Tärkeimmät pelaajat, Playoff 2005

  • 10 012
  • 55

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viestin lähetti Power
Melko epämääräinen heitto. Viitsitkö saman tien mainita, montako maalia Rokama tuona keväänä mielestäsi "imaisi"? Totta on, että Rokama oli pahimmillaan todella epävarma kassari ja hänen taakseen meni mitä ihmeellisimpiä lerppuja (tietyllä tavalla Ari Sulanderin tai Sakke Lindforsin huonompi painos, kun vähän kärjistetään), mutta hänen otteistaan kevään 1993 tai 1994 pudotuspeleissä ei ainakaan minulle jäänyt valittamista.

Voihan toki olla, että aika on kullannut muistoja, ei siinä mitään.

Ei tarkoitukseni ollut viitata niinkään Rokamaan vaan ylipäätään aikakauteen. Maalivahdilla ei ollut niin tärkeää roolia tuolloin, koska yksittäinen maali ei ollut niin tärkeä kuin nykyään. Rokamallekin kuitenkin ladottiin 1993 keväällä 7/12 pelissä se vähintään kolme maalia, joka osoittaa riippumatta maalien laadusta sen, että löysää oli maalivahdilla mahdollista antaa toisin kuin nykyään. Samoin mestaruuteen ei tarvittu VÄLTTÄMÄTTÄ liigan kärkikassaria toisin kuin nykyään.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Iso Vaalee
Tapparalla tärkein pelaaja ei voi olla maalivahti, sillä tyhjään maaliinkin vedot uppoavat harvemmin kuin Raycroftille.

Niin tästä osoituksena maaottelutauon jälkeen Raycroftin torjuntaprosentti on ollut vaatimaton 93.8 ja GAA ollut 2.2. Mukaan kun mahtuu yksi koko joukkueen romahdus, niin selvästihän sinä olet oikeassa.

Kumma kun ei ollut ensimmäinen kirjoitus missä ei tiedetty itse asiasta taaskaan mitään. Taidettiin vain katsoa ensimmäisen&toisen ottelun tilastot kun Raycroft Suomeen tuli ja tehtiin johtopäätös jo silloin.
 

Läski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Immosta on täällä tarjottu Jypin tärkeimmäksi, mutta olen tästä eri mieltä. Immonen on Jypin paras, mutta ei tärkein pelaaja playoffeissa.

Martins on parantanut otteitaan ja kokemuksellaan pystyisi täyttämään Immosen aukkoa tämän ollessa poissa, joten tämä ei ole mitenkään korvaamaton. Lisäksi Immosen hyöty pienenee, jos tutkapari Virtaselta pystyy pelaamaan tilan pois ja ylipäätään Jarkko on viimeaikoina ollut unessa. Veikkaan, että Martins pelaa Immosta paremmat pudotuspelit.

Jypin tärkein on mielestäni Wallinheimo tai Westcott.

Wallinheimo siksi, että tasoero Nikkilään on selvä ja playoff-kokemusta löytyy.

Westcott on puolestaan on Jypin puolustuksen vakiokuusikon selvästi fyysisin ja ylipäätään monipuolinen. Lisäksi Jypin pakkikalusto on selvästi hyökkääjistöä kapempi, mikä korostaa avainpakkien tärkeyttä.
 

Päällikkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Chelsea, Atlanta Thrashers
Kärpät: Viuhkola
Jokerit: Metropolit
HPK: Voutilaine
HIFK: Jokine
Lukko: Saarela
TPS: Koivu
Ilves: Stefan
JyP: Immonen
Tappara: Nieminen
Ässät: Williams

Ja lisätään, että jokaisen joukkueen maalivahdit ovat tärkeitä joukkueden menestykseen.
 

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpistä nostaisin monen muun tapaan Josef Boumediennen ylitse muiden. Puolustuksen selkeä liideri, karmea kuti, omassa päässä loistava, hienoja avauksia jne. Ehdottomasti Kärppäpakiston johtaja. Niinimaa oli syksyllä loistava, mutta nyt vajonnut ihan rivimiesten joukkoon. Hyökkääjistä uskon, että Ujcik nostaa vielä pykälän profiiliaan tosipelien alkaessa.

Hpk: Jukka-Pekka Laamanen. Pakiston kiekollinen leaderi.

Jokerit: Metropolit. Thomasilla pieniä hyytymisen merkkejä ilmassa. Muuten olisi ollut selkeä valinta Jokereiden mvp:ksi Metro nyt vaan on metro. Maaginen pelaaja.

Jyp: Westcott. Ehkä yksi monipuolisimmista pakeista sm-liigassa.

Ilves: Hannes Hyvönen. Sm-liigan tulivoimaisin hyökkääjä, joka ei hyydy tosipeleissäkään.

Ässät: Jason Williams. Ehkä selvin valinta kaikista.

Tappara: Ville Nieminen. Raataa, taistelee, tsemppaa. Kultakimpale Tapparalle.

Hifk: Olli Jokinen. Sm-liigan ehkä paras hyökkääjä. Todellinen JOHTAJA. Vokoun toinen vahva ehdokas tälle paikalle.

Tps: Craig Rivetin uskon olevan kovissa peleissä parhaimmilaan. Koivu on ollut odotuksiin nähden pettymys.

Lukko: Dwayne Roloson. Mainio kassari, joka nostanut paluunsa jälkeen Lukon uuteen lentoon.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
HIFK
Olli Jokinen
OJ on nykykunnossaan sen tason pelimanni että pystyy viemään joukkueensa pitkälle lähes yksin. HIFK:n ratkaisijaosasto on loppujen lopuksi kuitenkin kapeahko joten OJ:n panos tulee olemaan tärkeä.

HPK
Riku Hahl
Kun aletaan pelaamaan tiukkaa pudotuspelikiekkoa, Hahlin kaltaiset pelaajat nousevat parrasvaloihin. On parantanut peliään koko ajan ja viime aikoina kuulunut HPK:n parhaimmistoon. Kokemusta myös NHL-pudotuspeleistä.

Ilves
Vesa Toskala
Ilveksen ratkaisijaosasto on kapea mutta ykkösketju jatkanee murhaavaa tahtiaan myös pudotuspeleissä. Se riittänee mikäli oma pää pitää. En usko Pitkämäen ja Riksmanin kykyihin pudotuspeleissä joten Toskalan varassa lepää paljon.

JYP
Jarkko Immonen
JYP elää tai kuolee Immosen mukana.

Jokerit
Tim Thomas
Jortikka on laittanut kaikki munat yhteen koriin joten paljon on sen varassa kuinka TimTom pystyy jatkamaan runkosarjan huimaa torjuntatahtia.

Kärpät
Niklas Bäckström
Kärpistä on todella vaikea nostaa yksittäisiä pelaajia koska joukkue on todellakin Joukkue. Kuka tahansa voi nousta ratkaisijaksi mutta maalivahtihan on aika usein paljon vartijana pudotuspeleissä, siksi valitsen Bäckströmin.

Lukko
Hal Gill
Lukon puolustus on ollut välillä tuuliajolla joten heidän on skarpattava pudotuspeleissä kunnolla. Uskon että kokenut kettu Gill tulee olemaan todella tärkeä pelaaja Lukolle.

Tappara
Ville Nieminen
On ollut Tapparan tärkein pelaaja runkosarjassa ja tulee olemaan sitä myös pudotuspeleissä. Joukkueen sielu.

TPS
Marco Tuokko
Kun pudotuspelit alkaa, TPS:n rottaosasto kaivautuu ulos koloistaan. Pystyykö Tuokko astumaan Kiviharjun saappaisiin?

Ässät
Scott Langkow
Kuten niin monesti sanottu, pudotuspeleissä maalivahtipeli nousee tärkeään rooliin. Langkow on usein kantanut Ässiä runkosarjassa, kuinka onnistuu pudotuspelit?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Maalivahti on jo puoli joukkuetta, toisinaan tuntuu, että hän on likimain koko joukkue, niinpä helpointa olisikin listata kaikki maalivahdit mutta josko koettaisin hivenen avarakatseisempi olla tätä listaa laatiessani.

HIFK: Vokoun on ehdottomasti joukkueen tärkeimpiä pelaajia, hänen ohella kenttäpelaajista nostaisin esille Olli Jokisen. Häntä voi pitää jopa Vokouniakin tärkeämpänä pelaajana.

Jokerit: Tim Thomas on ehdottomasti joukkueen tärkeimpiin kuuluva pelaaja. Joukkueen pelityylin ollessa mikä on (ei siis innosta minua) kenttäpelaajista ei nouse Metropolitin ohella juuri kukaan selkeästi harmaan massan yläpuolelle.

HPK: Maalivahtirintamalle kallistuisin tässäkin tapauksessa, tärkein yksittäinen pelaaja löytyy tolppien välistä - Noronen.

Ilves: Joukkueen huikaiseva ketju Kariya-Stefan-Hyvönen noussee varmasti suuriin otsikoihin onnistuessaan, tästä joukosta löytyy myös joukkueen tärkein pelaaja pleijareissa - Stefan.

Tappara: Joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi nousee suurisuinen Nieminen.

JYP: Tästä joukkueesta mieleeni ei tule kuin kaksi pelaajaa joiden uskon taistelevan joukkueensa tärkeimmän pleijaripelaajan tittelistä: Wallinheimo ja Immonen, kallistun jälkimmäisen kannalle.

Kärpät: Maalivahti Bäckström on joukkueelle todella tärkeä pelaaja, mutta yhtälailla uskon Boumedienen nousevan puolustuksen todelliseksi profiilipelaajaksi.

Ässät: Joukkueen tärkeimmät pelaajat löytyvät kaksikosta Langkow - Williams, Williams noussee maalivahti Langkowtakin tärkeämpään rooliin.

Lukko: Jälleen ulkomaalaisparivaljakko, tällä kertaa maalivahti Roloson ja puolustaja Gill. Toki Saarelakin on tärkeä mutta em. parivaljakko on se minkä mukana joukkue elää tai kuolee.

TPS: Runkosarjassa Koivu oli pettymys, mutta uskon, että hän haluaa näyttää mihin pystyy, niinpä hän tulee olemaan pelaaja jonka mukana TPS elää tai kuolee.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK: Päällikkö
Kassari on toki tärkeä, mutta Janne on osoittanut olevansa voittava kassari - niin tällä kaudella runkkarissa kuin viime kaudella Ipaa vastaan pleijareissakin.

HPK: Nortti
Voi torjua Kerhon jopa finaaliin asti.

Ilves: Raipe
Kaikki keskittyvät pysäyttämään Ilveksen ykkösketjua, mutta mitä saakaan aikaan Raipe?

Jokerit: Tim Thomas
Jokerit "elävät ja kuolevat" ykköskassarinsa mukaan.

JYP: Sinuhe Wallinheimo
JYP ei ole niin riippuvainen ykköskassaristaan kuin Jokerit, mutta silti.

Kärpät: Bäckström
Mikä on Rinteen nykykunto?

Lukko: Roli
Vehanen on hyvä kakkonen, mutta tuskin pärjää pleijareissa.

Tappara: Ville Nieminen
Tuskin tarvitsee perustella.

TPS: Saku
Jos joku, niin Saku pystyy nostamaan Tepsin sille tasolle, millä olemme tottuneet sen näkemään.

Ässät: Jason Williams
Lienee näistä kaikista yksittäisistä pelaajista tärkein joukkueelleen.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti -OO-

TPS
Marco Tuokko
Kun pudotuspelit alkaa, TPS:n rottaosasto kaivautuu ulos koloistaan. Pystyykö Tuokko astumaan Kiviharjun saappaisiin?

Aika hyvin todettu naapurileiristä. Marcon pudotupeliotteita odottelee luultavasti aika moni muukin. Viime kauden playoff-rottailu toi maalipörssin kymppipaikan, eikä tilastot muutenkaan niin huonoilta näyttäneet:

Tuokko Marco 13 4 1 5 +2
 

Vipu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lukko: Pirnes.

Itse uskon, että Pirnes toistaa kahden vuoden takaisen temppunsa ja pelaa jälleen Jukan alaisuudessa aivan huippupleijarit ollen Raumalaisten kovin lenkki matkalla kohti välieriä.

Jypistä tärkeimmäksi nostaisin Röökiana-Virtasen. Fyysisen pelin erikoismies, jonka peli vain paranee panosten kasvaessa.
 
Play-off pelaajia..

Kun kaikki muut luettelevat Thomasit ja Koivut ja Jokiset, minä luettelen niitä joihin kannattaa kiinnittää enemmän huomiota kuin normaalisti play-offien aikana.

- Tomek Valtonen ja Juha Lind, Jokerit
- Jari Jääskeläinen, JYP
- Toni Mäkiaho, HPK
- Janne Ojanen, Tappara
- Mika Alatalo, TPS
- Pasi Tuominen, Ässät
- Jussi Pesonen, Ilves
- Turo Järvinen, HIFK
- Antti Aarnio ja Pekka Saarenheimo, Kärpät

Maalivahdeista Lassilan ja Raycroftin ykköspaikan menetys ei olisi play-offien aikana mikään mahdottomuus, joten kakkosmiehissä (Karjalainen ja Lehto) voivat olla potentiaaliset yllättäjät.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
ite heittäsin parit yllärivalinnat, vaikkakin kyllä nuo ykköshäkkärit on ne jotka pelejä näissä kekkereissä ratkasee siis jätänkin maalivahdit pois näistä :

Kärpät : Viuhkola
Jokerit : Metro
HPK : Velho
HIFK : Iso-Lasse
Lukko : Pirnes
TPS : Saku
Ilves : Murphy
Tappara : Ville "Mika" Nieminen
JYP : Virtasen Antti
Ässät : Korppi itse!

elikkä näin ku jätetää ne häkkärit pois :) murphy on todella tärkeä ilvekselle ainoona pakkina kenelle uskaltaa kiekkoa antaa ja pirjetän lasse koolla ja tahdolla nousee tärkeiden pelien ratkaisijaksi. Viuhkola on nostanu tasoaan loppua kohden ja virtanen nousee immosen syöttöjen ansiosta säälipleijarien sankariksi upottamalla tapparan. metron, koivun ja niemisen panos sitten onkin joukkueelleen tärkeä nimenomaan johtajan roolin osalta. vode on liigan taitavimpia ja korppi yllättää ja pamauttaa ilveksen kesälomalle kolmannen matsin jatkoajalla. saarela hyytyy ja pirnes nousee lukon ainoaksi valopilkuksi ifk:n jyrätessä kohti finaalia.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Kärpät

Niklas Bäckström

- Bäckströmin vire runkosarjan lopussa ei ole ollut aivan huippuluokkaa, mutta pudotuspeleissä Niklas on Kärppien tukipilari numero yksi. Kärpillä on sen verran tasainen nippu kasassa että hyökkääjistä on vaikea nostaa ketään esille joten päädyin maalivahtiin. Maalivahdit totutusti ovat kuitenkin ne jotka suuremmaksi osaksi pelit ratkaisevat.

Jokerit

Tim Thomas

- Tämä on ainut mahdollinen valinta Jokereista. Nollapeliennätykset moneen kertaan rikkonut amerikkailaisvahti kantaa Jokereita harteillaan.

HPK

Mika Noronen

- Ei ole osoittanut olevansa vielä kovien pelien mies, mutta nyt olisi paikka näyttää. HPK:lla realistiset mahdollisuudet vaikka loppuottelupaikkaan, mutta se vaatii "nortilta" huippuotteita.

HIFK

Olli Jokinen

- Jokinen on HIFK:n johtaja #1. Pystyy parhaimmillaan ollessaan ratkaisemaan yksin pelejä joukkueelleen ja tuo tarvittavaa johtajuutta koppiin ja kentälle. Jokisesta on kehittynyt todella kova pelimies ja otteet paranevat vaan koko ajan.

Lukko

Erik Hämäläinen

- Ehkä hieman yllättävä valinta monen mielestä. Eepi on kuitenkin omalla kokemuksellaan korvaamaton Lukolle joka koittaa vihdoin menestyä myös pudotuspeleissä. Eepi on puolustuksen isähahmo ja Lukon henkinen johtaja.

TPS

Saku Koivu

- Koivu tulee pelaamaan varmasi pudotuspeleissä vaikka sitten puoliksi loukkaantuneena. Koivu tulee olemaan tärkein pelaaja tepsille pudotuspeleissä, mutta koko joukkue ei voi mennä Koivun taakse piiloon ja odottaa Sakun ratkaisevan yksin pelit. Koivua parempaa play-off pelaajaa saa Suomesta hakea. Antaa varmasti kaikkensa joukkueen eteen.

Ilves

Patrik Stefan

- Stefanin valinta tähän kohtaan ei ollut yllättäen niinkään helppo kuin voisi kuvitella. Toskalankin olisi voinut valita, mutta kuitenkin päädyin Stefaniin. Ilves kaatuu tai menestyy ykköskenttänsä varassa. Se on vaan kylmä fakta tällä hetkellä. Muut ketjut pystyvät satunnaisesti maalintekoon, mutta ykkösen on oltava vireessä mikäli meinataan menestyä. Stefanilla on kaikkea mitä hyvältä pelaajalta voi odottaa. Kokoa, taitoa, älykkyyttä....runkosarjassa hurjaa jälkeä...pudotuspeleissä vielä arvoitus.

JYP

Jarkko Immonen

- Taitava sentteri joka on JYP:n ehdoton syömähammas. Pienikokoinen ja vikkelä sentteri muodostaa hyvän ketjun Uhlbäckin ja Virtasen kanssa. Pienikokoinen ketju pärjästi hyvin runkosarjassa, mutta miten on tosipeleissä?

Tappara

Ville Nieminen

- Ei tarvinne sen kummempia perusteluja. Jokainen näki jo runkosarjassa millainen vaikutus Niemisellä on Tapparan peliin. Vaikutus korostuu vielä play-offeissa.

Ässät

Scott Langkow

- Ässät tarvitseen Langkowin maagisia otteita edetäkseen jatkoon. Paljon riippuu Langkowin päivän kunnosta Ässien mahdollisuudet.


Siinä meikäläisen hätäisesti tehty arvio joukkueitten tärkeimmistä pelaajista.
 

SportFreak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kärpät: Ujcik
Jokerit: Metropolit/Thomas
HIFK: Olli Jokinen
TPS: Kai Nurminen
Lukko: Pasi Saarela/Dwayne Roloson
Ilves: Steve Kariya
HPK: Mika Noronen
JYP: jarkko Immonen
Tappara: Ville Nieminen
Ässät: Williams/Scott Langkow
 
Olen kyllä samoilla linjoilla Manen kanssa - ykkösmaalivahdin merkitys on kiistaton.

Parhaiten tätä demonstroi finaaliputkessa pelannut Tappara. Markkanen oli Ok, mutta ei tarpeeksi hyvä. Draper oli Ok, mutta ei tarpeeksi hyvä. Toki ratkaisupelejä hävittiin muillakin osa-alueilla kuin tolppien välissä, mutta nämä kaksi herraa olisivat voineet auttaa osaltaan enemmänkin. Mestaruusvuonna maaliin vaihdettiin pakon edessä Lehto, joka oli ilmiliekeissä ja mestaruus tuli - tosin vastuskin helpottui kierros kierrokselta.

Tapparan osalta tällä kaudella maalivahdin merkitys korostuu entisestään. Niemisestä riittää, että on mukana ja pelaa hyvällä playoff tasolla. Mutta jos Raycroft (tai miksei Lehto) pystyisi löytämään todellisen supervireen, sellaisen tason joka kääntää pelejä, voisi se valaa uskoa kenttäpelaajiin ja pidentää Tapparan kevättä muutamalla pelillä.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä on nyt kärpistäkin arvottu montaa eri pelaajaa listalle, niin laitanpa yhden vaihtoehdon vielä. Mikko Lehtonen kannattaa huomioida. "Lelu" on kyllä ihan eri mies pleijareissa kuin runkosarjassa. Jos vielä nostaa tasoa tämän kauden runkosarja peleistä niin voi olla todella tärkeä mies mestaruudesta pelattaessa.

Ei Lehtonen välttämättä se tärkein pelaaja ole kärpissä, mutta Niinimaan ja Boumediennen kanssa erittäin tärkeitä pelaajia.
 

Peto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos Kärpistä pitäisi nostaa esiin ne pelaajat, joiden myötä joukkue menestyy tai kaatuu, listani olisi seuraava:

Bäckström
Lehtonen
Tenkrat
Viuhkola

Potentiaalisia suunnannäyttäjiä joukkueessa on toki monta muutakin, mutta näiden miesten kohdalla tiedetään varmasti, mitä saadaan.
 

Jacques

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Re: Re: Tärkeimmät pelaajat, Playoff 2005

Viime vuotisia Ruotsin pleijareita läheltä seuranneena voisin tarkentaa, että yleinen mielipide oli Färjestadin pääseminen finaaleihin maalivahdista huolimatta. Ja Finaaleissa suurin ero kullan ja hopean välillä oli maalivahdit.

Viestin lähetti Musta87
Kieltämättä Jarkon merkitys JYPille on suuri, mutta SUURIN merkitys lienee Sinuhe Wallinheimolla. Loistavan maalivahtipelin merkitystä tiukoissa Playoff-väännöissä ei voine vähätellä. JYPin onneksi Sinkulta löytyy rutkasti tuikitärkeää kokemusta pudotuspeleistä. Viime keväänä mies oli osaltaan johtamassa Färjestadia Elitserienin finaaleihin. Riittänee jonkinlaiseksi näytöksi...

Muita JYPille tärkeitä miehiä kevään mittelöissä lienevät mm Jaakko "muistetaan syötöstä mestaruusmaaliin" Uhlbäck & Steve Martins.
 

ComPadre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Man Utd
HIFK: Vokoun ja Marek
Vokounin tiedetään olevan huipputason maalivahti ja hän nousee esiin tiukoissa peleissä. Marek on taas puolustaja vailla vertaa, ei ole muita saman tasoisia sm-liigassa. asenne ongelmia tosin välillä mutta nekin luultavasti korjaantuu pleijareissa.

HPK: Nortti
Noronen on hpk:n tärkein pelaaja.

Ilves: Tinke Peltomaa
Ollut aina kova pala pleijareissa.

Jokerit: Tim Thomas
Menestys riippuu aika paljon Thomasin pelaamisesta. Ei ole varaa loukkaantua.

JYP: Virtanen
Pystyy tekemään tuhoja pelissä kuin pelissä


Kärpät: Bäckström, Tenki ja Ujcik
Nikke on hyva kovissa peleissä. Tenkrat on aina kova pleijareissa ja pystyy pelaamaan paremmin kovia joukkueita vastaan- kuten hifk. Ujcikilta odotan paljon, hänkin suurten pelien ratkoja.


Lukko: Pirnes
Pelaa yleensä hyvät pleijarit kuten Tapparan mestaruusvuonna.

Tappara: Ville Nieminen
Älyttömän kova duunari.

TPS: Saku
SAKU on isojen pelien mies ja hänen panoksensa ja kuntonsa vaikuttaa suuresti tps:n menestykseen. Kenttäkavereiden tulisi tehdä häkkeja sakun syötöistä.

Ässät: Tuominen
Voi olla kovakin pelimies pleijareissa.
 

janóz

Jäsen
Lähtisin hakemaan tärkäintä pelaaja siten, että tämän pelaajan epäonnistuessa joukkue olisi ilman muuta ulkona kuvioissa. TAI positiivisemmin sanottuna tämä pelajaa on se joka pystyy johtamaan joukkueensa mestaruuteen.

Yleensäkin ratkaisupeleissä, kuten play offeissa maalivahdin on oltava huipputerässä heti alusta alkaen, pienetkin lipsahdukset sarjan alussa voivat aiheuttaa kipsaantumista ja lopulta johtaa aikaiseen kesälomaan. Toisaalta myös joidenkin joukkueiden ykkösketjujen on onnistuttava vieläkin paremmin kuin runkosarjassa, koska tulivoimaa ei löydy muista ketjuista.

-HIFK: Olli Jokinen, jos hän on vireessä ja johdossa myös joukkue on pitkällä
-HPK: Mika Noronen, joko sankari tai konna
-Ilves: Patrik Stefan, jos hänet saadaan kuriin niin Ilves on pihalla
-Jokerit: Tim Thomas, jos haparoi alussa Jortikalla riittää mietittävää
-JYP: Jarkko Immonen, jos Immosen ketju ei tee maaleja niin kuka sitten?
-Kärpät: Nicklas Bäckström, kaikki kunnia kenttäpelaajille, mutta mestaruuteen tarvitaan huippuvireinen Bäckström
-Lukko: Pasi Saarela, jos ruuti ei ole enää kuivaa niin Lukko on pulassa
-Tappara: Ville Nieminen, todella helppo valinta, Tapparan kaikki kaikessa
-TPS: Saku Koivu, nyt jos koskaan tällä kaudella Koivun on otettava joukkueen johtajan elkeet ja potkittava TPS eteenpäin
-Ässät: Scott Langkow, sama kuin Noronen HPK:lle
 

Paradisio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mun oman rankkauksen mukaan(jossa kunnon-ajoitus,materiaali,yhtenäisyys,kokemus,voimapeli,maalivahdit,valmentajat ja kaikki mietitty niin rankkasin joukkueet ja järjestyksessä sanon mielipiteeni pelureista)


1. HIFK, O.J maan paras sentteri, Harkins on heräämässä, Kuhta on jo liekeissä, Pärän röyhkeät nousut sopivat P.O kiekkoon,
Zidlincy jos kiinnostaa pelata, ja Vokoun huippukassarina..
myös Häppölän rikkovana pelaajana lasken mukaan


2.HPK, Jukka voutilainen omaa hirmuisesti talenttia ja häntä varmasti haetaan näissä peleissä, sama Setzingeriin..
+muu joukkue, HPK on liigan joukkueista se the joukkue


3.Kärpät, 4 vaarallista kenttää ja paljon kokemusta, voittamisen kulttuuria viime vuosilta.
tähtipelaajat epätasaisia, luotan Pleijareissa Pesoseen ja Ujcikkiin


4.Lukko, Dwayne Roloson Hall Gill ja Shayne Toporowski..
taitoa tahtoa lujuutta..lets play some hockey!
+Sami Torkki mutta varauksella


5.Jokerit, Tim Thomas ja puolustuskalusto josta vaikea nostaa ketään esiin,
Filppula saattaa jäätyä pleijareissa tai sitten ei,
Luotan Lindiin.


6.Ilves, Tasoa alkanut löytyä mutta elää Toskalasta ja ykköskentästä


7.Ässät, Scottin venyttävä parhaimpaansa jos Porissa meinataan saada mitään aikaan, Pasi Tuominen ja puolustuksesta, Marko Toivonen ihan viime vuotta ajatellen


8.Tappara, Kaatuu kassariin..
voi pärjätä sumpulla, luistelulla ja Niemisellä


9.TPS, Sakuhan sieltä erottuu kunhan pääsee pelaamaan, voi myös Kaitsu ja kassarit sanoa sanansa hyvänä päivänä


10.Jyp, Hauhtonen ja Westcott ja ehkä Sinuhe, ehkä 8:n joukkoon mutta ei ylemmäs



Ja lopuksi Play-offsien mvp....






Aivan oikein! Ville Snellman Lukko, ainoa joka triplaa kauden maalimääränsä tosipeleissä!


edit.kirjuutusvirhe
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Lukosta nostaisin seuraavat pelaajat esille Dwayne Roloson, Hal Gill, Tomi Pettinen, Esa Pirnes, Sami Torkki ja Shayne Toporowski .
Pettinen ja Gill ovat puolustuksen tärkeimmät palaset ja tulevat pelaamaan suuret minuutti määrät. Torkki ja Toporowski tekevät tärkeitä duunariosaston hommia ja samassa ehkä jokusen maalinkin. Pirnes on jo viimeisissä otteluissa näyttänyt olevansa pleijari kunnossa ja tulee omalla panoksellaan ratkaisemaan otteluita.
 

Koivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Montreal Canadiens, Arsenal, Tampere United
HIFK:
Olli Jokinen. Hillitön taistelija, mahtava sentteri joka osa-alueella. Näyttää esimerkkiä muulle joukkueelle. Todella tärkeä mies HIFK:lle.
HPK:
Jyrki Louhi. Sytyttää joukkueen ja yleisön. Pystyy pisteiden tekoon, fyysinen peli toisella tasolla. Mäkkärin ja Louhin pommit avittavat varmasti ainakin kotipeleissä HPK:n huippusuorituksiin.
Ilves:
Matti Kaipainen. Ilvekseltä löytyy Helmistä ja Stefania, mutta ehkä kuitenkin Kaipainen nousee tärkeimmäksi pelaajaksi Ilvekselle. Kentällä jää muiden pimentoon, mutta tekee koko ajan hommia. Puolustaa, hyökkää, ärsyttää...
Jokerit:
Juha Lind. Varmasti joukkuehengen kannalta todella piristysruiske Jokereille. Pelikin kulkee, kun sille päälle sattuu.
JyP:
Jarkko Immonen. JyPiltä vaikea etsiä johtajaa, sitä tärkeintä pelaajaa. Immonen taitaa kumminkin jyväskyläläisistä olla sellainen yksilö, jonka varassa JyP sinnittelee.
Kärpät:
Mikko Lehtonen. Vaikuttavaa peliä jo runkosarjassa - mitä se onkaan pleijareissa?
Lukko:
Esa Pirnes. Taistelee hyvin ja taitoa on vaikka muille jakaa. Hyvä sentteri. Jää liikaa pimentoon Saarelan taustalla, Pirnes ne kaikki tilanteet juonii. Kun löytää vielä kunnon maalijyvän niin...
Tappara:
Ville Nieminen. Tietysti. Ei oikeastaan tarvitse perusteluita. Tappara on nähty Niemisen kanssa ja sitä ilman.
TPS:
Saku Koivu. JUMALA. Sisukas, taitava, persoonallinen, nöyrä ja ennen kaikkea johtaja. Tärkeä mies erityisesti pukukopissa saatika sitten jäällä.
Ässät:
Scott Langkow. Williamsin varassa on paljon, mutta Langkow esittänyt kaudesta toiseen pirteitä otteita. Tärkein pelaaja Ässiltä.
 

stouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Viestin lähetti Jukan takahiukset

HIFK: Olli Jokinen

HPK: Jani Rita

Ilves: Patrick Stefan

Jokerit: Glen Metropolit

Jyp: Jarkko Immonen

Kärpät: Janne Niinimaa

Lukko: Dwayne Roloson

Tappara: Ville Nieminen

TPS: Saku Koivu

Ässät: Jason Williams

Muuten oma listani näyttää samalta, mutta tuo Hifkin kohta minun mielestä on eri, eli Vokoun, Kuhta, OJ, jokainen on tärkeä mies jengilleen, ja ketä heistä se tärkein, itse sanon kuitenkin Vokoun, pelit lähtivät tämän jannun tulon myötä selvään myötätuuleen, voittava maalivahti jolla pää kestää play-offit.

Niin joo, ja Kärpistä tärkeimmäksi nousee Nikke! Joka kestää paineet play-offeissa, se nähtiin viimevuonna keväällä, jolloin mies vei Kärpät mestaruuteen!

-Stouni-
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös