin todella kova pelimies. Harmi, että asiat ovat näin menneet. Hyvä persoona ja paras pelaaja mikä on ikinä Tapparan pelipuseroa päällään kantanut. Toivottavasti selviää ongelmistaan ja rupeaa vaikka velmennushommiin. Jos saa edes osan asenteestaan joukkueelleen niin menestys on taattu.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti mixu
Onko pohjoisamerikkalaisille jotkut omat säännöt?

Älä nyt viitsi tuota "me vastaan muut" -paskaa viljellä.. jos Fleury sai jotain erityiskohtelua, se johtui siitä, että hän on stara. Tai ainakin oli. Joka liigassahan on tähtipelaajille eri säännöt kuin tavallisille "kuolevaisille". Kyllähän esim. Mestareiden Liigassakin Zidane tai vastaava selviää törkeästä ajelusta yhden matsin pelikiellolla, kun taas joku Aarno Turpeinen istuu samasta viisi peliä.
Ei välttämättä reilua, mutta sellaista se on.
 

Necrolyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Leijonat, Caps
Viestin lähetti reme
Puhukoot lukemat puolestaan, mun mielestä noi lukemat on enemmän kuin hyvät paskatautiselta alkoholisti käppänältä mukaanlukien viimekaudet!


Pelit 1057
Maalit 452
Syötöt 622
Pisteet 1074
Jäähyt 1802

Viestin lähetti punisher
Olen täysin samaa mieltä Remen kanssa. Fleury on käsittämättömän lahjakas pelaaja Jere taas on käsittämätön mediapelle, joka on saanut liian monta kertaa töppäyksensä anteeksi ja odottaa jatkossakin saavansa.

No mutta eihän koko threadin tarkoitus ollut vertailla ko. pelaajia vaan ihmetellä sitä epäoikeudenmukaisuutta mikä rangaistuksissa on...Rikkeetkin saattoivat olla eri tasoa (tietääkseni Jerellä naftat ja Theolla "vain" alkoholi) mutta kyllä rangaistusten tulisi nuorille pelaajille annettavan esimerkinkin kautta olla saman arvoisia _hyvillä_ ja _huonoilla_ pelaajilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös