Tampereen Hakametsä 01.02.03: Tappara - Oulun KÄRPÄT

  • 12 110
  • 104

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
On ihan pakko aloittaa Tap-Kär otteluennakointi! Toki joukkueiden kannalta tärkeitä sarjapisteitä on jaossa mm. Ilvestä ja Lukkoa vastaan tänään, mutta mitä tuosta? Viikon pääottelu pelataan näin kärppäläisittäin ehdottomasti Tampereella lauantaina, kun Tappara ja Kärpät kohtaavat. Tappara ja Kärpät ovat ennen kautta ennakoiduista poiketen päinvastaisilla sarjasijoituksilla ja kohtaavat erittäin todennäköisesti (?) playoffsien ensimmäisellä kierroksella. Näin ollen asetelma lauantaiksi on todella mielenkiintoinen.

Hakametsän lauantaitrillerissä on monta lähtökohtaa. Aloitetaanko henkien (playoffs-)taistelu jo hyvissä ajoin vai säästetäänkö pisara tai pari myöhäisempään ajankohtaan? Jatkuuko tämän kauden ajan käynnissä ollut trendi, Tappara voittaa Raksilassa ja Kärpät Hakametsässä, lauantaina Hakametssä ja vierasjoukkue vie pinnat mennessään? Taisteleeko Tappara ihan tosissaan vielä peräti kotiedun saavuttamisesta vai tyytyykö se kohtaamaan PO:n eka kierroksella jonkun kovasta kolmikosta Jokerit, Kärpät ja Hpk? Liikkuuko Kärppien luistin, kun viime viikot on mennyt ihan lepäillessä? Onko joku Kärppä nähty treenaamassa?

Myös pelaajarintamalla on edessä mielenkiintoisia kysymyksiä. Pitääkö huhu paikkaansa, että Kuopion Neulamäen suuri poika Jussi Tarvainen olisi saanut viime aikoina juonen päästä kiinni vai ottaako Kärpteeni Kukkonen jälleen kerran pikku naputtelulla pelihalut vastustajalta? Mitä tekee toinen Kuopion lahja tapparalaiselle kiekkoilulle, eli nollaako Baffa jälleen kerran suosikkivastustajansa Kärpät? Onko Petr Ton tehoton vai Tuho-Ton? Ja mitä tekee ameriikan ihme Danny Bannister, joka palaa pelikiellosta tähän matsiin? Ketä pakoon Danny juoksee lauantaina? Joka tapauksessa, Nikke Bäckström pitää nollan tai nollan ainakin ensimmäiset 10 minuuttia, mikäli ylipäätään pelaa.

Oman pikantin lisän tuo se tosiasia, että lauantaina on ensimmäinen pelipäivä sitten siirtoajan umpeutumisen ja molemmat joukkueet ovat parhaassa mahdollisessa formussa tässä ottelussa. Voimme nähdä joukkueissa uusia pelaajia! Nähtäväksi jää, tekeekö Tappara vielä hankintoja? Vetäseekö Marusak lauantaina debyytin ja millasen? Se on kuitenkin varmaan (?), että Kärpät ei ainakaan joukkojaan vahvista. "Markkinoilla ei ollut riittävän hyvää pelaajaa jne. liirum laarum", kommentoivat perjantai-iltana Kiekko-Kalevassa kuin yhdestä suusta Kärppien parivaljakko ja seuran voimakaksikko Heikkilä ja Junno, sponsoreiden yms. tukijoiden nyökyttäessä hyväksyvästi päätään. Huhut viikonloppuna kuitenkin kertovat, että Kärpistä olisi ollut kiinnostuneita kaikki kotimaiset huippupelaajat mm. A Miettinen, J Tarvainen ja P Nummelin etunenässä. Mutta kun ei kelpaa, niin ei kelpaa.

Oma taistelupari on myös seurojen kannattajat. Millaiseen ennakkovireeseen yltää tamperelaisen sanansäilän heiluttelun uusi mestari nimimerkki Muaddib? Mikä on Jantsen vastine ja onko se tapparalaisille liikaa? Miten selviää merkkipäiväänsä Tampereella viettävä sivuillekirjottautunut Tappara-merkkisten ystäviensä, tosin harvalukuisten, psyykkauksesta ennen peliä, pelin aikana ja pelin jälkeen? Hoitaako Kärpät heidät hiljaiseksi vai pitääkö siihen olla mahdollisimman paljon vettä väkevämpää? Riittääkö reissuevääksi naapurin keittämä pontikka vai täydennetäänkö satsia pussikaljalla heti seuraavalla Essolla? Onko pitkänmatkalaisille Tampereen keskustasta varattu hotellihuone riittävän hyvä vai onko parempi etsiä yösijaa tamperelaisneitien seurasta?

Näihin kiperiin kysymyksiin saadaan vastaus viikonloppuna, kun Tapparan luona vierailee omista pojistaan tosi ylpeä Oulun Kärpät. Jännittävä peli on luvassa. Avoimia kysymyksiä on todella paljon. Pitkävetorivit sun muut rivit kannattaa toimittaa kiskalle vasta lauantaina klo 16.50 - 10 minuuttia ennen pelin alkua. Riveissä avainasemassa ovat Tapparan viime hetken hankinnat ja Kärppien salaa treenannut pelaaja.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Tätä kamppailua täytyy juhlistaa voitolla ihan vaan sen kunniaksi, että oululaislähteiden mukaan varma paluumuuttaja Esa Pirnes teki jatkosopimuksen kirvesrintojen kanssa. NAM!

Hyvä peli varmasti tulossa. Mukava nähdä Marusak ensi kertaa tositoimissa. Tosin mitään maagista tuskin kaverin ekassa pelissä nähdään. Tarvinnee muutaman pelin ennen kuin pääsee sisälle uuden joukkueen kuvioihin. No luulisi, että ykkös-yv:n viivamiehen paikka on varma.

Katsotaan mitä tapahtuu. Jos, Lehto on vireessä (toivottavasti pelaa), veikataan lopputulokseksi 3-1.
 

jani73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings, FC Liverpool
Vasta kauden toinen peli Tampereella paikanpäällä katsottuna tulee huomisesta Kärpät pelistä. Pirnes kuittaa Junnolle miljoonahoukutukset ja tekee hattutempun ... heh ... no anyway ... eiköhän kaksi pistettä riitä ja näin voisi vielä elätellä toiveita kotiedusta ekalle kierrokselle. Toivottavasti Lehto jatkaa maalissa - kaksi peliä ja vain yksi päästetty maali!
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kääntyykö Kärppien kurssi nousuun? -mietitäänpä sitä...

Historiaa muistellessa mieleen ilmestyy kuva ottelusta Tappara - Kärpät 19.1.2002. Tuolloin Kärpät murskasi Tapparan Hakametsässä numeroin 3-1. Edellisen kerran kääpä oli poistunut joukkueiden kohtaamisesta päät pystyssä 26.1.1986, eli aikaa ehti vierähtää 15v 11kk 24pv.

Tappara on voittanut Kärpät edellisen kerran 13.9.2001. Voitoton putki on siis vasta aluillaan ja ennuste on kärppäläisittäin mukava. Seuraava voitto Tapparalle on luvassa jo joskus syksyllä 2016.

Kenen terä on tylsä? Kuki poistuu tyhjin käsin? Entä kuki puhaltaa pilliin?

Tapparan maalimäärä kotiotteluissa on kerrassaan surkea. Mahdollisesta yli 85 maalista he ovat keränneet pottiin vaivaiset 67, eli vain 3.05 maalia ottelua kohden.

Kärpät tekee vieraissa tuhoisaa jälkeä. SM-liigan tehokkain vierasjoukkue on saalistanut mahdollisista 76 (3.45/ot) maalista kaiken eli täydet 100%.

Jos keskiympyrään luistelee joku Tapparan miehistä Kaislehto, Kruus tai Siipo, niin kotijoukkue vie voiton aivan varmasti. Kärpät ei ole onnistunut saavuttamaan vieraskentällä pistettäkään tällä kaudella, mikäli joku em. herroista on ollut tuomitsemassa ottelua.

Itse itseäni korostaen - lisää faktaa

Kärpät on viimeisissä kolmessa vierasottelussa tehnyt keskimäärin 4 maalia vastustajan verkkoon, kun vastaavasti omissa on soinut vain noin kerran ottelua kohden.

Tappara on taasen räpiköinyt kotijäillään urakalla. Tehdyt kolme maalia pelisä eivät paljoa katsojia lämmitä, varsinkin kun vastustaja hönkii niskaan maalin perässä. Ei hauskaa - ei sitten millään. Murskavoitto on aina kivempi juttu kuin joku markan thrilleri.

Katsomossa?

Keskimäärin Hakametsään saapuva kärppäfani tukee kansantalouttakin huomattavasti paikallisia enemmän. Matkalaisten kurkusta on solahtanut alas ennen ottelua vähintään sixpack alkoholijuomaa, kun tamperelainen tuulipukukansa on saanut hädin tuskin siemailtua lasillisen keskikaljaa. Pisteet 6-1 kärppäkannattajille.

Oikeasti

Kärpät on voittanut tällä kaudella ainoastaan yhden kuukauden ensimmäisistä peleistä. SaiPa kaatui joulukuun alussa Raksilassa. Muuten on ollutkin sitten vähän hiljaisempaa.

Oikeasti oikeasti

Kärppien peli on ollut viime aikoina - no ihan hyvää. Se paskempi Petr on löytänyt maalijyvän ja noussut muutamassa ottelussa Kärppien maalipörssin kakkoseksi. Siirto oikealle pelipaikalle, oikea laitahyökkääjä, tuotti tuolosta ja tammikuun saldoksi 11 ottelussa kertyi komeat 9+3=12 pisteet.

Toinen kaamoksessa itsensä löytänyt pelaaja on Sakari Palsola. Koko kauden nousujohteisesti esiintynyt Sakke löytyy tammikuussa sisäisen pistepörssin kolmannelta sijalta.

Keskinäisissä kohtaamisissa tällä kaudella Kärppien tahtipuikkoa heilutellut Mika 'Spede' Pyörälä saa jälleen rinnalleen huippukaverit. Maajoukkueen tuleva kotimainen ykkössentteri Jari Viuhkola sekä Tshekin maajoukkueeseen valittu Petr Tenkrat työstävät maalipaikkoja solkenaan. Juha Joenväärämäisesti maalilla huseeraava Spede tuleekin olemaan ottelun mielenkiintoisin pelaaja. Pistääkö koltiainen Marucakille jauhot suuhun?

Fakta: Tällä vuosituhannella Kärpät-Tappara otteluparin tehokkain Kärppäpelaaja ei ole jatkanut seuraavalla kaudella uraansa Kärpissä.

Puolustuksesta puuttuu Joni Pitkänen. Tiedot pukukopista kertovat henkilökohtaisista erimielisyyksistä ja kemioiden rikkoontumisesta. Polvessa seilaileva luunsiru ja sen tähystysleikkaus ei välttämättä ole se ainoa ja oikea totuus. Joni ei tosin ole ainoa pelaaja kenestä puhutaan.

On aivan sama, kumpi maalivahdeista asettuu tolppien väliin. Lauantain ottelua ei toivottavasti ratkaista omassa päädyssä, vaan vastustajan verkkojen heiluttelulla. Kummitus vaanii silti niskan takana; Bäckström - ensimmäinen laukaus ???

Faksi laulaa - kannattajia kuunnellaan

Kärppäleirissä on jo kaksi kuukautta itketty voimahyökkääjän perään. Herää kysymys Miksi? Maailman luokan tähtipelaaja Pasi Nielikäinen ei välttämättä pelaa vielä lauantaina, mutta ei ole tarviskaan. Esimerkiksi Andrei Potaichuk osaa Karate Kidin temput nähtävästi erittäin hyvin ja kykenee suojelemaan joukkuetovereitaan vaikkapa seuraavankaltaisilla hyppypotkuilla.

[EDIT: Kuva poistettu luvattomana by Mode-tiimi]

[EDIT]: Osin tosin Pasilla meni stadissa sporat ja krakat sekaisin, mutta millä ihmeellä saadaan tyyppi unohtamaan luistimet kotio lauantai aamuna? Pääkkösiä mukaellen: "Tule apuun Juki!".

Nielikäinen-Lievers-Ton

Siinäpä purtavaa, kun Jussi Jokisella on näin meidän kesken vatsa kipeä. Mutta jos se paskempi Petr'kin on poissa, niin mitä sitten tehdään? Kysympähän vaan.[/EDIT]

Ai niin, yksi juttu vielä...

Tapara on makkara!
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tiedossa on varmasti mielenkiintoinen ottelu. Luonnollisesti Marusakin ekan pelin ohella kaikki jännittävät sitä, kuinka monta maalia Kossu tekee huomenna. Onkohan sieltä Oulusta peräti isä ukko Pirneskin tulossa Tampereelle Essin jatkosopparille maljoja ottamaan? Juttelin hänen kanssaan kauden ensimmäisessä Kärpät-Tappara pelissä. Ja jotenkin tuntuu siltä että sieltä saapuu kiristyvä pakkanenkin tänne Tampereelle tuliaisena. On meinaan vieläkin tuoreessa muistissani se viimeksi pelattu Kärpät-Tappara peli jonka myöskin olin katsomassa Raksilassa ja silloin oli kyllä joku -35. Jouduin ensimmäistä kertaa kautta aikain laittamaan villapaidan fanipaidan alle että en jäätynyt. No huomenna ei kenenkään tarvitse laittaa villapaitaa jos ei halua koska Hakametsässä on aina niin lämmintä.

Etukäteen kyllä todennäköiseltä näyttäisi että Lehto jatkaa Tapparalla maalissa mutta Rautakorpi saattaa yllättäen kyllä Paffankin pistää hommiin kuten Turussa pelattuun TPS-Tappara matsiin vaikka Lehdolla oli silloin nollapeli edellisestä pelistä. Rautakorven täytyy nyt tänään tehdä töitä ja vielä huomenna ennen peliäkin sen eteen että Tappara heti alusta lähtien on hereillä kun peli alkaa. Helpohko paikallispeli ei saa enää pyöriä pelaajien pääkopassa. Kahdessa pelissä peräkkäin Tappara on heti pelin alun jälkeen tehnyt kaksi järkyttävää mokaa ja toinenhan niistä johtikin HPK:n tekemään maaliin. Huomenna ei saa missään tapauksessa enää sillä tavalla sähläillä ja eiköhän sen myös joukkue tiedä. Viime aikoina Tapparasta on yllättävää kyllä, löytynyt maalintekijöitä aika laajalta rintamalta, katsotaan kuka huomenna on vuorossa ja toivottavasti puolustuskin hoitaa oman hommansa veskarin tukena kuten pitääkin.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Nielikäisen sopimus takaa sen, että meikäläinenkin hyppää aamulla bussiin ja suuntaa Tampereelle. Mad-Pasi pistää Mäkisen paskantamaan housuunsa jo iltapäivällä ja peli jää Markolta väliin.

Kuka on heikoin lenkki? Kenelle kansa nauraa? Kenestä tulee uusi luomuviljelijä?
 
TAPPARA - Oulun Kärpät 01.02.03

Viestin lähetti Jantse
Tapara on makkara!
Juu-u. Tapara on Tapara, mutta ei sitten muuta kuin kärpäslätkää! (hymiö)

---

Tapparan puolelta en kyllä hirveästi odota ottelua ajatellen. Todennäköisesti Tapparan mahdollisuudet voittoon kasvavat, jos Lehto on maalissa ja Marusek onnistuu heti ensimmäisessä pelissään (jota kyllä vahvasti epäilen). Tappara taisi pelata melko flegmaattisesti pari erää eilen torstaina Ilvestä vastaan, joten valveutuneisuuden on syytä kasvaa, jos aiotaan Kärpät voittaa. Oulun kummatkin Petritkin kun ovat jo päässeet vauhtiin. Ja sehän on ottelun tiimoilta aivan varma asia (valitettavasti), että kahdelta suunnalta maamme syrjäisiltä rannikkoseuduilta suomalaisen jääkiekon kehtoon matkaavat Kärppien kannattajat huutavat Tapparan kannattajat niin sanotusti nurin.

Ottelu päättynee vähämaaliseen tasapeliin tai vaihtoehtoisesti Kärppien 2-4 maalin voittoon. Jälkimmäinen tosin lienee todennäköisempää. Yleisöä raahautuu halliin ehkäpä jo "melkein" 6 000, toisin sanoen 5 783.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Kaislehdolle kypärätemppu, Nielikäinen vireessä

HMTT - Tampere

Tapparan ja Kärppien välinen, 3-1 päättynyt Sm-liiga -merkkinen välienselvittely sai laskimoveret seisauttavan ja suomalaista kiekkokansaa suuresti järkyttäneen lopun, kun siirtorajan loppumetreillä Oulun Kärppiin kalkkiviivojen yli heittäytynyt Pasi Nielikäinen aiheutti sydämentykytyksiä SM-liigan kurinpitolautakunnalle, Alpo Suhoselle sekä Nivalan nuorisotyöntekijöille.

"Minulla oli tukka huonosti ja vähän silmillä, joten en nähnyt ollenkaan mitä tapahtui", kommentoi Tapparan vastuuvalmentaja Jukka Rautakorpi ottelun jälkeen. "Olin ihan pihalla koko tilanteesta, mutta otin kuitenkin aikalisän varmuuden vuoksi."

"Ei ole ihme, jos tällaista tapahtuu, kyllähän meidän pelaajia provosoitiin pitkin iltaa. Koko kauden tätä on jatkunut, ja tänään sitten kattohirsi katkaisi tunturirotan selkärangan." puhisi puolestaan kärpäskoutsi Heikkilä.

Pelekääkkönä polliisia, juot muuten loppuelämäs pillillä piimää!
Uhkaavan tilanteen alkutahdit lyötiin kirjaimellisesti jo ensimmäisessä erässä, kun Petr Tenkrat kuljetti kiekkoa yli hyökkäysiniviivan. Tenkrat kompastui kuitenkin siniviivaan siten, että linjatuomari oli pakotettu puhaltamaan paitsion tilanteessa. Tästä kimpaantuneena tuore kärppäkauhistus Pasi Nielikäinen nappasi housunsa kastellutta linjatuomaria ns. pillistä, nostaen tämän noin 20 senttiä jään pinnan yläpuolelle. Nivalan Niedermayerinakin tunnettu helsinkiläisteinien roolimalli yritti erotuomaritarkkailijan sanojen mukaan "selvästi purra linjurin pään irti".

"Play-offeja ajatellen Pasi on meille tärkeä pelaaja. Meiltä on Koskenkorvan lähdön jälkeen puuttunut fyysinen pelote, niin kuin on aiemmin tällä kaudella nähty. Tenkratia sattui käteen, Jokerifanit haukkui meitä poroiksi ja Raumalla Kaipainen kävi pöllimässä meiltä kolme urheilujuomapulloa vaihtoaitiosta." Heikkilä selvensi toisella erätauolla.

TÄ!? Minnoon ihan älliskukkona.
Selvästi kiusaantunut Heikkilä oli silminnähden huolestunut jääkiekon nykytilasta:"Kyllä meidän pitää alkaa miettiä mihin me tätä lajia halutaan viedä. Taklaukset on saatu jo poistettua, kyllä nyt täytyisi päästä eroon näistä pillipiipareistakin, jotka ratkoo pelejä käytännössä yksinään, kuten tänäänkin."

Oulun yliopiston päärakennuksen ruokalassa viime viikolla julkaistun väitöskirjatutkimuksen mukaan kaikissa Kärppien tällä kaudella häviämissä otteluissa on jäällä ollut päätuomarin lisäksi kaksi linjatuomaria.

"100%! Voiko se olla muka sattumaa!" vouhotti Heikkilä sydämistyneenä.

Heikkilän puheet saivat uutta pontta kun koko ottelun erittäin hyvin viheltänyt päätuomari Petri Kaislehto teki jo illan kolmannen maalinsa kärppävahti Bäckströmin selän taakse ottelun 56. minuutilla. Tapparapelaajien onnitellessa Kaislehtoa Nielikäinen ryntäsi kohti Kaislehtoa, tuupaten tusinan verran juhlivia kirvesrintoja nurin. Pikilinnan pubin jälkipeleistä sunnuntaiaamun puolella saatujen silminnäkijähavaintojen mukaan Nielikäinen väänsi Kaislehdon päätä vastapäivään, kuin Mountain Dew -virvoitusjuomapulloa avattaessa.

"Kyllä tässä oli selvästi kyseessä tällainen helsinkiläistyyppinen ajojahti, jolla Kärpät yritti saada meidän parhaan pelaajan pois pelistä rumilla otteilla." ärisi Tapparan porilaisempi valmentaja Kari Makkonen Rautakorven seuratessa hajamielisen näköisenä vieressä.

Elähän käläkätä!
Korjatessaan "Peran Grilli"-tarralla varustettua neljäntuulenlakkiaan Heikkilä torjui jyrkästi ns. käskytyssyytökset tuoreeltaan:"Onhan Kaislehto ollut suorastaan ilmiömäinen meitä vastaan pelatuissa peleissä, mutta kyllä on törkeitä syytöksiä! Tämä on taas tätä ruuhkasuomalaisten kateellista panettelua, kun meillä on Raksilassa niin hienot uudet vessat, poroja, hyvä jää sekä raikas ja puhdas ilmasto!"

Pahoin niskansa nyrjäyttänyt ja kuusi niskanikamaa menettänyt Kaislehto sai kuitenkin pikaista ensiapua Kärppien joukkuelääkäriltä, joka laski kätensä Kaislehdon niskan päälle. Hämmästyneen yleisön katsellessa Kaislehto astui sokaisevan, lähes jumalaisen valon keskeltä takaisin kentälle täysin parantuneena. Kaislehto esti vielä viimeisellä minuutilla Kärppien 3-2 kavennusmaalin heittäytyessään Petr Tonin laukauksen tielle.

Henry's pubin miesten vessasta tavoitettu eroTuomaritarkkailija totesi Nielikäisen ja Kaislehdon välisestä tilanteesta seuraavaa: "Siinä olisi kyllä Kaislehdon pitänyt antaa liigan käytännön mukaan itselleen 10 minuutin käytösrangaistus filmaamisesta. Jos on kuusi niskanikamaa irti ja kaikki välilevyt pois paikoiltaan, niin ei voi pää edellä enää heittäytyä lämärin tielle!"

Petr Ton sai tilanteesta elinikäisen porttikiellon OLS:n jääpallo-otteluihin.

Hevosmiesten tietotoimiston saamien tietojen mukaan Pasi Nielikäinen kieltäytyi haastattelusta. Hänet tavoitettiin nauttimasta kolmatta vierasjoukkueelle lahjoitettua Tapolan mustamakkaralaatikollista. "Ggrrrrrgrrrrhhhh .... lihaaa ..... raakaaaaaa LIHAAAAAAGGGHHHRRRRRHHH!!!" totesi Nielikäinen, heittäen varovasti lähestyneitä toimittajia 2. erätauolla nauttimansa poron luurangolla.

muaddib
 

Fallossymboli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Kh
Millaiseen ennakkovireeseen yltää tamperelaisen sanansäilän heiluttelun uusi mestari nimimerkki Muaddib? Mikä on Jantsen vastine ja onko se tapparalaisille liikaa?
Ei helevata. Muaddib vain parantaa kuin sika juoksuaan. Jantsen tekstiä yhtään vähättelemättä täytyy todeta että jos joku otteluennakko on tälle tapparalaiselle liikaa niin se on tuon Atreidesin Paulin väsäämä. Mutta toki sillai positiivisella tavalla. Kiitos veli Muaddib. Älköön ämpärisi koskaan tyhjene.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti Kärpät#18
[B
Mad-Pasi pistää Mäkisen paskantamaan housuunsa jo iltapäivällä ja peli jää Markolta väliin.
[/B]

Kuten jo totesin, Mäkinen tuskin paskoo housuihinsa Pasin takia. Eipä ole vielä tainnut pelaajaa löytyä, kuka Makon ripuloimaan pistäisi. Tappelussa Mako jäisi kakkoseksi, mutta sehän ei ole edes hänen tehtävänsä. Eri asia voi olla Kangasniemen kanssa.

---------

Tapparalla on jälleen kunnon siitä missä nyt mennään. Kärpät pelaa hyvää vautikiekkoa ja on saanut pelin uuteen nousuun. Tappara parantaa myös otteitaan kuin sika juoksuaan ja lauantaina kaukalossa nähdään kaksi vahvistusta lisää.

Oma henkoht. mielenkiinto kohdistuu eniten tapparan uuteen puolustajaan (Jiri Marusak) ja hänen otteisiinsa. Myös Jämseenin otteen kiinnostavat.

Ottelun lopputulosta on vaikea arvioida, sillä kyseessä on todella tiukka peli ja uskoisin vain päivän kunnon ratkaisevan. Veikkaan tiukan pelin päättyvän tapparalle 3-1.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Viestin lähetti TBK
Kuten jo totesin, Mäkinen tuskin paskoo housuihinsa Pasin takia. Eipä ole vielä tainnut pelaajaa löytyä, kuka Makon ripuloimaan pistäisi. Tappelussa Mako jäisi kakkoseksi, mutta sehän ei ole edes hänen tehtävänsä. Eri asia voi olla Kangasniemen kanssa.

Olet oikeassa, kunhan vaan tuli pikkuisen hiillostettua. Molemmilla on tosiaan pelissä uusia vahvistuksia, mikä tekee matsista entistä mielenkiintoisemman.

Ton ja Jokinen varsin epävarmoja, veikkaan ettei kumpikaan pelaa ja The Pasi komennetaan Lieversin laidalle heiluttamaan verkkoa. 2-3 ja ajassa 21.01 Nielikäinen tasoittaa pelin 1-1:een Kimmo Lotvosen ja Drew Bannisterin esityön jälkeen.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joo, tänään ovat vastaikkain siis joukkueet, jotka todennäköisesti kohtaavat toisensa puolivälierissä. Ottelussa haetaan varmasti ainakin vähän jo asetelmia mahdollisiin tuleviin pudotuspelitaistoihin. Tapparalle ottelu on myös hyvä tasonmittaaja siitä, missä tällä hetkellä todella mennään. Niin oli jo tiistaina Pelicans- ja Ilves-pelien välissä pelattu ottelu sarjan kovakuntoisinta joukkuetta HPK:ta vastaan. Se ensimmäinen tasonmittaus meni ihan hyvin, mutta miten sujuukaan toinen?



Tapparan paidassa nähdään todennäköisesti tosiaan myös kaksi uutta pelaajaa, kun Lasse Jämsen ja Jiri Marusak pukevat kirvespaidan ensimmäistä kertaa päällensä. Odotan varsinkin Marusakin debyyttiä innolla. On mielenkiintoista nähdä, mitä uutta mies tuo esim. ylivoimaan. Jämsenin pistäisin viime aikaisten esitysten perusteella Ojasen vierelle, josta on puuttunut pelaaja, jolla on kunnon potentiaali maalintekoon.


Maalissa olkoot minun puolestani, kumpi tahansa. Kumpikin on pelannut viime aikoina hyvin.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Harmi, Kossu ei sitten pelaakaan tänään. Jämsen Jannen ketjussa just niin kuin veikkailtiinkin.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Jep. Ei löytynyt Kimmolle suoraa paikkaa ketjuun, mutta luulen, että pelaa jossain vaiheessa Venäläisen tai Uhlbäckin paikalla.

Eli Tappara tänään:

1 Pasi Kuivalainen, Maalivahti AK
34 Mika Lehto, Maalivahti

1. kenttä
55 Janne Grönvall, Vasen puolustaja AK
15 Jiri Marusak, Oikea puolustaja AK

24 Marko Ojanen, Vasen laitahyökkääjä AK
16 Aleksandr Barkov, Keskushyökkääjä AK
20 Jussi Tarvainen, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä
21 Pasi Puistola, Vasen puolustaja
5 Mikko Luoma, Oikea puolustaja

29 Johannes Alanen, Vasen laitahyökkääjä
8 Janne Ojanen, Keskushyökkääjä
19 Lasse Jämsen, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä
6 Pekka Saravo, Vasen puolustaja
18 Tuukka Mäntylä, Oikea puolustaja

40 Jaakko Uhlbäck, Vasen laitahyökkääjä
10 Esa Pirnes, Keskushyökkääjä
27 Tom Bissett, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä
33 Miska Kangasniemi, Vasen puolustaja

38 Sami Venäläinen, Vasen laitahyökkääjä
81 Arto Kuki, Keskushyökkääjä
28 Marko Mäkinen, Oikea laitahyökkääjä

11 Kimmo Koskenkorva, Ylimääräinen hyökkääjä
 

Ali Voima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät tänään ilman tonoa...

Kärpät
32
Niklas Bäckström, Maalivahti

35
Markus Korhonen, Maalivahti AK


1. kenttä

50
Mikko Myllykoski, Vasen puolustaja AK

3
Lasse Kukkonen, Oikea puolustaja AK

90
Sami Mettovaara, Vasen laitahyökkääjä AK

39
Sakari Palsola, Keskushyökkääjä AK

67
Andrei Potaitshuk, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

26
Mikko Lehtonen, Vasen puolustaja

5
Drew Bannister, Oikea puolustaja

17
Mika Pyörälä, Vasen laitahyökkääjä

24
Jari Viuhkola, Keskushyökkääjä

27
Juha-Pekka Haataja, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

29
Kimmo Lotvonen, Vasen puolustaja

7
Topi Jaakola, Oikea puolustaja

8
Jussi Jokinen, Vasen laitahyökkääjä

22
Brett Lievers, Keskushyökkääjä

62
Petr Tenkrat, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

2
Oskari Korpikari, Vasen puolustaja

37
Henrik Juntunen, Vasen laitahyökkääjä

12
Pekka Saarenheimo, Keskushyökkääjä

28
Pasi Nielikäinen, Oikea laitahyökkääjä

Lievers,Tenkrat ja jokinen hmm... saattaa tehdä tuhoisaa jälkeä mansessa.
 

Boyko10

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk,Detroit red wings,hjk
Missä Ton?

Onko jollain tietoa miksi Ton ei tänään pelaa??
 

H.Hietaharju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Re: Missä Ton?

Viestin lähetti Boyko10
Onko jollain tietoa miksi Ton ei tänään pelaa??

Lukko pelissä sormi murtunu!
poissa n.3viikkoa.

Veikataampa tähän että kärpät voitta 1-2
Nielikäinen tekee pisteen tuossa ottelussa ja tekee Saarenheimolle ja juntuselle tilaa.
 

luistimet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Darlington FC
Re: Missä Ton?

Viestin lähetti Boyko10
Onko jollain tietoa miksi Ton ei tänään pelaa??

Itse itseäni lainaten:

Jottei vallan olisi ruusuilla tanssimista The Pasin myötä, niin täytyy todeta Petr Tonin olevan sivussa noin kolme viikkoa murtuneen sormen takia. Todella harmi, koska mies alkoi vihdoin lunastaa häneen kohdistettuja odotuksia. Nyt täytyy alkaa sitten odottelemaan Tenkien todellista heräämistä.

EDIT: H.Hietaharju näemmä ennätti ensin.
 

JJ69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaksi pinnaa Tapparalle. Kaksi erää Kärpät jäi jalkoihin ja vain huono viimeistely piti numerot tasaisina. Voisi kait sanoa, että jälleen kerran. Varsinkin YV:llä kiekko pomppi hyvistäkin paikoista aina ohi. Kolmannessa Tapparan liike hiipui ja Kärpät alkoi saada paikkoja. Jukan aikalisä terästi porukan ja taas painettiin kohti oululaisten maalia. Kavennus AV:llä teki lopun jännäksi ja Tapparan hyvin toiminut puolustuspaketti hajosi viime minuuteilla. Kärpät oli lähellä tasoitusta, onneksi Paffa kesti. Lopussa oli huonoa tuuriakin, Tarvainen ampui voimalla yläripaan ja Mäkinen harhautti läpiajossa tolppaa eikä Alanenkaan osunut avopaikasta edes tyhjiin. Tärkeä voitto kuitenkin ja hyvillä mielin tauolle. Hallissa oli porukka melko hyvin ja fiilikset aivan katossa.

Uusi kaveri Marusak vaikuttaa oikein lupaavalta. Kaveria ei kierretty kertaakaan ja avaukset osuivat omien lapoihin. Isohko ja hyväliikkeinen kaveri. Pelillisesti erittäin varma ja varmasti iso lisä Tapparan YV:lle. Jämsen ei vielä juurikaan mitään esittänyt.
 

Ali Voima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kommentteja Pasista...

...paikalla olijat miten mielipuolikainen pelas?
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Re: Kommentteja Pasista...

Viestin lähetti Ali Voima
...paikalla olijat miten mielipuolikainen pelas?

Minusta ihan hyvin omaa peliään. Pyrki kuumentamaan ja muutama hyvä taklaus. Liike oli vielä hidas ja aina ei vauhti riittänyt.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vauhdikas, hyvätasoinen ja loppuun asti jännittävä peli. Tappara oli selvästi hallitsevampi osapuoli kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa erässä asetelmat sitten kääntyivät Kärppien painostaessa varsinkin erän loppupuolella. Kärppien peliä sotkivat myös jäähyt, joita se otti kaksi kertaa Tapparaa enemmän.


Bissetin ylivoimamaali oli kyllä hienoa katseltavaa, kun Ojanen ja Luoma pelasivat hienoilla syötöillä vetopaikan, josta mies pisti kiekon varmasti n.b-pisteen kohdalta verkkoon.


Kärpät pääsi vielä kunnolla peliin mukaan 5 minuuttia ennen loppua, kun Puistola otti aika tyhmän estämisjäähyn, josta Kärpät rankaisi välittömästi. Lopussa sillä oli pari pahaa tilannetta, mutta hyvän pelin pelannut Kuivalainen kesti.


Joo, Marusak oli todella varmaotteinen ja oli yksi parhaista, jos ei paras Tappara-puolustaja. Jämsen ei saanut ihmeempiä aikaan, vaikka ei ollutkaan missään tapauksessa aivan näkymätön. Pirneksen kenttä oli kokonaisuudessaan pelipäällä. M.Ojanen pelasi myös hyvän pelin. Neloskenttä sai pari kertaa aikaan kovan paineen Kärppä-päätyyn.
 
Huh huh! Olipas ottelu!

Tuomarit eivät oikein onnistuneet tehtävässään, muutama rangaistus jäi viheltämättä niin Tapparalta kuin Kärpiltäkin. Se Tapparan hylätty maali kävi kyllä sisässä, aivan varmasti. Tuosta ei pitäisi olla epäilystäkään. Näin juuri tuon tilanteen todella selvästi. Onneksi tuo tilanne ei ratkaissut peliä. Pitkästä aikaa halliinkin oli raahautunut hyvin yleisöä ja tunnelmakaan ei ollut liian laimea kuin odotin ja Kärppä-fanit eivät voittaneet missään nimessä kannustusta 100-0 (kuten odotin). Peli menikin tiukaksi siinä lopussa, kun Kärpät pääsivät kaventamaan aikamoisella onnenkantamoisella (siltä se ainakin näytti). Muutenkin kiekko tuntui pomppivan hyvin oululaisille, mutta kuten JJ edellä jo sanoikin, onneksi Paffa kesti. Oli Rautakorvelta aivan oikea ratkaisu ottaa aikalisä kolmannen erän alkuun, sen verran flegmaattisesti Tapparan peli alkoi. Mettovaaralla ja Pirneksellä oli jotain outoa kahnausta pelissä moneen otteeseen, tiedä sitten missä syy. Marusek vahvisti Tapparaa, ehdottomasti näin ja mieshän jopa taklasi - ihme ettei nykylinjan mukaan saanut rangaistusta. Varsinkin pelin alussa Marusek näytti saavan runsaasti peliaikaa. Noh, kyllä se tästä varmaan. Jämsen oli melko näkymätön. Koskenkorvakin pääsi kentälle hieman useammin toisessa ja kolmannessa erässä.

Mettovaara on pelkkä *rotsi*
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
kaks yks

No eipä mitään, onnittelut Tapparalle. Tuntuu kulkevan.

Pärkkeles kun jo hykerryttää ajatus että joukkueet voi olla vastakkain pudotuspelien eka kierrokselle. Hirrrveetä vääntöä tulisi, ihan kultainen kasarivuosikymmen muistuisi monelle mieleen (joille se nyt mahdollista on). Olisi makeaa tiputtaa Tappara ja toisaalta ketuttaisi suunnattomasti hävitä. Meilläkin töissä kun pari Däpärähenkistä kaveria on. Eli kovemmat panokset kun vaikkapa JYPpiä vastaan, näin ihan vaan omakohtaisesti laitettuna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös