Tampa Bay Lightning 2013–2014

  • 238 542
  • 615

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Uskon Filppulan kuuluvan vahvasti Red Wingsin suunnitelmiin ja olevan siten poissuljettu vaihtoehto.

Jos palkkapyyntö ei alene roimasti, niin ei kuulu suunnitelmiin. Ja en tiedä kuuluuko siltikään, jos esim. Lecavalier hankitaan joukkueeseen.
 

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Oli kyllä hyvä drafti ja varsinkin Drouin ja Erne miellyttävät kovasti. Drouinista tosiaan St.Louisin korvaajaa niin kuin täällä ja joka puolella ollaankin puhuttu ja Ernestä saadaan varmasti ainakin tulevaisuudessa hyvä 3-ketjun laituri, joka osaa pelata puolustuspäässä ja tekee myös pisteitä hyvin. Voi olla jopa 2-ketjun miehiäkin jos kaikki osuu nappiin kehityksen kannalta.

Reilu 9 miljoonaa vielä käytettävissä niin eiköhän tuolla rahalla saada se 2-sentteri (Bozak, Filppula tai Weiss) ja rahaa jäisi tuon jälkeenkin vielä. Mahtaakohan se Seguin olla vielä kaupan, koska itselle kyseinen nuori mies kelpaisi enemmän kuin hyvin. saattaa vain olla aika kallis.

Jos Malone ja Pouliot treidataan pois niin mahtaakohan hankinta listalla olla myös uutta 2-ketjun laituria vai annetaanko nuorille mahdollisuuksia. Onhan tuolla tarjolla monia hyviä nuoria kavereita (Connolly, Panik, Killorn, Palat).

Puolustukseen ei mielestäni välttämättä tarvita mitään hankintoja ellei sitten jotain kovempaa top-4 pakkia olisi tulossa. Tuolla kumminkin jo valmiina Carle, Salo, Brewer, Hedman, Gudas, Aulie, Barberio, Sustr. Tuo näyttää mielestäni ihan hyvältä ja loukkaantumisetkaan eivät kaada tuota puolustusta aivan heti.

Omat veikkaukset hankinnoiksi olisivat 2-sentteri ja ja pari isompaa jyrää alempiin kenttiin.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Tampa teki tänään tarjoukset RFA pelaajilleen ja Pouliotille sitä ei tehty eli hänestä tulee perjantaina UFA, joten hän ei Boltsissa jatka eikä myöskään häntä pystytä treidissä käyttämään. Ilmeisesti joidenkin uuden CBA:n kiemuroiden mukaan, jos oltaisiin menty välimieskäsittelyyn Tampan olisi ollut pakko hyväksyä vähintään 3.5M Pouliotille. Joten ei varmasti nähty tätä riskin arvoiseksi.

Myös Brendan Mikkelson, Pat Nagle ja Alex Hutchings päästettiin menemään. Sen sijaan Barberiolle, Sextonille ja Brownille tehtiin tarjoukset.

Pouliotin jättämä aukko on varmasti tarkoitus täyttää Syracusen miehillä ja myöskin jos Malone saadaan kaupattua johonkin sentteriin/pakkiin, niin sekin aukko on tarkoitus täyttää Syracusen miehillä.

Saapa nyt nähdä sitten, että koitetaanko sitä kakkossentteriä metsästää treidillä vai koitetaanko saada joku UFA.

Edit: Tai voidaanhan Pouliot nyt aina tietysi UFA:na ottaa uudestaan, näin vältettäisiin välimieskäsittely, mutta enpä oikein usko, että häntä halutaan pitää.
 
Viimeksi muokattu:

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Noihin kakkossentteriehdotuksiin pitää puuttua. En pidä Filppulaa mitenkään hyvänä vaihtoehtona niin suureen rooliin. Oli Detroitissa hyvä kolmossentteri, kunnes pistettiin kaudella 11-12 Zetterbergin laitaan ja sai tehtyä vapaammassa hyökkäävässä roolissa huikean sentterin vierellä 66 pistettä. Viime kauden pelasi myös laidassa ja kausi oli rikkonainen sekä heikko. Näkemissäni peleissä Fil tuntui luulevan olevansa parempikin kynämies, mutta valitettavasti vastustajan puolustajat eivät olleet samaa mieltä. Ei erottunut mitenkään edukseen. Ennemmin katselisin kakkosen keskellä Weissiä tai Bozakia, jotka ovat tottuneet isoon rooliin keskellä. Ribeiro omaa korkeimman pistepotentiaalin näistä puhutuista vaihtoehdoista, mutta Tampa päästää muutenkin liikaa maaleja.

Puolustuksen pullat ovat hyvin uunissa, yksi top-4-pakki olisi kyllä hyvä saada vaikka remmissä onkin potentiaalia. Maalivahtitilanne puolestaan on synkkä, ei auta kuin odottaa Vasilevskin nousua huipulle.

Viiden vuoden päästä Bolts pelaa tosissaan Cupista.
 

Rambonator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Porin Ässät
Maalivahtitilanne puolestaan on synkkä, ei auta kuin odottaa Vasilevskin nousua huipulle.

No en nyt Boltsin maalivahtitilannetta ihan synkäksi sanoisi, Bishop pelasi kuitenkin kelpo loppukauden. Eikä se Lindbäck mikään imuri ollut, oli loukkaantuneenakin viime kaudella. Tokikaan kumpikaan ei täyttäkautta NHL:ssä ole pelannut. Kuinkahan usein on tämmöinen kokeilu NHL:ssä mahtanut onnistua, että joukkueella on maalivahteina kaksi suht kokematonta veskaa, ja että vähintään toinen olisi lyönyt itsensä läpi? Torontolla taitaa ensikaudella ainakin olla sama tilanne. (Bernier/Reimer) No, saa nähdä miten käy.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Pakko hiukan ihmetellä Pouliotin hylkäämistä. Pouliot oli harvoja posiitivisia yllätyksiä viime kaudella Killornin ja Salon kanssa ja nyt mies pistetään pihalle. Osoitti pystyvänsä pelaamaan jokaisessa kentässä ja hoiti ylivoimalla maalinedusroolia paremmin kuin Malone. Minut ainakin yllätti myös Pouliotin kiekonkäsittelytaito ja pelirohkeus. Olisi voinut yhden kauden jatkaa noin parilla miljoonalla.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Itse liputtaisin Filppulan puolesta. Sähkönsininen pukisi herraa. Opetettu pelaamaan oikeasti hyvää kahden suunnan peliä Detroitissa ja sitä me täällä Tampassa kaivataan. Omissa soi aivan liikaa. Ja kyllä Filppula omaa mielestäni semmoisen 70 pinnan potentiaalin jos löytyy oikeat ukot viereen.

Ja tietysti ylimääräisenä bonuksena olisi mukava saada viimein sellainen ison profiilin suomalainen rakkaaseen Tampaan. Toisi mukavaa lisämaustetta otteluiden seuraamiseen.

Ja tosiaan pitää muistaa että Yzerman tuntee Filppulan erinomaisesti..;)
 
Viimeksi muokattu:

Slobo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Tampa Bay Lightning & Huuhkajat
Siellä on Free Agent Frenzy käynnissä, Yzerman taas paskoo housuunsa, eikä edes yritä hankkia ketään. Ainoa hankita, mikä tullut, niin Geoff Walker Avalanchesta, 0 NHL-peliä, 0.48p/peli AHL'n puolella. Eihän tämä taas hyvältä näytä. Filppula olisi ollut yksi vaihtoehto, mutta hylkäsi Detroitin 7v / 4.75milj. per kausi-tarjouksen, koska haluaa enemmän rahaa ja ykkössentterin paikan. Weiss meni Detroitiin, Ribeiro Phoenixiin ja Bozak jää Torontoon, joten kovin montaa hyvää sentteriä markkinoilla ei enää ole.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Filppula olisi ollut yksi vaihtoehto, mutta hylkäsi Detroitin 7v / 4.75milj. per kausi-tarjouksen, koska haluaa enemmän rahaa ja ykkössentterin paikan.

Siis onko tosiaan noin, että Filppula haluaa olla joukkueen ykkössentteri?! Ei taida hirveästi joukkueita olla joissa Filppula on ykkössentterikamaa, muutama toki, mutta ei montaa...

Boldaus oma...
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Olen kyllä äärimmäisen pettynyt jos Yzerman ei iske tähän saumaan ja yritä napata Filppulaa. Filppula sopisi täydellisesti salamoihin ja paikkaisi niitä ongelmia mitä Tampan pelissä on ollut. Validi kahden suunnan kakkossentteri sopisi hyvin antamaan tulitukea Stammerin johtamalle ykköselle.

Tosin, jos hylkäsi tuon Detroitin tarjoaman 4,5 miljoonaa dollaria ja 7v niin pelottaa ajatella mitä miehen Tampaan saamiseen vaadittaisiin.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Pierre LeBrun twiittas äsken että Tampa kovasti kiinnostunut Filppulasta
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Pierre LeBrun twiittas äsken että Tampa kovasti kiinnostunut Filppulasta

Jos diili saadaan aikaan niin ei muuta kun pelipaita tilaukseen ja salamapääkaupunkiin kattomaan kauden avausta! Nyt olisi mukava päästä kärpäsenä katossa kuulemaan mitä Valle on mieltä Lightning-organisaatiosta ja onko tässä mitään realistisia mahdollisuuksia saada äijä sinisiin.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Bob McKenzie twiittaa että 5v / 5milj Filppula Tampaan
 

Slobo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Tampa Bay Lightning & Huuhkajat
Sieltä, Valtteri Filppula Boltseihin, 5v / 25milj. Onhan tuossa ~miljoona ylihintaa, mutta nyt Vallella on hyvä paikka näyttää mitä osaa. Kakkoskentän keskellähän Valle todennäkösesti laitetaan ja pyörittämään kakkos-YV. Hyvä hankinta kuitenkin Yzermanilta.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
On se meidän mies!! Ei Filppula ole Lecavalier mutta saatavilla olevista pelaajista parhaiten kyllä tilkkiää tuota Vinnyn jättämää aukkoa. Ja tietysti bonarina viimein korkean profiilin suomalainen joukkueessa, jota on tullut kannattettua liigaan liittymisestä asti.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Onnea matkaan Vallelle Boltseissa! Erittäin hyvä siirto, kaikki voittivat.

Tampasta tuli heti huomattavasti kiinnostavampi porukka.
 

Rambonator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Porin Ässät
Mielenkiintoista nähdä, mihin Filppula pystyy. Kakkossentterin paikka tarjolla. Liikaa saa palkkaa, mutta ei voi mitään. Nyt Yzerman vielä se Blum sieltä kuleksimasta halvalla sopparilla ja avot.
 

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Noniin Filppulahan sieltä tosiaan tarttui, vaikka sopparissa hieman sitä ilmaa on ja pituutta olisi toivonut ehkä olevan pari vuotta vähemmän, mutta silti todella tyytyväinen tähän. Ja onhan tämä aika hyvin linjassa muiden tänään tehtyjen sopimusten kanssa ja tietysti pitää muistaa, että meillä kuitenkin oli hyvin tilaa palkkakatossa. Eiköhän maisemanvaihto tee vain hyvää Vallelle ja odotellaan 50+ pisteen kautta. Vähän alkoi jo pelottaa, että meinaako SY tosiaan lähteä kauteen Tyler Johnson kakkossentterinä, joka ei todellakaan vielä mielestäni ole valmis niin isoon rooliin, mutta tulihan se sieltä.

Tässähän voi ruveta jo ketjurulettiakin pikkuhiljaa hieman pyörittelemään. Kentät voisi nyt olla jotakin tälläistä:

St. Louis - Stamkos - Drouin
Purcell - Filppula - Killorn
Panik/Connolly/Palat - Pyatt - Malone
Labrie/Crombeen - Thompson - Palat/Panik

Hedman - Salo
Carle - Brewer
Gudas - Aulie
Barbeiro

Top-4 pakki, kun jostain vielä kaivettaisiin, niin tässähän olisi enemmän kuin tyytyväinen. Malonesta ja Breweristä voisi ainakin siinä tapauksessa luopua ihan mielellään.
 

Lihis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts | Kärpät | Barça
Filppula tuli 0.5M-1M ylihintaan, mutta se on yleistä nykyään vapailla markkinoilla... Muistuttaa vähän Carlen sopparia jossa on myös saman verran ilmaa.

Lisäksi Erik Erlendsson (Tampan beat writer tms.) on twiitannu, että jos puolustukseen haetaan apua, niin treidin kautta. Toivottavasti haetaan. Malonea ja nuorta hyökkääjää lihoiksi.

Itse olen melko varma, että Johnson aloittaa kauden 3. sentterinä jos ei ihmeitä tapahdu. AHL:n First All-Star sentteri. Pirun nopea, hyvä laukaus, hyvä puolustussuuntaan ja pelasi hyvin viime kaudella ylhäällä. Cooperin luottopelaajia AHL:ssä.

Killorn-Stamkos-St.Louis
Drouin-Filppula-Purcell
Malone/Panik-Johnson-Connolly/Palat
Crombeen-Thompson-Pyatt

tai Drouin-Stamkos-Purcell ja Killorn-Filppula-St.Louis (pidän tästä enemmän, koska Stammerilla ja Teddyllä on homma toiminut aina ja tehot jakautuisivat enemmän + Drouin pääsee heti ruokkimaan Steveniä)

Hedman-X/Salo
Carle-Salo/Gudas
Brewer-Aulie
Barberio/Sustr/Korobov

Bishop
Lindbäck

edit. Drouinille tulokassoppari:
Erik Erlendsson ‏@erlendssonTBO 14m
#Tblightning have signed Jonathan Drouin to a three-year entry level contract
 
Viimeksi muokattu:

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Itse olen melko varma, että Johnson aloittaa kauden 3. sentterinä jos ei ihmeitä tapahdu. AHL:n First All-Star sentteri. Pirun nopea, hyvä laukaus, hyvä puolustussuuntaan ja pelasi hyvin viime kaudella ylhäällä. Cooperin luottopelaajia AHL:ssä.

Killorn-Stamkos-St.Louis
Drouin-Filppula-Purcell
Malone/Panik-Johnson-Connolly/Palat
Crombeen-Thompson-Pyatt

No joo tosiaankin Johnson varmasti starttaa kauden kolmossentterinä, unohtu itseltä mies ihan täysin tuosta sommitelmasta, kun tuli jauhettua vain hänen kakkossentterinä pelaamisesta. Pyatt voi tosiaankin hyvin pelata laitaakin ja onhan hän Tampassakin välillä myös laidassa pelannut. Toivoisin kyllä, että Connolly vihdoin löisi NHL-tasolla itsensä tällä kaudella läpi, kovat odotukset on miehestä edelleen. Itsekin näkisin mielelläni heti alussa Drouinin ykköskentässä Stamkosin laidalla, kun tästä kuitenkin on tarkoitus tutkapari tulevaisuudessa muodostaa, jos homma ei heti toimi, niin sitten vähän vauhtia alemmista kentistä.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Puolustukseen tosiaan toivoisi vielä yhtä luotettavaa peruspakkia. Sitten alkaisi olemaan paketti kasassa. Itsellä löytyy sellainen kohtalainen luotto tuota maalivahtiduoakin kohtaan. Toivottavasti Bishop nyt näyttää ettei häntä turhaan tredattu lupaavaan nuoreen laituriin, jolla oli jo Tampan fanitkin takanaan.

Jännä nähdä minne sijoille asiantuntijat rankkaavat Tampan kauden alussa. Viime kaudella monissa medioissa rummuttettiin idän sijoille 2-4. Myös aina luetettava Veikkaaja NHL-extra veikkasi sijoille 1-3 :D Alku olikin lupaava mutta.... Onko veikkauksia?
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Killorn-Stamkos-St.Louis
Drouin-Filppula-Purcell
Malone/Panik-Johnson-Connolly/Palat
Crombeen-Thompson-Pyatt

tai Drouin-Stamkos-Purcell ja Killorn-Filppula-St.Louis (pidän tästä enemmän, koska Stammerilla ja Teddyllä on homma toiminut aina ja tehot jakautuisivat enemmän + Drouin pääsee heti ruokkimaan Steveniä)

Nuo ylemmät ketjuhahmotelmat ovat minunkin oletukseni, tosin Killornin ja Purcellin paikat saattavat vaihtua päittäin.. Oikeastaan veikkaan että osasyy Filppulan hankkimiseen on juurikin Drouin. Onhan se paljon varmempaa kun tulokaslaiturin vierellä on varmistava kahden suunnan sentteri, kuin tulokas-Johnson.

Alempi ehdotus jättää mielestäni kakkosen hieman epävarmaksi, koska St. Louis on kavereista ainut joka osaa varmasti tehdä maaleja, eikä se ole hänen ykköshommansa. Killorn nyt on maalintekijä, mutta nuoret kaverit joiden lopullinen läpimurto on tekemättä ovat aina kysymysmerkkejä. Filppula ei todellakaan ole viimeistelijä.

Kuitenkin paljon antoi leveyttä ja mahdollisia variaatioita tämä Fil-siirto. Hyvä ratkaisu vaikka hinta kova olikin, eihän tässä tiukoilla palkkojen suhteen olla. Kolmoseenkin on hyviä palasia, nousisi se Connolly nyt huipulle. Jos ei hän niin Palat. Nelosessa on maaginen Thompson, sillä saralla ei siis ole mitään hätää. ;)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Palat-Johnson-Panik

Tampan kolmosketjuna (toivottavasti) tulee olemaan ensi kaudella todella kova voimavara, aivan kuten Tatar-Andersson-Nyquist Red Wingsille.

Hauska olisi nähdä nämä AHL-finaalien ykkösnyrkit kohtaamassa toisensa uudelleen, samassa divarissa kun pelataan.

Tyler Johnson jäi mieleen hyvästä laukauksestaan, semmoinen pienikokoinen Stamkos miehessä piilee. Palat taasen oli pelintekijälaituri, mutta ei sortunut kovassa paikassa neppailuun, vaan iski tärkeillä hetkillä todella tärkeitä maaleja. Richard Panik oli sitten todella pain in the ass, maaleja, ärsyttämistä, telomisia, vittuilua, kaikkea mahdollista. Äärimmäisen rasittava kaveri. Slovakian Brad Marchand? :)
 
Viimeksi muokattu:

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Kyllähän toi Tamban rosteri vielä jotain muutoksia kaipaa. Viime vuosi lähes samalla porukalla ja sijoitus 3. viimeinen. Maaleja syntyi, mutta omissakin soi keskimäärin 3 kertaa pelissä.

Sisään tulleet: Filppula ja Drouin.
Lähteneitä: Lecavalier, Pouliot.

Ei tuo kauheaa eteenpäin menoa ole.

Tähän kun lisää vielä uuden divisionajaon ja Tamban pitäisi päästä TOP3:een näiden jengien taistellessa samoista paikoista:
- Bruins
- Red wings
- Canadiens
- Senators
- Maple Leafs

...niin ei tuo playoffeilta näytä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös