Tässä ketjussa vaadimme Ari Vuorelle kenkää!

  • 15 335
  • 74

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Juuri tuossa Suikkasen vaihtamisesta Elomoon konkretisoitui karmealla tavalla se, ettei UTJ:llä ollut mitään järjellistä varasuunnitelmaa laadittuna. Valmennus vaihdettiin ikään kuin "housut kintuissa" tilanteessa, jossa pakko oli jotain tehdä, muttei siihen oltu millään tavalla varauduttu ennakkoon. Vaihtamistilanteeseen ajauduttiin ajopuuna. Ratkaisu, mikä tehtiin, näytti samanlaiselta kuin yrityksissä palkattaisiin juoksupoika toimitusjohtajaksi.

Varasuunnitelma olisi ehdottomasti pitänyt olla, koska täälläkin esitettyjen tietojen mukaan valmennus ei täysin nauttinut johdon luottamusta ennen sarjan alkuakaan.

Tämän tyylinen oman tehtävän hoito ammattilaisorganisaatiossa on kyllä sen luokan nysväämistä ja perseilyä, että pitää oikein suurin kirjaimin ihmetellä, miten tällainen yksinkertaisesti voi olla mahdollista. TPS:ssä valitettavasti tämä on jo muodostunut tavaksi toimia.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Voisihan sitä itsekin vaatia Arselle monoa mutta henkeä en pidättele sitä odotellessa.
 

Sanberry

Jäsen
Tämän ketju on muhinut varmasti monien TPS-kannattajien mielissä jo pitkään. Ihmettelen oikeastaan spotkujen vaatimista enemmän, että kyseistä toimenpidettä vaativan ketjun aloittamisessa meni näinkin kauan.
Ottelu ottelulta alan itsekin Arsen monottamisen suuntaan kääntyä enemmän enemmän.

Syykin käy oikeastaan ilmi @Power :in viestistä.
Vuoren todellisisista vaikutusmahdollisuuksista joukkueen kokoamisessa on täälläkin spekuloitu paljon, mutta hänen muodollinen asemansa on ollut varsin selkeä. Ilman tarkempia tietoja pidän perusteltuna, että Vuoren työn laatua arvioidaan tämän muodollisen aseman perusteella, koska näin tehdään seuran muidenkin toimijoiden kohdalla. Ks. Vuoren haastattelu Aamuset-lehdessä marraskuussa 2012, kun hänen valinnastaan urheilutoimenjohtajaksi oli ilmoitettu:

"TPS-jääkiekon urheilutoimenjohtaja ensi keväänä aloittavan Ari Vuoren toimenkuvaan uusi nimeke ei tuo merkittävää muutosta. Vuoren tähän asti hoitamat pelaajatarkkailijan työt sisältyvät uuteen toimeen.

– Ensi keväästä lähtien minulla on entistä kokonaisvaltaisempi vastuu joukkueen urheilullisesta menestyksestä, jolloin toimitusjohtajalle jää vastuu taloudellisesta puolesta, Vuori linjaa."

"Ensi keväästä lähtien minulla on entistä kokonaisvaltaisempi vastuu joukkueen urheilullisesta menestyksestä."

Siinähän se vastaus tulee ja vielä Vuoren omasta suusta. Vastuu on kasvanut sanan monessa merkityksessä.
Urheilullista menestystä ei ole kohta viiteen vuoteen tullut.
Sen jälkeen kun Vuori nimitettiin UTJ:ksi 2012, pleijareihin ei olla päästy sen jälkeen kuin kerran.

Pelaajisto vaihtuu, johto vaihtuu, valmennus vaihtuu....
Yksi henkilö on koko tämän ajan pysynyt seurassa, aiemmin pelaajakordinaattorina, nykyisin UTJ:nä.

Valmentajan tai kenenkään muunkaan vaihtaminen ei voi olla itsetarkoitus, vaan pitää aina olla jokin tavoite, joka vaihtamisella on realistista saavuttaa. Vaihtamisesta on hyötyä vain, jos vaihdetaan parempaan. Valmentajan vaihdot ovat menneet pieleen, koska valmentajaa on vaihdettu pelkän vaihtamisen vuoksi ilman, että vaihdoksella olisi ollut mitään muuta tavoitetta kuin antaa ulospäin sellainen kuva, että heikolle menestykselle yritetään tehdä jotakin.

Sama koskee Ari Vuoren tulevia potkuja. Nykyisen urheilutoimenjohtajan vaihtaminen kehen tahansa tunariin ei auta. Nykyinen on vaihdettava parempaan!
Juurikin näin. Potkuja ollaan vaatimassa mutta ehdokkaitten nimiä en ole pahemmin näiden "potkujen antajien" viesteissä nähnyt. Helvetin helppoa jonkin keskustelupalstan foorumilla on vaatia kengitystä mutta siihen se sitten jääkin.

Tämä onkin hyvä kysymys. Kuka Vuoren tilalle?
Pari nimeä nousee mieleen.

Timo Lehkonen.
Sai joulukuun lopussa kenkää HPK:n valmennuspäällikön paikalta, vaikka (ainakin HPK:n palstan mukaan) työnjäljessä ei ainakaan ulkopuolisesti ollut moitittavaa. Toiminut vuosia HPK:n palveluksessa eri tehtävissä.

Rauli Urama.
Toiminut Suomen Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajan vuodesta 2011. On huhuttu päävalmentajaksikin, mutta henk.koht haluaisin nähdä Uraman mielummin kokoamassa joukkuetta kuin valmentamassa sitä.
Näin Urama kommentoi pestiään Jääkiekkoliitossa: "- Pelaajat, pelaajien kehittäminen ja heidän eteen tehtävä valmennustyö kiinnostavat minua. On kunnia olla mukana viemässä koko Suomi-kiekkoa eteenpäin." Hyvältä kuulostaa.
Linkki Jääkiekkoliiton uutiseen Uraman pestistä http://www.finhockey.fi/?x18668=739186.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Heikki Leime, Riku-Petteri Lehtonen, Miika Elomo. Ari Vuoren hankintoja päävalmentajiksi.

Henkilöitä joilla ei ole tuohon hetkeen mennessä ollut yhtään kokemusta SM-liigan päävalmentajan tehtävästä (tai pahimmassa tapauksessa päävalmentajan tehtävästä ollenkaan). Jokainen tullut seuraan tilanteessa jossa on äärimmäisen tärkeätä että valmentajalla on ammattitaito ja ymmärrys sekä selkeä visio joukkueen tekemisestä.

Leime tuli Suikkasen tilalle. Tilanteessa jossa seura oli voittanut mestaruuden ja olisi tarvittu kokenutta valmentajaa pitämään joukkue kiinni seuraavan kauden valmistautumisessa sekä luomaan selkeä pelitapa seuraavalle kaudelle.

R-P Lehtonen korvasi Leimeen, teko jossa ei ollut mitään järkeä koska oli ollut tuossa kohelluksessa mukana alusta asti). Mitä Lehtoselta odotettiin mihin hän ei apuvalmentajana pystynyt?

Elomo korvasi Suikkasen. Tilanteessa jossa joukkue oli pelitavalta täysin sekaisin otettiin tilalle valmentaja jonka kokemus rajoittuu n. tusinaan pelejä. A-nuorten pelejä. Myöhemmin annetut lausunnot ovat antaneet ymmärtää että tässä on pahin ohiammunta ehkä koko seuran historiassa.

Silti Ari Vuori edelleen pysyy vaiti, antamatta mitään kommentteja mihinkään suuntaan, käytännössä pakoillen mediaa ja julkisuutta. Silti Ari Vuori jatkaa edelleen palloseuran palkkalistoilla. Mies joka ei edes tiedä mitä hänen omiin työtehtäviinsä ja vastuualueisiin kuuluu.

Jepjep. Piiri pieni pyörii. Urheilullisella menestyksellä ei ole mitään merkitystä. Suojatyöpaikat ovat tärkeämpiä.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt punnitaan uuden toimarimme Mika Eskolan kantti, uskaltaako hän tehdä heti isoja ratkaisuja. Perkonojahan sanoi että eskola on se joka katsoo ja päättää on syytä harkita vaihtaa myös utj:tä.
Mutta niinkuin Sanberry tuossa jo omassa kirjoituksessaan laittoi Vuoren lausumat sanat eli jatkossa hän vastaa kokonaisvaltaisesta urheilullisesta menestyksestä. Kun katsoo seuran sijoituksia viimeiset kymmenenvuotta ja ennenkaikkea viimeiset viisi vuotta niin siinähän sitä on menestystä ollut riittämiin eli eiköhän nyt ole jo korkea aika tehdä tämän asian suhteen jotain.
Mutta ei voi tehdä niin kuin mitä Vuori teki eli annetaan valmentajalle kenkää mutta ei olla mietitty ketään tilalle ja mistä saataisiin pätevämpi kaveri johtamaan joukkoja. Kun tätä vaihtoehtoa ei ollut, tuli hieno idea päähän, nimeltä Miika Elomo.
Eli näin ei voi toimia huippuorganisaatiossa, vaan täytyy olla suunnitelma ja kaveri katsottuna tilalle valmiina ennenkuin ruvetaan antamaan potkuja.
Jossain kohtaa jo laitoinkin nimiä joita voisi ajatella mutta T. Lehkosen, Jortikan, S. Koivun lisäksi mieleen tuli myös Petteri Lehto. En tiedä olisiko parempi kuin Arse mutta myös hän tuli nyt mieleen yhtenä vaihtoehtona. Ehkä paras vaihtoehto olisi kun Vuoren seuraaja tulisi täysin seuran ulkopuolelta.
Eiköhän tässä kuitenkin käy niin että pappa Koivu käy sanomassa toimistolla Eskolalle että näillä mennään ja otetaan Saku siihen Arsen tueksi mukaan.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Mitä Arse teki väärin tämän kauden alussa hankintojen suhteen?
Ajattelin jättää vastaamatta tähän, mutta en vaan malta. Muutama asia jotka itseäni ainakin häiritsivät jo ennen kautta:

1. Maalivahtiosastolla otettiin riski, kun viime kaudella sairastelleen Lassilan kakkoseksi palkattiin pienikokoinen ylipelaava molari. Tämä kyseinen molari ei myöskään sovi edes vähää alusta Tepsin puolustuksen taakse, kun siellä ei siivota hirveästi ripareita. Toki se täytyy todeta, että valmennus kyllä edesauttoi parhaansa mukaan tätä epäonnistumista.

2. Puolustuksen rakenne. Ei vaan voi olla sellainen tilanne, että puolustuksessa on 9 ukkoa joista viisi on oikealta ampuvia. Ja kuusi näistä puolustajista on aiemmin pelannut oikealla. Tämä ei vain toimi, että pelaajat pakotetaan käytännössä oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

3. Hyökkäyksen rakenne. Hyökkäyksessä sama sama tilanne kuin edellä. Oikealta ampuvia pelaajia oli kauden alussa 5 kappaletta. Näiden lisäksi oikealla puolella viihtyvä Mikko Rantanen. Eli taas joudutaan pakottamaan muutama jätkä pelaamaan eri puolella kuin mihin ovat tottuneet. (Tämä vielä korostuu Simekin ja Ruuttun hankintojen jälkeen)

4. Puolustavien pelaajien puute. Tästä olen jo tainnut täällä avautua, mutta voin tästä avautua vaikka kuinka kauan. Eli meillä on tasan yksi puolustava pakki. Hyökkääjistä puolustaviksi voidaan laskea Virtala ja varauksin Karvinen. Junnuista muutama voi tulevaisuudessa otta tämän roolin. Ketkä Tepsin miehistä pitäisi uskaltaa laittaa esim. alivoimalla jäälle? Tälläiset raatajat puuttuvat täysin joukkueesta.

5. Sentterit. Jokavuotinen ongelma tässä seurassa. Joukkueen heikoin yksittäinen osa. Ei ole aloitustaitoa, eikä minkäänlaista puolustusosaamista. Yksikään Palloseuran senttereistä ei pääsisi vastaavaan rooliin muussa liigajengissä. Koskiranta voisi johonkin nippuun kelvata, mutta muut tuskin saisivat edes liigasopimusta.

6. Johtavat pelaajat. Petteri Nummelin toki on johtaja kopissa, mutta ei enää yksinkertaisesti kykene olemaan jäällä sellainen johtaja kuin tarvittaisiin. Tukonen omaa tälläisiä kykyjä, mutta viisi perättäistä ottelua tuntuu olevan mahdottomuus, joten hukkaan menee sekin. Näiden jälkeen onkin sitten aika hiljaista.

7. "Roolipelaajien" puute. En nyt keksinyt muuta termiä näille miehille kuin tuo roolipelaajat. Asennepelaaja voisi olla toinen samanlainen. Pikkarainen ja Tukonen osuvat tähän muottiin, Karvinen joltain osin. Näiden miesten jälkeen ei joukkueesta löydy pelaajia jotka ovat valmiita vaikka syömään sen kiekon. Pakistosta ainoastaan Nakladal on tämän tyylinen pelaaja. Joukkue kaipaisi kipeästi toista Tukosen kaltaista ihmiskaivuria.

8. Ryan Laschin palkkaaminen. Varmasti monet ovat erimieltä ja aina voidaan nostaa esiin se, että Tepsin pisteet olisi ilman Laschiä vähissä. Mun mielestä tämä hankinta oli käsittämätön veto Arselta. Toki itsekin hieman hunajaa laskin lahkeeseen, mutta siirto julkaistiin heinäkuussa, tuossa vaiheessa oli jo kaikille selvää, että kaivattaisiin sentteriä, mutta Arse päätti hankkia perkeleen kalliin laiturin joka pamautti budjetin täyteen. Itse olen miettinyt, että tuolla rahalla olisi saanut alempiin ketjuihin sekä sentterin, että laiturin. Olisiko tällä ollut jotakin vaikutusta tähän kauteen? Ei pysty tietämään.

9. Tukosen palkkaaminen. Vaikka itse tästä herrasta tykkään, niin pakko samalla todeta, että ei kärkikenttiin voi palkata tälläistä pelaajaa. Tukonen on kuitenkin ratkaisuroolissa, mutta ei pysty pelaamaan kuin tuollaisen kolmisenkymmentä ottelua. Toki paiskoo tehoja ja vetää asenteella, mutta tuskin kovinkaan edullinen pelaaja on. Rahat olisi voinut sijoittaa johonkin muuhun pelaajaan. Kaksivuotinen lappu vain korostaa tätä virhettä.

10. Loukkaantumisista kärsineet miehet isoissa rooleissa. Tepsillä tällä kaudella on useampaan avainrooliin kaavailtu näitä miehiä jotka eivät pitkään aikaan ole pelanneet tällä tasolla täyttä kautta. Nummelinin kaudet ovat olleet katkonaisia ja rooli tälle kaudelle oli iso. Tukosella sama homma. Seikolaa kaavailtiin toiseen ylivoimaan, mutta eipä se lonkka kestänytkään. Tadas ei ole yhtä kautta lukuunottamatta pelannut yli kolmeakymmentä peliä ja nyt siitä yritetään tehdä jotakin kärkiukkoa tänne.

Joku tietenkin ajattelee, etttä helppo se on jälkikäteen huudella, mutta itse olen näitä juttuja pohtinut jo keväästä lähtien. Odotukset tuntuivat olevan aivan pilvissä kaikilla ja Tepsiä veikkailtiin jopa mitalipeleihin mikä on aivan käsittämätöntä. Omat odotukset kauteen oli se, että päästäisiin sääleihin, mutta sinnekkin vain niukasti. Nyt ollaan siitäkin junasta jäämässä.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
On tullut mietittyä että millainen vaikutus Laschin kaltaisella "tähtipelaajalla" on muuhun joukkueeseen. Lasch saa paljon peliaikaa ja paljon vastuuta ja tuntuu siltä että tällä on vähän miinusmerkkinen vaikutus muihin kenttiin. Sitten taas Laschin ollessa kentällä ketjukaverit eivät tunnu pystyvän minkäänlaisiin ratkaisuihin. Esimerkkinä yv missä Soinnun ainoa ratkaisu on antaa kiekko Laschille ja odottaa josko Ryan taikoisi jotain tyhjästä. Vähän sama kuin viime kaudella kun kaikki vaan katseli Paren ja Sextonin suuntaan. Terävän kärjen strategia joukkueen rakentamisessa tuntuu kääntyvän itseään vastaan.
 

Fremont

Jäsen
Niin kauan kuin joukkueen kokoamisesta vastaavat eivät ymmärrä sanoja joukkue ja rooli, tekemisen taso tuskin paljoa muuttuisi vaikka siellä valmentaisi itse Jeesus.
Jalasvaara näköjään jaksoi purkaa valuvikoja, hyvä, vielä ihmetyttää miksi suuri osa Tps-faneista ei noita ymmärrä vaikka niitä vuositolkulla on läiskitty päin taulua?
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jalasvaara näköjään jaksoi purkaa valuvikoja, hyvä, vielä ihmetyttää miksi suuri osa Tps-faneista ei noita ymmärrä vaikka niitä vuositolkulla on läiskitty päin taulua?

Vielä tärkeämpää - miksi henkilöt jotka näitä hankintoja tekevät ja vastaavat koko sirkuksesta ei tätä ymmärrä? Fanien osalta asian voi kuitata sillä että me olemme "vain" kannattajia. Mutta jos ihmisille maksetaan palkkaa siitä että tekevät ko. asioita päivätyönä, ja silti toistavat jatkuvasti samoja virheitä, niin se nostaa kysymyksen että pitäisikö tehdä jotain..

TPS lupasi jo muutama vuosi sitten tulla ulos informaatiolla mitä on tehty väärin, mitä opittu näistä, miten toimintaa muutetaan jotta virheiltä vältytään jne. Tämä luvattiin 2-3 kautta sitten. Onneksi en pidätellyt henkeä tuota tiedoitusta odotellessa.

En myöskään jaksa uskoa että henkilöt ovat niin tyhmiä etteivät noita asioita ymmärrä / huomaa. Joten niin hullulta kuin se kuulostaakin, ei niitä vaan taida kiinnostaa.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
On tullut mietittyä että millainen vaikutus Laschin kaltaisella "tähtipelaajalla" on muuhun joukkueeseen. Lasch saa paljon peliaikaa ja paljon vastuuta ja tuntuu siltä että tällä on vähän miinusmerkkinen vaikutus muihin kenttiin. Sitten taas Laschin ollessa kentällä ketjukaverit eivät tunnu pystyvän minkäänlaisiin ratkaisuihin. Esimerkkinä yv missä Soinnun ainoa ratkaisu on antaa kiekko Laschille ja odottaa josko Ryan taikoisi jotain tyhjästä. Vähän sama kuin viime kaudella kun kaikki vaan katseli Paren ja Sextonin suuntaan. Terävän kärjen strategia joukkueen rakentamisessa tuntuu kääntyvän itseään vastaan.

Tähän ehdoton sama. Sitten vielä kun ajattelee, niin ei ees synny sitä luontaista kilpailua kun jengissä on muutama jätkä jonka pelipaikat on aivan kiveen hakattu. Tilanne olisi eri jonkun seurassa pitkään pelanneen kohdalla, mutta helposti aiheuttaa vanhassa rungossa närää että ringin ulkopuolelta tulee kaveri joka vain pelaa itsestäänselvästi niin paljon kuin jaksaa.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Jalasvaaralta erittäin ansioitunut ja jäsentynyt analyysi yllä, kiitos siitä. Lisäisin vielä yhden tärkeän kohdan.

11. Runkopelaajien puute ja taso. Yksi tärkeimmistä tekijöistä menestyvässä joukkueessa ovat sitoutuneet ja jatkuvuutta edustavat runkopelaajat. Missä ovat Tepsin jukkapeltolat, juhokeräset, harritikkaset ja miikalahdet? Ainoat pelaajat, jotka olivat pelanneet Tepsissä yli kaksi kautta kun kausi alkoi, olivat Marko Virtala ja V-M Vittasmäki, joista jälkimmäinenkin on ulostettu ja tekee hyvää jälkeä täältä potkitun valmentajan alaisuudessa Liigan sijalla kolme. Optimitilanteessa joukkueessa tulisi olla lähes kymmenkunta tasoltaan riittävää runkopelaajaa, jotka edustavat jonkinlaista jatkuvuutta ja jopa kulttuuria. Oman kylän poikuus on plussaa, mutta ei pakollista - hyvästä ja uskollisesta runkopelaajasta tulee yllättävän nopeasti "oma poika".
 
Viimeksi muokattu:

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Kyllä Jalasvaaran analyysi osui aivan nappiin. Ehkä oltaisiin kuuden sakissa nyt, jos Nummelin, Seikola, Tukonen, Kumiliuska jne olisivat pelanneet koko kauden 100% kunnossa. Nummelin ja Seikola eivät edelleenkään ole tehneet maaliakaan Tepsille vuosina 2013-2015. Varmasti oli laskettu jotain muuta. Kuluvan kauden joukkueeseen sisältyi liian paljon riskejä, jotka lähes kaikki ovat realisoituneet. Vielä Lasch saikulle niin...
 

Miika666

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suurimpana perseilynä Ari Vuorelta (tai kenen vika se ikinä onkaan) pidän sitä että KAPTEENI Ville Vahalahti pelaa Raumalla, toki paljon paljon muitakin perseiltyjä asioita mutta pidän tätä kaikista suurimpana.

Jos ajatellaan noita vaikeita kausia mestaruuden jälkeen niin Ville on ainoa joka on pelannut suurella TPS sydämellä ja takonut pisteitä ja yrittänyt viimeseen asti, lisäksi olisi kapteenina varmasti sellainen kaveri joka saisi nämä ylikalliit pelaajat puhaltamaan yhteen hiileen ja noudattamaan annettua pelitapaa.

Kuka nykyporukasta on yhtä tasaisen varma suorittaja kun Ville??
Miksi Ville onnistuu vaikka penkin takana seisoisi kuka (Leime, Lehtonen, Virta, Dufva, Pajuoja, BigDaddy)??

Mestaruuden jälkeen oli tepsissäkin hemmetin hankalia aikoja mutta silti:

Vahalahdella:

TPS: 2010-2011 27peliä 24tehopistettä
TPS: 2011-2012 59 peliin 50tehopistettä
TPS: 2012-2013 52peliä ja 32tehopistettä (pientä loukkaantumista taisi olla jotka vahingossa tiedoitettiin Lukon toimistolle asti)
Lukko: 2013-2014 59peliä ja 52tehopistettä

edit: Ja tälläkin kaudella näyttää pyyhkivän Villellä ihan kivasti! 34peliä 34pistettä
 

Kahvaajapakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On se kyllä kumma, että tää kaveri saa jatkaa kaudesta toiseen. Ykkössentteriä etsitty mestaruuskaudesta lähtien, Lehkonenkin kehtasi pyytää palkkaa, nelosketju täytetään junnuilla + mestisarvoilla jne. Kun Vahalahden kohtelusta, alkoi tietoja kuulumaan, niin päätin etten astu Nakkiareenalle jalallakaan ennen kuin tämä sankari heivataan pihalle. Tämä kausi nyt oli se viimeinen näytönpaikka Arselle, kun sai pelimerkkejä käyttöönsä aiempia vuosia enemmän, mutta ei se näköjään osaa muuta, kun käyttää eliteprospectsia.

Mua ihmetyttää, että esim. Kulmala tahkonnut jo reilusti yli sata peliä pääsääntöisesti nelosketjussa max 10min peliajalla. Miksi helvetissä roikutetaan mukana, jos ei nähdä käyttöä. Voisi tehdä hyvää hänellekin yksi täysi kausi Mestiksessä ykkös/kakkosketjun roolissa. Mestis-kauden jälkeen takaisin koittamaan, jos ei toimi niin näytetään ovea. Nytkin kutsuttiin takaisin Tutosta ja pelannut sen jälkeen kolmessa ottelussa yhteensä about 15 minuuttia. Tutossa pääsisi pelaamaan tuon verran yhden ottelun aikana. Ei tää nykyinen järjestely palvele seuraa eikä itse pelaajia, että lyödään junnut neloseen ja annetaan pari hajavaihtoa per peli. Sitten kustaan ja paskotaan omien poikien päälle ja hierotaan vielä perään hankkimalla näitä saatanan ruuttuja ja kumeliauskaseja, vaikka mediaan annetaan lausuntoja, että halutaan omavarainen ja turkulainen TPS. Mitä vittua ihan oikeesti?

No okei, mulle se ei ole mikään deal breaker, jos pelaaja ei ole turkulainen, mutta millä näytöillä esimerkiksi Ruuttu meni suoraan ykkösketjuun? Tietysti Elomon ollessa päävalmentajana kaikki on mahdollista. Silloin kun Elomo tuli päävalmentajaksi, niin ajattelin että kaverilla olisi munaa ajaa näitä omia poikia rohkeasti sisään, kun ei ole samanlaista painetta potkuista kuin Suikkasella. Mutta eihän tuo tunnu saavan minkäänlaista otetta tuohon touhuun. Pahoittelut lopun ot:sta, en nyt ala Elomosta enempää jauhamaan ainakaan täällä, kun täähän oli pyhitetty pelkästään Arsen a(r)chievementtien seuraamiseen.
 

läpyskä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yksi juttu täytyy huomauttaa tässä kohtaa, nimittäin Suikkasen merkitys tämän kauden joukkueen kasaamisessa. Kyllä mulla on ainakin väkisinkin tullut sellainen olo, että kyllä varmaan, jos ei kaikki niin suurimmaksi osaksi tänne on saatu ne pelaajat, jotka Suikkanen on halunnut. Suikkanen on varmasti ollut tietoinen budjetista ja pelaajien hinnoista, jolloin hänkin varmasti tiesi, että jotkut vaihtoehdot sulkeutuvat pois, kun tänne raahattiin esim. Smolenak ja Lasch
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Yksi juttu täytyy huomauttaa tässä kohtaa, nimittäin Suikkasen merkitys tämän kauden joukkueen kasaamisessa. Kyllä mulla on ainakin väkisinkin tullut sellainen olo, että kyllä varmaan, jos ei kaikki niin suurimmaksi osaksi tänne on saatu ne pelaajat, jotka Suikkanen on halunnut. Suikkanen on varmasti ollut tietoinen budjetista ja pelaajien hinnoista, jolloin hänkin varmasti tiesi, että jotkut vaihtoehdot sulkeutuvat pois, kun tänne raahattiin esim. Smolenak ja Lasch

Tämä on ihan yhdentekevä juttu Arsen toiminnan kannalta. Jos kasaa joukkueen sellaisen valmentajan nuottien mukaan, jonka kenkii heti kuin pieninkin tekosyy järjestyy, niin täytyy kyllä olla totaalisen kujalla. Tuskin A. Mountainille tuli yllärinä, että jos homma ei lähde luistamaan niin Suikkanen saa monoa? Jos ja kun "luottamus oli menetetty" jo edellisellä kaudella, niin saahan siinä aikamoinen idari olla, että sellaiselle tyypille hoitaa jotenkin epätasapainoisen joukkueen oletettavasti toivoen, että homma lähtisi ensimmäisen kuukauden aikana rakettimaiseen nousuun, koska muuten äijälle järjestetään ennätyskallis loma.
Suikkanen tuskin suostui edes pesemään Arsen ja Big Daddyn selkiä saunassa, joten kyseessä lienee turha mies Turun löylyseurassa.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Silloin kun Elomo tuli päävalmentajaksi, niin ajattelin että kaverilla olisi munaa ajaa näitä omia poikia rohkeasti sisään, kun ei ole samanlaista painetta potkuista kuin Suikkasella. Mutta eihän tuo tunnu saavan minkäänlaista otetta tuohon touhuun.

Elomolla on paineita ihan riittävästi, sillä näillä näytöillä tämä kausi on iso takaisku Elomon valmennusuralle. Elomo joutuu uudestaan hakemaan uskottavuutta Mestiksestä ja/tai A-nuorten SM-liigasta ennen kuin päävalmentajan paikkaa Liigassa seuraavan kerran tarjotaan. Siinä menee helposti monta vuotta, eikä uutta mahdollisuutta välttämättä tule koskaan. Elomo joutui hankalaan tilanteeseen kun päävalmentajan paikkaa tarjottiin ennen kuin kokemusta oli ehtinyt kertyä riittävästi. Mutta sekin on ensisijaisesti Vuoren vika. Elomon olisi ollut hankala kieltäytyä tarjouksesta, jos päävalmentajan paikka Liigassa on ollut tavoitteena.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Täällä on myös tuota Arsen korvaajaa ehdoteltu, niin tuli mieleen, että Jortikka taisi olla Tepsin ykkösvaihtoehto tuohon Arsen nykyiseen pestiin, mutta ilmeisesti Hannu ei hirveästi innostunut tästä. En tiedä olisiko Jortsu tuohon rooliin sopiva mies, mutta siinä yhdistelmässä Arse olisi päässyt itselleen sopivaan ruutuun, kun joku muu olisi pitänyt huolen siitä kokonaisuudesta mikä on viime vuosina jäänyt vajaaksi.

Vuoren hyviin puoliin kuuluu miehen laajat kontaktit, joten sinänsä miehelle voisi jonkun pelaajakoordinaattorin roolin jättää, mutta en tiedä voiko tuota miestä enää pitää Tepsin palkkalistoilla. Ihan vain sen Vahalahden kohtelun jälkeen ei tuon enää pitäisi olla tuossa firmassa töissä.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täällä on myös tuota Arsen korvaajaa ehdoteltu, niin tuli mieleen, että Jortikka taisi olla Tepsin ykkösvaihtoehto tuohon Arsen nykyiseen pestiin, mutta ilmeisesti Hannu ei hirveästi innostunut tästä.

Suhtaudun melko epäilevästi tuohon väitteeseen. Isot pojat ovat kertoneet, että Jortikka ja Jukka Koivu eivät mahdu samaan organisaatioon, ja Koivun klaani oli käsittääkseni hallituksessa voimissaan kun Vuori nimitettiin UTJ:ksi runsaat kaksi vuotta sitten. Olisin sikäli yllättynyt, jos Jortikka olisi tuolloin ollut ehdolla Arseksi Arsen paikalle. Ajatus Jugin ja Joren yhteisistä mentorointipalavereista on toki hykerryttävä.

Pelaajakoordinaattoriksi Arse taas valittiin ainakin virallisen tiedon mukaan 2007 (en muista vuodenaikaa), jolloin Jortikka oli vielä Tepsin päävalmentaja tai sitten juuri saanut monoa ko. pestistä, tuskin siis silloinkaan mikään kandidaatti muihin tehtäviin organisaatiossa.

Edellisen triplan jälkeen 2001-2003 Jortsu toki hoiti Tepsissä jotain pelaajakoordinaattorin kaltaisia hommia, mutta jäin itse siihen käsitykseen, että kyse oli enemmänkin seuran tarjoamasta sapattivapaasta miehen paluuta päävalmentajaksi odotellessa. Kyllähän hän sitten lopulta palasikin, poikettuaan ensin Pasilassa...

Itse en ole vähimmässäkään määrin innostunut ajatuksesta Jortikasta UTJ:nä, hän on minun silmissäni samanlainen nykyjääkiekon kelkasta tipahtanut 90-luvun ja 2000-luvun alun reliikki kuin Jukka Koivukin. Parhaassa tai pahimmassa tapauksessa vielä samanlainen hämmentäjäkin. Molemmat toki palvelleet seuraa enemmän kuin ansiokkaasti aikanaan, mistä heille kaikki kiitos ja kunnia, mutta jos TPS haluaa vielä joskus tulevaisuudessa menestyä, tällaisista menneisyyden haamuista on päästettävä irti.

TPS:n ongelma on muutenkin mielestäni korostuneesti se, että aina odotetaan jonkun seurassa aikaisemmin mainetekoihin yltyneen Messiaan palaavan ja tuovan mukanaan saman menestyksen kuin edelliselläkin kerralla. Oli tällaisen ihmemiehen nimi sitten Ansas, Jortikka, Jursinov, Koivu tai vaikka Suikkanen kuten viimeksi. Parantuminen alkaa siitä, kun lakataan tuijottamatta pärstäkertoimia ja ryhdytään itse tekemään asioita 2010-luvun ammattilaisjääkiekon edellyttämällä tasolla. Pelaajiston osalta tämä tarkoittaa muun ohella sitä, että matsien jälkeisiä palautusjuomia ei nautita baaritiskillä. Valmentajien osalta se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tehtävään ei valita muutaman kuukauden junnutasolla pääkoutsannutta untuvikkoa, vaikka tämä olisi jonkun yksittäisen taustavaikuttajan mielestä kuinka hyvä jätkä tahansa. UTJ:n osalta taas on olennaista, olipa hänen nimensä mikä tahansa, vaikka sitten jatkossakin Ari Vuori, että hänelle annetaan riittävät valtuudet hoitaa tehtäväänsä eli seuran urheilullista johtamista. Hallitus ja/tai tj voi asettaa taloudelliset raamit, mutta ei rupea määrittelemään, paljonko yksittäiselle pelaajalle voidaan maksaa palkkaa eikä varsinkaan heitä mitään virallisia tai epävirallisia mentoreita huohottamaan UTJ:n niskaan. Ihan tavallisia asioita, kuten tasavallan presidentti sanoisi, mutta ei meidän Tepsissä.
 
Viimeksi muokattu:

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Suurimpana perseilynä Ari Vuorelta (tai kenen vika se ikinä onkaan) pidän sitä että KAPTEENI Ville Vahalahti pelaa Raumalla, toki paljon paljon muitakin perseiltyjä asioita mutta pidän tätä kaikista suurimpana.

Onhan tästä aiheesta jauhettu jo vaikka kuinka paljon. Mutta mitäpä jos Arsella oli jo kiikarissa Sexton ja Paré? Seurassa oltiin jo kovin kiimoissaan aikaisin kesällä tulevista superpelaajista. Olisi tarkoittanut sitä, että pelaajabudjetti täyttyi kovaa vauhtia. Eri lähteiden perusteella Vahalahdelle kyllä tarjottiin sopimusta, mutta sopimustarjous tuli a) aivan liian myöhään b) sisältö oli luokkaa "haista v*ttu" (lue = palkka about puoliksi ja tyyliin kolmosketjun rooli). Vahalahtihan ei täysin oikeutetusti suostunut tähän. Tällä trendillä näemmä jatketaan. Massit laitetaan pariin kovan tilinauhan ulkkarijannuun ja muille tarjotaan siitä, mitä jäljelle jää.

Seuraan kovin vähän muiden liigajoukkueiden tiedotteita, somea ja paikallislehtiä, mutta mikä on muualla suhde hallituksen ja urheilullisen toiminnan välillä? Tuntuu, että Turussa hallitus ja pukuherrat ovat jatkuvasti kommentoimassa pelitapaa, tuloksia, valmennusmetodeja, kokoonpanoa jne. Harvoin olen nähnyt tai lukenut muiden joukkueiden hallituksilta reagointia jatkuvasti. Päävalmentajan erottamiset ovat tietysti aina hallituksien päätöksiä, jotka näkyvät konkreettisesti. Mutta onko näilläkään paikkakunnilla näillä herroilla sormet näin vahvasti kaukalon välittömässä läheisyydessä?

Itseäni kiinnostaisi nähdä kokoonpano, joka olisi ennen kaikkea tasainen ja siellä olisi eri rooleihin soveltuvia pelaajia. Valmentaja ja onnistuminen sitten ratkaisee lopullisen pelipaikan. Ei ole siis ennakkoon jo kesällä päätetty "paras maalintekijä" ja "ykköspakkiparin vasen puolustaja", vaan paikat hakeutuvat luonnollisemmin. Voi löytää sen roolinsa tasaisesta kolmosketjusta tai voi saada mahdollisuuden vetää huikean kauden ja ennakko-odotusten vastaisesti painella ykkösketjussa maalitykkinä.
 
Viimeksi muokattu:

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Onhan tästä aiheesta jauhettu jo vaikka kuinka paljon. Mutta mitäpä jos Arsella oli jo kiikarissa Sexton ja Paré? Seurassa oltiin jo kovin kiimoissaan aikaisin kesällä tulevista superpelaajista. Olisi tarkoittanut sitä, että pelaajabudjetti täyttyi kovaa vauhtia. Eri lähteiden perusteella Vahalahdelle kyllä tarjottiin sopimusta, mutta sopimustarjous tuli a) aivan liian myöhään b) sisältö oli luokkaa "haista v*ttu" (lue = palkka about puoliksi ja tyyliin kolmosketjun rooli). Vahalahtihan ei täysin oikeutetusti suostunut tähän. Tällä trendillä näemmä jatketaan. Massit laitetaan pariin kovan tilinauhan ulkkarijannuun ja muille tarjotaan siitä, mitä jäljelle jää.

Ei tässä olisi silti mitään järkeä. Varsinkin kun huomioi alennuksen millä Vahalahti TPS:ssä pelasi. Mistään muualta ei saa 50 pojon kaveria samaan hintaan. Lisäksi Vahalahti hoiti aina oman pään kunnialla ja toimi tärkeänä pelaajana joka laittoi viisikon kuin viisikon toimimaan koska pystyi käytännössä sopeutumaan mihin tahansa hyökkäävään rooliin.
 

Miika666

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan tästä aiheesta jauhettu jo vaikka kuinka paljon. Mutta mitäpä jos Arsella oli jo kiikarissa Sexton ja Paré? Seurassa oltiin jo kovin kiimoissaan aikaisin kesällä tulevista superpelaajista. Olisi tarkoittanut sitä, että pelaajabudjetti täyttyi kovaa vauhtia. Eri lähteiden perusteella Vahalahdelle kyllä tarjottiin sopimusta, mutta sopimustarjous tuli a) aivan liian myöhään b) sisältö oli luokkaa "haista v*ttu" (lue = palkka about puoliksi ja tyyliin kolmosketjun rooli). Vahalahtihan ei täysin oikeutetusti suostunut tähän. Tällä trendillä näemmä jatketaan. Massit laitetaan pariin kovan tilinauhan ulkkarijannuun ja muille tarjotaan siitä, mitä jäljelle jää.

Varmastikkin näin eli tarjottiin umpipaskaa sopparia vedoten edelliskauden loukkaantumisiin!!

Tahdon vain sanoa että olisiko Vahalahti kapteenina ollut kuitenkin sellainen pelaaja joka olisi saanut omalla esimerkillä näihin ulkomaalaisjamppoihin jotain rotia, esimerkiksi tällä hetkellä ylivoimavaihdot tuppaavat olemaan järestäen <1,5min vaikkei mitään fiksua saisikaan aikaan. Ja tottakai valmentajastahan se ensisijaisesti lähtee mutta mutta...

En vaan pääse mitenkää yli tosta Vahalahti casesta.. Prkl..
 

jake64

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja ROKI
Varmastikkin näin eli tarjottiin umpipaskaa sopparia vedoten edelliskauden loukkaantumisiin!!

Tahdon vain sanoa että olisiko Vahalahti kapteenina ollut kuitenkin sellainen pelaaja joka olisi saanut omalla esimerkillä näihin ulkomaalaisjamppoihin jotain rotia, esimerkiksi tällä hetkellä ylivoimavaihdot tuppaavat olemaan järestäen <1,5min vaikkei mitään fiksua saisikaan aikaan. Ja tottakai valmentajastahan se ensisijaisesti lähtee mutta mutta...

En vaan pääse mitenkää yli tosta Vahalahti casesta.. Prkl..
Tuossa Vahalahti casessa vaan on ns "pähkinän kuoressa" tän orgasaation toiminta.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Käsittämätöntä miten Vuori pakoilee eikä uskalla vastata näistä teoistaan.
elomon palkkaus oli Vuorelle jälleen yksi sulka lisää näihin sarjassamme järkihankinnat.
Potkut Elomon tavoin ainut oikea vaihtoehto vaikkei se enää tätä kautta pelastakkaan.
Huolestuttavaa että samainen jannu saa koota ensi kaudenkin joukkueen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös